رویکرد مهدویت .mp3
940K
🔊 قطعه صوتی | استاد میرباقری
🔍 مهدویت، همه موضوعات و مسائل را تحت پوشش قرار میدهد.
☑️ @mirbaqeri
🔻اشتغالاتِ دنیایِ امروز، ما را از فرصتِ باقیماندهٔ ماه شعبان غافل نکند.
🔹 استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«سعی كنيم در مابقی ماه شعبان تدارك كنيم كوتاهیای كه در گذشته ما بوده است.
كسی نمیتواند بگويد ما حق این ماه را ادا كرديم. اگر كوتاهی كردهايم، اولين قدم در رشد، اعتراف به كوتاهی است. کسی كه احساس نمیكند در بندگی خدا كوتاهی كرده، رشد نمیكند!
مرحوم صدوق از عيون اخبارالرضا(ع) نقل كردهاند که اباصلت در آخرين جمعه ماه شعبان بر امام رضا(ع) وارد شدند. حضرت فرمودند: اباصلت! اكثر شعبان گذشت، اين آخرين جمعه ماه شعبان است: «فتدارك فيما بقی منه تقصيرك و عليك بالإقبال على ما يعنيك و ترك ما لا يعنيك»...
باید سعی كنیم آنچه را که به درد نمیخورد، در مابقی اين ماه كنار بگذاريم. خوردنها، خوابيدنها، نگاهكردنها و اشتغالات متنوعی كه دنيای امروز بر ما فراهم میكند. البته حقیر مخالف ورزش و تفريح نيستم، اما مخالف هستم كه ورزش به لهو و لعب تبديل شود؛ يعنی اشتغالاتی بر ما بيايد كه اصلاً نفهميم در فضای ما چه میگذرد. بهسرعت فرصتها بروند و ما غفلت كنيم.»
☑️ @mirbaqeri
🔻 گاهی همه رياضتهای انسان به خاطر يك گناه به نتيجه نمیرسد.
💥 دستور امام رضا(ع) به كثرت در استغفار و تلاوت قرآن و دعا در روزهای آخر ماه شعبان، برای پاک شدن و مطهر شدن قبل از ورود به ماه مبارک رمضان
🔹 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«در حديثی معروف، اباصلت از وجود مبارك حضرت ثامن الحجج(ع) چنين نقل ميكند: آخرين جمعه ماه شعبان در محضر حضرت بودم؛ ايشان فرمودند: فرصتها گذشته و اين آخرين جمعه ماه شعبان است؛ حضرت دستوراتی دادند كه انجام دهم. سپس فرمودند: كوتاهیهايي كه در طول اين ماه شده را جبران كن. حضرت چند دستور به ايشان دادند كه يكي از آنها كثرت در استغفار است؛ استغفار خود را زياد كنيد؛ تلاوت قرآن و دعا را زياد كنيد، تا پاك و مطهر وارد ماه بعد شويد.
گاهي همه رياضتها انسان به خاطر يك گناه به نتيجه نمیرسد؛ در نهايت هم تا هنگامی كه آن گناه صاف نشود، انسان به نتيجه نمیرسد؛ برطرف كردن گناه نيز نيازمند توبه و توجّه است. حضرت هم چنين فرمودند: اگر امانتی از مردم به عهده داريد به صاحبش برگردانيد. انسان بايد به انواع امانات و ديوني كه بر عهده دارد توجه كند؛ گاهي يكی از آنها، مانع بهرهمندی [از فيوضات الهي] میشود؛ حضرت در ادامه فرمودند: بر ترك و رهايي از گناهاني كه مرتكب شدهايد، مصمم باشيد. البته هر كسي بايد متناسب با احوال خود عمل كند؛ ممكن است كسي گناه كبيره مرتكب شده باشد و ديگري اهل مكروه هم نباشد؛ اما بیترديد همه در درگاه خداي متعال، مذنب هستند. سپس فرمودند: براي ترك گناهان تصميم بگيريد و سعي كنيد به خوف الهي روي آوريد؛ ترس از خداي متعال را در خود ايجاد كنيد و به او توكل داشته باشيد كه اين وادی، بدون توكل، پيمودنی نيست.»
☑️ @mirbaqeri
🔰 بدون تعارف میگویم: معلم، پایهریز تمدن نوین است
🔻رهبر معظم انقلاب، در دیدار معلمان و فرهنگیان:
🔹مهمترین موضوع تمدنی ما تعلیم و تربیت است. برای یک کشور و تمدن، از همهی سرمایهها مهمتر، سرمایهی انسانی است. یعنی اگر پول داشته باشید ولی سرمایهی انسانی نداشته باشید به جایی نمیرسید؛ مثل این کشورهای پولدار که جیبهای گشادشان را در اختیار خائنین به بشریت قرار میدهند چون نیروی انسانی ندارند.
🔸[مثال دیگر اینکه] کشور ما روی دریایی از نفت خوابیده بود؛ ما نه خبر داشتیم و نه بلد بودیم [استخراج کنیم]. آنهایی که بلد بودند، نفت ما را بردند و برای خود کارخانه ساختند و در جهت جنگهایشان استفاده کردند و در دورهی طاغوت چیز مختصری به ما دادند. این نتیجهی سرمایهگذاری نکردن بر روی منابع انسانی است.
🔹بنده اهل تعارف نیستم و آنچه در این سالهای متمادی دربارهی معلم ابراز کردم برخاسته از این باور است که معلم، پایهریز تمدن نوین است؛ چون اگر نیروی انسانی شایسته نباشد تمدن نیست.
🔺شما جهادگرانی در میدان مبارزه با جهل و بیسوادی هستید. ۹۸/۲/۱۱
@Khamenei_ir
دانشآموز تمدنساز .MP3
2.99M
🔊 قطعه صوتی | توصیههای مهمِّ استاد میرباقری به معلمان و آموزگاران، ۹۵/۲/۲۱
🔍 دانشآموزان حکیم و بصیر و دانشآموزان تمدنساز تربیت کنید.
🔍 دانشآموزانی تربیت کنید که ذلیل و تحقیرشده در مقابل توسعه غربی نباشند.
☑️ @mirbaqeri
چالشهای اجتماعی مهدویت .MP3
8.77M
🔊 استاد میرباقری | قطعه صوتی با عنوان «چالشهای اجتماعی مهدویت»
#جریانشناسی_مهدویت
💥 جریانهای مختلفی در برابر مهدویت مانع ایجاد میکنند:
1⃣ جریانهای مقابلهگرا، که اصلیترین خطر هستند (جریان مدرنیته، جریان توسعهگرایان، جریان تکفیریها)؛
2⃣ جریانهای تقلیلگرا (جریان مدرنیته اخلاقی، جریان تقلیل انتظار به «احتراز»، جریان تقلیل انتظار به «اعتراض»، جریان فقاهت غیرانقلابی)؛
3⃣ جریانهای انحرافی (مدعیان مهدویت، کسانی که در زمینهسازی برای ظهور، از «فقاهت» عدول میکنند، یا از تقیه عبور میکنند).
▫️ ۲۴ دقیقه
▫️ ۸ مگابایت
☑️ @mirbaqeri
🔻دعا و مناجات با حضرت حق، به واسطه معصوم(ع) در عالم انسانی تنزل يافته است.
🔻تداوم در خواندنِ ادعيهٔ لطيفی مانند مناجات شعبانيه و صلوات شعبانيه، حتي در غير ماه شعبان، آثار عجيبی دارد.
🔹استاد سید محمدمهدی میرباقری:
از امام سجاد(ع) ادعيه لطيفی مانند مناجات شعبانيه و صلوات شعبانيه نقل شده که معارف بلندی است؛ تداوم در خواندن اين صلوات و مناجات حتي در غير ماه شعبان هم آثار عجيبي دارد. حقيقت اين دعا مانند حقيقت قرآن است. حقيقت قرآن در منزلت بالايي است كه قلب بشر ظرف دريافت تجليات آن نيست، حقيقت اين دعا، حالي است كه تنها بين امام(ع) و خداي متعال است؛ حالي كه در دسترس و قابل دريافت براي بشر نيست؛ امام(ع) اين حال را تنزّل داده و آن را قابل دريافت و درك كردهاند. دعا در حقيقت حال استكانت، تضرّع، بندگي، فقر، افتقار، احساس نياز و تمام حالات بين امام (ع) و خداي متعال است؛ اگر امام(ع) اين حال را در عالم تنزل نميدادند دست كسي به حقيقت آن نميرسيد. از كارهاي امام سجاد(ع) كه در صحيفه سجاديه ظهور دارد، تنزل آن حقايق در عالم است. حضرت از طريق اين ادعيه عالم را وارد فضاي درك آن حقايق كردهاند. همچنان که اگر حقايق قرآن، نازل نميشد هميشه در پرده حجاب باقي بود و نبي اكرم(ص) واسطه تنزل حقيقت قرآن به عالم انساني شدند، به همين ترتيب، حقيقت دعا نيز به واسطه حال امام سجاد (ع) در عالم انساني تنزل يافته است. دعا از خزاين غيب الهي _كه در محضر خداي متعال است_ از نيازها و ظرفيت هاي انسان، از ضعفها و عقوبتهايي كه در انتظار انسان است و از جمال و جلال الهي و افتقار انسان به اين جلال و جمال الهي سخن میگويد.
اگر معصوم (ع) آن تلقي خود از خداي متعال، افتقار خويش، سختي راه و مراحل سلوك و مانند آن را، به عالم انساني تنزل نمیدانند، هيچ گاه باب دعا به روي بشريت گشوده نميشد و كسي نميتوانست با خداي متعال مناجات كند، بیترديد مناجات با حضرت حق به واسطه معصوم(ع) واقع شده و تنزل يافته است. حقيقت حال مناجات مؤمن نيز، تنزل حال معصوم (ع) در او و تجلي آن حقيقت در قلب اوست.»
☑️ @mirbaqeri
🔆 سید مُنیرالدین حسینیِ هاشمی:
وقتی مدل سرمایهداری در اقتصاد حاکم است، توصیه به سادهزیستی و «ازدواج ساده»، یک تعارف است!
متن کامل: ⬅️ https://eitaa.com/moniroddin/200
دعای ورود به ماه رمضان .pdf
510.7K
↖️ متن دعای امام سجاد(علیهالسلام)، هنگامی که ماه رمضان فرا میرسید...
📜 وَ الحَمدُلِلّه الذّی جَعَلَ مِن تَلکَ السُّبُلِ شَهرَهُ شَهرَ رَمَضانَ،
شَهرَ الصّیام وَ شَهرَ الاِسلامِ وَ شَهرَ الطَّهورِ وَ شَهرَ التَّمحیصِ وَ شَهرَ القیامِ...
☑️ @mirbaqeri
⚡️⚡️«دعای ورود به ماه مبارک رمضان»، امکانِ ورود به ضیافت و بهرهمندی از ماه رمضان را فراهم میکند.
💠 استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
"دعای ورود به ماه رمضان، که در شب اول ماه مبارک رمضان خوانده میشود، را خودتان بهدقت ملاحظه بفرمایید و ببینید امام سجاد(علیهالسلام) چه تَنَبُّهاتی را به ما در آغاز این ماه دادند؛
با این تنبهات، امکانِ ورود به ضیافت و بهرهمندی از ماه رمضان در هنگام ورود و آغازَش فراهم میشود.
توجهات و تنبهاتی که انسان باید پیدا کند تا بتواند به این ماه رورود پیدا کند و از سفره گسترده این ماه متنعم شود، در این دعا وجود دارد.
... سعی کنید که فرصتهای این ماه را فوت نکنید. فرصتها مترصد نمیماند تا ما خودمان را آماده کنیم! ما باید خودمان را آماده کرده باشیم و اهل سرعت باشیم تا فرصتها از دست نروند.
شب قدر نزدیک است! ماه رجب و شعبان گذشته! طوری فرصتها را مغتنم بشماریم که انشاءالله برای ورود به شب قدر و تنعم از آن آماده بشویم».
☑️ @mirbaqeri
مناجات ابوحمزهٔ ثُمالی .mp3
13.53M
🎧 استاد میرباقری | قرائتِ کاملِ دعای ابوحمزهٔ ثمالی
📜 إِلَهِي لا تُؤَدِّبْنِي بِعُقُوبَتِكَ، وَ لا تَمْكُرْ بِي فِي حِيلَتِكَ، مِنْ أَيْنَ لِيَ الْخَيْرُ يَا رَبِّ وَ لا يُوجَدُ إِلّا مِنْ عِنْدِكَ، وَ مِنْ أَيْنَ لِيَ النَّجَاةُ وَ لا تُسْتَطَاعُ إِلّا بِكَ، لا الَّذِي أَحْسَنَ اسْتَغْنَى عَنْ عَوْنِكَ وَ رَحْمَتِكَ، وَ لا الَّذِي أَسَاءَ وَ اجْتَرَأَ عَلَيْكَ وَ لَمْ يُرْضِكَ خَرَجَ عَنْ قُدْرَتِكَ، يَا رَبِّ يَا رَبِّ يَا رَبِّ...
☑️ @mirbaqeri
در محضر آیتالله میرباقری
🎧 استاد میرباقری | قرائتِ کاملِ دعای ابوحمزهٔ ثمالی 📜 إِلَهِي لا تُؤَدِّبْنِي بِعُقُوبَتِكَ، وَ لا
⚡️⚡️ در ۳۰ شبِ ماه رمضان، ۳۰ دور «دعای ابوحمزه» را بخوانید تا به فضاهای جدید و عَوالِم جدید ورود کنید.
💠 استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«سی شب ماه رمضان، سحرها بلند شوید و ابوحمزه بخوانید. اگر کسی سیشب ابوحمزه خواند و سر این سفره نشست، کمکم فضاهای جدیدی به رویش باز میشود؛ کمکم با عوالم دیگری رفیق میشود؛ میفهمد چه نیازهایی وجود دارد و چه وسعتی در این عالم هست و چه سیرهایی برای انسان میتواند وجود داشته باشد؛ میفهمد چه خطراتی او را تهدید میکند و چه عیوبی در او هست که از آنها غافل بوده است.
موانع انسان، عیوب انسان، رحمتهای خدا، وسعت عوالم، وسعت اضطرارها و مسیر طولانیِ پیش روی ما، در دعاهای سحر ماه رمضان [مثل دعای ابوحمزه] وجود دارد.
اگر کسی سی شب آمد و گریه کرد، کمکم شب سیام، کمی طعم ابوحمزه با ذائقهاش آشنا می شود؛ کمکم حال دعا به او دست میدهد.
نه اینکه هر شب یک صفحه بخوانید! هر شب باید یک دور ابوحمزه را خواند؛ مگر اینکه مانعی باشد. سی دور ابوحمزه بخوانید؛ در آغاز هم ممکن است به انسان چندان حال توجه دست ندهد، ولی اگر سی شب خواندید، شب سیام میبینید که چه اتفاقی خواهد افتاد...».
☑️ @mirbaqeri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 استاد میرباقری | توصیههایی درباره ماه مبارک رمضان
رزقهای خاصِ ماه رمضان .mp3
643.8K
🎧 استاد میرباقری | قطعه صوتی
⚡️⚡️ اگر کسی «مناجات سحر» را درنیابَد، هرچه در «روز» تلاش کند، به آن فضیلت نمیرسد.
☑️ @mirbaqeri
🔰 به کانالِ «استاد سید محمدمهدی میرباقری» در «ایتا» بپیوندید.
(استادِ سطح خارج حوزهٔ علمیه، عضو مجلس خبرگان رهبری، رئیس فرهنگستان علوم اسلامی)
🌀 نکتههای نابِ معرفتی، هر روز در کانالِ «در محضر آیتالله میرباقری»
https://eitaa.com/mirbaqeri ⬅️
🌀 صوت بیانات، بُرشهای متنی، عکسنوشتهها، اخبار جلسهها و کتابها
🔗 آخرین مطلبِ کانال 🔻
📝 بعضیها تمام هنرشان این است که نماز صبحشان قضا نشود و یا اگر قضا شد، بخوانند! ⚡️ یک نامحرم و یک صحنهٔ هیجانانگیز و مُحرّک که پیش میآید، باید خودش را به آب و آتش بزند که بتواند سرش را پایین بیندازد و از کنار این صحنه عبور کند!!
با این مقدار سرمایهٔ معنوی، چگونه میتوان از امتحانات و فتنهها عبور کرد؟
○ لینک کلیپ: https://eitaa.com/mirbaqeri/1650
♻️ در شبکههای مجازی به اشتراک بگذارید.