#معرفی_کتاب
📚 درآمدی به فلسفه، آشنایی با شاخههای گوناگون فلسفه در جهان معاصر
🖌 نوشته حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر مرتضی رضایی، عضو هیئت علمی گروه فلسفه مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔶 فلسفه، در معنای فراگیر و نوین خود ساحتهای مختلف بشری را دربر میگیرد.
🔶 این دانش به بنیادیترین پرسشها درباره هستی، شناخت، انسان، معنای زندگی، اخلاق، حقوق، سیاست، علم، هنر و... پاسخ میدهد و ریشه اختلافهای ادیان، مکاتب، اندیشهها، علوم انسانی و کنشهای فردی و اجتماعی را نمایان میکند.
🔶 در این کتاب، مهمترین شاخههای فلسفه معرفی خواهند شد.
💠 روزمه علمی دکتر رضایی
🌐 https://asatid.iki.ac.ir/?prof=1374
🔷 مشاهده و خرید اینترنتی
🌐 https://eshop.iki.ac.ir/shop/7/Product/4721
🌐 کانال و سایت مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰 https://eitaa.com/iki_ac_ir 🆔@meshkatnoor
فلسفه دین 1401.3.24.mp3
24.1M
◀️ نشست «بررسی مساله تشخّص و انسان وار انگاری خدا »
❇️دکتر محمد فنایی
🔶 ارائه شده در گروه فلسفه دین مجمع عالی حکمت اسلامی / 24 خرداد 1401
🆔@meshkatnoor
✅ از ساحت غيرمادي انسان غافل نشويد.
🔹این سخن آليستر هاردي، زيست شناس برجسته ي دانشگاه اكسفورد انگلستان است.
🎤 ابوالفضل ساجدي
🔸پروفسور هاردی كه در این رشته به دریافت القاب و عناوین علمی نائل آمده پس از بازنشستگي در سال ۱۹۶۹ مركز تحقيقات تجربه ديني را تاسيس كرد كه مختص گردآوری و طبقهبندی تجارب ديني و معنوي بود.
🔸 ايشان پس از 10 سال بررسي علمي روي 3000 نمونه، نتيجه كار خود را در سال ۱۹۷۹ در کتابي با عنوان (spiritual nature of man) (ماهیت معنوی انسان)، منتشر كرد و به سبب این پژوهش، جایزه تمپلتون را نيز دريافت كرد.
🔸هاردي در مقدمه كتاب خود مي گويد من به عنوان يك زيست شناس وقتي وارد اين حوزه شدم فهميدم غير از اكولوژي (=شاخه اي از زيست شناسي) ما يك نيوماتولوژي (Pneumatology يعني روح شناسي) هم داريم. (نيوما-Pneuma) معادل یونانی واژه روح است.
🔴وي به خوانندگان اعلام مي كند: من اين را ميتوانم به طور قاطع به شما عرض كنم كه يک ساحت وجودي غيرمادي نيز وجود دارد كه بايد به آن توجه كرد و هرگز از آن غافل نشد.
#تجربه_دینی
#علم_و_دین
👈شواهد تجربی روح غیر مادی انسان
Eitaa.com/Sajedi_ir/ 🆔@meshkatnoor
🔴 فراخوان مقاله مرتبط با موضوع دین و بازی برای مجله Gamevironments
💠 مجله آنلاین Gamevironments متعلق به دانشگاه برمن آلمان است. این مجله تلاشی بین رشتهای برای انتشار پژوهشهای مرتبط با حوزه بازیهای ویدئویی با رویکرد اجتماعی و فرهنگی است که با سردبیری Kerstin Radde-Antweiler از دانشگاه برمن در آلمان و Xenia Zeiler از دانشگاه هلسینکی فنلاند اداره میشود.
📚 این مجله هر ساله یک ویژه نامه را به موضوع واحد اختصاص داده و فراخوان مقاله را منتشر میکند؛ ویژهنامه امسال این مجله به موضوع «دین، بازی و اخلاق» اختصاص پیدا کرده است.
🔹برخی از محورهای پذیرش مقاله از قرار ذیل میباشد:
➖استفاده از بازی ها برای تغییر اجتماعی، هم در تغییر گفتمان و هم در عمل
➖توانمندسازی تسهیل کنندگان تغییرات اجتماعی از طریق بازی
➖بازی و رابطه آن با فاشیسم
➖فرهنگ بازی و چارچوب بندی سیاست
🔸 آدرس سایت مجله: https://b2n.ir/r19425
📆 مهلت ارسال چکیده: 30th June 2022 ؛ (9 تیر 1401)
⏰ تاریخ ارسال اصل مقاله: December 30, 2022 ؛ (9 دی 1401)
🆔@meshkatnoor
💥تفاوت فلسفه اسلامی با فلسفه یونان
✍️استاد شهید #مطهری:
🔹 حكمت الهى مشرق زمين سرمايه عظيم و گرانبهايى است كه در پرتوى اشعّه تابناك اسلام بوجود آمده و به بشريّت اهداء گرديده است.
🔸 اما افسوس كه عده قليل و بسيار محدودى عميقانه با اين سرمايه عظيم آشنا هستند و از ناحيه بىخبران و دشمنان متعصّب، بر آن، ستمها شده است. عدهاى كه اطلاعاتشان از فلسفه قديم عموما از حدود افلاك تسعه و عقول عشره تجاوز نمىكند، و چون فقط نام آن را شنيده و يا اگر به كتابها مراجعه كردهاند چيزى از آن سر در نياوردهاند، خيال كردهاند #فلسفه اسلامى همان است كه درباره افلاك تسعه و عقول عشره بحث مىكند، و چون امروز بىاساسى نظريّه افلاك روشن شده پس آنها مىتوانند گردن برافرازند و خود را از فارابى و بو على و صدر المتألّهين برتر شمارند. آرى، اين عده مىپندارند #حكمت الهى اسلامى همان فلسفه قديم يونانيان است و چيز علاوهاى ندارد و ناروا هم داخل اسلام شده است.
🔹 اينان، نفهميده يا فهميده، جنايت عظيمى نسبت به اسلام و معارف اسلامى مرتكب مىگردند.
🔸 حكمت اسلامى با فلسفه يونان همان اندازه متفاوت است كه فيزيك اينشتين با فيزيك يونان. دلائلى هست كه حتى الهيّات ابن سينا هم بطور كامل به اروپا نرفته است و اروپائيان از اين گنجينه ارزنده هنوز هم بىخبرند.
📚مجموعه آثار شهید مطهری(عدل الهی)،ج1، ص112
#فلسفه_اسلامی
🆔@meshkatnoor
#همکاری_های_علمی
✅ به اطلاع اعضای هیئت علمی و دانشپژوهان و فارغالتحصیلان مقطع دکتری میرساند صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران كشور (INSF) از طرحهای پژوهشی، رسالههای دكتری و طرحهای پسادكتری پژوهشگران حمایت میكند.
✅ بر این اساس، متقاضیان میتوانند در چارچوب اولویتهای تحقیقاتی كشور و صندوق، به صورت مستقل یا بر اساس انعقاد تفاهمنامه با مؤسسه، از حمایت مالی برخوردار شوند.
✅ روند دریافت حمایت در قالب طرح مستقل به این صورت است كه هر فرد با ثبت نام در سامانه مدیریت پژوهش (كایپر) به آدرس https://rtms.insf.org ، طرح پیشنهادی خود را ارائه میدهد و پس از بررسی و تصویب در كارگروهها و كمیتههای تخصصی از جمله «علوم انسانی، اجتماعی و مطالعات علوم» و «معارف اسلامی و علوم اسلامی» و...، قراردادی بین مجری و صندوق منعقد میشود.
✅ همچنین زمینهی همكاری بین مؤسسه و صندوق در اجرای مشترك طرحها فراهم است.
🔶 جهت كسب اطلاعات بیشتر به قسمت حمایتها و دستورالعملها در صفحه اصلی سایت صندوق به آدرس https://insf.org مراجعه فرمایید.
🔰 https://eitaa.com/iki_ac_ir
🆔@meshkatnoor
👆آیا نماز علت آرتروز است؟
اخیرا کارشناسی در برنامه ی زنده سیما، مطلبی در مورد شیوع بیشتر بیماری آرتروز زانو در کشورهای مسلمان (بدلیل نماز خواندن) نسبت به کشورهای اروپایی، ابراز نموده اند که قابل تامل فراوان است.
با صرف نظر از مطالب دینی و صرفا براساس اصول پزشکی، به فرض صحت این مدعا که آرتروز در کشور های اسلامی بیشتر از کشورهای غیر اسلامی است، روش علمی اقتضا می کند همه عوامل موثر محتمل در این قضیه مورد بررسی دقیق و کارشناسانه تری از منظر سبک زندگی، نوع تغذیه، آب و هوا، ژنتیک و غیره قرار گیرد.
برای بررسی ساده تر موضوع در ابتدا همه عوامل محتمل فوق را موقتا نادیده می گیریم و بر موضوعی که ایشان مطرح کردند، متمرکز می شویم:
می دانیم که اروپایی ها به ندرت روی زمین می نشینند و معمولا روی صندلی یا مبل می نشینند اما مسلمان ها معمولا به حالت دو زانو یا چهار زانو روی زمین می نشینند. (هر چند که سالهاست در بسیاری از کشورهای اسلامی نشستن بر مبل و صندلی نیز جزء ضروریات زندگی شده است) در تمام مدتی که در منزل، در مجالس، در مهمانی و در هر جا که حضور دارند ساعت های طولانی در حالت دوزانو یا چهار زانو می نشینند. از سوی دیگر در شبانه روز پنج وعده نماز می خوانند بطوری که همه زمانی را که به خواندن نماز اختصاص می دهند به یکساعت نمی رسد و در این کمتر از یک ساعت نیز بخش کوچکی را در حال نشسته (مثلا در تشهد) هستند که به یک چهارم این زمان هم نمی رسد.
اینکه ما ساعت های طولانی نشستن در حالت غیر نماز را علت آرتزور ندانیم و چند دقیقه نشستن در نماز را علت آرتزور بداند واقعا بسیار قابل تامل است. آیا 5 ساعت نشستن در حالتهایی غیر از نشستن دو زانو در نماز علت آرتروز نیست، اما 5 دقیقه نشستن در نماز علت آرتروز است؟
طرح این مطلب که مسلمانان در نماز "چهار زانو" می نشینند، مطلبی نادرست و خلاف واقع است. همه ما بخوبی می دانیم که مسلمان ها در نماز چهار زانو نمی نشینند بلکه چند دقیقه ای به حالت دو زانو بر روی زمین قرار دارند. امیدواریم طرح چنین مطلب غیرصحیح و خلاف واقعی در یک برنامه زنده تلویزیونی آن هم برای مخاطب عام، صرفا یک تسامح گفتاری باشد و در پس آن رگه هایی از دین ستیزی نباشد.
این هم از بدیهیات فقهی است که هر عملی عبادی که شکل انجامش برای سلامتی کسی مضر باشد باید به صورتی انجام گیرد که ضرر نداشته باشد. اگر نشستن دو زانو در نماز موجب تشدید بیماری یا مانع بهبودی باشد بیمار می تواند روی صندلی بنشیند و یا به هر صورتی که برایش زیان آور نیست نمازش را بخواند.
✍️ دکتر محمد فنايي
https://eitaa.com/dreshkevari
فرهیخته ارجمند
سلام و تحیت
با مسرت به اطلاع میرساند؛ به توفیق الهی مجوز مجله «مطالعات شبههپژوهی» وابسته به مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات (حوزههای علمیه قم) صادر شده است و تحریریه مجله از مقالات جنابعالی در حوزه مربوطه و شاخههای مرتبط با آن استقبال میکند. مقصود از انتشار این مجله، بازپژوهی و بازپیرایی، تعمیق و توسعه مبانی و مباحث شبههپژوهی ـ اعم از شناخت شبهه و نحوه مواجهه با شبهه ـ است. محورهای مقالات درخواستی در انتها درج شده است.
شایان یاد است، به مقالات پذیرفته شده افزون بر انتشار در مجله، پژوهانه نیز پرداخت میشود و انشاء الله در صورت اخذ موافقت دبیرخانه نشریات پس از انتشار دو شماره، علمی پژوهشی نیز محسوب میشود.
جنابعالی می توانید مقالات پژوهشی خود را از طریق سامانه مجله به آدرس : www.shobhepajouhi.ir
یا پست الکترونیکی:
E-mail: m.shobhepajouhi@gmail.com ارسال نمایند
محورهای کلی مقالات:
الف) شبهه
1. چیستی شبهه (تعریف، روششناسی)
2. موضوعشناسی شبهه
3. اهداف شبهه
4. مبادی تأثیرگذار در تکون شبهه
5. کارکردهای شبهه
6. منشأ و انگیزه شبهه (روانشناختی، زبانشناختی، جامعهشناختی، تاریخی و...)
7. فرایند تکون شبهه
8. گونهشناسی شبهه
9. پیامدهای شبهه درعلوم (فقه، کلام، فلسفه، اخلاق، تاریخ، سیاست)
10. معیارهای تعیین و تشخیص شبهه
🆔@meshkatnoor
🌺🌺«فرزند یک بازوست»🌺🌺
🔷بسیاری از ما دنیا را برای این میخواهیم که از طریق آن آسایش خود، خانواده، فرزندان و اطرافیان خود را فراهم کنیم. چنین تلاشهایی از نگاه امام صادق(ع) نهتنها دنیاگرایی نیست بلکه نشانی از آخرتطلبی است.(محمدبنیعقوب کلینی، الكافي، ج5، ص72).
🔺 اما گاهی فراموش میکنیم که گذران زندگی خانوادگی در فضایی از همدلی و همکاری اعضای آن، آسان تر و شیرینتر میشود.
تلاش یکجانبه و طاقت فرسای برخی از والدین برای هموارسازی جاده آسایش و عافیت فرزندانشان، نهایتی جز پژمردگی شکوفه استعدادهای آنها ندارد.
✅حقیقت این است که خداوند هر کودکی را با توانمندیهایی آفریده است که با کشف و بهرهمندی درست، بجا و به اندازه از آن، می توان به شکوفایی و رشد او کمک کرد و در مقابل از کمک او بهره مند شد.
📣امروزه در جهان غرب به چگونگی مشارکت دادن فرزندان در امور خانه و بیرون از خانه میاندیشند تا از توانمندیهای او به نفع خود و خانوادهاش بهرهبرداری کنند.
✅فرزندی که از توانمندیهایش به درستی استفاده میشود، دیگر تنها یک مصرفکننده نیست، بلکه در مقام یک تولیدگر، برای والدینش در نقش یک یاریگر است.
شاید در توصیف چنین فرزندی، تعبیری رساتر از توصیف امام حسن عسکری(ع) نتوان یافت که فرمود: «چه خوب بازویی است فرزند!!» (الخرائج و الجرائح، ج1، ص478).
⁉️ آیا یک بشر عاقل از داشتن یک بازوی پرتوان متنفر شده و آن را قطع میکند یا آن را پرورش داده و ستبرش میکند؟ ✍️ حجت الاسلام دکتر مرتضي موسوي، کارشناس مباحث ديني جمعيت
🆔@meshkatnoor
جهت حضور مجازی در جلسه لطفا از لینک زیر وارد شوید.
✅b2n.ir/f.din
نامه ۱۰۰۰ استاد دانشگاه و حوزه به رؤسای سه قوه درباره فضای مجازی/ روزنامه کیهان
https://kayhan.ir/fa/news/244325/%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-
نامه ۱۰۰۰ استاد دانشگاه و حوزه به رؤسای سه قوه درباره فضای مجازی + اسامی امضاء کنندگان - خبرگزاری حوزه
https://www.hawzahnews.com/news/1031669/%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-
نامه 1000 استاد دانشگاه و حوزه به روسای سه قوه / اهتمام به پیشرفت و حاکمیت فضای مجازی الزامی است | خبرگزاری فارس
https://www.farsnews.ir/news/14010404000665/%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87
🆔@meshkatnoor
▫️ثبت نام🔻
♻️ دوره غیر حضوری (مجازی)
💠 طرح مطالعاتی آثار آیت الله علامه مصباح یزدی(ره)
🔹مهلت ثبت نام: 14 تیر ماه
🔸شروع دوره: 15 تیر تا 15 شهریور ۱۴۰۱
✅ کانال دوره:🔻
@doure_motaleati 🆔@meshkatnoor
نشریه شبهات.pdf
5.28M
📍#نشریه_شبهات
🔸شبههشناسی ، گفتمانسازی و پاسخگویی
🔹 شماره ۱ - تیرماه 1401- ویژۀ پویش مطالعاتی طلاب جوان
▪️نشریه «شبهات» تلاش می کند در زمینه گفتمان سازی و همچنین پاسخ گویی به مهمترین شبهات مطرح در حوزههای مختلف اندیشه دینی و حکمرانی اسلامی ، همراه معرفت جویان عزیز باشد.
▫️ منتظر پیشنهادها و انتقادهای سازنده شما در تکمیل و ارتقاء این نشریه خواهیم بود.
◄مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات (حوزههای علمیه)
➡️ @shobahat_mag 🆔@meshkatnoor
هدایت شده از روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
🔴 تمدید شد
✳️ فراخوان مقاله همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی(ره)
✅ محورهای همایش:
1️⃣ دیدگاههای علامه مصباح یزدی(ره) درباره:
🔷 چیستی، امکان و اعتبار علوم انسانی
🔷 مبانی علوم انسانی
🔷 روش و فرآیند تولید علوم انسانی اسلامی
🔷 مسایل علوم انسانی
2️⃣ مطالعه تطبیقی اندیشههای علامه مصباح یزدی(ره) با دیگر متفکران در حوزه علوم انسانی
3️⃣ منظومه فکری علامه مصباح یزدی(ره) در علوم انسانی اسلامی
4️⃣ انعکاس و تأثیرگذاری اندیشه علامه مصباح یزدی(ره) در آثار اندیشمندان علوم انسانی
🗓 آخرین مهلت ارسال مقالات: 1401/05/31
🗓 زمان برگزاری: 25 و 26 خرداد 1402
🏢 دبیرخانه: قم، خیابان جمهوری اسلامی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، طبقه 4
🔷 دریافت ریزموضوعات از سایت همایش
🌐 www.ihsam.iki.ac.ir
🔷 کانال همایش در ایتا، سروش و بله
🔰 @ihsam_ir
🌐 پایگاه اطلاعرسانی آثار حضرت علامه مصباح(ره)
🌐 https://mesbahyazdi.ir
☎️ دبیرخانه همایش: 02532113456
☎️ اداره همایشها: 02532113429
☎️ روابط عمومی: 02532113627
📱 همراه: 09051810128
🌐 کانال و سایت مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰 https://eitaa.com/iki_ac_ir
🌐 https://iki.ac.ir
🌸 12 روز تا عید سعید غدیر خم
🍀 پیامبر اکرم (صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم):
🔸 «مَنْ فَارَقَ عَلِيّاً فَقَدْ فَارَقَنِی وَ مَنْ فَارَقَنِی فَقَدْ فَارَقَ اللَّهَ عَزَّوَجَلَّ.»
🔸 هرکس از علی علیهالسّلام جدا شود، از من جدا شده است و هرکس از من جدا شود از خدا جدا شده است.
📚 جامع الأخبار، ص 12.
📎 #روز_شمار_غدیر #عیدآسمانی
📎 #عیدوحدت #غدیری_ام
🆔@meshkatnoor
فلسفه دین 1401.4.7.mp3
21.92M
◀️ نشست « نقد الحاد عملگرایانه ریچارد داکینز در کتاب توهم خدا »
❇️ حجت الاسلام حمید رمضانی دانشجوی دکترای فلسفه دین
🔶 ارائه شده در گروه فلسفه دین مجمع عالی حکمت اسلامی / 7 تیرماه 1401.
🔶 در ذیل پاورپوینت این جلسه نیز تقدیم حضور می شود. 👇👇👇👇
🆔@meshkatnoor
نشست مجمع.pptx
2.46M
فایل نشست « نقد الحاد عملگرایانه ریچارد داکینز در کتاب توهم خدا »
هدایت شده از مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزههای علمیه
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
در هیچ روزی به اندازه روز عرفه، خداوند بندگان را از آتش دوزخ آزاد نمی کند.
➡️ @spasokh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 همه نکات #مهم راجع به حجاب در دو بیان ۵دقیقهای!!!
رهبر انقلاب در رابطه با حجاب و بیحجابی دو بیان بسیار مهم دارند که کلمه کلمه این دو بیان باید دقت شود و به عنوان راهبرد همه #انقلابیون در این رابطه قرار بگیرد؛
این دو بیان و جمع این دو به قدری مهم است که گزاف نیست اگر گفته شود، همه مشکلات ما در رابطه با حجاب از فهم نکردن این دو بیان ناشی میشود!
ابتدا این دو بیان را در یک فیلم ۵دقیقهای ملاحظه کنید، تا تحلیل این دو بیان #کلیدی را بیان کنیم!
1️⃣ خلاصه بیان اول: بدحجاب را نباید متنفر کرد، نباید راند؛ البته باید نهی از منکر کرد با زبان #خوش! او نقصی دارد و ما هم نقصی داریم!
2️⃣ خلاصه بیان دوم: اصطلاح حجاب اجباری مغالطه است؛ حکومت #وظیفه دارد در مقابل منکر علنی بایستد؛ اگر منکری مثل مشروب در جامعه بود حکومت باید جلوی آن را بگیرد، حجاب هم همین است. امام هم محکم ایستاد!
🆔@meshkatnoor
ضرورت حضور پرشور مردم در تجمعات عفاف و حجاب
علیرضا جوادزاده/ استادیار گروه تاریخ اندیشه معاصر
✅امروز 21 تيرماه سالروز قتل عام مردم مشهد از سوي رژيم رضاخان در سال ۱۳۱۴ش بدلیل اعتراض به زمینهسازی رژیم جهت کشف حجاب است. اين فاجعه موجب گرديد در نظام جمهوري اسلامي که در مقام احياي ارزشهاي ديني و هويتي است، روز 21 تير روز عفاف و حجاب نامگذاري شود، و هر ساله برنامههايي در پاسداشت آن برگزار گردد.
✅در همين راستا، امروز و در روزهاي آتي تجمعاتي در شهرهاي مختلف در حمايت از عفاف و حجاب تشکيل ميشود. آنچه اهميت اين تجمعات را نسبت به موارد مشابه در سالهاي گذشته بيشتر کرده، سه مسأله است:
1. شدتيافتن و گسترش بدحجابي و بی بندوباری فردی و سازماندهی شده در شهرهاي مختلف ايران اسلامي؛
2. تصميم و اقدامات دولتمردان براي اجرايي کردن قانون معطلمانده عفاف و حجاب؛
3. مخالفت و شبههافکني گسترده دشمنان و منتقدان در قبال تصميم و اقدامات مسئولان.
✅در اين شرايط، حضور پرشور مردم در تجمعات، ضروري است؛ چرا که دستور رسمي رياست محترم جمهور بر اجراي قانون حجاب و عفاف و برخي اقدامات عملي مسئولان در دستگاههاي گوناگون در جهت اجراي اين قانون، اگر با حمايت علني و تأثيرگذار مردم مواجه نشود، ميتواند تحت فشارها و شبههافکنيهاي گسترده رسانهاي مخالفان و منتقدان، متوقف شود.
✅در طول سالهاي اخير، از جمله دغدغهها و نگرانيهاي مهم متدينين، وضعيت نابهنجار فرهنگي موجود جامعه بوده است و در همين راستا، غالبا، مسئولان و متوليان امر را ـ بهدرستي ـ از مقصران اصلي دانستهاند. حال که دولتمردان در مقام اجراي قانون حجاب و عفاف برآمدهاند، وظيفه مردم، متدينين و بویژه حوزویان است ـ به رغم اختلافهايي که ممکن است در برخي مصاديق و شيوههاي مواجهه با بيحجابي وجود داشته باشد و نيز در کنار انجام فعاليتهاي آگاهيبخش و پاسخ به شبهات در زمينه حجاب ـ به حمايت جدي و وسيع از اصل تصميم و اقدامات دولتمردان بپردازند تا آنها با پشتوانه قوي و محکم مردمي بتوانند در مقابل هجمههاي گسترده مخالفان مقاومت کرده، مفاد قانون را اجرا کنند.
✅البته دولتمردان نيز در کنار اهتمام جدي به اجراي قانون با پشتوانه مردمی، وظيفه دارند بيش از پيش به اقناعسازي افکار عمومي همت گمارند و در اين راستا، بويژه از ظرفيت بالاي رسانه ملي ـ که متأسفانه در اين زمينه کوتاهي نموده است ـ بهرهمند شوند.
🔶 هماندیشی شبههپژوهی؛ «غدیر و حکمرانی اسلامی»
⭕️ با حضور اساتید حوزه و دانشگاه:
🎙آیت الله سیدمحمد غروی:
➖غدیر؛ مسئله شیعی یا اسلامی؟
⏱زمان پخش:
📆 شنبه، ۲۵ تیر ۱۴۰۱، ساعت ۱۲ الی ۱۳
•┈┈••✾••┈┈•
🎙حجت الاسلام والمسلمین مهدی امیدی:
➖غدیر و حکمرانی ولایی با رویکرد تطبیقی
⏱زمان پخش:
📆 یکشنبه، ۲۶ تیر ۱۴۰۱، ساعت ۱۲ الی ۱۳
•┈┈••✾••┈┈•
🎙دکتر سیدحسین شرف الدین
➖غدیر و آسیبهای انحراف از آن در حوزه فردی و اجتماعی
⏱زمان پخش:
📆 دوشنبه، ۲۷ تیر ۱۴۰۱، ساعت ۱۲ الی ۱۳
🖥 پخش با اینترنت رایگان در تلویزیون اینترنتی پاسخ
🖇 pasokh.tv
✅تکامل تاریخی از غدیرعلوی تا انقلاب اسلامی
✍ اصغرزمانی
🌿 بخش اول
🔻بمناسبت ایام غدیریه، که ایام پر میمنت امامت و ولایت و اتمام نعمت و اکمال دین می باشد، نظری اجمالی به سیرتکامل تاریخ بشری از حضرت آدم(ع) تا حضرت خاتم(ص) و از غدیر علوی(ع) تا انقلاب خمینی(ره) و ظهور مهدوی(عج) می افکنیم تا متوجه شویم که چگونه کوثر توحیدی در طول زمان در حال بسط و پویایی تاریخی بوده و ما الان در کدام قسمت از این مسیر تاریخی پرافتخار و وزین قرار داریم.
🔸 قبل از شروع بحث باید این نکته را متذکر شوم که "جامعه" بستر مکانی و "تاریخ" بستر زمانی افول یا تکامل امت ها می باشد، با توجه به این نکته، روشن میشود که بحث فعلی ما از سنخ مباحث فلسفه تاریخ می باشد.
♦️در متون فلسفه تاریخ و تحلیل سیر تکامل بشری؛ اندیشمندان غربی نظریات متفاوتی دارند که با وجود اختلاف نظر در صورت مساله؛ همه این نظریات در مبنای اومانیستی اشتراک دارند و آبشخور این نظریات شبه علمی به باتلاق معرفتی اومانیسم منتهی میشود.
🔹 "پارسونس" طرح تکامل اجتماعی خود را با الگو برداری از تکامل زیستی داروین، چنین بیان می دارد؛ که تکامل اجتماعی یعنی، تکامل روابط و تعاملات و ساختارهای اجتماعی از روابط ساده به روابط پیچیده و نظام مند.
🔸"مارکس" برای طرح نظریه تکامل اجتماعی خود از پنج دوره تکاملی نام می برد و کمونیسم را نقطه طلایی تکامل بشری میداند.(۱_ کمون اولیه ۲_فئودالیسم ۳_سرمایه داری ۴_ سوسیالیسم ۵_کمونیسم)
♦️ "آگوست کنت" نظریه تکامل اجتماعی خود را با طرح سه دوره تاریخی_معرفتی ( حاکمیت معرفتی دین و سپس حاکمیت معرفتی فلسفه و در نهایت حاکمیت معرفتی علم تجربی) پایه ریزی کرده و پایبندی به علم تجربی را نقطه نهایی نظریه تکامل اجتماعی خود معرفی میکند.
🔸 چنانکه ملاحظه میشود این نظریات در باب تکامل اجتماعی با اینکه جهت گیری های مختلف ساختاری،اقتصادی، معرفتی دارند ولی در پذیرش اصل اومانیسم و محوریت انسان مادی، بعنوان مبنای تحلیل تکامل اجتماعی خود، مشترک هستند.
♦️ نظریه تکامل تاریخی از دیدگاه اسلام، هیچ تناسبی با نظریات غربی ندارد و بلکه کاملا در جهت خلاف آن است
🔹یکی از منابع اسلامی که برای بدست آوردن دیدگاه اسلام درباره سیر تکامل تاریخی میتوان به آن مراجعه کرد، دعای مشهوری است که در ایام مبارک مذهبی و عید سعید غدیر خم به خواندن آن سفارش شده است؛ و آن عبارت از دعای پر مغز و جذاب #ندبه میباشد.
🔸 یکی از مهمترین ویژگی های این دعای گراسنگ، توصیف و تبیین تکامل تاریخ بشری با صبغه توحیدی است. در این دعا بعد از حمد و ثنای الهی و صلوات بر پیامبر اکرم و عترت طاهرینش و بیان برخی سنن الهی؛ به تبیین جایگاه انبیاء و دعوت به توحید در سیر تکاملی بشر پرداخته است. در این دعا سیر تکامل تاریخی را از زمان اولین پیامبر الهی یعنی حضرت آدم(ع)؛ شروع کرده و در ادامه به ذکر انبیاء بزرگ الهی و ویژگی های هر دوره طبق معیار توحید و طاغوت می پردازد تا اینکه نوبت می رسد به بیان ویژگی های دوره نبوت حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی(ص) که دوره ظهور و بروز کاملترین دین و کاملترین پیامبر الهی در زمان امت خاتم است.
🔹 در فرازهای بعدی این دعا، بعد از ذکر مجاهدت های فراوان پیامبر اکرم(ص) برای هدایت و تکامل بشریت؛ از آخرین و مهمترین تلاش های هدایت گرایانه او یعنی ابلاغ ولایت و وصایت حضرت علی(ع) در غدیر خم پرده برمی دارد و این مرحله را مرحله اکمال تبلیغ دین و اتمام نعمت ولایت الهی معرفی میکند.
🔻در فرازهای بعدی این دعا، به معرفی جانشینان و اوصیاء دوازده گانه پیامبراکرم(ص) پرداخته تا اینکه نوبت به معرفی حضرت ولی عصر(ع) و علت غیبت آن حضرت و اهداف حکومت جهانی اش میرسد و او را عصاره تمام کمالات انبیاء و اوصیاء و دوره حکومت حضرتش را نقطه طلایی تکامل تاریخی بشر معرفی میکند که مهمترین ویژگی آن تجلی توحید محض و عدالت جهانگیر و برچیده شدن بساط شرک و ظلم از صحنه گیتی است.
✅ تکامل تاریخی از غدیر تا انقلاب اسلامی
✍ اصغرزمانی
🌿 بخش دوم
🔻 سیر تکامل تاریخی توحیدی با اینکه در عید غدیرخم و با ابلاغ ولایت حضرت علی (ع) توسط پیامبر اکرم(ص) به تکامل ابلاغی خود رسید ولی هرگز منجر به ظهور عملی کامل در صحنه جامعه نگردید و به خاطر عدم همراهی مردم با اولیاء الهی، و بوقوع پیوستن حوادث تلخی چون #سقیفه و #عاشورا ؛ توفیق بهرمندی از این مناره های باشکوه هدایت به تدریج کمتر شد و در نهایت به غیبت آخرین ولی الهی یعنی حضرت ولی عصر(عج) منجر شد. بعد از غیبت حضرت حجت(ع) تلاشهایی برای برپایی حکومت شیعی و زمینه سازی برای ظهور حضرت بقیة الله(ع) انجام گرفت ولی هیچکدام نتوانست به بیداری عمیق مردم و همراهی کامل آنان با شعارهای اسلامی بیانجامد تا اینکه در این سیر تاریخی، نوبت به وقوع حادثه بزرگ دوران غیبت یعنی برپایی انقلاب اسلامی ایران رسید.
♦️ انقلاب اسلامی ایران با آرمانهای اسلام ناب محمدی، دقیقا در امتداد خط سیر تاریخی انبیاء در جهت شکوفایی فطرت توحیدی انسانها و بندگی گسترده حق تعالی در عرصه اجتماع پدید آمد و با همان ابزار ها و اهداف انبیاء پا به میدان گذاشته و به بصیرت افزایی مردم و ایستادگی در مقابل طواغیت زمان پرداخت و مردم مستضعف را از چنگال گرگ صفتان مستکبر نجات داد و آنها را به راه سعادت دنیوی و اخرون رهنمون شد.
🔹 حضرت امام خمینی(ره) که وارث حقیقی انبیاء و اوصیاء الهی بود، به میدان آمد و ابراهیم وار علیه مشرکین زمانه قیام کرده و با شعار نه شرقی و نه غربی، بت های کمونیستی و لیبرالیستی را شکست و با شعار لا احب الآفلین صنم اومانیسم را زیر پا گذاشت و زمزمه فطری توحید را به گوش جهانیان رساند و نظام های طاغوتی مبتنی بر اندیشه اومانیسم را کنار زده و طرح حکومت اسلامی را پایه ریزی و اجرا کرد.
🔸 امام خمینی با الهام از شجاعت علوی در میدان مبارزه بی امان با طواغیت زمان هرگز عقب ننشست و با الهام از کربلای حسینی؛ عزیزترین کسان خود را فدای برپایی نهضت اسلامی کرد و با این شاهکار خود موجب بیداری فطرت انسان های آزاده گردید و اعتقادات مذهبی خاک گرفته را جلا بخشید و به دینداران آبرویی دوباره داد و آب حیات معنویت را به انسانهای تشنه به ارمغان آورد و ظرفیت های عظیم توده های مردمی را نمایان ساخت و وجهه شکست ناپذیر استکبار را بر زمین کوبید و نحوه آزادی از نفوذ و سلطه ابرقدرتها را به دولتها و ملت های آزاده نشان داد.
🔻با نفس مسیحایی حضرت روح الله؛ ملتهای مسلمان جان تازه گرفتند و بیداری اسلامی در آنها هویدا شد. و با عصای موسوی او ، اعجاز قدرت الهی و بطلان قدرت سحر انگیز استکبار روشن گردید و خیزهای مکرر استکبار برای تسلط بر منطقه خاورمیانه(عراق و سوریه و افغانستان و...) بصورت مفتضحانه ای شکست خورد.
♦️آری یکی از سنت های الهی در تکامل تاریخی اینست که قدرت های پوشالی و اندیشه های پوچ قطعا از بین خواهند رفت چرا که (فَأَمَّا اَلزَّبَدُ فَيَذْهَبُ جُفٰاءً وَ أَمّٰا مٰا يَنْفَعُ اَلنّٰاسَ فَيَمْكُثُ فِي اَلْأَرْضِ كَذٰلِكَ يَضْرِبُ اَللّٰهُ اَلْأَمْثٰالَ ﴿رعد ۱۷﴾
🔹 طبق این سنت الهی ،اندیشه های باطل اومانیستی در غرب معاصر و نظام های برساخته روی آنها رو به فروپاشی و اضمحلال گذاشته و وجهه فریبنده آمریکا بعنوان نماد عملی این اندیشه در کل جهان و حتی میان متحدانش رو به افول است و در مقابل؛ قدرت و اندیشه جذاب و فطری اسلام ناب به پرچم داری و محوریت انقلاب اسلامی در حال گسترش روزافزون در صحنه گیتی است تا انشالله بزودی شاهد طلوع آفتاب عالمگیر هدایت و حکومت الهی با حضور حضرت بقیه الله الاعظم(ارواحنا فداه)باشیم و اجرای کامل عید غدیر خم و بسط ولایت الهی در سراسر عالم را جشن بگیریم.