💠 رهبر معظم انقلاب اسلامی:
«چندین سال قبل از این، یک جامعهشناسِ مطرحِ دنیا گفت وضعیّت کنونی آمریکا منتهاالیه تکامل تاریخی بشر است و بشر دیگر از این بالاتر نمیتواند برود. همان آدم امروز حرفش را پس گرفته، میگوید «نه»، و آرزو میکند چیزهای دیگری را. حالا صریحاً ممکن است نگوید من اشتباه کردم امّا حرفهای دیگری را دارد میزند، درست نقطهٔ مقابل آن حرفی که آن روز زده بود. خب این وضع آمریکا است.»
@Khamenei_ir
🔹فوکویاما با ایده "پایان تاریخ" تلاش کرد لیبرال دموکراسیِ آمریکا را یگانه و بهترین نظام سیاسی معرفی کند. اکنون پس از ۲۵ سال، نادرستی این ایده جنجالی برای وی روشن شده است.
🔸بخشی از اظهارنظرِ فوکویاما، نظریهپرداز ۶۵سالهٔ ژاپنی_آمریکایی، در برنامه تلویزیونی «HARDtalk» در شبکه بیبیسی:
«من فکر نمیکنم جهت تاریخ هنوز هم بهسمت لیبرال دموکراسی باشد. دموکراسی بسیار شکننده است و آنچه من در این ۲۵ سال به آن رسیدهام این است که ایجاد نهادهای دموکراتیک بسیار دشوار است بهخصوص حکومتهای دموکراتیکی که بتوانند بدون فساد اداری و مالی به مردم خدمات بدهند؛ اینگونه نظامها در دنیا بسیار نادر هستند...»
«منظور از پایان تاریخ صرفاً پایان حرکت تاریخ در یک جهت بود، نه پایان یک سری اتفاقات. هنوز این سؤال وجود دارد که به کدام سمت در حال حرکت هستیم؟ آیا بهسمت لیبرالدموکراسی میرویم یا نظام جایگزین دیگری هم وجود دارد؟ بهنظر من جواب این پرسش هنوز مشخص نیست.»
https://www.farsnews.com/amp/13970820001187
www.jamnews.com/detail/News/402640
✔️ «پایان تاریخ»، پایانِ تاریخِ تمدنِ مادی است. پایانِ حقیقیِ تاریخ، عصر ظهور است نه لیبرالدموکراسی.
🔻 آیتالله میرباقری:
🔹فيلسوفان اجتماعی غرب (مثل فوکویاما) ادعا میکردند که به پايان تاريخ رسيدهاند، به اين معنی كه به آخرين مدلِ ممکن و بهترين الگوی زندگی، که ليبرالدموکراسی است، دست يافتهاند.
در همین مرحلهٔ پايان تاريخ و در دورهای که تمدن غرب به اين نقطه رسيد، انقلاب اسلامی انفجار معنويت در جهان بود که مسير حرکت را به درستی تغيير داد و بهسمت مسير پايانی حقيقیِ تاريخ، که عصر ظهور است، سوق داد؛ گرچه حرکت بهسمت عصر ظهور، در بطن جامعه در جریان بوده است.»
🔹«انقلاب اسلامی مسير تاريخ را از جهتی که پرچمداران و نظریهپردازانِ ليبرالدموکراسی برای آن ترسيم کرده بودند و مدعیِ پايان تاريخ، بهمعنای حاکميت بلامنازع اين جريان، میدانستند، تغيير داد، و اين همان معنای «پيچ تاريخی» است که رهبر معظم انقلاب فرمودند.»
🔹«موقعی که در غرب بحث «پايان تاريخ» را بعد از فروپاشی شوروی مطرح کردند، گفتم تعبير بسیار خوبی است؛ حقيقتاً پايان تاريخ است، ولی پايانِ تاريخِ تمدنِ مادی است! تمدن مادی، ديگر، ايدئولوژیای برتر از ايدئولوژیِ مدرن ندارد. و اين ايدئولوژی در جهان در حال شکست خوردن است.» (۱۳۹۴)
☑️ @mirbaqeri
حوزه انقلابی .mp3
2.21M
🔊 استاد میرباقری | قطعه صوتی درباره انقلابیگری در حوزه و معنای حوزه انقلابی
☑️ @mirbaqeri
دربارهٔ امام عسکری، علیه السلام .mp3
1.78M
🔊 استاد میرباقری | قطعه صوتی درباره فعالیتهای امام حسن عسکری، علیهالسلام
🔍 شیعه به «امامِ خردسال» امتحان شد. امام عسکری، علیه السلام، زمینه را در جامعه شیعه برای پذیرش «امامِ غائب» آماده کردند.
☑️ @mirbaqeri
در محضر آیتالله میرباقری
🔹سخنرانی استاد میرباقری در مسجد امام حسن عسکری (ع)، ۲۵ آبان ۱۳۹۷.
در آرشیو تلوبیون، شبکه اول.
http://www.telewebion.com/episode/1926451
در محضر آیتالله میرباقری
↖️ فراخوان رهبر معظم انقلاب برای تکمیل و ارتقای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت + متن الگوی پایهٔ اسلامی
🔹در فراخوان رهبر معظم انقلاب بهمناسبت تدوین الگوی پایه پیشرفت، از دانشگاهها و حوزههای علمیه و صاحبنظران خواسته شد که نظرات و پیشنهادهای خود را برای اصلاح و ارتقای این سند ارائه دهند. انشاءالله که این خواسته بهنحو احسن اجابت شود و جامه عمل بپوشد.
🔗 در ادامه، نکتههایی از استاد میرباقری درباره بایستههای الگوی اسلامی_ایرانیِ پیشرفت بازنشر میشود.
🔻هويت جامعه امروز ما، سه منشأ دارد: اسلامی، ملی و غربی.
🔻در طراحی الگوی پیشرفت باید اينها را بر محور هويت اسلامی بازسازی کنیم. البته در دوران گذار میتوانیم از منابع غربی هم استفاده كنيم.
✔️ استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«هويت جامعه امروز ما، سه منشأ دارد: اسلامی، ملی و غربی. اينها بايد بر محور هويت اسلامی بازسازی شوند تا تمدن جديد درست شود. اما غرب میخواهد منطقه را بر محور هويت غربی بازسازی کند.
البته دستيابی به اين مقصد برای دوره گذار، شرايط خود را دارد. ممكن است در يك طراحی، از منابع غربی هم استفاده كنيم؛ ولی برای دوره مطلوب، بايد علم جديدی را توليد و منابع خودمان فراوری كنيم.
اگر ما بتوانيم الگوی پيشرفت را برپايهٔ مطالعات آکادميک خود و همکاری نهادهای علمی و فرهنگی و اجماع نخبگانی طراحی كنيم اين الگوست كه میتواند منابع معرفتی ما را به كاركرد اجتماعی برساند.»
☑️ @mirbaqeri