# گلبرگ_مشکوه 🎗
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
❕📍 💦«#اسوه_جوانان» 💦📍❕
11 شعبان ، روز میلاد باسعادت حضرت #علی_اکبر (ع) و #روز_جوان است .
عرض تبریک و تهنیت، محضر کاربران محترم مشکوة الانوار، اسعد الله ایامکم
حضرت علیاکبر (ع) فرزند ارشد امام حسین (ع) و حضرت لیلا (س) است؛ ایشان با آن که «امام» نیستند، اما چنان در فضایل اخلاقی در اوج عظمت و بزرگی بودند که امام حسین (ع)، ایشان را به عنوان شبیهترین فرد به رسول خدا (ص) معرفی نموده و در روز عاشورا فرمودند: «خداوندا! تو بر این قوم شاهد باش که اکنون پسر پیامبرت و شبیهترین مـردم به او از جهت چهره ظاهری و سیمای باطنی (روش، سیرت و اخلاق) به پیکار با آنان فرستادم» و پس از شهادت آن حضرت فرمودند: «بعد از تو، خاک بر سر دنیا» (امالی صدوق، ص٢٢۶)
هرچند متأسفانه اطلاعات اندکی از حضرت علی اکبر (ع) در تاریخ ثبت شده اما از همین اطلاعات نیز میتوان به صفاتی همچون سخاوت و بخشندگی، عزت نفس، بردباری، ایثار، دلاوری و شجاعت، و ولایت یاوری آن حضرت اشاره کرد که همین خصال حمیده، ایشان را به الگویی محبوب و حماسهساز در میان شیعیان مبدل ساخته است و جوانان مسلمان با پیروی از ایشان، میتوانند راه سعادت و رستگاری را بپیمایند؛
✍️ لذا برای آشنایی بیشتر با اسوه و الگوی جوانان عالَم، در این مجال کوتاه، به گوشهای از فضائل آن حضرت، میپردازیم:
1️⃣ «بصیرت دینی»
حضرت علی اکبر (ع) نمونۀ بـارز بـصیرت است، چنانچه در راه کربلا، در منزلگاهی به نام «ثعلبیه»، هنگامی که حضرت اباعبدالله (ع) فرمودند: هاتفی نوید میدهد که «شما میشتابید و مرگ، شما را به سوی بـهشت مـی برد»؛ حضرت پرسیدند: «پدر جان! آیا ما بر حـق نیستیم؟» امام حسین (ع) پاسخ دادند: «آری پسـرم! بـه آن خـدایی که بازگشت بندگان به سوی اوست، ما در راه حقّ و عدالت و در اندیشه نجات و آزادی مردم هستیم»
پس حضرت علی اکبر(ع) فرمودند: «در این صورت چه باک از مرگِ پرافتخار و شهادت در راه خدا» (لهوف ص ۴٣)
البته مسلماً آن حضرت در بهحق بودن این راه مقدس شکی نداشتند، اما با ایـن سؤال، میخواستند اصحاب و یاران را متوجه برحق بـودن راه امام حسین(ع) نموده و بدینوسیله بصیرت دینی خویش را آشکار ساختند.
2️⃣ «ایثارگری»
یکی دیگر از خصال حمیده حضرت علی اکبر (ع) ایثارگری است که برای مثال میتوان به ماجرای شب عاشورا اشاره نمود؛ زمانی کـه دشمنان، آب را بر اهلبیت (ع) بسته بودند و حـضرت علی اکبر(ع) با ایثار و از خود گذشتگی در آن شـب خطیر، به دل لشگر کفر زدند و برای اهل خیام آب آوردند و همچنين حضرت، اولین نفر از بنیهاشم بودند که در روز عاشورا به میدان نبرد رفتند و جان خود را فدای اسلام و ولايت نمودند. (أمـالی شیخ صدوق، ص١۵۶)
3️⃣ «سـخاوت و بخشندگی»
در روایت آمده که حضرت علی اکبر (ع)، سـخاوت و بـخشندگی را از رسول خدا(ص) بـه ارث برده و جامع اخلاق محمدی بودند؛ (أمـالی شیخ صدوق، ص ١۶٢) تا جایی که حتی دشمنانی مانند معاویه به این موضوع اعتراف کرده و یکی از دلایل شـایستگی حـضرت علی اکبر(ع) برای مسند خلافت را بخشندگی آن حضرت، دانسته است. (البداية والنهاية، ج ٨، ص ١٨۵)
4️⃣ «دلاوری و شجاعت»
حضرت علی اکبر (ع) دلاوری و شـجاعت را از جدّ خود، حیدر کرار به ارث برده بودند؛ بهصورتی که در وصف شجاعت ایشان در کربلا نوشتهاند: «علی اکبر (ع) بـه قدری از لشـکریان دشمن را کُشتند که آنها از کثرت کشته به فریاد آمدند» (بحار الأنوار، ج۴۵، ص۴٢)
همچنین مورخین نوشتهاند که آن حضرت در روز عاشورا وقتی که به دشمن حملهور میشدند؛ سپاهیان دشمن تصور میکردند حیدر کرار (ع) به جنگ آنان آمده و هرکدام به سویی فرار میکردند. (ثمرات الاعواد، ص٢٣٣)
البته موارد فوق، تنها بخش کوچکی از فضائل بزرگمردی است که مقامش در نزد اهلبیت عصمت و طهارت (ع) چنان بالاست که در زیارت حضرت سیدالشهدا (ع)، بعد از سلام دادن بر امام، بلافاصله بر حضرت علی اکبر (ع) سلام داده شده: «السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین... »؛
✍️ و این مقام بلند تا به آنجاست که امام زمان (عج) در زیارت ناحیه مقدسه فرمودهاند: «سلام بر تو ای علیاکبر، اول فدایی از بهترین نسل دودمان ابراهیم خلیل... شهادت میدهم که شما از هر کسی، اولاتر به خدا و رسول خدا هستید...» و سپس قاتلین حضرت را لعن و نفرین نموده و از خداوند مسألت مینمایند که در روز واپسین همنشین حضرت علی اکبر (ع) باشند؛ که مسلماً این دعا و درخواست از جانب یک امام معصوم، آن هم امام زمانی که حضرت صادق (ع) خدمتگزاری به آن حضرت را افتخار میدانند! نشان از مقام و عظمت بیکران حضرت علی اکبر (ع) است.
https://eitaa.com/meshkatalanvar 🎌 ❕
⃣ @Meshkatalanvar 🌴 ❕
0aa1570f-e578-4f05-828b-6426675a99bc.mp3
1.71M
💠زیارت نامه حضرت علی اکبر علیه السلام 💠
♻️کتاب مصباح المجتهد شیخ طوسی آمده که صفوان جمال از امام صادق علیه السلام برای زیارت امام حسین علیه السلام اجازه خواست و در خواست نمود به او بیاموزد که در زیارت چه بگوید؟ امام گفت:... سپس نزد پای امام حسین برو و بالای سر علی بن الحسین بایست و بگو:
✨السَّلامُ عَلَیک یا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ السَّلامُ عَلَیک یا ابْنَ نَبِی اللّٰهِ السَّلامُ عَلَیک یا ابْنَ أَمیرِ الْمُؤْمِنینَ السَّلامُ عَلَیک یا ابْنَ الْحُسَینِ الشَّهیدِ السَّلامُ عَلَیک أَیها الشَّهیدُ وَابْنُ الشَّهیدِ السَّلامُ عَلَیک أَیها الْمَظْلُومُ وَابْنُ الْمَظْلُومِ لَعَنَ اللّٰهُ أُمَّةً قَتَلَتْک وَلَعَنَ اللّٰهُ أُمَّةً ظَلَمَتْک وَلَعَنَ اللّٰهُ أُمَّةً سَمِعَتْ بِذٰلِک فَرَضِیتْ بِهِ.
سپس خودرا روی قبر بیا فکن و آنرا ببوس و بگو:
✨السَّلامُ عَلَیک یا وَلِی اللّٰهِ وَابْنَ وَلِیهِ لَقَدْ عَظُمْتِ الْمُصیبَةُ وَجَلَّتِ الرَّزِیةُ بِک عَلَینا وَعَلیٰ جَمیعِ الْمُسْلِمینَ فَلَعَنَ اللّٰهُ أُمَّةً قَتَلَتْک وَأَبْرَأُ إلی اللّٰهِ وَإلَیک مِنْهُمْ
حضرت علی اکبر
#زیارت_نامه
#حضرت_علی_اکبر
🎗🌴 @Meshkatalanvar 🌴 ❕
⚜ ذکر صالحین ⚜
🌿🎤حضرت علی اکبر(ع)-ولادت-صلوات
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
گل لیلا به جمالت صلوات
به جبین و خط و خالت صلوات
تو همان کتاب حسن احمدی
تو همان وجه خدای سرمدی
تو همان آینۀ محمدی
به جمال بی مثالت صلوات
گل لیلا به جمالت صلوات
به جبین و خط و خالت صلوات
ای ولیّ حق و فرزند ولی
جدّه ات فاطمه، جدّ تو علی
چهره ات آینۀ لم یزلی
به چنین قدر و جلالت صلوات
گل لیلا به جمالت صلوات
به جبین و خط و خالت صلوات
شب میلاد تو دل نور گرفت
ملک از شوق و شعف شور گرفت
لب خندان، دل مسرور گرفت
به سرور و شور و حالت صلوات
گل لیلا به جمالت صلوات
به جبین و خط و خالت صلوات
ای رخت شمع ره هاشمیان
آفتاب سپه هاشمیان
گفت عباس مه هاشمیان
به دو ابروی هلالت صلوات
گل لیلا به جمالت صلوات
به جبین و خط و خالت صلوات
ای همه عشق من و تاب و تبم
ای ثنایت سخن روز و شبم
گل لبخند وصالت به لبم
به گلستان وصالت صلوات
گل لیلا به جمالت صلوات
به جبین و خط و خالت صلوات
ای رخت آینۀ مصطفوی
در تن پاک تو روح علوی
صفت و خلق و خصالت نبوی
به تو و خلق و خصالت صلوات
گل لیلا به جمالت صلوات
به جبین و خط و خالت صلوات
به جمال تو قمر مبهوت است
به دعای تو سحر مبهوت است
به کمال تو پدر مبهوت است
به تو و اوج کمالت صلوات
گل لیلا به جمالت صلوات
به جبین و خط و خالت صلوات
@Meshkatalanvar
┄┄┅┅┅❅🌷❅┅┅┅┄┄
http://eitaa.com/meshkatalanvar
🔴🔵 علی اکبر علیه السلام در بیان امام زمان ارواحنا فداه
🌕 امام زمان ارواحنافداه در زیارت ناحیه مقدسه، اینگونه حضرت علی اکبر علیه سلام رو برای ما معرفی می کند...
🔺 «السلام علیک یا أول قتيل من نسل ځير سليل من سلاله ابراهیم خلیل؛
حضرت در ادامه این درسنامه می فرماید:
🔺 أشهد انك أولى بالله وبرسوله
«و جعلنا الله من ملاقیک ومرافقيک
...وأبرء إلى الله من قاتلیک و اسئل الله مرافقتك في دار الخلود و أبرء إلى الله من أعدائک اولی الجحود و السلام علیک و رحمة الله و بركاته
🔸 امام زمان ارواحنافداه علی اکبر علیهالسلام را به امتیازاتی مخصوص، وصف نموده است:
🔹 ۱. سلام و صلوات بر علی اکبر علیهالسلام را بعد از سلام و صلوات برجد مظلوم خود، حضرت حسین بن على علیهالسلام قرار داده است و پس از آن شروع به زیارت سایر شهدا نموده است و ایشان را اولین شهید آل هاشم در صحرای کربلا معرفی کرده است.
🔹 ۲. علی اکبر علیهالسلام را از هر کس به خدا و رسولش نزدیکتر معرفی نموده است.
🔹 ٣. از خداوند درخواست می نماید که همواره توفیق زیارت حضرت علی اکبر علیهالسلام را داشته باشد.
🔹 ۴. از خداوند مسألت می نماید که در روز واپسین، همنشین علی اکبر علیهالسلام باشد.
🔹 ۵. شدت لعن و نفرین آن حضرت بر قاتلان علی اکبر علیهالسلام حاکی از شدت غضب آن حضرت نسبت به آن جفا پیشگان است.
📚 بحارالانوار، ج۹۸، ص۲۶۹ 🍃
🔴 کــــانـــــال مشکوة الانوار 👇
@Meshkatalanvar
🔹این احساس لذت در نماز ، یک سری مقدمات خارج از نماز دارد، و یک سری مقدمات در خود نماز!
⚠️ آن چه پیش از نماز و در خارج از نماز باید مورد ملاحظه باشد و عمل شود این است که:
🔻انسان گناه نکند و قلب را سیاه و دل را تیره نکند.
🔻و معصیت، روح را مکدّر می کند و نورانیّت دل را می برد.
🍃 و در هنگام خود نماز نیز انسان باید زنجیر و سیمی دور خود بکشد تا غیر خدا داخل نشود یعنی فکرش را از غیر خدا منصرف کند.
📚 برگی از دفتر آفتاب، ص۱۳۳ 🍃
#آیت_الله_بهجت_ره 🍃
.سخن ناب👇مشکوة👇
📍 💥 @Meshkatalanvar ✌📍
💫💫عواملی که باعث #توفیق_کار_خوب میشوند: 👇
🍃🍂تصدیق جزاهای الهی، عبارتند از: نیت خوب داشتن، چنانکه امام علی(علیه السلام) می فرماید: «من حسنت نیته أمّده التوفیق»؛ (هرکه #نیتش_خوب باشد، توفیق یار او شود). (1)
🌺یکی از عوامل دیگر توفیق، #دعا است. حضرت علی (علیه السلام) میفرماید: «علیک بالاستعانۀ بالهک و الرغبۀ الیه فی توفیقک»؛ (یعنی برتوست که از خدایت کمک بگیری و توفیق را از او طلب کنی). (2)
🌸عامل دیگر، #نصیحت پذیری و #موعظه است. زیرا ممکن است حتی کسانی که اهل عبادتند گاهی دچار کم رغبتی شوند، که در این حالت، نیاز به عوامل دارند که نشاط عبادت را به آنها بازگرداند و موعظه می تواند بسیار کارساز باشد حضرت علی(علیه السلام) می فرماید: «من اکبر التوفیق الأخذ نصیحۀ»؛ (بزرگترین توفیق برای انسان پذیرش نصحیت است). (3)
🌼عوامل دیگری نیز برای توفیق بیان شده است، مانند: علم، مطالعۀ زندگی علماء و خوبان، مال حلال، توبه و #استغفار، تلاش و #پشتکار، حسن خلق، #همنشین_خوب، اخلاص، نظم و برنامه ریزی، توسل و ...
👈از عوامل سلب توفیق نیز علاوه بر بخل، بی نیازی طلبی از خدا و انکار پاداش نیک الهی، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
🔴#گناه یکی از این عوامل است. امام صادق(علیه السلام) می فرماید: «إنّ الرجل یذنب الذنب فیحرم صلاۀ اللیل، و إنّ العمل السیّ، أسرعُ فی صاحبه من السکّین فی للّحم»؛ (یعنی همانا، بنده گناهی می کند و به سبب آن از نماز شب محروم می شود، سرعت تأثیرکار بد در آدمی از سرعت تأثیر چاقو در گوشت بیشتر است». (4) 🍃
📚(1). میزان الحکمۀ، ج 13، ص 6574، ح 20983.
(2). غرر الحکم 203.
(3). میزان الحکمۀ، ج 13، ص 6302، ح 20183.
(4). میزان الحکمۀ، ج 4، ص 1898، ح 6632.
@Meshkatalanvar