حجیت حکومت - قطعه صوتی.mp3
2.16M
🔊 استاد میرباقری | قطعه صوتی دربارهٔ حجیت حکومت دینی در عصر غیبت
@mirbaqeri
در محضر آیتالله میرباقری
◾️ يا اَبَا الْحَسَنِ يا مُوسَى بْنَ جَعْفَرٍ اَيُّهَا الْكاظِمُ يَا بْنَ رَسُولِ اللّهِ يا حُجَّةَ
🔻 ما باید امام(ع) را در همه احوال حاضر ببینیم.
🔹 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«ما باید به یک جایی برسیم که همیشه امام خودمان را ببینیم، والا امامی که نه تو او را ببینی و نه او تو را ببیند چه امامی است! ما باید امام را در همه احوال حاضر ببینیم. عبدالله بن ابان زیات به امام رضا(ع) گفت: آقا ما را دعا کنید. حضرت فرمود ما شما را می بینیم و دعا میکنیم. عرض کرد واقعاً شما ما را میبینید و خانوادهام رادو به یاد تکتک ما هستید؟ فرمود: قرآن نخواندهاید «قل اعملوا فسیری الله و الرسول و المومنون»؛ فرمود مؤمنون ما هستیم.
اگر انسان خودش را در محضر امام نمیبیند این چه امامی و چه امامتی است! یک بابی در کافی است که روایت متعددی آنجا هست؛ یک روایتی هست که فرمود: امام موت خودش را میداند. روایت از امام صادق(ع) است که فرمود: امامی که نداند مسیرش چیست و آیندهاش چیست، اینکه حجت نیست! روایتی از موسی بن جعفر(ع) است که فرمود «ان الله غضب علی الشیعه فخیرنی نفسی او هم فوقیتهم والله بنفسی»؛ خدای متعال بر شیعه هم غضب کرد و فرمود یا شما بار را بکش یا آنها باید عذاب بشوند، من با بلای خودم سپر آنها شدم.
غرضم این است که ببینید: امامی که نمیداند کجا میرود که امام نیست! امامی که من را نبیند، من او را نبینم، امامی که مثل من نمیداند چه خبر است، این چه امامی است؟
👈 روایتی دیگر در کافی است که از شخصی نقل شده: در مجلسی بودم موسی بن جعفر (ع) به یکی از اصحاب فرمود: برو آماده مرگ بشو! من گفتم مگر امام مرگ و میر انسانها را هم می داند. حضرت یک نگاه غضبآلود به من کرد و فرمود: رُشید هجری که از اصحاب امیرالمومنین(ع) بود هم این چیزها را میدانست! این چیزها برای ما که مهم نیست. و بعد فرمود: خودت هم برو آماده شو، دو سال بیشتر از عمرت نمانده است!»
☑️ @mirbaqeri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 قطعه تصویری | عالم با نبوت نبی اکرم(ص) وارد مدار جدیدی شد.
🔻 راه رسيدن به توحيد، سير با نبي اکرم (ص) است؛ منتها شرط اين سير، ورود به وادي ولايت است.
🔹 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«راه رسيدن به توحيد، سير با نبي اکرم (ص) است؛ منتها شرط اين سير، ورود به وادي ولايت است.
اخلاص در ولايت، همان اخلاص در توحيد است؛ چون هدايت نبي اکرم (ص) از طريق اين ولايت جاري ميشود؛ «إِنِّي تَارِكٌ فِيكُمُ الثَّقَلَيْنِ كِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِي أَهْلَ بَيْتِي؛ يعني ادامه وجودي نبي اکرم(ص) در عالم، اين دو حقيقت است.
اگر کسي وارد اين وادي شد وارد وادي نبوت و وادي معارف نبي اکرم (ص) شده است و اگر کسي وارد اين وادي نشد اصلاً وارد وادي نبوت نبي اکرم (ص) نشده و خارج از آن است.
نماز خواندن و روزه گرفتن و ساير مناسک، اگر ذيل وادي ولايت باشد، حرکت در ذيل نبي اکرم (ص) محسوب ميشود؛ والا حرکتي در ذيل نبي اکرم (ص) نيست؛ شیطان دو رکعت از اين نوع عبادت را خوانده که چهار هزار سال طول کشيده است...».
☑️ @mirbaqeri
🔻چرا روز مبعث، روز زیارت مخصوص امیرالمؤمنین(ع) هم هست؟
🔹 استاد سیدمحمّدمهدی میرباقری:
«خدای متعال نبی اکرم(ص) را ارسال کردند تا حکمت را به مردم بیاموزد و حکیمشان کند؛ «یعلمهم الحکمة». ...در روایات آمده که «انا مدینه الحکمة و علی بابها» یا «انا دار الحکمة و علی بابها» و ... .
پیامبر(ص) خانه و شهر حکمت است و امیرالمومنین(ع) درب این شهر حکمت است و خدای متعال این مدینه حکمت را در مبعث، "رسول" قرار داده و به او فرموده است که برو به دیگران هم حکمت بیاموز و مردم را حکیم کن.
... شاید اینکه امروز، روز مبعث است اما روز زیارت مخصوص امیرالمومنین(ع) هم هست، به این دلیل باشد که چون درهای حکمت، امروز باز شده است...».
☑️ @mirbaqeri
🔻 اگر کسی از رجبيون شد، حالا از باب اميرالمومنين(ع) وارد خانه نبي اکرم(ص) و ماه شعبان ميشود.
🔹 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«در روایات آمده است که ماه رجب ماه امیرالمؤمنین(ع) است، ماه شعبان ماه نبی اکرم(ص) است و ماه رمضان هم ماه خداست. این تقسیم برای این است که ما برای ورود به وادی نبی اکرم(ص)، باید از وادی ولایت امیرالمؤمنین(ع) گذر کنیم (فرمودند: أَنَا مَدِينَةُ الْعِلْمِ وَ عَلِيٌ بَابُهَا، فَمَنْ أَرَادَ الْجَنَّةَ فَلْيَأْتِهَا مِنْ بَابِهَا).
رزق آخر ماه رجب يك چيز بيشتر نيست و رجبيون يك عده بيشتر نيستند. گاهي ما خيلي مسئله را پخش ميکنيم و لذا پيدا کردن حل مسئله مشکل ميشود! رجببون کساني هستند که رزقشان در ماه رجب محبت اميرالمومنين(ع) است (حبه ايمان و بغضه کفر). اگر کسي در اين ماه رجب يك تجلي از اميرالمومنين به قلبش بشود و يك محبتي از اميرالمومنين در قلبش بيايد، آن شخص جزء رجبيون ميشود، يعني به اندازهاي که رزق محبت اميرالمومنين در ماه رجب دريافت کرده باشد.
اگر از رجبيون شد حالا از باب اميرالمومنين وارد خانه نبي اکرم(ص) و ماه شعبان ميشود. ماه شعبان به احترام نبي اکرم(ص) پوشيده از رحمت و رضوان است (حففته منک بالرحمة و الرضوان). هر كه وارد آن ماه شد وارد رضوان الله ميشود؛ ولي از مدخل اميرالمومنين(ع) است.»
☑️ @mirbaqeri
mahe shaaban.mp3
8.33M
🎧 قطعه صوتی از استاد میرباقری درباره بهرههای ما از ماه شعبان (۲۱ دقیقه)
☑ @mirbaqeri
💥 بهزودی در کانال منتشر میشود:
🔰 تحلیل جدید و تکمیلیِ استاد میرباقری از «بیانیهٔ گام دوم»
↘️ ↘️
🌀 مقایسهٔ «بیانیهٔ گام دوم انقلاب اسلامی» با «استراتژی امنیت ملی آمریکا»
🌀 مقایسهٔ «بیانیه گام دوم» با اندیشههای جریان روشنفکری
🌀 نقش «بیانیهٔ گام دوم» در کنار زدنِ خطاهای محاسباتیِ مسئولین و جریانهای سیاسی
🌀 تفاوتِ «نظام انقلابی» با «افراط» و «تفریط» و «استعجال»(عجله در تحققِ ظهور)
🌀 «بیانیهٔ گام دوم» پشتوانهٔ مرحلهٔ «تشکیل دولت اسلامی» و مرحلهٔ «تشکیل جامعهٔ اسلامی»
🌀 مراحلِ تحققِ «بیانیهٔ گام دوم»
🔗 پروندهٔ اول دربارهٔ بیانیهٔ گام دوم: https://eitaa.com/mirbaqeri/1469
☑️ @mirbaqeri
🔻دیدگاه شهید آوینی دربارهٔ استحالهٔ هنر و ارتباطات مدرن در فرهنگ اسلامی
💥 قالبهای هنری روز و وسایل ارتباط جمعی را باید در اعتقادات و فرهنگِ خویش #استحاله کنیم.
◀️ شهید سید مرتضی آوینی:
«اکنون در سراسر این کره خاک خلوتکده ای را نمیتوان یافت که از سیطره فرهنگی غرب آزاد باشد. حرکت در جهت استقلال، بیش از هر چیز و فراتر از همه، در گروِ معرفتی است که باید چراغ راه در این طی طریق باشد.
در جهان امروز، همانطور که گفتیم، تلقی واحدی نیز از هنر و ادب وجود دارد که خواه ناخواه به همان اهداف مشترک نظام واحد سلطه جهانی منتهی میشود. این تلقی واحد جهانی صورت یک انسیکلوپدی دارد که همه تعبیرات را در جهت اهداف استکباری غرب معنا میکند و اجازه نمیدهد که تفکر تازهای در جهان پیدا شود.
👈 چه بسا ما بین مفاهیم و قواعدی که در این انسیکلوپدی جهانی عنوان شده است با آن اهداف سیاسی ارتباطی مستقیم قابل تشخیص نباشد، اما در نهایت باید دانست که این تعابیر و مفاهیم و قواعد اجزایی از یک مجوعه هستند که دارای کلیت و وحدت است.
👈 مقصود این نیست که ما باید قالبهای هنری روز و وسایل ارتباط جمعی را یکسره دور بزنیم، بلکه معتقدیم که باید جسم این قالبها را در روح اعتقادات و فرهنگ خویش مستحیل کنیم. این #استحاله منوط به معرفتی کافی و وافی است که ما را از فریب خوردن و بهخصوص از افتادن در تله توسعهگرایی و تکنوکراسی_که ضرورتاً ملازم با یکدیگر هستند_ باز دارد.»
#انحلال_تمدنی
📚 منبع: کتاب آغازی بر یک پایان، صفحهٔ ۴۳.
سلوک با صلوات شعبانیه .mp3
7.15M
🎧 استاد میرباقری | سلوک با صلوات شعبانیه (در برنامه سمت خدا)
🔍 «صلوات شعبانيه يک سلوک کامل است؛ از نقطهای آغاز میشود و فرودگاه و پايانی دارد که ما را تا آن پایان سير میدهد».
☑️ @mirbaqeri
🔻ماه شعبان ماه شفاعت نبی اكرم(ص) است.
🔹 استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«ماه شعبان ماه شفاعت نبی اكرم(ص) است كه با عبادت نبی اكرم(ص) درهای خاصي باز میشود؛ «وَ هَذَا شَهْرُ نَبِيكَ سَيدِ رُسُلِكَ شَعْبَان الَّذِي حَفَفْتَهُ مِنْكَ بِالرَّحْمَةِ وَ الرِّضْوَان». يك شعبهای از حقيقت در اين ماه نازل میشود.
خداي متعال اين ماه را به احترام نبی اكرم(ص) در پوشش مقام رضوان قرار داده است. شما بالاتر از مقام رضوان در عالم مقامی نداريد. سلوك تا مقام رضوان كه بالاترين مقامی است كه عبد میتواند به آن برسد و در آنجا رضوان الهی و رضای خدای متعال را از خودش و محبت خدای متعال را به خودش میچشد.
اين مقام، مقامی است كه بايد بالا برويم و به آن برسيم. سير ما بايد تا مقام رضوان باشد. اين سير در مقام رضوان هم با نبی اكرم(ص) و اهل بيت(ع) است؛ يعنی آخرين مقام توحيدی و اگر كسی سالك شود، به تعبيری با پای حضرت بايد اين وادی توحيد را تا مقام رضوان طی کند».
☑️ @mirbaqeri
🔻نبی اکرم(ص) میخواهند در ماه شعبان راه را باز کنند و ما را عبور دهند. کفرانِ ماه شعبان نکنیم.
🔹 استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«ماه شعبان تجلیِ مقام نبي اكرم(ص) است؛ «الَّذِي كَانَ رَسُولُ اللَّهِ صلي الله عليه و آله يدْأَبُ فِي صِيامِهِ وَ قِيامِهِ»؛ حضرت شب و روزش را شبزندهداری و روزهداری میكرد. من گمان میكنم اين شب زندهداری و روزهداری برای شفاعت بوده تا راه ما باز شود؛ يعنی با عبادت حضرت، فتوحات برای ما میشود و الا ما نمیتوانيم موانع ابليسی را كنار بزنيم. نافله شب حضرت، روز ما را زنده میكند و شب ما را احيا میكند و الا عبور از وادی شيطان شدنی نيست؛ زيرا امواج او بسیار سنگين است؛ دو ركعت نماز چهارهزارساله دارد! چطور میتوانيد از او عبور كنيد! فقط خود حضرت میتوانند عبور دهد.
ماه شعبان ماه است كه حضرت با عبادت خودش میخواهد ما را عبور بدهد؛ «فَأَعِنَّا عَلَى الِاسْتِنَانِ بِسُنَّتِهِ فِيهِ وَ نَيلِ الشَّفَاعَةِ لَدَيهِ». خدايا ما را كمك كن كه اين سنت شب زندهداری و روزهداری حضرت را انجام بدهيم، تولي به حضرت پيدا كنيم و به محيط شفاعت حضرت وارد شويم و حضرت به ما كمك كند تا آماده شويم كه درهای شهوات را ببنديم و درهای شفاعت حضرت به روی ما باز شود.
اين ماه، ماه شفاعت نبی اكرم(ص) است، تجلی نبی اكرم(ص) در اين ماه است و ورود به اين ماه ورود به ولايت و شفاعت حضرت است. كفران اين نعمت، كفران سنگينی است؛ كفران پيغمبر خاتم(ص) است، ايشان با اين مقامات از عالم بالا آمدند و دستشان را دراز كردند و میفرمايند که دستتان را بدهيد تا من ببرم. ما هم مشغول بازيگری هستيم و كفران اين نعمت را میكنيم! حضرت طلب میكند، دعوت میكند، دست دراز میكند و ما دست حضرت را پس میزنيم! اين كفرانِ ماه شعبان است».
☑️ @mirbaqeri
استاد میرباقری.mp3
14.51M
🎧 استاد میرباقری | آسیبشناسی جریان انتظار/ رابطه انتظار و انقلاب، ۹۸/۱/۲۴ (در جمع مبلغان)
🔍 سه جریان در مقابل استراتژی انتظار قرار دارند: ۱. مقابلهگران (غرب و غربگرایان)؛ ۲. تقلیلگرایان (محدودسازی انتظار به خودسازی فردی و...)؛ ۳. جریانهای انحرافی
🔍 انتظار، حرکت در چارچوب طرح امام(ع) است./ انتظار بر محور دستگاه فقاهت است.
🔍 ارکان انتظار عبارت است از: اعتراض، احتراز، سازندگی./فقهای شیعه همین مسیر را دنبال کردهاند و انقلاب اسلامی همین مسیر را دنبال میکند./ این انتظار نیست که سبک زندگی غربی را بپذیریم!/ دعا خیلی خوب است اما انتظار صرفاً دعا نیست.
🔍 انتظار یعنی معرفت امام(ع)، معرفت اهداف امام، دلدادگی به امام و اهداف امام، امید به تحقق اهداف امام، عمل و اقدام در چارچوب طرح امام
▫️کیفیت صوت: متوسط
☑️ @mirbaqeri
shab1 (Trimmed).mp3
11.1M
🔊 استاد میرباقری | سخنرانیِ اخلاقی و پرنکته دربارهٔ فضیلت ماه شعبان و ماه رمضان (مسجد حضرت اباالفضل(ع)، شاهرود، ۹۸/۱/۱۹)
🔍 شروط بهرهمندی از فرصتهای سلوکی ماه شعبان و ماه رمضان
☑️ @mirbaqeri