💢اولین نمایشگاه اشتغال و توانمندی بانوان شهرستان چهاربرج در استان آذربایجان غربی💢
🔶 اولین نمایشگاه اشتغال و توانمندی بانوان شهرستان چهاربرج در استان آذربایجان غربی با همکاری فرمانداری و ادارات کار،تعاون و رفاه اجتماعی، جهاد کشاورزی، آموزش و پرورش و شهرداری با حضور دکتر جلالی امام جمعه و دکتر حبیبی فرماندار چهاربرج و جمعی از روسای ادارات در محل کانون فرهنگی و هنری افتتاح گردید.
🔹هدف از برپایی این نمایشگاه شناسایی استعدادهای برتر در زمینه کارآفرینی، رشد و توسعه آن ها می باشد.
🔹امید است با پرپایی روز افزون چنین نمایشگاه هایی بتوان از ظرفیت های بانوان شهرستان چهاربرج در زمینه توسعه مشاغل خانگی و عمل به شعار سال یعنی مهار تورم و رشد تولید استفاده کرد.
🔹این نمایشگاه دارای ۶غرفه می باشد که در آن انواع محصولات خانگی، ترسیب کربن، میوه های خشک ،گیاهان دارویی و عرقیجات عرضه شده است.
🔹گفتنی است این نمایشگاه در روز های ۱۴الی ۱۹ فروردین از ساعت۱۰ صبح تا۱۵ ظهر پذیرای بازید همشهریان عزیز خواهد بود.
@mclsjob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢گزارش خبری صدا و سیما از طرح تعیین وضعیت شغلی اتباع افغانستانی💢
🎥 معاون اشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی:
✅ اقامت مجاز مردان افغانستانی ۱۸ تا ۶۰ سال منوط به روشنشدن وضعیت شغلی آنان خواهد بود.
✅ افراد شرکتکننده کننده در طرح تعیین وضعیت شغلی از مزایای قانونی این طرح برخوردار خواهند شد.
@mclsjob
💢وضعیت اشتغال اتباع خارجی تعیین تکلیف می شود💢
🔰 محمود کریمی بیرانوند,معاون اشتغال وزارت کار در گفتوگو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم،درباره اشتعال اتباع افغانی گفت:یکی از مشکلات ما این بوده است که همواره چالش اطلاعات در این زمینه داشته ایم و نمی دانستیم که چه تعداد نیروی افغان مشغول به کار در کشور داریم.
🔹 کریمی بیرانوند گفت:در جلسه 17 ستاد ساماندهی اتباع خارجی در وزارت کار پیشنهادی را مطرح کردیم و آن این بود که وضعیت اقامت اتباع خارجی را تمدید نکنید مگر اینکه وضعیت شغلی خود را اعلام کنند. تا کنون اقامت و اشتغال جداگانه بود ولی از اسفند ماه این دو مسئله بهم متصل شدند و وزارت کشور و نیروی انتظامی استقبال کردند و لذا از اسفند ماه این طرح تحت عنوان وضعیت اشتغال اتباع افغانستانی شروع به کار کرده است. به همه اتباع افغانستانی فراخوان داده ایم که در طرح سرشماری کارت اقامت موقت دارند,بیایند و وضعیت شغلی خود را به وزارت کار اعلام کنند.
🔸معاون اشتغال وزارت کار گفت: به موجب این طرح اقامت مجاز این افراد منوط به روشن شدن وضعیت شغلی آنان خواهد بود و افراد شرکتکننده از مزایای قانونی این طرح برخوردار خواهند شد.
🔹اتباع افغانستانی مشمول طرح تعیین وضع شغلی دارای برگه سرشماری در استانهای تهران، البرز، قم، گلستان، هرمزگان و بوشهر میتوانند جهت اخذ نوبت اینترنتی به سایت کانون به نشانی http://kanoonnobat.ir مراجعه کنند.
🔸نوبتدهی در استانهای خراسانجنوبی، خراسانرضوی، سمنان، قزوین، فارس، مرکزی، یزد، کرمان و اصفهان به شکل حضوری است.
@mclsjob
💢افزایش نظارت ها بر آمارهای اشتغال سیستان و بلوچستان💢
📝 به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان؛ حامد آرامش در نشست ویدئو کنفرانسی با اداره های تابعه شهرستان های استان با تبریک ماه ضیافت الهی و میلاد با سعادت امام حسن مجتبی ( علیه السلام) افزود: مدیران ادارات تابعه شهرستانی با پیش بینی برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت بصورت هدفمند در راستای تحقق منویات رهبر انقلاب برای رونق تولید و مهار تورم و خدمت به جامعه هدف برنامه ریزی کنند.
🔹وی اظهار داشت: برای امسال بیش از سی هزار نفر سهمیه اشتغال به استان اختصاص یافته است که در روزهای آینده سهمیه هر شهرستان به فرمانداران ابلاغ می شود.
🔸دبیر کارگروه تخصصی اشتغال سیستان و بلوچستان اضافه کرد: به منظور صحت سنجی اشتغال ثبت شده توسط دستگاه های اجرایی در سامانه رصد، فرایند نظارت افزایش می یابد.
@mclsjob
27.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥پخش برنامه تلویزیونی تعاون ، کار و رفاه با موضوع معرفی حوزه کارآفرینی و اشتغال (پشتیبان مشاغل خانگی) از شبکه آفتاب استان مرکزی
🔰 اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی به منظور آشنایی مخاطبان با بخش های مختلف اداره کل در حوزه معاونت تعاون ، معاونت روابط کار ، معاونت کارآفرینی و اشتغال و معاونت اجتماعی با اهداف فرهنگ سازی ،آموزش، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی با مشارکت شبکه آفتاب استان مرکزی مجموعه برنامه تلویزیونی تهیه و تولید کرد است که تهیه این مستندها ، از جمله اقدامات ترویجی این اداره کل به شمار میرود.
@mclsjob
💢۱۲۳۲ شاغل جدید به حوزه مشاغل خانگی سیستان و بلوچستان اضافه شد💢
📝به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان؛ حامد آرامش بیان کرد: مشاغل خانگی از جمله کسب و کاری به شمار میرود که به دلیل نیاز به حجم پایین سرمایهگذاری و سودآوری مطلوب بسیار مورد توجه و استقبال قرار دارد.
🔹وی گفت: امروزه بدون هیچ مشکلی می توان در خانه شغل ایجاد کرد و به مشاغلی همچون قالی بافی، انواع صنایع دستی، کسبوکار اینترنتی، کسبوکار تولیدی، کسبوکار خدماتی، کسبوکار کشاورزی، کسبوکار دامداری، کسبوکار هنر و سینما و... پرداخت که البته هر کدام بستگی به محل زندگی و شرایط فرد جویای کار شغل خانگی دارد.
🔸دبیر کارگروه تخصصی اشتغال سیستان و بلوچستان افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت سیزدهم، حمایت از مشاغل خانگی و فعالان این بخش را مورد توجه قرار داده است بطوریکه سال گذشته میزان اعتبارات برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان ایجاد شغل خانگی در سیستان و بلوچستان بیش از ۵۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ با افزایش روبرو بوده است.
🔹آرامش اظهار داشت: میزان اعتبارات ابلاغی سال گذشته در بخش مشاغل خانگی به این استان، یکصد و یازده میلیارد و ۵۰۰میلیون تومان بوده که از این میزان تاکنون، حدود ۹۲ میلیارد تومان به متقاضیان مستقل و پشتیبان تسهیلات پرداخت شده است.
@mclsjob
💢ایجاد اشتغال ۹۶۸ نفر از طریق شرکتهای تعاونی در خراسان شمالی💢
📝به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی؛ مهدی اسلامخواه مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ضمن بیان این خبر گفت: شرکتهای تعاونی استان در تحقق ایجاد اشتغال ۱۶ هزار و ۳۰۰ نفری توانستند نقش مؤثری ایفا نموده و فرصتهای شغلی در استان را با محوریت تجمیع توانمندیها به سمت زنجیرههای ارزش و تولید سوق دهند.
🔸وی تصریح کرد: این اداره کل سعی کرد تا با انعقاد تفاهمنامه با ترجمانهای مختلف نسبت به توسعه بخش تعاون گامهای مثبت برداشته و مناطق محروم را با ایجاد شرکتهای تعاونی از مزایای آن بهرهمند نماید.
🔹اسلامخواه همچنین همکاری بخش تعاون با بنیاد علوی در خصوص ایجاد و راهاندازی واحدهای تولیدی در روستاهای شهرستان مانه و سملقان را از دیگر اقدامات این حوزه برشمرد.
@mclsjob
💢رشد ۳۰۰ درصدی صدور مجوز مشاغل خانگی در قزوین💢
🔰عین الله کشاورز ترک در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، تقویت و توسعه مشاغل خانگی و همچنین انجام فعالیت های ترویجی و تبیینی را از جمله اهداف مهم این اداره کل دانست و گفت: یکی از سیاست های مهم این اداره کل که از سوی وزارتخانه در زمینه اشتغالزایی هم مورد توجه قرار گرفته، توسعه و تقویت کسب و کارهای خانگی و بالابردن سهم این مشاغل در سطح استان ها است.
🔸به گفته وی، جامعه هدف متقاضیان اینگونه مجوزها بانوان، جوانان، فارغ التحصیلان دانشگاهی، زنان سرپرست خانوار هستند و راهکاری منعطف و کم هزینه برای راه اندازی کسب و کارها نیز به شمار می رود.
🔹کشاورز ترک خاطرنشان کرد: آموزش، توانمندسازی، حمایت مالی، اتصال به بازارهای فیزیکی و مجازی صاحبان این مشاغل از جمله فعالیتهای دبیرخانه مشاغل خانگی مستقر در معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال این اداره کل بوده که در سال جاری و با همراهی جهاد دانشگاهی استان نیز به طور مستمر و اثربخش صورت می پذیرد.
🔸وی ادامه داد: در همین راستا نمایشگاه های متعدد مشاغل خانگی در سطح استان و در شهرستانهای مختلف تشکیل یافته که در توسعه این نوع از کسب و کارها بسیار موثر بوده است.
🔹 کشاورز ترک تاکید کرد: در راستای گسترش چنین کسب و کارهایی بدون شک سایر دستگاه های اجرایی نظیر فرهنگ و ارشاد، جهاد کشاورزی، صمت، بنیاد شهید، میراث فرهنگی و گردشگری، بهزیستی، کمیته امداد، جهاد دانشگاهی و سازمان فنی و حرفه ای نیز نقش آفرین بوده و می توانند در پیشبرد اهداف توسعه ای این سیاست نقشی اساسی ایفا کنند.
@mclsjob
💢تعهد اشتغال شهرستان های سیستان و بلوچستان ابلاغ شد💢
📝به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان، حامد آرامش در نخستین جلسه کارگروه تخصصی اشتغال استان در سال جاری گفت: این استان برای امسال، متعهد به ایجاد شغل برای ۳۵ هزار و ۸۴۰نفر است که با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و بر اساس ظرفیت های هر شهرستان، تقسیم و به فرمانداران ابلاغ شد.
🔸آرامش افزود: در سال گذشته نیز تعهد استان برای اشتغالزایی ۲۸ هزار و ۱۴۲ نفر بود که با تعامل و همگرایی، فراتر از این میزان به تعداد ۳۹ هزار و ۳۱۱ نفر اشتغالزایی تاکنون محقق شده است و آمار نهایی در پایان فروردین ماه جاری تثبیت می شود.
🔹وی بیان کرد: ۴۶ درصد اشتغال ایجادی در سیستان و بلوچستان، سال گذشته در بخش خدمات بوده است و بخش های صنعت، کشاورزی و عمرانی در رتبه های بعدی قرار دارند.
🔸دبیر کارگروه تخصصی اشتغال سیستان و بلوچستان یادآور شد: یکی از راهبردهای دولت سیزدهم، ایجاد سالانه یک میلیون شغل در کشور است که خوشبختانه در سال گذشته این مهم محقق شد و امیدواریم با همکاری و مسئولیت پذیری همگانی، شاهد تحقق تعهد اشتغال سال ۱۴۰۲ نیز باشیم.
🔹آرامش در خصوص میزان اشتغالزایی در حوزه مشاغل خانگی اضافه کرد: میزان اعتبارات ابلاغی سال گذشته در بخش مشاغل خانگی به این استان، ۱۱۱میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده که از این میزان تاکنون، حدود ۹۲ میلیارد تومان به متقاضیان مستقل و پشتیبان تسهیلات پرداخت شده است.
@mclsjob
💢بازدید وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از استان البرز💢
✅ شرکت در کارگروه تخصصی اشتغال استان، حضور در نشست شورای هماهنگی دستگاههای زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان البرز، دیدار با جمعی از کارگران و بازنشستگان استان و بازدید از شرکت تولید مواد اولیه داروپخش(تماد) زیرمجموعه شرکتهای گروه دارویی تأمین(TPICO) از جمله برنامههای سفر نیمروزه «سیدصولت مرتضوی» به البرز بوده است.
@mclsjob
💢آمار بیکاری در استان البرز تک رقمی است💢
🔰مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان البرز در ابتدای جلسه کارگروه اشتغال استان البرز با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: نرخ بیکاری استان البرز در سال گذشته ۹/۲ بوده است و این عدد در سال گذشته نخستین بار در تمام طول سال گذشته نرخ بیکاری استان تک رقمی بوده است، همچنین ۳۴۰ هزار بیمه شده در استان داشته ایم.
🔸او افزود: در سال گذشته حدود ۶۸۰۰ مجوز اشتغال خانگی ارائه شده است که از این میان حدود ۲۱۰۰ شغل موفق و پایدار ایجاد شده است.
🔸مدیرکل کار تعاون و رفاه اجتماعی استان البرز گفت: در سال گذشته بیش از ۱۵۶۰۰ شغل از محل اعطای تسهیلات اشتغالزایی در استان ایجاد شده است.
🔸او افزود: بر اساس قانون در سال گذشته باید ۴۳ هزار شغل در استان ایجاد میشد که موفق به ایجاد ۵۶ هزار شغل شدیم که ثبت ۱۳۰ درصدی تعهد اشتغال آفرینی استان در سامانه ملی رصد را به همراه داشت.
🔸به گفته دارایی در سال گذشته ۳۷۷۶ نفر از طریق کاریابی در استان مشغول به کار شدند و ۱۵ مجوز موسسه شغلی و مشاوره و کاریابی در استان ارائه شده است.
🔸مدیرکل کار تعاون و رفاه اجتماعی استان البرز با تاکید به مدل ایجاد اشتغال مهارت محور محور در استان گفت: در نظر داریم در سال ۱۴۰۲ با تاکید به فرموده رهبر معظم انقلاب با کمک توسعه اقتصاد مردم محور از طریق تعاونی ها نسبت به اشتغال بیشتر تلاش کنیم.
@mclsjob
💬 #توییت دکتر کریمی بیرانوند معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال در مورد گزارش نرخ بیکاری زمستان ۱۴۰۱:
" گزارش نرخ بیکاری زمستان ۱۴۰۱ منتشر شد که بعضا تحلیلهای شتابزده ای به دنبال داشت.خلاصه تحولات مربوط به این فصل در مقایسه با زمستان ۱۴۰۰ به شرح زیر است:
افزایش ۰/۳ % نرخ بیکاری کل
افزایش جمعیت فعال
افزایش نرخ مشارکت اقتصادی
کاهش نرخ بیکاری فارغ التحصیلان
کاهش اشتغال ناقص
افزایش اشتغال زنان
کاهش نرخ بیکاری در ۱۶ استان
نرخ بیکاری تک رقمی در ۱۹ استان
کاهش نرخ بیکاری در استانهای با سابقه بالای بیکاری مانند لرستان،هرمزگان و کرمانشاه
اما چند نکته:
روند کاهش نرخ بیکاری در اکثر استانهای کشور ادامه دار است
مقایسه نرخ بیکاری فصول پاییز و زمستان اشتباه است که در برخی تحلیلها وجود داشته است.
شاخص های اساسی و آسیب زای بازار کار مانند کاهش اشتغال ناقص،کاهش بیکاری فارغ التحصیلان،افزایش اشتغال زنان،افزایش جمعیت فعال و افزایش نرخ مشارکت اقتصادی روند خوب خود را ادامه داده اند.نرخ بیکاری در چند استان کشور مانند کردستان،خراسان رضوی،تهران،سیستان و بلوچستان و همدان افزایش غیرمتعارف و محل تاملی داشته اند که میانگین کشوری را بالا برده است.
افزایش اشتغال در بخش خدمات تقریبا دو برابر ریزش اشتغالِ بخش کشاورزی و صنعت است.سهم جمعیت شاغل فارغ التحصیلان از کل شاغلان افزایشی بوده است.
بواقع متغیرهای اساسی بازار کار کاملا مثبت بوده اند و بنظر افزایش غیرمتعارف نرخ در ۵ استان میانگین کشوری را افزایش داده است. در #رشتو های بعدی تحلیل بازار کار در کل سال ۱۴۰۱ را خدمت مردم عزیز ارائه خواهم داد انشالله."
@mclsjob
#توئیت دکتر کریمی بیرانوند معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال در مورد تحولات بازار کار در سال ۱۴۰۱:
🖋خلاصه تحولات بازار کار در سال ۱۴۰۱ مستند بر آمار رسمی مرکز آمار،سامانه رصد اشتغال وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی:
۱_گزارش ارائه شده مرکز آمار:
_ثبت کمترین نرخ بیکاری سالانه در دودهه اخیر
_ثبت کمترین نرخ بیکاری میانگین در مقایسه با چهار دولت گذشته
_ادامه روند صعودی خالص عرضه نیروی کار(242 هزار نفر)
_ادامه روند صعودی خالص اشتغال ایجاد شده(269 هزار نفر)
_روند ادامه دار کاهش نرخ بیکاری جوانان 15-24 سال( از 27.7 %در سال 97 به 22.6%)
_روند ادامه دار کاهش نرخ بیکاری جوانان 18-35 سال(از 19.6%در سال 97 به 16.3%)
_روند ادامه دار کاهش نرخ بیکاری فارغ التحصیلان(از 18.3%در سال 97 به 12.9%)
_کاهش اشتغال ناقص(از 10.9%در سال 97 به 9.5%)
_افزایش جمعیت شاغل نسبت به سال 1400
_افزایش جمعیت فعال نسبت به سال 1400
_کاهش جمعیت بیکار نسبت به سال 1400
_کاهش 1/.%نرخ مشارکت نسبت به سال 1400
_روند صعودی اشتغال ایجاد شده برای زنان از منفی 662 هزار نفر در سال 99 به مثبت 137 هزار نفر در سال 1401
_کاهش نرخ بیکاری زنان از 19% در سال 97 به 16%
_افزایش نرخ مشارکت زنان نسبت به سال 1400
_کاهش نرخ بیکاری فارغ التحصیلان زنان از 28.2%در سال 97 به 22%
_کاهش نرخ بیکاری فارغ التحصیلان مردان از 13.1% در سال 97 به 9%
@mclsjob
محمود کریمی بیرانوند
۲_گزارش ارائه شده سامانه ملی رصد اشتغال کشور:
برای نخستین بار اطلاعات اشتغال ایجاد شده همه دستگاه های کشور را با دقیق ترین اطلاعات ثبتی مشتمل بر اطلاعات شغلی،هویتی و جغرافیایی را شامل میشود.
_ثبت بیش از 1میلیون و 300 هزار کد ملی که پس از راستی آزمایی سه مرحله ای(پیامکی 80%،تلفنی 20% و حضوری 5%) 948092 نفر را تایید میکند.
این آمار بعلاوه 122731 شغل ایجاد شده توسط دستگاه های دولتی(اطلاعات سازمان اداری استخدامی) آمار 1070823 شغل ایجاد در کل سال 1401 را نشان میدهد.
۳_گزارش ارائه شده سازمان تامین اجتماعی: اطلاعات بیمه شدگان جدید اجباری سازمان تامین اجتماعی بعلاوه بیمه شدگان مشاغل آزاد و حِرَف که مجموعا اشتغال جدید را نشان میدهند افزون بر 700 هزار نفر در سال 1401 می باشد. این عدد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد حداقل 10% را نشان میدهد.
همچنین آمار برقراری بیمه بیکاری به نسبت سال 1400 نیز شاهد کاهش حداقل 4% است.(کاهش تعدیل)
تعداد کل بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی نیز نسبت به مدت مشابه سال 1400 نیز رشد 4% را شامل میشود.
مقایسه آمار سه مرجع آماری بالا نشان میدهد که روندهای کلی بازار کار مثبت و صعودی است.
کاهش نرخ بیکاری کل،افزایش جمعیت فعال،افزایش جمعیت شاغل،افزایش تعداد بیمه شدگان اجباری و مشاغل سازمان تامین اجتماعی،کاهش نرخ بیکاری فارغ التحصیلان،کاهش نرخ بیکاری زنان و مردان فارغ التحصیل،کاهش اشتغال ناقص و کاهش نرخ تعدیل نیروی کار نشان از افزایش کیفیت مشاغلو پایداری ایجاد شده در بازار کار دارد.
عوامل اصلی دستیابی به موفقیت های فعلی ریشه در چند سیاست هماهنگ دولت مردمی سیزدهم دارد:
_ابلاغ تعهدات دستگاهی-استانی و پیگیری و نظارت مستمر و سختگیرانه بر اجرای آن
_برگزاری 4 جلسه شورای عالی اشتغال به ریاست شخص رئیس جمهور و پیگیری مستمرمصوبات آن
_الکترونیکی کردن زیرساخت های سامانه ای اشتغال کشور و تاکید بر روان سازی فرآیندها
_بهبود فضای کسب و کار و اجرای طرح درگاه ملی مجوزها
_حضور مستمر میدانی مدیران ارشد و میانی در سطح استان های کشور
_تمرکز بر فعال کردن بنگاه های نیمه فعال و راه اندازی طرح های نیمه تمام
_تزریق بیش از 100 همت تسهیلات برای طرح های اشتغالزا
_حضور فعال و موثرنهادهای انقلابی همچون کمیته امداد،بنیاد مستضعفان،سازمان بهزیستی، ستاد اجرایی فرمان امام،بسیج سازندگی و سایر دستگاه های همراه
_گسترش چتر آموزش های مهارتی و اثرگذار کردن آن توسط سازمان آموزش های فنی و حرفه ای
و اقدامات بسیار زیاد دیگر که ذیل زیست بوم ملی اشتغال با همراهی خوب بخش دولتی به عنوان ناظر،سیاستگذار و حامی و بخش خصوصی به عنوان عامل اصلی تحول انجام گرفت.
اما قاعدتا تا رسیدن به نقطه مطلوب و پایدار راه زیادی وجود دارد.
در ادامه مسیر اما حل مسئله بیکاری فارغ التحصیلان،افزایش نرخ مشارکت اقتصادی،افزایش پایداری و درآمد مشاغل ایجاد شده هدف اصلی است.
در مقایسه مرکز آمار ایران،سازمان تامین اجتماعی و سامانه ملی رصد اشتغال باید این نکته را لحاظ کرد که آمار مرکز آمار ایران روندهای کلی بازار کاررا نشان میدهند، اما آمار سازمان تامین اجتماعی و سامانه رصد اشتغال سه نکته مهم را در خود دارند:اولا ثبتی مبنا و مبتنی بر اطلاعات دقیق(هویتی،شغلی و جغرافیایی هستند)ثانیا قابلیت راستی آزمایی دارند و ثالثا بخش غیر رسمی را نیز میتوانند دقیقتر شناسایی کنند.چرا که مطابق با برآورد مرکز آمار ایران حدود 55% از بازار کار ایران غیررسمی است و ازین منظر توجه به اطلاعات سامانه رصد اشتغال وزارت کار مهم ارزیابی میشود. لذا نادیده گرفتن اطلاعات ثبتی سازمان تامین اجتماعی و رصد اشتغال در واقع نادیده گرفتن اطلاعات قسمت غیررسمی بازار کار است.متاسفانه نبود اطلاعات کافی ثبتی مبنا در بازار کار(هم جانب تقاضا،هم جانب عرضه و هم مسئله تطابق در بازار کار یا Matching) باعث تحلیلهای نادرست شده است،لذا باید همه جوانب با دقت بررسی شوند.وزارت کار در دولت سیزدهم در راستای حل بنیادین مسئله نبود اطلاعات اقدام بهراه اندازی نهایی سامانه جامع اطلاعات بازار کار(Lmis) کرده است که انشالله در شش ماهه اول امسال راه اندازی خواهد شد.اینکار مبنای تحلیلهای دقیق بازار کار خواهد شد و بزرگترین بلیه زیرساختی علمی مورد نیاز سیاستگذاران و پژوهشگران حل خواهد شد.
تمام.
@mclsjob
💢اولین جلسه مشترک سال 1402 معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و هیأت مدیره کانون سراسری انجمنهای صنفی مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی 💢
✅ در این جلسه مباحث مختلف از جمله تدوین طرحهای اقتصادی توسط مراکز و پذیرش آن توسط بانکهای عامل تسهیلات تولید و اشتغالآفرینی، امکان حضور روسای انجمنهای مراکز در جلسات کارگروه اشتغال، تدوین شیوه نظارت هوشمند طرح پایش اشتغال توسط کانون و ... مطرح گردید و همچنین مقرر شد به منظور تداوم و نتیجهبخشی موضوعات مطروحه، جلسات مستمر کانون با معاونت و دفتر توسعه کارآفرینی برگزار شود.
@mclsjob
💢 نرخ بیکاری ۹ درصد در ۲۰ سال اخیر بی سابقه است💢
🔰معاون اشتغال وزارت کار در گفتوگوی تفصیلی با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره شائبههایی که درباره آمار اشتغالزایی دولت به وجود آمده است گفت: شروع دولت سیزدهم با واکسیناسیون سراسری جهت مقابله با پاندمی کرونا موجب ورود نیروی کار به چرخه اقتصاد کشور شد. بر اساس نتایج طرح آمارگیری نیروی کار مرکز آمار ایران، با شروع همهگیری کرونا، در سال 99 تعداد جمعیت فعال کشور با افت قابل توجهی به میزان بیش از یک میلیون و 400 هزار نفر مواجه شد و در سال 1400 با کاهش اثرات منفی بیماری کرونا بر بازار کار بر تعداد جمعیت فعال کشور کشور به میزان بیش از 85 هزار نفر افزوده شد که تا حدودی بیانگر ایجاد امید در پیدا کردن شغل است.
🔹وی در ادامه با اشاره به اینکه در سال 1401 به طور متوسط حدود 242 هزار نفر به جمعیت فعال کشور افزوده شده است گفت: بنابراین، یکی از مشخصههای بارز بازار کار در این دوره، افزایش ورودی به بازار کار برای مشارکت در فعالیتهای اقتصادی است.
🔸کریمی بیرانوند منابع قابل استناد برای ارائه آمارهای اشتغال را مرکز آمار ایران، سازمان تأمین اجتماعی و سامانه رصد ملی اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دانست.
📌ادامهی گفت و گو در لینک زیر:
🌐 https://www.tasnimnews.com/fa/news/1402/01/29/2881893/
@mclsjob
💢بیش از پنج هزار طرح خراسانشمالی در سامانه جامع تسهیلات اشتغال ثبت شد💢
📝 به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی؛ مهدی اسلام خواه مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان روز شنبه در کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری خراسان شمالی اظهار کرد: چهار هزار و ۶۴ طرح خویش فرمایی و ۹۳۹ طرح کارفرمایی در سامانه مزبور ثبت شد که میزان تسهیلات درخواستی به ترتیب ۴۷۱ میلیارد و هزار و ۹ میلیارد تومان است.
🔹وی خاطرنشان کرد: پنج هزار و سه طرح شامل هزار و ۹۸۰ طرح در بخش مشاغل خانگی، هزار و ۵۵۳ طرح در بخش کشاورزی، ۹۶۴ طرح در بخش خدمات و ۵۰۷ طرح در بخش صنعت است.
🔸اسلام خواه افزود: فراوانی رسته های دارای بیشترین متقاضی ثبت شده در سامانه به ترتیب صنایع نساجی پوشاک و سراجی، فرش دستبافت، پرورش و نگهداری دام سبک و سنگین،کسب و کارهای صنفی، بافته های داری و غیر داری، محصولات گلخانه ای، باغداری، فعالیت های خدماتی و مهندسی کشاورزی می باشد.
🔹مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی درباره مشکلات و دغدغهها برای جذب تسهیلات تبصره ۱۶ گفت: ابلاغ دیرهنگام ردیف اعتبارات در پایان سال ۱۴۰۱ ازجمله مشکلات در این زمینه است.
@mclsjob