نگهبان جمهوريت و اسلاميت
مسئله ضروت نظارت بر قوانین و تطبیق آن با شریعت اسلامی دغدغهای است که از زمان شکلگیری مجلس مشروطه نزد ایرانیان به وجود آمد. هرچند عملاً این مهم در دوران قاجار و پهلوی به ثمر ننشست، اما با شکلگیری جمهوری اسلامی این ضرورت در قانون اساسی دیده شد و از 26 تيرماه سال 1359 به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.
شوراي نگهبان از چنان جایگاهی در قانون اساسي برخوردار است كه نبودن آن در كنار مجلس قانونگذاري، موجب بیاعتباری مجلس ميشود. شوراي نگهبان وظيفه دارد همه مصوباتِ مجلس را از نظر مغايرت نداشتن با موازين اسلامي و قانون اساسي بررسي کند. افزون بر اين مأموريت نظارت بر انتخابات را داشته و مرجع رسمي تفسير قانون اساسي نيز به شمار ميآيد. به واقع، شورای نگهبان را میتوان حافظ جمهوریت و اسلامیت نظام دانست، چرا که از یکسو ضامن تطبیق قوانین با شرع و قانون اساسی است و از دیگر سو صیانت از رأی ملت در انتخابات را برعهده دارد.
اين نهاد خطير در طول چهار دهه اخير همواره مورد هجمه مخالفان و معاندان قرار داشته و نظارت اين شورا بر ادوار انتخابات به مذاق بسياري خوش نيامده است! از این رو در هر انتخاباتي سيلي از هجمهها و انتقادات براي تحت فشار قرار دادن شوراي نگهبان سرازير شده است؛ اما اين شورا به برکت ساختار و اعضايش در برابر اين هجمهها، محکم به وظايف قانوني خود عمل کرده است. اين ايستادگي و ثابتقدمي در انجام وظيفه موجب شده است بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران نه تنها تأکيد کنند که «با شوراي نگهبان صددرصد موافقم»، بلکه اعضاي آن را «حافظ مصالح اسلام و مسلمين» دانسته و نسبت به کساني که بيپروا به فقهاي شورا ميتازند، ميفرمايند: «من به اين آقايان هشدار ميدهم که تضعيف و توهين به فقهاي شوراي نگهبان امري خطرناک براي کشور و اسلام است.»
امسال نيز که سال انتخابات است، بدون شک شوراي نگهبان با هجمههاي فراواني مواجه خواهد بود که موج اول آن از سوی برخي جريانهاي سياسي از مدتها قبل آغاز شده است. سناريوي «مشارکت مشروط» در انتخابات به واقع همان بازی سیاسی است که قصد دارد با تحت فشار قرار دادن شورای نگهبان، این مجموعه را از انجام وظیفه قانونی خود باز دارد، که افکار عمومی باید در قبال این تحرکات هوشیار باشد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
معیار
شهرهای عربستان در آستانه انفجار بمب ساعتی
شرکت سعودی آرامکو با اشاره به افزایش بهای بنزین ، بهای بنزین با اکتان 91 را ، از 1.44 به 1.53 ریال و بنزین با اکتان 95 را از 2.18 به 2.10 ریال سعودی افزایش داد.
پایگاه های اجتماعی عربستان، شاهد واکنش های گسترده ای به تصمیم افزایش بهای بنزین بودند. به ویژه که عربستان بزرگترین تولید کننده نفت به شمار می رود.
کاربران شبکه های اجتماعی نیز افزایش بهای کالاها و خدمات را که مشکلات معیشتی بیشتری برای شهروندان داشته را به باد انتقاد و تمسخر گرفتند.
شایان ذکر است سیاست های ریاضت اقتصادی محمد بن سلمان ولیعهد سعودی که معمولا شامل طبقات فقیر و متوسط می شود، در اوج اسراف و تلف کردن منابع عربستان با ارقام نجومی است. زیرا دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در درآمدهای نفتی شریک خاندان آل سعود است، آمار نیز بیانگر این است که میزان شیردهی آل سعود به ترامپ به یک تریلیون دلار یعنی هزار میلیارد دلار تا پایان اولین دوره ریاست جمهوری وی می رسد که این مبلغ زیاد برای اشتغال زایی در آمریکا هزینه می شود که شاید فرصت دیگری به ترامپ برای انتخاب مجدد وی برای ریاست جمهوری بدهد که البته بن سلمان نیز متمایل بدان است تا به لطف ترامپ بر صندلی قدرت عربستان تکیه بزند.
در همین راستا اخبار واصله نیز از هزینه کردن میلیاردها دلار توسط بن سلمان در حمله به یمن و ماجراجویی های وی در سودان، لیبی، عراق، سوریه و دیگر کشورهای عربی اسلامی بدون حساب یا هرگونه نظارتی فقط برای اشباع گرایشهای سلطه جویانه وی می شود بدون اینکه نتایج این سیاست های موروثی را بر آینده عربستان در کوتاه مدت یا بلند مدت در نظر داشته باشد.
نتایج پژوهش های مراکز تحقیقات جهانی درباره وضعیت اقتصادی عربستان نیز بیانگر، ارقام و آمار ترسناکی از شمار بیکاران و وجود مناطق گسترده محرومی در حاشیه شهرهای عربستان بدون ساده ترین امکانات زندگی است که این خود هشداری برای انفجار بمبی ساعتی نه در دنیای خیالی بلکه در واقعیت و در قلب شهرهای سعودی است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
درباره یک سخن مهم رهبری
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور تاکید کردند عناصر مؤمن در جمهوری اسلامی راهزنی دریایی انگلیس را بی جواب نمی گذارند و در فرصت و جای مناسب پاسخ خواهند داد.
اما عناصر مومن در جمهوری اسلامی کیستند که قرار است پاسخ دزدی دریایی انگلیس را بدهند و چه فرقی با دیگر افراد و جریانات درون انقلاب دارند؟!
الف: اساسا پاسخهای بزرگ به زورگویی ابرقدرتهای همانند انگلیس و آمریکا، تنها از عهده عناصر مومن انقلاب قرار برمیآید. زیرا لازمه پاسخهای بزرگ به امثال انگلیس خبیث، مومن بودن به انقلاب و سنت ها و قواعد انقلابی است. اگر کسانی مومن حقیقی به قواعد انقلاب اسلامی – توکل و اعتماد به خدا و سنتهای الهی، بزرگ نشمردن دشمن از حدواقعیاش، اعتماد به نفس و اعتقاد قلبی به قدرت درونی و تکیه به مردم، شجاعت و اعتقاد به دکترین مقاومت امام خمینی(ره)، باور به عقلانیت و تدبیر انقلابی، صراحت و ترسیم خطوط قرمز پررنگ در برابر دشمن و... – نباشد، نمیتوانند تصمیمات سخت و عکس العمل واقعی در برابر کشورهای خبیثی همچون انگلیس داشته باشند.
ب: تاکنون نیز بسیاری از پاسخهای بزرگ و دردناک به کشورهای زورگوی همچون آمریکا و انگلیس توسط عناصر مومن انقلابی داده شده است. از ابتدای ابتدای انقلاب تا الان می توان موارد متعددی را در اینباره برشمرد که البته منهدم کردن پهپاد فوق پیشرفته آمریکایی گلوبال هاوک آخرین نمونه آن است. از این منظر افرادی از جنس و مشابه منهدمکنندگان پهپاد آمریکایی کاندیدا اول برای پاسخ به دزدی دریایی انگلیس هستند.
ج: البته پاسخ عناصر مومن انقلابی به دزدیها یا زورگوییهای کشورهای متکبر غربی تنها پاسخ نظامی نیست؛ بلکه شامل هر نوع پاسخی غیر سخت – فرهنگی، سیاسی، علمی، اقتصادی و ...- است که در آن چارچوب قواعد انقلابی رعایت شده باشد. همچناکه یک دیپلمات نیز میتواند با قواعد انقلابی، پاسخهای دردناک و اتفاقا موثری به اقدامات اخیر آمریکا و انگلیس بدهد.
د: اما تمام بحث چند سال اخیر درباره عناصر تصمیمگیر یا تصمیمساز درون نظام در مواجه با کشورهای زورگو غربی به نوعی تقابل مومنین به انقلاب و اسلام آوردندگان به انقلاب است! البته می توان افراد و جریاناتی را نام برد که واقعا اینک در زمره کافران به قواعد انقلابی هستند ولی تقابل عمده درون نظام به تقابل عناصر مومن و غیرمومن به انقلاب است. برخی از افراد درون نظام تنها مسلمان به انقلاب هستند ولی در بزنگاههای سخت چون مومن – ایمان و باور قلبی- به انقلاب و قواعد آن نیستند، نمی توانند تصمیمات بزرگ بگیرند و در مواجه با زورگویان دنیا کم میآورند.
ه: اما فرق مومنبودن به انقلاب با مسلمانبودن به انقلاب چیست؟ این دو تفاوتهای بزرگی با هم دارند. ولی به صورت خلاصه اولا در باور و یقین قلبی با یکدیگر فرق دارند و دوما مومن به انقلاب در مرحله آرمان و گفتمان، همه آن آرمانها و ابعاد گفتمانی انقلاب اسلامی را باورد دارد و نه بخشی را و مهمتر اینکه در شعار، حرف و ظاهر باقی نمیماند و دست به عمل و پاسخ انقلابی هم میزند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
دومین دشمنی موگرینی با نقشه ایران و خلیج فارس
موگرینی در نشستی با موضوع خلیج فارس در پارلمان اروپا گفت: «خلیج [فارس] فوقالعاده به اروپا نزدیک است و بخشی از منطقه ماست و وضعیت امنیتی در خلیج [فارس] به شدت به امنیت ما مرتبط است. ما همواره گفتهایم که حفظ توافق هستهای با ایران، بیش و پیش از هر چیز برای منافع امنیتی اروپا و جهان حائز اهمیت است.
این مسئله امروز به خوبی روشن شده است. ما نمیخواهیم در منطقه خود شاهد یک رویارویی نظامی باشیم و نه میخواهیم شاهد آن باشیم که در منطقهای که همین حالا هم تنشهای متعددی دارد، یک رقابت تسلیحات هستهای به راه بیافتد.» او بدون اشاره به تعهدات بر زمین مانده اروپا در برجام گفته است: «در نشست کمیسیون مشترک، تصمیم گرفتیم که کارشناسان ما گرد هم آمده و مشکلات اجرا را مورد بحث قرار دهند. نحوه تسهیل صادرات اورانیوم با غنای پایین و آب سنگین به خارج از ایران، که پس از بازاعمال تحریمهای ایالات متحده فوقالعاده دشوار شده، از جمله این موارد است.»
یادآور میشود موگرینی اخیرا در «هدر» حساب کاربری خود در توئیتر، اقدام به انتشار نقشهای جعلی از جهان کرد که در آن، ایران تجزیه شده و استانهایی نظیر آذربایجان، خوزستان و سیستان و بلوچستان جزو کشورهای دیگر هستند!
تجزیه کشورهای بزرگ غرب آسیا تحت عنوان نقشه خاورمیانه جدید، پروژه مثلث صهیونیسم مسیحی (آمریکا، انگلیس و اسرائیل) بود که حتی نقشههای جعلی نیز برای آن منتشر شد. پس از شکست صهیونیست مسیحی در جنگهای مستقیم، جنگهای نیابتی توسط امثال داعش نیز تغییر نقشه در منطقه به راه افتاد. در نقشههای متوهمانه داعش نیز همین نقشههای جعلی منطقهای به چشم میخورد و باید از خانم موگرینی پرسید میان او، برخی سران مرتجع منطقه، صهیونیستها و گروهک تروریستی داعش چه نسبت و هماهنگیای برقرار است؟!
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
درسنامه گفتمان گام دوم انقلاب.pdf
16.38M
درسنامه گفتمان گام دوم انقلاب
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
🔴 عناصر مومن بی جواب نگذاشتند‼️
🔻رهبر معظم انقلاب:
"عناصر مومن در جمهوری اسلامی ایران، دزدی دریایی انگلیس خبیث را بی جواب نخواهند گذاشت و در فرصت و جای خود پاسخ خواهند داد"
🔻 #خبر
🔹روابط عمومی نیروی دریایی سپاه در اطلاعیهای از توقیف یک فروند نفتکش انگلیسی در تنگه هرمز خبر داد.
❇️ #منطق_قرآنی_اقدام_سپاه:
🔸سوره بقره آیه ۱۹۴ : فَمَنِ اعتَدی عَلَیكُم فاعتَدوا عَلَیهِ بِمِثلِ مَا اعتَدی عَلَیكُم
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
انتخاب با خودتان است!
«حسن روحانی» و «امانوئل مکرون» روز گذشته برای چندمین بار در هفتههای اخیر تلفنی گفتوگو کردند! طی این تماس رئیسجمهور کشورمان بار دیگر با اتخاذ موضع شفاف و صریح، تسریع اقدامات اروپا برای تأمین منافع ایران در برجام را خواستار شد. وی با اشاره به اینکه اگر منافع ایران در برجام تأمین نشود، جنگ اقتصادی علیه کشورمان متوقف نشود و اروپا زمان و فرصت را از دست بدهد، هشدار داد در این صورت ایران برای برداشتن گام سوم کاهش تعهدات خود تردید نخواهد کرد. در مقابل رئیسجمهور فرانسه، پس از بیان مواضع تکراری درباره اینستکس و طرح این بهانه که تحریمهای اعمال شده از سوی ایالات متحده آمریکا فعالیتها را دچار مشکل کرده، یک جمله تأملبرانگیز بیان کرد و اظهار داشت: «حل و فصل مسائل و مشکلات و حفظ برجام! نیاز به تلاش همه طرفها دارد.» منظور این مقام اروپایی از «تلاش همه طرفها» چیست؟ بیان چنین عبارتی خطاب به رئیس دولت ایران چه معنایی دارد؟
اگر به راهبرد مقامات قاره سبز در روزهای پس از خروج آمریکا از توافق هستهای نگاهی داشته باشیم، درک منظور رئیس دولت فرانسه سخت نخواهد بود. راهبردی که خلاصه آن را میتوان اینگونه توضیح داد: زمینهسازی برای مذاکرات موشکی و منطقهای یا به عبارت دقیقتر تلاش برای تحقق همان پیوستهایی که ترامپ میگوید باید به برجام افزوده شود!
اما مکرون در شرایطی به نمایندگی از اروپاییها، کنایهوار شرط تحقق منافع ایران در برجام را پذیرش تعهدات فرابرجامی از سوی ایران دانسته که دیگر کشور او، آمریکا و دیگر اروپاییها تعیینکننده زمین بازی نیستند و این جمهوری اسلامی است که میدان بازی را مشخص میکند و این شطرنج را پیش خواهد برد. سه کشور اروپایی در این میان دو راه بیشتر ندارند یا از فرصت کوتاهشان برای تأمین منافع ایران در توافق هستهای بهره میبرند یا پاسخ جملات تکراری و شرطگذاریهای پیدا و پنهانشان را 14 شهریورماه دریافت خواهند کرد، روزی که ایران گام سوم کاهش و توقف تعهدات برجامیاش را برخواهد داشت.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
تقابل دو دستگاه محاسباتی
تقابل غرب و جمهوری اسلامی ایران بر اساس نظریات گوناگونی تفسیر و تحلیل شده است. برخی تحلیلگران غربی و داخلی تمایل داشتهاند محاسبات چند ماه گذشته غرب در تقابل با جمهوری اسلامی را بر مبنای نظریه «بازی بزدل» یا «چیکن گیم» تفسیر کنند. تئوری بازی بزدل بر این اصل استوار است که در یک موقعیت فرضی با دو بازیگری که بین آنها تعارض منافع یا رقابت وجود دارد، دو طرف سعی میکنند با همه ابزارها و امکاناتی که در اختیار دارند طوری وانمود کنند که برای وقوع بدترین حالت ممکن آمادهاند تا از این طریق در رقیب هراس ایجاد کرده و او را از میدان به در کنند. سیکل انجام این دستگاه محاسباتی در غرب و جریان غربگرای داخلی بر مبنای فشارـ مذاکره است؛ یعنی جمهوری اسلامی مجبور است در قبال هر فشاری به پای میز مذاکره بیاید.
رفتار جدید جمهوری اسلامی در تقابل با غرب راـ که نمونه آن اسقاط پهپاد آمریکایی و توقیف نفتکش بریتانیایی استـ میتوان ابطال چنین پنداری و گذر از «رویکرد منفعلانه» به «تقابل هوشمندانه» دانست؛ اما اینکه «تقابل هوشمندانه» چه مختصاتی دارد، میتوان در چهار اصل خلاصه کرد:
الفـ مبنای دستگاه محاسباتی و رویکرد جدید یک مبنای قرآنی است؛ خداوند در آیه ۱۹۴ سوره بقره به صراحت دستور میدهد: «هر کس به ستم بر شما دست دراز کند، او را از پای درآورید به قدر ستمی که به شما رسانده است.»
بـ دستاورد هر پدیده سیاسی بر مبنای هزینهـ فایده محاسبه میشود. در مقابل این پرسش که تقابل یا سازش با آمریکا کدام منفعت بیشتری دارد؟ همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند: «چالش اگر عقلانی و منطبق با منطق باشند، هزینهاش کمتر از سازش است»؛ چنین اصلی را میتوان در هزینهـ فایده مذاکرات قبلی با آمریکاییها جست.
جـ درباره آیندهپژوهی این رویکرد نوین، برخلاف ادعای جریان غربگرا میتوان گفت سرانجام چنین رویکردی بازدارندگی بیشتر است نه احتمال جنگ؛ مستند چنین ادعایی را میتوان در تغییر رفتار و گفتار آمریکاییها در سه ماه گذشته مشاهده کرد.
دـ اما نکته آخر اینکه به طور قطعی ابزار تحقق «تقابل هوشمندانه» همانگونه که رهبر معظم انقلاب در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور فرمودند، «عناصر مؤمن انقلابی» است. تکیه بر عناصر مؤمن صرفاً منحصر به حوزه نظامی نیست و باید به دیگر حوزهها نیز تسری یابد که یکی از گامهای اصلی آن «روی کارآمدن دولت جوان و حزباللهی» است. انشاءالله
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
98-04-29.pdf
875.3K
نشريه پيشخوان خبر
شماره 244 - شنبه 29 تير ماه
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
طرح معامله قرن؛ طرحی از پیش شکستخورده.pdf
181K
طرح معامله قرن؛ طرحی از پیش شکستخورده
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
چرا روند کاهشی نرخ ارز ادامه دارد؟!
در سال گذشته دشمنان در صدد بودند با جنگ ارزی، اقتصاد کشور را نابود کنند اما از میان حجم انبوه توطئه ها تراز بازرگانی ایران در سال 97، 2 میلیارد دلار مثبت بود. این تراز علامت خوبی به طرف مقابل بود که اقتصاد ایران قابل تحریم شدن نیست و ایران توانایی عبور از این مسیر دشوار را داشت و در آینده مسیر هموار تر است و با این روند نرخ کاهشی ارز ادامه خواهد داشت.دلایل آن به شرح ذیل می باشند:
تصمیم برای بازار متشکل ارزی از اقدامات مثبت بود که با مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی کشور انجام شد.
مصوبات این شورا درباره امکان واردات بود که محدودیتی که سیاست غلط ارزی برای واردات ارز ایجاد کرده بود، برداشته شد .
این امکان فراهم شد تا بخش خصوصی بتواند به روشهای مخلتف نسبت به تعهدات ارزی خود اقدام کند که قبلا محدودیتهای زیادی در این حوزه وجود داشت.
تصمیمات بانک مرکزی بهسوی ایجاد بازار متشکل پیام مهمی به اقتصاد داد که باعث کنترل ارز شد.
جداشدن از چند نرخ و رفتن به سمت یک نرخ تعادلی و مدیریت بازار غیر رسمی
بها دادن به صرافیها برای مدیریت بازار ارز نیز از جمله این اقدامات بود که قبلا آنها را حذف کرده بودند و نقل و انتقال ارز از طریق آنها در زمان تحریمها انجام میشد.
بازار متشکل کمک کرد به اینکه ما عرضه را بهتر انجام دهیم.
آخرین خبرها درباره راهانداری بازار متشکل فضایی ایجاد کرده تا کسانی که به تعهدات قبلیشان هم عمل نکردند، آمادگی خود را برای ارائه ارز اعلام کردند.
نظارت دقیق بر تراکنشهای بانکی به عنوان ابزار مدیریت بازار ارز نکته بسیار مهمی است که کار بسیار هوشمندانهای بود. بانک مرکزی در مدیریت تراکنشهای بانکی برای تسلط بر نحوه نقل و انتقال پول در بازار ارز بهشدت اثر گذاشت و این مدیریت استمرار خواهد داشت.
روند کاهشی نرخ ارز ادامه دارد و اولویت ایجاد ثبات در بازار ارز است و بانک مرکزی با این مسیر میتواند اقدامات خوبی انجام دهد.
بازار سومی که در حوزه ارز ایجاد شده بود و این بازار مشکلات عدیدهای در حوزه اقتصاد و هم در حوزه معیشت و رفتار مردم ایجاد کرده بود، هم اکنون با سیاستهای ارزی که در این مدت زمان اخیر از سوی بانک مرکزی اجرایی شده است به سمتی پیش رفته که باعث شده به یک قیمت متعادلی بین بازار سوم ارز و بازار نیمایی برسیم.
اتفافاتی که در هفته گذشته رخ داد و سقوط قیمت ارز در بازار آزاد و حرکت ارز در بازار آزاد به سمت قیمت ارز در سامانه نیما نشان از همکاری مردم و توجه نکردن به حرکات دشمن در فضای مجازی بود، به طوری که در گذشته با انتشار هر نوع خبر سیاسی از سوی کشورهای غربی مردم داراییهای خود را تبدیل به ارز خارجی میکردند، اما در حال حاضر مردم از انجام این گونه سیاستها و رفتارها فاصله گرفتهاند.
اقدامات شورای عالی امنیت ملی در کاهش تعهدات برجامی در خصوص مطالبات اقتصادی موثر بود. انعطاف اروپا و کشورهای دیگر در موضوع حق قانونی جمهوری اسلامی ایران، فضای جدید ایجاد کرده و پیش بینی میشود دست پُر در حوزه مطالبات اقتصادی متعلق به جمهوری اسلامی ایران است.
عدم همکاری کشورهایی مانند روسیه، چین، ترکیه و برخی کشورهای منطقه با آمریکاییها در تحریم ایران و همچنین شکستهشدن دیوار تحریم توسط اینها و پیوستنِ بهتدریجِ سایر کشور در مراودات اقتصادی هم خبرهای خوبی از عدم موفقیت آمریکاییها بود.
همین که در حال حاضر قیمت ارز در بازار آزاد به قیمت ارز در سامانه نیما نزدیک شده بسیار کار بزرگی در حوزه اقتصاد صورت گرفته است، به همین جهت اگر بانک مرکزی بتواند همین ثبات را در بازار ارزحفظ کند به بخش صنعت و تولیدی کشور کمک قابل توجهی کرده است و تولیدکنندگان و تجار ما از این نگرانیها و به نوعی قیمتهای روزمره خارج شده و رونق تولید و کسب و کار در تمام بخشهای کشور صورت خواهد گرفت.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج