🔥جنایت علیه تمدن💥
🔶اگر نگوییم بزرگترین، می توان به یقین ادعا کرد یکی از بزرگترین جنایاتی که غرب و غرب پرستان در سدۀ اخیر بر بشریت رواداشتند، تغییر و تحریفِ تعریفِ تمدن، انسان متمدن، توسعه و پیشرفت است.
حقایقی از جنس توحش، هواپرستی، ترور، جنایت، بردگی جنسی، ولنگاری فرهنگی و ... با روکشی زرین به نام حقوق بشر ، توسعه، آزادی و پیشرفت، نماد تمدن جازده شدند و حیوانات وحشیِ کروات زدۀ اتوکشیده نماد انسان متمدن معرفی گردید.
⬛️ در مقابل انسان های مظلوم -به ویژه مسلمانان- به اتهام جهان سومی، وحشی و تروریسم بودن، از خانه و کاشانه خود اخراج شده، یا خانه هایشان بر سرشان ویران گشته و فرزندانشان در برابر چشمانشان به فجیع ترین وضعیت پرپر شدند، آن هم توسط انسان های متمدن -بخوانید حیوانان وحشی انسان نما-
✅ «انسانی که از مرحلۀ حیوانی گذر کرده، به مرحلۀ عقلانی می رسد، زمام گفتار و رفتار و کردار او را عقل به عهده می گیرد و در این حال، چنین انسانی امنیت و نظم را حاکم می کند و به دنبال حاکمیت امنیت و نظم، عناصر و عوامل تمدن در چارچوب برنامۀ الهی شکل می گیرد و در واقع، انسان متمدن در این معنا انسان الهی است که در تمام اعمال و رفتار اجتماعی و فردی خود جز با قانون خدا زیست نمی کند.» (آیت الله جوادی آملی، انتظار بشر از دین، ص 49)
اگر بخش دوم این سخن را هم نادیده بگیریم و انسان متمدن را انسان الهی ندانیم، قطعا نمی توانیم بخش اول آن را انکار کنیم و حیوانهای انسان نما را انسان متمدن بخوانیم.
🔸 طبق کدام عقل و منطق دزدی مدرن، لگدمال کردن کرامت انسانی، طبقه بندی افراد به شهروند درجه یک (سفید پوستان) و دو (رنگین پوستان) در دریافت حمایت های پزشکی، گرگ بارآوردن انسانهایی که لایق خلافت الهی اند و... تمدن بشمار می آیند!!!
👌 درست است! اینها همه نمادهایی از تمدن بشری بریده از وحی و آسمان است.
👈 کرونا با همۀ بدی هایی که داشت و خسارتهای جانی و مالی که برای جوامع به بار آورد، ولی این حُسن را نیز به همراه داشت تا عده ای فرق تمدن و توحش را فهم کنند! اگر فهم کنند!
📝 حجت الاسلام سید ابوالقاسم کاظمی شیخ شبانی؛ دانشجوی دکتری کلام اسلامی #کرونا و پساکرونا
#پاسخ_به_شبهات @meshkatnoor🔴
7.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👈حکایت یک آتئیست که از خداوند برای مسلمان شدن خود، نشانه می طلبد .😀😀😀 👈 همچنین،این حکایت همه کسانی نیز هست که در این روزها می گویند چرا این همه دعا کردیم که کرونا برطرف شود و نشد!!! @meshkatnoor
🔆 توافق علم و دین در زمینه فواید جسمانی روزه
✅در قرآن مجید دربارۀ روزه گرفتن چنین آمده است:
«يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ أَيَّاماً ...فَمَنْ تَطَوَّعَ خَيْراً فَهُوَ خَيْرٌ لَهُ وَ أَنْ تَصُومُوا خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ »(بقره، 183-184)
«اى افرادى كه ايمان آورده ايد، روزه بر شما واجب شد، همان گونه كه بر كسانى كه قبل از شما بودند واجب شده، تا پرهيزكار شويد. ... و كسى كه كار خير را پذيرا شود براى او بهتر است، و روزه داشتن براى شما بهتر است، اگر بدانيد.»
❇️در آیات مزبور، روزه را بر مسلمانان واجب کرده است و روزه گرفتن را به نفع انسانها( به جز بیماران و کسانی که قدرت بر روزه گرفتن ندارند) معرفی کرده است.
✳️توضیح این که، روزه گرفتن هم دارای فواید معنوی مانند ایجاد تقوا و تقویت اراده برای ترک گناهان است و هم برای سلامتی بدن مفید است.
✳️در حدیثی که از پیامبر اکرم نقل شده، روزه گرفتن عامل تندرستی معرفی شده است: «صُمُوا تَصِحُّوا» (دعائم الاسلام، ج 1، ص 342)
✅تحقیقات دانشمندان در عصر مدرن نیز اثبات کرده که گرسنگی کشیدن در زمان روزه، موجب سلامتی انسان است:
❇️«محققان میگویند گرسنگی دادن به بدن، میتواند باعث طول عمر و حتی عملکرد بهتر اندامهای بدن شود.
نتایج تحقیقی در موسسه ملی پیری آمریکا نشان میدهد که نوعی روزه گرفتن، به معنای گرسنگی کشیدن در ساعاتی از روز، باعث به تأخیر افتادن بیماریهای ناشی از پیری مثل آلزایمر میشود.
❇️مارک متسون (محقق) میگوید :
«ما چندین آزمایش برای تأثیر گرسنگی گاه گاه بر بدن انجام دادهایم در این حالت متوجه شدیم که سلول های مغز در مقابل مریضیهایی مثل آلزایمر و پارکینسون مقاوم میشود .
همین طور سالهاست که ثابت شده گرسنگی دادن به بدن باعث کاهش گلوکز می شود که برای بیماری قند بسیارموثر است .
❇️این محققان روش هایی را برای گرسنگی دادن به بدن پیشنهاد میکنند که یکی از آنها، غذا نخوردن برای شانزده ساعت در طول شبانه روز است.
❎با گرسنگی گاه به گاه بدن در حالتی از مرمت قرار می گیرد و وقتی متوجه میشود غذایی برای هضم و استفاده وجود ندارد به دنبال غذا در جاهای دیگر بدن میگردد. در نتیجه این گرسنگی:
☑️ بدن فرصت برای بازسازی و ترمیم پیدا میکند و کارکرد اندامهارا بهبود میبخشد.
☑️این روند در قلب باعث کاهش فشار خون و افزایش مقاومت در برابر استرس میشود .
☑️در کبد باعث پایین آمدن lGF میشود . بالا بودن این سلولهای شبه انسولین در بدن خطر چند نوع سرطان را افزایش میدهند.
☑️ روزه مهمترین تاثیرات را در مغز می گذارد .گرسنگی از دست رفتن حافظه را به تعویق می اندازد.
📡 www.bbc.com/persian/science/2014/07/140724_l93_fasting
🔆 نتیجه این تحقیقات مدرن علمی، نظرات عوامانه و غیر علمی که گرسنگی در زمان روزه داری را عامل بیماری می دانست، ابطال می کند و نشانگر هماهنگی و موافقت علم و دین در زمینه مفید بودن روزه برای تندرستی انسان است و به بشر می فهماند که دستورات و احکام دینی با ساختار وجودی انسان سازگار است و از جانب خالق دانا و حکیم برای تکامل جسمانی و روحانی انسانها تشریع شده است.
📝 حجت الاسلام دکتر جواد گلی @meshkatnoor
صوت وبينار.mp3
52.67M
وبینار «چالشهای نظری #کرونا در علوم اسلامی»
با حضور اساتید : دکتر رضا #برنجکار(رئیس #انجمن_کلام_اسلامی حوزه) ، احمد مبلغی و علی امینینژاد
• 24 فروردین 1399 – پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی @meshkatnoor🔴
18.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
# رابطه علم و دین / حجت الاسلام دکتر رضا برنجکار #پرسش_و_پاسخ_های_اعتقادی
# مباحث معرفتی کرونا @meshkatnoor🔴
✅همایش علمی_ فرهنگی چالش کرونا و زیست مومنانه
🔹در این روزهای فراگیری بحران کرونا و ایجاد سؤالات و نظرات گوناگون؛ بر اندیشمندان حوزه دین است که بیشتر بیندیشند که چگونه می توان در این بحران، دین و دانش را هدفمند بکار گرفت.
🔹از این رو، دانشکده الهیات پردیس فارابی دانشگاه تهران در نظر دارد؛ موضوع کرونا را در اندیشه ورزی دینی مورد توجه قرار دهد.
🔹لذا از کلیه استادان، دانشجویان و همه صاحب نظران حوزوی و دانشگاهی درخواست می شود که در این زمینه اندیشه های خود را در قالب یک مقاله علمی _ فرهنگی به دبیرخانه همایش ارائه نمایند.
💎محورهای همایش:
_تأثیر باور مؤمنانه بر امید به آینده
_نقش مرگ باوری بر کاهش اضطراب
- نقش و ابعاد سرمایه اجتماعی در بیماریهای اپیدمیک
_ حق بر سلامت و حقوق بنیادین و بیماری های مسری
- ظرفیتهای معنوی در فضای شیوع بیماریهای مهلک
- مسؤولیت های اجتماعی در مواجه با بیماریهای اپیدمیک
- ریشهیابی و تحلیل بیاعتنایی به پروتکلهای بهداشتی و پیشگیری
- مراقبه فردی و دیگر مدلهای انگیزهبخشی برای التزام به قرنطینه خانگی
_نقش و آثار آموزش های مجازی در هنگامه بیماریهای اپیدمیک
- چالشهای اخلاقی کادر درمانی در مواجهه با بیماران کرونایی
- کارویژههای نهاد روحانیت در فضای کرونایی
✳️لطفا نکات زیر را مورد توجه قرار دهید:🔻
1️⃣مهلت ارسال مقالات تا آخر اردیبهشت ۱۳۹۹ است و در صورت نیاز تمدید خواهد شد.
2️⃣ ساختار مقاله بر اساس ساختار رایج مقالات علمی پژوهشی باشد.
3️⃣کلیه مقالات در قالب فایل ورد به آدرس sm.mmoqaddam@ut.ac.ir ارسال گردد.
4️⃣پس از داوری مقالات با توجه به شرایط عمومی کشور و مراکز آموزش عالی، زمان برگزاری همایش و شیوه آن به صورت مجازی یا حضوری و نحوه تجلیل از صاحب نظران ارجمند اطلاع رسانی خواهد شد.
5️⃣به بهترین مقالات در سطح یک 15 میلیون ریال، مقالات سطح دوم 10 میلیون ریال و مقالات رتبه بعد 7 میلیون ریال برای قدردانی از نویسندگان محترم تقدیم خواهد شد.
6️⃣جهت موارد ضروری و اطلاعات تکمیلی با معاون پژوهشی دانشکده دکتر موسوی مقدم با شماره همراه 09126530658 تماس بگیرید.
💠دانشکده الهیات پردیس فارابی دانشگاه تهران
12.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌷نماهنگ سخنرانی کوتاه
موضوع:اگه خدا مهربونه چرا ویروس کرونا رو از بین نمیبره؟
🎤محمدرضا هاشمی(مدرس کلام سطح عالی حوزه) @meshkatnoor🔴
🗯مصاف کرونایی علم و دین؛ افسانه یا واقعیت؟!
🦠برخی در اوضاع کرونائی با گل آلود کردن آب در صدد رسیدن به اهداف شوم خود بوده و در این راستا با آرایش صحنه رویارویی علم و دین و در ادامه با کوبیدن بر طبل پیروزی علم بر دین، به گمان خود ناکارآمدی دین و نهادهای دینی را اثبات کرده اند، اما زهی خیال باطل!
🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌
🕌1️⃣اسلام برای حفظ جان انسانها اهمیت زیادی قائل است و حتی کشتن یک فرد را با کشتن تمام انسانها برابر می داند(المائدة : 32). از این رو اگر با انجام هریک از عبادات واجب - نه مستحبی مانند زیارت و نماز جماعت- ضرری به انسان برسد، اسلام انجام آن عبادت را لازم نمی داند؛ حال با این منطق آیا اسلام میتواند در صورت وجود ضرر برای جان انسانها، از بسته شدن اماکن مذهبی ممانعت کند و مانع فرایند درمان کرونا شود؟! و یا اینکه خود پیش قدم شده و مانع ضرر رسیدن به انسان ها می شود؟! بدیهی است که عقلانیت و منطق اسلام به رفع مشکلات اهمیت میدهد نه به درگیریهای بی مورد!
البته همان منطق حکم میکند که نه راه ارتباط با خدا بسته شده و نه عنایت خدا و اولیاء الله منحصر در اماکن مذهبی باشد.
گفتنی است که باوجود آنکه در کشور ما برخی ادعای مخالفت اسلام با دستورات بهداشتی را مطرح می کنند، نسخه پیامبر گرامی اسلام برای پیشگیری از بیماری های مسری در کشورهای غربی از زبان پزشکان بازنشر می شود!!!.
🕌2️⃣مهمترین سنجه کارآمدی اسلام، توفیق آن در دستیابی به اهداف اولیه آن، یعنی انسانسازی است و ما امروز با مقایسه جامعه اسلامی و دیگر جوامع، بالعیان شاهد این کارآمدی هستیم: سیل خروشان بخشش و مهربانی، همکاری و همیاری، حفظ نظم و آرامش، احترام به سالخوردگان، ایثار و از خودگذشتگی، تلاش جهادی و دیگر اقدامات ارزنده مردم و نیروهای مسلح در کنار کادر درمانی متعهد، همه و همه نشان از توفیق اسلام و مبلغان آن در پیگیری اهداف انسانسازانه اسلام است و نبود همین مقولات در کشورهای پیشرفته علمی و فنی و با اقتصاد قوی، آنها را گرفتار هرج و مرج و نا امنی شدیدی کرده است.
🕌3️⃣گرچه دین از معجزه استفاده میکند، لکن پیشبرد تمام اهداف دین با معجزه نبوده و همیشه از قوانین طبیعی پیروی کرده است. پیامبران هم بیمار میشدند و ضمن دعا درپی درمان بر میآمدند، نه اینکه اعجازگونه سلامتی خود را بازیابند. مواجهه و پاسخ پیامبر اسلام نیز به شخصی که با توکل به خدا شترش را رها کرده بود، تا بدانجا شیوع داشته که ضرب المثل مشهوری شده: با توکل زانوی اشتر ببند! یعنی هم دعا و توکل و هم پیگیری راه طبیعی کارها!
🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬🔬
🔬1️⃣امروز حال و روز علم اصلا شبیه یک قهرمان نیست! روزگاری انتظار برپایی بهشت زمینی را از او داشتند و در طول چندین سده سرمایه های هنگفتی را به پای آن ریخته اند، لکن گاهی علم بسیار ناامید کننده بود است. در اوضاع کرونائی و با سپری شدن زمان زیادی از انتشار کرونا و بکارگیری تمام ظرفیت علمی و آزمایشگاهی جهان برای شناخت ویروس کرونا، هنوز علم اطلاعات متناقضی از ماندگاری آن در سطوح، مقاوت آن در برابر حرارت و ... ارائه میدهد، درمان آن پیشکش!
🔬2️⃣حداقل در کشور ما چگونه علم میتواند سودای مقابله با دینی را داشته باشد که خودش در یک حکومت اسلامی و با حمایت تام و تمام رهبران دینی رشد کرده است و چنین کشوری شهدای دانشمند هستهای، فیزیکدان و پزشک تقدیم کرده است؟!
🔬3️⃣رویای جایگزینی علم به جای دین در مرحله سوم زندگی بشر که امثال آگوست کنت در خیال خام خود میپروراندند، دیر زمانی است که به فراموشی سپرده شده است و این تصورات مربوط به دوره ای از تاریخ تفکر غربی بوده که خوشبینی های زیادی به توانانی انسان و در پی آن علم وجود داشت، ولی به تدریج روشن شده که علم نمیتواند پاسخگوی تمام مشکلات انسان باشد و کارکردهایی را که دین برای انسان داشته، تامین کند.
🔚بنابراین دین ضمن احترام گذاشتن به حفظ جان انسانها، حتی خود دستوراتی را برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری ها ارائه داده است و دستورات بهداشتی هیچ تضادی با دین ندارند و شاید یکی از ویژگی مهم اسلام این است که محصور و منحصر در اماکن مذهبی نبوده و پیوسته در شرایط مختلف حضور خود را ثابت کرده است و با صرف بسته شدن اماکن مذهبی به انزوا نمی رود، چراکه همیشه جا برای انسانسازی و اجرای احکام دینی وجود دارد، چه فردی و چه اجتماعی، چه در اماکن مذهبی و چه در محیط های خصوصی .
از سوی دیگر علم نیز آنقدر خودسر و قدرتمند نیست که بخواهد دین را از صحنه خارج کند و یکسره بخواهد کارکردهای دینی را ارائه دهد.
📝 حجت الاسلام جواد قلی پور؛ دانشجوی دکتری کلام اسلامی @meshkatnoor🔴
#هشدار_به_مسولین
🔻 «آیا فریاد رسی نیست ... »
🔹 سلطه باورنکردنی و گسترده اینستاگرام بر افکار و فرهنگ و زندگی ایرانیان در سایه غفلت عامدانه اقای آذری جهرمی و "دوستان" واقعا حیرت انگیز که نه وحشتناک است ...
🔸 جالب و بسیار حیرت انگیز تر اینکه هیچوقت و هیچ کجا از این نفوذ موذیانه دشمن به خانه های ایرانیان صحبتی نمیشود
🔹 اینستاگرام موریانه ای است که مخفیانه و از درون درحال جویدن ریشه فرهنگ ایرانی و انقلابی و اسلامی است
🔸 باید چند سال آنطرف آب زندگی کنید تا بدانید پورنوگرافی و محصولات پورن در هیچ کشوری به این اندازه بدون محدودیت سنی و به راحتی و رایگان قابل دسترسی نیست
✅ حتی تلویزیون های ویژه با کانال های خصوصی هم برای دسترسی به محصولات پورن هزینه اشتراک ماهانه گزاف جداگانه از متقاضیان دریافت میکنند
🔹 تلویزیون های دولتی هم از ساعت ۱۰ شب به بعد فقط در بعضی کانال های خصوصی فیلمهای تریلر ویا زرد را پخَش میکنند که آن هم فقط چند صحنه نا کامل و اشاره ای از سکس داشته، آن هم با اطلاع قبلی و با علامت دایره قرمز که ممنوعیت برای زیر ۱۸ سال را دایم اعلام میکند..این محدودیتها شامل تبلیغات برای تجاوز قتل و استفاده از مواد مخدر و حیوان آزاری هممیشود...
🔸 و اما در کمال تعجب در ایران اسلامی درصد بسیار بالایی از اعضای خانواده ها؛ از کوکان دبستانی تا سالمندان ۶۰- ۷۰ ساله تا مادر ها و پدرها با آزادی کامل در خلوت خود براحتی و بدون هزینه در حال دیدن صحنه های پورن واضح ...آموزش های جنسی...حیوان بازی و غیره هستند
✅ از طرفی دیگر همزمان تعداد زیادی از پیج ها هم در حال تحقیر دین و دین داری ... تبلیغ یهود و شیطانپرستی... و گند زدایی از حکومت پهلوی و بزرگنمایی غرب میباشند
🔹 گویا برنامه به گونه ای طراحی شده که در هر خانه ایرانی یک خانه "تیمی" مجازی تشکیل شود که فعالیت ان و نتایج آن حقیقی است.
🔸 این خانه ها با هزینه وخرج حکومت اسلامی و با تشکر از اینترنت رایگان شبانه و در خوشبینانه ترین حالت خواب غفلت عمدی مسولان فرهنگی و "دوستان" اداره میشود ...
✅ الگو شدن یک گنده لات قاتل، یا یک حیوان انسان نما بنام تتلو کمترین دستاورد اینستاگرام است ...
هزاران صفحه از بدکاره های رسمی و غیر رسمی بدون هزینه و محدودیت درحال فعالیت و کسب درامد از آبشخور این ابتذال و ولنگاری هستند که برسر خوان گسترده اینترنت جمهوری اسلامی که با خون شهیدانمان بهای امنیت و ثباتش را پرداخت کرده ایم؛ نشسته اند و ریشه فرهنگ ایرانی_اسلامی_انسانی را میزنند و هیچ مقام یا مرجع تقلید یا ارگان یا سازمانی هم مصدع اوقاتشان نمیشود...
🔹 جالب است که بدکاره ها و یا زباله های ضد فرهنگی در اروپا باید هزینه کنند تا شناخته بشوند ومشتری کسب کنند و مالیات هم باید بپردازند...
ولی ما کودک دبستانی و نوجوان و جوان دبیرستانیمان و متاسفانه حتی پدر بزرگهایمان! را تبدیل به مشتریان داوطلب این صفحه ها میکنیم و به خواب مرگ فرو رفته ایم .
💢 از ترویج بی حجابی و خانه های مد که پوشش بی حیایی را تبلیغ میکنند ننویسم بهتر است...از مسابقه های خودنمایی دختران دانشجو و محصل و زنان شاغل و خانه دار مان در صفحه های مثلا شخصی و از جولان دهی سلبریتیهای بیسواد و غربزده و نمک به حرام هم میگذرم ولی از شما اقای آذری جهرمی و وزارت فرهنگ و ارشاد و مسئولین امنیتی که حفظ امنیت را فقط در حفظ مرزهای فیزیکی میدانید نخواهم گذشت...
واقعا ایا فریادرسی نیست؟؟ @meshkatnoor🔴
🌷 توصیه امام خامنه ای(حفظه الله) در آستانه ماه مبارک رمضان
✍️ حساب اینستاگرامی رهبر معظم انقلاب در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان متنی را منتشر کرد:
▫️از ماه شعبان چند روز بیشتر نمانده است. عزیزان من! فرزندان من! جوانان عزیز! از همین چند روز هم استفاده کنید. از خداوند بخواهید، دلهای باصفای خود را متوجّه خدا کنید و با او حرف بزنید.
▫️زبان حرف زدن با خدا، زبان مخصوصی نیست؛ اما معصومین ما - کسانی که پایگاههای قرب الهی را یکی پس از دیگری طی کردند - با زبانهای خوبی با خدا حرف زدند.
آنها راه سخن گفتن با خدا را به ما یاد دادند. این مناجات شعبانیّه، این دعاهای ماه رجب و ماه شعبان، این مضامین عالی، این معارف رقیق و نورانی با الفاظ زیبا و معجزهگون، وسیلهای برای دعاکردن ماست. من همه شما عزیزان را به توجّه به دعا در این ایام، توجّه به نماز، اقبال به روزه و استفاده از روزها و شبهای ماه رمضان دعوت میکنم. @meshkatnoor🔴
✳️رویارویی مومنانه با گرفتاریها در دعای هفتم صحیفه سجادیه
✅یاد و نام الهی، آرامش بخش جان و روح انسانی است(الرعد : 28) و ادعیه گهربار صحیفه سجادیه، به سبب توجهی که پیوسته به معبود، خالق و همه کاره عالم هستی می دهد، باعث آرامش و نوازش جان آدمی، دلگرمی و ارضاء ابعاد احساسی و عاطفی انسان می شود.
✅اما علاوه بر ابعاد احساسی و عاطفی، صحیفه سجادیه سرشار از معارف بلند و دلپذیر دینی است که انسان را در کنار خوان پرنعمت دریای خروشان معرفت، سید الساجدین علیه السلام به میهمانی دعوت می کند.
✅دعای هفتم، صحنه رویارویی مومنانه با گرفتاری را به تصویر می کشد و به گرفتاریها و شدائد نگاه «شر»گونه ندارد، چرا که شر چه منطقی و چه قرینه ای، به نحوی با هستی بلندمرتبه الهی سرناسازگاری دارد، لیکن در مواجهه مومنانه، قدرت و حاکمیت الهی بر همه جا سایه گسترده و همه گرفتاریها و مصائب، حکیمانه و هدفمند، از اوست(بِقُدْرَتِكَ أَوْرَدْتَهُ عَلَيَّ وَ بِسُلْطَانِكَ وَجَّهْتَهُ إِلَي) این کجا و گردن فرازی و سرناسازگاری با خدا کجا! اساسا غیر تسلیم و رضا، چاره ای برای گرفتاریها نیست(ذَلَّتْ لِقُدْرَتِكَ الصِّعَاب).
اما بدان جهت که حکیم، غیر حکیمانه عمل نمی کند(الدخان : 38؛ النور : 18) این گرفتاری ها یا به جهت آزمایش و ارتقاء درجه است(البقرة : 155) یا برای هوشیار کردن و بازگشت به سوی خدا(سجده: 21)، پس زمام امور به دست قادرِ حکیم است و او غافل از تربیت انسان نیست.
✳️اما چه باید کرد؟ راه نجات کجاست؟
✅لطف الهی باعث سبب سازی الهی شده و در رفع گرفتاری ها، چاره ای از توسل به اسباب ظاهری نیست. دارو و درمان، ابزار علمی و فنی و همه و همه، به لطف الهی کارگر می افتد(تَسَبَّبَتْ بِلُطْفِكَ الْأَسْبَاب) اما باید بهوش بود که تاثیر اینها، بسته به اراده الهی است و چه بسا خدای سبب ساز، خود سبب سوز شود (وَ جَرَى بِقُدرَتِكَ الْقَضَاءُ، وَ مَضَتْ عَلَى إِرَادَتِكَ الْأَشْيَاءُ فَهِيَ بِمَشِيَّتِكَ دُونَ قَوْلِكَ مُؤْتَمِرَةٌ، وَ بِإِرَادَتِكَ دُونَ نَهْيِكَ مُنْزَجِرَةٌ.) از این جاست گاه سرکنگبین صفرا فزاید و روغن بادام خشکی بنماید!
✅پس اگر چنین است نجات فقط به دست مسبب الاسباب است و باید آگاه بود که جز آستان او در جهان، پناهی نیست (يَا مَنْ تُحَلُّ بِهِ عُقَدُ الْمَكَارِهِ، وَ يَا مَنْ يَفْثَأُ بِهِ حَدُّ الشَّدَائِدِ، وَ يَا مَنْ يُلْتَمَسُ مِنْهُ الْمَخْرَجُ إِلَى رَوْحِ الْفَرَج؛ أَنْتَ الْمَدْعُوُّ لِلْمُهِمَّاتِ، وَ أَنْتَ الْمَفْزَعُ فِي الْمُلِمَّاتِ؛ وَ افْتَحْ لِي يَا رَبِّ بَابَ الْفَرَجِ بِطَوْلِكَ، وَ اكْسِرْ عَنِّي سُلْطَانَ الْهَمِّ بِحَوْلِك...)
🔚گرچه گرفتاری ها، زمینه ساز رشد انسان است و جایی برای تلقی شر از آنها وجود ندارد، لکن دعای هفتم با ترسیم هدفمندی و حکیمانه بودن حوادث و تسلط تام و تمام آفریدگار بر آنها، مسئله وجودی و اگزیستانسی شر را نیز پاسخ می گوید. شر وجودی برای کسی است که هم اکنون با درد و رنج گلاویز شده و به شدت ناامید است و این دعا با توجه دادن به اینکه هیچ یک از این حوادث بی هدف و بی ثمر نیست و آگاه خبیر، نظاره گر و دست اندرکار آنهاست، او را تسلی می دهد.
📝 حجت الاسلام جواد قلی پور؛ دانشجوی دکتری کلام https://eitaa.com/meshkatnoor
🔴 نقدی بر مواجهه جاهلیت مدرن با حکم شرعی روزه
⚫️امامعلی رحمان، رئیس جمهوری تاجیکستان، در پیامی تلویزیونی به مناسبت فرا رسیدن ماه رمضان، از کشاورزان این کشور خواسته است تا به خاطر سلامتی خود و خانوادههایشان و تأمین مواد غذایی مردم در زمانی دیگر روزه بگیرند.
⛔️ او گفته است: "مردم، گرفتن روزه را به وقت مساعد دیگری موکول کنند."
📡 بی بی سی فارسی، چهارم اردیبهشت ۱۳۹۹
🔆 با دیدن خبر بالا، یاد آیه قرآن درباره عرب جاهلی افتادم که در ماه های حرام(که جنگ در آنها حرام بود) دخل و تصرف می کردند و برای منافع مادی، یک ماه حرام را حلال اعلام می کردند و در آن به نبرد می پرداختند و در توجیه می گفتند که به جای آن ماه حرام، ماه دیگری را حرام قرار می دهند.
🔺«إِنَّمَا النَّسِيءُ زِيَادَةٌ فِي الْكُفْرِ يُضَلُّ بِهِ الَّذِينَ كَفَرُوا يُحِلُّونَهُ عَامًا وَيُحَرِّمُونَهُ عَامًا لِّيُوَاطِئُوا عِدَّةَ مَا حَرَّمَ اللَّهُ فَيُحِلُّوا مَا حَرَّمَ اللَّهُ زُيِّنَ لَهُمْ سُوءُ أَعْمَالِهِمْ وَاللَّهُ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ»(توبه، ۳۷)
«ﺑﻲ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﺑﻪ ﺗﺄﺧﻴﺮ ﺍﻧﺪﺍﺧﺘﻦ [ ﺣﺮﻣﺖ ﻣﺎﻫﻲ ﺑﻪ ﻣﺎﻩ ﺩﻳﮕﺮ ] ﺍﻓﺰﺍﻳﺸﻲ ﺩﺭ ﻛﻔﺮ ﺍﺳﺖ ; [ ﻭ ﺍﻳﻦ ﺑﺪﻋﺘﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺳﺮﺩﻣﺪﺍﺭﺍﻥ ﻛﻔﺮ ] ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺳﺒﺐ ﺁﻥ، ﮔﻤﺮﺍﻩ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ. در ﻳﻚ ﺳﺎﻝ، ﻣﺎﻩ ﺣﺮﺍم ﺭﺍ ﺣﻠﺎﻝ ﻣﻰ ﺷﻤﺎﺭﻧﺪ ﻭ ﺩﺭ ﺩﻳﮕﺮ ﺳﺎﻝ، ﺁﻥ ﺭﺍ ﺣﺮﺍم ﻣﻰ ﺩﺍﻧﻨﺪ ﺗﺎ ﺑﺎ ﺷﻤﺎﺭﻩ ﻣﺎﻩ ﻫﺎﻳﻲ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﺣﺮﺍم ﻛﺮﺩﻩ ﻫﻤﺎﻫﻨﮓ ﻭ ﻣﻄﺎﺑﻖ ﺳﺎﺯﻧﺪ؛ ﻭﻟﻲ [ ﺩﺭ ﻧﻬﺎﻳﺖ ] ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﺧﺪﺍ ﺣﺮﺍم ﻛﺮﺩﻩ ﺍﺯ ﭘﻴﺶ ﺧﻮﺩ ﺣﻠﺎﻝ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ ; ﺯﺷﺘﻲ ﻛﺎﺭﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺩﺭ ﻧﻈﺮﺷﺎﻥ ﺁﺭﺍﺳﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺧﺪﺍ ﮔﺮﻭﻩ ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﻫﺪﺍﻳﺖ ﻧﻤﻰ ﻛﻨﺪ.»
🔆 امروزه نیز جاهلیت مدرن با ظاهری متفاوت از جاهلیت نخستین، ولی با باطنی یکسان در صدد است که در احکام الهی، دخل و تصرف کند و به بهانه منافع مادی دنیوی، حکم شرعی وجوب روزه ماه رمضان را به ماهی دیگر موکول کند.
❇️ ای کاش این پیشوایان جاهلیت مدرن می دانستند که روزی بندگان به دست خداست و خداوندی که روزه ماه رمضان را واجب کرده است، همان خدایی است که باران را نازل می کند و زمین را حاصلخیز کرده و می تواند به آنها برکت دهد.
❇️بله، خداوند حکم کرده که روزه گرفتن بر کسانی واجب است که توانایی روزه گرفتن دارند و بر بیماران و کسانی که توانایی روزه ندارند، واجب نیست.
اما تشخیص مضر بودن روزه برای سلامتی، که بستگی به گمان عقلایی شخص یا دیدگاه پزشک متخصص متعهد دارد متفاوت است با بخشنامه حکومتی دادن و منع همه مردم از روزه به بهانه های واهی دنیوی.
⏺«إِنَّ اللَّهَ هُوَ الرَّزَّاقُ ذُو الْقُوَّةِ الْمَتِينُ»( ذاریات، ۵۸)
ﺑﻲ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﺧﺪﺍ، ﺧﻮﺩ ﺭﻭﺯﻱ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﻭ ﺻﺎﺣﺐ ﻗﺪﺭﺕ ﺍﺳﺘﻮﺍﺭ ﺍﺳﺖ.
📝 حجت الاسلام دکتر جواد گلی