.
♻️ گفتمان «وفاق»؛ ساده لوحی، کم سوادی یا شیطنت؟
✅ از جمله آسیبهای جامعه ما کم اطلاعی از بار معنایی اصطلاحات و مفاهیم است. همین امر سبب سوء استفاده فراوان سیاستمداران میشود. روزگاری اصطلاح «جامعه مدنی» گفتمان حاکم سیاستمداران گردید. بدون آنکه اشاره شود در ادبیات سیاسی جان لاک، جامعه مدنی بار معنایی خاصی دارد و نوعا در تقابل با جامعه دینی به کار میرود.
✅ جذابیت اصطلاح «حریم خصوصی» نیز سبب شد کسی دنبال خاستگاه و مدلول التزامی آن نگردد. لاک وظیفه دولتها را محدود به نیازهای عمومی جامعه معرفی کرد و امور خصوصی از شرح وظایف دولتها خارج گردید. از مصادیق حریم خصوصی که دولت حق ورود به آن ندارد، «دین» بود. این تفسیر از حریم خصوصی آشکارا به تئوریزه کردن سکولاریسم منتهی میشود.
❇️ خلط بین معنای لغوی و اصطلاحی «تساهل و تسامح» نیز عده زیادی را فریفت؛ دامنه این فریب تا جلسه رأی اعتماد وزیر ارشاد دولت اصلاحات نیز ادامه یافت و وی با زیرکی تساهل و تسامح را با تفسیر لغوی و فقهی از شریعت سمحه و سهله یکسان تعریف کرد و موفق به کسب رای اعتماد شد. مفهوم «اعتدال» نیز هشت سال تعمداً مبهم رها شد تا بتوانند از چماق «افراطی گری» برای هر مخالفی استفاده کنند.
❇️ مفهوم «وفاق» نیز از همین ابهام رنج میبرد. تکرار فراوان این اصطلاح به انضمام زیبایی آن سبب شده بسیاری جرأت نکنند بپرسند وفاق با چه کسانی و در چه شرایطی مطلوب است؟ وفاق نمیتواند ابزاری برای تطهیر کسانی باشد که منشأ اصلی اختلاف و فتنه در جامعه بوده اند.
کسی که نخستین کتابهای درسی فلسفه اخلاق را خوانده باشد میداند «وفاق» حسن ذاتی ندارد و به همین دلیل همیشه مطلوب نیست، بلکه ارزش آن مقید به قیودی است که انسان را به سعادت میرسانند.
✅ بعید است مدعیان این شعار سواد یا حوصله توضیح این چارچوبها را داشته باشند. حتی شاید برایشان بهتر است که این مفهوم مانند مفهوم «اعتدال» مبهم بماند تا هر مخالفی را به نام تفرقه افکن از میدان خارج کنند.
✅ اما وظیفه دلسوزان جامعه آن است که ایضاح این مفهوم و شرایط آن را مطالبه کنند؛ به جای برخورد احساسی و کورکورانه با این واژه، حدود و ثغور آن را تبیین کنند تا دوباره شعار وفاق، همچون شعارهای پیشین ابزاری برای سوء استفاده نباشد. طبیعتاً نباید از ترفند برچسب مخالفت با وفاق ترسید که این روش تکراری است و باید پیش دستانه آن را خنثی کرد.
✍️ عبدالله محمدی (عضو هیئت علمی موسسه حکمت و فلسفه ایران)
👈 کانال حمید رسایی: eitaa.com/rasaee
5.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
علامه مصباح:
اهمیت داشتن "الگو" ...
#الگو
📱 @mesbahyazdi_ir
13.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹️بیانات رهبر انقلاب درباره دو گرایش غلط نسبت به غرب و اشاره به جهتگیری درست مرحوم جلال آل احمد در دوران حکومت پهلوی غربزده.
۱۳۹۸/۱/۱
🗓 سالروز درگذشت جلال آل احمد
6.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #ترنم | اشاره رهبر انقلاب به آیه ۱۶ سوره انفال مبنی بر جایز نبودن عقبنشینی غیرتاکتیکی در مقابل دشمن
➕ تلاوت اختصاصی قاری جوان، آقای محمدحسین قصری زاده
14.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻 به مناسبت سالگرد درگذشت جلال آلاحمد
مهدی جمشیدی در گفتگویی پیرامون کتاب غربزدگی جلال آل احمد :
تندروها، تحول تمدنی میآفرینند !؟ 🤔
🖇 ۱۸ شهریور، شبکه چهار، برنامه چاووش
10.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♻️ هر دوقطبیای ، غلط و ناپسنده ؟!
حمید رسایی
13.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 خداوند از علما پیمان گرفته که سكوت نكنند... در برابر چه چیزی ؟؟
🔹سيد هاشم الحیدری | 23-05-1403
آپارات | ايتا
8.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻 یه عده، علی علی خیلی میگن ولی حاضر نیستند از معاویه صحبت کنند...
از حسین میگن از یزید نمیگن❗️
⬅️ ولایت دارند، برائت ندارند❗️مقاومت نمیکنند ، با دشمنان دین مبارزه نمیکنند ...
⬅️ امام رضا علیهالسلام : شیعه ی ما نیست ...
🆔 اندیشه پژوهان استاد #رحیم_پور
📜 دنبال چه هستی؟!
✏️ مىخواهى مثل بزغالهها زندگى كنى؟ مثل گنجشكها بميرى؟مىخواهى در اين زندگى، مثل "سگ ولگرد" و " بوف كور" با رنجها و كابوسها به ديدار مرگ بروى؟
✏️ چهطور مىتوانى شبهاى روشن و روزهاى سازنده نداشته باشى؟ شبهايى كه با خداوند پيوند بزنى و پيمان ببندى؛ و روزهايى كه براى خلق گرفتار و بىخبر، نور و شور و سرور بيافرينى.
✏️...بزرگان كه به كارهاى بزرگى دست يافتند، از همين روزهاى خلوت و كارهاى كوچك شروع كردند.
✏️ تو مىتوانى براى فراغتها و بىكارىها و براى كارهايت برنامه بريزى. در فراغتها، مىتوانى به ارزيابى حالتها و كارهاى خودت بپردازى. نقطه ضعفها، وابستگىها، بتپرستىها و خودپرستىهايت را بشناسى. آنچه را كه باعث خوشحالى و يا ناراحتى تو شده، شناسايى كنى و آنگاه، خودت را به محاكمه بكشى.
✏️ مىتوانى كارهايى كه كردهاى و كارهايى كه نكردهاى را بررسى كنى و به جمعبندى و تصميمگيرى در رابطه با گذشته و جبران آن و آينده و كارهاى آن بپردازى.
📄 برشی از کتاب
📚 نامههای بلوغ
#تربیت
▫️ #عین_صاد
🎨 پوستر جدید KHAMENEI.IR | کارزار تمام نشدنی
✏️ رهبر انقلاب: «حَربٌ لِمَن حارَبَکُم» همیشه به معنای تفنگ به دست گرفتن نیست؛ به معنای درست اندیشیدن، درست سخن گفتن، درست شناسایی کردن، دقیق به هدف زدن است.
✏️ یعنی با هر کسی که با جبههی امام حسین علیهالسلام میجنگد، میجنگم: در دوران شمشیر و نیزه یک جور و در دوران اتم و هوش مصنوعی یک جور دیگر... کارزار میان جبههی حسینی و جبههی یزیدی تمامنشدنی است.
۱۴۰۳/۶/۴