📌📌
#خبر ویژه
کشف دیرهنگام مکانیسم ماشه و انصراف از شکایت به کمیسیون مشترک برجام
«وزارت خارجه در حالی به دیوان لاهه شکایت کرد که مکانیزم شکایت در سند برجام وجود دارد، مکانیزمی که دولتیها آن را به نفع ایران معرفی میکردند و منتقدان از آن با عنوان مکانیزم ماشه یاد میکردند که کاملا به ضرر ایران است.»
به گزارش رجانیوز، محمدجواد ظریف در توییتر نوشت: «امروز ایران به دیوان دادگستری بینالمللی شکایت کرد تا آمریکا را به دلیل اعمال مجدد غیرقانونی تحریمهای یکجانبه پاسخگو کند.»
این رخداد در حالی است که مکانیزم شکایت در سند برجام وجود دارد، مکانیزمی که دولتیها آن را به نفع ایران معرفی میکردند و منتقدان از آن با عنوان مکانیزم ماشه یاد میکردند که کاملا به ضرر ایران است.
در ایام بررسی برجام در کمیسیون ویژه مجلس، یکی از اصلیترین نقدهای منتقدین دلسوز این بود که طبق مکانیزم حل اختلاف توافق هستهای- بند 36 و 37- اگر آمریکا یا هر کشور دیگری به تعهداتش عمل نکند، ایران حتی نمیتواند نسبت به این مسئله شکایت کند چون نهایتا تحریمها علیه خود ایران بر میگردد اما تیم مذاکرهکننده هستهای این مسئله را رد میکرد و در تریبونهای مختلف با اعتماد به نفس کامل به تمجید از مکانیزم حل اختلاف موجود در برجام میپرداخت.
به عنوان یک نمونه از دفاع تیم مذاکرهکننده از این مکانیزم، میتوان به اظهارات عباس عراقچی اشاره کرد که بهمنماه سال گذشته در برنامه جهانآرا چشم در چشم میلیونها بیننده تلویزیونی حاضر شد و گفت: «در بند 36 اگر ادعا کنیم طرف مقابل نقض تعهدات کرده، مکانیسمی وجود دارد که کمیسیون مشترک را در سطح معاونین و در قدم بعدی در سطح وزرا فعال میکنیم و اگر قانع نشدیم دوباره برنامهمان را فعال میکنیم. به همین آسانی! در صورتی که طرف مقابل به تعهداتش عمل نکند، ناظر و مجری خودمان هستیم!»
محمدجواد ظریف هم در ادعایی رویایی، به تمجید از مکانیزم شکایت (بخوانید مکانیزم خودزنی ماشه) در برجام پرداخته و گفته بود: «من بر خلاف خیلیهای دیگر اطمینان دارم که بحث بازگشتپذیری، بزرگترین تضمین اجرای برجام است. چرا که این بند با دیدگاه کاملاً بیاعتمادانه نوشته شده است! دو طرف نسبت به هم بیاعتماد بودند و بحث اعتماد در هیچ جای مذاکرات وجود نداشت، این را طرف مقابل هم بارها گفته است و ما هم کاملاً به طرف مقابل بیاعتماد بودیم. نکته جالب اینجاست که وزنه بازگشتپذیری به نفع ماست، چرا که بازگشتپذیری برجام برای ما فقط منوط به تصمیم خودمان است. اینکه میبینید برجام اجازه میدهد که ایران هر زمان که خواست میتواند به شرایط گذشته بازگردد اما طرف مقابل باید روندی را طی بکند تا به شرایط گذشته بازگردد به این دلیل است که طرف مقابل برای بازگرداندن آنچه سرمایه خود میدانست، یعنی تحریمها، نیاز به یک روند دارد. اما برای ما چنین روندی لازم نیست، ما کافی است تصمیم داخلی بگیریم و برگردیم به شرایط قبل. ایران در بازگشتپذیری برجام مزیت دارد و نه مشکل.»
اما گذشت زمان نشان داد که صحبتهای وزیر خارجه و معاونش کمترین شباهتی به واقعیت ندارد و تکرار افسانههای قدیمی است چرا که آمریکا نهتنها برجام را نقض و تحریمها را بیشتر کرد بلکه درنهایت به راحتی آب خوردن هم از آن خارج شد! اما در مقابل دولت دوازدهم حتی جرات شکایت از آمریکا بر طبق مکانیزم موجود در برجام را نداشت و اعلام کرد که برجام را بدون آمریکا ادامه میدهد!
با این تفاسیر واقعاً جای سؤال دارد که کدام دولتی چنین توافقی را امضا کرده که حتی امکان شکایت از نقض عهد طرف مقابل را هم نداشته باشد؟
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/keyhannews
💰
#خبر_اقتصادی
یارانه هزار و 250 میلیارد تومانی دولت برای سفرهای خارجی!
در سه ماهه گذشته، بانک مرکزی برای سفرهای خارجی که عمدتا تفریحی بودند، یارانه هزار و 250 میلیارد تومانی در اختیار عدهای قرار داد.
پس از انتقادات فراوانی که از سوی رسانهها و کارشناسان اقتصادی نسبت به نحوه واگذاری ارز دولتی برای مسافرت خارجی مطرح شد، یکی از رسانهها از قول مسئولان بانک مرکزی، میزان ارز تخصیص یافته برای مسافرتهای خارجی را اعلام کرد.
براساس گزارش خبرگزاری وابسته به دولت ایرنا، بانک مرکزی از ۲۱ فروردین ماه امسال در مجموع معادل ۳۱۲ میلیون دلار ارز بابت سفرهای خارجی هموطنان پرداخت کرده است. بدین صورت که سفر به کشورهای مشترکالمنافع و همسایه ۵۰۰ یورو و سایر کشورها هزار یورو تخصیص مییابد.
براساس این آمار، طی سه ماه گذشته، بیش از هزار و ۳۱۰ میلیارد تومان ارز دولتی و با نرخ چهار هزار و 200 تومانی در اختیار مسافران قرار گرفت. این درحالیست که در طی این مدت، میانگین قیمت ارز حدود چهار هزار تومان بیش از قیمت دولتی و در فاصله بین هشت تا هشت هزار و 500 تومان بود. به عبارت دیگر حدود هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان یارانه برای مسافرت خارج از کشور پرداخت شد.
به گزارش مشرق، پرداخت این یارانه به مسافران سبب شد بسیاری از آژانسهای مسافرتی با تشویق به سفرهای صوری و دریافت ارز مسافران و فروش در بازار آزاد مبالغ کلانی به جیب بزنند.
طبق این آمار، در این مدت نزدیک به هزار و 250 میلیارد تومان به صورت یارانه در اختیار مسافران خارج از کشور قرار گرفت که بخش عمدهای از این افراد برای سفرهای تفریحی و... از کشور خارج شده بودند. به عبارت دیگر در همین سه ماهه، از جیب هر ایرانی مبلغ بیش از ۱۵ هزار تومان پرداخت شد تا عده خاصی به مسافرت خارجی بروند.
پرداخت این مبلغ در شرایطی که کشور در تنگنای ارزی قرار دارد و بالارفتن قیمت دلار سبب افزایش قیمت کالاهای اساسی و مایحتاج زندگی مردم شده است، امری خلاف تدبیر است.
به عبارت دیگر، بانک مرکزی برای هر سفر خارجی به طور میانگین سه میلیون تومان یارانه اختصاص داد.
در حالت کلی میتوان گفت ادامه تخصیص ارز به شیوه فعلی برای مسافرتهای خارجی نه تنها به صلاح کشور نیست بلکه موجب بیعدالتی در حق مردمی است که با درک درست از شرایط کشور، به سفرهای خارجی نرفته و از فشار بر سایر هموطنانشان اجتناب میکنند.
واریز ۱۸۰۰ تومان از هر دلار دولتی
در جیب عدهای خاص
در همین راستا، پدرام سلطانی، نایبرئیساتاق بازرگانی ایران در این باره به خبرگزاری ایسنا گفت: با توجه به فسادها و سوءاستفادههای صورت گرفته و برای ایجاد تغییرات و بازنگری در ثبت سفارش، فعلا جلوی آن را گرفتند و میخواهند تمهیداتی در راستای اصلاح روند آن ایجاد کنند اما این روند اصلاح ناپذیر است چرا که مادامی که ارز چهار هزار و 200 تومانی به متقاضیان داده میشود، چنین رویهای قابل اصلاح نیست و شاهد ورود شرکتهای نوپا و کاغذی برای دریافت ارز دولتی، رانت و زد و بند خواهیم بود.وی ادامه داد: بر اساس بررسیهای انجام شده کالاهای ضروری با نرخ حدود شش هزار تومان به خانوار میرسد و معنایش این است که هزار و 800 تومان در این میان گم میشود.نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: درست است که ارز دولتی به کالاهای اساسی داده میشود اما با این نرخ به دست مصرفکنندگان نمیرسد. به این معنی که در این میان واسطههایی قرار گرفتند و هر کسی سود خود را میبرد و باعث میشود که کالاهای مورد نظر، با نرخ ارز حدود شش هزار تومان به دست مردم برسد و ممکن است در آینده نیز با افزایش بیشتر قیمت آنها مواجه باشیم.سلطانی اضافه کرد: چنین رویهای به معنی این است که در ایران طی این مدت سودهایی از مابهالتفاوت ارزهای دولتی و آزاد به جیب عدهای خاص واریز میشود، در حالی که میتوانیم پول این رانت را به همه مردم و به ویژه اقشار آسیب پذیر بدهیم.
http://kayhan.ir/fa/news/137471
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/keyhannews
🌎
#خبر_خارجی
واشنگتن پست: ترامپ چگونه آمریکا را به کشور احمقها تبدیل کرد
روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در تحلیلی درباره سخنان رئیسجمهور این کشور که دیگران را احمق و خودش را فردی با ذکاوت میداند نوشته: «ما آمریکاییها به شدت احمق هستیم.»
سرویس خارجی-
پیش از این آمریکا ینگه دنیا یا «شهری نورانی بر فراز تپه» تصور میشد که بقیه کشورها باید خود را شبیه آن کنند تا به سعادت برسند، اما ظاهرا خود آمریکاییها چنین تصوری ندارند. آمریکای دوران ترامپ به شدت یک آمریکای سرخورده و خسته از وضعیتی است که همه آنها را «احمق» تصور میکنند. متحدین سنتی آمریکا به خاطر رفتارهای ترامپ از این کشور فاصله گرفتهاند و رسانهها و مقامات آمریکایی از اینکه کشورشان گروگان حماقتهای ترامپ شده به شدت عصبانی هستند واشنگتن پست فهرستی از سخنان «دونالد ترامپ»، تهیه کرده که او در آنها اطرافیانش را احمق و خودش را فردی با ذکاوت جلوه میدهد. این روزنامه سپس مینویسد: «ما کشوری به شدت احمق هستیم.»
در مقاله این روزنامه که به قلم «دانا میلبانک»، است، ستوننویس در قسمت تیتر نوشته: «ما کشوری به شدت احمق هستیم» و در ادامه آورده است: «دوستان آمریکایی من، ما کشوری به شدت احمق هستیم.» «میلبانک» در ادامه کنایهای به سخنان چند وقت پیش دونالد ترامپ که خودش را «یک نابغه بسیار پایدار» خوانده بود زده و مینویسد: «من میدانم که همینطور است چون رئیسجمهور ترامپ بارها این را به اطلاعمان رسانده که ما کشوری احمق هستیم- او از وقتی که کارزارش برای ریاستجمهوری را آغاز کرده این دیدگاه را دستکم 9 بار ابراز کرده است. همانطور که بعد از نشست ناتو در هفته گذشته به ما یادآوری کرد که «نابغهای بسیار پایدار است.» این نویسنده در ادامه با نقل بریدههایی از سخنان ترامپ که او در آنها آمریکا را احمق دانسته ادامه داده: «آدمهای احمق بر ما حکمرانی کردهاند و قوانین ما بسیار فاسد و احمقانه هستند. ما درباره تجارت با سایر کشورها حماقت به خرج دادهایم و معاملههایی احمقانه با عراق، ایران، چین، مکزیک، کانادا، اروپا و مسلمانان داشتهایم. مزخرفترین قوانین را در زمینه مهاجرت داریم.
برخی از چیزهای احمقانه بیشماری که ترامپ آنها را شناسایی کردهاند عبارتند از: کارکنان کاخ سفید، افبیای، اتحادیه فوتبال ملی، دموکراتها، فیلیباستر و روزنامهنگاران.».به نوشته واشنگتنپست، ترامپ اخیراً در جمع گروهی از خیرین گفت: «ما خیلی احمق هستیم.» آنها خندیدند. او اخیراً هم در جمع هوادارانش گفت: شما حس میکنید به نوعی احمق فرض شدهاید، اینطور نیست؟ فکر نمیکنید احمق هستید؟ (لابد هواداران هم باید داد میزدند: احمقیم! احمقیم) واشنگتن پست در ادامه مجموعه طویلی از اظهارات ترامپ که او در آنها ملت آمریکا را احمق و خودش را باهوش و نابغه فرض کرده فهرست و با کنار هم قراردادن گزارههایی به صورت کنایهآمیز، نشان داده که عکس این رابطه، احتمالاً درستتر است!
ادامه واکنشها به نشست با پوتین
با گذشت 2 روز از دیدار ترامپ و پوتین واکنشها به این نشست هنوز ادامه دارد. نخستین نشست رهبران روسیه و آمریکا در پایتخت فنلاند، حداقل با توجه به واکنش سیاستمداران آمریکایی نتیجهای بسیار جالب توجه داشت، چرا که موجی از وحشت و نفرت علیه ترامپ را بهدنبال داشت.
نشانی کانال کیهان در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/keyhannews
📂 #تیتر_اول
🔹عملیات انتقال با موفقیت انجام شد:
شیعیان فوعه و کفریا میوه ۳ سال مقاومت را چیدند
🔸بعد از ســال ها مقاومت جانانه و مظلومانه سرانجام ساکنان فوعه و کفریا میوه ایستادگی خود را چیدند و عملیات خروج کامل ساکنان این ۲ شهرک از محاصره علی رغم تمام خطرات و کارشکنی تروریست ها پایان یافت.
طی ۳ سال گذشته این ۲ شــهرک به طور کامل محاصره شده و به نماد مقاومت و استقامت تبدیل شده بود به همین دلیل تروریست ها تمام تلاش خود را برای درهم شکستن این مقاومت به کار گرفتند.
🔸 ساکنان فوعه و کفریا برای به زانو درآوردن دشمن بیش از ۱۹۲۳ شهید و ۳۸۶۸ نفر مجروح تقدیم کردند که بیشتر آنها زن و کودک بودند.
🔸 فوعه و کفریا طی دوران محاصره آب و برق نداشــته و از دارو و تجهیزات بهداشتی نیز خبری نبود و هرکس بیمار یا مجروح می شد می مرد.
🔸 ســاکنان فوعه و کفریــا حتی بعضاً برگهای درختــان را میپ ختند و می خوردند ولی حاضر نشدند مقابل یزید و شمرهای دوران جاهلیت مدرن سر خم کنند.
🔸 تروریســت ها در آخرین مرحله خروج اتوبوس ها، نزدیک به ۹۰۰ نفر از اهالی این شــهرک ها را به گروگان گرفته بودند ولی در نهایت مجبور شدند آنها را نیز آزاد کنند.
🔸 با آزادسازی کامل درعا و خروج فوعه و کفریا از محاصره، خبرگزاری ها از توجه کامل ارتش سوریه به جولان اشغالی و قنیطره خبر می دهند.
🔸 منابع خبری گزارش داده اند توافق همه جانبه با تروریست های مستقر در قنیطره انجام شده و آنها سلاح خود را بر زمین گذاشته اند.
🔸 توافق در صورت صحت آن، پیروزی مهم برای دولت ســوریه به شــمار می رود، زیرا کنترل منطقه واقع در مرز با بلندی های اشــغالی جولان را به دولت سوریه باز می گرداند...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/137554
➕ @keyhannews
🖌 #یادداشت_روز
🔹چه کسانی میخواهند ایران جهنم باشد؟!
#محمد_صرفی
🔸اگر چه بازگو کردن چند پیامی که به عنوان نمونه مورد اشاره قرار میگیرد، تلخ و ناگوار است ولی با پوزش از خوانندگان گرامی و صرفا جهت اطلاع، ضروری به نظر میرسد؛
- زندگی تو ایران اینجوریه که شما هر روز باید تسلیت بگی تا یه روز بیاد که مرگ خودتُ تسلیت بگن!
- ایران اما نام مادریست که هر روز داغ یک فرزند بر جانش میماند!
- نیمه پر لیوانُ ببینید. یه بلاهایی تو ایران سرمون اومده وقتی بردنمون جهنم و خواستن شکنجه مون کنن قلقلکمون میاد!
- تو فرانسه یک پسر مهاجر به نام امباپه با 19 سال سن تو جام جهانی بازی میکنه و تو ایران هم یک پسر 19 سالش که شد کلش رو مثل بز میتراشن میبرن سربازی دو سال از زندگیش رو تباه میکنن!
- تا کی باید رابطه پسر و دختر جرم باشه، چرا یک زن باید به یک شوهر و یک شوهر فقط به یک زن اکتفا کنه!
- آدمها مال خودشون هستند، باید هر طور که دلشون میخواد زندگی کنن... ما که از آمریکا و انگلیس متمدنتر نیستیم. اونجا همجنسگرایی آزاده، هر کس که نمیخواد، خب میل خودشه!
اینها مشتی از خروارها پیام و محتوایی است که نه هر روزه، بلکه بصورت لحظهای و مستمر در فضای مجازی در حال انتشار است. قالب و اشکال این پیامها بسیار متنوع است؛ از توئیت گرفته تا عکس، ویدئوهای کوتاه، عکس نوشت، پادکست (پیامهای صوتی) و... پیامهایی که با بهانه و بیبهانه به تحقیر ایران و ایرانی میپردازد. همه جای دنیا را بهشت برین معرفی میکند و ایران را جهنمی که مردمانش محکوم به عذاب ابدی هستند! سیاهنمایی و القای ناامیدی - اغلب با زبانی طعنه آمیز و طنزگونه از نوع تلخ و سیاه آن- محتوای این جریان جدید رسانهای است. سرچشمه این موج کجاست؟ آیا کاربرانی عادی هستند که تحقیر کشور خود و ستایش دیگری را رسالت هر روزه خود میدانند یا جریانی هدایت شده و هدفمند است که دقیقاً میداند چه میکند و نتیجه این مسیر چیست؟
بسیاری از این پیامها بهاندازهای کینهتوزانه و خباثتآمیز است که هرگز نمیتوان باور کرد از سوی یک ایرانی- هر چند معترض- نوشته شده باشد. کدام ایرانی غیرتمندی میتواند ایران و ایرانی را تحقیر و دشمنان نشاندار وطن و مردم وطنش را ستایش کند؟!
مسئولان دستاندرکار و جامعهشناسان و دانشگاههای ما چقدر به این مسئله توجه دارند و برای مطالع و کالبدشکافی و درمان آن چه تدبیری اندیشیدهاند؟ و چقدر نسبت به آن حساسیت دارند و اصلاً میدانند عواقب این جریان مخرب و ویرانگر چیست...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/137590
➕ @keyhannews
📌 #خبر_ویژه
🔹ضرورت تغییر تیم اقتصادی که ۶۰ تن طلا را هدر داد
🔸یک روزنامه حامی دولت میگوید برخی اعضای تیم اقتصادی کابینه فاقد صلاحیت حضور در اتاق فرماندهی و مقابله با جنگ اقتصادی دشمن هستند.
روزنامه تعادل نوشت: روزی نیست که اخبار یا شایعهای از این تغییر و تحولات در تیم اقتصادی دولت منتشر نشود. یک روز نام رئیس جدید بانک مرکزی در پیامکها یا کانالهای خبری میچرخد و روز دیگر نام وزیر دیگری برای استیضاح بر زبانها جاری میشود. اما همه اینها بر در بسته دولت میخورد و باز هم یأس و ناامیدی بر چهرههای مردم که منتظر تغییر هستند مینشیند. واقعاً دوستی تا کی؟
اگر کابینه اقتصادی دولت را متشکل از معاونت اقتصادی رئیسجمهوری، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس کل بانک مرکزی، وزیران امور اقتصادی و دارایی، صنعت و تجارت، راه و شهرسازی و کار و امور اجتماعی بدانیم، در این صورت باید سهم هر کدام از این نقصهای سیاستی اقتصادی را آن هم در زمانهای که فشارهای اقتصادی بر مردم بیشتر شده است مشخص کنیم؛ در این وضعیت است که معلوم میشود چه کسی باید برود حتی اگر رئیسجمهور با او دوستی و مودت دیرینه داشته باشد.
در حال حاضر اقتصاد وارد برههای شده که میتوان آن را شبیه جنگ مجازی دانست. هیچ ارتش و نیروی نظامی وارد صحنه نبرد نشده جز سیاستهای اقتصادی. در اتاق جنگ آمریکا، ژنرالهای چهار ستاره و فرماندهان نظامی ننشستهاند بلکه طراحان و سیاستگذاران اقتصادی نشستهاند، آنها با توجه به تجربه تحریمهای گذشته نقشههای جنگی جدید را میریزند، اما در مقابل اتاق جنگ اقتصادی ما که باید پاتکهای مقابل را بزند چه کسانی هستند؟
در طول هفت ماهی که نشانههای حمله اقتصادی از سوی آمریکا به ایران میرفت متأسفانه سیاستهایی به عنوان پاتک اتخاذ شد که بیشتر از آنچه آرامش برای مردم بهوجود آورد، آب به آسیاب رانتخواران و فرصتطلبانی ریخت که به خوبی از فضای به وجود آمده بهرههای اقتصادی خود را بردند...
➕ @keyhannews
🔹انتشار بخشهای جدیدی از توصیههای رهبر انقلاب به دولت:
مردم باید احساس کنند که دولت در حال تلاش است
🔸یکشنبه هفته گذشــته، رهبر انقلاب با هیئت دولت برای حل مشکلات اقتصادی کشــور جلســه ای برگزار کردنــد. در این جلســه، رهبر انقلاب، »شــرایط« و »اقداماتی« که در این مقطع زمانی، دولت می بایســت انجام دهد را برشمردند.
🔸 در میدان نبرد و مبارزه آنچه بیش از همه به آن احتیاج دارید این است که ، روحیه پیشرفت، روحیه مبارزه با شرایط را در خودتان تقویت روحیه تحرک کنید؛ این شــرط اول است. شجاعت ورود در میدان را به خودتان [بدهید] عزم راسخ در این زمینه را داشته باشید. مشکل طبعاً پیس می آید.
🔸 مدیران دولتی... وقتی با مشــکل مواجه می شوند باید این روحیه در آنها اقدام وجود داشته باشد؛ روحیه برخورد، روحیه »می توانیم«، روحیه »حتما اقدام می کنیم«، این یک مسئله است، شجاعت در اقدام و روحیه برخورد با مشکل به صورت عاقلانه و مدبرانه.
🔸 بایستی تصویر دولت در چشم مردم تصویر یک گروه توانا و کارآمدی باشد که دارند تلاش می کنند.
🔸 البته انسان تلاش که می کند همیشه موفق نمی شود، نفس اینکه دارند تلاش می کنند و کار می کنند برای مردم جذاب اســت. شــما ملاحظه کردید ما در بازی فوتبال امسال در مقابل اسپانیا گل خوردیم اما همه، تیم ما را تأیید کردند... گفتم: »کارتان عالی بود«...چون خوب بازی کردند.
🔸 آدم ممکن است مشکل را هم یک جایی نتواند حل کند. همین قدر که بدانند وارد میدان هستید و دارید تلاش می کنید، روز و شب نمی شناسید، به مردم پیام اقتدار را می دهد. باید احساس بکنند دارد کار می شود...
➕ @keyhannews
🔹آیتالله خاتمی در خطبههای نماز جمعه تهران:
باید با فساد بیمحابا، بیملاحظه و قاطعانه برخورد کرد
🔸امام جمعه موقت تهران دست انداختن به بیتالمال و دور زدن قانون را بدترین شکل فساد دانست و تأکید کرد: باید با فساد بیمحابا و بیملاحظه و به صورت قاطعانه برخورد کرد.
آیتالله سید احمد خاتمی در خطبههای نماز جمعه تهران در تشریح ۷ نکته در زمینه مبارزه با فساد، با بیان اینکه فساد خوره هر نظام است؛ بین نظام حق و باطل هم فرقی ندارد، ابراز داشت: یادم هست در اردیبهشت سال ۵۷ در مدرسه عالی شهید مطهری، آیتالله بهشتی تأکید کرد «بزرگترین عامل سقوط رژیم شاه، فساد اداری است»؛ باید مراقب بود این خوره به جان انقلاب نیفتد.
به گزارش مهر، وی افزود: دوم آنکه فساد کار غیرقانونی است و بدترین شکل فساد، دور زدن قانون است. اینکه افراد کار غلط انجام دهند و توجیه و پوشش قانونی برای آن درست کنند؛ مانند کاری که بنیاسرائیل کرد. قرار بود شنبهها ماهی نگیرند؛ کلک زدند. شنبه شب راه رفتن ماهیهایی که به گودالهایی وارد شده بودند، میبستند و روز یکشنبه راحت ماهیها را میگرفتند و به خیال خودشان خلاف نکرده بودند.
آیتالله خاتمی تصریح کرد: این افراد گناه کرده و اقدام خود را توجیه میکردند؛ این کار به معنای فساد است.
امام جمعه موقت تهران بیان داشت: سوم آنکه باید با هر نوع فسادی مبارزه شود، بخصوص دست انداختن به بیتالمال که بدترین نوع فساد است و باید جدیترین برخورد با این افراد صورت گیرد.
وی گفت: نهجالبلاغه ۷۹ نامه دارد، ۶ نامه در رابطه با مجازات غارتگران بیتالمال است. در این ۶ نامه حضرت علی(ع) قاطعترین برخورد را با غارتگران بیتالمال دارد.
آیتالله خاتمی اظهار داشت: چهارم آنکه برای برخورد با مفسدان، ملاک فقط قانون است؛ مفسد هرکه هست، در هر جایگاهی که حضور دارد و هر نسبتی که با مقامات دارد، مهم نیست؛ باید با این افراد قاطعانه برخورد شود...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/137564
➕ @keyhannews