🔶 هدف از تدوین DSM چه بود؟
👤 دکتر فرزین رضاعی
▪ دستنامه تشخیصی و آماری اختلالات روانی(DSM) تلاشی است از سوی انجمن روانپزشکان آمریکا برای یکدست کردن نظام تشخیصی بالینگران حوزه بهداشت روان و تا به حال پنج ویرایش آن منتشر شده است.
▪هر چند انتقاداتی به این نظام طبقهبندی وارد شده است اما رشته روان پزشکی و روان شناسی بالینی بدون تعریفی عملیاتی از موضوعات مورد مطالعه این حوزه، در دنیای امروز به سرعت جایگاه خود را از دست خواهند داد و انجام پژوهشهای نظامدار در زمینه اثربخشی داروها و مداخلات درمانی دیگر غیر ممکن خواهد بود.....👇
https://www.migna.ir/article/59745/preview/
✨ کانال اخبار روانشناسی میگنا
https://t.me/MignaChannel
🔶 تصاویر/ برگزاری دوره تربیت پژوهشگر روانشناسی و مشاوره اسلامی
👤 مدیر مشاوره و امور خانواده معاونت تهذیب و تربیت حوزه های علمیه در جلسه افتتاحیه دوره تربیت پژوهشگر روانشناسی و مشاوره اسلامی با تأکید بر ارائه پژوهش های گسترده در زمینه مشاوره و روانشناسی، اظهار داشت: باید در قالب های مختلف علمی برگرفته از مباحث عمیق و اصیل اسلامی که مورد پسند جوامع علمی باشد، در زمینه مشاوره و روانشناسی پژوهش صورت گیرد.....👇
https://www.migna.ir/news/59755/preview/
🔱 کانال اخبار روانشناسی میگنا
https://t.me/MignaChannel
🔶 بایسته های روانشناسی و مشاوره اسلامی/ علوم انسانی غربی قابل اعتماد نیستند
▪ حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری ابراز کرد: سوگمندانه باید اعتراف کرد که علیرغم همه تلاشها پس از انقلاب اسلامی، هنوز دانشگاههای کشور در علوم انسانی و اجتماعی به منابع غیربومی و متون ترجمهای متکی است و مروج دانشهای وارداتی محسوب میشود. نوع ورود حوزویان و دانشگاهیان نیز به این علوم متفاوت است: دانشگاهیان عمدتاً این علوم را به هدف استفاده از دستاوردهای آن میآموزند یعنی نوعی اعتماد و اتکای به آن دارند. مثلاً دانشجوی رشته روانشناسی با نظریات اندیشمندان بزرگ این دانش مانند فروید، آدلر، مازلو، آلپورت و دیگران آشنا میشود تا این اندیشهها را در کلینیک مشاوره مصرف کند و در ارتباط با مراجعان استفاده نماید. اما حوزویان از این علوم بهرهمند میگردند و همین شاخههای علمی را با همان منابع و متون و احیاناً همان اساتید در حوزههای علمیه فرامیگیرند ولی اعتماد و اتکایی به آن ندارند و تلاش میکنند صورت اسلامی و پاکیزه آن را پدید آورند و با استفاده از آموزههای دینی اگر ناسازگاریهایی وجود دارد حل و فصل کنند و اگر کمبود و کاستیهایی هست ترمیم نمایند. روانشناسان و مشاوران حوزوی توصیههای خلاف شرع نمیکنند و برای حل مسئلههای مراجعان نسخههای غیردینی نمیدهند......👇
https://www.migna.ir/news/59762/preview/
🔱 کانال اخبار روانشناسی میگنا
https://t.me/MignaChannel
🔶 آدمهای بد چطور رفتارشان را توجیه میکنند؟
▪ احتمالاً زمانی را به خاطر دارید که با کسی که برایتان ارزشمند و مهم بوده است، مشاجره کردهاید و در این مشاجره اصلاً حق با شما نبوده است. شما در پسِ ذهنتان میدانستید که غیرمنطقی رفتار میکنید. پس اگر بنا باشد که به این فکر که حق با شماست، ادامه دهید، مجبور میشوید که تاریخ را دستکاری کنید تا مجبور نباشید آن تصویری که به عنوان فرد منطقی از خودتان میشناسید را تغییر دهید. حالا خودتان را به جای آن همکارتان بگذارید که با تقلب سعی میکند چند دقیقه به گزارش کار روزانه اضافه کند، و تصور کنید که او به چه چیزی نیاز دارد تا رفتارش را با هویتش به عنوان فردی اخلاقی هماهنگ کند؟
▪ درواقع «خودتوجیهی» کاریست که ما باید انجام دهیم تا هویت اخلاقیمان با کارِ خطایی که میکنیم هماهنگی داشته باشد. هیلبیگ و همکارانش بیش از ۲۵۰۰۰ مشارکتکننده آنلاین را در ۶ مطالعه بررسی کردند. آنها به دنبال تکمیل تصویری بودند که نشان دهد چگونه افرادی با ویژگیهای «دی» دست به خودتوجیهی میزنند که به آنها اجازه میدهد به رفتارهای ناپسندشان ادامه دهند....👇
https://www.migna.ir/news/59779/preview/
🔱 کانال اخبار روانشناسی میگنا
https://t.me/MignaChannel
🔶 نخستین همایش ملی آسیبشناسی و مداخلات روانشناختی و اجتماعی کرونا پنجشنبه در تهران برگزار می شود
https://www.migna.ir/news/59780/preview/
🔶 ویژگی های افراد خودشیفته در دعوا
▪ افراد خودشیفته، آنهایی که ویژگیهای خودشیفتگی دارند یا اختلال شخصیت خودشیفته برایشان تشخیص داده شده است به احتمال زیاد میل درونی زیادی به برد در مشاجره دارند زیرا این کار به حفظ ایگوی آنها کمک میکند.
▪ بسیاری از اوقات این افراد برای این منظور هر کاری که لازم باشد را انجام میدهند که در نتیجه در مشاجره برای پیروز شدن ممکن است از عبارتهای زیادی استفاده کنند.
▪ مطالعات انجام شده حاکی از آن هستند که افراد خودشیفته خودآگاهی بسیار محدود و توانایی بسیار کمی برای هماهنگ شدن با دیگران دارند. به همین دلیل نمیتوانند رفتارهایشان را به همان صورت که دیگران میبینند مشاهده کنند.
▪ در صورت مقابله با یک فرد خودشیفته دربارهی یک مساله دردآور و ناراحتکننده، آنها ممکن است مشکل را کم اهمیت جلوه دهند یا اتفاتی که افتاده است را کوچک بشمرند. در این خصوص از عبارتهایی مانند عباراتی که در ادامه آورده شدهاند استفاده میکنند.
آرام باش، اتفاق خاصی نیفتاده است.
من قبلا این کار را انجام دادم و تو توجه نکردی.
فکر نمیکردم برای مسالهای به این کوچکی اینقدر ناراحت شوی.
علاوه بر این گاهی اوقات هم از عبارتهای ملایمتر برای داشتن رفتارهای کمتر آزاردهنده استفاده میکنند....👇
https://www.migna.ir/news/59787
🔱 کانال اخبار روانشناسی میگنا
https://t.me/MignaChannel
🔶 در دوران پساکرونا نیاز به علم دانشگاهی و پژوهش روانشناسی است
👤 دکتر محمد حاتمی روز پنجشنبه در نشست خبری که در محل وزارت کشور و در حاشیه همایش ملی آسیبشناسی روانی و مداخلات روانی - اجتماعی پسا کرونا برگزار شد، گفت: منابع ما برای بررسی آسیبهای روانی ناشی از کرونا تحقیقات و کارهای آزمایشگاهی در دانشگاهها و بررسیهای میدانی بود. روزانه بیش از 150 هزار مشاوره روانی در کلینیکها و مراکز مشاوره به مردم ارائه و نتایج آنها رصد میشود اما با برگزاری این همایش قصد داریم که به طور دقیق و تخصصی بررسی کنیم که آسیبهای روانی ناشی از کرونا چه بودهاند.....👇
https://www.migna.ir/news/59800/preview/
✨ کانال اخبار روانشناسی میگنا
https://t.me/MignaChannel
🔶 پیام رئیس جمهور به همایش ملی آسیب شناسی روانی کرونا و مداخلات روانی اجتماعی در پسا کرونا
♦ به نمایندگی از ملت قدرشناس ایران از زحمات و تلاشهای کلیه روانپزشکان، روانشناسان و مشاوران خدمتگزار که در تعامل مستقیم و مداوم با افراد، کاهنده فشارهای روحی و پاسخگوی نیازهای روانشناختی هستند، قدردانی می نمایم.
▪ شایسته است، نخبگان، پژوهشگران و اساتید دانشگاه در سطوح مختلف روانپزشکی و روانشناسی با اهتمام ویژه وضعیت روانی جامعه پس از دوران کرونا واکاوی نموده و با هماندیشی و گردآوری تجارب و تحقیقات در سطح ملی و فراملی پیشنهادهایی کاربردی با هدف افزایش تاب آوری و ارتقاء سطح روانی جامعه ارایه نمایند تا از نتایج آن در کمیته های تخصصی و ستاد ملی مقابله با کرونا بهره برداری گردد.....👇
https://www.migna.ir/news/59807/preview/
✨ کانال اخبار روانشناسی میگنا
https://t.me/MignaChannel
🔶 چگونه وابستگی عاطفی را از بین ببریم؟
👤 پروانه صفایی مقدم
▪ در گام نخست براى حفظ عزت نفس و وقارتان باید از برقرارى تماس مستقیم (تلفن/ پیام ) یا غیرمستقیم (پیغام و پسغام، احوالپرسی از طریق دیگران و...) با فردى که ماجرای ازدواجتان با او به هم خورده است، بپرهیزید. همچنین از طریق دوستان مشترکتان یا همسایهها آمار فعلى او را نگیرید.
▪ دوم، به بهانه پس دادن یا گرفتن کادو و هدیه و عکس، دیدار دوباره ای نداشته باشید و خود را سبک نکنید. هدف از این قطع رابطه عاطفى شکنجه دادنتان نیست؛ شما زمانى رشد پیدا می کنید که هوشتان را به خودشناسى و خودسازى اختصاص دهید و مقداری از انرژى باقیمانده خودتان را صرف ترمیم زخمهاى عاطفیتان کنید. از سوى دیگر، ارتباط هاى بههم خورده اى که دوباره بعد از مدتى شروع می شوند، معمولا سرانجامی به دنبال ندارند و بار دیگر بهم می خورند.
▪ سوم، از شنیدن ترانهها و اشعار و دیدن فیلمهایى که از فراق و بىوفایى و فرو ریختن کاخ آرزوها حکایت میکنند، اکیدا بپرهیزید. مطالعات نشان داده اند که این اشعار یا فیلمنامهها فرافکنى سایههاى شعرا و سازندگانشان است و تنها کارى که نمىکنند رشد شماست. شنیدن این اشعار و دیدن این فلیم ها در روزهایی که شما فشار روانى زیادی را متحمل هستید تنها باعث مى شود که شما به نتایج ناامیدکننده و غلطى برسید.
▪ چهارم، به دامان عشق پدر و مادر و دوستان واقعیتان پناه ببرید و در این دوران بازیافت روحى-عاطفى از انرژى روانى بىدریغ این عزیزان استفاده کنید.
▪ پنجم، آگاهانه بعد از پذیرفتن مسؤولیتتان در وقایع رخ داده، از عشق بیکران الهى استفاده کنید که دل خستگى شما را برطرف کند. همچنین باید گفت که ترک اعتیاد عاطفى بسیار سخت است و اگر علائم ترک عاطفی شدید باشد، در فرد نشانه هایی مانند افسردگى با علائم جسمى (بى خوابى، بى اشتهایى، تحلیل میل جنسى) روحى (نا امیدى، احساس بى ارزشى، فکر به خودکشى) فکرى (حافظه مختل، اختلال تمرکز) ظاهر مى شود.....👇
https://www.migna.ir/news/59804
✨ کانال اخبار روانشناسی میگنا
https://t.me/MignaChannel
🔶 اثرات روانشناختی کرونا بر شهروندان از نظر دکتر شهرام محمدخانی
▪ به گفته این روانشناس بالینی، افرادی که از قبل پاندمی کووید ۱۹ مشکل روانشناختی نداشتند اما کووید ۱۹ به عنوان یک عامل آشکار ساز باعث شد این افراد دچار اختلال روانشناختی شوند؛ دیگر گروهی هستند که در پاندمی کووید ۱۹ بیش از سایرین دچار آسیبهای روانی شدند.
در آن زمان دور هم بودن زیاد اعضای خانواده و سپری کردن زمان بیشتر زوجین با یکدیگر بعضا منشاء تعارضات زناشویی شده بود. تنش بین زوجین افزایش یافته بود و از طرفی زوجین مهارت حل تعارضات زناشویی را نیز بلد نبودند.
▪ از سوی دیگر افراد درگیر فرآیندهای ذهنی و شناختی نظیر نشخوار ذهنی، افکار منفی تکرار شونده، نگرانی، شخم زدن آینده یا گذشته نیز شده بودند و نیز دسترسی به اطلاعات زیاد گاهی مغز را دچار اختلال میکرد و افراد نمیتوانستند اطلاعات موجود را پردازش کنند.....👇
https://www.migna.ir/news/59812/preview/
✨ کانال اخبار روانشناسی میگنا
https://t.me/MignaChannel
🔶 مراحل رشد اخلاقی در انسان براساس نظریه کلبرگ
▪ این مراحل به صورت ژنتیکی برنامهریزی شده و به دنبال یکدیگر ظاهر میشوند، اما چرا مثل حرف زدن، راه رفتن و... که آنها نیز برای کامل شدن مراحلی را طی میکنند، همه افراد به سطوح بالای رشد اخلاقی نمیرسند؟ آیا میخواهید بدانید که شما از نظر اخلاقی در چه مرحلهای هستید؟ روش کلبرگ برای پیدا کردن اینکه هر فرد در چه سطح اخلاقیای قرار دارد این بود که داستانهایی را مطرح میکرد که در آنها چالشها و محدودیتهای اخلاقی وجود داشت.
▪ او این داستانها را معماهای اخلاقی مینامید و از افراد میخواست درباره محتوای داستانها و آنچه که قهرمانان داستان انجام دادهاند، قضاوت کنند. سطح قضاوت اخلاقی به نوع استدلالی که فرد به کار میبرد، بستگی دارد؛ نه به محتوای قضاوت او. پس یک جواب درست یا یک جواب نادرست وجود ندارد و به دلیلی که فرد برای جوابش میآورد، نمره داده میشود؛ یعنی فردی که میگوید قهرمان داستان نباید این کار را میکرد، ممکن است نمرهای معادل با کسی که میگوید قهرمان کار درستی انجام داده، بیاورد و این موضوع به دلایلی که در مورد قضاوتش ارائه میدهد، بستگی دارد....👇
https://www.migna.ir/news/59817
✨ کانال اخبار روانشناسی میگنا
https://t.me/MignaChannel
🔶 مَثَلهای بیجای قدیمی، سم رابطههای سببی
▪ «مادرزن وزیر جنگ است»، «مادرشوهر، مخل آسایش است»، «جاری، آدم حسودی است» و... این حرفها برای بسیاری از ما مایهٔ مسخرهبازی و شوخی است. اما عدهای واقعاً از روی این مَثَلها و کلیشهها زندگی میکنند. مریم سیفیکار در اینباره میگوید: «این برچسبها که به خانوادهٔ همسر زده میشود، در ارتباطات بین همسران و خانوادهها بسیار تأثیرگذار است. در طول زمان که در خانوادهها راجع به این برچسبها صحبت میشود و مادر، خاله، عمه و... تکرارش میکنند، برای فرد ذهنیت ایجاد میشود. یعنی فرد با خودش فکر میکند که «اگر مادر همسرم صحبتی کرد، نظری داد یا انتقادی کرد، قطعاً میخواهد به من آسیب بزند.» در حالی که اگر همان حرف را مادر خودش بزند ناراحت نمیشود. اما از مادر همسرش ناراحت میشود، چون یک پسزمینهٔ ذهنی دارد و فکر میکند مادر همسر، دشمن است و قرار است همیشه هر چه میگوید در راستای تخریب عروسش باشد.».
خیلی از تنشها در روابط به دلیل پیشفرضهای ذهنی حاصل از مثلهای بیاساس است.....👇
https://www.migna.ir/news/59816
🔱 کانال اخبار روانشناسی میگنا
https://t.me/MignaChannel