#علامه_مصباح در کنار استاد خود آرام گرفت.
🔹پیکر مطهر حضرت آیتالله مصباح یزدی در کنار استاد فقه و اخلاق و عرفان خود، حضرت آیتالله العظمی #بهجت(قدسسره) به خاک سپرده شد.
🔹 آرا و دیدگاه های علامه مصباح یزدی( ره) در باب مباحث سیاسی و اجتماعی
۱_تکیه اصلی در تعلیل انحصار قانونگذاری در خداوند بر توحید در ولایت با توجه به اینکه الزامات قانونی نوعی اعمال ولایت است
۲_نقش رای مردم در مشروعیت حکومت هم محذور اثباتی دارد و همه محذور ثبوتی.
محذور اثباتی آن این است که دلیلی برای اثبات آن نداریم بلکه دلیل بر خلاف آن داریم محذور ثبوتی آن این است که لازمه آن این است که در صورت عدم رای مردم و یا رای دادن بر فرد ناصالح جامعه فاقد حکومت مشروع باشد که خلاف حکمت و رحمت الهی است
۳_عدم نقش رای مردم در مشروعیت حکومت مستلزم قول به جواز حکومت استبدادی نیست زیرا ممکن است حکومت مشروع از نگاه شارع حق زورگویی بر مردم را نداشته باشد.
۴_فلسفه جهاد عقیدتی دفاع از حق خداوند است حق خداوند این است که تنها او پرسیده شود و تنها او اطاعت شود و تنها قانون او در میان مردم عملیاتی گردد.
می دانیم فلسفه جهاد عقیدتی در نگاه بزرگانی مانند علامه طباطبایی و شهید مطهری و سید قطب دفاع از حقوق فطری انسان هاست.
۵_منشا هرگونه حق ؛ جعل الهی است چیزی به نام حقوق طبیعی که نیاز به جعل نداشته باشد و جهانی و جاودانی و غیر قابل تغییر و تقیید باشد وجود ندارد. همانگونه که احکام طبیعی که بی نیاز از جعل باشد وجود ندارد البته جعلی حقوق و احکام تابع ملاکات واقعی است ولی این به معنای حقوق و احکام طبیعی نیست.
۶_نظام دموکراسی دچار ضعف ها و چالش های جدی است و راه فراری برای رهایی از این ضعف ها و چالش ها ندارد.
۷_حاکمیت و حکومت بر مردم را نمیتوان از نوع توکیل دانست زیرا اولاً طبق این مبنا حاکم منتخب ؛ حاکم مخالفینی که به او رای ندادند و یا فاقد حق رای بودند نخواهد بود و ثانیاً وکیل تابع موکل است و حق الزام و و مجازات کردن موکل را ندارد و ثالثا....
۸_حکومت بر مردم را نمیتوان از نوع تولیت از جانب مردم دانست زیرا مولی علیه نمیتواند برای خود ولی انتخاب کند. یعنی کسی را انتخاب کند که حق الزام کردن و تهدید کردن و مجازات کردن و امثال آن را داشته باشد.
۹_مدیریت و حکومت با اعمال ولایت و الزام و مجازات همراه است مشروعیت آن تنها در صورتی است که از جانب خداوند ماذون باشد
۱۰_در بحث اصالت فرد و اصالت جمع نظریه صحیح این است که اصالت با فرد است و جمع و جامعه اصالتی ندارد یعنی نمیتوان برای جامعه عینیت و خارجیتی قائل بود. وجود جامعه وجود اعتباری است.
۱۰_دلیل قاطع و روشنی وجود ندارد که سیر جامعه و یا جوامع بشری لزوما سیر تکاملی باشد . چه بسا ممکن است جوامع بشری سیر تنازلی و یا ایستایی داشته باشند.
۱۱_در سقیفه خشت اول و بنیان حکومت سکولار نهاده شد.
۱۲_محل نزاع شیعه و سنی در مسئله امامت این است است که آیا پس از پیامبر اکرم مناصب و مسئولیت های دینی پیامبر اکرم(ص) ادامه دارد یا نه شیعه جواب مثبت میدهد و سنی جواب منفی.
اعتقاد شیعه به لزوم شرایط سه گانه یعنی عصمت و علم لدنی و تعیین الهی امام به خاطر اعتقاد به این مبناست .
۱۳_پلورالیسم دینی به معنای حق بودن هر دین و مذهب و نیز حق بودن هر نوع قرائت و تفسیر از متون دینی بزرگترین خطریست که دینداری را تهدید می کند.
۱۴_آیه لا اکراه فی الدین ناظر به این است که حقیقت دینداری که ایمان قلبی است اجبار پذیر نیست این امر منافاتی با وجود احکام اجباری دردین ندارد.
۱۵_هیچکس سر خود بر خداوند حقی ندارد اما خداوند برای مومنین علیه خود حقوقی وضع کرده است چنان که برای محمد و آلش ( ص) حقوقی بر خود وضع کرده است. ✍️ استاد عباس نیکزاد
🌐 @meshkatnoor
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
آرام گرفتن پیکر مطهر حضرت آیت الله مصباح یزدی در حرم مطهر حضرت معصومه (سلام الله علیها)
🏴 @mesbahyazdi_ir
8.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 خاطره جالب آیت الله مصباح یزدی (ره)
👈 مجانی ببخش!!
💥 خاطرهگویی ایشان برای شیخ کاظم صدیقی. داستان آیت الله میرزا عبدالعلی تهرانی (ره)؛ پدر آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی (ره) 💥 بیاموزیم که اولیای حق با خدا چگونه سخن می گویند.
🌐 @meshkatnoor
5.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ماجرای عذرخواهی نیک آهنگ کوثر از آیتالله مصباح یزدی (ره)
🔹حجت الاسلام روانبخش: شخصی که کاریکاتوری علیه مرحوم آیتالله مصباح یزدی کشیده بود بعدها نامهای نوشت و گفت تحت تاثیر دیگران این کار را کرده است.
🔸استاد نامه را منتشر نکرد و گفت نامه خصوصی برای من نوشته شده است و اخلاقا صحیح نیست که آن را منتشر کنیم .
🌐 @meshkatnoor
🔆 بیانات مقام معظم رهبری:
❇️ارواح بندگان خوب خدا بعد از رها شدن از قید مادی و مادیت،
✅تواناییهای بیشتری دارند؛
✅دعا، دستگیری و هدایت میکنند.
✳️رابطه را بتوانیم با اینها حفظ کنیم و نگه بداریم به نفعمان است.
۱۳۹۱/۱۲/۰۲
بیانات در بیت مرحوم آیتالله خوشوقت
📡https://farsi.khamenei.ir/newspart-index?id=22086&nt=2&year=1391
جهت ورود به جلسه مجازی لطفا از لینک زیر، گزینه سایر گروه ها وارد جلسه شوید.
✅http://hekmateislami.com/?page_id=10685 🌐 @meshkatnoor
هدایت شده از طرح ولایت
48.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚫️ قسمت اول برنامه مصیر با حضور حجتالاسلام والمسلمین دکتر احمد حسین شریفی و حجتالاسلام والمسلمین دکتر مهدی ابوطالبی اعضاء هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) / ویژه برنامه رحلت علامه مصباح یزدی
@maab_iki
هدایت شده از طرح ولایت
40.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚫️ قسمت دوم برنامه مصیر با حضور حجتالاسلام والمسلمین دکتر احمد حسین شریفی و حجتالاسلام والمسلمین دکتر مهدی ابوطالبی اعضاء هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) / ویژه برنامه رحلت علامه مصباح یزدی
@maab_iki
هدایت شده از احمد فربهی
چند نکته دربارهی پیام آقای جعفریان
1) دغدغهی آقای مصباح، فقط شریعتی و سروش نبود، این نوعی گزارش ناقص از دغدغههای آقای مصباحاست؛دغدغهی آقای مصباح؛ «شریعتی»، «سروش»، «خاتمی» و «دولت روحانی»، و از سوی دیگر، «کمونیستها» و «سکولارها» بود؛ دغدغهی آقای مصباح، مبارزه با نمودهای نفیدین؛ چه در قالب «تحریف»، چه «انحراف»، چه «انکار» و چه «نفاق و التقاط» بود؛ کتابهای ایشان موجود است میتوانید ببینید.
2) دغدغهی ایشان نسبت به اینافراد و مکاتب هم یکی نبود؛ روزی آقای مصباح را بین راه دیدم خدمت ایشان عرض کردم؛ شما آقای سروش را همانند آقای شریعتی میدانید؟ ایشان گفتند: هرگز این دو را یکی نمیدانم!؛ آقای شریعتی انسان دینداری بود که برداشتهای غلطی از دین داشت اما آقای سروش، برخی از بنیادهای دین را انکار کرده!
برای آقای مصباح، دغدغهی شریعتی، «تحریفِ دین»، دغدغهی سروش «انکار دین»، دغدغهی خاتمی «بهحاشیهبردن دین» و دغدغهی دولت روحانی «تمسخر دین» بود.
3) عیب آقای مصباح آن بود که بزرگان قوم را با شمشیرِ رسایش میزد از اینرو برخی از دشمنیهای با ایشان، از قبیل احقاد بدری و خیبریاند.
4) عنوان فیلسوف برای آقای مصباح افتخار نبود و لذا با مکتب تفکیک و مخالفان فلسفه، درگیری نداشت زیرا اگرچه نظرات آنها را قبول نداشت اما چون سخن آنها را «نفیدین» نمیدانست، فعالیت آنها نیز برای او دغدغه نبود؛ آقای مصباح همچنانکه شعار «جانها فدای دین» سر میداد، خودش، عمر و اعتبارش را فدای دین میکرد و لاغیر.
خدا به همهی ما صداقت، اخلاص و خدمتگزاری به دین، عنایت کند.
https://eitaa.com/farbeh
☀️جنبه های عرفانی و معنوی شخصیت علامه مصباح یزدی
✳️ سخنان بزرگان و اساتید و آثار علامه مصباح شاهدی گویا بر سلوک توحیدی و عرفانی علامه مصباح یزدی است. در این مجال به اختصار به مواردی اشاره می کنیم:
✅مقام معظم رهبری: «پارسائی و پرهیزگاری خصلت همیشگی ایشان از دوران جوانی تا آخر عمر بود و توفیق سلوک در طریق معرفت توحیدی، پاداش بزرگ الهی به این مجاهدت بلند مدت است.»(پیام مقام معظم رهبری به مناسبت ارتحال آیت الله مصباح یزدی)
✅آیت الله مظاهری: «زهد و وارستگی و اخلاص و شیفتگی وی به آستان حضرات اهلبیت عصمت و طهارت «علیهمالسّلام» نیز ذخیرۀ معنوی بزرگی در پیشگاه خداوند منّان خواهد بود.»(پیام تسلیت آیت الله مظاهری به مناسبت ارتحال آیت الله مصباح یزدی)
✅حجتی کرمانی: «آقای مصباح از همان آغاز طلبگی در وادی سلوک عرفانی گام نهاد. اهل گعده و وقتگذرانی تفریحی طلبگی نبود و معاشرانی اندک داشت. در جلسات درس اخلاق مرحوم حاج شیخ عباس تهرانی که هر صبح جمعه در کتابخانه بخش قدیمی مدرسه حجتیه مشهور به پارک تشکیل میشد حضور دائمی داشت.»(روزنامه اطلاعات، سه شنبه 16 دی 1399)
✳️آیتالله مصباح خود در مورد اساتید اخلاقشان فرمودند:
«از بزرگانى كه من به عنوان اساتید اخلاق مىتوانم نام ببرم، این سه بزرگوار بودند: آقاى طباطبایى، آقاى بهجت و مرحوم آقاى انصارى همدانى...». (در جستجوی عرفان اسلامی، ص19)
✳️تألیف کتاب هایی مانند «در جستجوی عرفان اسلامی» و «خودشناسی برای خودسازی» توسط علامه مصباح یزدی شاهدی گویا بر اهتمام ایشان به سیر و سلوک عرفانی است.
☀️بخشی از سخنان علامه مصباح یزدی در باب سیر و سلوک
✅ بزرگترین آفت در مسیر سیر و سلوک الهی، غرور است.(https://hawzah.net/fa/News/View/91387/)
✅این روایت(حدیث معراج) یک دوره سیر و سلوک کامل است که با شیوههای تربیتی خاصی، هم راه معرفت و محبت خدا را معرفی میکند و هم برای حرکت انگیزه ایجاد میکند.(https://mesbahyazdi.ir/node/5093/)
✅ تدبر در قرآن و روایات موجب تقویت اراده در سیر و سلوک می شود.(https://hawzah.net/fa/News/View/92710/)
@meshkatnoor
هدایت شده از موسسه کلامنا
قرارگاه کلام حوزه علمیه خراسان با مشارکت موسسه علمی پژوهشی کلامنا و شبکه جهانی حضرت ولی عصر عج برگزار میکند:
اولین دوره معارف و شبهات فاطمیه
ثبت نام و اطلاعات تکمیلی پیرامون دوره در :
www.kalamona.ir
@kalamona_ir