فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شهرستان دزپارت درنزدیکی ایذه یکی از مناطق طبیعی ، تاریخی و گردشگری استان خوزستان می باشد که همه ساله میزبان گردشگران و مسافران از داخل و خارج از کشور است .
بخش قارون این شهرستان دارای آثار زیبای طبیعی و گردشگری می باشد که از جمله آنها آبشار چلو و باغات انار است
در فهرست آثار جهانی ایران در سازمان یونسکو نام ۹ باغ ایرانی وجود دارد که عبارتند از:
پاسارگاد در مرودشت فارس، ارم در شیراز، چهلستون در اصفهان، فین در کاشان، عباسآباد در بهشهر، باغ شازده در ماهان کرمان، دولتآباد در یزد، پهلوانپور در مهریز یزد، اکبریه در بیرجند.
در آینده تک تک این باغ ها را معرفی خواهیم کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روستای افین پایتخت زرشک جهان در جنوب خراسان بزرگ سال ۱۴۰۳
شهرستان زیرکوه، بخش زهان، در فاصله ٨٥ کیلومتری جنوب شرق شهر قاین و ١٨ کیلومتری شمال شهر زهان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مخملکوه لرستان
منطقه ای بسیار زیبا واقع در کیلومتر ۱۵ جاده خرم آباد به الشتر که در سال ۸۸ به عنوان یکی از آثار طبیعی ملی ایران ثبت شده است.
♦️تعویض درب ورودی غربی کاخ چهلستون؛ تصمیمی برای حفاظت یا هویتزدایی؟
🔹تعویض درب ورودی غربی کاخ چهلستون در اصفهان که سالها هویت بصری این بنا را تشکیل داده بود، با درب فلزی جدید، موجب واکنشهای گسترده در میان فعالان میراث فرهنگی و اذهان عمومی شد.
🔹این درب که سالها به عنوان جزئی از هویت بصری و تاریخی کاخ چهلستون شناخته میشد، به ناگاه با درب فلزی و جدیدی جایگزین شده است؛ اقدامی که بسیاری از کارشناسان آن را نوعی هویت زدایی از این بنای تاریخی به شمار میآورند.
اخبار اصفهان
دکتر ابوتراب نفیسی، پزشک برجسته و از مفاخر علمی و فرهنگی کشور.
ابوتراب نفیسی زادهٔ ۱۲۹۳ خورشیدی در روستای پوده بوده اند . بیشتر افراد خاندان او که مولد اصلی آنان کرمان بوده و نام خانوادگی خود را از نام سر سلسله یعنی نفیس ابن عوض کرمانی گرفتهاند، یا طبیب بودهاند یا ادیب.
ابوتراب نفیسی (۱۲۹۳–۱۳۸۶) یکی از پزشکان برجسته ایرانی است. او دارای فوق تخصص در رشته قلب و استاد برجسته دانشکده پزشکی اصفهان و عضو فرهنگستان علوم پزشکی بود. علاوه بر تدریس در دانشکده پزشکی اصفهان و کار در بیمارستان های این شهر، بیش از نیم قرن در مطب خود به مداوای بیماران پرداخت. مهمترین خصوصیت او در تلفیق علم مدرن پزشکی با طب سنتی و در قدرت تشخیص او در بیماریها بود.
جهت شادی روحشان صلواتی اهداءبفرمایید🖤
با تشکر از آقای عباس شبانیان که مطلب فوق را ارسال فرموده اند.
6.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دریاچه کیو دریاچهای طبیعی و بسیار زیباست که در شهر خرم آباد و در شمال غرب آن واقع شدهاست. مساحت دریاچه ۷ هکتار و عمق آن بین ۳ تا ۷ متر است.
این دریاچه که یکی از دریاچههای طبیعی درونشهری ایران بهشمار میرود،زیستگاهی مناسب برای جانوران آبزی و پرندگان بومی و مهاجر است و نیز با وجود امکانات تفریحی و وجود شهر بازی و چشماندازهای طبیعی متعددی که در اطراف آن وجود دارند، از ارزش گردشگری درونشهری قابل ملاحظهای برخوردار شدهاست.
آب این دریاچه از سرچشمههای موجود در مخمل کوه، چشمه گلستان و نیز از طریق چشمههای کف دریاچه تأمین میشود.
خانه خانم رباب پوده :
این خانه با قدمتی حدوداً ۱۴۰ ساله، بخش شفاخانه یک مجموعه بزرگ بوده که از آغاز حاج میرزا ابوتراب نفیسی در آن سکونت داشته و طبابت میکرده است.
او صاحب ۴ فرزند پسر بودهاست که یکی از آنها به نام ابوالقاسم به مشهد رهسپار شده و طبیب و جراح مشهور زمان قاجار میگردد و لقب انتظام الاطبا را از مظفرالدین شاه دریافت میکند.اما رباب نفیسی دختر انتظام الاطبا در مشهد تحصیلات خویش را در بیمارستانی طی میکند و طبیبی مجاز میشود.
او پس از ازدواج به روستای خانوادگی خویش پوده برمیگردد و در مطب پدربزرگش حاج میرزا ابوتراب ساکن شده و اتاقی از آن را مطب خود میکند و به طبابت میپردازد.
پس از سالها که خانه در حال تخریب بوده است به همت علیرضا نفیسی (پسر خانم رباب) و خانواده او بازسازی میشود و تبدیل به اقامتگاه بومگردی خانه خانم رباب میگردد.
این خانه شامل سه اتاق سه دری، طاق چشمه و اتاق آبی و حیاط مرکزی و آشپزخانه است. یکی از نکتههای خاص این خانه وجود لانه فعال پرستو در اتاق آبی است که از زمان کودکی علیرضا نفیسی وجود داشته و هر ساله بهاران میزبان دو پرستوی مهاجر است که بر این خانه مملو از مهر و عشق و خدمت به مردم، گذر میکنند.
محمد جانی قربان