آخرین گزارش کاری از آقای رییسی!
هنوز باور نکرده ام که او نیست؛ و تیتر را با بغض نوشتم، اما واقعیت های دولت رییسی قابل کتمان نیست؛ در دوره آقای رییسی با ۱۰ کشور عادی سازی روابط شد؛ حتی بحرین و حتی اردن و مصر و حتی کشورهایی که گفتگو با آنها برای ما امکان پذیر نبود؛ امکان پذیر شد. تحلیف پرشکوه دکتر پزشکیان؛ واقعیت همین مسئله است؛ نمونه آن شرکت معاون رییسجمهور مالدیو و وزرای خارجه بحرین و مصر!
در زمانی که آقای رییسی روی کار آمدند؛ چند سیاست فعال برای ابعاد خارجه پیش رو گرفتند؛
نقش فعال در آسیای مرکزی
توسعه همهجانبه روابط همسایگی
احیای نقش فعال در آفریقا
توجه به آمریکای لاتین بعنوان کنش
سیاست خارجی تهاجمی نه تدافعی!
به معنای واقعی کلمه؛ در دوره آقای رییسی ما از سیاست تدافعی کاملا خارج شدیم و بعنوان محرکه ای جدی در حوادث مختلف نقش ایفا کردیم. نمونه اولی آن آسیای مرکزی؛ در زمان آغاز دولت! تاجیکستان عملاً قهر بود و ترکمنستان کاملا قطع ارتباط بود و قزاقستان نقش منفعل بود و ازبکستان ایران از سیاست خود خط زده بود و قرقیزستان رابطه مساعد اما غیرفعال برقرار بود. اما در همان ابتدای دولت؛ تا حدود یکسال؛ هر ۶ رییس جمهور آسیای میانه عازم ایران شدند و رییس جمهور ایران نیز ۴ بار به آسیای مرکزی رفتند؛ از جمله احیای روابط با ترکمنستان و تاجیکستان؛ تا ایفای نقش فعال در ایجاد مبادلات و پروژه های مهم و بین الملل؛
ما در زمینه ترکمنستان یک مسئله نقش پررنگ ترکیه و آذربایجان داشتیم؛ که میخواستند از طریق دریای خزر ایران را دور بزنند؛ اما ایران برای این مسئله معامله ای با ترکمنستان راه اندازی کرد که آن را میتوان «دیپلماسی ترانزیتی» یا «دیپلماسی انرژی» خواند؛ که یک رابطه کاملآ قابل اعتماد اتخاذ شد که در قبال میزبانی ایران از گاز ترکمنستان در مقابل ترکمنستان از ترانزیت ایران میزبانی کند؛ برهمین سیاست توطئه برخی کشورها مهار شد! البته لازمه ی اینها یک محرکه چندجانبه است؛ که یکیش همین سیاست همسایگی و توجه ایران به آسیای مرکزی حس اعتماد را تلقین کرد. در همین تاجیکستان ما از خیلی شرکای تجاری عقب بودیم؛ اما آقای رییسی برای همین مسئله ام برنامه داشت و آن را حل کرد و توافقنامه ۵۰۰ میلیونی میان دو کشور امضا شد.
حالا در مورد هر کشور آسیای مرکزی و نقش دولت سیزدهم جداگانه میتوان متنی چند ده خطی نوشت.
درمورد سیاست کشور های همسایه چندین مسئله وجود داشت؛ در زمان آغاز دولت رییسی همه کشورهای همسایه با ما دچار مشکل بودند؛ که آقای رییسی ضمن احیای روابط برای مشکل با پاکستان و افغانستان و آذربایجان یک برنامه داشت؛ مثلاً با پاکستان روابط تجاری رشد نداشت؛ که آقای رییسی توافقنامه ۵ میلیاردی امضا کردند که روابط پیش رفت؛ همین عمان با وجود میانجیگری تاریخی ایران نقش فعالی نداشت! که آقای رییسی طوری آن را پیگیری کردند که در انتها خود پادشاه عمان دستور رفع موانع تجاری میان ایران و عمان را صادر کرد. این یعنی پادشاه عمان نقش فعال ایران را احساس کرد تا اینکه عمان مقصد جدی ایران برای توسعه روابط شد؛ در همین افغانستان که همزمانی طالبان با دولت رییسی بود؛ با ابتکار و پیشنهاد ایران؛ ابتکار نشست همسایگان افغانستان داده شد. همین آذربایجان مداوم توطئه جنگ قفقاز و جدید بود و در زمان استقرار دولت رییسی کوریدور زنگزور پیش میرفت ؛ آقای رییسی هم مانع کوریدور شدند؛ هم اجازه جنگ ندادند؛ هم به ابتکار و پیشنهاد ایران برای اولین نشست ۳+۳ برگزار شد. در رابطه با ترکیه معضل جدی حمله ترکیه به سوریه بود ؛ که در دولت رییسی با دیپلماسی فعال میزبان نشست سهجانبه روسای جمهور ترکیه و روسیه آقای پوتین و اردوغان در تهران بودیم که در انتهای این نشست؛ آقای اردوغان از حمله به سوریه منصرف شد و بر تمامیت ارضی سوریه تاکید کرد.
در دولت آقای رییسی هیچ جنگی میان کشورهای اسلامی رخ نداد؛ بلکه آقای رییسی با سیاست چندجانبه ضمن تلاش برای دوستی میان کشورهای اسلامی برای اولین بعد دهه ها جنگ میان کشورهای اسلامی پایان یافت و صلح حاکم شد که انتهای آن شد؛ شکست طرح محاصره ایران و صلح اسراییل با کشورهای اسلامی و در آخر مخمصه کنونی اسراییل در غزه ؛ این همه بعلت اتحاد اسلامی بعد مدت ها رخداد؛ هرچند حتی به ظاهر.
در زمینه آفریقا؛ ما با چیزی به اسم عدم سفر روحانی به هیچ کشور آفریقایی مواجه بودیم! در همان سال اول دولت برای اولینبار بار تجارت ایران و آفریقا از ۱ میلیارد عبور کرد! در ۱۰ کشور آفریقایی مرکز تجاری تاسیس شد و آقای رییسی ۴ بار به آفریقا رفتند؛ که قرار بود؛ ۶ بار شود و فردای روز شهادت عازم تانزانیا شوند؛ اما به شهادت رسیدند؛ همین تانزانیا در ایران سفارتی نداشت و قرار شده بود با سفر آقای رییسی افتتاح کند؛ همین لیبی و سودان احیای روابط کردیم و گفتگو ها با مصر و اریتره و توگو و کومورو و سومالی و جیبوتی آغاز کردیم
برای عادی سازی روابط. همین نقش فعال ایران منجر به اخراج اسراییل از اتحادیه آفریقا شد. در آفریقا در زمینه تجارت مستقیم دچار مشکل بودیم؛ که این مسئله با ایجاد چند خط مستقیم دریایی حل شد.
در زمینه آمریکای لاتین؛ ما نقش فعالی ایفا کردیم؛ با همین کوبا چند صد قرارداد امضا کردیم! که رییس جمهور آن پس از ۲۲ سال به تهران آمدند؛ رییس جمهور ونزوئلا نیز آمد. همینطور آقای رییسی به چند کشور آمریکای لاتین سفر کردند.
خلاصه اقدامات آقای رییسی منجر به پویایی و فعال شدن نقش گمشده ی ایران در جهان شد و مهمتر از آن نقش تدافعی ایران پایان یافت و به نقش تهاجمی تبدیل شد.
بنده «خیلی خیلی خیلی» خلاصه نوشتم و سخت بود و میدانم صدها مسئله فراموش کردم و در انتها میدانم اگر آن صدتا را بنویسم صدتای دیگر را فراموش میکنم و تمام نمیشود و این واقعیت دولت رییسی بود.
19.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 دوربین مخفی تأثیرگذار
-دخترم تو چرا باید تو این سن وصیت نامه بنویسی؟ - آخه لازم میشه...
کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا💔
👌حتما این فیلم موثر را ببینیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴جمعیت عظیمی از مسیحیان در اعتراض به افتتاحیه مراسم المپیک و توهین به مقدسات، به خیابانهای پاریس آمدند.
✍شیاطین جن و انس فشار بخورین _ مومنین به حضرت مسیح در عالم کم نیستند...
5.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خبر مهم
🔴 خط لوله گاز نورداستریم به ایران رسید
🔻 لطفا حتما گوش کنید و روحیه بگیرید و پخش حداکثری کنید که بنفع اصلاح طلبان مصادره نشود
این خدمت شهید رئیسی بود.
بخاطر شهید رئیسی پخش کنید...
🔻وظیفه ملی؛ واجب دینی
"اکنون ملت ایران باید عقبافتادگیها را جبران کند. اینک فرصت بینظیری از حکومت دین و دانش بر ایران، پدید آمده است که باید از آن در جهت #اعتلای_فکر_و_فرهنگ این کشور بهره جست. امروز کتابخوانی و علمآموزی نه تنها یک وظیفهی ملی، که یک #واجب_دینی است. از همه بیشتر، جوانان و نوجوانان، باید احساس وظیفه کنند، اگرچه آنگاه که انس با کتاب رواج یابد، کتابخوانی نه یک تکلیف، که یک کار شیرین و یک نیاز تعلّلناپذیر و یک وسیله برای آراستن شخصیت خویشتن، تلقی خواهد شد؛ و نه تنها جوانان، که همهی نسلها و قشرها از سر دلخواه و شوق بدان رو خواهند آورد." ( مقام معظم رهبری )
🔴 نگوئید کار داریم و نمیرسیم!!
پ.ن.1: این بهانه ها از نظر آقا قابل قبول نیست... آقا را الگو قرار دهیم و به مطالعه کتاب اهتمام داشته باشیم
پ.ن.2: آقا به اندازه یک کتابِ قطور 700 صفحه ای فقط در رابطه با کتاب صحبت کردن!!! (کتابِ کتاب؛ رهیافتی به منظومه فکری رهبر معظم انقلاب درباره کتاب) اونوقت ما حتی یک کتاب 200 صفحه ای رو مطالعه نمیکنیم!!!!! اسممون رو هم میزاریم ولایتمدارِ انقلابی!!!!!😔😅
7.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آن #آیتالله_میرباقری که عباس عبدی میگفت بویی از گرسنگی نچشیده و روزنامههای زنجیرهای اصلاحطلب او را نماد تحجر و نشناختن جهان مدرن معرفی میکردند و در توییتر لیبرالها او را مارکسیست مسلمان معرفی میکردند را در این 90 ثانیه بشناسید.
🔹کسی که میداند نظام سرمایهداری را چطور توضیح دهد که مردم بفهمند و اهل علم هم به وجود مطالعه پشت سر تکتک جملاتش اعتراف کنند و کسی هم نتواند بگوید چپ ضد توسعه و پیشرفت است!
🔹بیبیسیها و اینترنشنال ها درست فهمیدهاند که ذهن مردم را نسبت به کدام بخش از حوزه علمیه و علماء آن دور کنند تا روحانینماهای ضد مردم و خاکسار در مقابل سرمایه سالارها، آزادانه دین ضد انسانی خود را تبلیغ کنند تا مردم از دین ناامید شوند...