🔶 اَنگی که «رومینا» را کشت
ميگنا- دكتر امین رفیعیپور به تحلیل ابعاد روانی و اجتماعی قتل "رومینا" دختر ۱۴ ساله گیلانی پرداخت و ضمن طرح این پرسش که چرا باید دختر ۱۴ سالهای با پسری حدود ۱۶ سال بزرگتر از خود قصد ازدواج داشته باشد؟، گفت: شاید اگر به بررسی عوامل این موضوع بازگردیم متوجه شویم که عواملی در این زمینه نقش داشتهاند که موجب وابستگی کودک به آن پسر شدهاند. به نظر این موضوع ناشی از مشکلاتی است که در خانواده وجود داشته است. به طور قطع خانواده این کودک حمایتگر نبودهاند؛ ممکن است پدر او فردی مستبد باشد؛ پدری که فشارهای اقتصادی و همچنین آسیبهای روانی و اجتماعی داشته است و اینها زمینهای بوده تا کودک شبکه حمایت اجتماعی خوبی را از خانواده دریافت نکند.
این مسائل باعث میشود که این کودک به سمت فردی متمایل شود که از خودش بزرگتر است، زیرا قصد داشته فردی را جایگزین پدرش کند، اگر غیر از این بود او میتوانست با پسری که همسن خود یا چندسال بزرگتر از اوست ازدواج کند. موضوع دیگری که باید در نظر گرفت این است که این کودک در سن بلوغ قرار داشته و هنوز به بلوغ فکری کامل نرسیده بود که یکی از موارد دخیل در بروز این اتفاق، عدم آگاهی از مهارتهای زندگی در خانواده است.
رفیعیپور در ادامه با اشاره به قتل رومینا توسط پدرش بیان کرد: به طور قطع این پدر مشکلات روانی داشته است، اما اینکه چرا این کودک به آن پسر (بهمن) وابسته شده است؟ باید گفت که او مهارتهای حل مسئله و تصمیمگیری صحیح را نداشته است.
مشاور رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور نقش آموزش مهارتهای زندگی برای کودکان را از بدو تولد ضروری دانست و با اشاره به پسری که رومینا به همراه او فرار کرده است، گفت: پسری که همراه این کودک (بهمن) بوده است نیز باید مورد بررسی قرار گیرد؛ پسری که به دختری که هنوز به بلوغ کامل نرسیده و ۱۶ سال از خودش کوچکتر است، وابسته میشود لازم است که از نظر روانی مورد بررسی قرار گیرد....👇👇
http://www.migna.ir/news/50636/preview/
🔶 ازدواج عاشقانه یا سنتی؛ مطالعات علمی کدام را توصیه میکنند و چرا؟
ميگنا- یک مطالعه که 50 ازدواج عاشقانه و 50 ازدواج سنتی را طی 10 سال بررسی کرده و نتایج آن در مقاله ای در مجله ازدواج منتشر شده نشان می دهد با وجود آن كه ازدواج هاي عاشقانه با شادماني بيشتري آغاز مي شوند، اما اين هيجان شديد با سرعت بالاتري افت خواهد كرد. اين در حالي است كه از ديدگاه علمي در ازدواج هاي سنتي، تازه پس از گذشت ميانگين 10 سال رضایت، خوشحالي، عشق و محبت ميان همسران افزايش میيابد و دوام آن نيز به مراتب بيشتر خواهد بود.
🔹 شینا اینگار نويسنده كتاب "هنر انتخاب" در اين خصوص مي گويد: زوج هايي كه با عشق ازدواج و به مدت كمتر از يك سال در كنار يكديگر زندگي كرده بودند، در مقياس عشق به امتياز 70 از مجموع 91 امتياز دست يافتند. در خانوادههاي مورد بررسي، اين عدد با گذشت زمان يك مسير نزولي نستبا ثابت را طي كرده است. پس از گذشت 10 سال مجددا همسراني كه همچنان به زندگي مشترك خود ادامه داده بودند، آزمايش شدند و اين بار امتياز 40 را ثبت كردند. در مقابل زوج هايي كه ازدواجي عاشقانه نداشتند، ميانگين امتياز 58 را نشان دادند. با وجود آن كه اين رقم از امتياز 70 بسيار پايين تر است، اما احساسات آنها در يك بازه زماني 10 ساله مشابه تقويت شده و امتياز بالاتر 68 گزارش شد.
🔹 اما به راستی راز موفقيت دراز مدت ازدواج هاي برنامه ريزي شده و سنتي چيست؟ چنين زوج هايي تنها به عشق جادويي و احساسات خارق العاده اعتقاد ندارند و به منظور ساخت آرامش, شادي و علاقه در رابطه خود تلاش مي كنند.
🔹 طبق مطالعه اي كه توسط مجله ازدواج و خانواده به چاپ رسيده است، اگر دائما به دنبال يك رابطه عاطفي افسانه اي باشيد به زودي نا اميد خواهيد شد. اين در حالي است كه با پذيرش واقعيات و تفاوت هاي بين فردي در مسير موفقيت قرار خواهيد گرفت....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50638
🔶 افراد مبتلا به اوتیسم، درک حسی قویتری دارند
میگنا- پژوهشگران "دانشگاه مینهسوتا" در بررسی جدید خود تلاش کردهاند تا با نشان دادن تفاوتهای درک محرک بصری در افراد مبتلا به اوتیسم که با سرکوب ضعیفتر نورونها در قشر بینایی مغز همراه است، دلیل این موضوع را نشان دهند.
▪ افراد مبتلا به اوتیسم نسبت به افراد بدون این اختلال، درک بیشتری از محرکهای بزرگ در حال حرکت دارند.
▪ واکنشهای مغز جوانان مبتلا به اوتیسم نسبت به محرک بصری، با واکنش مغز دیگران متفاوت است. واکنش قشر بصری مغز این افراد معمولا سرکوب نورونی کمتری را نشان میدهد.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50645/preview/
🔶 اطلاعیه نظام روانشناسی خراسان رضوی در خصوص دستگیری دو روانشناسنمای اغفالگر
میگنا- در اطلاعیه شورای سازمان نظام رواشناسی و مشاوره خراسان رضوی ضمن قدردانی از دادگستری استان بابت جدیت در پیگیری پرونده و انجام اقدام قضایی آمده است: پرونده این افراد پس از بررسی در هیات بدوی رسیدگی به تخلفات حرفهای شورای استانی سازمان نظام روان شناسی و مشاوره استان به دلیل عدم عضویت آنان در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره و وجود اتهاماتی خارج از حیطه روانشناسی برای بررسی موارد اتهامی در اختیار دادگستری قرار گرفته است.
"آنان تحت پوشش روان شناس و مشاور به ارایه خدمات روانشناسی و مشاورهای می پرداختند و بدین طریق با سوء استفاده از احساسات پاک دینی، زنان و دختران را اغفال می کردند، چنین افرادی در هر حرفه ای وجود دارند که ضرورت دارد سازمانهای مسوول و شهروندان گرامی با مراقبت بیشتر مانع دستیابی آنان به اهداف خود گردند."
این اطلاعیه ضمن سپاس از همکاران شریف روانشناس و مشاور که در ایام سخت بحران کرونا یار و یاور کودکان، خانوادهها و مراکز مسوول بودهاند تاکید شده است: شهروندان عزیز جهت استفاده از خدمات روان شناسی و مشاوره به روانشناسان و مشاوران دارای پروانه اشتغال و نیز مراکز خدمات روانشناسی و مشاورهای مورد تایید سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور مراجعه کنند.
♦ "اسامی روانشناسان و مشاوران دارای پروانه اشتغال و نیز مراکز معتبر خدمات روانشناسی و مشاوره مورد تایید سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در سایت سازمان ارایه شده است."
رییس شورای نظام روانشناسی و مشاوره استان خراسان رضوی هم در این خصوص گفت: با کمال تاسف برخی از رسانه ها بدون توجه به حساسیت موضوع، گزارشهای غیر دقیق و جهتداری را در این خصوص درج میکنند.
♦ دکتر امیر امین یزدی افزود: این اقدام آن دسته از رسانه ها به سرمایه اعتماد اجتماعی به شغل مشاوره و روانشناسی که با بهداشت روانی افراد جامعه سرو کار دارد آسیب میرساند و همکاران روانشناس و مشاور و نیز اعضای هیات علمی دانشگاه از این بابت گلایههای بسیاری دارند.
▪ صبح دیروز خبری مبنی بر دستگیری مدیران دو مرکز مشاوره روانشناسی در مشهد به جرم اغفال ۴۰ زن و دختر جوان در شبکههای اجتماعی منتشر شد....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50647/preview/
🔶 بی وفایی و خیانت
مجتبی حبیی عسگرآباد
میگنا- طبق پژوهش های انجام شده در چند سال اخیر، تنها "۱۲ درصد" از مردان خیانتکار معتقدند که معشوقه شان اندام و چهره ای جذاب تر از همسرشان دارد. به عبارت دیگر، بر خلاف باور عموم مردان به خاطر داشتن یک رابطه جنسی گرم تر با زنی زیباتر به سوی خیانت نمی روند بلکه دلیل اصلی آن ها برای خیانت، دلایل عاطفی است. ابتدا یک رابطه عاطفی بین مرد و معشوقه شکل می گیرد و رابطه جنسی به دنبال آن آغاز خواهد شد. در نتیجه، قابل توجه خانم هایی که مدام به دنبال عمل های زیبایی و فقط جذابیت های ظاهری هستند اگر از خیانت همسر خود می ترسید به دنبال ایجاد رابطه عاطفی محکم تر و عاشقانه تری با همسرتان باشید نه این که فقط خود را لاغرتر کنید و یا سعی در زیباتر کردن چهره خود داشته باشید.......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50651/preview/
🔶 توسعه فرهنگ مراجعه به روانشناس و مشاور با برخورداری خدمات روانشناسی از تسهیلات و مزایای بیمهها👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50656/preview/
🔶 راههای افزایش عزت نفس
۱- باورهای منفی را دور بریز...
شاید کمی شعاری به نظر برسد اما واقعیت این است که تا وقتی باورهای منفی و محدودکننده در ذهن شما جای دارد، عزتنفستان مجال رشد پیدا نخواهد کرد. برای تقویت عزت نفس، باید باورهای منفیای را که نسبت به خودتان دارید، شناسایی کنید و آنها را به چالش بکشید.
دکتر ویلیامز، متخصص رواندرمانی میگوید: «شما باید باورهایتان را بررسی کنید و ببینید که چگونه آنها را کسب کردهاید و چرا به آنها باور دارید. آنگاه به طور فعال شروع کنید به جمعآوری و نوشتن شواهدی که آنها را نقض میکند.»
▪ شناسایی اندیشههای منفیای را که درباره خودتان دارید، یاد بگیرید. مثلاً، ممکن است به خودتان بگویید که برای درخواست یک شغل جدید، «زیادی احمق» هستید یا اینکه «هیچکس به شما اهمیت نمیدهد».
دکتر ویلیامز پیشنهاد میدهد که این افکار منفی را شناسایی کرده و آنها را روی یک تکه کاغذ یا یک دفتر خاطرات یادداشت کنید و از خودتان بپرسید که سر و کله این افکار منفی از چه زمانی پیدا شده است.
سپس، شروع به یادداشت شواهدی کنید که این باورهای منفی را به چالش میکشند. «من در حل سودوکو مهارت زیادی دارم.» یا «خواهرم هفتهای یک بار تلفن میزند تا با هم حرف بزنیم.» همچنین سایر چیزهای مثبتی را که درباره خودتان میدانید، بنویسید. مثلاً «من آدم باملاحظهای هستم» یا «آشپزی من عالی است» یا «دیگران به من اعتماد دارند». همچنین حرفهای خوبی را که دیگران دربارهتان میزنند، نیز بنویسید.
هدفتان این باشد که لااقل مورد در فهرستتان یادداشت کنید و به طور منظم موارد دیگر را به آن اضافه کنید. سپس این فهرست را جایی قرار دهید که بتوانید آن را ببینید. با این کار میتوانید به یاد بیاورید که چقدر خوبید!
دکتر ویلیامز میگوید: «این کار برای این است که به افراد کمک کند تا متوجه شوند که مثل هر کس دیگری، در کنار نقاط ضعف، نقاط قوت هم دارند و همچنین اینکه شروع به تشخیص این نقاط قوت در خودشان کنند.»
او میگوید: «ممکن است اعتماد به نفس پایین شما در زمان حال، به خاطر اتفاقاتی باشد که در زمان کودکی و نوجوانیتان رخ دادهاند؛ اما در هر سنی که باشید میتوانید رشد کنید و راههای جدیدی برای شناخت خودتان پیدا کنید.»....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50665/preview/
🔶 خیره شدن به صفحه گوشی در تاریکی شب میتواند باعث افسردگی شود
میگنا- طبق بررسی جدیدی شبها در معرض نور مصنوعی بودن میتواند رفتاری شبیه افسردگی در موش ایجاد کند.
به کمک یافتههای این پژوهش میتوان پی برد که شبها در معرض نور زیاد قرار داشتن چطور باعث افسردگی انسان میشود.«با توجه به اثراتی که سیطره روشناییهای شبانه در دنیای صنعتی میتواند بر بهداشت روانی داشته باشد این یافتهها اهمیت دارد.»
این پژوهش روی مجرای عصبی وصلکننده نوع خاصی از گیرنده نور در چشم به دو بخش از مغز انجام گرفته است که در شب خیلی قویتر از روز با نور تحریک میشوند.
این محققان هشدار دادند باید به محدودیتهای تحقیقات نوری روی جوندگان دقیقاً توجه داشت به خصوص اگر قرار باشد یافتهها در مورد انسان اعمال شود.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50666/preview/
🔶 والدینی که کودکشان را از راه به دَر میکنند
میگنا- تقلید از بزرگسالان، نقش مهمی در رشد کودکان داشته و بخش مهمی از بزرگ شدن است. تحقیقات نشان داده که نوزادان تازه متولد شده شروع به تقلید از مادر خود میکنند. با این حال، کودکان خردسال هنگام تقلید فرقی میان خوب و بد قائل نیستند و آنها هر کاری که والدین انجام میدهند، تقلید میکنند؛ بنابراین بسیار مهم است که والدین نسبت به انجام کارهایی که در مقابل کودکان انجام میدهند، هوشیار باشند. در این مقاله به برخی از رفتارهایی که هر گز نباید در مقابل کودکان انجام داد میپردازیم:
♦بحث و دعوا
در هنگام جروبحث با همسرتان طبیعتاً دچار خشم و عصبانیت میشوید و در همان حال ممکن است جملات و کلمات ناخوشایند و زشتی از دهانتان خارج شود اما این بحث و دعواها بر کودکان تأثیرات منفی زیادی میگذارد؛ بهگونهای که آنها میتوانند تمام احساسات منفی شمارا درک کنند.
♦ رفتارهای جنسی
متأسفانه برخی از والدین با این توجیهات که "کودک متوجه نمیشود یا اینگونه رفتارها باعث میشود کودک عشق و محبت به دیگران را یاد بگیرد و..." در مقابل کودک شروع به عشقبازی میکنند اما والدین باید توجه کنند که یکی از دلایل بلوغ زودرس در کودکان، قرار گرفتن در معرض صحنههای جنسی از طریق والدین، فیلم، موسیقی، اینترنت و... است. کودکان باید از طریق تماس جسمی سالم یاد بگیرند که چگونه عشق، محبت و همدلی را به دیگران نشان دهند
♦ استفاده طولانیمدت از موبایل
والدین در طول روز وقت زیادی را با موبایل، تبلت یا لب تاپ سپری میکنند؛ بنابراین با توجه به تقلیدی بودن کودکان، آنها هم موبایل را بهترین وسیله برای سرگرم شدن میدانند.
♦ بددهانی یا بدرفتاری با دیگران
اگر فحش دادید و اقدام به ناسزاگویی کردید، او الگو میگیرد؛ بنابراین والدین باید حواسشان به طرز صحبت کردنشان در مقابل کودک باشد. حال اگر والدین سهواً کلمات ناخوشایندی از زبانشان خارج شد، بلافاصله باید از کودک عذرخواهی کرده و ابراز پشیمانی کنند.
♦ سیگار کشیدن
والدین باید از سیگار کشیدن در مقابل بچهها خودداری کنند زیرا احتمال بسیار زیادی وجود دارد که آنها بهطور مخفیانه در سنین پایین سیگار را تجربه کنند.
♦ دروغ گفتن
گاهی خودمان دروغ میگوییم و گاهی هم کودکانمان را وادار بهدروغ گفتن میکنیم؛ مثل این که فرزندتان برای رفتن به مدرسه خواب میماند و شما بهدروغ میگویید تصادف کردید و به همین خاطر فرزندتان دیر به مدرسه رسیده است یا تلفن زنگ میزند و کودکتان را وادار میکنید که بهدروغ بگویید شما خانه نیستید.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50668/preview/
🔶📗طبقهبندی افکار خودآیند
👤 بِک (۱۹۹۵) افکار خودآیند را به سه دسته تقسیم کرده است:
1️⃣ دسته اول، افکار خودآیندی هستند که علیرغم وجود شواهدی برخلاف آنها، فرد همچنان آنها را باور دارد، مانند:
🔻فردی که چندینبار در جمع سخنرانی کرده است و به خوبی از عهدهی آن برآمده است، اما نگران است که مبادا سخنرانی اخیر را خراب و آبروریزی کند.
2️⃣ دسته دوم، افکار خودآیندی هستند که به ظاهر درست میباشند، اما نتیجهای که فرد از آنها میگیرد، نادرست است. برای مثال:
🔻فردی را در نظر بگیرید که نسبت به دوستش بدقولی کرده است و از این بابت ناراحت است و فکر خودآیندش این است که «دوستم پیش خود فکر میکند چقدر بیفکر و بیتوجه است» و نتیجهای که میگیرد این است که آدم ارزشمندی نیست، یا کسی را در نظر گیرید که وقتی در انجام کاری شکست میخورد، به این نتیجه میرسد که فردی بیکفایت است.
3️⃣ دسته سوم، افکار خودآیندی هستند که درست هستند، اما انطباقی نیستند، مانند کسی که شب قبل امتحان خود را میگذراند و باید چند ساعت مطالعه کند، این فرد با خود میگوید اگر تا نیمهشب هم بیدار بمانم و مطالعه کنم، باز هم نمیرسم درسم را تمام کنم. گرچه این فکر درست است، اما باعث افزایش اضطراب و افت تمرکز بیمار میشود.
📚 کتاب: مهارتهای چالشی در شناختدرمانی
🖊 نویسنده: دکتر شهربانو قهاری
🖨 ناشر: دانژه
@Mignair
🔶 همه چیز درباره افسردگی؛
▪ از مهترین علائم و انواع افسردگی تا درمان
میگنا- افسردگی یکی از عوامل اصلی در بروز خطر خودکشی است. ناامیدی و یأس عمیق که همراه با افسردگی است میتواند خودکشی را تنها راه فرار از درد جلوه دهد. اگر فردی از نزدیکان خود را میشناسید که با افسردگی مداوم دست به گریبان است، سعی کنید تا هرگونه گفتار و کردار و یا علائمی در رفتار او را که نشانهای از فکردن او به این اقدام خطرناک را نشان میدهد، شناسایی کنید تا بتوانید شرایط برای جلوگیری از چنین اقدامی را فراهم کنید. برای چنین کاری شما نیاز به این دارید تا نشانههای فکر کردن فرد به خودکشی را شناسایی کنید.
♦ در اینجا برخی از این نشانهها را به صورت کلی خواهید دید:
۱. فرد مکرر درباره کشتن و یا تمایل به مرگ صحبت میکند.
۲. بروز مداوم احساس ناامیدی یا گرفتار شدن.
۳. یک تمایل غیرمعمول به مرگ یا مردن
۴. انجام اعمال بی پروایانه به گونهای که گویی ترسی از آسیب و یا مرگ ندارد (مثلاً با سرعت از چراغ قرمز عبور میکند).
۵. تماس یا دیدار غیر معمول با اطرفیان برای خداحافظی کردن.
۶. انجام کارهایی غیر عادی همچون بخشیدن داراییهای با ارزش خود به دیگران.
۷. گفتن چیزهایی در شرایط غیر معمول مانند «همه بدون من بهتر خواهند بود» یا «من میخواهم بروم».
۸. تغییر ناگهانی از افسردگی شدید به چهرهای آرام و خوشحال.
▪ در ابتدا باید توجه داشته باشید که این علائم را در خصوص افرادی با افسردگی شدید باید بسنجید و البته این افسردگی شدید را شما (افراد غیر متخصص) تشخیص نمیدهید بلکه یک متخصص باید این تشخیص را داده باشد. در مرحله دوم شما اگر چنین علائمی را در فرد افسرده مشاهده کردید باید سریعاً موضوع را به افراد خبره و نزدیکان فرد تا اطلاع دهید تا این مسئله به صورت کاملاً تخصصیتر بررسی شود؛ و در نهایت همه این علائم لزوماً به معنای احتمال حتمی بروز خودکشی نیست و شما فقط در صورت مشاهده این علائم در فرد افسرده باید موضوع را به نزدیکان فرد یا افراد متخصص اطلاع دهید تا اقدامات احتیاطی صورت پذیرد.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50670
🔶 رویکردی برای کنترل اضطراب
«شوخطبعی، مکانیزم دفاعی رشد یافتهای است که بـه افـراد کمک میکند بـا تعارضات هیجـانی یـا عوامـل تنشزای محیطی از طریق تمرکز بر جنبههای طنزآمیز و سرگرمکننده مقابله کنند».
«شوخطبعی مفهـوم فراگیـر و چندگانهای دارد. شوخطبعی را تفاوتهای افـراد در رفتارهـا، تجـارب، عواطف، بازخوردها و تواناییهای فـرد درزمینه سـرگرمی، خندیدن و اهل شوخی بودن تعریف کردهاند».
«یافتههای حاصل از پـژوهش ما، اثربخشـی آموزش حس شوخطبعی را بـر کاهش میزان اضطراب و بهبود کارکرد خـانواده در بـین زنـان تأیید میکند».
طبق یافتههای این پژوهش، «آموزش حس شوخطبعی بـه دلیـل ارزان بـودن، مؤثر بودن، در دسترس و کاربردی بودن میتواند در مراکـز و کلینیکهای خدمات بهداشتی-درمانی خانواده، مراکز درمـانی و روانشناختی جهـت بهبـود کارکردهـای خـانواده و افـزایش بهزیستی روانی زنان متأهل در کنار سـایر روشهای شناختهشده آموزشی و درمانی استفاده گردد».
این نتایج علمی پژوهشی که بر اهمیت حس شوخطبعی در بهبود کارکردهای روانی افراد تأکید دارند، در فصلنامه «سلامت جامعه» متعلق به دانشکده پرستاری مامایی و پیراپزشکی رفسنجان منتشر شدهاند.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50674