🇮🇷🇵🇸
#پاسخ_به_سؤالات
⁉️ سؤال ۵: چرا رهبری جلوی بعضی از اقدامات مسئولین را نمیگیرند؟
🍃🌹🍃
🔹پاسخ را از بیانات خود رهبر معظم انقلاب بخوانیم👇
یک مسئله، مسئلهی رهبری است؛ چیزی که در دنیا معمول نیست، در جمهوری اسلامی هست. ولایت فقیهی که امام بزرگوار ما معنا کردند، تعریف کردند، مطرح کردند و بعد پیاده کردند و بعد خود آن بزرگوار مظهر تام و تمام و کاملش بود - که هر کس ایشان را از نزدیک میشناخت، هرچه که میگذشت، خصوصیات برجسته و ممتاز این مرد بیشتر برای او آشکار میشد - یعنی یک مدیریت زنده و بالنده و پیشرونده. یک جملهای را امام بیان کردند: ولایت مطلقهی فقیه. یک عدهای با مغالطه خواستند این قضیه را به نحوی مشوب کنند و یک معنای غلط و تفسیر غلطی بدهند. گفتند معنای ولایت مطلقه این است که رهبری در نظام جمهوری اسلامی، مطلق از همهی قوانین است؛ مثل یک اسبِ مهار کنده شدهای، هر جا بخواهد، هر کار بخواهد، میتواند بکند. مسئله این نبود، این نیست. امام بزرگوار خودش از همه بیشتر به رعایت قوانین، به رعایت اصول، به رعایت مبانی، به رعایت جزئیات احکام شرعی مقید بود؛ و این وظیفهی رهبری است. در نظام جمهوری اسلامی، رهبری فقط تابع این نیست که کسی او را به خاطر اینکه شرائط را از دست داده، عزل کند؛ اگر این شرائط در او وجود نداشته باشد، خودش به خودی خود عزلشده است؛ این خیلی چیز مهمی است. رهبری یک مدیریت است؛ البته مدیریتِ اجرائی نیست. این اشکال و اشتباه هم در طول زمان، از اول انقلاب تا امروز، در بعضی از تبلیغات ادامه دارد. اینجور تلقی کنند که رهبری یک مدیریت اجرائی است؛ نه، مدیریت اجرائی، مشخص است. مدیریت اجرائی در بخش قوهی مجریه ضوابط مشخصی دارد، معلوم است، مسئولین معینی دارد؛ در قوهی قضائیه هم - که آن هم مدیریت اجرائی است - همین طور، هر کدام مسئولیتهائی دارند؛ قوهی مقننه هم که معلوم است. رهبری، ناظر بر اینهاست. به چه معنا؟ به این معنا که از حرکت کلی نظام مراقبت کند.
در واقع رهبری، یک مدیریت کلان ارزشی است. همین طور که اشاره کردم، گاهی اوقات فشارها، مضیقهها و ضرورتها، مدیریتهای گوناگون را به بعضی از انعطافهای غیر لازم یا غیر جائز وادار میکند؛ رهبری بایستی مراقب باشد، نگذارد چنین اتفاقی بیفتد. این مسئولیتِ بسیار سنگینی است. این مسئولیت، مسئولیت اجرائی نیست؛ دخالت در کارها هم نیست. حالا بعضیها دوست میدارند همین طور بگویند؛ فلان تصمیمها بدون نظر رهبری گرفته نمیشود. نه، اینطور نیست. مسئولین در بخشهای مختلف، مسئولیتهای مشخصی دارند. در بخش اقتصادی، در بخش سیاسی، در بخش دیپلماسی، نمایندگان مجلس در بخشهای خودشان، مسئولان قوهی قضائیه در بخش خودشان، مسئولیتهای مشخصی دارند. در همهی اینها رهبری نه میتواند دخالت کند، نه حق دارد دخالت کند، نه قادر است دخالت کند؛ اصلاً امکان ندارد. خیلی از تصمیمهای اقتصادی ممکن است گرفته شود، رهبری قبول هم نداشته باشد، اما دخالت نمیکند؛ مسئولینی دارد، مسئولینش باید عمل کنند. بله، آنجائی که اتخاذ یک سیاستی منتهی خواهد شد به کج شدن راه انقلاب، رهبری مسئولیت پیدا میکند. در تصمیم و عملِ رهبری باید عقلانیت در خدمت اصول قرار بگیرد، واقعبینی در خدمت آرمانگرائیها قرار بگیرد.
در قضیهی هستهای، در آن دورهی اول که تلاطمهائی بود، بعضاً اقدامهائی انجام میگرفت که شاید مطلوب نبود. من آنجا در سخنرانی عمومی گفتم اگر چنانچه این کارها انجام نگیرد، خودم وارد میشوم. و همین هم شد. این معنای رهبری است؛ این یک چیزی است که از اسلام گرفته شده است؛ یک نکتهی مثبتی است در نظام اسلامی.
دستگاههای گوناگون - قوهی قضائیه، قوهی مجریه، قوهی مقننه - مثل همهی دنیا، کارهای موظف قانونی خودشان را دارند انجام میدهند، با اختیارات کاملی که در قانون اساسی معین شده؛ اما حرکت کلان و کلی نظام اسلامی به سمت آن آرمانها باید منحرف نشود؛ اگر منحرف شد، باید گریبان رهبری را گرفت، او را بایستی مسئول دانست؛ او مسئول است که نگذارد. البته این مسئله، مثالهای زیادی دارد؛ چون وقت کم است، به یکی از آنها اشارهی مختصری میکنم.
مسئلهی روابط با آمریکا، که در این چند سال چه کارها کردند، چه تلاشها کردند، در دورههای مختلفِ دولتهای گوناگون، تحت تأثیر عوامل مختلف. خب، این به حرکت عمومی نظام ضرر میزد، فایدهای هم برای وضع معیشت و زندگی مردم نداشت. اینجا ممانعت شد. و مسائل گوناگونی از این قبیل هست. ۱۳۹۰/۰۷/۲۴
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
5.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇵🇸
🔰 نمایش اقتدار حماس در غزه به روایت خبرنگار بیبیسی
🍃🌹🍃
🔹کسری ناجی، خبرنگار ارشد بیبیسی:
این یک نمایش قدرت بود و پیامش این بود که ما حماسیها هنوز در غزه کنترل را به دست داریم، هنوز هستیم و قدرت داریم؛ هنوز اسلحه به دست داریم و گروگانهای (اسرا) زیادی رو در دست داریم؛ این چیزی نبود که آقای نتانیاهو و تندروها در اسرائیل بخواهند.
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
🇮🇷🇵🇸
🔰بررسی FATF در مجمع تشخیص آغاز میشود
🍃🌹🍃
«بررسی FATF در کمیسیون مشترک تشکیل شده برای این کار از هفته آینده آغاز میشود.» این خبر را «علی لاریجانی» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد. به گفته لاریجانی «دستگاههای مختلف نظرات خود را مطرح و بررسی علمی در این کمیسیون انجام خواهد شد.» یکی از نهادهای مهمی که مستقیماً با موضوع FATF در ارتباط است، بانک مرکزی است؛ چراکه باید مجموعهای از اقدامات را برای پاسخ به انتظارات FATF اجرا کند؛ اما موضع رئیس بانک مرکزی درباره FATF چه بوده است؟
پیش از این «محمدرضا فرزین» رئیس کل بانک مرکزی به کرات نظر خود را درباره FATF بیان کرده است. او در تیرماه امسال و در جمع فعالان اقتصادی روسیه از برخوردهای سیاسی FATF با ایران و روسیه انتقاد کرد و پیشنهاد داد: «برای دور شدن از تحریمهای ظالمانه و سلطه دلار بر مبادلات مالی و بینالمللی، کشورهای عضو نهادی مشابه FATF تشکیل بدهند.» بهمن ماه سال گذشته نیز در اختتامیه دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی گفته بود «چه اشکالی دارد اعضای بریکس برای خود سازکاری مثل FATF و سوئیفت داشته باشند.» انتقادهای رئیس کل بانک مرکزی از FATF به دلیل برخوردهای سیاسی آن با ایران تنها مربوط به سال گذشته نمیشود. فرزین سال ۹۵ در یک گفتوگوی مفصل رسانهای در خصوص FATF میگوید: «بخشی از نگرانی ما استانداردهای دوگانهای است که بهدلیل نفوذ شدید آمریکا در این سازمانها ممکن است برای ما خطرآفرین باشد.» او ادامه میدهد: «هم برخی از توصیههای ۴۰ گانه و هم برخی تعهدات خواسته شده در برنامه اقدام، دور زدن تحریم را سختتر میکند. حتی فراتر از آن ممکن است مجبور شویم برخی از تحریمها را داخلی کنیم.» فرزین معتقد است: «تا زمانی که تغییری در تحریمهای ثانویه آمریکا صورت نگیرد، حتی اگر FATF ایران را از فهرست سیاه خارج هم کند، اتفاق جدیدی حاصل نمیشود.»
با وجود انتقادهای چندباره فرزین از سازکار سیاسی FATF و بی تأثیر بودن عضویت ایران در این نهاد، او بعد از ابقا در سمت ریاست بانک مرکزی با حکم پزشکیان تاکنون اظهار نظر جدی در این باره نداشته است. فقط در اواخر آبان ماه در پاسخ به سؤال یک خبرنگار گفت: «موضوع FATF را وزیر اقتصاد پیگیری میکند.»
البته این امکان وجود دارد که وزیر اقتصاد بتواند نظر او را تغییر دهد. پیش از این هم با وجود اینکه فرزین با افزایش یکباره نرخ ارز نیما به دلیل تأثیر آن بر روی تورم مخالف بود، در نهایت نظر وزیر اقتصاد را پذیرفت و نرخ ارز نیما را افزایش داد.
✍محمد پناهی
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
8.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇵🇸
🔰راه شاکرشدن با دعای #امام_کاظم علیهالسلام
🍃🌹🍃
#شهادت_امام_کاظم علیهالسلام
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
6.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇵🇸
🔰در صحن علنی امروز مجلس چه گذشت؟
🍃🌹🍃
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
🇮🇷🇵🇸
#پاسخ_به_سؤالات
⁉️سؤال ۶: منافقین چه زمانی و چگونه شکل گرفتند و رژیم شاهنشاهی چگونه با آنان برخورد کرد؟
🍃🌹🍃
🔹سازمان مجاهدین خلق که بعداً به عنوان منافقین شناخته شدند در سال ۱۳۴۴ تشکیل شد. امام خمینی (ره) معتقد بودند این سازمان از اول تشکیل، انحراف فکری داشته و دارند. آنها توانستند بسیاری از علما را فریب دهند تا جایی که شهید هاشمینژاد که خود ترورشدهی این جریان است، میگوید: «اینها ما را فریب دادند.» و بسیاری از شخصیتهای انقلابی قبل از انقلاب به واسطهی دفاع از سازمان مجاهدین خلق به زندان افتادند و شکنجه شدند، اما نتوانستند امام راحل را فریب دهند.
🔹نهضت امام از سال ۱۳۴۲ شروع شد و سازمان مجاهدین از سال ۱۳۴۴ شروع به فعالیت کردند. آنها حرکت امام را چون غیرمسلحانه بود و همچنین حرکت مردمی و تکیه بر مردم در مبارزات که مشی امام راحل بود را قبول نداشتند. با همین نگاه و رویکرد انحرافی، از سال ۱۳۴۴ تا ۱۳۵۱ فقط کار فکری کردند و از سال ۵۱ دست به سلاح بردند.
🔹با دستگیری رهبران سازمان توسط ساواک همهی برجستگان آن اعدام شدند، جز روجوی که حکم حبس ابد گرفت و بقیهی منافقین را در درون زندان سازماندهی کردند.
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
🇮🇷🇵🇸
#پاسخ_به_سؤالات
⁉️سؤال ۷: آیا مشکل اقتصادی ایران «FATF» است؟ اصلاً معاهدهی «FATF» چیست و از ایران چه میخواهد؟
🍃🌹🍃
🔹موضوع FATF با روی کار آمدن دولت چهاردهم به یکی از مباحث پرتکرار در صحبتهای برخی از مقامات از جمله وزیر اقتصاد تبدیل شده است. سؤال اصلی این است که آیا با پیوستن ایران به FATF مشکلات اقتصادی ایران حل خواهد شد؟ با توجه به ابهامات موجود در تأثیر واقعی این موضوع بر عملیات بانکی و پرسشهای جدی دربارهی ابعاد امنیتی آن در ادامه به ابعاد و آثار این موضوع پرداخته میشود.
✔️ گروه ویژهی اقدام مالی یا به اختصار FATF، یک سازمان بین دولتی است که از حدود 4 دهه پیش با هدف ایجاد سازوکاری برای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم تأمین شد.
کشورهای عضو این سازمان یا به اصطلاح «کشورهای همکار» موظفند که با تدوین مقررات سازوکارهایی شفاف، توصیههای این سازمان را پیادهسازی و اجرا کنند.
✔️ کشورهای عضو FATF به گونهای تضمین دادهاند که از نظام پولی و مالی جهانی برای پولشویی یا حمایت مادی از گروهها و سازمانهای تروریستی (که آنها این سازمانها را تعریف میکنند) استفاده نمیکنند.
✔️ بر اساس اطلاعات رسمی از مجمع تشخیص مصلحت نظام، از 41 بند برنامهی اقدام تعریفشده، ایران با گروه ویژه اقدام مالی (همان افایتیاف) تاکنون 39 بند توسط ایران در حال اجراست و دو بند دیگر شامل کنوانسیون پالرمو و CFT هنوز اجرایی نشده است.
✔️ در بندهای مختلف FATF، اطلاعات کامل تجاری و مجاری دور زدن تحریمها با ذکر کامل مشخصات آنها از ایران درخواست شده است، که ممکن است منجر به مسدود کردن آن راهها از سوی دشمنان ملت ایران شود.
✔️معرفی کامل اطلاعات مشتری اصلی (ذینفع اصلی) در تجارتها و معاملات از ایران خواسته شده است.
✔️ با معاملات و انتقال وجه صرفاً با این توجیه که آن معاملات ، مشکوک به تأمین مالی تروریسم یا پولشویی هستند، برخورد میشود. بر این اساس، هر معامله و جابجایی وجه در داخل یا خارج از کشور، صرفاً با ادعای مشکوک بودن از سوی اعضای FATF، دچار اختلال شده و ضربهی جدی به اقتصاد کشور وارد خواهد آمد.
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷🇵🇸
🔰پایان فراق به روایت مجازی
🍃🌹🍃
🔹تصاویر آزادی اسرای فلسطینی از پرتکرارهای مجازی شد.
🔹کاربران فضای مجازی با رنج و شادی این اسرا همدردی کردند.
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
🇮🇷🇵🇸
🔰#احکام_سیاسی، شماره ۵
🍃🌹🍃
⁉️تبیین و تحلیلی که همراه با ایجاد یأس و ناامیدی مردم باشد، چه حکمی دارد؟
🔴 کمک به دشمن، موجب تقویت وی و تضعیف مسلمانان میباشد و لذا جایز نیست. بنا به فرمایش مقام معظم رهبری مد ظله العالی: «امروز هر کس که مردم را ناامید کند و به خود، به مسئولین و به آینده بیاعتماد کند، به دشمن کمک کرده است.»
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb