میوه و سفرآرایی مرضیه بانو
#نان_حلوا_شکری_تابه_ای
@mivhe71
شیر 1 پیمانه
خمیرمایه یک و نیم قاشق چایخوری
شکر 3 قاشق سوپخوری
نمک یکچهارم قاشق چایخوری
آرد 300 گرم(تقریبی)
روغن و کره برای سرخ کردن
مواد میانی:
کره نرم 50 گرم
حلوا شکری 200 گرم، له شده
طرز تهیه:
برای تهیه خمیر، در کاسه مناسبی شیر ولرم و مقداری از شکر را مخلوط کرده و خمیرمایه را روی سطح آن بپاشید. آن را چند دقیقه کنار بگذارید تا خمیرمایه عمل کرده و پف کند. سپس بقیه شکر و مقداری از آرد را همراه با نمک به مواد اضافه کرده و با قاشق هم بزنید. بقیه آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر جمع شود. سپس در حال همزدن در صورت نیاز به تدریج آرد اضافه کنید. خمیر را به روی سطح کار منتقل کرده و خوب ورز دهید تا یکدست و کشدار شود و چسبندگیش کم شود. خمیر آماده را در کاسه چرب شده قرار داده و روی آن را با دستمال بپوشانید و به مدت حدود یک ساعت کنار بگذارید تا پف کرده و حجمش دوبرابر شود. بعد از این مدت پف خمیر را با دست گرفته و آن را به گلولههای کوچکی حدود 50 گرمی تقسیم کنید. خمیر را با وردنه، بسیار نازک باز کرده و با رعایت کمی فاصله از لبه خمیر، بک لایه کره نرم شده روی آن بمالید، سپس یک لایه حلوا شکری له شده روی خمیر پخش کرده و آن را رول کنید تا لولهای شود. رول به دست آمده را به صورت مارپیچی دور خودش پیچیده و با دست یا وردنه مجدداً آن را نازک کنید تا به ضخامت حدود 4 میلیمتر برسد. یا اینکه خمیر را مثل پیراشکی ببندید تا نیمدایره شود. کره را در تابه ذوب کرده و کمی روغن مایع به آن اضافه کنید و نانها را روی شعله بسیار ملایم سرخ کنید تا هم طلایی شده و هم بپزند. بعد برگردانید تا سمت دیگرش نیز طلایی شود. حرارت باید بسیار ملایم بوده و پخت هر سمت حدود 15 دقیقه زمان ببرد. سپس از تابه خارج کرده و در دستمال بپیچید تا تاز بماند.
نکته:
-میتوانید به جای حلوا شکری از خرمای پوره شده نیز استفاده کنید.
-دقت کنید که خمیر موقع کار پاره نشود، در غیر اینصورت حلواشکری از خمیر بیرون زده و در طول پخت میسوزد.
میوه و سفرآرایی مرضیه بانو
#کاچی 🍨 😋
▫️آرد گندم یک لیوان
▫️شکر سه چهارم لیوان
▫️کره 60 تا 70 (یا مخلوط کره و روغن) وقتی با آرد مخلوط میشه داخلش غوطه ور باشه خیلی نرم و لطیف اندازه ش اینجوری بهتر دستتون میاد
▫️زردچوبه یک قاشق غذاخوری
▫️زعفران دم شده مقداری
▫️گلاب یک سوم لیوان
🔸آرد رو در تابه یا قابلمه بریزین و با شعله ملایم مرتب هم بزنید تا کمی تغییر رنگ بده
سپس کره رو اضافه کنید و به هم زدن ادامه بدین زردچوبه و شکر رو اضافه کنید و یا کوچولو دیگر هم بزنید
حالا حدود 4 تا 5 لیوان آب اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آرد گلوله نشه گلاب و زعفران دم کرده رو اضافه کنید و صبر کنید تا کاچی به غلظت کافی برسه
♦️برای تیره شدن کاچی باید بیشتر تفت بدین
@mivhe71
#دسر_یالانجی
برای لایه سفید:
۱ پیمانه آرد
۱۲۵ گرم کره
۱ لیتر شیر
۱ پیمانه شکر
وانیل
۲ قاشق غذاخوری خامه صبحانه (اختیاری)
برای سس کاراملی:
۱ پیمانه آب ولرم
۱/۲ پیمانه آب گرم
۱ قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
نیم پیمانه شکر
طرز تهیه:
آرد و کره رو اونقدر تفت بدین تا بوی آرد دربیاد بعد آروم آروم شیر ولرم رو اضافه کنین و تند تند هم باید بزنین. بعد که ترکیب شد، شکر رو اضافه و مخلوط کنید تا غلیظ شه. میتونین شکر رو کمتر بزنین چون روی دسر سس شیرینیه.
بعد از روی حرارت بردارین و خامه و وانیل رو اضافه کنین و با بلندر هم بزنین تا یکدست شه بعد داخل پیرکس یا قالب دلخواه که قبلا خیس کردین و یخچال گذاشتین ، بریزین و یکدست پخش کنین .بعد بزارین یخچال تا بگیره.
در این حین، برای سس کارامل، شکر رو داخل تابه بریزین و روی حرارت ملایم قرار بدین تا شروع کنه به آب شدن، بعد شروع کنین به هم زدن با قاشق چوبی یا لیسک تا کاملاا آب شه بعد خیلی آروم آب گرم رو اضافه کنین و هم بزنین تا ترکیب شه بعد در طرف دیگه ، آب ولرم و نشاسته ذرت رو مخلوط کنین و به آرامی به سس اضافه کنین و اونقدر هم بزنین روی حرارت تا غلیظ شه .
سس کارامل رو روی لایه اول بریزین و پخش کنین و بزارین یخچال یک شب.
@mivhe71