🔹انتشار خبر توقیف نفتکش حامل نفت ایران در مصر که ماههاست از توقیف آن میگذرد تنها یک دلیل دارد؛
سطح حساسیت مسئولان ایرانی را نسبت به توقیف نفتکشهایش را تست کند که خب خداروشکر دولت در زمینهی "واکنش جدی"، روزهی سکوت گرفته!
این نفتکش(sea shark) پرچم کشور اوکراین را داشته و تقریبا از آبان۹۷ روی آب است!
توقیف نفتکشهای ایران، آخرین حلقه تحریم نفتیست که اگر با آن به صورت جدی مقابله شود(که ابزارش به راحتی موجود است) تلاشهای آخر تحریمی دشمن هم سپری میشود و در غیر این صورت اگر دولت بازهم در واکنش جدی تعلل کند، خدا داند چه شود!
"علی قلهکی"
▪️ #توییت
@ansoyesiasat
جناب استاد آشنا ، جاسوس و #نفوذی به هر شکلی و هر لباسی میتونه دربیاد ، روزی به شکل فعال محیط زیست ، روزی به شکل خبرنگار بین المللی و حتی روزی به شکل رئیس دفتر یک مسئول.
سریال #گاندو فقط تونست گوشهای از زحمات سازمان اطلاعات در حراست از کیان ایران اسلامی رو نشون بده.
لذت ببرید
https://www.instagram.com/p/BztDG3RAnJ_/?igshid=1lsrj314wewhj
@ansoyesiasat
#فوری
🔸تیراندازی تروریستی در پیرانشهر/۳ نفر شهید شدند
🔹دقایقی پیش عده ای ناشناس در ورودی شهرستان پیرانشهر به خودروی #سپاه تیراندازی کردند که طی این حادثه سه نفر شهید و یک نفر مجروح شد/مهر
@ansoyesiasat
فقط ببینید برای پخش سریال #گاندو اونهم با مستندات واقعی ، دولت چقدر سرو صدا راه انداخت ، از مشاور همیشه در صحنه دولت #آشنا بگیر تا وزارت خارجه و واعظی و ...
حالا شما بیا بگو اجاره خونه کمر مردم رو داره میشکنه. اگه از سنگ صدا دراومد از دولت هم صدا درمیاد
https://www.instagram.com/p/BzwBr0gAmEG/?igshid=myydgd3n3ipd
@ansoyesiasat
🔹اینقدر برخورد با توقیف نفتکش حامل نفت ایران توسط انگلیسیها به عقب افتاد که اینبار مصر خبر توقیف یکی از نفتکشهای حامل نفت ایران رو منتشر کرد
چوبِ مصلحتسنجیهای دولت رو، یه ملت میخورند
"علی قلهکی"
▪️ #توییت
@aansoyesiasat
میزگرد سیاسی #قسمت_اول
برنامه جهان آرا شامگاه چهارشنبه (۱۹ تیرماه ۹۸) با حضور مهدی بختیاری کارشناس حوزه دفاعی امنیتی و مهدی خانعلی زاده کارشناس مسائل بینالملل از شبکه افق پخش شد.
در ابتدای این برنامه خانعلی زاده طی سخنانی در پاسخ به سوال مخرب برنامه مبنی برای اینکه ما هر چه تنش زدایی مان را بیشتر کنیم مشکلات جدید و بی سابقه ای مانند توقیف نفتکش پیش میآید، اظهار داشت:
اتفاقی که برای نفت کش کشورمان پیش آمد این است ادعایی که رسانههای انگلیسی مطرح کردند این است که گفتند یک نفتکش روسی که حامل نفت ایران بوده قسمت بندر بانیاس سوریه می رفته تا آنجا که نفت را تخلیه کند.
وی افزود: دو مسیر در این بین وجود دارد، یک مسیر این است که نفتکش از کانال سوئز برود که انگلیسی ها مدعی اند ایران برای اینکه به صورت غیرقانونی تحریم ها را را دور بزند مسیر نزدیک کانال سوئز را نرفته است و چهار برابر مسیر خود را دور کرده و از تنگه جبلالطارق رفته است. آن بندر وانیز در سوریه تحت تحریم اتحادیه اروپا است، آنها ادعایشان این است که چون این نفتکش تحریمهای اروپا را نقض می کرد ما را توقیف کردیم.
خانعلی زاده همچنین تصریح کرد: ماجرا این است که اساساً مقصد این نفتکش سوریه نبوده است، چرا که یک پایگاه در مرجع بین المللی به نام تانکر تراکرز وجود دارد که مربوط به نفتکشها است یعنی از طریق این پایگاه میتوان دید که مبدا و مقصد تمام نفتکشها کجاست. کارشناس این تانکر تراکرز با یک رسانه انگلیسی مصاحبه کرده و گفته که ایران هیچگاه نمیخواسته تحریمها را دور بزند و کار خود را از نظر قانونی انجام میداده است. چرا که در چند ماه اخیر حداقل ۶ نفتکش ایرانی از کانال سوئز رد شدند و به سوریه رفته اند. اگر نیازی به دور زدن و غیر قانونی بوده که اصلاً نیازی به ورود آن وجود نداشته است لذا کار ایران روند کاملا طبیعی بوده و رسانهها و سایت های بین المللی هم اطلاع داشتند.
این کارشناس مسائل بینالملل در ادامه سخنانش عنوان کرد: دلیل اینکه این نفتکش مسیر را طولانی کرده است این است که به قدری ابعاد و وزن زیادی داشته است که نمی توانسته از کانال سوئز رد شود یعنی اساسا نه تنها از سوئز نمیتوانستند شود بلکه در آن بندر نمیتوانسته پهلو بگیرد پس مقصد آن اصلاً سوریه نبوده است.
وی همچنین عنوان کرد: نفتکش در آبهای بینالمللی بوده است. در آبهای بین المللی طبق قوانینی که وجود دارد راهزنی بین المللی صورت گرفته است، بر اساس این قانون تحت هیچ شرایطی نمی توانند با یک نفتکش برخورد کنند.
خانعلی زاده تصریح کرد: بنابراین در آبهای بینالمللی اقدام به راهزنی بینالمللی کردند و در این رابطه ایران می تواند اقدام متقابل کند. حتی اگر بگوییم در آبهای سرزمینی هم بوده است جایی که عبور بی ضرر باید باشد یعنی طبق قوانین بین المللی فقط هر می توان با هر نوع تهدیدی جدی بر امنیت و محیطزیست کشور ساحلی ایجاد کند برخورد کرد.
وی افزود: طبق گفته نشریه انگلیسی، توقیف نفتکش ایرانی و ممانعت از عبور بی ضرر و توقیف آن مغایر با مقررات بینالمللی مربوط به حقوق دریا ها است.
خانعلی زاده در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: آنها مدعی هستند طبق تحریمهای اتحادیه اروپا این اقدام را انجام داده اند. اما بدانید اساساً انگلیس جزو اتحادیه اروپا دیگر نیست و از ۳۱ مارس امسال انگلیس از اتحادیه اروپا جدا شد!
یعنی دعوایی که هست بیشتر از این است که نتوانستند به طرحی برسند که بر اساس آن به صورت مداوم زمان خارج شوند. از ۳۱ مارس ۲۰۱۹ انگلیس از اتحادیه اروپا جدا شده است و قوانین اتحادیه اروپا نمی تواند شامل انگلیس شود برای انگلیسی نمی تواند طبق این قاعده رفتار کند.
این کارشناس ادامه داد: طبق ضمیمه دوم برجام بندهای وظایف کشورهای اروپایی در جریان برجام قید شده است.
وی افزود: یکی از آن بندهای برجام شفاف و صریح تامین و حمایت از صنعت کشتیرانی و مبادلات کشتیرانی و صدور نفت ایران است، یعنی انگلیس در حال حاضر ضد برجام عمل می کند و نه تنها کمک نمی کند تا صادرات نفت ایران پیش برود بعد که مانع می شود.
خانعلی زاده برهمین اساس یادآور شد: ما قبل از برجام خیلی راحت تر کار می کردیم چرا که انگلیس تعهدی نداده بود که کمک تان می کنیم اکنون که تعهد داده آنها را انجام نمی دهد و علیه آن هم عمل می کند.
در ادامه مهدی بختیاری کارشناس مسائل بینالملل گفت: ما بیش از 61 ناوگروه به آبهای بین المللی برای مقابله با دزدی دریایی اعزام کرده ایم. چرا که دزدی دریایی در چند سال اخیر بسیار شیوع پیدا کرده است لذا ما با دزدی دریایی بیگانه نیستیم، اما ما با یکسر یکسری دزدان دریایی مواجه هستیم.
@ansoyesiasat
میزگرد سیاسی #قسمت_دوم
اصلا سابقه نداشته است ارتش یک کشوری که خود را متمدن اروپایی میداند چنین کاری انجام دهد که بدون استناد به هیچ موضوع قانونی در آبهای بین المللی یک کشتی کشور دیگر را توقیف کند دقیقا کاری که دزد ان دریایی انجام میدهند.
وی افزود: ما با یک پدیده مواجه هستیم که نیروی ارتش ما علاوه بر مقابله با دزدان دریایی سومالی باید با سایر دزدان دریایی کشورهای دیگر هم مقابله کند.
مدیرکل سیاسی خبرگزای تسنیم در ادامه با بیان. اینکه اولتیماتوم های ما باید متناسب با اقدامات طرف مقابل باشد، گفت: ما اکنون با سه کشور اروپایی مذاکره میکنیم و راه میرویم تا بیایند و با تعهدات خود عمل کند و به آن ضررهایی که آمریکا با خروج یکجانبه خود از برجام زد را هم جبران کنند نه تنها این موارد اتفاق نمی افتد بلکه در این بحبوحه دست به چنین کاری میزنند که باعث تعجب است.
وی بااشاره به گام دوم و اولتیماتوم های کشور در بحث برجام گفت: این اولتیماتومها باید عملی باشد اما باید توجه داشت انگلیس به نوعی برای آمریکا خودشیرینی میکند.
در ادامه خانعلی زاده بیان کرد: تنش زداییِ اصلی اکنون این است که ایران واکنش خود را نسبت به اقدام انگلیس انجام دهد. چرا که نشریه انگلیس هم اذعان کرده این یک اقدام سیاسی از سوی انگلیس بوده است.
وی با تاکید بر اینکه برخورد قاطع با انگیس مصداق تنیش زدایی است و این عین برجام است، گفت: توقیف نفتکش ایران با متن برجام تناقض دارد. انگلیسی ها روح و جسم برجام را با این کار پاره کردند.
خانعلی زاده ادامه داد: ما نفتمان را به صورت قانونی و شفاف میبردیم اما انگلیس بدون هیچ بهانه ای آن را توقیف کردند، بهانه که گرفتنی نیست.
وی در همین راستا افزود: دوران مذاکرات هسته ای میگفتند آژانس 8 ابهام جدی دارد اما وقتی رفع شد ایرادهای بعدی تماما بهانه است.
وی در ادامه با اشاره به سرنگون کردن پهپاد آمریکایی توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیان کرد: آمریکایی ها در جریان سرنگونی پهپهاد آمریکایی توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تشکر کردند که ممنون که هواپیمای مسافربری ما را نزدید. این در تاریخ بی سابقه بود که پهپهاد آنها را بزنیم و آنها تشکر کنند. این باعث تقویت دیپلماسی ما است. بنابراین دیپلمات ما باید از آن لذت ببرد.
خانعلی زاده با محکومیت اقدام انگلیس در توقیف نفتکش ایران اظهار داشت: اقدام انگلیس هیچ مبنای حقوقی ندارد جز اینکه بخواهند عقده ای که نسبت به پهپاد داشتند را نشان دهند.
وی ادامه داد: توقیف نفتکش ما واکنشی است که انگلیس نشان دهد بعد از گام دومِ شما، ما اینکار را کردیم. این پازلی است که چیدند تا ما را تحریم کنند تا نهایتا با ترس و اعراب ایران را پای میز مذاکره بنشانند.
خانعلی زاده برهمین اساس یادآور شد: دیپلماتهای ما اگر میخواهند اقتدار کشور را حفظ کنند نباید سر این قضیه کوتاه بیایند.
در ادامه این بحث بختیاری گفت: کشور ما نشان داد سر منافع کوچک هم حاضر نیست کوتاه بیاید.
وی افزود: همان شب که مواضع آمریکایی ها را در جریان پهپهاد دیدیم متوجه انفعال آنها شدیم، آمریکا سر منافع کوچک خود هم حاضر نیست کوتاه بیاید.
وی بیان کرد: هیچکس نمیآید ناموس خود را در منطقه خطر بفرستد و بگوید میخواستیم تست کنیم. این پهپاد برای آمریکا جنبه ناموسی داشت.
مدیرکل سیاسی خبرگزاری تسنیم در ادامه سخنانش عنوان کرد: آمریکایی ها کسانی هستند که منافع و ضرر کارهای اینچنینی را میسنجند،
حال اگر این هواپیما می آمد و با آن کاری نداشتیم، کشور ما تبدیل اتوبان هواپیماهایی با سرنشینان آمریکایی میشد.
بختیاری تصریح کرد: اینکه ما بگوییم تنش زدایی کنیم و کاری نکنیم مضرات آن برای ما خیلی بیشتر خواهد بود. ما باید در مقابل توقیف نفتکش ایرانی حتما اقدام متقابل انجام دهیم.
بختیاری در همین راستا بیان کرد: آقای روحانی گفت "طرف مقابل تبعات کارشان را خواهند دید" اما باید این تبعات را دید و نمود بیرونی داشته باشد.
وی ادامه داد: ما بارها نشان دادیم که حاضر نیستیم در برابر آمریکا کوتاه بیاییم، ما یک سری مستمسکهای حقوقی داریم که میتوانیم از طریق آن با آمریکایی ها تقابل کنیم.
این کارشناس مسائل امنیتی و نظامی خاطرنشان کرد: ما اگر در جریان توقیف نفتکش کشور سفت و سخت بگیریم و هیچ فرصتی به آنها ندهیم، نقص کننده عبور بی خطر خواهد بود.
وی در همین رابطه اضافه کرد: رئیس دفتر آقای روحانی در پی نفتکش ایرانی گفت "ما آن را محکوم کردیم" محکوم کردن که کافی نیست
کار ما برخود کردن است، لذا همه منتظرند بینند چه اتفاقی می افتد.
در بخش دیگری از برنامه مهدی خانعلی زاده این کارشناس مسائل بینالملل عنوان کرد: در جریان رفتار اروپایی ها باید بگوییم اروپای جدا و مستقل از آمریکا امکان ندارد، چون اروپای امروز ساخته آمریکا است. اروپا از بین رفت و تمام شد و در واقع چسب اتحادیه
میزگرد سیاسی #قسمت_سوم
وی افزود: نیروی نظامی اروپا، همان ناتو است که آمریکا آن را هدایت میکند. حال چه انتظاری داریم اروپا به تعهدات خود پایبند باشد؟
خانعلی زاده ادامه داد: برخی از دیپلماتها و مسئولان کشورمان اصلا متن برجام را نخواندند چون در این زمینه حرفایی میزدند که کاملا معلوم بود آن را نخواندند.
وی با اشاره به بند 37 برجام یعنی مکانیزم ماشه، تصریح کرد:این بند عنوان میکند که آمریکا اگر نقض برجام کند تحریمهای ما برمیگردد.
اکنون تشکیل کمسیون برجام قانونی نیست چرا که آمریکا از آن خارج شده لذا این کمسیون دیگر وجه حقوقی و قانونی ندارد.
در ادامه برنامه نیز بختیاری مدیر کل سیاسی خبرگزاری تسنیم بیان کرد: ایران نشان داده خیلی زود عصبانی نمیشود و در عصبانیت تصمیم نمیگیرد. اما متاسفانه مجلس شورای اسلامی در این چهار سالی که دیدیم روی این موارد تمرکز نکرد.
وی افزود: مردم باید بفهمند که مسئولان و نمایندگانشان دغدغه دارند او این موارد برایشان مهم است.
بختیاری ادامه داد: نمیدانم چقدر نمایندگان مجلس حال این را دارند و دلشان می آید که از موارد انتخاباتیشان فاصله بگیرند اما مردم انتظار دارند اقدامات لازم را بینید و نگرانیشان برطرف شود.
در بخش دیگر این مباحث خانعلی زاده: گفت:ما از دیپلماتهایمان عصبانیت نمیخواهیم
بلکه اقدام عاقلانه برای صلح و تامین منافع ملی میخواهیم.
در در همین راستا افزود: لازم است در این رابطه در مجلس طرح سه فوریتی تصویب کنند.
همچنین بختیاری در ادامه این سخنان گفت:ما نباید بگذاریم ترس آمریکایی ها از بین برود چرا که جری تر میشوند. همانگونه که دیدیم اگر ما پهپاد آمریکایی ها را در قبال تخلفشان زدیم دیگر جرات نمیکنند بار دیگر اقدام خود را تکرار کنند
بختیاری همچنین تاکید کرد: جامعه ما وقتی ورود پهپهاد آمریکایی یا توقیف نفتکش مان را میبینند منتظر اقدام متقابل و پاسخ است. ما توانایی و ظرفیت این پاسخ را داریم لذا باید از امکانات لازم به صورت کامل بهره ببریم.
در بخش پایانی این برنامه خانعلی زاده خاطر نشان کرد: قبل از برجام نفتمان را میفروختیم و مسائل اقتصادیمان را پیش میبردیم اما اکنون ببینید صنعت هسته ایمان چه شد؟ تحریمهای آمریکا هم بیشتر شده است. اروپا هم که بعد از آن پیشروی کرد و اینستکس آمد.
وی با اشاره به مشکلات اینستکس بیان کرد: اینستکس حتی نفت در برابر غدا هم نیست بلکه میگویند همان دارویی که ما میگوییم را بخرید.
خانعلی زاده: تجریه برجام نشان داد ما اگر تحریم باشیم اما کار اقتصادی مان را به راحتی انجام دهیم و صنعت هسته ایمان سرجایش باشد بهتر است.
وی با اشاره به مشکلات کنونی کشور گفت: اکنون تحریمی لغو نشده است. برجام تمام قطعنامه های قبلی را در خود جای داده و تمام تحریم ها در حال حاضر عینا اعمال میشود.
وی عنوان کرد: مردم و حتی سیاستمداران حامی برجام باید به منافع ملی فکر کنند، اگر نسبت به توقیف نفتکش مان واکنش نشان ندهیم منافع ملی ما نیز در خطر خواهد بود.
@ansoyesiasat
♦️اطلاعات دقیق شهدای اسیر ایرانی در اختیار پنتاگون است
سردار باقرزاده فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح:
🔹برخی شهدای اسیر ایرانی مظلومانه در اردوگاههای بعثی به شهادت رسیدهاند که اطلاعات دقیقی از آنها نداریم ولی پنتاگون اطلاعات کامل آنها را دارد.
🔹زمانی که آمریکا، عراق را اشغال کرد، تمام پرونده وزارت دفاع عراق از جمله مسائل جنگ را با خود برد.
🔹این اطلاعات اکنون برای انجام کارهای تحقیقاتی در اختیار دانشگاههای آمریکا قرار گرفته اما برای ردیابی در اختیار صلیب سرخ قرار نگرفته است.
🔹از طریق کمیته بینالمللی صلیب سرخ مکاتباتی انجام شده اما تاکنون پاسخ مناسبی از سوی آمریکا دریافت نشده است.
@ansoyesiasat
♦️جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران:دشمن از توقیف نفتکش ایرانی پشیمان میشود
🔹آمریکا و انگلیس اگر کوچکترین حسابگری را به خرج میدادند دست به توقیف نفتکش ایرانی نمیزدند
🔹 اکنون کاری که به توانمندی نیاز ندارد مگر مقداری "حماقت" توسط آنها انجام شده است. نظام آمریکا به تمام معنا و همین طور انگلیس از این عامل برخوردار هستند
@ansoyesiasat
🔻امارات برای خروج آبرومند از یمن دست به دامن ایران شد
روزنامه لبنانی الاخبار در گزارشی نوشت:
🔹امارات در پی فهم وضع خود در قبال ایران و یمن، تصمیم گرفت بهصورت آبرومندانه از یمن خارج شود و برای همین هیأتی امنیتی به تهران فرستاد اما پاسخ قاطعی که شنید این بود: پس از اینکه شما خطوط قرمز را زیر پا گذاشتید، دیگر چیزی نزد ما باقی نمانده که بر سر آن با شما مذاکره کنیم.
🔹هیأت عالیرتبه اماراتی پیشنهادی با خود داشتند که شامل سه بند بود: بازگرداندن روابط میان دو کشور بر اساس روال قبلی، تأمین حمایت مشترک دو طرفه از گذرگاههای دریایی تا امنیت جریان انتقال نفت از تمام کشورهای حاشیه خلیج فارس تأمین شود و سوم که مهمترین بند است آمادگی امارات برای ترک یمن بود.
🔹اماراتیها پس از آنکه جواب قاطع ایران را شنیدند باز هم ناامید نشدند و زمانی که «عبدالله بن زاید» به روسیه سفر کرد خواستار میانجیگری این کشور برای راضی کردن ایران شد اما جواب همان بود «چیزی نزد ما وجود ندارد که بر سر آن مذاکره کنیم».
@ansoyesiasat