❇️ انتقاد نماینده آیتاللهالعظمی سیستانی از زیادهروی و تجمل در زیارت اربعین
🔻حجتالاسلاموالمسلمین کشمیری نماینده آیتاللهالعظمی سیستانی در اروپا:
◼️ روایات دلالت میکنند که پسندیده است زائران به گونه ای رفتار کنند که گویا عزیزی از نزدیکان خود را از دست دادهاند. ظاهر روایات دلالت دارند بر اینکه انتخاب غذاهای لذیذ و همراه داشتن آن در هنگام زیارت امام حسین (ع) مکروه استو این بر خلاف حزنی است که زائران امام حسین (علیه السلام) باید احساس کنند.
◼️ زائران باید از احتمال نفوذ برخی عناصر مشکوک به منظور بیاعتبار کردن زیارت اربعین از طریق پوشش نامناسب و انجام اعمال نامتعارف و سپس انتشار آنها در شبکههای اجتماعی و در نتیجه آسیب رساندن به مکانت زیارت و زائران آگاه باشند.
#جنگ_چالدران ؛ نبرد آذری های ایران با ترکان عثمانی
🔸️اول شهریورماه سالگرد وقوع نبرد تاریخی چالدران در ۸۹۳ خورشیدی (۵۰۸ سال پیش) است.
🔸️پس از نبردهای متعدد شاه اسماعیل صفوی و تفوق بر رقبای داخلی و خارجی به خصوص شیبک خان ازبک ، سلطان سلیم عثمانی به شدت احساس خطر کرد و در پی جنگ با این قدرت نوظهور برآمد .
🔸️از علل دیگر جنگ چالدران می توان به تمایل مردم شرق ترکیه به مذهب تشیع و دیدگاه های صوفی گرایانه شاه اسماعیل و پیروی از عوامل متمایل به ایشان مانند شاهقلی بابا تکلو و نورعلی خلیفه روملو و شورش های مکرر در آن مناطق و همچنین تحویل ندادن سلطان بایزیدسوم پسر عموی سلطان سلیم که به دربار صفوی پناهنده شده بود را نام برد .
🔸️شاه اسماعیل به دلایل داخلی و خارجی تمایلی به جنگ نداشت اما پس از توهین های مکرر سلطان سلیم ، در نهایت به نبرد وادار شد و بخشی از سپاهش را که متشکل از ۴۰ هزار قزلباش آذربایجانی بود را در چالدران مستقر کرد .
البته قسمتی دیگر را به فرماندهی زینل خان شاملو در شرق نگاه داشت تا بتواند در صورت حمله ازبکان خطر آنان را دفع کند.
🔸️این اولین اشتباه مرشد قزلباشان بود زیرا چالدران دشتی مسطح بود که توپخانه و تفنگ نیروهای عثمانی می توانست به راحتی در عرصه نبرد نیروهای ایرانی را هدف قرار دهد.
🔸️پس از مدتی محمدخان استاجلو حاکم دیاربکر نیز به شاه صفوی پیوست ؛ او با در پیش گرفتن استراتژی زمین سوخته تمام آبادی ها و چاهها و مزارع را در سر راه خود به آتش کشید و سختی های بسیاری را به لشکرهای متعدد عثمانی وارد ساخت.
🔸️محمدخان که فردی با تدبیر بود و از قدرت توپخانه ارتش عثمانی اطلاع داشت، پیشنهاد داد که تا توپخانه آنان( که عدد آن به ۳۰۰ عراده می رسید ) مستقر نشده است باید در یک شبیخون آنان را نابود کرد ؛ پیشنهاد وی توسط سرلشکر دیگر ارتش ایران یعنی نورعلی خلیفه روملو تایید گردید اما یکی دیگر از فرماندهان نزدیک به شاه صفوی یعنی دورمیش خان شاملو(حاکم اصفهان) این عمل را به دور از جوانمردی دانست و اظهار داشت : نیروهای ما در هر شرایطی از پس ترکان برخواهند آمد و نیازی به اینگونه اقدامات نیست(شاه طهماسب پسر ارشد شاه اسماعیل و جانشین او همیشه دورمیش خان را به سبب شکست چالدران لعن می کرد).
🔸️شاه اسماعیل جوان نیز که غرور فتوحات گذشته را در سر داشت با پیشنهاد دورمیش خان موافقت کرد و آماده نبرد در روز روشن شد.
🔸️سپاه ۴۰ هزار نفری آذربایجان ایران در برابر ارتش ۱۴۰ هزار نفری ترکان عثمانی در ابتدای نبرد پیروز بود و میمنه ارتش ترکان در هم شکست و وضعیت برای آنان تا جایی حاد شد که سلطان سلیم قصد عقب نشینی داشت که ناگهان خبردار شد سنان پاشا با نیروهای کمکی رسیده و توپخانه نیز آماده انجام آتشباری است .
🔸️در مقابل سپاه ایران فاقد سلاح آتشین بود که دو علت داشت؛ یکم ناجوانمردانه بودن استفاده از توپ و تفنگ در اذهان ایرانیان و دیگری اتکای ارتش صفوی به سواره نظام سرعتی و در نتیجه ۳۰۰ توپ قدرتمند عثمانی، جنگاوران آذری را مانند برگ درخت بر زمین می ریختند .
🔸️شاه اسماعیل مجبور شد خود راسا به توپخانه حمله کند و تعدادی از توپ ها را از کار انداخت اما در اثنای عملیاتش در میان تعداد زیادی شتر و قاطر و اسب رمیده از صدای آتشباری گرفتار شد و توسط ترکها محاصره گشت.
🔸️شاه اسماعیل به شدت زخمی گشت و در محاصره تعدادی سرباز ترک قرار گرفت که در این لحظه یکی از ملازمانش به نام سلطانعلی میرزا افشار برای منحرف کردن آنان فریاد زد شاه ایران منم و در نتیجه آنان از شاه اسماعیل دست برداشته و وی توانست از مهلکه بگریزد ؛ سلطانعلی میرزا اگر چه بلافاصله گردن زده شد اما توانست با فداکاری خود جان شاه را حفظ کند و با این کار ایران را از خطر سقوط حتمی نجات دهد.
🔸️ شاه صفوی پس از از دست دادن ۴۰ هزار نظامی توانمند بالاجبار با ۳۰۰ نفر به تبریز عقب نشینی کرد و پس از آن به همدان رفت.
🔸️ترکان عثمانی وارد تبریز شدند و چنان جنایتی در حق آذربایجانی های ایران کردند که مورخان از بیان اعمالشان شرم دارند.
🔸️ارتش سلطان سلیم ۸ روز در تبریز ماند و مجبور به عقب نشینی شد و سپس شاه اسماعیل مجددا وارد تبریز گشت و فرمان داد تمام آذربایجان بزرگ سیاه پوش شود و سادات نیز عمامه سیاه به سر کنند.
🔸️پس از جنگ چالدران مناطقی از عراق و ترکیه امروزی همچون دیاربکر به دست عثمانی افتاد و خطر همسایه شرقی برای آنان تا حد زیادی رفع شد
🔸️شاه اسماعیل نیز پس از این جنگ با توجه به این که افسانه شکست ناپذیری اش فروریخته بود و۲ تن از همسرانش اسیر دشمن شده بودند به شدت دچار افسردگی شد و نتواست روحیه خود را بازیابد و چند سال بعد در سن ۳۶ سالگی درگذشت.
اما این جنگ خونین برای ایران عبرت هایی نیز داشت از جمله لزوم تجهیز به ساز و برگ جنگی جدید که در دوره شاهان بعدی صفوی صناعت آن دنبال شد
#گردشگری_مقاومت
چریک ۱۰۰۰چهره انقلاب
🔰 ۲ شهریور ۱۴۰۲، چهلوپنجمین سالروز شهادت ، شهید حجةالاسلاموالمسلمین سيدعلی اندرزگو گرامی و جاوید باد.
🔸ایشان به مدت ۱۵ سال، سازمان مخوف ساواک شاهنشاهی را در حسرت دستگیری خودش گذاشته بود و با تغییر چهرههای مداوم به مرد هزار چهره مشهور شده بود و نهایتاً در ماه رمضان سال ۱۳۵۷، و کمتر از ۶ ماه مانده به پیروزی انقلاب اسلامی، در سن ۳۹ سالگی، مظلومانه به شهادت رسید.
همسرش نقل میکند که ایشان، عنوان کرده بود که در دوران حضرت سیدعلی، امام زمان ظهور خواهد کرد، انشاءالله.
✳️ حضرت امام خمینی:
ما نیمی از انقلاب را از این شهید داریم، اگر ۱۰ تن مثل او داشتیم، دنیا را تحت سلطهی اسلام در می آوردیم.
#گردشگری_مقاومت
وقتی ژنرال روس ستارهاش را به احترام
سرباز ایرانی کند.
سرجوخه ملک محمدی از دستور پایتخت مبنی بر مقاومت نکردن در برابر ارتش سرخ شوروی سرباز می زند و به همراه ۲ سرباز دیگر 48 ساعت دشمن را در مرزهای ایرانی متوقف میکند.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، سوم شهریورماه سال ۱۳۲۰ شمسی یادآور یورش و تجاوز ناجوانمردانه ارتش اتحاد جماهیر شوروی به ایران در جریان جنگ جهانی دوم است.
در این روز سه مرزبان غیور ایرانی به نامهای ژاندارم سرجوخه مصیب محمدی، سرباز سید محمد راثی هاشمی و سرباز عبدالله شهریاری دستور تسلیم در برابر دشمن متجاوز را که از سوی حکومت رضاخان ابلاغ شده بود نادیده گرفته و جان و خون خود را با غیرت و مردانگی تقدیم وطن کردند. با توجه به موقعیت رود مرزی ارس، تنها راه عبور نیروهای ارتش شوروی در آن برهه زمانی پل آهنی جلفا در نقطه صفر مرزی ایران و شوروی سابق و فعلی جمهوری آذربایجان بود و در همان مکان مقاومت تاریخی سه مرزبان ایرانی در دفاع از میهن در مرز جلفا به وقوع پیوست.
ساعت ۴ صبح روز سوم شهریورماه سال ۱۳۲۰ به سرجوخه ملک محمدی در پاسگاه مرزبانی جلفا در آذربایجانشرقی خبر میدهند لشکری عظیم از ارتش سرخ شوروی بسوی مرز میآید و قصد دارد از «پل آهنی» گذشته و وارد کشور شود.
سرجوخه خبر را به تبریز مخابره میکند و از آنجا هم به تهران. از پایتخت دستور میآید که پادگان را تخلیه کنید و بدون هیچ مقاومتی اجازه ورود ارتش شوروی را بدهید. سرجوخه جسور خطاب به سربازانش میگوید: «هرکسی میخواهد، برگردد. من اینجا میمانم. میخواهم از کشور مقابل اجنبیها دفاع کنم.» ملک محمدی همراه با سرباز عبدالله شهریاری، سیدمحمد رایی هاشمی و سرباز دیگری هم قسم میشوند و میمانند.
هنگامی که نخستین نفربر شوروی قصد عبور از پل آهنی را دارد سرباز شهریاری بسوی راننده آن شلیک میکند و سرباز روس را از پای درمیآورد. درگیری سنگینی بین نیروهای کاملاً مسلح ارتش شوروی و سرجوخه و ۳ سربازش در میگیرد.
این درگیری به گفته شاهدان ماجرا که مشروح آن در اسناد آکادمی نظامی روسیه هم موجود است ۴۸ ساعت به طول میانجامد و در نهایت سرجوخه محمدی همراه با دو سرباز دیگرش عبدالله شهریاری و سید محمد رایی هاشمی زیر آتش شدید توپخانه لشکر ۴۷ شوروی به شهادت میرسند. نفر چهارم برای رساندن خبر ورود لشکر ۴۷ به دستور سرجوخه ملک محمدی ساعتی پیش از شهادت همرزمانش بسوی تبریز رفته بود.
واکنش فرمانده روسی به رشادت سه سرباز ایرانی
سرلشکر نوویکف، فرمانده لشکر ۴۷ شوروی وقتی متوجه میشود که سربازان ایرانی کشته شدهاند از پل آهنی عبور میکند و وارد خاک کشور میشود. او وقتی فهمید ۴۸ ساعت است که تنها با ۳ سرباز جنگیده، به نشانه احترام یکی از درجههایش را از روی دوشش باز کرد و روی سینه سرجوخه محمدی گذاشت و از چوپانی خواست ۳ سرباز شجاع را به شیوه مسلمانان کنار پل آهنی دفن کند.
تدفین این ۳ سرباز بهخاطر وطنپرستیشان با تشریفات نظامی از سوی لشکر ۴۷ ارتش دشمن صورت گرفت. بر روی سنگ آرامگاه هر سه نوشته شده است : آرامگاه ژاندارم شهید ...، که در شهریور ماه ۱۳۲۰ در راه انجام وظیفه در مقابل مهاجمین ایستادگی و به شهادت رسیده است.
با تأسیس منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس، توجه جدی به میراث فرهنگی و مفاخر ملی در شهر مرزی جلفا سرعت گرفت و در همین رابطه یادمان شهدای شهریور ۱۳۲۰ توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، استانداری آذربایجان شرقی و منطقه آزاد ارس در نقطه صفر مرزی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان پس از بازسازی کامل قبور سه شهید احداث گردید.
بر بالای آرامگاه آنان این بیت شعر نقش بسته است:
هرچند آغشته شد به خون پیرهن ما
شد جامه سربازی ما هم کفن ما
شادیم ز جانبازی خود در شکم خاک
پاینده و جاوید بماند وطن ما
#گردشگری_مقاومت
9.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️ مرد هزار چهره واقعی!/ کسی که خواب را از چشمان ساواک ربود...
⭕️ یک چریک، مخصوصا اگر «سیدعلی اندرزگو» باشد، قطعا در طول زندگی خود عکسهای زیادی نمیگیرد، مگر اینکه داستان تغییر چهره و تاکتیکهای اختفاء در میان باشد!
🎥 در ایام شهادت چریک مبارز مسلمان، #سیدعلی_اندرزگو روایتی از نحوه شهادت ایشان به دست عوامل ساواک در ۲ شهریور سال ۱۳۵۷ مصادف با ۱۹ رمضان از زبان شاهدان عینی را در انیمیشن کوچه سقا باشی رو ببینید.
#گردشگری_مقاومت
6.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مشای علی وعدک ....
این نماهنگ تکلیف بایدها و نبایدهای زائرین اربعین را مشخص می کند.
منتشر کنید.
#اربعین_مشاي
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥حرفهای جالب یه شیر دختر عراقی خطاب به برخی زائرین؛
حواست باشه وقتی میای کربلا حسین(ع) نمیخواد که با خط چشم و آرایش بیای
باید به برخی قلیل از زنان و دختران گفت، میری کربلا ،اربعین موسم حزن و عزاست نه تفرج و تبرج
🔴 مهدی یراحی
🔴 طراحی بازی با دستگاه قضا
🔴 و کسب اعتبار!
مهدی یراحی یک ترانه خوانده و آن را در قالب موزیک ویدئو منتشر کرده است. ترانهای که رسماً ترویج و ترغیب به اباحهگری است.
اما یک نکته بسیار مهم؛
👈 خاماندیشانه است اگر فکر کنیم یراحی نمیداند که این کار او عواقب دارد، برایش پرونده قضایی تشکیل خواهد شد و احیاناً دستگیر میشود، اما چه چیز باعث میشود او در آستانه سالگرد #مهسا_امینی این کلیپ را منتشر کند؟
یراحی دیده هر کس برایش پرونده تشکیل شده و احیاناً چند روزی را در حبس بوده، به عنوان یک قهرمان بازگشته! پیج اینستاگرامش چند صد هزار بلکه چند میلیون رشد داشته و برخوردی هم که با ایشان صورت گرفته، مانع فعالیتهایشان نشده است!! (آنچه در بازداشتگاه اتفاق میافتد اهمیت چندانی ندارد بلکه جامعه تصویری که میبیند، اینچنین است)
بله، به همین سادگی، وقتی برخورد بازدارنده نیست، برای تو طراحی میکنند و حتی از جرایم تو استفاده میکنند تا هم رسانهشان را رشد بدهند و هم #نشان_شجاعت از مخاطبشان دریافت کنند!!
نمیدانم اینقدر سخت است که پیج اینستاگرام و توییتر این جنس افراد برای چند سال با دستور قضایی از دسترس خارج شود و ممنوعالفعالیتِ واقعیِ رسانهای شوند تا حداقل به مقصودشان نرسند؟! حداقل با ساز و کار قضایی نظام، بازی طراحی نکنند؟! حداقل با لگد زدن کسب اعتبار نکنند؟! حداقل ...
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
10.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴فیلمی از استقرار نیروهای ویژه حشد الشعبی عراق در جاده نجف به کربلا جهت تامین امنیت زوار امام حسین علیه السلام
هر چیزی که با حسین اجین می شود چه زیباترین و بهترین می شود ،مخصوصا وقتی امنیت باشد. اصلا خود نام حسین امنیت آفرین است. ❤️
♻️ مفقود شدن "امام موسي صدر" در ليبی(1398 ق)
✍ سید موسی صدر معروف به امام موسی صدر (زادهٔ ۱۴ خرداد ۱۳۰۷ش در قم)، از عالمان و اندیشمندان شیعه در عرصه فرهنگی و سیاسی، و از شاگردان آيات عظام امام خميني، سيد احمد خوانساري و حجت است که پس از هجرت از ایران راهی نجف اشرف شد و سپس به لبنان رفت و در آنجا مجلس اعلای شیعیان لبنان و جنبش امل را تأسیس کرد و رهبری فکری و سیاسی شیعیان این کشور را عهدهدار شد.
🔸 او در ۹ شهریور ۱۳۵۷( ۲۵روز رمضان ۱۳۹۸ ق) طی سفری رسمی به لیبی به دعوت معمر قذافی، ناپدید شد.
🔸بسیاری گزارشها حاکی از شهادت او در همان زمان توسط قذافی است، ولی گزارشهایی نیز در دست است که او کشته نشده و در زندانهای لیبی بوده است. پس از سقوط معمر قذافی نیز هیچ گزارش رسمی جدیدی از وضعیت او به دست نیامد.
#کردشگری_مقاومت
🏴 شهادت "محمد بن ابي بكر" از ياران امام علي(ع) در مصر توسط معاويه (38 ق)
✍ محمد بن ابي بكر ابن ابي قَحافه، يكي از ياران وفادار امام علي(ع) بود كه مادرش، اسماء دختر عُمِيس پس از ابوبكر با امام علي(ع) ازدواج كرد.
🔸او از كودكي در دامان علي(ع) تربيت شد و به شايستگي، مهر علي در دلش جاي گرفت. از اين رو، وي از حواريّون و اصحاب خاصِّ آن حضرت شد و مورد عنايت ويژه ي امام قرار داشت.
🔸 او در جنگ جمل در ركاب اميرالمؤمنين (ع) بود كه از جانب امام به حكومت مصر انتخاب شد.
🔸 امّا مردم مصر از دَرِ نيرنگ با او وارد شده و در اين هنگام، سپاه معاويه به فرماندهي عمروعاص بر مصر تاخت در حالي كه مردم مصر، عليه او شورش كردند. جنگ شديدي روي داد تا اين كه لشكر محمد بن ابي بكر رو به ضعف نهاد.
🔸 سرانجام، محمد دستگير و به فجيع ترين وجهی به شهادت رسيد.
🔸او علاوه بر شجاعت و شهامتِ زايدالوصفي كه داشت، از علم و درايت و فهم و فراست و زهد و عبادتِ فوق العادهاي برخوردار بود.
🔸 اميرالمؤمنين علي(ع)، چون خبر شهادت محمد بن ابي بكر را شنيد، سخت بيتابي نمود و چندين بار در خطبه هاي خويش، وي را مي ستود.