⚡️ چرا غدیر عِيدُ اللَّهِ الْأَكْبَر است؟
«اینکه غدیر عِيدُ اللَّهِ الْأَكْبَر میشود به این خاطر است که #مائدهٔ_ولایت در آن نازل شده است.
اگر نزول یک مائدهٔ آسمانی برای تمام امت حضرت عیسی مبدأِ عید میشود، باید نزول این مائده آسمانی، یعنی حقیقت ولایت، برای تمام انبیاء عید باشد.
پس چنین مائدهای که حقیقتِ ولایت است، «تَكُونُ لَنَا عِيدًا لّأِوَّلِنَا وَ ءَاخِرِنَا» میشود.»
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
📢 بعد از اثبات اصل غدير، بايد بهدنبال گسترش معارف غدير و ارتقاء درک از امام باشیم.
💠 استاد سيّد محمّدمهدی ميرباقری:
«نوع بحثهايی که در باب حادثه غدير اتفاق میافتد، در خط مرزی طرفداران غدير و مخالفان غدير است؛ تمام هدف اين است كه اثبات کنيم غدير وجود داشته است. البته اين امر هم بايد انجام بگيرد؛ در طول تاريخ هم براي اين کار زحمتها کشيدهاند؛ عبقاتالانوار، الغدير و آثار شيعي ديگر مشحون از حقايق و زحمات و رنجهايی است که بزرگان شيعه كشيدهاند؛ اما به نظر میآيد در حال حاضر، اين اقدامات ديگر کافی نيست.
بعد از اثبات اصل غدير، بايد بهدنبال گسترش معارف غدير و ارتقاء درک از امام بود. نظام ولاییای که شيعه تعريف میکند ـ که نظام سياسی شيعه هم هست ـ و چيزي فراتر از يک نظام اجتماعی است. بحث از يک جريان حقيقي در کل عوالم است كه بهتدريج بايد تلقی و القاء شود؛ يعنی بحث ولايت اميرالمومنين (ع) فقط اين نيست که چه کسی حکومت میکند؛ بلكه بحث از جريان ولايت حقهای است که بستر تحقق توحيد در عالم است؛ بحث از معرفت ولی خدا و خليفه الله است که زيارت جامعه کبيره جلوهای از آن کمالات است.»
☑️ @mirbaqeri_ir
📢 #تازههای_سایت
🔸ميلاد امام كاظم عليه السلام در حرم مطهر/ تبيين مقام معرفت به نورانيت معصومين عليهم السلام ذيل شرح حديث نورانيت
🔹https://b2n.ir/d63526
🔸جلسه اول طرح مباني اعتقادي شهركرد/ همراهی با نبی اکرم صلی الله علیه و آله در عسر و یسر ذیل آیات سوره ضحی
🔹https://b2n.ir/m94406
🔸جلسه دوم طرح مباني اعتقادي شهركرد/ مقام تسلیم تام؛ راه درک اسرار فعل امام
🔹https://b2n.ir/n73034
🔸میلاد امام هادی در حرم مطهر فاطمه معصومه/ سه دعای مهم در زیارت جامعه کبیره به عنوان نتیجه زیارت
🔹https://b2n.ir/j45099
🔸سخنرانی در روز عید قربان در حرم رضوی/ اعیاد بزرگ زمان تجدید عهد با امام زمان و آماده شدن جمع شیعیان بر محور حضرت
🔹https://b2n.ir/s82962
🔸مراسم دعاي عرفه در حرم مطهر رضوي/ فرصت های خاص عرفه و سلوك با امام حسين و باب مفتوح با عاشورا
🔹https://b2n.ir/m05128
☑️ @mirbaqeri_ir
آیت_الله_سید_مهدی_میرباقری_روز_چهارم_جشن_عید_غدیر_خم.mp3
17.7M
🎧 استاد میرباقری | سخنرانی بهمناسبت عید غدیر در حسینیه آیتالله حقشناس، ۱۴۰۰/۵/۷
(جلسه اول)
☑️ @mirbaqeri_ir
آیت_الله_سید_مهدی_میرباقری_روز_آخر_جشن_غدیر_خم.mp3
16.1M
🎧 استاد میرباقری | سخنرانی بهمناسبت عید غدیر در حسینیه آیتالله حقشناس، ۱۴۰۰/۵/۸
(جلسه دوم)
☑️ @mirbaqeri_ir
📢 با سلام و احترام. اگر خودتان ادمینِ صفحات زیر در «گپ، بله و روبیکا» هستید، و یا ادمین این صفحات را میشناسید، لطفاً اطلاع دهید (@norouzi313):
https://gap.im/mirbaqeri_ir
https://ble.ir/mirbaqeri_ir
https://rubika.ir/mirbaqeri_ir
🔺استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری🔻
«دولت جوانِ حزباللّهی صرفاً یک جابهجاییِ نسلی نیست؛ بلکه باید نسلی بیاید که عُمق مسائل انقلاب و چالش انقلاب و غرب را درک کند و بداند که با مفاهیم و الگوهای مدرن (اعم از الگوهای سوسیال یا الگوهای لیبرال)، نمیتوان به آرمانهای انقلاب اسلامی دست یافت.»
☑️ @mirbaqeri_ir
📢 الگوی توسعه غربی به تربیت #انسانِ_مصرفی نیاز دارد.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«اگر چرخ کارخانه میخواهد بچرخد، باید انسانِ مصرفگرا تربیت شود. داستانِ «کلاه سر همه بگذارید» همین است؛ یکموقعی با دست #کلاه میبافتند؛ در طول یک تابستان یا مثلاً پاییز، میشد یک یا دو کلاه برای اهل خانۀ خودت ببافی. ولی وقتی #کارخانه آمد و تولید انبوه شد، باید سر همه کلاه بگذاری. وقتی تولید انبوه شد، باید مصرف بشود، پس باید #انسانِ_مصرفی ایجاد بکنی.
جریان #توسعه هم انسانِ مصرفی ایجاد و تربیت میکند. بعد به اسم بهداشت و هزار مسئله دیگر، فرهنگسازی میکند و کالاهای یکبارمصرف را وارد جامعه میکند، و تازه در انتها روشن میشود که اینها همه عامل بدترین بیماریها بوده است.»
🔗 https://b2n.ir/498959
☑️ @mirbaqeri_ir
احادیث غلو و تقصیر .mp3
4.41M
🎧 فرمایش امام رضا علیهالسلام دربارۀ جعل احادیثِ «غُلو» و «تقصیر» توسط دشمنان
(... يَا ابْنَ أَبِي مَحْمُودٍ إِنَّ مُخَالِفِينَا وَضَعُوا أَخْبَاراً فِي فَضَائِلِنَا وَ جَعَلُوهَا عَلَى ثَلَاثَةِ أَقْسَامٍ أَحَدُهَا الْغُلُوُّ وَ ثَانِيهَا التَّقْصِيرُ فِي أَمْرِنَا وَ ثَالِثُهَا التَّصْرِيحُ بِمَثَالِبِ أَعْدَائِنَا فَإِذَا سَمِعَ النَّاسُ الْغُلُوَّ فِينَا كَفَّرُوا شِيعَتَنَا وَ نَسَبُوهُمْ إِلَى الْقَوْلِ بِرُبُوبِيَّتِنَا وَ إِذَا سَمِعُوا التَّقْصِيرَ اعْتَقَدُوهُ فِينَا وَ إِذَا سَمِعُوا مَثَالِبَ أَعْدَائِنَا بِأَسْمَائِهِمْ ثَلَبُونَا بِأَسْمَائِنَا...)
🔗 https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/3339
☑️ @mirbaqeri_ir
روز مباهله_ استاد میرباقری.mp3
9.52M
🎧 استاد میرباقری | درباره روز مباهله
☑️ @mirbaqeri_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 سخننگاشت | عزم مردم بر پیمودن مسیر نورانی انقلاب به نمایش درآمد
🔻 رهبر انقلاب: [ملت ایران] با انتخاب شخصیّتی مردمی و عالیقدر از تبار سیادت و علم، و مزیّن به پرهیزکاری و خردمندی، و دارای سوابق درخشان مدیریّت، عزم راسخ خود را بر پیمودن مسیر نورانی انقلاب که مسیر عدالت و پیشرفت و آزادی و عزّت است نشان داد. ۱۴۰۰/۵/۱۲
#تنفیذ_سیزدهم
💻 @Khamenei_ir
در محضر آیتالله میرباقری
🔰 سخننگاشت | عزم مردم بر پیمودن مسیر نورانی انقلاب به نمایش درآمد 🔻 رهبر انقلاب: [ملت ایران] با ان
🗂 پروندۀ نکتهها دربارۀ شاخصهای دینداریِ مردم ایران
(آیا ایرانیان بعد از انقلاب اسلامی دیندارتر شدهاند یا خیر؟)
⬇️⬇️
📢 ولایت، عمود خیمه دین است و سرپا نگه داشتن این عمود در عصر غلبۀ لیبرالدموکراسی، بزرگترین شاخصۀ دینداری ملت ایران است.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
◀️ سؤالی که امروز مطرح میکنند این است که شما وقتی میگویید امام(ره) احیاگر تفکر دینی در جهان مدرن امروز است، آیا میتوانید به این سؤال پاسخ دهید که دینداری در رژیم پیشین میان مردم بیشتر رواج داشته است یا در انقلاب اسلامی و در زیر سایۀ ولایتفقیه؟
در جواب باید بگوییم اولاً دینداری یعنی چه؟ آیا دینداری یعنی عمل به شریعت؟ بله، قطعاً عمل به شریعت، دینداری است ولی دین، باطنی دارد و ظاهری. باطنِ دین، ولایت حقه است و باطن دینداری هم استقامت بر ولایت حقه است و شریعت، ظاهر آن است و بهاندازۀ ظاهر اهمیت دارد، اما اهمیت آن بهاندازه ولایت حقه نیست.
◀️ اگر دینداری را با مقیاس خُرد یعنی شریعت بسنجید، ممکن است انسان فریب بخورد و بگوید سطح دینداری کاهش یافته، اما اگر دینداری را با مقیاس کلان بسنجیم، لازم است یک شاخصه برای مطالعه معرفی کنیم؛ یک جمعیتی بهنام ملت ایران، حکومتی دینی در دوره غلبۀ لیبرالدموکراسی تشکیل داده است. در چنین شرایطی که غرب به اوج حکومت خود رسیده و با شکست سوسیالیسم، جهان تکقطبی تشکیل داده است، ملتی دیگر، مدل متفاوتی از زندگی را در برابر تکصدایی در جهان عرضه کرده و گفته که ما میتوانیم از مسیر انبیاء به سعادت برسیم؛ سپس انقلابی کرده و مدلی جدید ارائه داده است. حالا این مدل از مرزهای خود عبور کرده و تبدیل به یک موج جهانی شده که موازنه بینالملل را تغییر داده است.
امروز علیرغم همۀ مشکلات و بعد چند دهه، قدرت جمهوری اسلامی روزبهروز افزایش مییابد. سؤال این است چه کسی انقلاب را پیش میبرد؟ دست خدا و ولایت امام زمان، محترم و اصل است، اما بار این مبارزه بر دوش چه کسانی است؟ این مردم گرسنگی نکشیدند؟ جنگ را تحمل نکردند؟ ولی هنوز هم بهپای این انقلاب ایستادگی میکنند. چه کسی پرچم حکومت دینی را در مقابل لیبرال دموکراسی بر دوش خود نگه داشته است؟ جز همین مردم؟
◀️ ما نباید دین و دینداری را غلط معنا کنیم. سنی و شیعه نقل کردهاند که نبی اکرم (ص) فرمودند اگر کسی بین رکن و مقام بهاندازه عمر حضرت نوح عبادت کند، بدون ولایت علی در جهنم است. اگر ولایت این همه اهمیت دارد پس شما چگونه دین را تنها به شریعت معنا میکنید؟. بر اساس احادیث، ولایت، عمود خیمه دین است. سرپا نگه داشتن این عمود، امروز اصلی است که مردم ایران به آن پایبندند. عقیده من این است که ملت ایران پای «مصلحت اسلام» پایداری میکند و این بالاترین مرحله دینداری است.»
☑️ @mirbaqeri_ir
📢 بزرگترین شاخصۀ دینداری ملت ایران، بالا نگه داشتنِ پرچم اسلام و جمهوری اسلامی است.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
◀️ چهار دهه است که پرچم جمهوری اسلامی درمقابلِ هجوم همهجانبه دشمن، پابرجاست و این پابرجا ماندن، ناشی از استقامت در راه دین خداست و این بزرگترین شاخصهٔ دینداری ملت ایران است.
◀️ آخرین جنگ آمریکا با ما همین محاصره اقتصادی است و مطمئنم اگر استقامت کنیم پیروز خواهیم شد و این پیروزی مقدمهای برای افول بیشتر آمریکا خواهد شد. و ما در دلِ همین سختیهاست که ساخته میشویم و پیش میرویم.
☑️ @mirbaqeri_ir
«ولایت، عمود خیمه دین است. سرپا نگه داشتن این عمود، امروز اصلی است که مردم ایران به آن پایبندند. عقیده من این است که ملت ایران پای «مصلحت اسلام» پایداری میکند و این بالاترین مرحله دینداری است.»
#استاد_میرباقری
☑️ https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/3988
📢 اينکه کسی در درگيری بين جبهۀ کفر و نفاق با جبهۀ ايمان، بهنفع مکتب اهل بيت(ع) کار کند و مدافع مکتب اهل بيت(ع) باشد، مهمترين شاخصه دینداری محسوب میشود.
📢 شاخصه اصلی دينداری این است که وقتی پرچم در دست اميرالمؤمنین (ارواحنا فداه) قرار دارد و ایشان با قاسطین و ناکثين و مارقین میجنگند، انسان در کنار حضرت امير(ع) بايستد و بجنگد و از آن حضرت دفاع کند.
📢 جامعه ايران متدينترين مردم تاريخ هستند؛ زيرا بیش از چهار دهه است که در مقابل فشارهاي سنگين ابرقدرتهای مادی و جریان نفاق، پرچم اسلام و پرچم اهل بيت(ع) را بالا نگه داشتهاند.
🔴 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
◀️ «چند سال پيش بعضی از روشنفکران سکولار ادعا کرده بودند که انقلاب اسلامی هنری نکرده است و مردم ديندارتر نشدهاند!
من عرض کردم: شاخصه دينداری چيست تا بگوييم ديندارتر شدهاند يا نشدهاند؟ به نظر من اصلیترين شاخصه دينداری، دفاع از اسلام و دفاع از مکتب اهل بيت(ع) است؛ يعنی مثلاً وقتی پرچم در دست حضرت اميرالمؤمنین (ارواحنا فداه) است و با خوارج و معاويه و ناکثين و با جبهه جمل میجنگند، اينکه کسی کنار حضرت امير(ع) بايستد و بجنگد، اين شاخصه اصلی دينداری است.
◀️ اينکه کسی در درگيری بين جبهه نفاق و ايمان به نفع مکتب اهل بيت(ع) کار کند و مدافع مکتب اهل بيت(ع) باشد و در درگيری اسلام و کفر، مدافع اسلام باشد، مهمترين شاخصه دینداری است؛ ولو اين که کمتر بتواند تلاوت قرآن کند، ولو اين که يکبار نماز صبحش خدایناکرده قضا بشود.
در اين صحنه اگر کسی از اميرالمومنين(ع) جدا شد و به آن طرف رفت و شروع به نماز خواندن و قرآن خواندن کرد، و مثل ابوموسی اشعري پنجاه دور هم در دوران جنگ صفين ختم قرآن کرد، میشود: «رب تال القرآن و القرآن يلعنه» [چه بسا تالی قرآن که قرآن لعنتش میکند]!
◀️ ما بايد يک آدمی تربيت کنيم کنار حضرت امير(ع) بايستد و از آن حضرت دفاع کند؛ البته اين آدم، نمازخوان هم ميشود، خوشاخلاق هم میشود و مؤدی به آداب هم میشود؛ حتماً کسي که کنار حضرت امير(ع) است، بايد مناسک هم رعايت کند؛ کنار حضرت امير(ع) بودن، آداب دارد. ولی اصلش اين است که به زير پرچم اميرالمومنين(ع) برود و فداکاری کند. اصلیترين شاخصه دينداری اين است.
◀️ بر اساس شاخصهای که گفته شد، جامعه ايران متدينترين مردم تاريخ هستند؛ زيرا بیش از چهار دهه است که در مقابل فشارهاي سنگين دشمن پرچم اسلام را بالا نگه داشتهاند؛ پرچم اهل بيت(ع) را بالا نگه داشتهاند. و این در حالی است که ابرقدرتهای دنیا با ما میجنگند، جریانهای تکفیری با ما میجنگند، و در اين ترديدی نيست که انواع اسلحهها و امکاناتشان را بر عليه ما به کار میگيرند.
در اين درگيري وسيع، بیش از چهار دهه است پرچم اسلام ناب در دست ملتي است که با وجود غيبت امام معصوم(ع)، به نماينده آن حضرت و کسی که معتقدند منصب مرجعيت و فقاهت را از طرف حضرت تصدي میکند، اقتدا کردهاند و مشغول دفاع هستند و اين پرچم را بالا نگاه داشتهاند؛ اينها متدينترين مردماند.
البته در اين تهاجم ممکن است يک مؤمنی، يک جوانی مبتلا به گناهی هم بشود؛ زيرا فشار دشمن زياد است؛ شما اگر میخواهيد به يک جوان نمره بدهيد و تشخيص دهيد که چقدر متدين است يا نيست، بايد ببينيد فشار شيطان چقدر است و در کدام فشار، شما به او نمره میدهيد؟».
☑️ @mirbaqeri_ir
🔶 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری روز پنجشنبه (۱۴ مرداد ۱۴۰۰)، با حضور در مرکز واکسیناسیون میدان روحالله در قم، دُز اولِ واکسن ایرانی برکت را دریافت کرد.
☑️ @mirbaqeri_ir
مردم دیندارتر شدهاند .mp3
9.21M
🎧 استاد میرباقری | رشد دینداری مردم بعد از انقلاب اسلامی، ۱۳۸۸
☑️ @mirbaqeri_ir
📢 در روايات میفرمايند: نگوييد شيعيان ما فاسقاند. اگر جايی ارادهشان تخلف كرد، فاسقُالعملاند نه فاسقُالوجود؛ چون وجودشان از دايرهٔ ولايتِ ما خارج نيست و فسق وجودی ندارند.
✔️ استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«در روايات میفرمايند: نگوييد شيعيان ما فاسقاند. اگر جايی ارادهشان تخلف كرد، فاسقُالعملاند نه فاسقُالوجود؛ چون وجودشان از دايرهٔ ولايتِ ما خارج نيست و فسق وجودی ندارند. اما اعداءِ امیرالمؤمنین(ع) فاسقُالوجودند.
پس، فسقِ در عمل، غير از فسقِ در ايمان است. مؤمن، فسقِ در ايمان ندارد؛ در ايمان و در محوریترين ارادهاش، از حوزه ولايت ولیّالله خارج نيست؛ ممکن است در بعضی از ارادههای فرعیاش، از اراده ولیّالله خارج شود؛ اين خروج، جبرانشدنیست؛ چون مؤمن، تحت ولايت است و اثر ولايت الله همين است: ««يُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ»». معنای این آیه چیست؟ خدای متعال آنها را از ظلمات بيرون ميبرد؛ يعنی از ذنوب پاكشان میكند. ولايت الهيه، مطهِّرِ آنهاییست كه اصل ولايت را قبول دارند.»
☑️ @mirbaqeri_ir
📽 آغاز به کار صفحۀ رسمی استاد میرباقری در آپارات
🌐 https://www.aparat.com/mirbaqeri_ir