MESBAHYAZDI.IR
🤲 دعا، زمینهی رشد بیشتر 🔹از آنجا که #رحمت الهی بر غضب او پیشی گرفته و بر آن غالب است -«یا من سبقت
🔰 در دعا اصرار کردن درست است یا اصرار نکردن؟!
❓یکی از سوالات در مورد دعا آن است که در برخی از روایات توصیه کرده اند که در دعا کردن اصرار کنیم و طبق تعبیر برخی روایات «الحاح» داشته باشیم. اما از آن طرف، روایاتی نیز داریم که میفرمایند در همه جا اصرار لازم نیست و با دعای مختصری هم استجابت صورت میگیرد. جمع بین این دو دسته از روایات چگونه است؟
🔸پاسخ آن است که آن جایی که خدا #استجابت را به تاخیر میاندازد و بعضا میبینیم که در روایات آمده: من دوست دارم صدای بندهام را بیشتر بشنوم، یا آمده است که اصرار داشته باشید، فلسفه این گونه روایات بر میگردد به آن که خدا اساسا میخواهد رحمت بیشتری به بندهاش بدهد و الا خدا که به شنیدن صدای ما نیازی ندارد.
🔹بنابراین سرّ این گونه روایات آن است که اصرار در #دعا باعث میشود توجه او به خدا بیشتر شده و به برکت این دعا، ظرفیت انسان برای رحمتهای وسیعتر و بالاتر فراهم میشود.
🔸از آن طرف در برخی روایات مانند وصیت پیغمبر (ص) به جناب ابوذر آمده که: «یا اباذرّ، یکفی من الدعاء مع البرّ، ما یکفی الطعام من الملح؛ اگر کار درست انجام بدهی، همان اندازه که نمک برای غذا لازم است، همین اندازه دعا کافی است.»
🔹اگر شخصی اینچنین باشد حتی ممکن است دعا خواندن زیاد مانع کارهای خیر دیگر او شود. بنابراین این گونه روایات برای کسی است که وظیفهاش را درست انجام بدهد، در این صورت به اندازه نمک غذا، دعا کفایت میکند.
🔸اما اگر کسی اهل کار خیر نباشد، آن الحاح و اصرار لازم است تا شخص آن توجه لازم را بتواند به دست بیاورد.
📺قسمت هشتم مجموعه تصویری #راه_و_ماه
🌙 @mesbahyazdi_ir
42.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 #ببینید | «دعا (۲)»
9️⃣ قسمت نهم از مجموعهی تصویری #راه_و_ماه
🖥 مشاهده فایل با کیفیت بالاتر، در کانال آپارات:
🌐 https://aparat.com/v/KPONh
🎞 مجموعه تصویری «راه و ماه»؛ مباحث اندیشه اسلامی است که آیت الله مصباح یزدی با توجه به شبهات موجود در جامعه و نیازهای روز بیان داشتهاند.
🌙 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
📺 #ببینید | «دعا (۲)» 9️⃣ قسمت نهم از مجموعهی تصویری #راه_و_ماه 🖥 مشاهده فایل با کیفیت بالاتر، در ک
🤲 دعا زمینهای برای تکامل انسان
❓شاید برای برخی این پرسش مطرح شود که: مگر نگفتید خدا ما را مأمور کرده که از طریق اسباب عادی نیازهایمان را برآورده کنیم؟ اصلا مگر خود خدا چنین اسباب مادیای را قرار نداده است؟ خب من هم از طریق همین اسباب زندگی را جلو میبرم، دیگر چه لزومی دارد که دعا کنم؟
✅ پاسخ این است که هر لحظهای که دل انسان متوجه خدا شود، این یک نعمتی از خداوند است و این زمینه را فراهم میکند برای حرکت تکاملی بعدی.
🔹 وقتی شخص #دعا نمیکند، و تنها در فکر این است که از اسباب عادی استفاده کند، آرام آرام دیگر سراغ خدا نمیرود تا خواستههایش را از او بخواهد.
📺قسمت نهم مجموعه تصویری #راه_و_ماه
🌙 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
🤲 دعا زمینهای برای تکامل انسان ❓شاید برای برخی این پرسش مطرح شود که: مگر نگفتید خدا ما را مأمور ک
✅ فواید و برکات دعا
🔹 اگر ضمن زندگی طبیعی از او کمک نخواهیم، از توجه به او محروم میمانیم. به همین خاطر است که خدا گفته تو موظفی دنبال اسباب عادی بروی، اما از من هم بخواه! برای اینکه به واسطه همین احساس نیازی که به من میکنی:
🔸اولاً #توجه پیدا کنی که کسی هست که او نیاز تو را برطرف میکند. ثانیاً این احساس نیاز، یک توجه قلبی (عمل جوانحی) است، که به همان اندازه حرکتی است به سوی خدا و باعث #رشد انسان میشود. اگر همین احساس نیاز قلبی به زبان بیاید، عمل جوارحی شده و از این جهت نیز موجب رشد انسان میشود.
🔹به علاوه، این #دعا و ابراز نیاز میتواند سختیهای شرایط مادی را هموار سازد، مشکلات پیش رو را بردارد و حتی گاهی نیاز آدمی را در نبود هر گونه اسباب عادی فراهم سازد و سعادت ما را سریعتر گرداند. بنابراین دعا نکردن و اکتفا به اسباب مادی، باعث محرومیت از همه این برکات است.
📺قسمت نهم مجموعه تصویری #راه_و_ماه
🌙 @mesbahyazdi_ir
✅ شرایط استجابت دعا
🔸مرحوم #علامه_طباطبایی (رضوان الله تعالی علیه) در درس تفسیر میفرمودند: وقتی خدا میگوید: « ادْعُونِي اسْتَجِبْ لَكُمْ؛ مرا بخوانید، خواسته تان را برایتان مستجاب میکنم» (غافر، 60) این دعا و استجابت بر اساس آیه دوتا شرط دارد: یکی #دعا باشد، دیگر اینکه درخواست از خدا باشد.
🔹گاهی به صورت لقلقه زبان از خدا میخواهم، اما در واقع به کار خودم تکیه دارم. در این صورت، خدا ضمانتی نکرده که این دعا #مستجاب باشد. این نوع درخواست اساساً دعا و در خواست نیست. گاهی در خواست و دعا هست، اما از خدا نیست.
🔸مثلا وقتی میدانم که تمام کارهای خدا بر اساس حکمت است، اگر چیزی را از او بخواهم که میدانم بر خلاف حکمت خداست، در واقع از خدای واقعی که بر اساس حکمت عمل میکند، تقاضا نکردهام. یعنی دعا کردهام، اما از خدا نه!
🔹 درخواست خلاف حکمت از خدای حکیم نوعی جمع بین نقیضین است. یعنی خدایا! این چیزی را که نمیخواهی من از تو میخواهم که بخواه. اگر در موردی، دعای من برخلاف مصلحت شخص من یا برخلاف مصلحت عالم بود یا بدون التزام به اسباب گفتم: خدایا به من مقام پیغمبر (ص) را بده یا خدایا تکلیف را از من بردار! اینگونه دعاها مستجاب نمیشود.
📺قسمت نهم مجموعه تصویری #راه_و_ماه
🌙 @mesbahyazdi_ir
📖 و آثَرْتَهُ عَلَى كُلِّ أَوْقَاتِ السَّنَةِ بِمَا أَنْزَلْتَ فِیهِ مِنَ الْقُرْآنِ وَ النُّور؛ خدایا تو این ماه را به واسطه این که در آن قرآن و نور را نازل کردی، بر تمام اوقات سال ترجیح دادی.
🔹باید بفهمیم این #قرآن چه عظمتی دارد. جایز نیست یک حرف آن را بی وضو لمس کنیم. یک حرف قرآن ممکن است مردهای را زنده کند. چنین نعمتی را خدا در اختیار ما قرار داده است. مراقب باشیم که آن را سبک نشماریم و آن را با کتابهای دیگر مقایسه نکنیم.
🔹صرفا برای اینکه قرآن را ختم کنیم، قرآن را سریع و بی تأمل تلاوت نکنیم. باید در جمله جمله آن دقت کنیم و حال آن آیه را در خودمان ایجاد کنیم.
🔸بر هر آیهای که میخوانیم خدا را شکر کنیم که خدای متعال این آیه را در اختیار ما گذاشته است. این علم خداست. این کلام خداست. امیدواریم که خدای متعال در باقیمانده ماه رمضان این توفیقات را نصیب همه ما بفرماید.
۹۴/۴/۸
📝 #درس_اخلاق #شرح_دعای_وداع_ماه_رمضان
🌙 @mesbahyazdi_ir
🔰 #اطلاعیه
🎞 مجموعه تصویری #راه_و_ماه در شبهای قدر منتشر نمیشود.
🖥 مشاهده قسمتهای قبل:
🌐 https://www.aparat.com/user/video/user_list/userid/1911971/usercat/549278
🌙 @mesbahyazdi_ir
فرصت هشتاد ساله.pdf
5.04M
📖 فایل PDF مجموعه استوری #فرصت_هشتاد_ساله
🔰 گزیدهای از بیانات حضرت آیت الله مصباح یزدی درباره جایگاه و عظمت #شب_قدر
۸۷/۰۶/۲۰
🌙 @mesbahyazdi_ir
🎁 بخشش هدایا در بارِ عام
🔹 شب قدر همچون بار عامی است که بزرگان و سلاطین برای زیردستان، رعایا و بندگان خود، داده و هدایایی را میبخشیدند. خدای متعال که ارحم الراحمین است و رحمت او قابل مقایسه با هیچ رحمت و فضلی نیست، بر امت اسلامی منت گذاشته و #شب_قدر را همچون بار عام، شب بخشش قرار داده است. شبی که #عبادت آن نیز از عبادت هزار ماه برتر است.
۸۷/۶/۲۰
🌙 @mesbahyazdi_ir
📖 ثُمَّ آثَرتَنا بِه علیٰ سائِرِ الْأُمَمِ، و اصطَفَیتَنا بِفضلِهِ دون أهلَ الملَلِ فَصُمنا بِأَمرِكَ نَهارَهُ، وَ قُمنا بِعَونِكَ لَیلَه؛«خدایا تو ما را به واسطه این ماه مبارک بر سایر امت ها ترجیح دادی و به فضیلت این ماه و عبادت در آن ما را نزد همه آیین های بندگی برگزیدی، پس در روز هایش روزه گرفتیم و در شب هایش به یاری تو مشغول شبزندهداری و عبادت و نماز گشتیم.»
🔹 اگر خدای متعالی روزه این ماه را واجب نکرده بود چندان انگیزهای برای انجام این عمل در مؤمنین پیدا نمیشد و از فیض آن محروم میماندند. این لطف بزرگ خداست که شکر مضاعفی میطلبد.
🔸 علاوه بر این توفیق انجام این عمل نیز خود توفیقی الهی است و خداست که باید اسباب انجام آن را فراهم نماید و خود نعمتی دیگر است و شکری دیگر میطلبد. چه بسا کسانی که علاقهمند به انجام این تکلیف هستند اما به سبب مانعی نمیتوانند آن را انجام دهند.
🔹 در این فراز هم اشاره شده است که اگر ما توانستیم این کار را انجام دهیم به عون و یاری تو بوده است. بنابراین حتی در انجام این کار هم ما مدیون توفیق الهی هستیم.
۹۴/۴/۹
📝 #درس_اخلاق #شرح_دعای_وداع_ماه_رمضان
🌙 @mesbahyazdi_ir
36.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 #ببینید | «دعا (۳)»
🔟 قسمت دهم از مجموعهی تصویری #راه_و_ماه
🖥 مشاهده فایل با کیفیت بالاتر، در کانال آپارات:
🌐 https://aparat.com/v/BYMuR
🎞 مجموعه تصویری «راه و ماه»؛ مباحث اندیشه اسلامی است که آیت الله مصباح یزدی با توجه به شبهات موجود در جامعه و نیازهای روز بیان داشتهاند.
🌙 @mesbahyazdi_ir
✅رابطه اسباب مادی با دعا
❓آیا میتوانیم به جای تلاش برای رفع هر نیازی، دعا کنیم؟
🔸️مثلا وقتی گرسنه میشویم بگوییم خدایا شکم مرا سیر کن؟! آیا میشود کار من فقط دعا کردن باشد و از اسباب عادی استفاده نکنم؟
🔹️وقتی میدانیم که حکمت الهی آن است که پدیدههای جهان توسط اسباب عادی فراهم شود و تحقق آنها از طریق غیر عادی، نادر است، اگر برای رفع نیازهایمان از طریق عادی اقدام نکنیم، در واقع این دعا کردن ما از باب تنبلی است و دعای حقیقی از ما تحقق پیدا نکرده است. این نظام به ما میآموزد که تنبلی نکن!
🔸️خدا میخواهد تو را بیازماید، ببیند تو تنبلی میکنی یا نه! در راه انجام وظایف خودت کوشش کافی میکنی یا نه! اگر طبق شرایط پیش رفتیم میتواند دعا مؤثر باشد، آن هم به چند صورت؛ تسریع در تحقق پدیده شود، یک مانعی را رفع بکند یا یک شرطی را تحقق ببخشد.
🔹️در نهایت گاهی ممکن است حتی از عدم پدیدهای را بوجود بیاورد. اما این معنایش این نیست که من هرچه میخواهم بگویم خدایا به صورت غیر عادی به من بده!
📺 قسمت دهم مجموعه تلویزیونی #راه_و_ماه
🌙 @mesbahyazdi_ir
✅چگونه دعا بخوانیم؟
❓سوال: خواندن دعاهایی که از پیامبر یا امامان رسیده یا با شرایط خاصی که آنها بیان فرمودهاند چه ترجیحی دارد بر اینکه به زبان ساده خودمان دعا کنیم؟
🔸️اولاً در دعایی که از پیامبر و امام رسیده ادب عبودیت بیشتر رعایت شده، در حالی که من اگر بخواهم دعا کنم بلد نیستم چگونه بخواهم و مثلا چه صفاتی از خدا را یاد کنم، چطور شروع کنم و چطور تمام کنم. اما وقتی دعای آنها را بخوانم، قطعا این موارد در آن رعایت شده است.
🔹️ثانیاً اگر من به نیت اطاعت از خدا و پیغمبر دعای ایشان را بخوانم، این تبعیت من، عاملی دیگری برای رشد عبودیت در من میشود. یعنی هم دعا کرده ام، هم دعایی را که آنها دستور دادهاند خواندهام، پس اطاعت نیز کردهام. اگر گفتهاند رو به قبله باشد، عربی باشد، در فلان زمان باشد و ... هر قدر در دعا کردن به آنچه آنها گفتهاند بیشتر توجه کنم، مرتبهای از عبودیت را به دست آوردهام و ثواب دعا کردنم دهها برابر میشود.
🔸️یک نکته عرفانی هم اینجا هست که من وقتی این دعا را میخوانم توجه دارم که دعایی است که پیغمبر میخواندند و در واقع روح خودم در اینجا با روح پیغمبر اکرم ارتباط پیدا کرده و دعای من هم با آن دعایی که از زبان و قلب مبارک پیغمبر به طرف آسمان و عرش میرفت همراه میشود و این همراهی موجب تقویت عامل استجابتش میشود.
📺 قسمت دهم مجموعه تلویزیونی #راه_و_ماه
🌙 @mesbahyazdi_ir
✅ توجه قلبی در دعا
❓سؤال: اگر فرصت محدودی برای دعا داریم بهتر است با زبان ساده و خودمانی با خدا حرف بزنیم یا از دعاهای مأثور بخوانیم؟ کدام اولویت دارد؟
✅پاسخ: این بستگی دارد به اینکه واقعاً نحوه دعای او چقدر در حال او اثر میگذارد. ممکن است حتی اگر به زبان ساده و خودمانی هم بگوید چندان توجهی نداشته باشد و صرفا لقلقه زبان باشد، در این صورت باید گفت دعای مأثور بخوان تا دست کم ثواب تأسی به آن دعای وارد شده را ببری.
🔸️اما اگر واقعاً وقتی فارسی و ساده دعا کند، در حالش اثر بیشتری میگذارد و باعث این میشود که ترک گناهی کند یا توجه بیشتری پیدا کند، شوق عبادت بیشتری پیدا کند، و عاملی است برای عبادت بزرگتری، این اولویت دارد.
🔹️البته تا جایی که ممکن است انسان باید بین توجه قلبی و دعا خواندن جمع کند؛ هم دعای مأثور بخواند هم این حال را حفظ کند. اما اگر نمیشود و این دعای ساده واقعاً در حالش اثر میگذارد و توفیقات او را زیاد میکند قطعاً این گونه دعا اولی است.
📺 قسمت دهم مجموعه تلویزیونی #راه_و_ماه
🌙 @mesbahyazdi_ir
⚠️عمر هشتاد و چند ساله
🔹️از ویژگی های مهم #شب_قدر این است که مقدرات سال بر #امام_زمان صلوات الله علیه عرضه شده و ایشان آنها را امضا میفرماید. ما نیز باید به استقبال چنین شبی برویم. و از پیش خودمان را برای آن آماده نموده و سعی کنیم از چنین فرصتی که ارزش یک عمر هشتاد و چند ساله دارد، استفاده کنیم.
۸۷/۶/۲۰
🌙 @mesbahyazdi_ir
✅ احیای شب قدر برای کودکان
❓ پرسش:
🔹️ نقل شده که در #شب_قدر حضرت زهرا سلام الله علیها با آب پاشیدن به صورت امام حسن و امام حسین علیهما السلام آنها را بیدار نگه می داشتند. آیا ما هم باید سعی کنیم بچه ها را بیدار نگه داریم؟
⬅️ پاسخ:
🔸️ اینکه بچهها را بیدار نگهدارند و آب بصورتشان بزنند که بیدار بمانند، آن اندازه که جنبه تربیت دارد که به بچهها یاد بدهند احیای این شبها این قدر مهم است که اگر خوابتان گرفت آب به صورتتان بزنید تا بیدار بمانید این حد خیلی خوب است.
⚠️ اما این در صورتی است که بچه از این ناراحت و اذیت نشود، و ضرری برایش نداشته باشد و موجب بدبینی او به دین نشود.
⛔ اگر بچه مثلا مریض بوده یا گرفتاری داشته و حالا میخواهد بخوابد و ما نگذاریم بخوابد، این اگر گناه نداشته باشد ثوابی ندارد.
#پرسش_و_پاسخ
🌙 @mesbahyazdi_ir
⁉️چه چیزی میتواند چنین ارزشی داشته باشد؟
🔹️حکمت الهی اقتضا کرده که اگر کسی #شب_قدر را زنده بدارد، مثل زنده داشتن بیش از هشتاد سال است. اما درباره اینکه چرا یک شب چنین فضیلتی یافته است ما دلیل قابل فهمی نداریم جز اینکه خصوصیت این شب، نزول قرآن است. عظمت این شب بدین خاطر است که قرآن در آن نازل شده است. #قرآن یعنی کلام خدا، تجسم علم الهی، و وسیله سعادت انسانها در دنیا و آخرت تا ابد. چه چیزی میتواند چنین ارزشی داشته باشد؟
۹۴/۴/۸
🌙@mesbahyazdi_ir
🔴 #معرفی_کتاب 📚
#پیام_مولا_از_بستر_شهادت
✅برشی از کتاب:
《...اکنون میتوان سوال گردد که اگر ما در آن موقعیت حضور میداشتیم آیا نزد امیرالمومنین از امام حسن و امام حسین عزیزتر بودیم؟! آیا احتمال داده میشود که اگر ما میبودیم آن حضرت مطالبی را برای ما بیان میفرمود که آنها را حتی به امام حسن و امام حسین نمیگفت؟!
مسلم است که در چنان حالی امیرالمومنین ناب ترین مطالب و مواعظی را که در نظر داشت برای فرزندانش، آن هم فرزندانی هم چون امام حسن و امام حسین بیان کرد. اما از آنجا که هم چون ذات اقدس اله، در وجود ائمه اطهار هیچ بخلی نیست، ترتیبی داده شد که این وصایا به دست همگان برسد...》
⬅️جهت سفارش این کتاب به آدرس اینترنتی زیر مراجعه کنید:
http://eshop.iki.ac.ir/shop/7/Product/2901
🌙 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #ببینید | تیزر بخش چهارم مجموعه «راه و ماه»
✅ بخش چهارم مجموعه تصویری «راه و ماه» با موضوع توسل و رابطه آن با توحید
📱پخش از روز یکشنبه مورخ ۱۳۹۹/۲/۲۸
هر شب ساعت ۲۲، در صفحات مجازی آیت الله مصباح یزدی در رسانه های اجتماعی
🖥 مشاهده قسمتهای قبل:
🌐 https://www.aparat.com/user/video/user_list/userid/1911971/usercat/549278
🌙 @mesbahyazdi_ir
✅ عمل به وظیفه، به هر قیمتی
🔸️زندگی سیاسی #علی علیه السلام با #صبر شروع شد و با صبر خاتمه پذیرفت. در این مدت زندگی نامه علی علیه السلام صبرنامه است. ما اگر پیرو علی علیه السلام هستیم، باید این الگو را مد نظر داشته باشیم و بدانیم در هر زمان فتنهای متناسب با آن زمان وجود دارد؛ و در برابر هر فتنهای باید درست فکر کنیم و ببینیم مصلحت اسلام در چیست. نتیجه هرچه شد، به همان عمل کنیم؛ به هر قیمتی که باشد؛ و لو به شهادت منتهی شود؛ از تهمت و آبروریزی هم نترسیم؛ چون برای انجام وظیفه است.
۹۴/۸/۴
🌙 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #ببینید | «مجانی ببخش!»
✅ #خاطره آیت الله مصباح یزدی از مرحوم آیت الله میرزا عبدالعلی تهرانی (ره) در شب ۲۳ #ماه_مبارک_رمضان
۹۸/۰۷/۲۳
🖥 مشاهده فایل با کیفیت در آپارات:
🌐 https://www.aparat.com/v/fVgil
🌙 @mesbahyazdi_ir
36.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 #ببینید | «توسل و رابطه آن با توحید (۱)»
🔸️ قسمت یازدهم از مجموعهی تصویری #راه_و_ماه
🎞 مجموعه تصویری «راه و ماه»؛ مباحث اندیشه اسلامی است که آیت الله مصباح یزدی با توجه به شبهات موجود در جامعه و نیازهای روز بیان داشتهاند.
📽 مشاهده فایل با کیفیت بالا، در کانال آپارات:
https://aparat.com/v/OKT0Y
🌙 @mesbahyazdi_ir