#شاتو_بريان
مواد لازم:
گوشت فیله گوساله تمیز شده 1 کیلو
سس سفید 2 پیمانه
پیاز خام متوسط 1 عدد
قارچ اسلایس 250 گرم
روغن زیتون 50 گرم
نمک و فلفل به میزان لازم.
طرز تهیه:
گوشت فیله گوساله را از عرض با ضخامت 2 سانتي متر برش میزنیم و با استیک کوب می کوبیم ، فقط دقت کنید كه بافت گوشت از هم باز نشود .
پیاز را رنده ریز کرده و از صافی رد میکنیم . تکه های استیک را به روغن زیتون و آب پیاز آغشته میکنیم ؛ و با نمک و فلفل مزه دار کرده و برای چند ساعت داخل یخچال استراحت میدهیم تا مرینت شود .
سپس دو روی گوشت را در ماهیتابه چدنی برشته میکنيم ، اگر احساس کردید مغز گوشت خام است ميتوانيد درب ماهیتابه را بگذارید تا آب بيندازد و با حرارت ملایم بپزد و آب آن جذب گوشت شود .
قارچ ها را اسلایس کرده و با 1 قاشق روغن و 1 قاشق آبلیمو و با حرارت بالا تفت میدهیم .
بعد روی تکه های استیک میریزیم و سس سفید را روی قارچها میریزیم و به مدت 10 دقيقه با حرارت بسیار ملایم زمان ميدهيم تا مزه سس به خورد استيك برود و بعد در ظرف مورد نظر سرو و با چيپس خلال تزئین میکنیم .
سس سفید:
کره 20 گرم
شیر سرد 1 پیمانه
عصاره گوشت 1 عدد
آردسفید 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
خامه صبحانه 2 تا 3 قاشق غذاخوری
دستور تهیه سس:
آرد را با كره تفت میدهیم ، عصاره گوشت را در شير حل نموده و به سس اضافه کرده و مرتب هم ميزنيم تا به غلظت برسد و سپس خامه را به همراه نمك و فلفل سياه اضافه کرده و هم میزنیم و از روی حرارت برمیداریم
نکته:
به دلیل استفاده از عصاره گوشت که شور میباشد در مصرف نمک دقت بیشتری کنید
برنج : ۳ پیمونه
گوشت چرخ کرده : ۳۰۰گرم
پیاز : ۱عدد
زعفران دم کرده
سماق : ۴ق غ
روغن و کره ی محلی
نمک، فلفل و زردچوبه
مخلفات هم دوغ محلی ،ریحون،ماست و کره ی محلی و زیتون پرورده😍
طرز تهیه :
گوشت چرخ کرده ،پیاز رنده یا خرد شده ، نمک ، فلفل و زردچوبه رو حسابی تفت بدین . یه قاشق سماق و زعفرون رو بهش اضافه کنیبن و اجازه بدین بپزه و کاملا بدون آب بشه👍🏼
برنج را طبق معمول آبکش کنین .
ته قابلمه ای که برنج را داخلش دم می کنین رو کمی روغن بریزین و نون بندازین و به اندازه یک کفگیر برنج سفید داخل قابلمه بریزین و کمی سماق روی برنج میریزیم و بعد یک لایه برنج و کمی سماق و گوشت سرخ شده و این لایه ها را تا آخر ادامه بدین تا لایه آخری که برنج زعفرونی بدین و کره ی محلی رو بزارید روش تا دم بکشه .
اردبیلی ها برای رنگ این پلو از آب لبو استفاده می کنن تا حسابی قرمز بشه ولی من آب لبو نداشتم 🙈
رنگ صورتی پلو فقط رنگ سماقه👍🏼
از گوشت قلقلی هم میشه استفاده کرد که بنظرم این مدل بهتره چون گوشت بطور یکنواخت داخل برنج پخش میشه👍🏼
میشه گوشت رو هم لای پلو دم کرد 😍
@mivhe71
#دسر_کیوی 🥝 😋
▫️کیوی 8~ 10 عدد متوسط
▫️شکر نصف لیوان «ب میل خودتون»
▫️وانیل یک هشتم ق.م
▫️پودر ژله کیوی 1ونیم تادوبسته
▫️سه ق غ خامه قنادی یابستنی وانیلی 1لیوان
🔸کیوی خرد شده و شکر وانیل را با نصف لیوان اب روی حرارت قرارمیدهیم تا 5-6 دقیقه بجوشه، سپس از روی حرارت برمیداریم میگذاریم سرد شود. 👈پودر ژله کیوی را با دو لیوان آب جوش بن ماری میکنیم تا کامل حل شود . 👈کیوی جوشیده را رو میکس می کنیم تا پوره شود.
👈پودر ژله را به کیوی اضافه می کنیم.
سپس بستنی یاخامه رقیق شده را اضافه نمایید و با مواد مخلوط کنید
در اخر دسر را در قالب موردنظرریخته و در یخچال قرار دهید بمدت 5ساعت تا کاملا ببندد.
قالب رو چرب نمایید
@mivhe71