📝پاسخ حضرت آیت الله مصباح یزدی به درخواست موعظه یکی از جوانان:
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
حضرت آیت الله مصباح یزدی!
با عرض سلام و ارادت خدمت حضرتعالی لطفاً با دستخط مبارک اینجانب را موعظه و نصیحت فرمائید.
با عرض ارادت و احترام مجدد
🔹پاسخ:
بسم الله الرحمن الرحیم
آسانترین، شیرینترین و مفیدترین کاری که میشناسم توجّه به وجود مقدّس ولیّعصر عجّل الله فرجه است.
محمد تقی مصباح یزدی
#دستخط
✅ @mesbahyazdi_ir
May 11
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
🌷او آقاست!
🌸چه کسى از او مهربانتر، چه کسى از او قدرتمندتر؟!
🔸اگر ما نوکر وجود مقدس #امام_زمان (عج) هستیم مشکلاتمان را چرا از آقاى خودمان نخواهیم؟! اگر باورمان هست که او آقاست و ما نوکر، آقایى که سراپا رحمت است، #محبت است، عطوفت است، میگوید آن وقتى هم که یاد من نیستید و مرتکب گناه میشوید، من برایتان استغفار میکنم؛ دعا میکنید، آمین میگویم. آن وقت وقتى احتیاج داریم چرا نرویم در خانه او؟! چه کسى از او مهربانتر، چه کسى از او قدرتمندتر؟!
۸۳/۰۷/۰۴
#اللهم_عجل_الولیک_الفرج
✔️ @mesbahyazdi_ir
24.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید | خاطره آیت الله مصباح یزدی از رابطه مرحوم #آیت_الله_بهجت (ره) با #امام_خمینی (ره)
🔹 بنده شهادت میدهم عاملی که باعث شد بنده توجه به این مسائل [سیاسی] پیدا کنم و به عنوان یک وظیفه دنبال این مسائل بروم، سفارش آقای بهجت (ره) بود.
۹۸/۱۱/۱۹
🔰 باتوجه به نقل برخی خاطرات نادرست از قول آیت الله مصباح یزدی در یکی از برنامه های رسانه ملی و انتشار آن در فضای مجازی در مورد تفاوت دیدگاه مرحوم آیت الله بهجت (ره) با حضرت امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) درباره نحوه اداره کشور که مبنای برخی تحلیل ها قرار گرفته است، پایگاه اطلاع رسانی MESBAHYAZDI.IR اصل این خاطره را برای #اولین_بار از بیانات معظم له منتشر میکند.
📥 برای دریافت فایل باکیفیت این ویدیو به صفحه رسمی آیت الله مصباح یزدی در آپارات مراجعه کنید👇
https://aparat.com/v/XQK8W
✅ @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
🎥 #ببینید | خاطره آیت الله مصباح یزدی از رابطه مرحوم #آیت_الله_بهجت (ره) با #امام_خمینی (ره) 🔹 بنده
✔️ عامل اصلی آیت الله بهجت (ره) بود.
🔹 یکی از موضوعاتی که دستاویز بعضی از افراد میشود، - یا برای خراب کردن اذهان یا اغراض دیگری دارند که میخواهند به آن اغراض برسند:- این است که بین شخصیتهای معروف و مورد اعتماد حضرت امام (ره) وانمود کنند که اینها با هم اختلاف داشتند و بعضی از آنها میگویند اصلاً مخالف انقلاب و حرکت امام بودند.
🔸 آن ویژگیای که همه مردم از آقای بهجت (ره) میدانستند، تقدس ایشان بود.
🔹یک چنین کسی که به یک قداست معروف بود؛ اهل ذکر و ورد و زیارت عاشورای هر روز، از ایشان توقعی نبود که درباره مسائل سیاسی حرفی بزند، رفتاری بکند.
🔸[اما] بنده شهادت میدهم عاملی که باعث شد بنده توجه به این مسائل [سیاسی] پیدا کنم و به عنوان یک وظیفه دنبال این مسائل بروم، سفارش آقای بهجت (ره) بود.
۹۸/۱۱/۱۹
✅ @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
✔️ عامل اصلی آیت الله بهجت (ره) بود. 🔹 یکی از موضوعاتی که دستاویز بعضی از افراد میشود، - یا برای خ
‼️ هرچه آقای بهجت گفتند عمل کنید!
🔸 خود امام (ره) هم به آقای بهجت (ره) یک علاقه خاصی داشتند. شاهد عینی آن آقای مسعودی خمینی است.
🔹 ایشان چندبار میگفت: «بارها شده برای امام (ره) یک مشکلی یا مریضی سختی پیش آمده یا برای بستگان ایشان؛ یا یک حاجت شدیدی داشتهاند و گفتهاند: برو خدمت آقای بهجت (ره) و هرچه ایشان گفتند، عمل کنید.
🔸 هر بار آقای بهجت سفارش میکردند یک گوسفند قربانی کنید. من هم به دستور آقای بهجت میرفتم گوسفند میخریدم قربانی میکردم برای اینکه امر آقای بهجت اطاعت شده باشد و در واقع در نهایت نظر امام تأمین شده باشد. رابطه امام با آقای بهجت اینگونه بود.
۹۸/۱۱/۱۹
✅ @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
🎥 #ببینید | خاطره آیت الله مصباح یزدی از رابطه مرحوم #آیت_الله_بهجت (ره) با #امام_خمینی (ره) 🔹 بنده
❌یادم نمیآید شنیده باشم آیت الله بهجت (ره) اشکالی شبههای درباره امام (ره) مطرح کرده باشند.
🔹 در طول عمری که با #آیت_الله_بهجت زندگی کردم من یادم نمیآید شنیده باشم که کلام سبکی درباره امام گفته باشند یا مثلاً اشکالی شبههای شکی درباره رفتار امام کرده باشند. برعکس با احترام نام امام (ره) را میبردند.
🔸 کسانی وانمود میکنند اصلاً آقای بهجت مخالف رفتار امام بود و از جمله این داستانی است که گفتند در تلویزیون یک نفر صحبت کرده که آقای بهجت نامههایی برای امام نوشته بودند که این نامه در واقع نقد کار #امام بوده اظهار مخالفت با رفتار امام بوده.
🔹 ایشان در هیچ حالی کمترین انتقادی از امام نکردند. من از ایشان نشنیدم. همیشه از ایشان با احترام یاد میکردند و به صورتهای مختلف ما را تشویق میکردند که در این کارها وارد شویم.
🔸نه آقای بهجت نامه دادند من ببرم؛ نه من شرط کردم واسطه شدن را؛ نه تکراری بود و نه اعتراضی به رفتار امام (ره). ابداً چنین چیزی نیست.
۹۸/۱۱/۱۹
✅ @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
🙌درخواست میکنیم
🔹در چنین روزی که آخرین روز ماه شریف شعبان و طلیعه #ماه_مبارک_رمضان است و در آخرین ساعات این ماه به سر میبريم، از خدای متعال درخواست میکنیم اگر تا این ساعت آمرزيده نشدیم، به برکت دوستان خدا و بندگان پاک و شایستهاش، قلم عفو بر گناهان ما بکشد و آمرزیده وارد ماه شریف رمضان بشویم.
۸۱/۰۸/۱۴
🌙 @mesbahyazdi_ir
📖 وَ يَا مَنْ لَا يَنْدَمُ عَلَى الْعَطَاءِ؛ «و ای کسی که هرگز از بخشش خویش پشيمان نمیشوی.»
🔹 ما گاهی چیزی به کسی میبخشیم اما بعد پشیمان میشویم. این پشیمانی گاه به این خاطر است که متوجه میشویم خودمان به آن احتياج داشتیم. مسلم است که این معنا درباره خدا محال است؛ خدا به چیزی احتیاج ندارد. گاه پشیمانی ما از بخشش به خاطر این است که بعد از بخشش متوجه میشویم که اشتباه کردهایم و طرف مقابل صلاحیت این بخشش را نداشته است. اما خدا به هر کس هر چیزی را میبخشد براساس حکمت میبخشد. یعنی بهترین کاری است که انجام میدهد. بنابراين ديگر پشیمانی برای او معنا ندارد.
۹۴/۳/۳۰
📝 هر روز #ماه_مبارک_رمضان با بخشهایی از #درس_اخلاق شرح دعای ۴۵ #صحیفه_سجادیه (دعای وداع با ماه مبارک رمضان)
🌙 @mesbahyazdi_ir
📖 إِنْ أَعْطَيْتَ لَمْ تَشُبْ عَطَاءَكَ بِمَنٍّ؛ «خدایا اگر تو عطایی کنی، آن را با منت گذاشتن آمیخته نمی سازی!»
🔸خدا چون به هیچ وجه به هیچ چیز در هیچ حالی نیاز ندارد، وقتی بخششی هم به کسی میکند نیازی ندارد به اینکه او را تحقیر کند. منت گذاشتن انگیزه نفسانی میخواهد و آن وقتی است که انسان احساس کمبود کند و به خیال خود برای ترمیم این کمبود خود وقتی احسانی به کسی میکند میگوید: منم که در حق تو احسان کردم و اگر من این کار را نکرده بودم تو چنین و چنان میشدی.
گفتن این سخنان برای پوشاندن حقارت ذاتی است. اگر موجودی هیچ نقصی در وجودش نباشد و کمبودی نداشته باشد، حقارت برای او معنایی ندارد و هیچ انگیزهای برای منت گذاشتن ندارد، بلکه میبخشد چون دوست دارد فیض از او ناشی شود و به خلایق برسد. این مطلب روشن است و بر اساس مبانی استدلالی هم خدا نیازی به منت گذاشتن ندارد.
۹۴/۴/۱
📝 #درس_اخلاق #شرح_دعای_وداع_ماه_رمضان
🌙 @mesbahyazdi_ir
📖 إنْ أَعْطَیتَ لَمْ تَشُبْ عَطَاءَكَ بِمَنٍّ؛ «خدایا اگر تو عطایی کنی، آن را با منت گذاشتن آمیخته نمی سازی!»
🔹یکی از شیوههای قرآن این است که نعمتهای خدا را مدام بیان میکند، معلوم میشود که در واقع خدا میخواهد ما را وادار به شکرگزاری در مقابل نعمتهایش کند. آیا این یک نوع چشمداشت پاداش نیست؟
🔸اگر خداوند بنده را به شکر راهنمایی میکند برای این نیست که او از شکر کردن بنده لذت میبرد و دوست دارد دیگران در مقابلش تواضع و چاپلوسی کنند. وقتی میگوید شکر من را به جا بیاورید برای این است که خیر بنده را میخواهد. میداند بندهای که شکرگزار نباشد به کمال نمیرسد. این هم یک لطف دیگری است برای این که به او بفهماند که رسیدن به سعادت و لیاقت دستیابی به نعمتهای ابدی بهشتی منوط به داشتن خلق و خوی شکرگزاری است.
۹۴/۴/۱
📝 #درس_اخلاق #شرح_دعای_وداع_ماه_رمضان
🌙 @mesbahyazdi_ir
📖 تسْتُرُ عَلَى مَنْ لَوْ شِئْتَ فَضَحْتَهُ، وَ تَجُودُ عَلَى مَنْ لَوْ شِئْتَ مَنَعْتَهُ « بر کسانی پردهپوشی میکنی که اگر میخواستی آنها را رسوا میکردی، و بخشش میکنی بر کسانی که اگر میخواستی آنها را محروم میکردی؛»
🔸بسیاری از مردم در اثر سوء اختیار مرتکب کارهای زشتی میشوند که موجب رسوایی است، اما خدای متعال زود آنها را رسوا نمیکند، بلکه پردهپوشی میکند و عیوب آنها را میپوشاند. برخی نیز هستند که خداوند نعمتی به آنها میدهد اما آنها نه تنها در راه خیر از آن استفاده نمیکنند بلکه آن را در راه عصیان الهی به کار میگیرند. مقتضای چنین رفتاری عقوبت و سلب #نعمت از آنها است، اما خدای متعال جز در برخی موارد استثنایی چنین کاری هم نمیکند.
🔹خداوند کسانی را که مرتکب گناه میشوند و حتی موجب ایذاء دیگران میگردند زود مؤاخذه نمیکند، بلکه به آنها مهلت میدهد. این مهلت دادن برای این است که آنها فرصتی پیدا کنند شاید متنبه شوند و دست از کار زشت خود بردارند. مگر این که کار به جایی برسد که نه تنها خودشان از این نعمتها بیشتر سوءاستفاده کنند و بر #عذاب خود بیافزایند، بلکه باب #هدایت را به روی دیگران هم ببندند. در این صورت دیگر حکمت الهی اقتضا نمیکند که آنها باقی بمانند و به کارهای خطای خود ادامه دهند، بلکه خدای متعال آنها را مؤاخذه و هلاک میکند و در همین عالم هم مزه گناهانشان را به آنها خواهد چشاند.
۹۴/۴/۲
📝 #درس_اخلاق #شرح_دعای_وداع_ماه_رمضان
🌙 @mesbahyazdi_ir
🖥 مجموعه تصویری #راه_و_ماه
💡سلسله مباحث اندیشه اسلامی
🔹در محضر آیت الله محمد تقی مصباح یزدی
🌃 شبهای ماه مبارک رمضان | ساعت ۲۲
📱بزودی؛ در صفحات مجازی:
🌙 @mesbahyazdi_ir
🔰امتیازات #علامه_مطهری فقط در بعد علمی نبود؛ بلکه علاوه بر اینکه خطیبی ممتار، نویسندهای برجسته و معلمی بزرگوار و از رهبران مبارزه با رژیم طاغوت بود، از لحاظ تقوا، عرفان و تزکیه نفس نیز کمنظیر بود و ساعتهای طولانی در دل شب را به عبادت میپرداخت.
#شهیدمطهری
🌙 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏅 #ببینید | «شهید مطهری؛ یک قهرمان در جهان علم و فلسفه»
🔸گزیدهی بیانات آیت الله مصباح یزدی در مراسم بزرگداشت علامه #شهیدمطهری
📍 مدرسه عالی شهید مطهری | اردیبهشت ۱۳۶۱
📥 برای دریافت فایل باکیفیت این ویدیو به صفحه رسمی آیت الله مصباح یزدی در آپارات مراجعه کنید👇
https://aparat.com/v/LUd0i
🌙 @mesbahyazdi_ir
📖 أَنْتَ الَّذِي فَتَحْتَ لِعِبَادِكَ بَاباً إِلَى عَفْوِكَ، وَ سَمَّيْتَهُ التَّوْبَةَ...« تو خدایی هستی که برای بندگانت دری را به سوی عفو خود باز کردی و آن را توبه نام نهادی»
🔹اگر انسان مقداری از عمر خویش را با کارهای خوب بگذراند و مقدار ديگر را هم با کارهای بد، مسلم است که خدا همه کارهای وی را، بد حساب نمیکند و پاداش کارهای خوبش را میدهد وگرنه خلاف عدالت است. پس توبه چه نقشی در سرنوشت او دارد؟
🔸اگر باب توبه نبود، در اين صورت کسي که نیمی از عمر خود را در کارهای بد و نیمی را در کارهای خوب گذرانده است، در آخرت بايد عمر آخرتی وی به دو بخش تقسيم شود و بخش اول را در جهنم و بخش دوم را در بهشت به سر برد و این عین عدالت بود. اما آيا اين حالت با گشایش باب توبه برای بندگان مساوی است؟ هرگز، اين دو بسيار متفاوتاند.
🔹تفضل خاص الهی درباره توبه اين است که اگر بنده #توبه واقعی کند و آنچه لازمه توبه نصوح است را انجام دهد، همه گناهان گذشتهاش آمرزيده ميشود؛ گويا هيچ گناهی مرتکب نشده است. اين تفضل بسيار بزرگی است. این تفضل برای برخی بندگان تا جایی ادامه پیدا میکند که میفرمايد: «يُبَدِّلُ اللَّهُ سَيِّئَاتِهِمْ حَسَنَاتٍ؛ خداوند گناهان آنان را به حسنات تبديل میکند.»( فرقان، ۷۰)
۹۴/۴/۳
📝 #درس_اخلاق #شرح_دعای_وداع_ماه_رمضان
🌙 @mesbahyazdi_ir
📖 وَ قُلْتَ: مَنْ ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً فیضاعفه له اضعافا کثیرة «خدایا، تو گفتی، چه کسی به خداوند قرض نیکویی می دهد تا خدا مال او را به مراتب زیادی چند برابر گرداند؟»
🔹 اشکال کار ما اين است که اين قدر اين آيات و روایاتِ مربوط به آنها را شنيده و خواندهايم که ديگر به اين نحو سخن گفتن و شنيدن عادت کردهايم و آنها را جدی نمیگيريم. واقعا اگر کسی باور کرده باشد که جایی بسیار معتبر هست که به #سرمایه او چندین برابر سود میدهد چرا در آنجا #سرمايه_گذاری نکند؟ عدم سرمايهگذاری نزد خدا ناشی از ضعف #ایمان است.
🔸به همين سبب هم خدای متعال به بيانهای مختلف انسان را تشويق میکند که با #خدا معامله کنند. اين بیانات نهایت لطف الهی برای ما بندگان ضعیف، قاصر و کمفهم است که با اين بیانات ارزش معامله با خدا و #بندگی خدا را بفهمیم.
🔹اگر اندکی دقیقتر فکر کنیم شرمنده میشويم که خدا با ما اینگونه صحبت میکند. ما اصلا چه داریم که به خدا قرض دهیم؟ با وجود اين، خدای مهربان با چنین بیانی با ما سخن میگويد.
۹۴/۴/۴
📝 #درس_اخلاق #شرح_دعای_وداع_ماه_رمضان
🌙 @mesbahyazdi_ir
39.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 #ببینید | «شرور و بلاها (۱)»
1️⃣ قسمت اول از مجموعهی تصویری #راه_و_ماه
🖥 مشاهده فایل با کیفیت بالاتر، در کانال آپارات:
🌐 https://www.aparat.com/v/smMpG
🎞 مجموعه تصویری «راه و ماه»؛ مباحث اندیشه اسلامی است که آیت الله مصباح یزدی با توجه به شبهات موجود در جامعه و نیازهای روز بیان داشتهاند.
🌙 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
📺 #ببینید | «شرور و بلاها (۱)» 1️⃣ قسمت اول از مجموعهی تصویری #راه_و_ماه 🖥 مشاهده فایل با کیفیت با
💥براساس نگاه مادیگرایانه، #حکمت آفرینش بیمعنی است!
🔸تا جایی که ما با بحثهای اعتقادی و فلسفی آشنا هستیم، از قدیمیترین مباحثی که درباره شناخت عالم و هستی مطرح بوده، بحث درباره شرور است.
🔹بالاخره بعضی چیزها در این عالم برای ما لذت بخش است و بعضی چیزها، هم موجب درد و رنج میشود و هم مانع تحقق خیرهای بیشتری میشود.
🔸تحلیل #مادیگرایان این است که بالاخره لازمه این عالم همین است. ماتریالیستها بر اساس اصولشان نه تحلیل دقیقی از گذشته دارند و نه پیش بینی معتبری از آینده و نه تحلیلی از این دارند که این دنیا اکنون چگونه است.
🔹آنها تنها میتوانند بگویند این عالم همین است که هست، و همیشه این شرور همراه این عالم بوده است. خب این یک گرایشی است که وارد مباحث #خداشناسی و حکمتهای آفرینش نمیشود و چنین نگرشی جایی در این مباحث ندارد.
📺قسمت اول مجموعه تصویری #راه_و_ماه:
🌙 @mesbahyazdi_ir
❓خدایی که جز خیر چیزی نمیخواهد چطور میشود که شُرور را میآفریند؟!
🔹در نگرش الهی، وقتی باور میکنیم که این جهان، آفریده خدای متعال است، برای ما قابل توجیه میشود که خوبیهای عالم از روی #حکمت و مصلحت بوده و صفات خوب خدا باعث آفرینش این خوبیها شده است. اما به بدیها و #شرور که میرسیم، چگونه میتوانیم نسبت شرور را با خدای متعال حل کنیم؟!
🔸اگر ما قائل باشیم، کل هستی یک آفریدگاری دارد که واجد همه کمالات است و هیچ نقص و شری در وجودش نیست و همه چیز را خودش با حکمت آفریده است و این چنین نیست که در میان مخلوقاتش موجودی باشد که بدون اجازه خدا بتواند کاری انجام بدهد، این سوال پیش می آید که خدا برای چه این شُرور را آفریده است؟
🔹خدای حکیمی که هیچ صفت شری ندارد و خیر محض است و جز خیر هم چیزی نمیخواهد، چطور شد که این شُرور را خلق کرده است؟
📺قسمت اول مجموعه تصویری #راه_و_ماه:
🌙 @mesbahyazdi_ir
🔰 رشد و پیشرفت اسلام تا حدود زیادی مرهون جهاد اقتصادی #حضرت_خدیجه (س) بوده است. اين جهاد مالی و اقتصادی است كه بر مرد و زن واجب است. طبیعتا این امر در صورتی امكانپذیر است که خانمها استقلال مالی داشته باشند، نه اینکه در اموال شخصیشان یا در ارث يا ثمره فعالیتهای اقتصادی طفیلی مرد باشند.
🌙 @mesbahyazdi_ir
34.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 #ببینید | «شرور و بلاها (۲)»
2️⃣ قسمت دوم از مجموعهی تصویری #راه_و_ماه
🖥 مشاهده فایل با کیفیت بالاتر، در کانال آپارات:
🌐 https://www.aparat.com/v/K2tka
🎞 مجموعه تصویری «راه و ماه»؛ مباحث اندیشه اسلامی است که آیت الله مصباح یزدی با توجه به شبهات موجود در جامعه و نیازهای روز بیان داشتهاند.
🌙 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
📺 #ببینید | «شرور و بلاها (۲)» 2️⃣ قسمت دوم از مجموعهی تصویری #راه_و_ماه 🖥 مشاهده فایل با کیفیت با
💐 وظایف ما در قبال نعمتهای الهی
🔸یکی از لوازم عبودیت خداوند این است که: همانطور که اگر #عقل چیزی را موجب رشد یا سقوط ما میداند، باید طبق آن عمل کنیم، اگر #وحی هم چیزی را موجب رشد یا سقوط ما معرفی کرد، باید طبق همان رفتار کنیم.
🔹اگر وحی نعمتی را موجب تکاملمان معرفی میکند باید آن را دوست داشته باشیم و از آن مراقبت کنیم و سعی کنیم این #نعمت از بین نرود.
🔸گاهی این نعمت، نعمتی است که در وجود خودماناهست. مانند نعمت دیدن و نعمت آگاهی. اوِلا باید #شکر این نعمت را به جا بیاوریم، ثانیا سعی کنیم این نعمت از بین نرود، ثالثا سعی کنیم در عمل نیز به لوازم وجود این نعمت ملتزم شویم.
🔹اگر در هر کدام از این مراحل کوتاهی کنیم، قدمی در مسیر تنزل و دوری از #سعادت برداشتهایم.
📺قسمت دوم مجموعه تصویری #راه_و_ماه:
🌙 @mesbahyazdi_ir
🌪 سختیها مقدمه خوبیها
🔸 ما انسانها برخی چیزها را نامطلوب و شر حساب میکنیم اما خدای متعال آنها را مقدمه #خیرات قرار داده است.
🔹یکی از این نعمتها آن است که خدا هدایت افراد را با گرفتاریها و سختیهایی همراه میکند. مضمون برخی از آیات #قرآن کریم هم همین است که او هرگاه پیامبری را برای جامعهای فرستاده، مردم آن جامعه را گرفتار سختیها و مشکلاتی کرده است.
🔸«وَ لَقَدْ أَرْسَلْنَا إِلَى أُمَمٍ مِنْ قَبْلِكَ فَأَخَذْنَاهُمْ بِالْبَأْسَاءِ وَ الضَّرَّاءِ لَعَلَّهُمْ يَتَضَرَّعُون؛ ما به سوى امتهايى كه پيش از تو بودند، (پيامبرانى) فرستاديم؛ پس آنها را با شدّت و رنج و ناراحتى مواجه ساختيم؛ شايد(بيدار شوند و در برابر حق،) خضوع كنند و تسليم گردند!» (انعام، ۴۲)
📺قسمت دوم مجموعه تصویری #راه_و_ماه:
🌙 @mesbahyazdi_ir
📖 و أَنْتَ الَّذِی دَلَلْتَهُمْ بِقَوْلِكَ مِنْ غَیبِكَ ...عَلَى مَا لَوْ سَتَرْتَهُ عَنْهُمْ لَمْ تُدْرِكْهُ أَبْصَارُهُمْ...فَقُلْتَ: فَاذْكُرُونِی أَذْكُرْكُمْ؛ « خدایا تو آن کسی هستی که بندگانت را به چیزی راهنمایی کردی که اگر آن را از آنها پنهان میداشتی هیچ چشمی آن را نمیدید، آن حقیقت چیزی است که با این آیهات به بندگانت فرمودی: پس مرا یاد کنید تا شما را یاد کنم»
🔹در حدیث قدسی آمده است که: «ای فرزند آدم! من را در دلت یاد کن تا من هم در دلم تو را یاد کنم»(المحاسن، ج۱ ص۳۹)
🔸اگر انسان این حقیقت را بهدرستی تصور کند که پاکبازترین عاشقهای عالم، در عمق دلشان این توقع هست که محبوبشان از آنها یادی کند، آن وقت میفهمد غیر از این که خدا به واسطه ثواب دادن به اطاعت بنده توجه می کند، توجه دیگری هم به برخی بندگان خاصش دارد و آن چیزی است که در این روایت آمده، مرا در دلت یاد کن، تا من هم در دلم تو را یاد کنم.
🔹برای انسان چه شرفی از این بالاتر که خدایی از او یاد کند که عظمتش بینهایت است؛ انسانی که «چیز قابل ذکری نبود»(انسان/۱). این شرفی است که هر چه در مقابلش گذاشته شود رنگ میبازد.
۹۴/۴/۵
📝 #درس_اخلاق #شرح_دعای_وداع_ماه_رمضان
🌙 @mesbahyazdi_ir
36.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 #ببینید | «شرور و بلاها (۳)»
3️⃣ قسمت سوم از مجموعهی تصویری #راه_و_ماه
🖥 مشاهده فایل با کیفیت بالاتر، در کانال آپارات:
🌐 https://aparat.com/v/I0gzX
🎞 مجموعه تصویری «راه و ماه»؛ مباحث اندیشه اسلامی است که آیت الله مصباح یزدی با توجه به شبهات موجود در جامعه و نیازهای روز بیان داشتهاند.
🌙 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
📺 #ببینید | «شرور و بلاها (۳)» 3️⃣ قسمت سوم از مجموعهی تصویری #راه_و_ماه 🖥 مشاهده فایل با کیفیت با
✅ حفظ نعمتها وظیفه عقلی و شرعی
🔸وقتی دانستیم که شرور هم جزئی از تدبیرات و جزئی از نظام احسن است، هر شخصی عقلا و شرعا وظیفه دارد که هم نعمتهایی که خدا به او داده است را حفظ کند؛ هم موجب تضییع نعمتهایی که خدا به دیگران داده است، نشود و مصداق افساد فی الارض نباشد.
🔹#امام_خمینی (ره) اگر نصف لیوان آبی را میخوردند، مابقی را دور نمیریختند؛ یک کاغذی روی آن میگذاشتند، تا اگر چند ساعت بعد تشنه شدند، از همان استفاده کنند. حاضر نبودند به اندازه نصف لیوانی، #کفران نعمت کنند. چراکه گاهی کفران یک نعمت باعث میشود که افراد دیگری از این نعمتها محروم شوند.
📺قسمت سوم مجموعه تصویری #راه_و_ماه:
🌙 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
📺 #ببینید | «شرور و بلاها (۳)» 3️⃣ قسمت سوم از مجموعهی تصویری #راه_و_ماه 🖥 مشاهده فایل با کیفیت با
❓نگرانی از بلاها و انجام واجبات
🔹 وقتی مریضیای پیش میآید یا نعمتی از دست میرود، افراد ضعیف الایمان صرفا تصورشان این است که فلان میکروب اثر کرده و مریض شدهام. گویا اعتقاد به #خدا تاثیری در تفسیر این حوادث ندارد.
🔸اما برخی که اندکی نگاهشان دقیقتر است، میگویند خدا مانع این بیماری و شر نشده و اجازه داده است که چنین میکروبی اثر کند.
🔹اما باز هم تمام توانش را صرف میکند که خودش مبتلا به آن شر و بدی نشود. در چنین شرایطی گاهی نگرانی ابتلاء به برخی شرور و بیماریها آنچنان زیاد است که خواب را از چشمان افراد میگیرد و حتی توجه در نماز را از افراد سلب میکند.
🔸این نگرش علیرغم این که شخص باور دارد شرور تنها به اذن الهی به او میرسند، اما از آن جا که عملا تفاوتی در رفتار شخص ایجاد نمیکند و باز هم باعث نگرانیها و باز ماندن از واجبات است، مطلوب نخواهد بود.
📺قسمت سوم مجموعه تصویری #راه_و_ماه:
🌙 @mesbahyazdi_ir