فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 شبهه: اگه حزب الله لبنان و مقاومت فلسطین و... محاصره هستند و آب و غذا و امکانات بهشون نمیرسه پس این همه سلاح رو از کجا میارن؟
🟢 پاسخ: خودشون با کمترین امکانات میسازن.
#جهاد_تبیین
#نکته_بصیرتی
#آنتی_فتنه
14.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آموزش نماز نشسته روی صندلی
چطور باید روی صندلی نماز بخوانیم ؟
قیام ،رکوع،سجده چطور باید باشه؟
#احکام_به_زبان_ساده
#احکام_شرعی
#احکام_نماز
💠 سید یعقوب جبارزاده
-
ویژه وفات حضرت ام کلثوم سلام الله علیها
این ویژه نامه برای آن بانوی بزرگواری است که غربت تمام وجودش را فراگرفته ، چه در زمان حیاتش که سختی های بسیاری کشیدند ؛ چه در زمان کودکی و چه در زمانی که کنار خواهر بزرگوارشان حضرت زینب کبری(س) در کربلا بودند …
الان ما شاهد بی معرفتی تاریخ نسبت به همه ذوات مقدسه(علیهم السلام) و مخصوصا این بانوی بزرگ حضرت ام کلثوم سلام الله علیها هستیم که در تاریخ و حتی در فضای مجازی بویی از معارف و کرامات و فضائل این بانوی بزرگوار به مشام نمی رسد.
حضرت ام کلثوم(س) چهارمین فرزند مولای متقیان حضرت امیرالمومنین(علیه السلام) و حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا(س) می باشند،ولادت آن حضرت(س) در سال ششم ه.ق بوده است،نام ایشان زینب صغری(س)وکنیه ایشان ام کلثوم(س)،پدر ایشان امام اول شیعیان حضرت علی(علیه السلام) و مادر ایشان حضرت زهرا(سلام الله علیها) می باشند، برادرهای ایشان حضرت امام حسن مجتبی(علیه السلام)،حضرت امام حسین(علیه السلام) و حضرت محسن(علیه السلام) و خواهرهای ایشان حضرت زینب کبری(سلان الله علیها)،حضرت سکینه بنت علی(ع) و همسر ایشان عون بن جعفر (ره) فرزند جعفر طیار (ره) می باشد، روز وفات ایشان در 29 جمادی الآخر(الثانی) سال 61ه.ق ذکر شده است، مرقد مطهر این بانو در مدینه منوره (قبرستان بقیع) و بنابه نقل قولی در سوریه(قبرستان باب الصغیر) ذکر شده است.(عوالم العلوم والمعارف،ج11،قسم2،ص984)
در بیان فضیلت این بانوی بزرگوار همین بس که در واقعه بخشیدن فدک ؛ یکی از شاهدان ؛ این بانوی بزرگوار بودند.
قابل ذکر است که جناب عون، همسر حضرت ام کلثوم(س) در نبرد طف در رکاب مولایش حضرت سیدالشهدا(ع) به فیض عظیم شهادت نائل گشت،سن مبارک ایشان در هنگام شهادت56سال بود.
در باب تزویج حضرت شبهه ای از ناحیه اهل سنت مطرح شده که باتوجه به ضعف سندوخرافی بودن مطلب فقط به جوابیه عالم جلیل القدر واستاد متبحردرعلم رجال و نسب شناسی آیت الله سیدشهاب الدین مرعشی نجفی(ره) کفایت می شود.
از جمله اشتباهات بزرگ تاریخی،وقوع ازدواج بین مخدره مکرمه،ام کلثوم(س) دختر حضرت امیرالمومنین(علیه السلام)، با خلیفه دوم می باشد و حق در این مسئله چنین است:
ام کلثومی که با خلیفه دوم ازدواج کرد،دختر خوانده حضرت امیرالمومنین(ع) و دخترابوبکر از اسماء بنت عمیس می باشد و چون در کودکی پدر را از دست داده بود و امیرالمومنین(علیه السلام)،اسماء زوجه ابوبکر را تزویج فرموده و این بچه زیر نظر آن حضرت بزرگ شده بود، همه جا به او خطاب می کردند بنت علی (علیه السلام). و شواهد متعدده ای بر نفی تزویج حضرت ام کلثوم(س) بنت علی و فاطمه(علیهماالسلام) با خلیفه دوم موجود است.
او با پسرش زید بن عمر در زمان امام مجتبی علیه السلام فوت کردند. امام علیه السلام بر او و پسرش یک نماز میّت خواند و همین دلیل بر جواز نماز بر دو میّت در یک نماز شد.
امّ کلثوم دختر فاطمه علیهاالسلام در کربلا با خواهرش زینب علیهاالسلام بود و در شب یازدهم تا صبح مواظب اطفال امام حسین علیه السلام بود که خود دلیل دیگری بر نفی ازدواج او با عمر است؛ زیرا اگر زن عمر بود و فرزندی داشت، در جریان کربلا منعکس می شد، در اسارت کوفه و شام مطرح می گشت. اصولاً برای او حرمتی قائل می شدند. (1)
پی نوشت:
1-سیدشهاب الدین مرعشی
▪️۲۹ جمادی الثانی سالروز #وفات_حضرت_ام_کلثوم علیها السلام و #حضرت_سید_محمد علیه السلام تسلیت باد
سالروز وفات #حضرت_ام_کلثوم، دخت امیرمؤمنان و حضرت زهرا سلام الله علیهم و #سبع_الدجیل حضرت سید محمد، فرزند امام هادی و عموی بزرگوار حضرت #ولی_عصر سلام الله علیهم را به ساحت مقدس حضرت مهدی موعود ارواحنا فداه و همه ی مومنین تسلیت و تعزیت عرض می نماییم.
#حضرت_ام_کلثوم_سلام_الله_علیها
🔴 سیدة نساء المسلمين
🔸از امام حسن و امام حسین سلام الله علیهما نقل شده است در مورد خواهرشان ام کلثوم سلام الله علیها به سیدةُ نساءِ المسلمین تعبیر می کردند.
📚الذريّة الطاهرة المؤلف: أبو بِشْر محمد بن أحمد بن حماد بن سعيد بن مسلم الأنصاري الدولابي الرازي (المتوفى: 310هـ) مجلد : 1 الصفحه : 162ح :
#حضرت_ام_کلثوم_سلام_الله_علیها
🔴 هتک حرمت و جراحت حضرت ام کلثوم سلام الله علیها ...
▪️... و أقبل الشمر بن ذی الجوشن ـ لعنه اللّه علیه ـ حتی وقف قریبا من خیمة النساء فقال لقومه: ادخلوا فاسلبوا بزیّهن. قال: فدخل القوم فأخذوا کل ما کان فی الخیمة حتی افضوا إلی قرط کان فی أذن أم کلثوم ـ سلام الله علیها ـ فأخذوه و خرموا أذنها؛
🔸شمر بن ذی الجوشن ـ لعنه اللّه علیه ـ آمد و نزدیک خیمه زنان ایستاد و به لشکرش گفت : داخل شوید و زینت های آنان را بگیرید. آن ها نیز وارد شدند و هر چه در خیمه بود گرفتند حتی گوشواره ی حضرت ام کلثوم سلام الله علیها را کشیدند و گوشش را پاره کردند !
♦️همین مضمون را ابن شهر آشوب(م588ق) هم آورده است.
📚كتاب الفتوح - أحمد بن أعثم الكوفي - ج ٥ - الصفحة ٩٩
#سیدمحمد_إبن_الهادی_علیه السلام
🩸امامزادهای که «حجّت خدا» در عزای او گریبان پاره کرد ...
📃 حضرت ابوجعفر سید محمد فرزند بزرگ امام هادی علیهماالسلام، وقتی که در زمان حیات امام هادی و امام حسن عسکری علیهماالسلام در ۲۹ جمادیالثانی در سنین جوانی (۲۴سالگی) از دنیا رفت.
📝 آنقدر داغ او بر برادرش امام حسن عسکری علیهالسلام سنگین بود که به روایت شیخ مفید و شیخ کلینی:
📋 وَ قَدْ جَاءَ (الْحَسَنُ بْنِ عَلِیّ علیهماالسلام) مَشْقُوقَ الْجَیْبِ حَتَّی جَاءَ عَنْ یَمِینِهِ
▪️مردم در مجلس عزای او نشسته بودند که ناگهان دیدند حسن بن علیٍّ العسکری علیهماالسلام با گریبان چاکداده از سمت راست امام هادی علیهالسلام وارد مجلس شد.
📚الارشاد، ص۳۱۶
📚الکافی ج۱ ص۳۲۶
✍ آه یا امام عسکری ...
چه بگوییم و چگونه گریه کنیم بر آن
«غریبِ برادر از دست دادهای...»
که مقاتل نوشتهاند:
📋... رَجَعَ الحسينُ علیهالسلام إلىٰ المُخَيّمِ مُنكسِرًا حَزينًا باكيًا يُكفّفُ دُموعَه بِكُمِّه،
▪️سیدالشهداء علیهالسلام در حالی که کمرش تا شده بود، با چشمانی اشکبار و قلبی داغدار از علقمه به سمت خیمهها برمیگشت و با آستین، سیلاب اشکش را پاک میکرد.
📋و قَد تَدافَعَتِ الرّجالُ عَلَى مُخيّمِه
▪️بُزدلان حرامی، بعد از شهادت ابالفضل علیهالسلام ، شیر شدند و به سمت خیمهها هجوم آوردند.
📋 فَصاحَ الحسينُ عِندَ ذٰلك: أمٰا مِنْ مُجيرٍ يُجيرُنا؟ أما مِن مُغيثٍ يَغيثُنا؟...
▪️در اینجا بود که سیدالشهداء علیهالسلام با صدای سوزناک و بلند فریاد میزد: آیا پناهدهندهای هست که اهل و عیال مرا پناه دهد؟! آیا کسی هست که مرا یاری کند؟!
📋 و أقبلَتْ إلَيه سَكينةُ، و قالتْ له: أينَ عَمّيَ العبّاس، أراهُ أبطَأ بالمٰاء علَينا؟
▪️حضرت سکینه سلاماللهعلیها به پیش آمد و گفت: باباجان! عمویم عباس کجاست؟ قرار بود برای ما آب بیاورد که دیر کرده است!
📋 فقال لها: إنّ عَمّكِ قَد قُتِل، فَصرخَتْ و نادَت: وا عمّاه، وا عبّاساه.
▪️سیدالشهداء علیهالسلام فرمود: دخترم! عمویت را کشتند! با شنیدن این خبر، سکینه سلاماللهعلیها فریاد میزد: واعمّاه، وا عبّاساه.
📋 فَلَمّا سَمِعَتْها العَقيلةُ زَينب، فصاحتْ: واأخاه، وا عبّاساه، وا ضَيعتاه مِن بعدك.
▪️وقتی که زینب کبری سلاماللّهعلیها نالههای سکینه سلاماللّهعلیها را شنید، او هم فریاد میزد: ای وای عباس! ای وای از دربهدری بعد از تو!
📋 فقالَ الحسينُ: إي واللّه وا ضَيعتاه وا انقطاعَ ظَهراه بعدك أباالفضل، يَعِزُّ ع!لَيّ و اللّهِ فِراقُك.
▪️سیدالشهداء علیهالسلام هم فرمود: آری به خدا! ای وای از دربهدری! ای وای از کمری که بعد ابالفضل شکسته شد؛ به خدا بر من سخت است نبودنت ای ابالفضل!
📋 فَاجتَمَعتِ النّساءُ حَولَه، و جَعَلنَ يَبكينَه و يَندُبنَه، و الحسينُ يَبكي مَعهنّ، حتّى أُغمِيَ عَلَيه مِن شِدّة البُكاء.
▪️زنان و بچهها دور اباعبدالله علیهالسلام جمع شدند و به سر میزدند و گریه میکردند؛ سیدالشهداء علیهالسلام هم همراه آنان، چنان گریه میکرد که دیگر از هوش رفت.
برگرفته از:
📚مقتل الحسين عليهالسّلام،مقرّم، ص۳۳۹
📚مقتل الحسين عليه السّلام،بحرالعلوم، ص۳۲۴
✍ مَپْسند، ای امید من و میر لشگرم!
دونان کِشند بانگ شعف در برابرم
پُشتم شکست و رشتهی امّید من گسست
هرگز چنین شکست نمیبود باورم
گر آبِ مشک ریخت، چه غم؟ آبرو به جاست
بین اشک دیدگان من، ای آب آورم!
سقّاییِ تو گشته محوّل به چشمِ من
مشکی ز اشک دارم و در خیمه میبَرم
از من صدای گریه به گوش حرم رسید
آگه شدند، داغ، چه آورده بر سرم
روح ادب، تو بودی و در عمر خویشتن
نشنید گوشم از تو که خوانی برادرم
خواندی مرا برادر و دانستم از جَنان
پیش از من آمده به سراغ تو، مادرم
گفتی تن تو را نَبرم، سوی خیمهها
اما تَنی نمانده ز تو، پاره پیکرم!
#سیدمحمد_إبن_الهادی_علیهماالسلام
🔰 امامزادهای که حتی اهلتسنن هم جرأت نمیکنند به نام او، قسم دروغ بخورند...
مرحوم محدّث نوری در عظمت مقام حضرت سید محمّد فرزند بزرگ امام هادی علیهماالسلام مینویسد:
📄 مزار سید محمّد علیهالسلام در هشت فرسنگی سامرا، نزدیک شهر بَلده است. آن حضرت از اجلّاء سادات و صاحب کرامات متواتره است.
💬 حتی نزد اهل سنت و اعراب بادیهنشین به غایت از او احترام میکنند و از جنابش میترسند و هرگز قسم دروغ به او نمیخورند و پیوسته از اطراف برای او نذر میبرند.
📝 بلکه فصلالخطاب غالب دعاوی (بگو و مگوها و اختلافات) در سامرا و اطراف آن، با قسم به او ختم میشود.
🔎 مکرّر دیدهایم که افراد بسیاری از خوردن قسم دروغ به نام مطهر آن حضرت، صدمه دیدهاند.
📚 نجم الثاقب ج۱ ص۲۷۲
📚 منتهی الآمال ج۲ ص۶۳۰
✍ بین راه سامرا خورشید پیدا میشود
آسمان درهاش روی زائران وا میشود
یک حیاط کوچک و یک گنبد فیروزهای
روستا با این حرم عرش معلی میشود
هر قبیله اختلافاتش به پایان میرسد
تا گدای آستان قدس آقا میشود
قاضی مردم خود سَبع دجیل است و یقین
با قسم بر نام او حل معما میشود
دست رد اینجا ندیده هیچکس! چیزی بخواه
برگه حاجات خیلی زود امضا میشود
چه فلج ها که دراینجا روی پا میایستند
چه مریضی ها که با لطفش مداوا میشود
ما گرفتاریم اما هیچ جای غصه نیست
حضرت سید محمد شافع ما میشود
آنقدر بالاست شانش که امام عسکری
در عزای رفتن او قامتش تا میشود
رفت از دنیا ولی پیراهنش غارت نشد
پای داغش روضه گودال افشا میشود
نه کسی با پا به پهلویش لگد زد چند بار
نه کسی با خنجری از سینه اش پا میشود..
#حضرت_ام_کلثوم_علیهاالسلام
🔰 جلوهای از مقامات و شأنیت والای حضرت امّکلثوم سلاماللهعلیها...
💬 اگرچه به حسب شرایط زمانه و خفقان موجود در زمان معاویه لعین، گزارههای قابل توجهی از مخدّرات آلالله به ما نرسیده است اما برخی از روایات و نقلهای محدودی هم که به ما رسیده، گویای معارفی بس عمیق است...
📈 شاید اگر به دید ژرف نگاهی به این روایت داشته باشیم، جلوهای از عظمت و مقام حضرت امّکلثوم سلاماللهعلیها را برای ما بیان کند! روایت میفرماید:
📋 لَو اَنَّ فَاطِمَةَ «عليهاالسلام» وَلَدَتْ ألفَ وَلَدٍ ذَكَرٍ، لَكانَ كُلُّ فَردٍ مِنهُم إماماً
🔻اگر فاطمه زهرا سلاماللهعلیها، هزار فرزند پسر هم به دنیا میآورد، تمام پسران آن حضرت، شأنیت مقام امامت را داشته و «امام» میشدند!(۱)
🔎 یعنی عظمت درختِ وجودیِ صدیقه کبری و امیرمؤمنان علیهماالسلام آنقدر والاست بهگونهای که هر میوهای را که ثمر میدهند، شأنیت مقام امامت را دارد!
📝 بر اساس این روایت میتوان گفت اگر چه حضرت زینب کبری و حضرت امّکلثوم سلاماللهعلیهما به حسب زنبودنشان مقام امامت را نداشتند، اما در وجود پاک و منوّرشان شأنیت این مقام، نهفته است!
🖇 روایتی را هم که جناب شیخ صدوق در «کمال الدین» نقل میکند، شاهدی بر این مطلب است؛ طبق این روایت، سیدالشهداء صلواتاللهعلیه، در روز عاشورا «نوعی وصایت خاصه» را به زینب کبری سلاماللّهعلیها منتقل نمودند (۲) که حاکی از داشتن شأنیت مقام وصایت تمام فرزندان صدیقه کبری سلاماللّهعلیها میباشد.
📚(۱)الانوار العلویه، ص۴۳۳
📚(۲)کمال الدین ج٢ص۴۵٩
✍ دست من و دامان تو یا ام کلثوم
جان و تنم قربان تو یا ام کلثوم
درد من و درمان تو یا ام کلثوم
چشم من و احسان تو یا ام کلثوم
تو جلوهی زهرا و نور مرتضایی
تو نور قلب فاطمه نور خدایی
هم جان زهرایی و هم جانان حیدر
هم روح زهرایی و هم ریحان حیدر
شد جان احمد مرتضا تو جان حیدر
ای جان به قربان تو و قربان حیدر
تو دلبر ارباب های عالمینی
جان علی جان حسن جان حسینی
تو امکلثومی نشد قدر تو پیدا
قدر تو پیدا میشود در صبح فردا
ای زینب دیگر به اهل بیت طاها
مدح تو بس نور علی هستی و زهرا
وصف تو را باید بهشتی ها بگویند
باید نبی و حیدر و زهرا بگویند
از کودکی با درد و غصه آشنایی
مثل حسن تو غصه دار کوچه هایی
از غصه ی مادر همیشه در نوایی
تو شاهد اشک روان مجتبایی
تو بودی و آهی که مانده کنج سینه
تو بودی و زخم غم یاس مدینه
گویند در را دیدهای و میخ در را
در پشت در یک مادر کشته پسر را
با دست بسته حیدر خونین جگر را
در بین آن کوچه چهل بی پا و سر را
دیدی به مسجد مرتضا را میکشیدند
کفتارها شیر خدا را میکشیدند
تو محو الطاف خدا بودی همیشه
با سینه ای غرق بلا بودی همیشه
غرق غم و صبر و رضا بودی همیشه
تو روضه خوان کربلا بودی همیشه
دیدی به دشت کربلا راس بریده
دیدی ز غصه قامت زینب خمیده