⚫️ساعت به ساعت واقعه عاشورا به روایت تاریخ...
☑️طبق محاسبه مرحوم دکتر احمد بیرشک واقعه کربلا بهحساب تقویم شمسی، در تاریخ ۲۱ مهر سال ۵۹ شمسی بوده است.
▪️تاریخ شمسی هم مانند تاریخ قمری نیست که اوقات روز تغییر کند.میشود با درآوردن اوقات شرعی شهر کربلا در این تاریخ حرفهای مقتل نویسان را به ساعت و دقیقه برگرداند.
⚫️ساعت۵:۴۷ اذان صبح:
امام علیهالسلام بعد از نماز صبح برای اصحابش سخنرانی کرد. آنها را به صبر و جهاد دعوت کرد؛ و بعد دعا خواند: خدایا تو پشتیبان من هستی در هر پیشامد ناگواری...
⚫️حدود ساعت ۶ صبح:
امام حسین (علیه السلام) دستور داد تا اطراف خیمهها خندق بکنند و آن را با خار و بوتهها پر کنند تا بعد آن را آتش بزنند و مانع از حمله سپاه از پشت سر بشوند.
⚫️ساعت ۷:۰۶ طلوع آفتاب:
کمی بعد از طلوع آفتاب امام سوار بر شتری شد تا بهتر دیده شود. روبه روی سپاه کوفه رفت و با صدای بلند برای آنها خطبهای خواند. صفات و فضایل خودش و پدر و برادرش را یادآوری کرد و اینکه کوفیان به امام نامه نوشتهاند. حتی چند نفر از سران سپاه کوفه را مخاطب قرارداد و پرسید که مگر آنها او را دعوت نکردهاند؟ آنها انکار کردند.
🖤 امام نامههایشان را بهطرف آنها پرتاب و خدا را شکر کرد که حجت را بر آنها تمام کرده است.
📝یکی از سران جبهه مقابل از امام (علیه السلام) پرسید: چرا حکم ابن زیاد را نمیپذیرید و آنها را از ننگ مقابله با پسر پیامبر نمیرهانید؟
🖤اینجا امام آن جمله معروفشان را فرمودند: فرد پستی که پسر فرد پست دیگری است؟من را بین کشته شدن و قبول ذلت مجبور کرده. ذلت از ما دور است.» سخنرانی امام (علیه السلام) حدوداً نیم ساعت طول کشیده است.
⚫️حدود ساعت ۸:
🔷بعد از سخنرانی امام چند نفر از اصحاب آن حضرت به روایتی بُرَیر و زهیر خطاب به کوفیان سخنان مشابهی گفتند.
🔹بعد از سخنان زهیر و بریر، امام فریاد معروف «هل من ناصر ینصرنی» را سر داد.چندنفری دچار تردید شدند؛ ازجمله حُر.
⚫️حدود ساعت ۹ :
🔥روز بهوقت چاشت رسیده بود که شمر به عمر سعد پرخاش کرد که چرا اینقدر تعلل میکند؟ عمر سعد عاقبت رضایت به شروع جنگ داد. اولین تیر را به سمت سپاه امام (علیه السلام) رها کرد و خطاب به لشگریانش فریاد زد: «نزد عبیدالله شهادت بدهید که من اولین تیر را رها کردم.»
🔸بعد از انداختن تیر توسط عمر سعد، کماندارهای لشکر کوفه همگی باهم شروع به تیراندازی کردند.
🖤 امام به یارانش فرمودند: «اینها نماینده این قوم هستند. برای مرگی که چارهای جز پذیرش آن نیست آماده شوید.»
چند نفر از سپاه امام در این تیرباران کشته شدند..
⚫️ساعت حدود ۱۰:
🔹بعد از تیراندازی یسار غلام زیادین آبیه و سالم غلام ابن زیاد از لشکر کوفه برای نبرد تنبهتن ابتدای جنگ بیرون آمدند.
عبدالله بن عمیر اجازه نبرد خواست. امام حسین نگاهی به او کرد و فرمود: «به گمانم حریف کشندهای باشی» عبدالله آن دو نفر را کشت.البته انگشتان دست چپش قطع شد.
🔰بعدازاین نبرد تنبهتن، حمله سراسری سپاه امام حسین (علیه السلام) انجام شد؛ امام و حبیب و یارانش در برابر او ایستادگی کردند. زانو به زمین زدند و با نیزهها حمله را دفع کردند. همزمان شمر به جناح چپ سپاه امام حمله برد.
💠زهیر و یارانش به جنگ مهاجمین رفتند. خود شمر در این حمله زخم برداشت بعد از عقبنشینی هر دو جناح کوفی، عمر سعد ۵۰۰ تیرانداز فرستاد که دوباره سپاه امام را تیرباران کردند و درآن حملات، علاوه بر از پا درآمدن هر ۲۳ اسب لشکریان امام تعدادی دیگر از اصحاب شهید شدند.
🔆اولین شهید، ابوالشعثا بود و ۸ تیر انداخت که ۵ نفر از دشمن را کشت. امام او را دعا کرد.
🔥گروهی از سپاه شمر خواستند از پشت سر به امام (علیه السلام) حمله کنند که زهیر و ۱۰ نفر به آنها حمله کردند...
#عاشورا
#امام_حسین
#بصیرت_عاشورائی
💠 #سؤالات_محرم
⁉️ بعد از عاشورا میتونیم آهنگ گوش بدیم یا باید صبر کنیم ماه محرم تموم بشه؟
✅ پاسخ
گوش کردن به هر نوع آهنگی که مطرب (انسان رو از حالت عادی خارج کنه) یا لهوی (مخصوص مجالس لهو و لعب و شهوترانی) باشه، حرومه و بقیه موسیقیها حلالاند.
توی این مورد هم فرقی بین مجاز یا غیرمجاز بودن، سنتی یا غیرسنتی بودن، شاد و غمگین بودن و پخش از تلویزیون و رادیو یا غیر آن نیست.
حکم گوش دادن آهنگ توی محرّم و صفر با ماههای ديگه فرقی نداره؛ البته اگه طوری باشه که عرفاً بیاحترامی یا وهن ایام عزاداری و مصیبت باشه، گناهش بیشتر میشه.
@mobaleghin_oghaf_kh
࿐❅᪥•﷽•᪥❅࿐
🌟🌟امام زمان(عج):🌟🌟
🔸من برای مؤمنی که مصیبت جدّ شهیدم را یادآور شود سپس برای تعجیل فرج و تأیید من #دعا نماید دعا میکنم.
📚مکیالالمکارم📚
اللَّهُـــمَّعَـــجِّللِــوَلـِـیِّکَالــــفَــرَج
┏═࿐❅❁••❅❁࿐═┓
@mobaleghin_oghaf_kh
┗═࿐❅❁••❅❁࿐═┛
#بصیرت_عاشورائی
حضرت زینب (س) پیروز جنگ روایت های بعد از واقعه عاشورا
✍️معصومه نصیری ـ مدرس سواد رسانه ای
▪️سال ۶۱ هجری قمری، حسین(ع) و یارانش در کربلا به شهادت می رسند. دورانی که تصور بر این است رسانه فاقد معنا بوده و هنوز اثری از تکنیک های رسانه ای وجود نداشته است اما نگاهی به قبل، حین و بعد از این حادثه نمایانگر چیزی جز آنچه می پنداریم، است. برای وقوع چنین جنایتی آماده سازی افکار عمومی و #تغییر_دی_ان_ای_فکری_جامعه دارای اهمیت است. حاکمان آن دوران با تکیه بر شیوه های رسانه ای همچون عملیات روانی و شایعه سازی سعی در اقناع افکار عمومی برای همراهی با برنامه هایشان را داشتند و از همین روی مردم کوفه به یکباره تحت تاثیر روش های مورد اشاره، تغییر رویکرد داده و از همراهی با امام(ع) منصرف می شوند. آنها که خود حسین ابن علی را دعوت کرده بودند، تحت تاثیر القائات آن زمان، رفتاری مغایر با آنچه باید را اتخاذ کردند. در واقع با ایجاد _اختلال_در_معیار، در رویه و محاسبات نیز اختلال ایجاد شد.
▪️عملیات روانی گسترده دستگاه حاکم و القای دروغ در پوشش واقعیت، افکار عمومی آن دوران را برای همراهی در جنگ علیه خاندان رسالت، اقناع و متقاعد کرد. پنهان سازی بخشی از واقعیت و استفاده از تکنیک دروغ بزرگ توسط دستگاه حاکم، باعث شد تا بعد از حادثه عاشورا بسیاری ندانند آنکسی که یزید و ابن زیاد از او به عنوان خارجی یاد کردند و به قتلش رساندند، نوه رسول خدا (ص) بوده است. آنها با روایت سازی و تمسک به تکنیک برچسب زنی و عنوان سازی مردم را متقاعد کردند علیه کسی وارد جنگ شوند که در برابر حکومت خروج کرده است و #روایت «قیام علیه ظلم» را به روایت «خروج علیه خلیفه» تغییر دادند. بنابراین استفاده از تکنیک های مختلف پیش از وقوع حادثه کربلا، در وقوع آن نقش مهمی را ایفا کرد. حین حادثه عاشورا تک تک رفتارهای امام حسین(ع) و یارانشان کارکرد رسانه ای خاص خود را داشته است. از نماز ظهر عاشورا در میان جنگ تا توبه حر و رفتار ابوالفضل العباس و …. همگی حاوی پیام رسانه ای به مخاطب است.
▪️اما نکته مهم رفتار و نقش رسانهای حضرت زینب کبری(س) پس از عاشوراست. نقش رسانه ای ایشان در این مقطع تاریخی بر کسی پوشیده نیست. اوست که پیام عاشورا را در محیطی که دستگاه حاکم با القای دروغ و انگاره سازی های مختلف علیه امام حسین(ع) وارد عمل شده است، به گوش افکار عمومی زمانه ای خویش می رساند و با خطبه های تاریخی اش و رفتار توام با صبر و وقارش به گوش دنیا می رساند که آنچه به آن ها گفته شده، دروغ بوده و آنکه در دشت کربلا به شهادت رسیده، حسین (ع) بوده و آنجاست که مردم متوجه می شوند چه روی داده و آنکسی که علیه اش وارد جنگ شدند نوه رسول گرامی اسلام بوده است. زینب کبری(س) با #افشاگری خود، انگاره سازی و دستکاری واقعیت توسط دستگاه حاکم را ناکارآمد می کند. حضرت زینب (س) توانست تمام عمق فاجعه دشت کربلا را به گوش همگان برساند .
▪️بانوی گرامی کربلا پس از حادثه، با ایفای نقش رسانهای خود امکان هرگونه #دستکاری یا #رمزگشایی اشتباه را از مخاطب سلب و او را با حجمی از اطلاعات مواجه می کند تا چرایی و اهداف قیام حضرت اباعبدالله در برابر ظلم را برای همیشه تاریخ زنده نگه دارد که اگر او و خطبه هایش نبودند، دروغ پردازی دستگاه، جور حادثه را به گونه ای دیگر روایت می کرد. این #نقش_آفرینی_رسانه_ای_قدرتمند ایشان بود که توانست افکار عمومی را آگاه و تمام فضاسازی های شکل گرفته را بی اثر کند. آنچه به عنوان کارکرد رسانه ای آن دوران توسط حاکمیت صورت گرفته بود سرکوب افکار از طریق حذف و قلب حقایق بود. آن ها با #پاره_حقیقت_گویی، گاه بخشی از حقیقت را حذف و گاه بخشی غیرواقعی به آن اضافه می کردند و دست به تخریب و فریب افکار عمومی می زدند. آن ها با برچسب زدن (خروج علیه خلیفه) به ایجاد حوزه معنایی منفی برای سرکوب موضوع و فرد موردنظر، می پرداختند.
▪️ زینب (س) در عصر تحریف و دروغ و نیرنگ، توانست با ایفای نقش دقیق و به هنگام خود پیام واقعی کربلا و آنچه رخ داده بود را به گوش افکار عمومی برساند و تمام تکنیک های رسانه ای حاکمان دورانش را خنثی و پیام واقعی کربلا را برای همیشه در تاریخ زنده نگه دارد. در دوره ای که روایت های ارائه شده مبتنی بر دروغ و نیرنگ و تحریف عمیق تاریخی بوده است، حضرت زینب (س) با ارائه روایت مبتنی بر واقعیت و اثرگذاری ویژه افکار عمومی را با حقیقت بزرگی روبرو کردند که بنیانگذار جریانات پس از عاشورا و تا ابد خواهد بود.
و شاعر چه نیکو گفته است:
«سر نی در نینوا می ماند اگر زینب نبود کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود»
@mobaleghin_oghaf_kh
#بصیرت_عاشورائی
انان که رفتند کاری حسینی ع کردند
انان که ماندند باید کاری زینبی س بکنند
والا یزیدیند
@mobaleghin_oghaf_kh
#بصیرت_عاشورائی
#پرسش_پاسخ
⁉️جامعه پس از حسین(ع)چه شد؟
◾️▪️سه شهر در حادثه عاشورا از امام حسین(ع) تمکین نکردند که عاقبتشان به اختصار این است:
1️⃣مردم مدینه در زمانی که باید از حسین(ع) تبعیت می کردند نافرمانی کردند.وقتی که سیدالشهدا(ع) شهید شد پشت سر عبدالله ابن حنظله قیام کردند ولی از یزید شکست خوردند. قبلا نوشتیم که سه روز جان،مال و ناموس مردم مدینه بر سپاه شام حلال شد. بسیار زنان و دخترانی که مورد تجاوز قرار گرفتند و صدها یا هزاران فرزند نامشروع این حادثه، امروز در تاریخ به اولاد الحرّه مشهورند.
◾️◾️آن قدر مردم کشته شدند که خون، قبر پیامبر را نیز گرفته بود. تمام کسانی که زنده ماندند بر پیشانیشان داغ زدند و نوشتند: هذا عبد من عبید یزید؛این بنده ای از بندگان یزید است.....در تاریخ به فرمانده سپاه یزید لقب «مسرف» به معنی «خونریز بی حد و حصر» دادند
2️⃣بعد از مدینه نوبت به مکه رسید.لشكر خونخوار یزید به رهبری حصین ابن نمیر در بالاى كوههاى مكه كه مشرف بر خانه ها و مسجدالحرام بود، اجتماع كردند و با منجنيق، پيوسته سنگ و نفت بر مكه و مسجدالحرام مى افكندند. تاریخ می نویسد این قوم که به هیچ مبنایی اعتقاد نداشتند پارچه هایی از پنبه و كتان به نفت آلوده مى ساختند و بر خانه خدا مى انداختند و آنها را آتش می زدند تا آنكه كعبه معظّمه سوخت و بناى آن منهدم گشت و ديوارهاى آن فرو ريخت؛ خداوند بر مکیان رحم نمود و یزید به درک واصل شد و الا باید امروز در تاریخ از کشتار مردمان مکه داستانها می نوشتند.
3️⃣کوفیانی که حاضر نشدند از سیدالشهدا(ع) تبعیت کنند بعد از حسین(ع)سه قیام کردند که هر سه قیامشان به غیر از شکست چیزی نداشت:
▪️توابین یعنی همان مومنین وقت نشناس که حدودا ۴۰۰۰ نفر بودند؛ جز شکست و شهادت حدود ۱۰۰۰ نفرشان سودی نبرد.
▪️مردم کوفه مختار را هم تنها گذاشتند.بنا بر اقوال مورخین، ٦٠٠٠ نفر از یاران مختار از مصعب ابن زبیر امان خواستند و مختار را تنها گذاشتند. مصعب دستور داد که همگی را گردن زده و آنها را به قتل رساندند. گفته شده که دو هزار نفر از این تعداد، عرب و چهارهزار نفر ایرانی بودند.
▪️قیام سوم کوفیان هم که به رهبری زید فرزند امام سجاد بود جز شکست سود دیگری نبرد.
▪️علامه شهیدی از کوفیان به "زبردست نوازان زیردست آزار" یاد می کند. مردمی که به امام حسین(ع)تمکین نکردند، اسیر دست حجاج ابن یوسفی شدند؛ که طبق گفته تاریخ، بیش از ۱۰۰هزار نفر از مسلمانان را گردن زد.
▪️این است عاقبت مردمانی که ولی به حق خود را به وقت نشناخته و تبعیت نکنند.
السلام علیک با ابا عبدالله
🚩🚩الایااهل العالم قتل الحسین وبکربلا عطشانا🚩🚩
🏴جز غم عشق تو ما را نبود سودایی
عشق سوزان تو آغشته به آب و گل ما
┈┈•✾•🍀🌼
@mobaleghin_oghaf_kh
#گفتارهای_عاشورایی
اِنَّ النَّاسَ عَبِيدُ الدُّنْيَا وَ الدِّينُ لَعْقٌ عَلَى أَلْسِنَتِهِمْ...
فاصله بین ادعا و واقعیت گاهی بسیار زیاد است. در ذهن تصور میکنیم دینداریم ولی در واقعیت درصد کمی از دینداری را داریم. یعنی ذهنیت با عینیت گاهی تطبیق نمیکند. در هرکجای دنیا و میان هر قشری و گروهی میتوان مشاهده کرد که بازار ادعا گرمتر از بازارحقیقت و واقعیت است. گاهی خود ادعا کننده توجه به پوچی ادعای خود ندارد و در گذر زمان و فراز و نشیبهای زندگی و دگرگونیهای اجتماعی سیاسی تازه متوجه میشود با واقعیت و حقیقت چقدر فاصله داشته است. در حقیقت سختیها و بلاها محکی است که عیار خالص انسان را در ایمان و دینداری مشخص میکند. گاهی او را سربلند میکند و زمانی سرافکنده میشود.
همانا مردم بندگان دنیا هستند بمتاع دنیا دلباخته اند و دین فقط لقلقه زبانی آنهاست با دین تا زمانی دلبستگی دارند که معیشت آنها برقرار باشد ولی زمانی که در گرفتاری آزمون شوند دینداران در اقلیت خواهند بود.
اِنَّ النَّاسَ عَبِيدُ الدُّنْيَا وَ الدِّينُ لَعْقٌ عَلَى أَلْسِنَتِهِمْ يَحُوطُونَهُ مَا دَرَّتْ مَعَايِشُهُمْ فَإِذَا مُحِّصُوا بِالْبَلَاءِ قَلَّ الدَّيَّانُونَ (تحف ص245)
🌑🌴🌑🌴🌑🌴
@mobaleghin_oghaf_kh
#سواد_رسانه
🔴 سخنان رهبری سال99
🔴 مسئله فضای مجازی1
✅ یک مسئله که من اصرار دارم روی آن تکیه بکنم، مسئلهی فضای مجازی است.
✅ آنچه عرضِ من است و من روی آن تکیه میکنم این است که فضای مجازی بدون اختیار ما، از بیرون از اختیارِ ما دارد مدیریّت میشود؛ بحث این است.
✅ فضای مجازی یک چیزی نیست که آدم بتواند مثل یک آب روانی هر جور که میخواهد از آن استفاده بکند؛ دیگران دارند این آب را به یک سمتی که خودشان میخواهند هدایت میکنند؛ آنها دارند مدیریّت میکنند این فضا را.
✅ خب وقتی که ما میدانیم کسانی از بیرون دارند فضای مجازی را -که ما هم دستاندرکارش هستیم و مبتلابهِ ما است- هدایت میکنند و مدیریّت میکنند، ما نمیتوانیم بیکار بنشینیم در مقابل او؛
🌑🌴🌑🌴🌑🌴
@mobaleghin_oghaf_kh
#بصیرت_عاشورایی
🌹 ما شمر را لعنت میکنیم، برای اینکه ریشهٔ شمر شدن و شمری عمل کردن را در دنیا بِکَنیم؛ ما یزید و عبیدالله را لعنت میکنیم، برای اینکه با حاکمیت طاغوت، حاکمیت یزیدی، حاکمیت عیش و نوش، حاکمیت ظلمِ به مؤمنین در دنیا مقابله کنیم.
🔸 امام خامنه ای
@mobaleghin_oghaf_kh
⚫️⚪️⚫️⚪️⚫️
#بصیرت_عاشورائی
☑️پرسش:
دليل عزاداري تا الان براي اهل بيت عليهم السلام که 1400 سال پيش به شهادت رسيدند چيست ؟ چرا کسي که 1400 سال پيش شهيد شده است در اين زمان هم ما عزاداري ميکنيم؟
◾️ پاسخ:
فلسفه ي عزاداري اظهار حزن و ماتم است حزن در مصيبتي است که به ناحق بر ايشان وارد شده عزاداري، نشانه محبت است اين گريه گريه محبت و پيروي است عزاداري، در حقيقت زنده نگه داشتن روزي است که در آن خون خليفه خدا و انسان کامل و حجت خدا بر زمين ريخته شده لذا روز کمي نيست روز بسيار مهمي است و اگر در اين مصيبت انسان شب و روز گريه کند باز هم کم است.
▪️ به همين جهت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در زيارت ناحيه مقدسه خطاب به امام حسين (علیه السلام) مي فرمايد اگر نبودم تا در کربلا جانم را فداي شما کنم در عوض در مصيبت شما شب و روز اشک مي ريزم و اگر اشکم تمام شد خون گريه مي کنم! عزاداري وسيله اي براي اظهار همدردي با معصومين (علیهم السلام) در مصيبتي است که بر ايشان وارد شده نوعي حمايت از مظلوم است و اينکه هميشه حس حمايت از مظلوم را در عزادار زنده نگه مي دارد.
▫️شخص عزادار به جايي مي رسد که خود را خونخواه امام مظلوم مي داند بلکه بالاتر اينگونه قلمداد مي کند که، خون خودش ريخته شده است لذا با عزاداري اعلام دادخواهي از خون آنها يا خون خود مي کند به همين جهت در زيارت عاشورا دو بار سخن از طلب ثار و يا خونخواهي به ميان آمده در يکجا «طلب ثارکم» آمده (خونخواهي شما اهلبيت علیهم السلام و در جايي بعدي «طلب ثاري» (خونخواهي خودم) آمده اين اوج نزذيکي عزادار با آن امام شهيد است که خود را نيز جزء شهداي رکاب حضرت مي بيند در يک فراز چنين مي گويد:«وَ أَنْ يرْزُقَنِي طَلَبَ ثَارِي مَعَ إِمَامٍ هُدًي ظَاهِرٍنَاطِقٍ بِالحَقّ مِنکُم»«ثاري» يعني خوني که خون خواهش من هستم. اما اين را هم ميداند که خودش به تنهايي نه قادر به خونخواهي امام از ظالمين جهان است و نه حق صدور حکم جهاد عليه آنان را دارد.
◾️لذا با حفظ مقام خون خواه بودن براي خود، آن را به زمان ظهور موکول ميکند تا در معيت امام زمان عليهالسلام به آن اقدام نمايد. اگر عزاداري نباشد به طور قطع راه و هدف معصومين که در زاه حق به شهادت رسيدند کم رنگ خواهد شد اين عزاداري است که براي ما روشن مي کند چه کسي؟ کجا؟ به دست چه کسي؟ و براي چه؟ به شهادت رسيده است به همين جهت است که امام خميني (ره) فرمودند: اين محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.
▪️ شخص عزادار سعي مي کند به جهت غشق و محبت زياد خود به ايشان دايما حس همدري، و حزن و اندوه را در دل خود از طريق عزاداري و اشک ريختن بر مصايب ايشان، با شور و حرارت زنده نگه بدارد و مطمئنا از اين کار لذت برده و نشاط معنوي خاصي به دست مي آورد چرا که مي داند با اين عمل، دل محبوب را به دست آورده و معشوق را از خود راضي مي کند آثار تربيتي زيادي نيز بر اين عزاداري مترتب است از جمله اينکه او به خود اجازه نمي دهد به عنوان عزادار و محب آن امام معصوم، هر کاري دلش خواست انجام دهد و سعي در همسو شدن با آن امام معصوم مي کند.
▫️عنوان عزادار بودن، خود، حجاب و پرده اي ميان او و گناه قرار مي دهد به نوعي شخص عزادار در خيمه عزا، حود را واکسينه مي کند واکسن در برابر هواهاي نفساني و خرچه او را در برابر امامش قرار مي دهد عزاداري نوعي توسل به اماممعصوم است تا ويروس هاي شهوات و نيروهاي شيطاني نتوانند او را از دين جدا کنند. عزادراي بسيار کمک شاياني در خفظ ايمان شخص مي کند
@mobaleghin_oghaf_kh
#بصیرت_عاشورائی
عاقبت منفورترین چهرههای واقعه کربلا...
@mobaleghin_oghaf_kh
24.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#بصیرت_عاشورائی
حضرت سکینه (س) روایت مى کند که چون پدرم کشته شد آن بدن نازنین را در آغوش گرفتم و حالت اغما و بیهوشى برایم روى داد، در آن حال شنیدم پدرم مى فرمود:
شیعَتی مَهْما شَرِبْتُم ماءَ عَذْبٍ فَاذکُرونی
(شیعیان من! هنگامی که آب گوارا نوشیدید، مرا یاد کنید)
اَوْ سَمِعْتُم بِغَـــــریبٍ اَوْ شَهیدٍ فَانْدُبُونی
(و یا هنگامی که ازغریبی یا شهیدی خبری شنیدید، برمن ندبه کنید)
فـَاَنا السِّبْطُ الَّذی مِنْ غَیْرِ جُــرْمٍ قَتَلُونی
(من، نواده [پیامبر ص] هستم که مرا بی گناه کشتند)
وَ بِجَرد الخَیْـلِ بَعْد القَتْلِ عَمْداً سَحَقُونی
(و پس از آن از روی عمد، مرا پایمال سم اسبان کردند)
لَیْتَکُم فی یَوْمِ عاشــورا جمیـعاً تَنْظُرونی....
(ای کاش، همگی در روز عاشورا بودید و میدیدید....)
کَیْفَ اَسْتَسْقی لِطِفْـلی فَاَبَوْا اَنْ یَرْحَمُونی
(که چگونه برای کودک خردسالم،آب خواستم و آنان رحم نکردند) ...
الخصائص الحسینیه، مرحوم شوشتری، ص 99
المصباح للکفعمی : ص741
@mobaleghin_oghaf_kh
می شکافد تیر غربت سینه ی سجاد را
زهر از غم می رهاند این دل ناشاد را
می گذارم برزمین دیگرسلاح گریه را
می کشم با «یا حسینی» آخرین فریاد را
🏴شهادت امام سجاد(ع) تسلیت باد.🏴
@mobaleghin_oghaf_kh
#بصیرت_عاشورائی
🌹بخشی از زيباييهاي وقايع کربلا:
❤️زيباترين خواهش يک زن { همراه کردن زهير با امام حسين (عليه السلام) توسط همسرش}
❤️زيبا ترين بازگشت { توبه حر و الحاق به سپاه امام حسين (عليه السلام)}
❤️زيباترين وفا داري { نخوردن آب در شط فرات ابالفضل (عليه السلام) }
❤️زيبا ترين جنگ { نبرد حضرت علي اکبر (عليه السلام) با دشمن}
❤️زيبا ترين واکنش { پرتاب کردن سر و هب توسط مادرش به طرف دشمن}
❤️زيبا ترين پاسخ {احلي من العسل جناب قاسم ابن الحسن(عليه السلام)}
❤️زيبا ترين هديه {تقديم عون و محمد به امام حسين (عليه السلام) توسط مادرشان حضرت زينب (سلام الله عليها)}
❤️زيبا ترين نماز { نماز ظهر عاشورا در زير باران تير}
❤️زيبا ترين جانثاري { حائل قرار دادن دستها ، توسط عبدالله ابن حسن (عليه السلام) و دفاع از عمو }
❤️زيبا ترين سخنراني { سخنراني امام سجاد (عليه السلام) و حضرت زينب (سلام الله عليها) در کاخ ظلم }
❤️❤️و از همه زيبايي ها زيباتر جمله « ما رأيتُ الا جميلاً » که حضرت زينب (سلام الله عليها) حيدر وار بيان کرد. وقتی که یزید با کنایه از ایشان پرسید:خب , چه دیدی؟ و خانم جواب دادند: غیر از زیبایی چیزی ندیدم
@mobaleghin_oghaf_kh
⚫️ابلیس هم عاشورا گریه کرد . . .
پدر آیت الله سید محمدتقی مدرسی نقل می کند:
عصر عاشورای سال ۶۱ هجری ، شیطانک ها دیدند که ابلیس سرکرده ی آنان، به سر و صورت می زند و می گرید.
گفتند: امروز که تو باید خوشحال باشی از چه رو پریشانی و گریان؟
گفت: اشتباه بزرگی کردم که این جماعت را واداشتم که حسین را بکشند.
گفتند:چطور؟ مگر تو نمی خواستی این جمع به ظاهر مسلمان ، راهی جهنم شوند؟ و مگر نشدند؟
گفت:چرا چنین شد ولی از این نکته غفلت کرده بودم که با این کار ، باب رحمت الهی به روی مردم باز می شود هرکس به نحوی خود را در دستگاه امام حسین علیه السلام جای می دهد و از شفاعت او بهره مند می گردد.
السلام علیک یا ابا عبدالله (ع) یا باب رحمه الله الواسعه
@mobaleghin_oghaf_kh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بصیرت_عاشورایی
👌کلیپ زیبای داستان (جون) غلام امام حسین علیه السلام😭
@mobaleghin_oghaf_kh
#شعر
⚫⚫⚫⚫
شهادت #امام_سجاد علیه السلام بر شما عزیزان تسلیت باد
🌾امام سجّاد علیه السلام:
خدايا
اگر مرا با زنجيرها ببندی
و عطایت را از میان همه خلق از من منع کنى
و ديدگان بندگانت را بر رسوايی هايم بگشايی
و فرمان دهى که مرا به آتش دوزخ کشند
و میان من و نیکان جدایى افکنى
اميدم را از تو نخواهم بريد
و آرزويم را از عفو تو باز نخواهم گرداند
و محبتت از قلبم بيرون نخواهد رفت
من فراوانی عطايت را نزد خود، و پرده پوشی ات بر گناهانم در دار دنيا را فراموش نخواهم كرد
📚قسمتی از دعای ابوحمزه ثمالی
بعد از آن واقعه ی سرخ، بلا سهم تو شد
پیکر سوخته ی #کرب_و_بلایم بلا سهم تو شد
بعد از آن واقعه هفتاد و دو آیینه شکست
ناگهان داغ دل آینه ها سهم تو شد
بعد از آن واقعه آشوب #قیامت برخاست
بر سر نیزه سر خون خدا سهم تو شد
بعد از آن واقعه خون جوش زد از چشمانت
خطبه ی اشک برای #شهدا سهم تو شد
بعد از آن واقعه در هروله ی آتش و خون
در شب خوف و خطر خطبه ی «لا» سهم تو شد
بعد از آن واقعه در فصل شبیخون ستم
خوردن زخم ز شمشیر جفا سهم تو شد
خیمه ی نور تو در فتنه ی شب سوخت ولی
کس نپرسید که این ظلم چرا سهم تو شد
بعد از آن واقعه، ای زینت سجاده ی عشق
از دلت آینه جوشید، دعا سهم تو شد
بعد از آن واقعه، ای کاش که می مردم من
مصلحت نیست بگویم، که چه ها سهم تو شد
بعد از آن واقعه ی سرخ ، حقیقت گل کرد
#کربلا در تو درخشید، خدا سهم تو شد
@mobaleghin_oghaf_kh
#بصیرت_عاشورائی
طرح این خانه عزادار حسین است
اعزام مبلغ جهت روضه های خانگی و خانوادگی
از محل موقوفات روضه خوانی در
مشهد مقدس
زمان محرم و صفر ۱۴۴۲
جهت ثبت نام عدد ۱ را به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۰۱۱۴۵۱۱ ارسال فرمائید
و یا با شماره
+989157600745
حجه الاسلام شهری
@gordporeshahre
تماس حاصل فرمائید
@mobaleghin_oghaf_kh
Reza Narimani - Eshgh Gheimat Nadare (320).mp3
10.72M
مداحی سید رضا نریمانی
عشق قیمت نداره
😔😔😔
@mobaleghin_oghaf_kh
🖤❤️🖤❤️🖤❤️🖤❤️🖤❤️
#بصیرت_عاشورائی
شيخ مفيد در ارشاد نقل مى كند كه، عبيدالله بن زياد دستور داد سر مقدّس امام حسين(عليه السلام) را ميان همه كوچه ها و قبيله هاى كوفه بگردانند؛ به گمان خود از همه زهر چشم بگيرد. زيد بن ارقم كه شاهد اين ماجرا بود، نقل مى كند من در غرفه ام نشسته بودم كه سر امام حسين(عليه السلام) را در حالى كه بر فراز نيزه بود از كنارم عبور دادند. وقتى كه آن سر مقدس در برابر من قرار گرفت، شنيدم اين آيه را مى خواند: «أَمْ حَسِبْتَ أَنَّ أَصْحَابَ الْكَهْفِ وَالرَّقِيمِ كَانُوا مِنْ آيَاتِنَا عَجَباً»؛ (آيا گمان كردى اصحاب كهف و رقيم از آيات عجيب ما بودند؟) ( کهف : ٩) با شنيدن اين آيه موى بر بدنم راست شد و (لرزيدم) و گفتم: «رَأْسُكَ وَاللهِ يَابْنَ رَسُولِ اللهِ! أَعْجَبُ وَأَعْجَبُ»؛ (اى پسر رسول خدا! ماجراى سر تو بسيار شگفت انگيزتر و عجيب تر [از ماجراى اصحاب كهف و رقيم] است!).
📚 ارشاد مفيد، ص 475
بحارالانوار، ج 45، ص 121.
@mobaleghin_oghaf_kh
زیارت عاشورا(1).pdf
70.6K
💎 #زیارت_عاشورا 💎
💠تصحیح استاد احمد عابدی💠
بر اساس نسخ خطی کامل الزیارات و مصباح المتهجد و ...
استاد می فرمایند اگر شده در طول عمرتان یک بار زیارت عاشورا را به این سبک بخوانید
@mobaleghin_oghaf_kh
ویژه نامه شهادت امام زین العابدین(ع).pdf
3.31M
◾️ #ویژه_نامه شهادت امام زین العابدین(ع)
⚫️موضوع: شیوه مواجعه با حوادث و بلایا در سخن و سیره امام سجاد(ع)
#هر_روز_با_یک_منبر
#ره_توشه
#محرم
@mobaleghin_oghaf_kh
🌹همان مقداری که فداکاری #سیدالشهدا در پیشبرد نهضت کمک کرده، خطبههای #حضرت_سجاد و #حضرت_زینب هم به همان مقدار یا قریب آن مقدار تاثیر داشته است.
📚صحیفه نور؛ج17؛ص59
#امام_خمینی
┏━━━━━━━🍃🍂━━━━━━━┓
@mobaleghin_oghaf_kh
┗━━━━━━━🍂🍃━━━━━━━┛
#بصیرتی
🔰 اگر امام حسین علیه السلام کربلا نمی رفت چه می شد؟
🔸 #امام_خامنه_ای(حفظه الله): نقل شده است بعد از آنکه امام سجاد علیهالسّلام پس از حادثه عاشورا به مدینه برگشت، شاید از آن وقتی که این کاروان از مدینه بیرون رفت و دوباره برگشت ده، یازده ماه فاصله شده بود، یک نفر خدمت ایشان آمد و عرض کرد: یابنرسولاللَّه! دیدید رفتید، چه شد!
🔸 راست هم میگفت؛ این کاروان در حالی رفته بود که حسینبنعلی علیهالسّلام، خورشید درخشان اهلبیت، فرزند پیغمبر و عزیزِ دل رسولاللَّه، در رأس و میان آنها بود؛ دختر امیرالمؤمنین با عزت و سرافرازی رفته بود؛ فرزندان امیرالمؤمنین، عباس و دیگران، فرزندان امام حسین، فرزندان امام حسن، جوانان برجسته و زبده و نامدار بنیهاشم، همه با این کاروان رفته بودند؛ حالا این کاروان برگشته و فقط یک مرد، امام سجّاد (علیهالسّلام) در این کاروان هست؛ زنها اسارت کشیده، رنج و داغ دیدهاند؛ امام حسین نبود، علی اکبر نبود، حتی کودک شیرخوار در میان این کاروان نبود.
🔸 امام سجّاد علیهالسّلام در جواب آن شخص فرمود: فکر کن اگر نمیرفتیم، چه میشد! بله، اگر نمیرفتند، جسمها زنده میماند، اما حقیقت نابود میشد؛ روح ذوب میشد؛ وجدانها پایمال میشد؛ خرد و منطق در طول تاریخ محکوم میشد و حتی نام اسلام هم نمیماند.
▪️«اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّه»▪️
✅ معاونت فرهنگی اجتماعی سیاسی حوزه علمیه خراسان
╭┅┅┅┅❀🍃🖤🍃❀┅┅┅┅╮
@mobaleghin_oghaf_kh
╰┅┅┅┅❀🍃🖤🍃❀┅┅┅┅╯
#حدیث_روز
☀️ معنای ادب
🔰 سئِلَ الاْمامُ الْحُسَيْنُ عليه السلام عَنِ الاْدَبِ، فَقالَ: هُوَ اَنْ تَخْرُجَ مِنْ بَيْتِكَ، فَلا تُلْقِىَ اَحَداً اِلاّ رَأَيْتَ لَهُ الْفَضْلَ عَلَيْكَ.
🔰 از امام حسین علیه السلام معناى ادب را پرسيدند؟ امام عليه السلام فرمود: ادب عبارتست از اينكه وقتى كه از خانه خارج مى شوى به هركسى برخورد مى كنى او را برتر از خود بينى.
📚 موسوعة كلمات الإمام الحسين عليه السلام ، ص ۷۵۰
▪️«اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّه»▪️
✅ معاونت فرهنگی اجتماعی سیاسی حوزه علمیه خراسان
╭┅┅┅┅❀🍃🖤🍃❀┅┅┅┅╮
@mobaleghin_oghaf_kh
╰┅┅┅┅❀🍃🖤🍃❀┅┅┅┅╯
◾️عتبۀ درب را میبوسم که گردوخاک پای زوار است!
✍آیتالله بهجت (ره) خود را فقیر درگاه اهلبیت علیهمالسلام میدانست و از کسانی که در مقابل معصومین علیهمالسلام تواضع میکردند، به عظمت یاد میکرد.
گاهی به این مناسبت حکایت شیخ انصاری رحمهاللّه را بیان میکرد و میفرمود: مرحوم دربندی به ایشان گفت: آقا، کار شما برای مردم حجت است. وقتی به حرم میروی، ضریح حرم حضرت ابوالفضل علیهالسلام را ببوس. شیخ در جواب فرمود: عتبۀ درب را میبوسم که گردوخاک پای زوار است.
📚رحمت واسعه، ص ٢۴
@mobaleghin_oghaf_kh
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
#بصیرت_عاشورائی
♻️ آن کدام مصیبت است که به جای اشک ، خون گریه می کردید؟
🏴 مرحوم حاج شیخ ملاسلطان علی تبریزی - ازجمله عابدان و زاهدان - در عالم رؤیا خدمت امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) رسید و عرض کرد : آیا اینکه فرمودید: "فلاندبنک صباحا و مساء و لابکین لک بدل الدموع دما" صحیح است؟
🌷 امام مهدی ارواحنافداه فرمود : آری ، صحیح است.
▪️عرض کردم: آن کدام مصیبت است که به جای اشک، خون گریه می کردید؟ آیا مصیبت حضرت علی اکبر(علیه السلام) است؟
☑️ حضرت فرمود: اگر علی اکبر هم بود، در این مصیبت خون می گریست.
▪️ آیا مصیبت حضرت عباس(علیه السلام) است؟
☑️ اگر عباس هم بود، در این مصیبت خون می گریست.
▪️آیا مصیبت حضرت سیدالشهدا(علیه السلام) است؟
☑️ اگر سیدالشهدا(علیه السلام) هم بود، در این مصیبت خون می گریست.
▪️پس کدام مصیبت است؟
☑️ فرمودند : #مصیبت_اسیری_زینب (سلام الله علیها).
📗 العبقری الحسان، ج ۱ ، ص ۹۸
#ما_ملت_امام_حسینیم
@mobaleghin_oghaf_kh
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍ رسم غلط کشتن گوسفند جلوی دسته های عزاداری، علاوه بر آلوده کردن محیط، در مواردی باعث نجس شدن مساجد و حسینیه ها نیز می شود لذا مقید کردن نذر قربانی به کشتن آن جلوی دسته عزاداری مشروع نیست ولی اصل نذر صحیح است و باید قربانی را در محل دیگر انجام دهند.
آیت الله مکارم
@mobaleghin_oghaf_kh