ماهنامه_فرهنگی_و_الکتریکی_آذر_۱۴۰۱.pdf
1.75M
ماهنامه علمی فرهنگی عقلانیت و جوان
آذر 1401 شماره ششم pdf
در این شماره بخوانید:
۱. ملاک دریافت پاسخ درست
۲. منطق عرفان(۱)
۳.معنا و مفهوم تاریخ
۴. آیات داعی به تعقل
۵. نقش باور به صفات خدا در زیست اخلاقی و بهداشت روان
۶. جایگاه گرایش ها و احساسات انسانی در زیست اخلاقی
اندیشکده فلسفه، عقلانیت و جوان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام(ره)، شهرری.
✅روایت اول
🔰 *سیاست های پیشنهادی پیرامون حذف ایران از کمیسیون مقام زن*
بخش اول
🔸 روشنگری در مورد *ترکیب کشورهای حاضر در کمیسیون زنان سازمان ملل* که کاملا چیدمان سیاسی و توسط آمریکا صورت گرفته است
🔸بازخوانی *نقض حقوق زنان در کشورهایی مثل عربستان، آمریکا، انگلیس، فرانسه و ...* که از نظر سازمان ملل و سازمانهای بین المللی حقوق بشری نادیده گرفته می شود. (برای آمریکا فکت معتبر بسیار است)
🔸برجسته سازی *جنبه سیاسی این اقدام از طرف آمریکا و متحدان برای تحت فشار گذاشتن ایران* جهت کوتاه آمدن از حق مردم ایران در پرونده های مورد چالش از جمله پرونده هستهای
🔸 *برجسته کردن ۱۶ رای ممتنع* که حتی تحت فشار سیاسی آمریکا و اروپا حاضر نشدن علیه ایران رای بدهند. (برخی از آنها روابط نزدیکی با آمریکا دارند)
🔸بازنشر بخش هایی از مستند انقلاب جنسی برای نشان دادن میزان ارزش وبهای مقام زن در کشورهای غربی مدعی حقوق زنان می تواند بیانگر *تناقض این کشورها* را نشان دهد.
🔸از هر سه زن یک زن در اروپا مورد تجاوز قرار می گیرد، این مساله را می توان با تکیه بر *هشتگ #بردگی_جنسی برجسته کرده* و در ذیل آن به موارد متعدد تعرض و شکایت زنان از این تجاوزها در دادگاه های کشورهای اروپایی به طور خاص رای دهندگان به اخراج ایران استفاده کرد.
7.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅#مکمل_دروس_معارف
🔖#انقلاب_اسلامی
🎥 روحیه اشرافی گری از چه زمانی در ایران شروع شد؟
🔰میزمعارف
@mizemaaref
🔖 پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی «دفتر قم» برگزار می کند؛
ششمین نشست از سلسله نشست های پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در هفته پژوهش با عنوان: انقلاب اسلامی و چالش های فرهنگی 🔖 با ارائه: حجت الاسلام دکتر رضا ابروش، استادیار دانشگاه معارف اسلامی
📌 دبیر علمی: حجت الاسلام دکتر محمدعلی لیالی
📌 زمان:شنبه ۱۴.۱/۹/۲۶
✅ ساعت برگزاری: ۱۳ الی ۱۵
📌 مکان: قم- خیابان جمهوری - دانشگاه معارف اسلامی- سالن امام رضا (ع)
🔖 لینک: https://room.nahad.ir/ch/pajouheshgah
✅ روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ یادآوری یک قاعده
🔹 «مگر من بارها نگفتهام در اجتماعات کسانی که مخالفند، هیچ کس نباید رفتار خشونتآمیز داشته باشد؛ چون این، دشمن را خوشحال میکند. بارها ما این حرف را گفتیم، چرا گوش نکردند؟! چرا گوش نمیکنند؟!»
🔹 این فیلم بخشی از بیانات رهبر انقلاب در پی حادثه کوی دانشگاه تهران در سال ۷۸ است.
#بصیرت
🔰میزمعارف
@mizemaaref
✅#معرفی_مستند
💢 هشت مستند درباره علما و روحانیت
1⃣ مستند «وُد»؛ وحدت شیعه و سنی در کلام علامه امینی
🎞مستند «وُد» به کارگردانی ابوالفضل منافیپور به مشی و روش علامه امینی، مؤلف کتاب الغدیر، در توجه به وحدت مسلمانان میپردازد. این مستند از پنج سکانس تشکیل شده که در هر سکانس به یکی از مباحث مودت، کتاب الغدیر، وحدت مسلمانان، مظلومیت امیرالمؤمنین و گریه بر ابا عبدالله الحسین علیهالسلام پرداخته شده است.
2⃣روایت شکلگیری خط اول تشیع در مستند «صحوری»
🎞مستند «صحوری» به کارگردانی سید امیر طباطبایی به روایت زندگی احمد بن اسحاق قمی، نماینده امام حسن عسکری در قم و تبدیل این شهر به عنوان یکی از کانونهای اصلی آیین زرتشت به مرکز تشیع میپردازد. قم تا قرن پیش از ورود حضرت معصومه (س) یکی از کانونهای آیین زرتشت بود اما اولین شیعیان به قم، شهر دگرگون و خط اول مکتب تشیع گشت.
3⃣«شمیم باران» روایتی از زندگی معنوی آیت الله مجتهدی تهرانی
🎞مستند «شمیم باران» روایتی از زندگی معنوی آیتالله مجتهدی تهرانی، اثری از مصطفی حسن بیگی است. این عالم برجسته، استاد حوزه علمیه آیتالله مجتهدی و مدرس اخلاق بود؛ وی در خاندانی متدین پرورش یافت، پدرش محمدباقر از کسبه معروف و بافضیلت و جدش میرزا احمد از تجار مشهور و از مؤمنین عصر خود بود.
4⃣روایتی از قیام یک مجتهد از استبداد دوران مشروطه در «مجتهد لاری»
🎞مستند «مجتهد لاری» به کارگردانی جواد یغموری، روایت زندگی آیتالله سید «عبدالحسین موسوی لاری» است. ایشان پس از تحصیل در نجف، به لار میآید و برای مبارزه با ظلم و استبداد در دوران مشروطه، قیامی را رهبری میکند.
5⃣زندگی روحانی بزرگ دهه 20 و 30 تهران در مستند «آسید مهدی»
🎞فیلم مستند آسید مهدی در خصوص شخصیت، افکار و حالات روحی «سید مهدی قوام» از علما و روحانیون دهه 20 و 30 تهران است که به واسطه شیوه و سلوک خاص خود در هدایت و ارشاد طبقات مختلف جامعه تا به امروز مشهور و زبانزد شده است.
6⃣«شیخ رضا»؛ زندگی استاد طیب و رسول ترک
🎞مستند «شیخ رضا» به کارگردانی بابک مینابی به زندگی مرحوم شیخ رضا سراج از خطیبان توانمند و نامآشنای سالهای نه چندان دور کشور پرداخته است. شیخ رضا سراج از شاگردان حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی مؤسس حوزه علمیه قم بوده که در سال 1363 فوت کرده است. ایشان یکی از وعاظ و منبریهایی بوده است که بسیاری را هدایت کرده است که از جمله آنها میتوان به رسول ترک، فرج تراب و طیب حاج رضایی اشاره کرد.
7⃣سرگذشت شیخ احمد کافی در مستند «جمعه سیاه سفید»
🎞مستند «جمعه سیاه سفید» به کارگردانی سیدسینا عودی به روایتی از سرگذشت و خدمات مرحوم شیخ احمد کافی در دوران رژیم پهلوی میپردازد. مرحوم کافی از خطیبان مشهور تهران در دوران رژیم پهلوی بود که نقش بسزایی در گرایش عموم مردم تهران به مسائل دینی داشت. کافی بیش از 20 مهدیه در شهرهای مختلف کشور ساخت.
8⃣«هشت بهانه کوچک برای یادآوری»؛ منش امام موسی
🎞این مستند به کارگردانی محمد صمیعپور در زمینه سیره و منش امام موسی صدر ساخته شده است، این مستند در مصاحبه با برخی از نزدیکان و علاقهمندان به آثار امام موسی صدر، برخی از ویژگیهای فردی و اجتماعی وی را تشریح میکند.
🔰میزمعارف
@mizemaaref
✅ #وحدت_حوزه_و_دانشگاه در کلام مقام معظم #رهبری:
🔹وحدت حوزه و دانشگاه، یعنی وحدت در اهداف کلی، وحدت در کامل ساختن این ملت و این کشور و حرکت با یکدیگر و عبور در دو خط موازی، بدون اصطکاک با هم؛ یعنی هر دو، کار خودشان را بکنند؛ اما برای یک هدف و آن هدف، ساختن و کامل کردن ملت و کشور ایران است. اینطور باید حرکت کرد.
🔹وحدت حوزه و دانشگاه، یعنی وحدت در هدف. هدف این است که همه به سمت ایجاد یک جامعهی اسلامی پیشرفتهی مستقل، جامعهی امام، جامعهی پیشاهنگ، جامعهی الگو، ملت شاهد - ملتی که مردم دنیا با نگاه به او جرأت پیدا کنند، تا فکر تحول را در ذهن خودشان بگذرانند و در عمل شان پیاده کنند - حرکت نمایند.
🔹وحدت حوزه و دانشگاه عبارت از این است که ما این دو کانون علمی، این دو مرکز تعلیم و تعلم را از لحاظ اخلاق حاکم بر آن ها، از لحاظ سیستم و سازماندهی حاکم بر آن ها، و از لحاظ برخی از محتواها به هم نزدیک کنیم.
🔹امروز هیچ کس انتظار یک دانشگاه خلق الساعهی صد در صد اسلامی را ندارد، اما همه انتظار دارند که جهت حرکت، به سوی ایجاد یک دانشگاه صد در صد اسلامی باشد. این منظور حاصل نخواهد آمد مگر با وحدت عمیق و عملی حوزه و دانشگاه و روحانی و دانشجو و این یک ضرورت و نیاز انقلابی است.
📆 ۲۷ آذر، روز وحدت حوزه و دانشگاه
🔰میزمعارف
@mizemaaref
🔖 پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی «دفتر قم» برگزار می کند؛
هفتمین نشست از سلسله نشست های پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در هفته پژوهش با عنوان: انقلاب اسلامی و چالش های سیاسی 🔖 با ارائه: حجت الاسلام دکتر محمدعلی لیالی، عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی
📌 دبیر علمی: دکتر حامد مایلی
📌 زمان:یکشنبه ۱۴.۱/۹/27
✅ ساعت برگزاری: ۱۳ الی ۱۵
📌 مکان: قم- خیابان جمهوری - دانشگاه معارف اسلامی- سالن امام رضا (ع)
🔖 لینک: https://room.nahad.ir/ch/pajouheshgah
✅ روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی
5.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅#وحدت_حوزه_و_دانشگاه
🔴امام خمینی رحمه الله ، رهبر کبیر انقلاب، درباره ضرورت وحدت حوزه و دانشگاه در بیاناتی فرموده اند:«امروز یکی از ضروری ترین تشکل ها بسیج دانشجو و طلبه است. طلاب علوم دینی و دانشجویان دانشگاه ها باید با تمام توان خود در مراکزشان از انقلاب و اسلام دفاع کنند. فرزندان بسیجی ام در این دو مرکز، پاسدار اصول تغییر ناپذیر نه شرقی نه غربی باشند، امروز دانشگاه و حوزه از هر محلی بیشتر به اتحاد و یگانگی احتیاج دارند».
📅27 آذر سالروز شهادت دکتر مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه گرامی باد
🔰میزمعارف
@mizemaaref
vahdat.pdf
1.5M
✅#وحدت_حوزه_دانشگاه
✅#مکمل_دروس_معارف
◀️ وحدت حوزه و دانشگاه در کلام رهبری
🔴قابل طرح در کلاس های درس
🔰میزمعارف
@mizemaaref
اعدام نکنید؟!.mp3
10.93M
🎙#پادکست
💠 اعدام نکنید؟!
🔸 تحلیلی درخصوص شرایط عجیب کنونی
🔸 سخنان حضرت زهرا سلاماللهعلیها در مسجد پیامبر(ص) که انگار برای همین امسال است.
🗣 حجت الاسلام امینی خواه
🔰میزمعارف
@mizemaaref