🔹 جريان اربعين يک پشتوانۀ هزار و چهارصد ساله دارد؛ لذاست که دشمن نمیتواند مثلش را بيافريند.
🔹 «اربعین»، محورِ انسجامِ داخلیِ «جبهۀ مقاومت» بر محور «محبت و کرامت» است. دشمنان و منافقین برای برهم زدنِ اربعین، به نبأِ فاسق، تنابُزِ بالالقاب، سوءظن، اختلافاتِ قومی و نژادی و زبانی، و... دامن میزنند.
🔹 در اجتماع اربعین، کرامت و الفت و شرافت و ایثار و امنیت را مشاهده میکنید. زیارت اربعین نوعی هجرتِ الیالامام است که فاصلهٔ ناشی از قومیت و نژاد و سوءظن و تنابُزِ بالالقاب را از بین میبرد و بستر امتسازی و تمدنسازی میشود.
🔹 کسانی که با کاروان زائرین اربعین نرفتهاند دلشان با آنها باشد و وسعتِ نیت داشته باشند و نیت داشته باشند که اگر مقدور شد، سال آینده در میان زائران اربعین باشند.
🔹 نتيجه زيارت اربعين _ آن چنان كه در انتهاي زيارتنامه اربعین آمده است _ تسليم قلب، تبعيت محضِ رأي انسان از امام و آماده بودن زائر برای نصرت حضرت است. انسان بايد به جايي برسد كه هيچ رأيي در برابر امر معصوم نداشته باشد.
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
هدایت شده از 🔅 سید منیرالدّین حسینےِ الهاشمے
💥 آغاز فروش مجازی کتاب:
📘 #الٰهیات_تمدّنی
(با رویکرد مقایسهای به فلسفه دین معاصر و تأکید بر اندیشههای کلامی علامه سید منیرالدین حسینی الهاشمی)
✍ نوشتۀ استاد محمدرضا خاکی قراملکی
📚 950 صفحه (140 هزار تومان)
⬅️ با تخفیفِ 20درصدی: 112 هزار تومان
⬅️ و ارسال پُستیِ رایگان
🔗 دانش الهیات، درصورتیکه روشمند و مستند و همراه با حجیّت باشد، مانع حقیقی اعوجاج و مغشوش شدن فهم دین از طریق «روشهای تأویلی» و «هرمنوتیکی» و «پدیدارشناختی» میگردد.
سطح تفقه دینیِ حاصلشده در کلام و الهیات موجود، به دلیل عدم تکاملِ مبانی و روشِ آن و نیز عدم تکامل در موضوع و سطح خطابات آن، کفایت و قدرت حل مسئلههای تمدنی و اجتماعی را ندارد. ازاینرو، بایستی الهیات از «وضعیت انتزاعی» و «فردی» ارتقاء یافته و به یک «الهیات تمدنی» و الهیات ناظر بر شدن و تکامل، تحول یابد.
🌀 لینک خرید آسان:
🌐 https://ppng.ir/d/8cDv
🌀 پیام در شبکههای مجازی:
🆔 @tamaddonnovin
🌀 شماره تماس:
☎️ 09104646212
📢 زیارت اربعین، اُمّتسازی میکند.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«آن ماجرایی که به ظهور ختم میشود عاشوراست. امتی که در عصر ظهور شکل میگیرد حول محور سیدالشهدا شکل میگیرد؛ چون #عاشورا هزینه ساخت #امت است و قلوب را متمایل به اهلبیت(ع) میکند. «إِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَيْنِ حَرَارَةً فِي قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ لَا تَبْرُدُ أَبَداً». این شعلههای #محبت امام حسین(ع) است که محبت را میسازد. پس وقتی عاشورا محور اجتماع قلوب بشود، زیارت سیدالشهدا و زیارت #اربعین هم یکی از ارکان شکلگیری امت میشود.
همانطوری که کعبه و #حج و بیت امتسازی میکند، زیارت امام حسین(ع) هم امتسازی میکند؛ حتی در بعضی روایات است که نقش زیارت امام حسین(ع) در شکلگیری امت امام زمان(عج)، از نقش کعبه بیشتر است. پس یکی از ارکان ساختن امت، هجرت به امام و شکلگیری یک جمع مهاجر است.
همانطور که زیارت یکی از ارکان شکلگیری جامعه امام زمانی است، گسترش #توریسم غربی هم از ارکان شکلگیری جامعه نوین غربی است و در دنیا خیلی بر سر توریسم سرمایهگذاری میکنند؛ حتی در کشور ما هم بعضیها از سر غفلت و بعضیها از سر عمد میخواهند مدل توریسم غربی را به اسم منبع تولید ثروت گسترش بدهند. نکته توریسم این است که این رفتوآمدها باعث انتقال فرهنگ مدرن از دنیای غرب به کشور ما میشود و جامعه ما بر محور فرهنگ غرب شکل میگیرد.»
☑️ @mirbaqeri_ir
📢 سوره حجرات، مسیر امتسازی را نشان میدهد.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«حول سوره حجرات گفتهاند که در مورد مواعظ اخلاقی است، ولی تلقی حقیر این است که این سوره، مسیر امتسازی بر محور وجود مقدس نبی اکرم صلی الله علیه و آله را به ما میگوید و موانع این امتسازی را به ما نشان میدهد».
▶️ http://iwo.ir/u1v09
▶️ http://iwo.ir/li72n
📢 کربلا نماد تمدن اسلامی است.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«در ایجاد تمدن مادی، توریسم نقشی اساسی دارد؛ چون فرهنگ را انتقال میدهد و موانع تشکیل تمدن مادی را کمرنگ می کند.
آنوقت، آیا زیارت سیدالشهداء نمیتواند چنین کاری بکند؟ آیا زیارت حضرت نمیتواند کثرتهایی که شیطان به پا میکند را به هم بزند و جایش یک تجمع درست کند؟ [حتماً میتواند.]
زیارت محور تجمع حول امام است؛ مثلاً همین جامعه ایران، حول امامزادهها و هجرت امام رضا علیه السلام اینطور شده است. پس، زیارت امام، امت درست میکند و جغرافیا درست میکند.
همانطور که برج ایفل و... نماد تمدن مادی است و دورش طوافی صورت می گیرد، کربلا هم نماد تمدن ماست و حولش طواف صورت می گیرد و این تمایل امتساز است.»
▶️ http://iwo.ir/u1v09
📢 اربعین، ظرفیتِ یکدست کردنِ جامعهٔ شیعه را دارد.
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«اربعین ظرفیت تبدیل شدن به یک نقطه کانونی را دارد و تا کنون این ظرفیت را نشان داده است. البته باید توجه داشت که این ظرفیتهای تاریخی در مراحل مختلف ظهور پیدا میکنند و باید مرحله تاریخیاش فرا برسد. فرض کنید کعبه پیش از اسلام هم بوده، ولی بعد از اسلام موقعیت ویژهای پیدا میکند. در زمان حضرت ابراهیم(ع) نیز موقعیت داشته (که قرآن فرموده: «إِنَّ أَوَّلَ بَيْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذي بِبَكَّةَ مُبارَكاً وَ هُدىً لِلْعالَمينَ»)، ولی باید در دین نبی اکرم(ص) ضرب شود تا به موقعیت حقیقی خودش برسد.
ما وقتی میخواهیم نسبت به اینگونه حوادث تصمیم بگیریم باید متناسب با ظرفیت حقیقی آن برنامهریزی کنیم. در غیر این صورت از آن حقیقت پیش میافتیم و آسیب میزنیم.
ما باید به اندازهای که از آن طرف راه باز میشود برنامهریزی کنیم. برنامهریزیها باید به این نکته معطوف شوند که قلوب متوجه شوند، بصیرت ایجاد شود، حرکتها ایجاد شود و نسلها و ادیان و خردهفرهنگها باید ساماندهی و سازماندهی شوند. البته متناسب با انفتاحی که از آن طرف ایجاد میشود. چون ما برنامهریزی نمیکنیم، از آن طرف برنامهریزی میشود.
برای مثال، ما در ظهور حضرت چه نقشی داریم؟ این خود حضرت هستند که ظهور میکنند. ظهور یعنی ظهور حقیقتِ آن کلمه غیبی. البته ما باید خودمان را آماده کنیم و اقدامات ما باید متناسب با تجلیاتِ آن طرف باشد. اصلاً معنی علائم ظهور همین است. یعنی ما باید بفهمیم که در کدام موقف هستیم تا خود را متناسب با آن موقف و برای حوادث بزرگ مهیا کنیم. چون اصل حوادث بزرگ از آن طرف شکل میگیرد و ما باید متناسب با گشایشی که از آن طرف شکل میگیرد، موقعیت را بفهمیم و عمل کنیم و عقب نیفتیم. ممکن است الآن ظرفیت شریک کردن ادیان دیگر را در زیارت اربعین نداشته باشیم ولی ظرفیت یکدست کردن جامعه شیعه و ایجاد همدلی و همفکری حول اربعین را داریم. یعنی زیارت اربعین را به سفری تبدیل کنیم که نقطه مقابل گردشگری غربی باشد. گردشگری بستر توسعه غربی است که در دنیا نمونههایی برای آن معیّن کردهاند که همان شهرهای اصلی دنیای غرب هستند. ما عوض آن، زیارت را داریم که بستر تحقق جامعه مهدوی است. باید دید بستر این کار چقدر آماده است تا به همان اندازه زیارت را در مقابل گردشگری سامان داد.»
☑️ @mirbaqeri_ir
☑️ #تازههای_سایت
⚫️ دانشگاه امام صادق علیه السلام
🔹جلسه اول/ تبیین صفات مخصوص خدای متعال ذیل سرکشی شیطان در داستان خلقت حضرت آدم علیه السلام
🔸yun.ir/c4bxf8
🔹جلسه دوم/ مقام کبریایی خدای متعال و امتحان بندگان به آن و تلاش شیطان برای سرایت استکبار خود به مومنین؛ ذیل خطبه قاصعه
🔸yun.ir/i3n4c
🔹جلسه آخر/ معیار شرافت انسان/ تلاش شیطان برای ایجاد استکبار در انسان ها ذیل خطبه قاصعه/ نحوه مواجهه با تمدن غرب و فیلسوفان آن
🔸yun.ir/4qygjc
☑️ @mirbaqeri_ir