چرا بحران جمعیت دغدغه مسئولان نیست؟
نقش نفوذ خارجی و غفلت داخلی در تداوم سیاستهای کاهش نسل
مرتضی جمشیدی
*در سال 1395 نرخ رشد جمعیت در ایران نسبت به سه دهه قبل حدود سه برابر کمتر شده است. اتفاقی که نه بعد محرمانه دارد و نه امری پیچیده است که تصمیم گیران در دولت از درک آن عاجز باشند. این پدیده در عین آشکار بودن در آمارهای رسمی کشوری، از جانب تحلیل گران برجسته داخلی و خارجی نیز مورد بررسی قرار گرفته است. «فيليپ لانگمن» جمعيت شناس آمريکايي در کتاب گهواره هاي خالي مي نويسد: «در ايران پس از انقلاب، تقريبا دو سوم از نرخ باروري کاهش يافته است و بدين ترتيب تا سال 2030، تعداد سالخوردگان از کودکان بيشتر خواهد شد».
*«نيکولاس ابرشتات» از محققان انستيتو انترپرايز آمريکا در مقاله اي با عنوان کاهش باروري در جهان اسلام: تغييري فاحش که در کمال تعجب کسي متوجه آن نشده است؛ مي نويسد: «کاهش نرخ باروري در ايران طي 30 سال گذشته حيرت انگيز و معادل 70 درصد بوده است. اين ميزان يکي از سريع ترين و چشمگيرترين آمارهاي کاهش باروري در تاريخ بشر بوده است! با توجه به آمار اداره سرشماري آمريکا، تا سال 2040، درصد افراد سالمند بالاي 65 سال در 10 کشوري که بيشترين جمعيت مسلمان را دارند، از جمله اندونزي، ايران، الجزاير و مراکش، از درصد سالمندان حال حاضر آمريکا بيشتر خواهد بود.»
*«محمدجواد محمودي»، رئيس کميته مطالعات و پايش سياست هاي جمعيتي شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز در مقاله «سالخوردگي جمعيت؛ يک مسئله اجتماعي جمعيتي» آورده است: «در ايران، کاهش چشمگير نرخ باروري در دهه هفتاد و تداوم و تشديد آن در دهه هشتاد، ترکيب سني جمعيت را در آينده نزديک سالخورده مي کند. سرعت و شدت زياد کاهش باروري در ايران با شيب تندتري از ساير کشورها مشاهده مي شود. در ايران، در سال 1394 حدود 10 درصد جمعيت بالاي 60 سال سن داشتهاند. در 35 سال آينده يعني سال 1429 (در صورت ادامه يافتن روند کاهش رشد جمعيت)، درصد سالخوردگي جمعيت ايران به 33 درصد افزايش خواهد يافت.»
*فرزانه رودي»، دانش آموخته جمعيت شناسي از دانشگاه جورج تاون و مدير سابق برنامه خاورميانه و شمال آفريقاي دفتر مرجع جمعيتي آمريکا
(The Population Reference Bureau) نیز در مصاحبه اي با هافينگتون پست گفته است: «ايران، جهان را شگفت زده کرد؛ هنگامي که نتايج سرشماري سال 1996، نشان داد که بيش از نيمي از سطح باروري، صرفا ظرف 10 سال کاهش يافته است. يعني سريع ترين کاهش باروري که براي هميشه توسط کشوري تجربه شده است.»
*دو نفر از جاسوسان بنامی که در سالهای اخیر دستگیر شدند، ارتباط مستقیم با پروژههای تحدید نسل در ایران داشتهاند.البته این جریان بیش از آن است که بتوان آن را با دستگیری تعدادی جاسوس مدیریت نمود. نفوذ جریانی در حال حاضر به نوعی از نفوذ سیستمی تبدیل شده است که در آن حتی بخشهای قابل توجهی از سیستم رسمی دولت نیز زبان گویای برنامهها و سیاستهای بیگانه در حوزه جمعیت هستند.
*متاسفانه طی این سالها که جمعیت ایران با سرعتی سرسام آور به سمت مرزهای سالخوردگی در حرکت است، مسئولین دغدغهای در این ارتباط ندارند و همچنان مشغول اموری هستند که هیچ اولویتی ندارد. البته که بحث جمعیت؛ موضوع امنیت ملی است و ایشان اگر با دست مهربان نقد و نصیحت بیدار نشوند؛ لگد دشمن بیدارشان خواهد کرد.
http://kayhan.ir/fa/issue/1288/8
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/keyhannews
✏️
کمی عار کنید!
✍همانطور که پیش بینی می شد، دولت مردان و بانیان برجام بعد از سخنان «مایک پمپئو» از هر انقلابی دوآتشه ای سبقت گرفته اند!
🔺روحانی آمریکا را در مسیر بازگشت به قهقرای 2003می بیند و نیش و طعنه به آمریکا می زند!
🔺نوبخت هم مبارز و انقلابی شده برای پمپئو خط و نشان می کشد!
🔺ظریف توئیت آتشین می نویسد و حتی جهانگیری هم عملیات توئیتری را کلید می زند!
فصل مشترک حرف های آنها، محکوم کردن آمریکا و بی اثر بودن تهدید ها و تحریم های تازه آنهاست.
اما این حضرات حاضر نیستند به عهده بگیرند که وضع امروز ایران، حاصل اقدام دیروز آنهاست.
🔴آنها از پله دوم شروع می کنند تا مردم به یاد نیاوردند که به اقرار اوباما«ساختار تحریم ها در حال فروریختن بود» و این وادادگی دولتمردان ما بود که دشمنانمان را دوباره در یک جبهه متحد و واحد قرار داد.
حالا روحانی که روزی آمریکا را کدخدا می دانست، انقلابی شده و مدعی است آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند!
✅به قول استاد کاظمی
ای جماعت نه اگر بیش، کمی عار کنید
کی شما روزه گرفتید که افطار کنید!؟
شادمان چه نمازند؟ وضو باطل بود
آب این جوی همان از ده بالا گل بود!
آسیا بود، ولی راه عمل را گم کرد
آرد را چرخ زد و چرخ زد و گندم کرد!
از درختی که چنین است، نچیدن بهتر
از چنین راه، به منزل نرسیدن بهتر...
با چنین بینفسان حرف و سخن بیهوده است....
✍ #حسین_شمسیان
➕ @keyhannews
📝
#عناوين
چهارشنبه دوم خرداد ماه نود و هفت
در کیهان امروز می خوانیم:
️یادداشت روز
دو گرفتاری اصلی دولت روحانی
http://kayhan.ir/fa/news/133174
اخبار ویژه
رفتار ناتنی با پیامرسانهای ایرانی و دوپینگ برای تلگرام بیگانه!
ریزش آرای روحانی به خاطر عملکرد اقتصادی دولت
وعدههای اقتصادی روحانی یک سال بعد چه سرنوشتی پیدا کرد؟!
کارگزاران در انتخاب شهردار بازی باخته به اتحاد ملت را برد
http://kayhan.ir/fa/news/133175
📇تیتر یک
سیانان: سخنان پمپئو مواضع رهبر ایران درباره آمریکا را اثبات کرد
http://kayhan.ir/fa/news/133170
👥اخبار اقتصادی-اجتماعی
توتال بدون هیچ هزینهای ایران را ترک میکند
http://kayhan.ir/fa/news/133148
مهمترین حلقه زنجیره تولید مرغ کشور در دست شرکت انگلیسی!
http://kayhan.ir/fa/news/133145
شرکتهای آلمانی از عواقب خروج آمریکا از برجام در امان نیستند
http://kayhan.ir/fa/news/133141
نرخ جدید عوارض آزادراهها اعلام شد
http://kayhan.ir/fa/news/133144
دولت بسیاری از قوانین صنعت ریلی را اجرایی نمیکند
http://kayhan.ir/fa/news/133147
مناطق آزاد به گرانی در خرمشهر و آبادان دامن زده است
http://kayhan.ir/fa/news/133146
اخبار بین المل
مقتدا صدر با ایران و رهبری آن رابطه عمیقی دارد
http://kayhan.ir/fa/news/133099
گزارش تکاندهنده یک گروه پارلمانی اروپا درباره «صنعت قاچاق انسان» در انگلیس
http://kayhan.ir/fa/news/133095
انصارالله خطاب به آمریکا: دوران سلطهگریتان تمام شده است
http://kayhan.ir/fa/news/133102
استقبال از فرستادگان ترامپ در کرانه باختری با لنگه کفش و تخممرغ!
http://kayhan.ir/fa/news/133098
با رای اکثریت اعضای دوما واردات کالاهای آمریکایی و اروپایی به روسیه ممنوع شد
http://kayhan.ir/fa/news/133094
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/keyhannews💰🌎
✏
#یادداشت_روز
دو گرفتاری اصلی دولت روحانی
محمد ایمانی
1-آخرین روز تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری بود؛ 27اردیبهشت 97. آقای روحانی در اردبیل با طعنه و کنایه گفت «بابا جمعه تموم میشه و شنبه میاد. چه جور آب و صابون بیاریم، رویتان را بشوریم؟... کاسبان تحریم! ناراحتید که تحریمها رفت؟ تحریمها دیگر بر نمیگردد. شما میخواهید مذاکره کنید؟ شما زبان مذاکره با دنیا را بلد نیستید». اما یک سال بعد، آمریکا بدون پرداخت کمترین هزینه، رسما زیر میز برجام زده و اکنون عوام و خواص میپرسند تیم آقای روحانی، چهقدر دست و رو شسته و بیدار، پای میز مذاکرات رفته بودند و چرا مفاد توافقی را پذیرفتند که تعهدات سنگیناش برای ما بود و خروج بیهزینهاش برای آمریکا؟!
2- مردم، طبعا از اینکه وعدههای اقتصادی برجامی کاملا برعکس از آب درآمده - هم امتیاز دادهایم و هم چالشهای اقتصادی سختتر از ماقبل برجام را بهجان خریدهایم- ناخرسند هستند؛ تا آنجا که آقای «صادق-ز» بهعنوان مجلس گرمکن ستادهای انتخاباتی روحانی به ستوه آمده و میگوید «تعداد قابل توجهی، دچار احساس تلخ پشیمانی شدهاند. پشیمانی از رای به روحانی، آن قدر بالا گرفته که شاید اگر فردا انتخابات مجدد برگزار شود، روحانی شاید 10 میلیون رأی هم نیاورد. مدتهاست در هر جمعی، بهخاطر تلاش در انتخابات، مورد شماتت قرار میگیرم... دولت ظرف 10 ماه گذشته به شدت و به شکلی باور نکردنی، اعتبارش را از دست داده است... سرعت پشیمانی و ریزش آرای روحانی حیرتانگیز است. کسر قابل توجهی احساس میکنند سرشان کلاه رفته است».
3- عباس-ع یکی دیگر از حامیان روحانی در انتخابات 96، به روزنامه ایران گفته است «موقعیت دولت، ضعیفتر شده. زیرا شعارهایی درباره برجام داده شد که واقعی نبود. نباید برای عبور از مشکلات، برجام را بیش از ظرفیت آن، برجسته میکردند... مردم کاری به صحبتهای رئیسجمهور و دیگران ندارند، میخواهند بدانند وضعیت روال زندگی آنان چگونه خواهد بود... وقتی قول قطعی داده میشود که ارز افزایش یا نوسان نخواهد داشت، اما بلافاصله آن اتفاقات میافتد، این دیگر ربطی به جناح مقابل ندارد».
4- آقای روحانی در تبلیغات انتخاباتی، بر حجم وعدههای قبلی افزود و بر اثر برخی مشورتهای مسموم، مواضع بهشدت رادیکال اتخاذ کرد تا آنجا که از ژست اعتدالی وی تقریبا هیچ نماند. افراطیون مدعی اعتدال و اصلاحات میدانستند کارنامه 4 ساله دولت، تقریبا پر از خالی است. بنابراین پوست خربزه رفتار رادیکال را زیر پای روحانی گذاشتند. این طیف، مصیبتی بزرگ هستند. خود را همراه نشان میدهند اما تاثیری جز آشفته حالی، سوء مدیریت، غفلت از اولویتها، حاشیهزدگی و ضعف عمومی دولت ندارند. بارها با گستاخی گفتهاند «روحانی، نه گفتمانی از خود دارد و نه رایی، رای هایش متعلق به ماست» و «دولت روحانی، رحم اجارهای ما اصلاحطلبان است»! چالش سوءمدیریت و ناکارآمدی به جایی رسیده که روحانی اخیرا دوبار در محافل عمومی، برخی وزیران و مدیران ارشد دولت را تخطئه کرد؛ حال آنکه ریشه اصلی گرفتاری، اعتماد بلا وجه به دشمن خارجی و طیف افراطیون مدعی اصلاحطلبی در داخل است. بدون غلبه بر این دو چالش خودساخته و تغییر مسیر راهبردی، گره فروبسته ناکارآمدی دولت گشوده نخواهد شد.
5- طبیعتا باید در مواجهه با فشارهای دشمن، همبستگی و اتحاد در جبهه داخلی را تقویت کرد.اما وحدت حول کدام محور، با چه کسانی و برای کدام هدف؟ افراطیون مدعی اصلاحطلبی میگویند حالا که شرایط کشور ویژه و حساس است، بیایید گفتوگوی ملی کنیم و آشتی ملی راه بیندازیم و از گذشتهها بگذریم و وحدت کنیم. کدام آشتی ملی؟
http://kayhan.ir/fa/news/133174
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/keyhannews
📌📌
خبر ویژه
رفتار ناتنی با پیامرسانهای ایرانی و دوپینگ برای تلگرام بیگانه!
وزیر ارتباطات کاملاً پوپولیستی رفتار میکند و مواضع اخیر وی، فدا کردن مشکلات واقعی در برابر مشکلات مجازی است.
روزنامه جوان با انتقاد از مواضع اخیر محمدجواد جهرمی نوشت: محمدجواد آذری جهرمی، در گفتوگوی ویژه خبری در برابر دوربین قرار گرفت، به زعم خودش از مشکلات گفت؛ مشکلاتی نظیر بیاعتمادی مردم به پیامرسانهای داخلی و استقبال کمرنگ از آنها. آقای وزیر در حالی آمار 4/5 میلیون کاربر را که ظرف مدت 18 روز به پیامرسانهای داخلی روی آوردهاند، ناچیز میداند که درباره تعداد کاربران تلگرام در روزهای آغازین پیدا شدن سر و کلهاش در میان شبکههای پیامرسان چیزی نگفت. همچنان که از 8 هزار کانال تلگرامی شناسایی شده علیه امنیت کشور، نظام، مقدسات و هویت ملی، دینی و فرهنگی مردم حرفی نزد.
ماجرا از پست اینستاگرامی رئیسجمهور در بیان مخالفتش با فیلتر تلگرام آغاز شد. هر چند این پست با موضعگیری فعالان سیاسی مواجه بود و این موضعگیریها در شبکههای اجتماعی با استقبال فراوان مواجه شد؛ موضعگیریهایی همچون اظهارات رحیمپور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی که از تناقضگویی و صحبت دوپهلوی رئیس جمهور به شدت انتقاد کرده بود. حالا اما این رویکرد به سایر اعضای کابینه هم انتقال یافته است و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وقتی در برابر مردم قرار میگیرد، تنها بخشی از حقیقت را میگوید تا هزینههای اجتماعی فیلتر پیامرسان تلگرام را نپردازد. این در حالی است که به قول خود آقای جهرمی باید با مردم صحبت و آنها را قانع کرد تا اعتماد کافی به پیامرسانهای داخلی هم شکل بگیرد.
تنها 18 روز از فیلتر تلگرام گذشته است؛ روزی که طی آن تعداد کاربران پیامرسانهای داخلی از مرز 10 میلیون نفر عبور کرد.
با همه اینها آذری جهرمی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری وقتی میخواست درباره اوضاع پیامرسانهای داخلی توضیح بدهد اینگونه گفت: 10 میلیون نفر به پیامرسانهای بومی آمدهاند. اما تلگرام 45 میلیون کاربر داشت. از زمان بسته شدن تلگرام تاکنون حدود 4/5 میلیون کاربر به پیامرسان داخلی اضافه شدهاند.
اگر فیلترینگ شکست بخورد یا موفق شود در هر دو صورت محکوم میشویم. وی اما درباره اینکه پیامرسان تلگرام در 18 روزگیاش چند کاربر داشت، اظهارنظری نکرد تا مقایسهاش معقول و منطقی به نظر برسد. به عبارت دیگر آقای وزیر پیامرسانهای داخلی را با تلگرامی مقایسه میکند که طی چند سال اخیر انحصار پیامرسانها را در اختیار داشته است و همین انحصار هم موجب شده تا دیگر پیامرسانهای موجود کمتر مورد توجه قرار گیرند. پس اضافه شدن 4/5 میلیون کاربر به پیامرسانهای داخلی ظرف مدت 18 روز اخیر چندان هم از بیاعتمادی مردم حکایت نمیکند.
وزیر ارتباطات بسان یک روشنفکر از مضرات مسدودسازی تلگرام گفت، ولی از نتایج زیانبار ولنگاری مجازی و به مخاطره افتادن امنیت و اقتصاد ملی حرفی نزد!
جوان همچنین خاطرنشان میکند: رفتار وزیر ارتباطات رفتاری پوپولیستی است. به گفته خود آقای آذری جهرمی در همان برنامه، در همین مدتی که کار کردن با تلگرام به دلیل عمل نکردن به تعهداتش در ایران با اختلالاتی مواجه شده است، اقلاً 4/5 میلیون نفر به پیامرسانهای داخلی مراجعه کردهاند.
http://kayhan.ir/fa/news/133175
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/keyhannews
#تیتر_یک
سیانان: سخنان پمپئو مواضع رهبر ایران درباره آمریکا را اثبات کرد
سخنان ضدایرانی پمپئو با انتقاد شدید رسانههای غربی مواجه شد. در همین رابطه سی ان ان در گزارشی نوشت: سخنان پمپئو مواضع رهبر ایران درباره آمریکا را اثبات کرد.
سرویس سیاسی-
«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا عصر دوشنبه در سخنان ضدایرانی در محل اندیشکده «هریتیج»، 12شرط را برای کشورمان عنوان کرد و گفت اگر ایران به آنها عمل کند آمریکا حاضر است تا روش خود را تغییر دهد. توقف فعالیت موشکی، توقف حمایت ایران از محور مقاومت در منطقه، توقف غنیسازی، بازرسی نامحدود ماموران آژانس از تمامی سایتهای ایرانی، آزادی جاسوسان آمریکایی دستگیر شده در ایران، خروج نیروهای مستشاری ایران از سوریه، خلع سلاح حشدالشعبی در عراق و...از جمله زیاده گوییهای وزیر خارجه آمریکاست.
شرط و شروط وزیر خارجه آمریکا در حالی مطرح شده است که واشنگتن پیش از این در برجام نیز مدعی بود که اگر ایران شرایط طرف مقابل را بپذیرد، تحریمها لغو میشود ولی آمریکا حتی یک روز هم به وعدهاش عمل نکرد.
اظهارات گستاخانه پمپئو با واکنش مقامات کشورمان مواجه شد.
تعیین تکلیف!
روحانی، رئیسجمهور کشورمان در واکنش به اظهارات وزیر خارجه آمریکا گفت: اینکه یک آقایی که سالها در یک مرکز جاسوسی مشغول فعالیت بوده، حالا بخواهد از جایگاه وزیر خارجه امور آمریکا برای ایران و دیگر کشورها تعیین تکلیف کند به هیچ وجه پذیرفتنی نیست. شما چه کارهاید که میخواهید برای ایران و جهان تصمیم بگیرد و بگویید ایران در زمینه فناوری هستهای چه بکند و چه نکند.
وی افزود: اینها از جنس همان حرفهایی است که قبلتر هم آمریکاییها گفتهاند و مردم ایران نسبت به آنها بیاعتنا بودهاند و حالا هم نسبت به آن بیاعتنا بوده و در کنار یکدیگر به راهشان ادامه خواهند داد.
دیپلماسی دغلکارانه
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه نیز ساعتی پس از سخنرانی تند و ضدایرانی وزیر امور خارجه آمریکا در اندیشکده موسوم به هریتیج به آن واکنش نشان داد.
ظریف در صفحه توئیتر خود نوشت: دیپلماسی دغلکارانه آمریکا چیزی جز تنزل به عادات قدیمی نیست. [این دیپلماسی] که در حصار توهمات و سیاستهای شکستخورده قرار دارد و گروههای فاسد دارای منافع خاص آن را دیکته میکنند، انتخابهای نادرست یکسانی را تکرار میکند و در نتیجه، همان محصولات ناخوشایند پیشین را درو خواهد کرد. ایران، در عین حال، در حال همکاری با شرکا برای راهکارهای برجامی در دوران پس از آمریکا است.
عقبماندگی تحلیلی
وزارت امور خارجه ایران نیز در پاسخ به اظهارات سخیف و مداخله گرایانه پمپئو وزیر خارجه آمریکا بیانیهای صادر کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: سخنان پمپئو یک بار دیگر فقر اطلاعاتی، ضعف بینشی، عقبماندگی تحلیلی، و سردرگمیروندهای تصمیم سازی و تصمیم گیری در ایالات متحده را به نمایش گذارد و نشان داد جریانات تندرو و جنگ طلب در آمریکا نه تاریخ میدانند و نه قادرند از آن درس بگیرند.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: آمریکایی که همه مصائب منطقه ما، از عراق و سوریه و لبنان گرفته تا فلسطین و یمن و افغانستان، ثمره دخالتها و دست اندازیهای او و حکومتهای دیکتاتوری قرون وسطایی متحد اوست، حق ندارد برای سیاستهای ایران در منطقه خود تعیین تکلیف کند.
وزارت امور خارجه در این بیانیه تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با رد تکتک اتهامات و اکاذیب مطرح شده در این به اصطلاح راهبرد جدید، اظهارات وقیحانه وزیر خارجه آمریکا را مداخله آشکار در امور داخلی خود و تهدید غیرقانونی علیه یک عضو ملل متحد میداند و حق اقدامات قانونی را برای خود محفوظ میدارد.
http://kayhan.ir/fa/news/133170
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/Keyhannews
💰
#خبر_اقتصادی
توتال بدون هیچ هزینهای ایران را ترک میکند
طبق گفتههای یک کارشناس ارشد حقوق نفت، به نظر میرسد بندی که بازگشت تحریمهای اقتصادی ایران را به صورت مفهومی محتمل و قابل بازگشت بیان کند، در قرارداد نیامده است، بنابراین توتال میتواند بدون پرداخت جریمه قرارداد را ترک کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، در دوران عقد قرارداد 4/8 میلیارد دلاری با شرکت نفتی «توتال» فرانسه به عنوان نخستین قرارداد خارجی پسابرجامی در صنعت نفت، آن هم با استفاده از الگوی جدید قراردادهای نفتی، انتقادات و ابهامات زیادی در فضای کارشناسی نسبت به این قراردادها مطرح شد که یکی از این ابهامات، مربوط به رفتار توتال در صورت بازگشت تحریمها بود. چرا که سابقه تاریخی ایران نشان میداد این شرکت در شرایط مشابه قبلی، بدون قبول هیچ هزینهای، پروژههای ایران را ترک کرده است.
در حاشیه مراسم عقد قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با شرکت توتال، امیرحسین زمانینیا، معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت گفته بود: یقین داشته باشید که توتال تمام جوانب حضور در ایران را بررسی کرده و کاملا بر اساس مقرراتی که برایش در نظرگرفته شده است، عمل میکند. شک نکنید که با آمریکاییها نیز هماهنگ کردهاند.
وی در همان دوران تأکید کرد: امضای قرارداد با شرکتهای توتال و سیانپیسیآی تاییدکننده این است که ما در شرایط عادی هستیم و بازگشت تحریمها غیرمحتمل است.
اما سرانجام چندی پیش توتال در بیانیهای اعلام کرد که در صورتی که از آمریکا معافیت تحریمی خاص دریافت نکند، قادر به ادامه کار در پروژه پارس جنوبی نخواهد بود. روز گذشته هم تسنیم به نقل از آسوشیتدپرس خبر داد که این شرکت به دنبال گسترش فعالیتهای اکتشاف گاز خود در نزدیکی سواحل جنوبی قبرس است، تا به این ترتیب قبرس را جایگزین ایران کند.
عصر روزی که توتال این بیانیه را منتشر کرد، بیژن زنگنه وزیر نفت در واکنش به آن، گفت: در صورتی که توتال، کنسرسیوم توسعه بخش آبی فاز ١١ پارس جنوبی را ترک کند، شرکت سیانپیسی چین را جایگزین خواهیم کرد.وی همچنین درباره پرداخت جریمه توتال به ایران گفته بود: جریمهای برای توتال مطرح نیست اما سرمایهگذاری که تاکنون کرده تا زمان سررسید باز پرداخت پروژه در ایران باقی میماند(!)
تحریم ایران، ناگهانی یا غیرناگهانی؟
در زمان عقد قرارداد توتال به عنوان نخستین قرارداد در قالبIPC، بود یا نبود یک بند در این قرارداد در هالهای از ابهام قرار داشت؛ بندی که مقوله تحریمهای اقتصادی برای ایران را یک فورس ماژور یا موقعیت ناگهانی غیر قابل پیشبینی تعریف کرده باشد.
در توضیح این بند قراردادی گفته میشد مقوله تحریمهای اقتصادی را میتوان با آوردن این بند در قرارداد درباره ایران، به مقولهای «قابل پیشبینی» تبدیل کرد. در این صورت، طرف قرارداد ایران (توتال) نمیتواند قرارداد را به بهانه تحریم ترک کند و حتی در صورت ترک قرارداد شامل جریمه میشود.
هاتف ستاری، کارشناس ارشد حقوق نفت تصریح کرد: با توجه به اعلامیه توتال درباره ناممکن بودن ادامه فعالیتش در ایران به دلیل تحریمهای آمریکا و همچنین با استناد به گفته وزیر نفت درباره اینکه جریمهای برای توتال مطرح نیست، به نظر میرسد بندی که تحریمهای اقتصادی ایران را به صورت مفهومی که بازگشت آن همواره محتمل میشد و نتوان آن را ناگهانی تلقی کرد، بیان کند، در قرارداد نیامده است. برای همین توتال میتواند بدون پرداخت جریمه قرارداد را ترک کند.
ستاری در پاسخ به این پرسش درباره اینکه مبحث اعمال تصمیم حاکمیتی در چنین شرایطی و در این قرارداد چه میشود، توضیح داد: در این باره انتقادات کلی که به مدل قرارداد IPC وارد است همچنان پابرجاست.
گفتنی است احتمال بازگشت تحریمهای ایران و بدعهدی توتال، موضوع جدید و عجیبی نبود که از نگاه وزارت نفت دور مانده باشد، بنابراین وزارت نفت باید درباره علت نیامدن این بند در قرارداد توضیح بدهد.
http://kayhan.ir/fa/news/133148
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/keyhannews
🌎
#خبر_خارجی
مقتدا صدر با ایران و رهبری آن رابطه عمیقی دارد
اشاره:
دکتر «علی التمیمی» استاد علوم سیاسی «دانشگاه المستنصریه» بغداد است. وی مدتی را نیز در زندان القاعده تحت بازداشت و شکنجه بوده است. همزمان با برگزاری انتخابات پارلمانی عراق و شروع رایزنی جریانهای سیاسی این کشور برای تشکیل دولت آینده، نظر ایشان را در باره نتایج انتخابات و تحولات آتی عراق پرسیدیم که متن آن را در ادامه میخوانید:
تحلیل کلی شما از نتایج انتخابات پارلمان عراق و پیروزی جریان صدر (سائرون) چیست؟
- یکی از ویژگیهای برجسته انتخابات مجلس عراق که در تاریخ 12 ماه مه 2018 (22 اردیبهشت) برگزار شد صدرنشینی لیست سائرون است. ائتلاف بحثبرانگیزی که یک طرف آن جریان شیعی صدر است و در میان مردم پایگاه وسیعی دارد و ریاست آن را سید مقتدا صدر از خاندان صدر برعهده دارد. رژیم عفلقی از خانواده صدر برجستهترین شخصیت آن یعنی شهید سیدمحمد باقر صدر و شهید محمدصادق صدر (پدر مقتدا صدر) را اعدام کرد و این جریان به نام این خانواده نامیده شد و پس از سقوط صدام، سیدمقتدا صدر فرزند چهارم شهید صدر ثانی رهبری و هدایت این جریان را برعهده گرفت. ائتلاف وی با حزب کمونیست و جریان مدنی برای ورود به انتخابات پارلمانی، بحثهای زیادی را در داخل و خارج عراق برانگیخته است. مقتدا صدر با این ائتلاف توانست بالاترین نتایج را برای ائتلاف خود رقم بزند و بر رقبایش پیروز شود و در صحنه انتخاب، صدرنشین شود. به نظر من، این موفقیت تابع عواملی است که مهمترین آنها عبارتند از: ناتوانی جریانات اسلامی روی کارآمده پس از سال 2003 در ارائه خدمات به شهروندان عراقی، فقدان یک برنامه انتخاباتی امید بخش به شهروندان عراقی، موضع بیطرفانه آیتالله سیستانی و موضعگیری یکسان ایشان در قبال همه جریانات، نارضایتی و انتقاد ایشان درگذشته از صحنهگردانان عرصه سیاست در عراق و اکتفا به این سخن که انتخاب کردن یک حق است و نه یک وظیفه.
همه این عوامل باعث شدند که برخی شهروندان عراقی از صحنه انتخابات دوری کنند و میزان مشارکت به پایینترین سطح خود برسد. در مقابل، سیدمقتدا صدر برای موفقیت طرح اصلاحات خود، از طرفدارانش خواست برای تأیید آن، مشارکت فعال داشته باشند و آنان نیز بر طبق اصل معروف اطاعتپذیری از رهبر، فعالانه وارد صحنه شدند.
به نظر شما این جریان در تشکیل دولت آینده عراق با چه موانع و مشکلاتی روبرو است؟
- معروف است که هر تجربه انتخاباتی بدون مداخلات منطقهای و بینالمللی نیست. حتی در انتخابات اخیر آمریکا اتهاماتی متوجه مسکو شد، مبنی بر اینکه در این انتخابات مداخله کرده است. همین وضع در مورد انتخابات عراق نیز صدق میکند، از این رو به نظر من مهمترین موانع تشکیل دولت از سوی جریان صدر یا ائتلاف سائرون عبارت خواهد بود از مخالفت کشورهایی که بازیگر اصلی در پرونده عراق هستند. مخالفت آمریکاییها روشن است. زمانی که آنان عراق را اشغال کردند با مقاومت سرسختانه جریان صدر مواجه شدند و رئیس این جریان به طور مطلق با هرگونه گفتوگو یا مصالحه یا نشستن در کنار طرف آمریکایی مخالفت کرد و آنان را اشغالگر نامید و تاکنون هم روی همین موضع باقی مانده است.
سائرون با جریانهای شیعه (فتح و نصر) ائتلاف خواهد کرد؟
http://kayhan.ir/fa/news/133099
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/keyhannews
🎩آمریکا دیگر قدرت هژمونیک نیست و جهان،چند قطبی شده است
🎩توهم قدرت هژمونیک
پایگاه لوبلاگ در گزارشی نوشت: جهان پس از قرن آمریکا، چند قطبی شده و هرکس در ایالات متحده به دنبال بازگشت به وضعیت پیشین است، تلاش بیفایده میکند.
در ادامه این گزارش آمده است: ایالات متحده از توهمات یک قدرت هژمونیک رنج میبرد که دیگر نمیتواند اراده خود را به سایر ملل تحمیل کند، اما هنوز حاضر به پذیرش واقعیت جدید نیست.
kayhan.ir/fa/news/133170
➕ @keyhannews
✏️
تیم ترامپ، دست روحانی را خوانده اند
#محمد_ایمانی
✍️ سوال اصلی برای تصمیم گیری درباره ماندن یا خروج از برجام پس از خروج آمریکا روشن است؛ هر چند برجام زدگان بخواهند مسئله را پیچیده سازی کنند: آیا اروپا در مقابل آمریکا و تحریم های ثانویه آن در حوزه های مالی و بانکی و نفتی مقاومت می کند یا نه؟
♦️پاسخ در سوال مستتر است. اروپا اگر می خواست و می توانست، ضرورتی نداشت روحانی پس از تجربه سال 82 تا 84 بگوید "آمریکا بنز بود و اروپا پیکان و ما چون اجازه نداشتیم سراغ بنز (آمریکا( برویم، سراغ پیکان (اروپا) رفتیم"! روحانی سال 92 هم گفت آمریکا کدخداست و اروپایی ها آقا اجازه هستند.
🔷آقای موسویان (عضو اولین تیم مذاکره کننده و دستیار روحانی) به درستی گفته است "اروپا ظرفیت اینکه در مقابل تحریم های آمریکا بایستد را ندارد". خب! اگر اروپا نمی تواند یا نمی خواهد در مقابل آمریکا، تعلیق تحریم ها را حفظ کند، ادامه اجرای تعهدات برجام چگونه توجیه پذیر است؟!
🔶آقای روحانی چهارشنبه ادعا کرد "طرح ترامپ این بود که شب اعلام کند که از توافق برجام خارج شود و پیشبینی کرده بود که بعد از آن یا صبح روز بعد ایران اعلام میکند که از این توافق خارج میشود. ترامپ اشتباه محاسباتی داشت". اتفاقا محاسبه تیم ترامپ درست بوده است. واقعیت این است که گارد فعلی روحانی، آمریکا را به تشدید بی هزینه تحریم ها تشویق و تحریک می کند!
♦️وقتی روحانی با علم به اینکه اروپا بین آمریکا و روحانی، دومی را انتخاب نخواهد کرد (چنان که تصریح می کند)، باز هم می گوید به هر قیمت پای برجام می ماند، چرا ترامپ از برجام خارج نشود و تحریم ها را بر نگرداند؟ مُشت روحانی با گفتار و رفتار بی پروا و به غایت ساده اندیشانه اش، در مقابل ترامپ باز است و دشمن دست او را خوانده است.
🔷ترامپ و تیم تصمیم سازش می دانند روحانی خط قرمزی ندارد و آماده است بدون عایدی، همچنان هزینه ها و تعهدات برجامی را به جان بخرد. چرا؟! چون می دانند روحانی، یک توافق تاکتیکی و مشروط را به مسئله ای حیثیتی و بلا شرط برای خود تبدیل کرده و لجوجانه می خواهد پای حرفش بایستد و نپذیرد مرتکب خطایی استراتژیک شده است!
➕ @keyhannews
شرمن و عراقچی در مذاکرات حتی عکس نوه خود را به هم نشان دادند. ظریف و کری با هم پیاده روی کردند. عراقچی می گفت امضای کری تضمین است!
اما وندی شرمن دیروز گفت "یقینا میدانستیم احتمال لغو توافق وجود دارد. همتایان ایرانی مدام میپرسیدند چگونه بدانیم شما به توافق پایبند میمانید و من گفتم راهی برای این کار وجود ندارد"!
➕ @keyhannews
📝
#عناوين
پنجشنبه سوم خردادماه نود وهفت
در کیهان امروز می خوانیم:
️یادداشت روز
از بیخوابی دانشمند گمنام تا خواب خوش دیپلماتها!
http://kayhan.ir/fa/news/133272
اخبار ویژه
خط و نشان کنگره آمریکا در مقابل قانون انسداد اروپا
فراکسیون امید با دست پس میزند با پا پیش میکشد!
توکلی: روحانی درباره برجام اشتباهات تاریخی متعدد مرتکب شد
تاجیک: اصلاحطلبان در سراشیبی افتادهاند
روزانه 15 میلیون دلار خسارت 16 ساله توتال به ایران
http://kayhan.ir/fa/news/133273
📇تیتر یک
با اروپا دعوا نداریم بی اعتمادیم
http://kayhan.ir/fa/news/133284
👥اخبار اقتصادی-اجتماعی
صرافیها به چرخه ارزی کشور برگشتند
http://kayhan.ir/fa/news/133230
پیامرسانهای داخلی؛ 25 میلیون کاربر ظرف 3 ماه تلگرام؛ 40 میلیون طی 5 سال
http://kayhan.ir/fa/news/133229
دلایل گرانی مسکن اعلام شد
http://kayhan.ir/fa/news/133228
کاهش 4 درصدی جمعیت جوان کشور تا سال 1405
http://kayhan.ir/fa/news/133222
اخبار بین المل
تظاهرات علیه سیاستهای ریاضتی در 140 شهر فرانسه پلیس ضد شورش معترضان را سرکوب کرد
http://kayhan.ir/fa/news/133240
نبیه بری برای ششمین دور پیاپی رئیسمجلس لبنان شد
http://kayhan.ir/fa/news/133243
آرایش نظامی مقاومت در مرز سوریه و اردن صهیونیستها به وحشت افتادند
http://kayhan.ir/fa/news/133237
اخراج دیپلماتهای ارشد آمریکایی از ونزوئلا به اتهام توطئهچینی
http://kayhan.ir/fa/news/133238
«کودتا علیه بنسلمان و تصاحب عربستان» درخواست شاهزاده مخالف سعودی از شاهزادگان
http://kayhan.ir/fa/news/133233
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/Keyhannews
✏
#یادداشت_روز
از بیخوابی دانشمند گمنام تا خواب خوش دیپلماتها!
حسین مروتی
حضورم در یک کلاس اخلاق هفتگی، مقدرات جالبی را برایم رقم زده بود.
شب هشتم آذرماه سال 1389 بود که بر حسب اتفاق و برای کاری، با استاد اخلاق آن کلاس هفتگی تماس گرفتم. از صدای استاد مشخص بود که بسیار ناراحت است. علت را جویا شدم و ایشان گفت: دکتر مجید شهریاری که امروز ترور شد، از دوستان جلسه بود.
متحیر شده بودم و بلافاصله پس از پایان صحبت، تصویر شهید را در اینترنت جست و جو کردم. با دیدن عکس، بر حیرتم افزوده شد.
آن کسی که با لباسی بسیار ساده، در ردیف جلو بر روی زمین مینشست، صحبتهای استاد را یادداشت میکرد و هنگام ذکر مصیبت اهل بیت علیهمالسلام، بیاختیار میگریست، یکی از بزرگترین دانشمندان هستهای کشور بود.
همین مصاحبت اندک و غافلانه، بهانهای شد تا دفتر مطالعات جبهه فرهنگی، مسئولیت ثبت خاطرات شهید شهریاری را به من بسپرد.
یادم است روزی که قرار بود نخستین مصاحبهام را با یکی از همکاران شهید بگیرم، یک دوربین و یک سهپایه را برداشتم و راهی شدم. وقتی که آن دانشمند هستهای، من را با آن تجهیزات دید، با تعجب پرسید: اینها برای چیست؟ گفتم: برای فیلم گرفتن دیگر. خندید و تذکر داد که: نمیشود فیلم گرفت. من هم که تازه متوجه ماجرا شده بودم و وسیلهای برای ضبط صدا نداشتم، دوربین را روشن کردم، به سمت دیوار کاشتم و مصاحبه را آغاز کردم.
مصاحبه با دانشمندان هستهای با توجه به تهدیداتی که متوجهشان بود، خاص بود و متفاوت. فضای محل کار این دانشمندان، معنویت خاصی داشت که به آدم انرژی میداد.
یادم است یک روز که در تکاپوی مصاحبه گرفتن بودم، یکی از این دانشمندان به شوخی گفت: «دست روی خوب کاری گذاشتهای. تا آخر عمرت میتوانی از این طریق نان درآوری؛ چون همه ما را میزنند!»
شوخی آن استاد عزیز، در دل خود حرفهای زیادی داشت. هم حساسیت کار را نشان میداد، هم شدت دشمنیها را و هم کوتاهی نهادهای مرتبط با حفاظت از دانشمندان هستهای را.
به یاد دارم که روزی در اتاق کار یکی از دانشمندان هستهای بودم که برایم تعریف کرد: «چند روز قبل، یک نفر با شماره ناشناسی به من زنگ زد. من را تهدید کرد که اگر میخواهی خودت و خانوادهات در امان باشید، از هستهای کنار بکش! من هم به او گفتم: تو مال این حرفها نیستی! در قد و قواره این صحبتها نیستی! و تلفن را قطع کردم.»
پشت میز کارش نشسته بود که رو به من گفت: «همانها حالا ایمیل تهدیدآمیز زدهاند. بیا ایمیلشان را ببین.»
ایمیل، حاوی تصویر فتوشاپی از یکی از مجریان خبر ساعت 14 بود که پشت سرش نوشته شده بود: دانشمند هستهای به نام... ترور شد. به جای سه نقطه هم، اسم همان دانشمند را نوشته بودند که در محضرش بودم. زیر تصویر هم یک متن تهدیدآمیز ضمیمه شده بود، با این مضمون که:
ما مثل سایه دنبال توایم و مدام در تعقیب تو و تکتک اعضای خانوادهات هستیم. پشت تلفن، خیلی شجاعت به خرج دادی و بلبلزبانی کردی. منتظر عواقب برخوردت باش!
متن به صورت خیلی حرفهای و با استفاده از تکنیکهای عملیات روانی نوشته شده بود؛ طوری که با خواندن آن مو به تن آدم سیخ میشد.
آن دانشمند با خنده ایمیل را به من نشان میداد. خندهای که هم حاکی از ایمان او بود و هم نشان میداد که عادت کرده است؛ عادت کرده به این تهدیدهای مداوم.
http://kayhan.ir/fa/news/133272
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/keyhannews
📌📌
#خبر ویژه
خط و نشان کنگره آمریکا در مقابل قانون انسداد اروپا
نمایندگان کنگره آمریکا در تلاش برای تصویب طرحی هستند تا با قانون انسداد اتحادیه اروپا برای حمایت از شرکتهای اروپایی دارای روابط تجاری با ایران مقابله کند.
به گزارش روزنامه واشنگتن فری بیکن نمایندگان کنگره آمریکا در حال تهیه طرحی هستند که بانک سرمایهگذاری اروپا (EIB) در صورت تعامل با ایران تحریم کرده و دسترسی آن را به نظام مالی آمریکا قطع کند.
فریبیکن به نقل از برخی منابع در کنگره آمریکا نوشت این طرح از سوی «ریچارد گلدبرگ» یکی از مشاوران ارشد «بنیاد دفاع از دموکراسیها» تهیه شده است.
در این طرح آمده است: هیچ قانونی نیست که بتواند شرکتهای اروپایی را از قطع دسترسی آنها به نظام مالی آمریکا نجات دهد.
شرکتهای اروپایی حتی در صورت احیای قانون انسداد تمایلی به نقض تحریمهای آمریکا نخواهند داشت.
به نوشته واشنگتن فریبیکن، دولت ترامپ میتواند برای تحریم شرکتهای اروپایی به «قانون آزادی ایران و مبارزه با اشاعه» مصوب سال 2013 در کنگره آمریکا متوسل شود.
این قانون قابلیت چنان تفسیر موسعی دارد که میتوان از طریق آن شرکتهای اروپایی را به اتهام کمک به ایران تحریم کرد.
طرح کنگره آمریکا، ترامپ را موظف کرده که داراییهای هر فردی را که حمایت مالی یا مادی از بهرهبرداران بنادر ایران، انرژی، دریانوردی و کشتیسازی این کشور و همچنین هر مقام یا شرکت ایرانی شناسایی شده در فهرست تحریمهای وزارت خزانهداری آمریکا، به عمل آورده باشد، مسدود کند.
این طرح همچنین میافزاید: دولت ترامپ میتواند این قانون را به گونهای تفسیر کند که علیه هر مدیر بانک سرمایهگذاری اروپا که چنین حمایتی را تامین میکند و همچنین هر یک از اعضای کمیته مدیران که آن را اجرا میکنند، قابل اعمال باشد.
http://kayhan.ir/fa/news/133273
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/Keyhannews
#تیتر_یک
با اروپا دعوا نداریم بی اعتمادیم
در هفتمین روز از ماه مبارک رمضان، سران قوا، مسئولان و کارگزاران نظام، جمعی از مدیران ارشد دستگاههای مختلف و عناصر فعال سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، عصر دیروز (چهارشنبه) با حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار شب گذشته خود با مسئولان و کارگزاران نظام فرمودند: از اول انقلاب تا امروز، آمریکا انواع دشمنیها را برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی انجام داده است و انواع کارهای سیاسی، اقتصادی، نظامی و تبلیغاتی را علیه جمهوری اسلامی سازماندهی کرده است. همه این کارها هم هدفش «براندازی» بود و این کلمه که تکرار میشود، چیز جدیدی نیست.
ایشان افزودند: همه این توطئهها هم شکست خورده؛ شما جمهوری اسلامی را مقایسه کنید که بعد از ۴۰ سال با تواناییهای گوناگون دارد حرکت میکند و پیش میرود و همه اینها شکست خورده... مثل گربه معروف داستان تام و جری؛ و باز هم شکست خواهد خورد. ما در شکست دشمن شک نداریم و هرکس که با معارف اسلامی آشنا باشد این را میداند.
حضرت آیتالله العظمی خامنهای تصریح کردند: رئیسجمهوری کنونی آمریکا هم سرنوشتی بهتر از اسلافش مانند بوش و نئوکانها و ریگان نخواهد داشت و در تاریخ گم خواهد شد.
رهبر انقلاب افزودند: مقدمه هر تصمیمی این است که ما به تجربههای گذشته خودمان مراجعه کنیم؛ «من جَرّب المُجرّب حَلّت به النّدامه» اگر از تجربهها درس نگرفتیم قطعاً ضرر خواهیم کرد. چندین تجربه در مقابل ماست؛ من حالا چند تجربه واضح را که عرض بکنم همه تصدیق خواهید کرد. اینها، هم برای تصمیمگیری امروز ما مهم است هم برای آیندگان مهم است. تجربه اول این است که دولت جمهوری اسلامی نمیتواند با آمریکا تعامل بکند؛ این تجربه اول. چرا؟ برای خاطر اینکه آمریکا پابند به تعهدات خودش نیست. نگویید اینها کار این دولت است و کار ترامپ است. نه! دولت قبل آمریکا هم که با ما نشست و صحبت کرد؛ آنها هم همینجور عمل کردند... به شکل دیگری نقض کردند. آنها هم تهدید کردند، آنها هم برخلاف تعهدات خودشان عمل کردند. این، جواب آن کسانی که بارها و بارها به ما در طول زمان میگفتند که آقا چرا با آمریکا مذاکره نمیکنید، چرا با آمریکا تعامل نمیکنید، این جوابش.
ایشان تجربه دوم را عمق دشمنی آمریکا با ایران دانستند و تصریح کردند: دشمنی آمریکا بر محور مسئلهای مثل اتمی نیست، بحث فراتر است: نظامی که قد برافراشته و نسبت به آمریکا هیچ ملاحظهکاریای نمیکند و پرچم اسلام را در دست گرفته است. آمریکا با چنین نظامی عمیقاً مخالف است. آمریکا میخواهد مؤلفههای قدرت را در جمهوری اسلامی از بین ببرد.
حضرت آیتالله العظمی خامنهای ادامه دادند: تجربه سوم این است که انعطاف در برابر این دشمن، تیغ او را کُند نخواهد کرد بلکه او را گستاختر خواهد کرد؛ همان بوش دوم در مقابل انعطاف دولت وقت، اسم محور شرارت را روی او گذاشت. اگر میخواهید کاری کنید که دشمنی کم شود، انجام بدهید ولی راهش نرمش و انعطاف نیست.
رهبر معظم انقلاب تاکید کردند: تجربه چهارم این است که ایستادگی در مقابل آمریکا باعث عقب نشاندن او میشود. اینکه سازمان ملل حق غنیسازی ما را امروز به رسمیت شناخته، منشأش مذاکره نیست، منشأش پیشرفت ما در زمینه هستهای است که اینها حالا به تب راضی شدهاند.
http://kayhan.ir/fa/news/133284
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/keyhannews
💰
#خبر_اقتصادی
صرافیها به چرخه ارزی کشور برگشتند
در پی ممنوعیت انجام مبادلات ارزی در صرافیها که طی یک ماه اخیر رخ داده بود، بانک مرکزی با عقبنشینی نسبت به تصمیم اولیه خود، اجازه ورود صرافیها به چرخه مبادلات ارزی را توسط فعالان تجاری داده است.
گروه اقتصادی-
به دنبال افزایشهای سرسامآور نرخ ارز که از ابتدای سال جاری شدت بیشتری گرفته بود، دولت با اجرای سیاستهای جدیدی تصمیم گرفت این فضا را کنترل کند، یکی از همین تصمیمات ممنوع کردن خرید و فروش ارز در صرافیها و انجام تمام مبادلات ارزی از طریق سامانه ارزی نیما (از طریق بانکها) بود.
در پی این موضوع، هرچند ارزی به نام دلار، عملا از صرافیها رخت بست و حتی طبق اعلام دولتمردان هرگونه مبادلهای خارج از چارچوب بانکی مدنظر دولت، قاچاق محسوب میشد؛ اما از همان ابتدا معلوم بود که با سیاستهای دستوری و امر و نهی کردن نمیتوان بازار را در اختیار گرفت.
این اقدام دولت هرچند از التهابات ظاهری کاست اما در عمل باعث شد قیمتگذاری بازار ارز عملا به دست عدهای دلال بیفتد که آنها هم مدیریت فضا را بعضا از خانهها و به صورت دورکاری (به خاطر برخورد پلیسی با آنها) انجام می دادند.
تصمیم دولت برای غیرقانونی کردن مبادلات بازار حتی با واکنش حامیان آن مواجه شد؛ همین چند روز پیش بود که سعید لیلاز با انتقاد از سیاست بانک مرکزی درخصوص غیرقانونی و قاچاق اعلام کردن ارز در بازار آزاد، گفته بود: «ما نباید بازار آزاد ارز را سیاه یا غیرقانونی اعلام میکردیم و حالا که چنین اتفاقی افتاده باید به صورت غیررسمی و تلویحی آن را جدی نگیریم تا بازار بتواند خودش را با واقعیتها تنظیم کند.»
با این حال، به نظر میرسد گذشت حدود یکماه از تصمیم بانک مرکزی، خود مسئولان را هم متوجه این اشکالات کرده و آنها طی بخشنامهای، مجددا صرافیها را (البته به شکل محدود) به چرخه مبادلات ارزی کشور برگرداندهاند.
آنطور که خبرگزاری مهر گزارش داده، بر اساس این بخشنامه، بازرگانان خود میتوانند بعد از ثبت سفارش و ارائه تضامین لازم به بانکها، صرافی منتخب خود را برای ادامه کار و دریافت ارز انتخاب نمایند.موضوعی که طی یک ماه و نیم گذشته امکانپذیر نبود و صرافیها را در یک رکود کاری فرو برده بود؛ اما اکنون با بخشنامه بانک مرکزی کار صرافان رونق تازهای خواهد گرفت و البته صرافیهایی وارد این عملیات خواهند شد که مورد تایید بانک مرکزی بوده و عضویت آنها در کانون صرافان نیز تمدید شده باشد.در همین زمینه، سعید مجتهدی، رئیس کانون صرافان با استقبال از بخشنامه بانک مرکزی گفت: قبل از راهاندازی سامانه نیما، صرافان در راستای شفافسازی، تمامی گزارش عملکرد خود را از طریق سایت سنا ثبت میکرده و گزارشات آن را به صورت مستمر به بانک مرکزی و وزارت اقتصاد ارائه میکردند.وی ادامه داد: بعد از راهاندازی سامانه نیما، برخی مشکلات به وجود آمد، که بر مبنای آن، بانکها با توجه به اینکه ثبت سفارش واردات را صورت میدادند، مشتریان صرافیها را که به نوعی سرمایه آنها محسوب می شدند، به سمت صرافیهای بانکی خود هدایت میکردند و از آنجایی که صرافیهای بانکی جوابگوی همه نیازهای متقاضیان نبودند، متقاضیان ارز نمیتوانستند کارهای کارگزاری خود را صرفا از طریق صرافی بانکها انجام دهند.به گفته رئیس کانون صرافان، بعد از این بخشنامه، خوشبختانه متقاضیان ارز این اختیار را دارند که صرافی خود را انتخاب کرده و البته مثل گذشته صرافیها نیز با همدیگر تبادل مالی داشته باشند.
http://kayhan.ir/fa/news/133230
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/keyhannews
🌎
#خبر_خارجی
تظاهرات علیه سیاستهای ریاضتی در 140 شهر فرانسه پلیس ضد شورش معترضان را سرکوب کرد
اعتصاب و تظاهرات علیه سیاستهای ریاضت اقتصادی دولت فرانسه سراسر این کشور را فرا گرفته است. پلیس ضد شورش فرانسه با خشونت تمام، در حال سرکوب قربانیان بحران اقتصادی است.
سرویس خارجی-
اعتراضها به برنامههای ریاضت اقتصادی دولت فرانسه همچنان در شهرهای مختلف این کشور ادامه دارد و در برخی از شهرها از جمله پاریس این اعتراضها رنگ شورش و جنگ خیابانی به خود گرفته است. فرانسه از سال 2008 تا کنون درگیر بحران اقتصادی است و برنامههای ریاضتی نیز تاکنون نتوانسته از مشکلات اقتصادی مردم بکاهد. مردم فرانسه میگویند، این سیاستها نتیجه عکس داده و بر مشکلاتشان افزوده است. برنامههای ریاضتی دولت ماکرون نیز طی ماههای گذشته با مخالفت شدید اتحادیههای کارگری روبرو شده و اتحادیههای بزرگ کارگری طی سه ماه گذشته چندین نوبت اعتصاب سراسری و خسارتبار برگزار کردهاند.
دولت فرانسه میگوید در جدیدترین برنامههای ریاضتی خود تصمیم گرفته تا سال 2022 بیش از 120 هزار فرصت شغلی دیگر را حذف کند. کاهش حقوق و افزایش قراردادهای کوتاه مدت، بخش دیگری از برنامه اصلاحی ماکرون است که وی امیدوار است، با استفاده از آن به جنگ مشکلات اقتصادی برود! همین مسئله بهانه دور جدید اعتراضها شده است.
شورش و اعتراض
بر اساس گزارشهای متعدد منتشر شده، روز سهشنبه و به دنبال فراخوانی که 9 اتحادیه کارگری داده بودند دهها هزار نفر در بیش از 140 شهر فرانسه به خیابانها ریختند و علیه برنامههای اقتصادی دولت ماکرون شعار دادند. در برخی شهرها مثل پاریس این اعتراضات به خشونت کشیده شد. در برخی از شهرها هم آدمک رئیسجمهوری فرانسه، توسط کارگران و کارمندان فرانسوی به آتش کشیده شد.
پلیس ضد شورش فرانسه برای متفرق کردن معترضان از باتوم و گاز اشکآور استفاده کرد. تعداد بازداشتیها تا روز گذشته در 140شهری که تظاهرات برپا شده بیش از 125 نفر گزارش شده است. بنابر اعلام فرمانداری پاریس در تظاهرات ضددولتی سه شنبه در این شهر 24 نفر بازداشت شدهاند. بعد از تظاهرات نیز عدهای از دانشآموزان یک دبیرستان در پاریس را به تصرف درآوردند که با دخالت پلیس 101 نفر بازداشت شدند. طبق اظهارات شاهدان عینی، یکی از تظاهرکنندگان که قصد داشت یک نارنجک نوری را برداشته و به طرف پلیس فرانسه پرتاب کند، زخمی شده و دست خود را از دست داد. هنوز گزارش دقیقی از زخمیها در دست نیست.
این سومین اعتصاب بزرگ و سراسری کارمندان و کارگران در فرانسه از زمانی است که امانوئل ماکرون، رئیسجمهور این کشور سال گذشته به قدرت رسید. به دنبال اعتصاب (سهشنبه) در فرانسه صدها پرواز از مبدا و به مقصد این کشور نیز لغو شد چراکه کارمندان کنترل ترافیک هوایی نیز به این اعتصابها و تظاهرات پیوستهاند. همزمان اعلام شده که دولت فرانسه نیز در حال مذاکره با اتحادیهها درباره طرحهایش بوده و اعلام کرده که سال آینده میلادی به دنبال تبدیل کردن اصلاحات خود به قانون خواهد بود.
http://kayhan.ir/fa/news/133240
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/keyhannews
📝
#عناوين
شنبه پنجم خرداد ماه نود و هفت
در کیهان امروز می خوانیم:
️یادداشت روز
بازی «اون» با ترامپ و تنها راهحل بحران آمریکا و کره شمالی
http://kayhan.ir/fa/news/133393
اخبار ویژه
برجام قرار بود تحریمها را بردارد باقی حرفها بیاعتبار است
از دستاوردتراشی برای برجام تا امید به قدمهای برنداشته اروپا
مشکل بزرگ اصلاحطلبان انحصارطلبی و بیاعتنایی به معیشت مردم
FATF؛ سوغاتی یک نفوذی در تیم مذاکره کننده برجام
عایدی «تقریبا هیچ» تبلیغات درباره جذب 50 میلیارد دلار سرمایه خارجی
http://kayhan.ir/fa/news/133394
📇تیتر یک
ضربالاجل 7 روزه را تمدید نکنید اروپا به دنبال خرید زمان است
http://kayhan.ir/fa/news/133390
👥اخبار اقتصادی-اجتماعی
ویرانگری سیل در فشم حاصل بیتوجهی به ساخت و سازهای غیرقانونی
http://kayhan.ir/fa/news/133336/
واردات پفیلا، آدامس و منقل در ماه اول سال حمایت از کالای ایرانی!
http://kayhan.ir/fa/news/133337
برخی واردکنندگان نهادههای دامی از ارز دولتی سوءاستفاده میکنند
http://kayhan.ir/fa/news/133332
در سال گذشته 1400 چاه غیرمجاز در استان تهران مسدود شد
http://kayhan.ir/fa/news/133333
رئیس اتحادیه کفش دستدوز تهران از قاچاق 500 میلیون دلار کفش به کشور خبر داد
http://kayhan.ir/fa/news/133335
اخبار بین المل
شمارش معکوس برای آغاز بزرگترین عملیات نظامی در جنوب سوریه
http://kayhan.ir/fa/news/133374/
سید حسن نصرالله: مقاومت به فضل خدا در هرجنگی که رخ دهد پیروز است
http://kayhan.ir/fa/news/133378
22 میلیون نفر در یمن به کمکهای انسانی نیاز دارند
http://kayhan.ir/fa/news/133377
اعتراف بیسابقه صهیونیستها به مشارکت مستقیم در جنگ یمن
http://kayhan.ir/fa/news/133375
برگزاری مراسم تحلیف ریاست جمهوری «مادورو» در میان خشم آمریکا
http://kayhan.ir/fa/news/133376
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/keyhannews🌎💰
✏
#یادداشت_روز
بازی «اون» با ترامپ و تنها راهحل بحران آمریکا و کره شمالی
جعفر بلوری
دو کشور «کره شمالی» و «آمریکا» طی یکی دو روز گذشته تبدیل به محور تحلیلهای بسیاری در رسانههای سراسر دنیا شدند. اعلام شد کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی چند روز پس از آزاد کردن سه زندانی آمریکایی، تونلهایی را که محل آزمایشهای هستهایاش بود، مقابل دیدگان خبرنگارانی از سراسر دنیا منفجر و به وعدهاش عمل کرد اما ترامپ با لغو برنامه دیدارش با «اون» و از سرگیری تهدیدها و اعلام اینکه، هم تحریمها ادامه پیدا خواهند کرد و هم گزینه نظامی هنوز روی میز است، در برابر خوشقولی پیونگ یانگ، «دبه» کرد. اگرچه این «بدعهدی» با جملات دلگرمکنندهای همراه بود که هدفش، جز باز گذاشتن راه مذاکره، چیز دیگری نبود.
اعتراضها به ترامپ و بدعهدیهای آمریکا به داخل آمریکا و کره جنوبی هم کشیده شد. برخی چهرههای سیاسی در آمریکا از جمله «نانسی پلوسی» رئیس دموکراتهای مجلس نمایندگان آمریکا، «ریچارد هاوس»، رئیس شورای روابط خارجی آمریکا و سناتور منندز، قائم مقام کمیته روابط خارجی مجلس سنا علیه «بدعهدی ترامپ» موضع گرفتند و گفتند، این بدعهدی، یک پیروزی برای «کیم جونگ اون» بود و دنیا به این نتیجه رسید که آمریکا غیر قابل اعتماد است.
رئیسجمهور کره جنوبی و روسیه ابراز تاسف کردند و ساکنان سئول نیز علیه بدعهدی آمریکا و خطرات آن تجمعاتی را برگزار کردند. بسیاری از شخصیتها و رهبران سیاسی در دنیا نیز علیه آمریکا موضع گرفتند. برخی نوشتند، آمریکا به دنبال تحقیر کره شمالی است، برخی نوشتند ترامپ به دنبال پیروزی مطلق در برابر شکست مطلق است و برخی نیز با اشاره به مواضع کره شمالی پس از این بدعهدی نتیجه گرفتند، حل بحران شبه جزیره کره سالها به تعویق افتاد. اما واقعیت ماجرا چیست؟ آیا مذاکرات به هم خورد و خطر به شبه جزیره کره بازگشت؟ آیا کره شمالی واقعا تنها تاسیسات آزمایش هستهای خود را نابود کرد؟ آیا با وجود چین، کره شمالی به دامن آمریکا میرود؟
به نظر میرسد غالب تحلیلهایی که طی دو روز گذشته در این باره منتشر شده، زیاد دقیق نباشند و بیش از اینکه تحت تاثیر واقعیات باشند، متاثر از هیجانات رسانهای هستند. به اعتقاد راقم این سطور، نه کره شمالی آنقدر احمق است که مولفههای قدرتش را در برابر کشوری با مختصات آمریکا و رهبری مثل ترامپ با دست خود نابود کند، نه ترامپ آنقدر دیوانه است که، به این سادگی به کسی امتیاز دهد. خبرهای متعددی طی هفتههای گذشته منتشر شده که نشان میدهد، محلی که کره شمالی روز پنجشنبه منفجر کرده، تونلهایی بودند که بر اثر آن 6 آزمایش معروف اتمی، تخریب شده و تقریبا از کار افتاده بودند. کسانی هم که برای تماشای انفجار این مکان دعوت شده بودند، نه کارشناس که یک عده خبرنگار عادی بودند که هیچ سررشتهای درباره آنچه در آن سه تونل اتفاق افتاد، ندارند. ضمن اینکه هیچ کس نمیتواند اثبات کند، محلی که منفجر شده، واقعا تنها محل آزمایشهای هستهای کره شمالی بوده است. این را هم نباید فراموش کرد که مکان منهدم شده، صرفا یک «مکان» بود نه تاسیسات هستهای یا موشکهای بالستیک و...در واقع اقدام کیم جونگ اون در تخریب این تونلها مصداق ضربالمثل معروف«روغن ریخته را نذر امامزاده کردن» بود. تنها امتیازی که کره شمالی در اینجا داده، آزاد کردن آن سه شهروند آمریکایی بود.
http://kayhan.ir/fa/news/133393
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/keyhannews
📌📌
#خبر ویژه
برجام قرار بود تحریمها را بردارد باقی حرفها بیاعتبار است
بیانات دقیق و حکیمانه رهبر انقلاب، مهر پایان بر دستاوردتراشی پوچ برای برجام بود.
به گزارش جهان نیوز 23 تیرماه سال 1394 بود که برجام رقم خورد. رئیسجمهور در این روز در قاب تلویزیون ظاهر شد و از لغو تمامی تحریمها در روز اجرای برجام سخن گفت. وی پس از اعلام جمعبندی و توافق نهایی در مذاکرات اظهارداشت: «امروز به ملت شریف ایران اعلام میکنم تمام تحریمها حتی تحریمهای موشکی، تسلیحاتی و اشاعهای به صورتی که در قطعنامه بوده لغو میشود.»
وی افزود: «تمام تحریمهای بانکی، بیمهای، مالی، حملونقل، پتروشیمی، فلزات سنگین و تحریمهای اقتصادی به طور کامل لغو خواهد شد و نه تعلیق، و حتی تحریم تسلیحاتی نیز کنار گذاشته میشود و برای 5 سال نوعی محدودیت ایجاد شده و سپس لغو میشود.»
محمد جواد ظریف که شنبه 26 دیماه سال 1394 به جهت اعلام آغاز روز اجرای برجام به وین رفته بود گفت: «ما فکر ميکنيم که اجراي برجام يک فرصت بسيار خوبي براي مردم ايران است که از آن طريق همه قطعنامههاي ظالمانه شوراي امنيت و همه قطعنامههاي شوراي حکام آژانس بينالمللي انرژي اتمي پايان يابد و رسما لغو شود. همه تحريم هاي ظالمانهاي که بخاطر موضوع هستهاي ايران اعمال شده است، انشاالله امروز لغو خواهد شد و کنار گذاشته خواهد شد و اين يک روز بسيار خوبي براي مردم ايران است.»
پس از این ماجرا بود که وعدههای برجامی با نامهای افسانهای توامان شد. « فتح الفتوح»، «آفتاب تابان»، «دستاورد بزرگ ملت ایران»، «هر روز یک گشایش اقتصادی» و... القابی بود که برای برجام نام نهاده شد. البته پیش از این نیز رئیسجمهور مردم را برای برجام با وعدههای مختلف آماده کرده بود و بیان شد که تحریمها باید برود تا مشکلات آب خوردن، محیط زیست،اشتغال و ازدواج جوانان و حل شود.
وعدههای امیدآفرین برای مردم اما در مقابل با کارشکنی غرب و آمریکا روبرو شد تا جایی که یکی از اعضای تیم هستهای کشورمان، «علی اکبر صالحی» از دبه کردن آمریکاییها سخن گفت. «ولیالله سیف» رئیسبانک مرکزی نیز در مصاحبهای با یک رسانه خارجی دستاورد برجام را «تقریبا هیچ» عنوان کرد. زین پس بود که کمکم دستاوردهای برجام از زبان دولتیها منفی شد. به این معنی که پاستورنشینان به جای بر شمردن دستاوردهای مثبتی مانند برداشته شدن تحریمها به موارد منفی یعنی جنگاشاره کردند. بنابراین از این پس دستاوردهای برجام با اصطلاح «اگر برجام نبود....»، همراه شد.
جالب اینجاست، کسانی چون «وندی شرمن» از اعضای تیم مذاکرهکننده آمریکا دردوران برجام اذعان کرده که میدانسته با روی کار آمدن دولت جدید این توافق زیر پاگذاشته میشود. البته رهبر معظم انقلاب همواره نسبت به بیاعتمادی به غرب و آمریکا تاکید میکردند. ایشان میفرمودند که برای اینکه تحریمها برود باید ابزار آمریکا که ابزار اقتصادی است را از آنها گرفت و موضوع اقتصاد مقاومتی همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب قرار میگرفت. مسئلهای که کارشناسان و منتقدان نیز به آن تاکید میکردند که نمیتوان سرنوشت کشور را به تصمیم کشورهای غربی پیوند زد و این جز ضرر و زیان برای کشورمان در بر نخواهد داشت و باید به توان داخلی تکیه کرد. این نوع رویکرد که پیشرفت و توسعه را خارجی میدید حتی در میان کارشناسان به «برجامیزه» کرده سیاست و توسعه تعبیر شد.
http://kayhan.ir/fa/news/133394
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/keyhannews
#تیتر_یک
ضربالاجل 7 روزه را تمدید نکنید اروپا به دنبال خرید زمان است
اروپا در پی آن است تا با مذاکرات فرسایشی، برای آمریکا زمان بخرد. هدف اصلی و مشترک تروئیکای اروپایی و آمریکا، تعلیق و معطل نگه داشتن اقتصاد و تعمیم خسارت محض برجام به دیگر مولفههای قدرت کشورمان است.دولت باید با توجه به این رفتار طرف مقابل، از تمدید ضرب الاجل 7 روزه پرهیز کند.
سرویس سیاسی-
نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور ایران و 1+4 و نماینده اتحادیه اروپا و بدون آمریکا در سطح مدیران سیاسی و معاونان وزرای خارجه روز جمعه در وین پایتخت اتریش برگزار شد.
عباس عراقچی رئیس هیئت ایرانی در نشست کیمسیون مشترک برجام عنوان کرد که نشست مذکور یک نشست اضطراری است و به درخواست ایران برگزار شده است.
عراقچی افزود: ما هنوز به این تصمیم نرسیدهایم که در برجام خواهیم ماند یا نه و این امر بستگی به این موضوع دارد که چگونه دیگر اعضای برجام میتوانند آثار و تبعات خروج یک عضو برجام را جبران کنند، بخصوص کشورهای اروپایی باید به ما بگویند که چگونه در نبود آمریکا و بازگشت تحریمهای این کشور، میتوانند منافع ایران را در برجام تضمین کنند.
وی با بیان اینکه امیدواریم که با توجه به این رایزنیها و گفتوگوها ظرف چند هفته آینده به یک جمعبندی مناسب دست پیدا کنیم، تصریح کرد: مجموع دیدگاههایی که از اعضای برجام میشنویم و نتایج حاصل از مشورتها و رایزنیها با آنها، در تصمیمگیری نهایی ما در ارتباط با موضوع برجام تاثیرگذار خواهد بود.
معاون وزیر خارجه در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به تعهد کشورهای اروپایی به تامین خواسته ایران، به حفظ برجام مطمئنتر شدیم!
این اظهارنظر تأملبرانگیز در حالی است که مقامات اروپایی تاکنون نه تنها تعهدی به ایران نداده اند، بلکه تاکید کردهاند که درخصوص اجرای تعهدات برجامی هیچ تضمینی به ایران نمیدهند.
عراقچی تصریح کرد: امیدواریم که با توجه به این رایزنیها و گفتوگوها ظرف چند هفته آینده به یک جمعبندی مناسب دست پیدا کنیم.
آقای عراقچی در حالی جمعبندی مذاکرات را به چند هفته آینده و بازه زمانی نامعلوم حواله داده است که یکی از مقامات ایرانی حاضر در مذاکرات، تاکید کرده است که ضرب الاجل ایران به اروپا، تنها 7 روز است.
ضربالاجل 7 روزه
یک مقام ارشد ایرانی روز جمعه تاکید کرد که تهران از کشورهای اروپایی میخواهد تا بسته اقتصادی پیشنهادی برای مقابله با خروج آمریکا از برجام را تا پایان ماه جاری میلادی (می) ارائه دهند.
به نوشته خبرگزاری «رویترز» این مقام ایرانی (که نامش فاش نشد) پیش از دیدار با مقامات اروپایی، در گفتوگو با خبرنگاران در وین گفت: انتظار داریم این بسته تا پایان ماه می(10 خرداد) به دست ما برسد.
این مقام ایرانی افزود: این یک دیدار بسیار مهم است که نشان میدهد دیگر طرفها درباره برجام جدی هستند یا نه. همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، متوجه خواهیم شد که اروپاییها میتوانند به ما تضمینهای معتبر بدهند یا نه.
گفتنی است رهبر معظم انقلاب چهارشنبه هفته گذشته در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام، شروط ایران برای اروپا را برشمردند. این شروط به شرح ذیل است:
1- سه کشور اروپایی در ۱۳-۱۴ سال قبل یک بدعهدی بزرگی کردند در مذاکرات هستهای سال ۸۳-۸۴، قول دادند و عمل نکردند، باید ثابت کنند امروز آن بیصداقتی و بدعهدی آن روز را نخواهند داشت.
http://kayhan.ir/fa/news/133390
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/keyhannews
💰
#خبر_اقتصادی
ویرانگری سیل در فشم حاصل بیتوجهی به ساخت و سازهای غیرقانونی
در نتیجه بیتوجهی سازمان محیط زیست و سایر دستگاههای مسئول در برخورد با ساخت و سازهای غیرقانونی در حریم رودخانه، بارندگی اخیر رودبار قصران منجر به وقوع سیل ویرانگری در جاده فشم شد که خسارات بسیاری را به جا گذاشت.
گروه اقتصادی-
چهار شنبه عصر بود که بارندگی طولانی در منطقه لواسانات و رودبار قصران منجر به سیلی بزرگ شد و اموال بسیاری از مردم از بین رفت و از آن مهمتر، چند نفر مصدوم و مفقود شدند! عمق این حادثه به قدری بود که حتی مدیرکل دفتر مدیریت بحران وزارت نیرو اعلام کرد: «باران شدید... متاسفانه باعث ریزش قسمتی از کوه و بسته شدن مسیر رودخانه جاجرود شده و جاده اصلی فشم بسته شد.»
این اتفاقات در شرایطی رخ داده که مدت هاست دلسوزان محیط زیست کشور درباره ساخت و سازهای غیرقانونی که مصادیق تصرف رودخانه، کوه و زمینخواری میباشد، هشدار میدادند ولی انگار هیچ برخورد مناسبی با کسانی که با تجاوز به حریم طبیعت، حق همه مردم را غصب کردهاند،
نشده است.
در حال حاضر، فارغ از اینکه این کوه خواری، زمین خواری، رودخانه خواریها و... به نوعی تاراج منابع ملی به شمار میآید، مشاهده میشود که این ساخت و سازها که به شکل ویلا، رستوران، قهوهخانه و... بروز کرده، باعث شده خسارات عمیق و غیرقابل جبرانی رخ دهد.
این در حالی است که حدود یکماه پیش، روزنامه کیهان نسبت به این ساخت و سازهای غیرقانونی و نارضایتی شدید مردم منطقه از این تجاوز به حریم طبیعت و مشکلاتی که برای ساکنین به وجود آورده بود، هشدار داده بود.
در گزارشی که در واپسین روز فروردین ماه منتشر کردیم، با اشاره به نارضایتی اهالی منطقه، از قول آنها نوشته بودیم: «این رستورانها حریم جاده را تنگ نمودهاند و برای جلب مشتری بیشتر و هدایت مشتری به مقابل رستوران مربوطه اقدام به بستن راه نموده و باعث ایجاد ترافیک و حتی تصادف و آزار و اذیت اهالی منطقه شدهاند. حتی برای وسایل امدادرسان مثل اورژانس و آتشنشانی و... هم مشکل جدی ایجاد کرده و میکنند. »
با این حال، همانطور که انتظار میرفت مسئولان مربوطه هیچ اقدام و توضیحی در این باره ندادند تا این گمانه که در خواب خرگوشی فرورفته و قصد بیدار شدن هم نداشته باشند، بیش از پیش
تقویت شود.
بدون شک، سازمان محیط زیست باید پاسخگوی این ساختوسازها باشد چرا که متولی نخست محیط زیست کشور این سازمان میباشد ولی رئیس آن به جای پرداختن به وظایف قانونی خود ترجیح میدهد به حوزههایی مثل امنیت ملی و سیاست خارجی
بپردازد!
ای کاش رئیس این سازمان حداقل به همان اندازه که برای جاسوسانی که در لباس فعالان محیط زیست به ایران آمده بودند، حساسیت داشت و برای تبرئه آنان تلاش میکرد، برای وظایف خود هم کوشش اندکی میکرد. در حال حاضر، بر اثر سیلی که اواخر هفته گذشته در منطقه رودبار قصران رخ داد، خسارت بسیار شدیدی به وجود آمد تاحدی که طبق گفته مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران، فقط ۵۰۰ میلیون تومان به شبکه فشار متوسط برق خسارت وارد شده اما باز هم هیچ واکنشی از سوی مسئولان مربوطه اعم از سازمان محیط زیست، وزارت راه و شهرسازی و...
http://kayhan.ir/fa/news/133336
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/keyhannews
🌎
خبر_خارجی
شمارش معکوس برای آغاز بزرگترین عملیات نظامی در جنوب سوریه
نیروهای ارتش سوریه و مقاومت در حالی خود را برای آغاز بزرگترین عملیات در جنوب این کشور آغاز میکنند که مثلث آمریکا، رژیم صهیونیستی و تروریستها همه تلاش خود را برای جلوگیری از آغاز این عملیات، به کار گرفتهاند.
شمارش معکوس برای شروع بزرگترین عملیات ارتش سوریه و مقاومت در استانهای مرزی و جنوبی درعا و «السویدا» آغاز شده است.
به گزارش فارس، هدف از این عملیات سرکوب همه گروههای تروریستی منطقه از جمله عناصر داعش در «درعا» و تروریستهای «جبهه النصره» در استان «السویدا» است. نیروهای ارتش و مقاومت پس از پیروزی در این عملیات بزرگ مرزی مستقیما مقابل نظامیان اشغالگر قدس در فلسطین اشغالی صفآرایی میکنند. به همین خاطر، صهیونیستها در حال حاضر کاملا بیقرار هستند. طی روزهای گذشته رژیم صهیونیستی به همراه آمریکا و متحدانش و تروریستهای داعش تلاش میکردند به نحوی جلوی این عملیات را بگیرند، ولی شکست خوردند. حملات ایذایی تروریستهای داعش و رژیم صهیونیستی به پایگاههای «تی-2»، «تی-3» و فرودگاه «ضبعه» با همین هدف صورت گرفته است. در هر حال، علاوه بر نیروهای مقاومت و نیروهای ویژه ارتش سوریه، جنگندههای روسی نیز در این عملیات حضور خواهند داشت. انتظار میرود نبرد درعا به «قنیطره» که در مجاورت «جولان اشغالی» قرار دارد، نیز کشیده شوند. راز نگرانی صهیونیستها نیز همین نکته است!
در مجموع، عملیات بزرگ ارتش و مقاومت در جنوب سوریه علاوه بر اینکه بر معادلات داخلی تاثیر خواهد گذاشت، توازن را در منطقه مدیترانه هم به نفع مقاومت عوض خواهد کرد.
پیشبینی این پیامد مهم را آمریکاییها هم کردهاند و به همین خاطر، جنگندههای آمریکایی پنجشنبه گذشته به نیروهای ارتش سوریه و همپیمانان آن در استان شرقی «دیرالزور» حمله کردند.
در ارتباط با حمله به فرودگاه نظامی «الضبعه» در استان «حمص» هم گزارش شده ارتش صهیونیستی شامگاه جمعه دو فروند موشک به سمت این فرودگاه شلیک کرد، اما سامانه دفاعی تیپ 72 ارتش سوریه توانسته یکی از این دو موشک را در هوا هدف قرار دهد. در ارتباط با محل دقیق اصابت موشک دوم و خسارات احتمالی آن، گزارشی نرسیده است.
مقامات اردن نیز عملیات ارتش سوریه در «درعا» را از نزدیک و با نگرانی رصد میکنند و از پیامدهای این عملیات، هراس دارند.
رژیم صهیونیستی به همراه آمریکا، اردن، عربستان، ترکیه، قطر و کشورهای اروپایی عملیاتی را با نیابت تروریستهای مورد حمایت خود در سال 2011 با هدف سرنگونی دولت «بشار اسد» آغاز کرده بودند.
این عملیات که نزد محافل امنیتی آمریکا و صهیونیستها، «لانه زنبور» نام داشته، نه تنها به شکست انجامیده، بلکه شرایط را معکوس کرد و موجب تقویت نیروهای مقاومت در سوریه شد. عملیات رژیم صهیونیستی و غربیها در سوریه، جان حدود 500 هزار سوری را گرفته و بسیاری از شهرهای این کشور را تبدیل به خرابه کرده است.
سایر رویدادها:
* یائیر لاپید» وزیر اقتصاد پیشین رژیم صهیونیستی گفته تلآویو نباید «جولان» را به سوریه برگرداند.
* جنگندههای ارتش عراق با حمله به مواضع تکفیریهای داعش در منطقه «هجین» واقع در استان «دیرالزور» سوریه، یک پایگاه این گروه تروریستی را منهدم کردند.
http://kayhan.ir/fa/news/133374
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/keyhannews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 فیلم دیدنی قبل ازتصویب برجام درمجلس
🔺 #فؤاد_ایزدی از #ظریف میپرسد که فردی به نام #ترامپ نامزد انتخابات امریکاست و اگر انتخاب بشود برجام را پاره خواهد کرد.ظریف با خنده پاسخ میدهد...
➖➖➖
➕ @keyhannews
📝
#عناوين
یکشنبه ششم خرداد ماه نود و هفت
در کیهان امروز می خوانیم:
️یادداشت روز
درخشش مقاومت در انتخابات لبنان و عراق
http://kayhan.ir/fa/news/133495
اخبار ویژه
سازندگی: زمزمه نامزدی عارف برای ریاست مجلس مانور سیاسی است
ستاد ضدتحریم به دستور رهبری یک ماه قبل تشکیل شده است
توضیح وزارت نفت و پاسخ کیهان:طرف ایران هستید یا شرکت فرانسوی؟!
http://kayhan.ir/fa/news/133496
📇تیتر یک
ظرفیت اقتصادی عظیم کشور گروگانبرجام زدگی دولت
http://kayhan.ir/fa/news/133440
👥اخبار اقتصادی-اجتماعی
متقاضیان واقعی، دلار را به قیمت 6 هزار تومان می خرند
http://kayhan.ir/fa/news/133436
وزارت جهاد کشاورزی از کاهش 80 هزار تنی تولید پسته در کشورخبر داد
http://kayhan.ir/fa/news/133441
دولت در تصویب قطع آب مشترکان پرمصرف تعلل میکند
http://kayhan.ir/fa/news/133439
هیچ شرکت اروپایی با تحریمهای آمریکا علیه ایران مقابله نمیکند
http://kayhan.ir/fa/news/133437
فقط نیمی از ظرفیت تولید کنسانتره و آبمیوه کشور فعال است
http://kayhan.ir/fa/news/133434
اخبار بین المل
سناتور آمریکایی: آل سعود با سلاحهای آمریکا در یمن جنایت میکند
http://kayhan.ir/fa/news/133446
تلاش آمریکا برای جلوگیری از عملیات راهبردی ارتش سوریه در جنوب
http://kayhan.ir/fa/news/133450/
جراحت 2 عضو ارشد جهاد اسلامی و 107 فلسطینی دیگر در نهمین راهپیمایی بزرگ بازگشت
http://kayhan.ir/fa/news/133444
تمرکز مقتدا صدر روی گزینه حیدر عبادی /9 شرط برای ماندن نخستوزیر در قدرت
http://kayhan.ir/fa/news/133451
یدیعوت آحارونوت: حزبالله لبنان تبدیل به یک ارتش واقعی شده است
http://kayhan.ir/fa/news/133452
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/keyhannews💰🌎
✏
#یادداشت_روز
درخشش مقاومت در انتخابات لبنان و عراق
سعدالله زارعی
انتخابات پارلمانی عراق از نظر نتیجه شباهت بسیار زیادی به انتخابات پارلمانی لبنان داشت اما در عین حال بعضی از جریانات شناخته شده داخلی با هدف بد دل کردن مردم ایران و ایجاد یأس نسبت به آینده «جبهه مقاومت» شروع به حاشیهسازی، دروغپراکنی و تحلیلهای توهمآمیز کردند که البته اینها چون غباری که در لحظهای برمیخیزد و بعد فرو مینشیند و آفتاب حقیقت نور خود را حاکم میکند، قادر به پوشاندن حقیقت نیستند در این خصوص گفتنیهایی وجود دارد:
1- انتخابات 22 اردیبهشت عراق، چهارمین انتخابات پارلمانی عراق از زمان شکلگیری «نظام جدید» و اولین کارکرد آن به نوعی تثبیت بیشتر نظام سیاسی عراق بود. بر این اساس میتوان گفت سیستم عراقی در یک فراگرد فعال داخلی بار دیگر تأیید مردم این کشور از نظامی که در سال 2004 و با تصویب قانون اساسی جدید پدید آمده را بدست آورده است. براساس این انتخابات و فرمول انتخاباتی موسوم به «سانت لیگو» مردم عراق در سه بخش کلی شیعه، سنی و کرد مجموعاً 319 نفر را از میان حدود 7000 نفر برگزیدهاند. براساس این فرمول، ده نفر هم بر مبنای درصد آراء لیستها به این عدد اضافه میشود تا پارلمان عراق با 329 عضو فعالیت نماید. در این انتخابات لیستهای متفق شیعیان که تعدادی از اهل سنت را نیز در خود جای داده است به 202، اهل سنت جمعاً با احتساب افرادی که در لیست شیعیان هستند به 71، کردها به 58، ترکمنها به 4، مسیحیان به 5، ایزدیها به 4 کرسی و... دست یافتهاند. این کرسیها از آنچه در پارلمان فعلی که انتخابات آن در سال 1393 برگزار شد، شاهد بودیم، افزایش کرسیهای مقاومت را نشان میدهد. البته ساختار جمعیتی عراق وضع تثبیت شدهای داشته و کاهش یا افزایش مشارکت یک طایفه اثر محدودی بر ترکیب پارلمان دارد. وضع مشابه انتخابات 1393 که با مشارکت 62/2 درصد مردم همراه بود و انتخابات 1397 که با مشارکت 44/5 درصد مردم همراه شد بیانگر چنین وضعیتی است. براین اساس بحث راجع به پارلمان و انتخابات پارلمانی خود به خود به سمت بحث کیفی جلو میرود.
2- وضع کیفی آراء شیعیان در این انتخابات نیز شباهت بسیار زیادی به آراء آنان در انتخابات چهار سال قبل مجلس دارد. در انتخابات سال 1393 لیستهای سکولار شیعه - که فهرست ایاد علاوی بارزترین آن بود - نتوانستند آراء زیادی کسب کرده و به پارلمان و دولت منبعث از آن شکل خاصی بدهند در این انتخابات نیز همینگونه شد و سکولارهای شیعه شکستی سنگینتر از شکست سال 1393 تجربه کرده و عملا به حاشیه رانده شدند. پیش از این تعداد کرسیهای حزب «وطنیه» علاوه بر 16 کرسی به دست آورد اینک این تعداد به 15 نفر رسیده که هشت نفر آنان نیز سنی و متعلق به هواداران اسامه نجیفی هستند. در این انتخابات نیز لیستها و شخصیتهای محور، مورد توجه مردم شیعه قرار گرفتهاند هرچند بعضی از بزرگان بنابه دلایل خاص، موفق به کسب آراء مردم نشدهاند. اما میبینیم که باز مجلس اعلی، حزبالدعوه، جریان صدر دارای کرسیهای زیادی در مجلس هستند. این درحالی است که در طول این چهار سال از یک سو دولت عراق که سهم قابل توجهی از پیکره آن شیعه هستند، زیر فشار شدید قرار داشته و از سوی دیگر مردم شیعه برای پشت کردن به آنان زیر فشار قرار داشتند. رای دوباره احزاب قبلی شیعی نشان دهنده آن است که تبلیغات هدایت شده توسط محافل آمریکایی و غیرآمریکایی نتوانسته است مردم را از اطراف احزاب شناخته شده و رهبران شیعه جدا کند.
http://kayhan.ir/fa/news/133495
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/keyhannews
📌📌
#خبر ویژه
سازندگی: زمزمه نامزدی عارف برای ریاست مجلس مانور سیاسی است
یک روزنامه اصلاحطلب نوشت: زمزمه نامزدی عارف برای ریاست مجلس، یک مانور سیاسی صرف است و اگر فراکسیون امید کرسیهای خود در هیئترئیسه را از دست ندهد، هنر کرده است.
روزنامه سازندگی درباره انتخابات هیئترئیسه مجلس و تحرکات فراکسیون امید نوشت: برخی از اعضای فراکسیون امید از احتمال ارائه لیست مستقل امیدیها در انتخابات هیئترئیسه و کاندیداتوری عارف برای ریاست مجلس و رقابت با علی لاریجانی سخن میگویند. این درحالی است که در بهترین حالت فراکسیون امید یک فراکسیون 110 نفره است که بعید است بدون ائتلاف با یک فراکسیون دیگر بتواند به اهدافش برسد و این یعنی با این دست فرمان نهتنها دستش به ریاست مجلس نخواهد رسید که بعید نیست همین سه کرسی مهم خودش (نواب رئیس و کارپرداز) را هم از دست بدهد. درحالیکه موقعیت محمدرضا عارف در جایگاه ریاست فراکسیون امید و سیاست سکوت عارفانه او در آستانه ورود به سومین سال کار مجلس دهم آماج حمله منتقدان است، بهرام پارسایی به ایسنا گفته که «مراجعات مکرری ازسوی اعضای این فراکسیون برای کاندیداتوری آقای عارف در انتخابات ریاست مجلس وجود دارد.»
انسجام فراکسیون امید
درحالی از سوی عارف مطرح میشود که با آغاز به کار مجلس دهم، محمدرضا عارف برای انتخابات هیئترئیسه مجلس به عنوان نامزد ریاست موقت با علی لاریجانی رقابت کرد اما با کسب 103 رای دربرابر 173 رای لاریجانی ازمجموع 279 رای، نتوانست به ریاست دست یابد. نهایتا بعد از شکست از لاریجانی و اعلام دلخوری از افرادی که عضو فراکسیون امید هستند و به ریاست لاریجانی رای دادند، دیگر در انتخابات هیئترئیسه مجلس شرکت نکرد.
حالا بعد از گذشت دو دوره از ریاست علی لاریجانی بر مجلس دهم، ظاهرا فراکسیون امید و محمدرضا عارف از لزوم تغییرات اساسی در هیئترئیسه مجلس سخن میگویند و اصرار دارند تا با هویت مستقل اصلاحطلب در انتخابات هیئترئیسه شرکت کنند. رویکردی که یک سال مانده به انتخابات مجلس یازدهم میتواند با شکستی دیگر برای امیدیها، نارضایتی بدنه رای آنها را دوچندان کند.
امیدیها هنوز نگفتهاند که استراتژی آنها برای مقابله با حذف علی مطهری از هیئترئیسه چه خواهد بود؟ درشرایطی که انتقادها به مدیریت عارف در فراکسیون امید و همینطور حضورش در راس شورای عالی اصلاحطلبان بالا گرفته است، صحبت از کاندیداتوری او برای ریاست مجلس است. امری که به اعتقاد برخی بیشتر از یک مانور سیاسی برای فراکسیون امید نخواهد بود و علی لاریجانی باز هم رئیس سومین سال کاری مجلس خواهد بود.
در همین حال روزنامه شرق با وجود انتقاد از عملکرد و اختیارات علی لاریجانی در ریاست مجلس، اذعان کرد که تحرکات و اعتراضات فراکسیون امید و اصلاحطلبان در بیرون مجلس برای مذاکره است. شرق مینویسد «آقای لاریجانی باید بیشتر مذاکره کند»!
http://kayhan.ir/fa/news/133496
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/keyhannews
#تیتر_یک
ظرفیت اقتصادی عظیم کشور گروگانبرجام زدگی دولت
اقتصاد ایران از توانمندی بالایی برای پیشرفت و شکوفایی برخوردار است، مشروط بر اینکه دولت، حرکت اقتصاد را وابسته و منوط به مسائل غیراقتصادی مانند برجام نکند.
گروه اقتصادی-
به گزارش خبرنگار اقتصادی کیهان، ظرفیت بالای اقتصاد ایران به گونهای است که میتواند جزو قدرتمندترین اقتصادهای دنیا قرار بگیرد؛ شاهد این گفته هم جدیدترین آمار صندوق بینالمللی پول است که اعلام کرده اقتصاد ایران با حجم یک تریلیون و 630 میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی (بر اساس قدرت خرید) رتبه هجدهم را در دنیا کسب کرده است.
به عبارت دیگر طبق این آمار، اقتصاد ایران در سال 2017 جزو 20 اقتصاد نخست جهان بوده که در جایگاه خود نشان دهنده توان بالا و ظرفیت بسیار اقتصاد ما میباشد.
اما مسیری که به شکوفایی و حرکت اقتصاد میانجامد از درون کشور و با اتکا به توانمندیهای درونی (که کم هم نیستند) شکل میگیرد؛ مسیری که مسلما اگر به موضوعاتی مانند برجام گره بخورد از حرکت ایستاده و ادامه روند آن منوط به وجود این توافق یا توافقاتی از این دست میشود.
چنانچه فرامرز توفیقی، کارشناس بازار کار هم گفته است: «زمانی که تمام مشکلات اقتصادی به رفع مسئله تحریم و برجام ربط داده میشد باید فکر میکردند که اگر برجام به هم بخورد چه میشود؟ بدون تعارف سالیان سال نشستیم و دست روی دست گذاشتیم و همه چیز را منوط به برجام کردیم.»
برای ادامه مسیری که تاکنون آمدهایم دو راه میتوان متصور شد، یکی اینکه همچنان فعالان اقتصادی را منتظر گشایشی در مسائل خارجی بگذاریم (که در برجام چنین اتفاقی افتاد و باعث خوابیدن فعالیتهای اقتصادی در دو سال اول دولت شد و در دو سال بعدی هم مشخص شد عایدی چندانی به جز فروش نفت نصیب ما نشده) یا اینکه به ظرفیتهای داخلی خود رجوع کرده و با تکیه بر مزیت نسبی خود در تولید کالاها، به دنبال رونق اقتصادی کسب و کارهای داخلی باشیم.
در این زمینه کافی است به اخبار توانمندیهای کارآفرینان جوان کشورمان نگاهی بیندازیم تا به عمق ظرفیتهای بالای سرمایههای درونی کشور پی ببریم. مثلا چندی پیش در اخبار آمده بود که جوانی با سرمایه اندک و پشتکار فراوان توانسته به تولیدکننده بزرگ عسل تبدیل شود یا در نمونههای دیگر یک فعال اقتصاد مقاومتی بعد از بازنشستگی با استفاده از پرورش کبک توانست سود میلیونی از این طریق کسب کند و یا فردی در استان گلستان با ایجاد گلخانه در پشتبام خانهاش در این راستا حرکت کرده است؛ همه و همه حاکی از استعداد بالای انسانی در توسعه کسب و کارها میباشد.
متاسفانه به جای حمایت و تشویق این کارآفرینیها و توجه به اقتصاد دانش بنیان، میبینیم که بودجه پژوهشی کشور حدود نیم درصد بوده و طبق گفته مشاور معاون وزیر علوم (در سال94) سهم تحقیقات از تولید ناخالص داخلی 0.47 درصد یعنی کمتر از نیم درصد بوده است!
بر همین اساس، جواد عشقینژاد کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرگزاری فارس گفت: «بسیاری از ضعفهای مدیریتی در حالی با بهانههای خارج از محیط کسب و کار از جمله برجام گره زده میشود که معطل نگاه داشتن مدیریت بخشهای مزیت دار همچون کشاورزی، محیط زیست و یا مدیریت آب و غیره ربطی به برجام ندارد.»
فضای کسب و کار در فضای بیتوجهی!
از جمله اقداماتی که دولت برای حمایت از تولید باید تلاش مضاعفی انجام دهد، کمک به بهبود فضای کسب و کار است که بدون شک حمایت از تولید داخلی بدون توجه به فضای کسب و کار (تا حدودی) بیمعنی است. در حال حاضر، آمار بانک جهانی که مربوط به سال 2016 میباشد، نشان میدهد جایگاه ایران از میان 189 کشور مورد بررسی در فضای کسب و کار، صد و بیستم بوده که بسیار تاسفبرانگیز است.
اگر به بهبود فضای کسب و کار -که از جمله شعارهای دولت حسن روحانی بود اما هیچگونه تحولی در این زمینه طی دوره او رخ نداد- توجهی نشود به این معنی است که به دست خودمان تولید کنندگان را در فشار و تنگنا قرار دادهایم.
http://kayhan.ir/fa/news/133440
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/Keyhannews
💰
#خبر_اقتصادی
متقاضیان واقعی، دلار را به قیمت 6 هزار تومان می خرند
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: بسیاری از متقاضیان واقعی ارز، نیاز خود را با دلار شش هزارتومانی که قیمت منطقی نیست، تامین میکنند.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، سیدحسن حسینی شاهرودی با اشاره به افزایش نرخ رسمی دلار در روزهای اخیر اظهار داشت: معاملات در بازار آزاد که از منظر دولت قاچاق محسوب میشود همچنان جاری و ساری است و بسیاری از متقاضیان واقعی برای تهیه ارز خود درگیر بازار قاچاق هستند.
وی تاکید کرد: بسیاری از متقاضیان واقعی ارز، نیاز خود را با دلار شش هزار تومانی که قیمت منطقی نیست، تامین میکنند.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه دولت در طول دو ماه گذشته نتوانسته نرخ دلار را ثابت نگه دارد، گفت: بارها گفتهایم که نرخ ارز را نمیتوان دستوری مدیریت کرد و تا بازار متشکله پولی و ارزی ایجاد نشود، نمیتواند مدیریت بازار ارز را در دست بگیرد.
حسینی تاکید کرد: دولت اگر زیر بار بازار متشکله نرود باید یک نرخ دولتی و یک نرخ بازار را به رسمیت بشناسد تا بتواند تعادل در بازار ارز و عرضه و تقاضا ایجاد کند.
وی با اشاره به مقاومت دولت برای ایجاد بازار متشکله گفت: دولت نگران است که نتواند بازار را مدیریت کند، از سوی دیگر ساختار بانک مرکزی به نحوی نیست که سازو کار نوین ارزی و پولی را در کشور پایهگذاری کند.
http://kayhan.ir/fa/news/133436
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/keyhannews