هدایت شده از استیکر و عکس پروفایل ثامن
نکات قرآنی جزء 16.mp3
9.62M
🔵نکات اخلاقی،سیاسی،اجتماعی #جزء_شانزدهم قرآن کریم
📝پیرامون: نه پیغمبر از کره مریخ اومده و نه سلمان فارسی ژن خوب داشته👌آیا همه جهنمی ها تا ابد اونجا می مونن؟؟؟، شیوه بسیار جالب برای جذب جوانان و...
🔴 #شبهه
اخیرا کلیپی به دستم رسیده که با مقایسه بوسیدن دست امام راحل و محمدرضا شاه علیه امام سیاه نمایی می کنند. چگونه گرفتار سیاه نمایی نشوم.
🔴 #پاسخ:
✍پاسخگو: #محمدصادق_سلطانزاده_بشرویه
1⃣در هر مقایسه ای اگر صرفاً به تشابه صورت و ماهیت بسنده شده و به سیرت و انگیزه و فلسفه موضوع کاری نداشته باشیم اسیر سفسطه حریف شده و نتیجه باطل و بسیار مضحک خواهد بود.
🔻مثال:
🔹آیا صدای اذان خیمه گاه حسین(ع)با اذان اردوگاه عمرسعد صرف تشابه ظاهری قابل مقایسه است؟
🔸آیا اعدام عبدالمالک ریگی با اعدام طیب حاج رضایی توسط ساواک یکسان است؟
انسان عاقل و منطقی پاسخ منفی میدهد.
در موضوعات فوق اصل مقایسه مورد سوال است..
2⃣ احترام به رهبران امری مرسوم بوده و هست و حتی هنوز لنین ها،صدام ها،پهلوی ها،نامبارک ها و قذافی و ابوبکربغدادی ها برای خود فدایی دارند..
اما تفاوت در مذموم و #ممدوح بودن آن دارد که به مشروع و مقبول بودن رهبر و دیگر پارامترهایی نظیر بوسیدن و ارادت با میل قلبی یا اکراه،خادم یا خائن بودن و وطن فروش و عیاش و اجنبی بودن رهبر و... بستگی دارد.
3⃣ بوسیدن دست در اسلام: امام صادق(ع) میفرمایند:
لا یُقبّل رأسُ أحد و لا یداه ؛ إلا رسول الله أو من اُرید به رسول الله
🔹همانطور که روایت تصریح دارد: دست کسی را نباید بوسید ، اما بعد از آن یک حکم استثنایی آمد: به جز رسول خدا(ص)یا کسی که با بوسیدن سر و دست او رسول خدا قصد شود
4⃣ سادات فرزندان رسول خدا(ص) هستند. علما و پیشوایان دینی که مبلغ اسلام ناب(نه اسلام مرتجع و آمریکایی) باشند وارثان دین و محافظان دین اند. ولی فقیه حاکم شرع است . امام صادق(ع) می فرمایند: "رد و انکار حکم حاکم اسلامی رد و انکار ماست و رد و انکار ما رد بر خداست که حد شرک برخداست" (کلینی ؛الکافی،ج1،ص67،ح10).
5⃣ آیت ا.. جوادی آملی حکیم، فیلسوف و مفسر قران درخصوص بوسیدن دست امام راحل اینگونه می فرمایند: در دوران طلبگی دست کسی نبوسیدم مگر دست امام و..؛ ایشان در ادامه می فرمایند: البته انصافاً دست امام بوسیدن هم داشت..!!
(یقینا انسان حکیم فعل عبث مرتکب نمیشود)
6⃣برخی بزرگان دینی در توجیه بوسیدن دست شان اینگونه می فرمایند: اولا عزیزانی که قصددست بوسی دارند به شخص حقیقی بنده احترام نمی گذارند بلکه به جایگاه حقوقی و لباس و کسوت روحانیت بوسه من می زنند. ثانیا منع دست بوسی گاهی موجب دلخوری برخی دینداران می شود.
7⃣ برخی از تصاویر مربوط به دست بوسی امام راحل توسط مسئولان در ایام عید و همزمان با بیماری امام باشد که به دستور پزشک مصافحه ممنوع بود.
8⃣ در برخی مراسمات خاص مردم از هر طیف مسئولان و محرومان با علاقه و بدون جبر و اکراه به امام عشق می ورزیدند و برای ابراز ارادت و محبت دست امام می بوسیدند. امام بایست چه می کردند؟
مانع شدن امام از دست بوسیدن برای خیلی ها سنگین می آمد که چرا امام مانع از این عمل من شدند و شاید من را قابل ندانستند و.....
🔹شادی روح امام راحل، بزرگ فقیه ، عارف، متعبد، متعهد، انقلابی، مفسر و بزرگ رهبر قرن بیستم صلوات
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
به این مدل شبهه دقت کنید👇
حج: به جاش بدید فقرا☹️
روزه: به جاش کمک کنید به فقرا🙁
کمک به حرم ائمه: به جاش بدید به فقرا😐
شب قدر و مسجد و عبادت: به جاش برید خونه فقرا😶
محرم و نذری و عزاداری: به جاش بدید به فقرا و یتیما بخندند و ...( همچین بد هم نمیگه ها)
💯خب حالا دقت کنید لطفا، تا کلی از شبهات رو با یک قالب و چار چوب، خودتون بتونید جواب بدید😋
به این مدل شبهه می گیم، #شبهه_تقابل_سازی_خوبیها! یعنی دو تا کار خوب رو مقابل هم قرار میده حتی بعضی وقتا جابه جایی خوبی ها،با بدی ها😳
کلیدواژه اصلیش هم اینه (به جاش، به جای فلان بهمان)😈
✍پاسخ:
✅چرا دو تاش نه
1️⃣چرا نباید هر دو رو انجام بدیم؟❓ هر چیزی سر جای خودش لازمه. چرا باید اولی رو تعطیل کنیم تا دومی رو انجام بدیم؟❓ آیا نمیشه هم نماز خوند هم روزه گرفت هم به فقرا کمک کرد؟❓♂️ درست مثل اینکه بگوییم جامعه فقط رفتگر👷👷ی خواد، معلم👨🏫 نمی خواد.♂️ به جاش برید رفتگر بشید!
می بینید چقدر خنده داره همه ی کارهای خوب لازم و مفیدند. در واقع هدف اصلی این مدل شبهه ایه که غیر مستقیم القا کنه که اولی ها ?💢بد" و فقط دومی 💢"خوبه". پس بیاید اولی ها رو کنار بذارید😮. کلا دین و همه ی احکامشو به بهانه فقرا بذارید کنار. هدف همینه
✅همون حاجی همون فقیر
2️⃣از اون گذشته، کی گفته هر کی میره حج به فقرا کمک نمی کنه؟ حاجی که خمس و زکات پرداخت نکرده باشه اصلا نمیتونه بره حج. نذری و حرم ائمه و مسجد شب قدر و افطار و سحری اش، محل پذیرایی از همه ی مردم از جمله همون فقراست.اصلا اکثرا همون کسانی که نذری میدن به فکر فقرا و یتیم ها هستند😇 نه اون کسانی که دائم در تور های خارجی هستند.در ضمن بستر نرم شدن دل مردم برای کمک به همون #فقرا و #یتیم ها در همین #نذری دادن ها و #افطاری دادن هاست
✅تقابل معمولی و خوب
3️⃣ بهتر نیست این افراد به جای منع کارهای خیلی خوب کارهای معمولی دیگه رو بگذارند. مثلا بگویند
سفر پاتایا😜 و آنتالیا😝: به جاش بدیم فقرا🚶
مهمونی های🍖🍹پر زرق و برق: به جاش بدیم فقرا🚶
ماشینها🏎 و کاخهای🏛 آنچنانی: به جاش بدیم فقرا🚶
امیدواریم این مطلب در رفع خیلی از شبهات بهتون کمک کنه.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
👈در شب قدر با توبه و تغيير حال، مُقدَّرات عوض مى شود
🔸مقدّرات سال براى هر فردى از افراد، امشب معيّن می شود! اگر انسان در امشب كارى بكند، توبه اى، انابه اى، دعائى، تغيير حالى، آن مقدّرات، قبل از حتميّتش تغيير مى كند.
🔹إنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِم (رعد:11). اگر صفات باطنى انسان تغيير كند خدا هم مقدّرات انسان را عوض مى كند.
🔸قلوب اگر توأم باشد با نفاق و بخل حرص و شرك و خودبينى و خودپرستى، مقدّرات انسان طبق همين قلب هاى آلوده و سياه به نحوى مقدّرخواهد شد.
🔹و اگر وجهه قلب تغيير كرد و تبديل كرد، اين خصوصيّاتش مبدّل به توحيد و صفا و انفاق و ايثار و گذشت و عبوديّت و حال ذُلّ و مسكنت نسبت به ساحت پروردگار شد، مقدّرات چيز ديگر خواهد شد.
📕علامه حسینی طهرانی(ره)، بیانات اخلاقی، ص305
📚کانال پند عارفانه (شعر، نصایح، صوت کوتاه)
@pand_arefaneh 🌹
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
⛔ متن شایعه ⛔
" شیوه صحیح قرآن به سر نهادن در شبهای قدر:
در آن بخش از دعا که قرآن ها را برابر چهره می گیرند،قرآن را به شکل استخاره باز کرده و روبروی چهره می گیریم. آنجا هم که بنا است قرآن بر سر گذاشته شود بدون این که صفحه باز شده تغییر کند آن را روی سر قرار دهید. به این شکل که قرآن به شکل باز شده و رو به بالا باشد. یعنی صفحات و نوشته ها رو به آسمان و جلد قرآن روی سر قرار می گیرد.بعد از برداشتن قرآن از سر آن صفحه را علامت گذارده یا شماره صفحه را حفظ کنید تا سر فرصت مطالعه کنید.آنچه در این 2 صفحه به دست شما رسیده، تقدیری است که در شب قدر مقدر شده. یعنی خوانشی است بر احوالات شما در سالی که پیش رو دارید. اینگونه است که آن چه در شب قدر نازل می شود سرنوشت یک ساله را معین می کند.خوشا به حال آنانی که در این چند شب، هر شبشان صفحه ای روشن تر و پسندیده تر از شب قبل دارد.
منبع: هزار و یک نکته حضرت علامه حسن حسن زاده آملی . التماس دعا "
🔴 در پاسخ به شایعه
"شیوه صحیح قرآن به سر نهادن در شبهای قدر !!" :
1⃣ این متن صحت ندارد و چنین مطلبی در کتاب هزار و یک نکته علامه حسن زاده آملی وجود ندارد!
2⃣ صرف نظر از ادبیات متفاوت این متن با ادبیات رایج علامه، چنین متنی در دیگر آثار دیگر ایشان نیز یافت نمی شود!
http://shayeaat.ir/extrapage/amoli
3⃣ در این کتاب تنها از بسر گرفتن قرآن در نکته ۴۹۰ صحبت شده که برخلاف متن شایعه که به ظواهر توجه دارد، مخاطب را دعوت به توجه و حضور قلب می نماید! "در ليالى قدر قرآن به دل كن، نه فقط قرآن به سر، كه اولى جوهر ذات تو گردد و دومى خارج از گوهر تو است."
4⃣ روایات متعددی از قرآن به سر گرفتن در شبهای قدر از معصومین (ع) وجود دارد و منظور این است که با پناه بردن به قرآن، در رأس همه امور ما قرآن قرار بگیرد و تمام شئون زندگی ما قرآنی شود.
http://yon.ir/13DC
5⃣ ظاهر قرآن براى همگان قابل فهم است اما معمولا سرنوشتی که ادعا شده، از ظاهر آیات قابل برداشت نیست! فهم باطن قرآن نیاز به ابزارهای ظاهری و معنوی دارد که در اختیار عموم نیست.
http://yon.ir/B7Od
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
👈حقيقت ليلة القدر حضرت فاطمه(س) است
💠امام صادق (ع) فرمودند: «والله ليلة القدر جدتنا فاطمه». بدرستی كه حقيقت ليلة القدر حضرت فاطمه(س) است.
💠شب قدر اتفاق نمی افتد مگر اینکه دل ما تکانی بخورد و بسوزد و در آن اتفاقی بیافتد، در این صورت اتصال با مبدأ هستی رخ میدهد و شب قدر برای ما محقق می شود.
💠هر چه سعه صدر ما وسیع تر شود، ملائک به طور متکامل تری بر ما نازل میشوند. البته بين نازل شدن و وارد شدن، تفاوت است. ملائک به شک اکمل و اجمل بر قلب رسول خدا(ص) و ائمه اطهار(ع) وارد شدند اما بر قلب ما نازل میشوند. یعنی کوچک می شوند، زیرا ظرفیت ما بسیار کمتر از پیامبراکرم (ص) و امام معصوم است.
💠اگر ارتباط ما با حضرت حاصل، و انوار حضرت بر سينه ما نازل شود، در اين صورت «تنزل الملائكه و الروح فيها...» ملائكه و روح بر ما نازل ميشوند.
💠«سلام هي حتي مطلع الفجر» یعنی هر چه ما به اهل بيت نزديكتر شويم به مقام «سلام» نزديكتر میشويم...
📕برگرفته از سخنرانی استاد زاهدی در بخش تحول علوم انسانی نمايشگاه بینالمللی قرآن، مرداد90
✳👈به کانال استاد زاهدی بپیوندید و از نظریات راهبردی و شفابخش اسلام در زمینه های تعلیم و تربیت، نظام شناسی، حقوق زن و... مطلع شوید:
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
👈اعمـال شب قـدر
💠اعمال مشترک هر سه شب قدر:
✅ غسل
✅ دو رکعت نماز (كه در هر ركعت پس از سوره«حمد»، هفت مرتبه «توحيد» خوانده، و پس از فراغت از نماز هفتاد مرتبه بگويد: استغفر اللّه و اتوب اليه. در روايت نبوى است: كه از جاى برنخيزد تا خدا او و پدر و مادرش را بيامرزد.)
✅قرار دادن قرآن بر سر و ده مرتبه ۱۴ معصوم را صدا زدن
✅ زیارت امام حسین علیه السلام
✅ احیا داشتن این سه شب
✅خواندن جوشن کبیر
💠اعمال مخصوص شب ۱۹ رمضان (اولین شب قدر):
✅ صد مرتبه "اَستَغفُرِاللهَ رَبی وَ اَتوبُ اِلَیه".
✅ صد مرتبه "اَللّهُمَّ العَن قَتَلَةَ اَمیرَالمومنینَ".
✅ خواندن دعای "يَا ذَا الَّذِي كَان قبل کل شیَ..."
✅ خواندن دعای "اَللّهَمَّ اجعَل فیما تَقضی.َ.."
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹
🍀 @mobahesegroup
🌹
متن شایعه
شیوه صحیح قرآن به سر نهادن:
در آن بخش از دعا که قرآن ها را برابر چهره می گیرند،قرآن را به شکل استخاره باز کرده و روبروی چهره می گیریم. آنجا هم که بنا است قرآن بر سر گذاشته شود بدون این که صفحه باز شده تغییر کند آن را روی سر قرار دهید. به این شکل که قرآن به شکل باز شده و رو به بالا باشد. یعنی صفحات و نوشته ها رو به آسمان و جلد قرآن روی سر قرار می گیرد.بعد از برداشتن قرآن از سر آن صفحه را علامت گذارده یا شماره صفحه را حفظ کنید تا سر فرصت مطالعه کنید.آنچه در این 2 صفحه به دست شما رسیده، تقدیری است که در شب قدر مقدر شده. یعنی خوانشی است بر احوالات شما در سالی که پیش رو دارید. اینگونه است که آن چه در شب قدر نازل می شود سرنوشت یک ساله را معین می کند.خوشا به حال آنانی که در این چند شب، هر شبشان صفحه ای روشن تر و پسندیده تر از شب قبل دارد.
منبع: هزار و یک نکته حضرت علامه حسن حسن زاده آملی
✅✅ پاسخ:
هرچی گشتیم غیر از لینکی که مربوط به سایت بالاترین آن هم از یک وبلاگ غیر معتبر که چنین مطلبی رو ذکر کرده نیافتیم چه اینکه سایت بالاترین از سایت های معاند نظام نیز هست.
فلذا در بیانات خود علامه و سایت های منسوب به ایشان هم چیزی اشاره نشده است . از طرفی در هیچ یک از سخنان بزرگان و علما تا به حال به این گفته علامه حتی اشاره نشده که هیچ همه مطلبی که در زیر قرار میدهم رو فقط بیان کرده اند⬇
آنچه در احادیث در ارتباط با اعمال و دعایی که همراه با قرآن در شب قدر خوانده میشود، آمده از دو بخش تشکیل میشود:
بخش اول مربوط به باز کردن قرآن و قرار دادن آن در مقابل است که این از اعمال شبهای قدر است.
بخش دوم مربوط به قرآن سر گرفتن میباشد. سید ابن طاووس دو روایت از کتاب «إِغَاثَةِ الدَّاعِی» به صورت سندهای مختلف نقل کرده و قرآن به سر گرفتن را جزو اعمال مخصوص شبهای قدر ذکر مینماید، که شرح آن به زبان عربی در سایت استاد موجود است
«ذَکَرْنَا إِسْنَادَنَا إِلَیْهِ فِی کِتَابِ إِغَاثَةِ الدَّاعِی عَنْ عَلِیِّ بْنِ یَقْطِینٍ رَحِمَهُ اللَّهُ عَنْ مَوْلَانَا مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ(ع) یَقُولُ فِیهِ خُذِ الْمُصْحَفَ فِی یَدِکَ وَ ارْفَعْهُ فَوْقَ رَأْسِکَ وَ قُلْ اللَّهُمَّ بِحَقِّ مَنْ أَرْسَلْتَهُ إِلَى خَلْقِکَ وَ بِکُلِّ آیَةٍ هِیَ فِیهِ وَ بِحَقِّ کُلِّ مُؤْمِنٍ مَدَحْتَهُ فِیهِ وَ بِحَقِّهِ عَلَیْکَ وَ لَا أَحَدَ أَعْرَفُ بِحَقِّهِ مِنْکَ یَا سَیِّدِی یَا سَیِّدِی یَا سَیِّدِی یَا اللَّهُ یَا اللَّهُ یَا اللَّهُ عَشْرَ مَرَّاتٍ وَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ عَشْرَ مَرَّاتٍ وَ بِحَقِّ کُلِّ إِمَامٍ وَ تَعُدُّهُمْ حَتَّى تَنْتَهِیَ إِلَى إِمَامِ زَمَانِکَ عَشْرَ مَرَّاتٍ فَإِنَّکَ لَا تَقُومُ مِنْ مَوْضِعِکَ حَتَّى یُقْضَى لَکَ حَاجَتُکَ وَ تَیَسَّرَ لَکَ أَمْرُک»؛علی بن یقطین از امام کاظم(ع) نقل میکند که آن حضرت فرمود: «مصحف شریف را در دست بگیر و بر سر بگذار و بگو: «اللَّهُمَّ بِحَقِّ مَنْ أَرْسَلْتَهُ إِلَى خَلْقِکَ وَ بِکُلِّ آیَةٍ هِیَ فِیهِ وَ بِحَقِّ کُلِّ مُؤْمِنٍ مَدَحْتَهُ فِیهِ وَ بِحَقِّهِ عَلَیْکَ وَ لَا أَحَدَ أَعْرَفُ بِحَقِّهِ مِنْکَ یَا سَیِّدِی یَا سَیِّدِی یَا سَیِّدِی» پس ده مرتبه بگو «یَا اللَّهُ»، و ده مرتبه «بِحَقِّ مُحَمَّدٍ»، و همینطور هر کدام از امامان(ع) را بشمار و ده مرتبه بگو تا وقتی که به نام امام معاصر با خودت رسیدی، نام آن حضرت را نیز ده مرتبه صدا بزن. که اگر چنین کنی حاجات تو برآورده میشود و امور زندگی بر تو آسان میشود.
در روایت دیگر که از امام صادق(ع) نقل شده است، در ابتدای دعا «اللَّهُمَّ بِحَقِّ هَذَا الْقُرْآنِ» نیز آمده است و به جای عبارت «بِحَقِّ کُلِّ إِمَامٍ وَ تَعُدُّهُمْ»، نام تک تک امامان(ع) آمده است و در پایان امام(ع) میفرماید: «وَ تَسْأَلُ حَاجَتَکَ»؛ هر حاجت که دارى از خدا طلب کن.
از طرف دیگر، توصیه شده که قرآن را هنگام برخورد با گرفتاریها و بدون اختصاص به زمان خاصی بر سر بگیریم و طبیعی است که انجام آن در شبهای قدر دارای اثر بیشتری خواهد بود.
در روایت آمده است: هر بدهکار و گرفتاری که پس از دو رکعت نماز مخصوص، قرآن را به سر میگیرد و نام خدای متعال، پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) را ده مرتبه صدا بزند، حاجات او برآورده میشود. و چه شبی مبارکتر از شبهای نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم که انسان در رفع گرفتاریها و برآورده شدن حاجات این اعمال را انجام دهد.
✅✅ در هیچ منبع معتبری مطلبی مبنی بر نحوه برسر گذاشتن قران و یا صفحات آن دیده نشد
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/m
✅پرسش:
مختصرترين راه خواندن نماز شب كه وقت كمتري بگيرد را توضيح بدين
🌺پاسخ:
نماز شب از نمازهای مستحب می باشد. این نماز از یازده رکعت تشکیل شده است که به ترتیب زیر به سه بخش تقسیم شده و خوانده می شود:
1⃣ هشت رکعت نماز که به صورت چهار نماز دو رکعتی - مانند نماز صبح - می باشد و نافله شب خوانده می شود. و به دلخواه می تواند به جای «قل هواللّه » یکی از سوره های کوتاه را خواند که ثوابش بیشتر است.
2⃣ بعد، دو رکعتِ آن به نیت نماز شفع خوانده می شود. به این صورت که در رکعت اول بعد از «حَمد» به جای قل هو اللّه ، سوره قل اَعوذ برب الناس و در رکعت دوم بعد از حمد سوره قل اعوذ برب الفلق خوانده شود و بعد قنوت، رکوع، دو سجده و در پایان سلام و نماز تمام می شود.
3⃣ نماز یک رکعتی که نامش نافله وتر است. می توان بعد از سوره حَمد، یک مرتبه سوره توحید خوانده و یا این که سه مرتبه سوره توحید و یک مرتبه سوره ناس و یک مرتبه سوره فلق خوانده شود.
🔺هرچه قدر قنوت نافله وتر طولانی تر خوانده شود، بهتر است. به هنگام قنوت، ابتدا هفت مرتبه خوانده شود: «هذا مقامُ العائِذِ بِک مِنَ النّار». و بعد، هفتاد مرتبه گفته شود: «استغفر اللّه ربی و اتوبُ الیه» و توصیه شده که برای چهل نفر از مؤمنین دعا و استغفار شود. نحوه دعا به این شکل است: «اللهم اغْفِر لِفلان...» به جای «فلان» نام مؤمن مورد نظر برده شود و یا به صورت فارسی گفته شود. مثلاً بگوید: «خداوندا بیامُرز پدرم را...» و سپس سیصد مرتبه بگوید: «العفو».
🔹مستحب است برای شمارش تعداد ذکرها از دست راست استفاده شود. و دست چپ خود را به حالت قنوت بالا ببرد.
🌱در پایان قنوت بگوید: «رَبِّ اغْفِر لی و ارْحَمنی و تُب عَلَی اِنَّک اَنْتَ التَّواب الغفور الرَّحیم» و سپس به رکوع رفته و دو سجده و بعد سلام دهد و نماز را تمام کند. در پایان نماز نیز تسبیحات اربعه خوانده شود.
🖊کلام آخر:
اگر 8 رکعت نافله ی شب را نتوانستید به جا بیاورید همان دو رکعت نماز شفع و یک رکعت نماز وتر را به جا آورید .
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹
🍀 @mobahesegroup
🌹
متن شبهه:👇👇👇
میگویند: قرآن به سر گرفتن در شبهای قدر و اذکار «بک یا الله، بمحمد ... (صلوات الله علیهم اجمعین)»، سند ندارد؟!
پاسخ :👇👇👇
چه کسانی میگویند «سند ندارد؟»، آنها که خودِ قرآن را قبول ندارند چه رسد به سر گرفتن آن را؟! آنهایی که خود اهل عصمت علیهم السلام را قبول ندارند، چه رسد به توسل به آنها را نزد خداوند متعال ؟!
@mobahesegroup
الف – عزیزان دقت کنند که این یک تاکتیک است که مرتب بگویند: این سند ندارد، آن سند ندارد و ...؛ بدیهی است که برای یک عده که هر سخن بیسندی، به ویژه در فضای مجازی حجت است، این هجمهها کارساز میافتد – یک عدهی دیگر که ساده و عادتی هستند، دچار شوک میشوند که نکند واقعاً سند نداشته باشد؟! - یک عده که گمان میکنند حتماً باید هر سخن سخیف و پوچی را با سند، دلیل، منطق، شواهد و ... پاسخ بدهند، این در و آن در به دنبال سند میگردند تا به یک عده منکر و عنود اثبات کنند که نه به خدا سند دارد - و فقط یک عده هستند که با بصیرت میگویند: اولا سند داشته باشد یا نداشته باشد، به شما که مواضع مشخصی دارید ربطی ندارد – ثانیاً بنا به صریح آیه قرآن کریم، ما اصلاً به سخنان شما توجه نمیکنیم و حتی در پی پاسخ شما نیز بر نمیآییم تا بازارتان گرمتر شود و پس از خواندن پاسخ، ریشخند بزنید که "عجب منفعلشان کردیم" (یا به قول خودمان: فیلمشان کردیم) .
ما شاگرد مکتب قرآن هستیم و خداوند حکیم فرمود: یک عده مشتری (خریدار و فروشندهی حرف مُفت هستند):
« وَمِنَ النَّاسِ مَنْ یشْتَرِی لَهْوَ الْحَدِیثِ لِیضِلَّ عَنْ سَبِیلِ اللَّهِ بِغَیرِ عِلْمٍ وَیتَّخِذَهَا هُزُوًا أُولَئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ مُهِینٌ » (لقمان، 6)
@mobahesegroup
ترجمه: و برخى از مردم كسانىاند كه سخن بیهوده (حرف مفت) را خریدارند تا [مردم را] بى[هیچ] دانشى از راه خدا گمراه كنند، و [راه خدا] را به ریشخند گیرند؛ براى آنان عذابى خواركننده خواهد بود.
ب – حالا فرض کنیم که مراسم عبادی شبهای قدر ما، مثل قرآن به سر گرفتن و "بِکَ یا اَلله" گفتن، هیچ سندی به نقل معصومین علیهم السلام نداشته باشد؛ خب چه میشود؟! آیا غلط است و یا باطل میشود؟!
آیا این که کسی، یا جماعتی، یا امتی قرآن را روی سر بگیرند، عقل و مغز، فکر و اندیشه، ذهن تدبیر خود را در سایه قرآن کریم قرار دهند و دعا بخوانند، سند میخواهد؟! یا اگر این دعای آنها مستند نباشد، باطل میشود؟! البته اگر به این منکران لجوج و عنود بگویید، بعید نیست که بگویند: «برخورداری انسان از عقل نیز سند ندارد.»
**- شب قدر که سند دارد، نازل شدن قرآن کریم در این شب، نزول ملائکه، مقدر شدن تمامی امور عالم در این شب که سند دارد [سوره القدر]، حالا اگر یک عده این شب را احیا دارند، یعنی خودشان را در آن با یاد خدا احیاء کنند، سند میخواهد؟! خدا را به خودش [بِکَ یا الله] یا به محمد و آل محمد صلوات الله علیهم اجمعین قسم بدهند، سند میخواهد؟!
**- بسیاری نه تنها در شبهای قدر، بلکه هر شب اینگونه مناجات میکنند، بسیاری دیگر نیز در عمرشان اصلاً مناجات نمیکنند، برخی هم با مناجات مردم با خدا، سر ستیز دارند!
ج – برای شب قدر، هیچ کار و مناجاتی به عنوان یک دستور عبادی واجب الاجراء بیان نگردیده است؛ فقط توصیه نمودهاند که قدرِ این "شب قدر" را بدانید، این شب « سَلَامٌ هِی حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ » است، پس شما نیز سعی کنید که به ویژه در این شبها، به خواب غفلت و خواب بدن فرو نروید و خود را با یاد خدا در این شب زنده کنید. حال ممکن است کسی تمام شب را تفکر کند، دیگری نماز بخواند، دیگری قرآن تلاوت کند، دیگری دعا بخواند، دیگری قرآن به سر بگیرد و "بِکَ یا الله" بگوید و ...؛ حال آیا حتماً باید یک سندی هم بیاورد و بگوید بر اساس این سند اینگونه دعا کردم؟!
@mobahesegroup
*- اما جهت اطلاع خودتان:
یک - شیعه و سنی به سند محکم نقل کردهاند که امیرالمؤمنین، امام علی علیه السلام، قرآن به سر میگرفتند.
ابوصالح حنفی گوید: « رَأَیتُ عَلِی بْنَ أَبِی طَالِبٍ علیه السلام أَخَذَ الْمُصْحَفَ فَوَضَعَهُ عَلَى رَأْسِهِ حَتَّى لَأَرَى وَرَقَهُ یتَقَعْقَعُ - دیدم علی بن أبی طالب علیه السلام را كه قرآن را میگرفت و بر سر میگذاشت؛ تا جائی كه من صدای حركت ورقهای آن را میشنیدم » - وی میافزاید که حتی دعاهای ایشان را در این حالت میشنیده است، که از جمله میگفتند: «خدايا آنها مانع شدند كه من در ميان امت حكومت نمايم؛ پس خدايا ثواب آن را به من عطا فرما ...» (الفسوی، المعرفةوالتاريخ، ج 2، ص751 – ابن کثیر دمشقی، البداية والنهاية، ج 7، ص610)
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
دو - از حضرت امام جعفر صادق علیه السلام منقولست که مصحف را بگیر و بر سر بگذار و بگو: اللَّهُمَّ بِحَقِّ هذا الْقُرْآنِ وَ بِحَقِّ مَنْ أَرْسَلْتَهُ بِهِ وَ بِحَقِّ كُلِّ مُؤْمِنٍ مَدَحْتَهُ فِيهِ وَ بِحَقِّكَ عَلَيْهِمْ فَلا أَحَدَ أَعْرَفُ بِحَقِّكَ مِنْكَ .
پس ده مرتبه بگو "بِكَ يا اللَّهُ" و ده مرتبه "بِمُحَمَّدٍ" و ... ده مرتبه "بِالْحُجَّةِ "؛ پس هر حاجت که داری بطلب. (مجلسی، زادالمعاد - سید بن طاووس در کتاب المضمار، باب 23)
سه – سید بن طاووس (ره) در کتاب "اقبال الأعمال"، صفحه 187 مینویسد که این اعمال را در در کتاب اغاثة الداعی از علی بن یقطین، از مولایمان موسی بن جعفر (صلوات اللَّه عليهما) ذکر کردهایم.
یک سؤال:
ما میگوییم، به جای ایراد وارد کردن به حدیث و کشاندن ذهن مردم به این که این حدیث کجا آمده، خبر واحد است یا متواتر و یا ...، و ایجاد شبهه و اعوجاج در اذهان عمومی راجع به عبادت و دعاهای معروف در شبهای قدر، بفرمایید که اگر هیچ سندی بر آن وجود نداشته باشد، بلکه یک عالِم، متقی، دانشمند و فرد آگاهی گفته باشد که بیایید اینطوری دعا کنیم و مردم نیز پذیرفته باشند، چه اشکالی دارد؟! با عقل مخالف است، یا با وحی، یا با شرع ...؟!
خیر؛ بگویید: بلکه فقط با حرص شما علیه هر چه دلهای مردم را متحدانه متوجه خدا کند، مخالف است.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹
🍀 @mobahesegroup
🌹
متن شبهه:👇👇👇
شب قدر، قطعاً شب تعیین سرنوشت نیست، چون بر اساس هیچ قاعدهای نمیتوان دفاع کرد که خداوند سرنوشت را در یک شب مقدر میکند؛ این خطای مفسران است؟ كلمه ليل در قرآن هميشه به معنای شب نيست، بلکه وقتی گروهی با هم دعا میکنند، اثرش بیشتر میشود، بنابر این نباید به شبهای قدر، به عنوان شبهای مقدس نگاه کرد و ...؟
پاسخ:👇👇👇
همهی این حرفها را زده، تا ضمن تکذیب همه چیز، به همین جملهی آخر [بنابر این نباید به شبهای قدر، به عنوان شبهای مقدس نگاه کرد] برسد؛ و این همه جنگ با تمامی حرمتها و قداستها (در میان هر دین و ملتی و فرهنگی) میباشد که در سرلوحه دستورالعمل کفر و استکبار جهانی قرار دارد، و البته سربازانش در ایران نیز بیشتر از همه بهاییها هستند و نیز جریانهای فراماسوی (شیطانپرستیِ) بومیسازی شده، [مانند عرفان حلقهها و ...]، چرا که به غیر از آنان، بقیه به هر دین و مذهبی که باشند، قائل به حرمتها و قداستهایی میباشند.
از تاکتیکها و روشهای این جنگ، این است که در گام نخست و اصلی هر باور و قداستی را انکار کنند، بدان بتازند و حتی از الفاظ و الحان اهانتآمیز استفاده کنند، و در کنارش یک خط موازی راه بیاندازند، برای تحریف، بدین صورت که هر چیزی را بگویند: «این، آن نیست» معنایش این نیست، منظورش آن نیست، مفهومش این نیست، مقصودش آن نیست ... و سپس برای هر کدام، بدلیهایی را جایگزین نمایند.
الف – این مفسر، کدام مفسر بیسوادی است که به این نتیجه رسیده، "مقولهی شبهای قدر"، خطای سایر مفسرین در طول تاریخ میباشد و سپس برای تحریفش مجبور شده که معنای "لیل" را تغییر دهد و بگوید معنای لیل، شب نیست؟! بالاخره لیل، یعنی شب، و "لیلة القَدر"، یعنی " شب قدر". خواه در آن عدهای جمع شوند و همزمان دعا بخوانند یا نخوانند.
شبهای قدر، بر اساس و معلول دعا خواندن گروهی از مردم در برهه زمانی یا مکانی خاصی وضع نشده است، بلکه مردم مسلمان در این شبها به صورت فردی یا جمعی دعا میخوانند. خورشید بر اساس نماز صبح مردم طلوع نمیکند، بلکه مردم بر اساس طلوع فجر نماز خوانند. فرمود: قرآن را در شب قدر نازل کردم، خب مگر آن موقعهای که قرآن کریم نازل شد، یک عده باهم مشغول دعا کردن بودند؟!
ب – مدعی میگوید: «با هیچ منطقی نمیشود دفاع کرد که خداوند سرنوشت را در یک شب مقدر میکند؟»؛ خب البته که نادان نمیتواند و نباید که دفاع کند، ولی وقتی جهل همراه با عناد شد، حتماً ضمن انکار و تکفیر، حمله نیز میکند. آیا از کسی که میگوید: معنای "لیل" شب نیست، انتظار میرود که معنای "قدر – تقدیر و سرنوشت" را بداند؟!
پس اصلاً با بافتههای سفارشی این مدعیان، کاری نداریم، بلکه نگاهی اجمالی به چند آیه از این سوره میاندازیم:
*- « لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ - شب قدر از هزار ماه ارجمندتر (پر خیرتر) است »، یعنی شب قدر، یک زمان است و حالت نیست (مثل جمع شدن و دعا کردن مردم)، زمان است که با زمان هزار ماه مقایسه میشود.
*-« تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ كُلِّ أَمْرٍ - در آن [شب] فرشتگان، با روح، به فرمان پروردگارشان، براى هر كارى [كه مقدر شده است] فرود آيند ».
در چنین شبی، اتفاق بزرگی میافتد، اتفاقی که برای تحققش، تمامی فرشتگان الهی، و هم چنین "روح"، به زمین نازل میشوند، و البته نه سر خود، بلکه به اذن پروردگارشان، و نه برای گردش، زیارت و یا سایر امور محوله به فرشتگان، و حتی نه فقط برای تقدیر انسانها، بلکه « مِنْ كُلِّ أَمْرٍ »، یعنی برای "همهی امور عالم هستی".
@mobahesegroup
منطق:
اگر کسی اهل منطق، علم، حکمت، عقل، تفکر و بصیرت باشد، نه تنها در شب قدر، بلکه در هر امری از امور عالم، شاهد "سرفصل آغازین" – "سیر" و بالاخره ختم این گردش با رسیدن به نتیجه میباشد؛ پس نه تنها "شب قدر" غیر منطقی نیست، بلکه اگر غیر از این باشد، قابل فهم و درک نخواهد بود. پس "شب قدر" نیز سرفصل آغاز در هر سالی میباشد و به شب قدر سال بعد ختم میگردد. مثل گردش هر افقی.
@mobahesegroup
قدر:
"قدر" یعنی اندازهگیری؛ خداوند متعال هر چیزی را بر اساس اندازههایش خلق کرده است و سپس بر اساس همان اندازهها هدایت میکند و این چنین نظم و سیر علیمانه و حکیمانه عالم هستی، و از جمله انسان، بر اساس قوانین اصلی [مانند اصل علیّت]، جریان و ادامه مییابد.
« سَبِّحِ اسْمَ رَبِّكَ الْأَعْلَى * الَّذِي خَلَقَ فَسَوَّى * وَالَّذِي قَدَّرَ فَهَدَى » (الأعلی، 1 تا 3)
ترجمه: منزّه شمار نام پروردگار بلندمرتبهات را * همان خداوندی که آفرید و منظم کرد * و همان که اندازهگیری کرد، پس (سپس) هدایت نمود.
@mobahesegroup
ادامه👇👇👇👇👇👇👇👇
سرنوشت:
سرنوشت انسان نیز خارج از این قوانین حاکم بر نظام هستی نمیباشد و محکوم "اصل علیّت"،
میباشد، یعنی هر فکری، هر اندیشهای، هر تخیلی، هر اقدامی، هر کاری و هر سخنی، حتی هر نگاهی، هر احساسی و ...، "علت" میشود و قطعاً "معلول"هایی در پی دارد.
آثاری که برای بندگی و عبادت خالصانهی خداوند سبحان به صورت کلی و حتی جزئی بیان شده، خود گویا و گواه همین حقیقت میباشد.
@mobahesegroup
به طور کلی، بندگی خالصانهی معبود، سبب (علت) برای رشد، کمال، قرب و فلاح میگردد و به صورت جزئی (یا موضوعی)، تصریح شده که نماز، تکبر را میزداید و از فحشا و منکر باز میدارد – تلاوت قرآن کریم، نور و علم میبخشد – صله ارحام، سبب طول عمر میگردد – صدقه بلا را دور میکند – دعا (اظهار آن چه میخواهیم به کسی که از او میخواهیم)، مقدرات و سرنوشتها را تغییر میدهد ...، و همین طور است آثار وضعی، کوتاه مدت و دراز مدت غفلتها و گناهان؛ و همین طور است آثار وضعی، کوتاه مدت و دراز مدت استغفار و توبه، که علتهای قبلی را از بین میبرد، پس معلولهایش از بین میرود.
پس، از سر فصل یک سال (شب قدر)، تا ختم آن، کارهای خوب و بد بسیاری انجام دادیم که باد هوا نشده است، بلکه همه "علت" است و "معلول"هایی دارد که میشود «مقدرات = اندازههای» ما، که اصطلاحاً به آن سرنوشت میگوییم.
فرصت شب قدر و عبادت آن:
شب قدر را خداوند متعال در ماه مبارک رمضان قرار داد، ماهی که همگان در آن فرصت دارند که میهمان خدا باشند؛ در سرتاسر عالم، هر کس وارد شد (حتی یک لحظه)، میهمان است و هر کس وارد نشد، میهمان خدا نخواهد بود.
برای شب قدر، هیچ عبادت خاصی به عنوان امری واجب بیان نشده است، بلکه توصیه شده است که "قدر" این شب را بدانید و حرمت و قداست آن را مهم شمرده و حفظ کنید و آن را زنده نگهدارید (احیا)، یعنی خود را در این شب "زنده" کنید.
@mobahesegroup
تفکر، نماز، و به ویژه قضای نمازهای از دست رفته، تلاوت قرآن کریم، دعا، استغفار، توبه، حضور در مجامع عبادی، استماع سخنان یک دین شناس و ...، همگی از مصادیق و اسباب «احیا» میباشند.
قرآن و اهل بیت علیهم السلام:
خداوند متعال فرمود قرآن را به پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله نازل نمودم تا به شما ابلاغ کند و و تعلیم دهد، و به همراهش میزان نیز نازل کردم، ولایت و امامت را برایتان قرار دادم، تا اتصال لحظهای قطع نشود. آن نبی مکرم صلوات الله علیه و آله نیز فرمود که من از میان شما میروم، اما قرآن و عترت را باقی میگذارم؛ آنها از هم جدا نمیشوند تا به من برسند؛ شما نیز از آنها جدا نشوید تا به من برسید.
مؤمنان در این شب، بر اساس آموزههای اهل بیت علیهم السلام، قرآن بر سر میگیرند، یعنی عقل، شعور و منطق خود را در سایه قرآن قرار میدهند و سپس قلوبشان متوجه پرچمداران و هادیان قرآن کریم مینمایند که در رأس همهی آنها امیرالمؤمنین، امام علی علیه السلام میباشند که خداوند متعال، ضربت و شهادت ایشان را در این شبها قرار داد.
و البته این توجه، حضور قلب، نماز، دعا، اجتماع، توسل به قرآن و اهل بیت علیهم السلام، استغفار، توبه و ...، خود "علت" میشود برای "معلول"ها؛ گناهان را میزداید، هدف و جهت توجه را تغییر میدهد، اتصال صحیح را برقرار میکند ...، پس مقدرات "سرنوشت" را تغییر داده و رقم میزند
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌📽 چه کسی مجری برنامه ماه عسل را فریب داد؟ ماموریت چیست و از طرف کیست؟ / روشنگری
📛چرا #ماه_عسل رسما از مردم عذر خواهی نمی کند!
#ببینید و حتما #منتشر کنید
@mobahesegroup
قدیما اقایون جلو مرد غریبه اسم خانومشونم صدا نمیزدن! میگفتن منزل!بعد حالا...
چه اتفاقی در مملکت اسلامیمون داره میفته😳
@mobahesegroup