عاشورا از منظر قرآن کریم.pdf
4.09M
📚 ۶ جلد از کتابهای الکترونیک
در موضوع «ماه محرم و عاشورا»
📝 تنظیم: کارگروه حکمت
#گفتارهای_موضوعی
▶️ B2n.ir/f26634
☑️ @mirbaqeri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 در ایام محرم، کاری مهمتر از زیارت سیدالشهدا(ع) نداریم. وقت قرائت زیارت عاشورا به نحو کامل، همین ایام است.
انسان اگر برنامهریزی نکند، شلوغی زندگی مجال نمیدهد که به این کار مهم مشغول شود.
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
شب پنجم ثارالله.mp3
19.8M
🎙سخنرانی استاد میرباقری
در شب پنجم محرم الحرام ۱۴۰۳
هیئت ثارالله قم
☑️ @mirbaqeri_ir
شب پنجم حرم.mp3
20.08M
🎙سخنرانی استاد میرباقری
در شب پنجم محرم الحرام ۱۴۰۳
حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها
☑️ @mirbaqeri_ir
روز پنجم حسینیه.mp3
22.98M
🎙سخنرانی استاد میرباقری
در روز پنجم محرم الحرام ۱۴۰۳
حسینیه فاطمة الزهرا سلام الله علیها
☑️ @mirbaqeri_ir
شب ششم ثارالله.mp3
20.57M
🎙سخنرانی استاد میرباقری
در شب ششم محرم الحرام ۱۴۰۳
هیئت ثارالله قم
☑️ @mirbaqeri_ir
شب ششم حرم.mp3
18.65M
🎙سخنرانی استاد میرباقری
در شب ششم محرم الحرام ۱۴۰۳
حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها
☑️ @mirbaqeri_ir
روز ششم حسینیه.mp3
22.73M
🎙سخنرانی استاد میرباقری
در روز ششم محرم الحرام ۱۴۰۳
حسینیه فاطمة الزهرا سلام الله علیها
☑️ @mirbaqeri_ir
شب هفتم ثارالله.mp3
19.98M
🎙سخنرانی استاد میرباقری
در شب هفتم محرم الحرام ۱۴۰۳
هیئت ثارالله قم
☑️ @mirbaqeri_ir
شب هفتم حرم.mp3
18.49M
🎙سخنرانی استاد میرباقری
در شب هفتم محرم الحرام ۱۴۰۳
حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها
☑️ @mirbaqeri_ir
روز هفتم حسینیه.mp3
19.6M
🎙سخنرانی استاد میرباقری
در روز هفتم محرم الحرام ۱۴۰۳
حسینیه فاطمة الزهرا سلام الله علیها
☑️ @mirbaqeri_ir
36.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 حکمت امتحانات سخت اجتماعی
📜 سوره بقره، آیۀ ۲۱۴:
«أَمْ حَسِبْتُمْ أَنْ تَدْخُلُوا الْجَنَّةَ وَلَمَّا يَأْتِكُمْ مَثَلُ الَّذِينَ خَلَوْا مِنْ قَبْلِكُمْ ۖ مَسَّتْهُمُ الْبَأْسَاءُ وَالضَّرَّاءُ وَزُلْزِلُوا حَتَّىٰ يَقُولَ الرَّسُولُ وَالَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ مَتَىٰ نَصْرُ اللَّهِ ۗ أَلَا إِنَّ نَصْرَ اللَّهِ قَرِيبٌ»
#ترجمه:
"آیا گمان کردهاید که به بهشت داخل شوید، بدون امتحاناتی که پیش از شما بر گذشتگان آمد؟ که بر آنان رنج و سختیها رسید و همواره پریشانخاطر و هراسان بودند تا آنگاه که رسول و گروندگان با او (از خدا مدد خواستند و) گفتند: بار خدایا، کی ما را یاری کنی؟ (در آن حال خطاب شد: بشارت دهد که:) هان! همانا یاری خدا نزدیک است."
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 اخلاق یعنی: تولّی و تبرّی
🔹 اگر میخواهیم نظام اخلاقی اسلام را تنظیم کنیم، بالاتر از همهچیز باید «عبودیت و مسکنت» را بنویسیم و در ذیل آن، «تولّی و تبرّی» را قرار دهیم.
🔹 طریقِ قُرب، تولّی و تبرّی است؛ همچنانکه در زیارت عاشورا آمده است: «اللَّهُمَّ إِنِّي أَتَقَرَّبُ إِلَيْكَ فِي هَذَا الْيَوْمِ وَ فِي مَوْقِفِي هَذَا وَ أَيَّامِ حَيَاتِي بِالْبَرَاءَةِ مِنْهُمْ وَ اللَّعْنَةِ عَلَيْهِمْ وَ بِالْمُوَالاةِ لِنَبِيِّكَ وَ آلِ نَبِيِّكَ عَلَيْهِ وَ عَلَيْهِمُ السَّلَام».
🔹 «تخلّقِ کامل» یعنی «تبرّی کامل و تولّی کامل». کسی که از دشمنان تاریخی سیّدالشُّهدا(ع) تبرّی ندارد، چگونه میتواند بگوید من یک انسان اخلاقی هستم؟ انسانی که نسبتبه پرچم اسلام حسّاسیت ندارد، چطور میتواند بگوید من متخلّق هستم؟ این چه نوع تعریف از اخلاق است که بگوییم فلان شخص، عارف و مُهذّب است اما برای او مهمّ نباشد که پرچمِ اسلام شکست بخورد یا پیروز شود؟ این نوع اخلاق، همان اخلاقِ یونان است!
🔹 اخلاقِ انبیاء اخلاقِ تولّی و تبرّی است. تبرّی و تولّی به این معنا، یکی از فروع دین نیست، بلکه جزو اصول دین و از ارکان توحید است.
(منبع: کتاب تربیت ولایی)
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 درخواست امام خمینی(ره) از ملت ایران و دولت جمهوری اسلامی
💠 #امام_خمینی(ره):
«مسئولان ما باید بدانند که انقلاب ما محدود به ایران نیست. انقلاب مردم ایران نقطۀ شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام به پرچمداری حضرت حجت ـ ارواحنافداه ـ است که خداوند بر همۀ مسلمانان و جهانیان منت نهد و ظهور و فرجش را در عصر حاضر قرار دهد. مسائل اقتصادی و مادی اگر لحظهای مسئولین را از وظیفهای که بر عهده دارند منصرف کند، خطری بزرگ و خیانتی سهمگین را به دنبال دارد. باید دولت جمهوری اسلامی تمامی سعی و توان خود را در ادارۀ هر چه بهتر مردم بنماید، ولی این بدان معنا نیست که آنها را از اهداف عظیم انقلاب که ایجاد حکومت جهانی اسلام است منصرف کند.
مردم عزیز ایران که حقاً چهرۀ منوّر تاریخ بزرگ اسلام در زمان معاصرند، باید سعی کنند که سختیها و فشارها را برای خدا پذیرا گردند تا مسئولان بالای کشور به وظیفۀ اساسی شان که نشر اسلام در جهان است برسند و از آنان بخواهند که تنها برادری و صمیمیت را در چهارچوب مصلحت اسلام و مسلمین در نظر بگیرند. چه کسی است که نداند مردم عزیز ما در سختی هستند و گرانی و کمبود بر طبقۀ مستضعف فشار میآورد، ولی هیچ کس هم نیست که نداند پشت کردن به فرهنگ دوَل دنیای امروز و پایه ریزی فرهنگی جدید بر مبنای اسلام در جهان و برخورد قاطع اسلامی با امریکا و شوروی، فشار و سختی و شهادت و گرسنگی را به دنبال دارد و مردم ما این راه را خود انتخاب کرده اند و بهای آن را هم خواهند پرداخت و بر این امر هم افتخار می کنند. این روشن است که شکستن فرهنگ شرق و غرب، بی شهادت میسر نیست.
من بار دیگر از مسئولین بالای نظام جمهوری اسلامی میخواهم که از هیچ کس و از هیچ چیز جز خدای بزرگ نترسند و کمرها را ببندند و دست از مبارزه و جهاد علیه فساد و فحشای سرمایهداری غرب و پوچی و تجاوز کمونیزم نکشند که ما هنوز در قدمهای اول مبارزۀ جهانی خود علیه غرب و شرقیم.»
📜 لینک متن کامل پیام #امام_خمینی(ره) به مهاجرین جنگ تحمیلی (لزوم استقامت در مقابل هجوم نظامی، سیاسی و فرهنگی جهان خواران)، ۱۳۶۸/۱/۲:
▶️ B2n.ir/e90777
👈 در بعضی صفحات مجازی، تعابیر فوق را به استاد میرباقری نسبت میدهند و نقد یا تخریب میکنند، در حالی که فرمایشات فوق از #امام_خمینی(ره) است نه استاد میرباقری!
☑️ @mirbaqeri_ir
شب هشتم ثارالله.mp3
19.49M
🎙سخنرانی استاد میرباقری
در شب هشتم محرم الحرام ۱۴۰۳
هیئت ثارالله قم
☑️ @mirbaqeri_ir
شب هشتم حرم.mp3
20.55M
🎙سخنرانی استاد میرباقری
در شب هشتم محرم الحرام ۱۴۰۳
حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها
☑️ @mirbaqeri_ir
روز هشتم حسینیه.mp3
19.56M
🎙سخنرانی استاد میرباقری
در روز هشتم محرم الحرام ۱۴۰۳
حسینیه فاطمة الزهرا سلام الله علیها
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 شرح فرازی از زیارتنامه حضرت عباس (سلام الله علیه)
🔹 أشْهَدُ لَكَ بِالتَّسْلِيمِ وَالتَّصْدِيقِ وَالْوَفاءِ وَالنَّصِيحَةِ لِخَلَفِ النَّبِيِّ صَلَّى اللّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ
🔸تسلیم:
اسلام، دین تسلیم است. «فَلا وَ رَبِّکَ لا یُؤْمِنُونَ حَتَّی یُحَکِّمُوکَ فیما شَجَرَ بَیْنَهُمْ ثُمَّ لا یَجِدُوا فی أَنْفُسِهِمْ حَرَجاً مِمَّا قَضَیْتَ وَ یُسَلِّمُوا تَسْلیماً»(نساء/۶۵)
وجود مقدس قمر بنیهاشم، در عظیمترین درگیریهای تاریخ وارد شده و تسلیم محض بوده است. اگر الان برای ما مسئله، بعد از ۱۴۰۰ سال حل شده غیر از آن زمان است؛ زیرا آن زمان، خیلیها که خودشان را بزرگ میدانستند و صحابی بودند و وجود مقدس نبی اکرم و امیرالمومنین و امام مجتبی را درک کرده بودند و شاگردی آن حضرات را کرده بودند، نمیتوانستند بپذیرند که این راه، راه صوابی است.
تسلیم شدن نسبت به وجود مقدس سیدالشهداء در این بلاء عظیم، در این امتحان سخت و سر باز نزدن و قوای خود را در اختیار معصوم قرار دادن قدم اول است.
تسليم مقام اسلام است؛ يعني قلب انسان دنبال قلب وليّ خدا حركت كند و سلم در مقابل او باشد.
🔸 التصدیق:
قدم دوم، تصدیق است. یعنی امام را عین صدق محض بدانی و شک و ریب و تکذیب نسبت به امام، در انسان پیدا نشود. خیلیها در ته دلشان نسبت به حقانیت سیدالشهداء(ع) تردید کردند. ما یک تصدیق داریم، نقطه مقابلش از شک شروع میشود، بعد به ریب و بدگمانی میرسد، بعد به تکذیب ختم میشود. مقابل تصدیق، تکذیب است. انسان، معصوم را تکذیب میکند و میگوید: درست نیست، صدق نیست، فرمان خدا نیست، راه صواب نیست. اولش هم از یک تردید و شک آغاز میشود. انسان اگر در حقانیت جبهه انبیاء و اولیاء الهی تردید کرد این تردید، همین جا نمی ماند؛ بلکه شیطان، انسان را قدم به قدم پیش میبرد تا به مقام ریب و بعد هم مقام تکذیب میرساند. تصدیق کردن معصومین و آنها را عین حق و صدق دانستن و شک نکردن در سختیها بهخصوص آنجایی که به حسب ظاهر با تعلقات ما درگیر میشود، کار بسیار سختی است؛ چون ما وقتی میخواهیم تصدیق کنیم، ترازوی ما، تعلقات ما هستند.
تصديق، يعني در امواج سنگينترين ابتلائات و امتحانهايي كه وليّ خدا از انسان میگیرد در ورود به باب او ترديد به خود راه ندهد و ذرّهاي در حقّانيت و صدق و پاكي و طهارت او شک نکند. با يقين كامل وليّ خدا را همراهي كند.
🔸 الْوَفاء:
آدمی که تسلیم امام است؛ به فهمی میرسد و محاسباتش با امام همراه میشود. عقل عملش، تعلقاتش، خوب و بد کردنهایش، زشت و زیبا کردنهایش، درکش از معروف و منکر، با امامش هماهنگ شده و تابع و دنبالهرو امام و نورانی به نور امام میشود. حالاست که میتواند وفا بکند و پیمانهاش را پر میکند و عهدهایی که با امامش داشته، بتمامه انجام دهد. «وافی» آن کسی است که پیمانه را پر میکند.
قرآن می فرماید «وَ مَنْ أَوْفی بِعَهْدِهِ مِنَ اللَّهِ فَاسْتَبْشِرُوا بِبَیْعِکُمُ الَّذی بایَعْتُمْ بِهِ». کسی با خدا وفا کرد، خدای متعال در وفاداری، بر همه، سابق است و اصلاً وفاداری همه، از او است. روز قیامت، همه شهدا و خصوصاً شهدای کربلا که گُل سرسبد گلها هستند؛ وقتی جایگاه حضرت ابالفضل را نسبت به حضرت سیدالشهداء میبینند، غبطه میخورند.
وفا، يعني اينكه همۀ سرمايهاش را بدهد و خود را نهتنها هيچكاره، که بدهكار بداند.
🔸النصیحه:
از این لطیفتر، نصیحت است. نُصحِ برای امام؛ به معنای نصیحت کردن و موعظه کردنِ امام نیست، بلکه بیش از وفا، و بهمعنای خیرخواهی کردن است؛ یعنی پیمانه ات را که پر کردی، آنچه را هم که از تو نخواستند، بروی انجام بدهی؛ یعنی کار را زیباتر و بیشتر از آنکه خواستند، انجام دادن. همان که خدای متعال در قرآن خطاب به پیامبر فرمود: «طه * ما أَنْزَلْنا عَلَیْکَ الْقُرْآنَ لِتَشْقی»(طه/۱-۲) پیغمبر ما! نگفتیم این قدر زحمت بکشی؛ بلکه ما گفتیم برو دست بندگان ما را بگیر و بیاور. برو عالم را آباد کن و با عبادت خودت عالم را نورانی کن. نگفتیم اینطور به زحمت بیفت. این نصیحت است. سیدالشهداء، امام است؛ اگر کاری بکنی که بگویند او نسبت به امامش نصیحت کرد و بیش از آنکه وظیفهاش بود و عهد داشت، با امام خودش نُصح داشت که خیلی چیز عجیبی است. این است که حضرت فرمود: عموی من در روز قیامت یک درجهای دارد که همه شهدا به او غبطه میخورند. این است که همه ائمه علیهم السلام ایشان را دوست دارند و افتخار میکنند. در حالی که معصوم، مدار همه کائنات است؛ ولی به مثل حضرت اباالفضل افتخار میکنند و حرفش در دستگاه آنها ردخور ندارد.
نصیحت؛ يعني بالاتر از تكليف بار برداشتن.
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 مهمترین وسیلۀ سلوک، توجّه به بلای اولیای خدا و بهویژه توجه به اعظم بلاها، یعنی مصیبت سیدالشهداست.
◼️ #استاد_میرباقری:
◀️ مراقبۀ محرّم، مراقبۀ اجابت دعوت سیّدالشُّهداست. ما باید مراقبه کنیم ببینیم چهقدر اجابت کردیم و به همراهیِ آن حضرت رسیدیم یا نه؟ در زیارت رجبیّه آمده «لَبَّيْكَ دَاعِيَ اللَّهِ إِنْ كَانَ لَمْ يُجِبْكَ بَدَنِي عِنْدَ اسْتِغَاثَتِكَ وَ لِسَانِي عِنْدَ اسْتِنْصَارِكَ فَقَدْ أَجَابَكَ قَلْبِي وَ سَمْعِي وَ بَصَرِي». آیا واقعاً قلب ما اجابت کرده یا خیر؟ آیا گوش ما دعوت حضرت حق را شنیده و به سمع رسیدیم؟ بَصَر ما عاشورا را دیده و به شهود عاشورا و به رؤیت آن دعوت رسیدیم؟ آیا حقیقت آن دعوت و آن ندایی که در عالَم هست را شنیدیم؟ این ندا تعطیل نشده. ندای حضرت هنوز هم در عالَم جاری است و خواهد بود؛ آیا به آن جذبهها رسیدیم یا نه؟ و آیا این اجابتها ما را به عاشورا رسانده است یا خیر؟
◀️ مهمترین وسیلۀ سلوک، توجّه به بلای اولیای خدا و بهویژه توجه به اعظم بلاها، یعنی مصیبت سیدالشهداست. این مصیبت، در حقیقت، ابتلای رسولاللّه(ص) است.
این ابتلاء، اعظم وسایل سلوک بهسمت خدای متعال و محور تهذیب کُلّ تاریخ است. حتّی انبیای اولوالعزم نیز از این ابتلاء بهره برده و بهواسطۀ آن رشد کردهاند.
◀️ عاشورا، کانون جوشش تولّی به حق و تبرّی از باطل است.
امام حسین (علیه السلام) چهکار کند که همۀ قلوب را مُحبّ حق و مُبغض باطل کند، آنهم نهفقط مظاهر باطل، بلکه کار را به عمیقترین لایههای باطل برساند و بُغض را از عمق قلب انسان متوجّه دشمنان کند؟
آیا جز با بلای عاشورا میشود؟
☑️ @mirbaqeri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 استاد میرباقری | روضۀ سوزناک عاشورا
◾️حَتَّى نَكَسُوكَ عَنْ جَوادِكَ، فَهَوَيْتَ إِلَى الْأَرْضِ جَريحاً، تَطَؤُكَ الْخُيُولُ بِحَوافِرِها، وَتَعْلُوكَ الطُّغاةُ بِبَواتِرِها...
☑️ @mirbaqeri_ir