💥 اگر ماه رمضان را حفظ کنیم انشاءالله در ماه رمضانِ بعدی روی قله بالاتری میرویم؛ ولی اگر آن را از دست دادیم دوباره باید از صفر شروع کنیم.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«اگر ماه رمضان را حفظ کنیم انشاءالله ماه رمضان بعدی روی قله بالاتری میرویم. ولی اگر آن را از دست دادیم دوباره باید از صفر شروع کنیم. راه تحفظ هم این است که مراقبه کنیم. آدمی که حساب پول جیبش را ندارد آنوقتی به خودش میآید که همهاش را دزد برده! ولی آدمی که حساب پول جیبش را دارد یک دوزاریاش کم بشود میفهمد! حجرهای که موش دارد اگر آدم حساب گردوهایش را نداشته باشد وقتی میفهمد که این حجره موش داشته که همه گردوهایش را برده باشد؛ ولی اگر حواسش باشد همان اولین گردو را که بردارد پیدایش میکند.
آدم باید حساب داراییهایش را داشته باشد و آن را محاسبه کند. پس وقتی یک ذره از آن کم شد استغفار کند و بفهمد شیطان به او دستبرد زده است. یعنی وقتی دید حال نماز شبش کم شد و حال نماز اول وقت ندارد، بداند شیطان دارد دزدی میکند. اگر دیدید بعد از ماه رمضان هم اول وقت بلند میشوید بدانید دلتان در ماه رمضان مانده، اما اگر دیدید توفیق رفت، بدانید دارید از ماه رمضان بیرون میآیید.
در روایت آمده که فرمود: کسی که حج میرود تا وقتی گناه نکند نور حج در او میماند، اما وقتی گناه کند از نور حج جدا میشود. ماه رمضان اینطوری است، اگر انسان مراقبه کند این نور ماه رمضان تا ماه رمضان بعدی انشاءالله میماند. پس هم باید سرمایهای که به دست آوردیم را قدر بدانیم و هم تلاش کنیم این را به ماه رمضان بعدی برسانیم و هم از الآن برای ماه رمضان بعدی آماده شویم.»
☑️ @mirbaqeri_ir
📢 سخنرانیهای استاد میرباقری در دهه اول ماه مبارک رمضان، در حرم مطهر حضرت معصومه (سلام الله علیها) ضبط شد ولی متأسفانه در آن ایام از تلویزیون پخش نشد.
◀️ ظاهراً آن سخنرانیها از شبکۀ قرآن سیما ساعت ۱۷:۳۰، در حال پخش است.
🔗 لینک سخنرانی اول و دوم در آرشیو تلوبیون (پخششده در ۱۸ و ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰):
http://www.telewebion.com/episode/۲۵۶۹۵۸۲
http://www.telewebion.com/episode/۲۵۷۰۲۵۷
⚡️ همراهی با امام زمان(عج)، مشروط به حرکت در مسیر اُمّتسازی است.
«انتظار یعنی تمام زندگی انسان ازجمله خواب، خوراک، صلح، جنگ و معیشت مطابق با طرح هدایت و هدف امّتسازی امام زمان(عج) باشد و مقابل انتظار این است که انسان از طرح امام بیرون برود و دنبال کار خودش باشد.
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
⚡️ اگر از ماه رمضان و شبهای قدر بهره نبردیم، در روزهای پایانیِ این ماه، چگونه جبران کنیم؟
💠 استاد سیّد محمّدمهدی ميرباقری:
«بعضی یک سال مراقبه کردند تا بتوانند از برکات ماه رمضان برخوردار بشوند، به شب قدرش برسند که الحمدلله رسیدند و بهرههایش را نیز بردند؛ ولی آنهایی که کوتاهی کردند، در این لحظات آخر ماه چگونه میشود این تاخیرها و تسویفها را جبران و تدارک کنند؟
به نظر میآید که تنها سرمایهای که ما برای بهرهمندی داریم، تکیه به #فضل خداست. اگر تکیه ما بر #عمل خودمان باشد و بخواهیم با عمل خودمان این راه را برویم قطعاً زمینگیر میشویم. حتی آنها که اهل عمل کثیر هستند در میانه راه ماندهاند و احساس عجز میکنند. سرمایه اصلی ما سرمایه فضل خداست که با آن میتوان قدمهای بزرگ برداشت و راههای نرفتنی را طی کرد. اگر کسی به مرحلهٔ مشاهدهٔ فضل رسید، درهای امید به روی او باز میشود؛ امیدوار میشود و با امیدواری، این راه را طی میکند. سرمایه سالک به مقامات چیزی جز امیدواری به خداوند و فضل او و رجاء به فضل او نیست؛ «وَ اجْعَلْنِی مِنْ أَحْسَنِ عَبِیدِکَ نَصِیباً عِنْدَکَ وَ أَقْرَبِهِمْ مَنْزِلَهً مِنْکَ وَ أَخَصِّهِمْ زُلْفَهً لَدَیْکَ فَإِنَّهُ لاَ یُنَالُ ذَلِکَ إِلاَّ بِفَضْلِکَ».
کسانی که به مقام مشاهده فضل میرسند، دیگر سروکار و تکیهشان به عمل نیست؛ نه اینکه قطع میشود، بلکه سروکارشان با خدا و فضل خداست. یعنی دیگر یکیدوتا نمیکنند و حساب ثواب اعمالشان را نمیکنند؛ نه اینکه تلاش نمیکنند؛ بعید است که انسان، بدون تلاش، به مشاهده فضل برسد».
☑️ @mirbaqeri_ir
"در ماه مبارک رمضان، عدهای ارباب فضيلت بودند و از شبها و روزهای اين ماه استفاده كردند و بارشان را بستند.
اینها وقتی به پايان ضيافت الهی میرسند، خداحافظیهای سنگين آنها با ماه رمضان (در #دعای_وداع)، جگرسوز است: «السَّلامُ عَلَيْكَ يَا شَهْرَ اللَّهِ الْأَكْبَرَ وَ يَا عِيدَ أَوْلِيَائِهِ...»."
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir