🏴 پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیتالله محمدتقی مصباح یزدی
🔰 بسم الله الرّحمن الرّحیم
با تأسف و تأثر فراوان خبر درگذشت عالم ربانی، فقیه و حکیم مجاهد، آیةالله آقای حاج شیخ محمدتقی مصباح یزدی را دریافت کردم. این، خسارتی برای حوزهی علمیه و حوزهی معارف اسلامی است. ایشان متفکری برجسته، مدیری شایسته، دارای زبان گویائی در اظهار حق و پای با استقامتی در صراط مستقیم بودند. خدمات ایشان در تولید اندیشهی دینی و نگارش کتب راهگشا، و در تربيت شاگردان ممتاز اثرگذار، و در حضور انقلابي در همهی میدانهائی که احساس نیاز به حضور ایشان میشد، حقاً و انصافاً کمنظیر است. پارسائی و پرهیزگاری خصلت همیشگی ایشان از دوران جوانی تا آخر عمر بود و توفیق سلوک در طریق معرفت توحیدی، پاداش بزرگ الهی به این مجاهد بلند مدت است.
اینجانب که خود سوگوار این برادر قدیمی و عزیز میباشم، به خاندان گرامی و فرزندان صالح و دیگر بازماندگان ایشان و نیز به شاگردان و ارادتمندان این معلّم بزرگ و به حوزهی علمیه تسلیت عرض میکنم و علّو درجات ایشان و مغفرت و رحمت الهی را برای ایشان مسألت مینمایم.
سیّدعلی خامنهای
۱۳ دی ماه ۱۳۹۹
6.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فیلم اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر آیتالله مصباح یزدی. ۹۹/۱۰/۱۳
@mobaleghin_oghaf_kh
19.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌴 #درس_اخلاق 🌴
🎥 توصیه به دعا در عافیت و گرفتاری
🎙 مقام معظم #رهبری
📖 عَنِ الصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِیهِ عَنْ آبَائِهِ ع: إِنَّ عَلِیّاً ع کَانَ یَقُولُ: مَا مِنْ أَحَدٍ ابْتُلِیَ -وَ إِنْ عَظُمَتْ بَلْوَاهُ- بِأَحَقَّ بِالدُّعَاءِ مِنَ الْمُعَافَى الَّذِی لَا یَأْمَنُ الْبَلَاءَ.
📚 امالی مرحوم شیخ صدوق، ص٢۶۵
@mobaleghin_oghaf_kh
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم 🌱
#درسهایی_از_اصول_دین و نهج البلاغه
📍 #شرحی_بر_حکمت_ها_ی_نهج_البلاغة
🔺 حکمت دوم :
بیان سه رذیلهٔ اخلاقی که سبب خواری انسان می شود ؛
1⃣أَزْرَى بِنَفْسِهِ مَنِ اسْتَشْعَرَ الطَّمَعَ،
2⃣وَرَضِیَ بِالذُّلِّ مَنْ کَشَفَ عَنْ ضُرِّهِ،
3⃣وَهَانَتْ عَلَیْهِ نَفْسُهُ مَنْ أَمَّرَ عَلَیْهَا لِسَانَهُ.
👌امام عليه السلام فرمود:
👈 هر كس طمع را پيشه كند خود را حقير كرده
👈 و كسى كه ناراحتى هايش را (نزد اين و آن بدون هيچ فايده) فاش كند به ذلت خويش راضى شده
👈 و آن كس كه زبانش را بر خود امير كند شخصيتش حقير خواهد شد .
♻️ شرح حکمت :
📛 واژه «طمع» به معناى بیش از حق خود طالب بودن و گرفتن مواهب زندگى از دست دیگران است و تعبیر به «استشعر» که به معناى پوشیدن لباس زیرین است اشاره به این است که طمع را به خود چسبانده و از آن جدا نمى شود; بدیهى است که افراد طماع براى رسیدن به مقصود خود باید تن به هر ذلتى بدهند و دست سؤال به سوى هرکس دراز کنند و شخصیت خود را براى نیل به اهداف طمعکارانه خود بشکنند.
📛 روشن است هرگاه انسان نزد طبیب درد خود را بگوید و از وى راه درمان بطلبد یا پیش قاضى ظلمى را که بر او رفته بیان سازد و از او احقاق حق بخواهد یا نزد دوستش از گرفتارى خود براى گرفتن وام سخن بگوید کار خلافى نکرده و به دنبال مشکل گشایى بوده; اما طرح مشکلات نزد کسانى که هیچ گونه توانایى بر حل آن ندارند اثرى جز ذلت و سرافکندگى انسان نخواهد داشت.
در این گونه موارد باید خویشتن دار بود و لب به شکایت نگشود.
📛 منظور از امیر شدن زبان آن است که از تحت کنترل عقل و فکر خارج شود و هرچه بر زبانش آمد بگوید.
بدیهى است سخنانى که از فکر و عقل و تقوا سرچشمه نمى گیرد در بسیارى از موارد خطرهایى ایجاد مى کند که انسان قادر بر جبران آن نیست و گاه اسباب رنجش افراد آبرومند و سبب ایجاد اختلاف در میان مردم و کینه و دشمنى نسبت به گوینده و دیگران مى شود
@mobaleghin_oghaf_kh
9.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌴 #درس_اخلاق 🌴
🎥 بهترین مواقع برای استجابت دعا
🎙 مقام معظم #رهبری
📖 عَنِ اَلصَّادِقِ عَنْ آبَائِهِ عَنْ عَلِيٍّ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: اِغْتَنِمُوا اَلدُّعَاءَ عِنْدَ خَمْسَةِ مَوَاطِنَ عِنْدَ قِرَاءَةِ اَلْقُرْآنِ وَ عِنْدَ اَلْأَذَانِ وَ عِنْدَ نُزُولِ اَلْغَيْثِ وَ عِنْدَ اِلْتِقَاءِ اَلصَّفَّيْنِ لِلشَّهَادَةِ وَ عِنْدَ دَعْوَةِ اَلْمَظْلُومِ فَإِنَّهَا لَيْسَ لَهَا حِجَابٌ دُونَ اَلْعَرْشِ
📚 وسائل الشیعه ج٧ ص ۶۵
@mobaleghin_oghaf_kh
سبک زندگی اسلامی🔴🔴
🍀 راهکارهای افزایش خودآگاهی
🔸یکی از اموری که بر #افزایش_خودآگاهی تاثیر دارد، داشتن هدف است.
🔹افرادی که در زندگی هدفمند هستند، هم زودتر و هم بیشتر از دیگران پیشرفت می کنند.
🔹شاید تا به حال برای شما این سوال پیش آمده باشد، چگونه دوستی که همکلاس شما بود و با هم در یک محیط بودید، پس از مدتی رشد چشمگیری کرد و از شما پیشی گرفت؟ گزینه های مختلفی برای پاسخ به این سوال وجود دارد ولی یکی از اصلی ترین گزینه ها، داشتن هدف است. فردی که در زندگی هدف دارد برای رسیدن به آن هدف برنامهریزی می کند، آسیب ها را پیدا می کند و برای رفع آن تلاش می کند.
🔸برای مثال کسی که می خواهد از تهران به مشهد برود، میزان زمان، هزینه سفر، نیازها و.... را محاسبه می کند و برای ان برنامهریزی می کند.
✅در زندگی هم باید #هدف داشته باشیم. مثلا بنشینید و برای یک ماه آینده، یک سال بعد، دوسال بعد و.... برنامهریزی کنید. ببنید تا دو سال آینده می خواهید به چه موفقیتهایی دست پیدا کنید.
این کار باعث می شود بدانید که چه کار باید انجام دهید و شما را از روزمرگی و بی برنامهگی نجات میدهد.
🔴نکته: باید بین هدف و #آرزو تفاوت قائل شد. آرزو تمام آن چیزهایی است که در ذهن خود داریم و یا بر زبانمان جاری می کنیم اما هدف چیزی یا جایی است که می خواهیم به آن برسیم و در آن توانایی، امکانات و واقعیت را در نظر می گیریم.
@mobaleghin_oghaf_kh
#وقف
#احسان_ماندگار
💢 شاد کردن دیگران
♦️ امام باقر علیه السلام فرمود:
نزد خدا عبادتی، محبوبتر از شاد کردن مؤمن نیست. ( وسائل الشيعه: ج 11، ص 569)
وقف، شاد کردن و شاد شدن را با هم به همراه می آورد.
@mobaleghin_oghaf_kh
سبک زندگی اسلامی
#آثار_بدبینی
خانمها_بخوانند:
"به همسرتون بیش از اندازه بدبین نشوید!"
🍃 گاهی مردهایی را دیدهایم که وفادار بودهاند، اما به این دلیل که همسرشان بیاندازه آنها را متهم به خیانت کرده است، آگاهانه دست به خیانت زدهاند!!!
👈 این مردان به نقطهای رسیدهاند که همان ضربالمثل معروف ماست: «آش نخورده و دهان سوخته.» پس فکر کردهاند وقتی اینقدر باید برای کاری که نکردهاند متهم شوند، پس بهتر که آن کار را انجام دهند.
✅ در واقع ترس از خیانت همسر باعث شده که بدترین ترس او به واقعیت تبدیل شود.
@mobaleghin_oghaf_kh
با سلام و ادب
دوستان ما رو با مطالب زیباشون
و با محوریت هشتک های زیر یاری فرمایند
#سبک_زندگی_اسلامی
#خانواده_مهدوی
#زندگی_مهدوی
@mobaleghin_oghaf_kh
11.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌴 #درس_اخلاق 🌴
🎥 چند توصیه برای اقامهٔ #نماز
🎙 مقام معظم #رهبری
📖 الإمامُ الصّادقُ عليه السلام : إذا صَلَّيتَ صلاةً فَريضَةً فَصَلِّها لِوَقتِها صلاةَ مُوَدِّعٍ يَخافُ أن لا يَعودَ إلَيها أبدا، ثُمَّ اصرِفْ بِبَصَرِكَ إلى مَوضِعِ سُجودِكَ ، فلَو تَعلَمُ مَن عَن يَمينِكَ و شمالِكَ لأَحسَنتَ صلاتَكَ، وَ اعلَمْ أنّكَ بَينَ يَدَي مَن يَراكَ و لا تَراهُ
📚ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ج٢ ص ٣۵
🦋 مسجد امام هادی علیهالسلام🦋
6.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 الله اکبر!
🔻تا حالا به معنای مهمترین ذکر نماز دقت کردید؟
@mobaleghin_oghaf_kh
#سبک_زندگی_اسلامی
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍️💠شرایط مکان نمازگزار[1]💠
1️⃣ هم سطح باشد (جایی که پیشانی را درحال سجده می گذارد، از سر انگشتان پای او بیش از چهار انگشت بسته پست تر یا بلندتر نباشد)؛
2️⃣ بی حرکت باشد؛
3️⃣ مباح باشد (غصبی نباشد) [2]؛
4️⃣ مهر یا جایی که پیشانی را روی آن می گذارد، پاک باشد؛
5️⃣ اگر مکان نمازگزار نجس است، به گونه ای تر نباشد که به بدن یا لباس وی سرایت کند. [در صورتی که از نجاساتی باشد که مبطل نماز است و از موارد استثنا شده نیست] [3]
🔴توجه:
برای مکان نمازگزار شرایط دیگری نیز ذکر شده است که فتاوای مراجع در آن متفاوت است مانند اینکه جایی نباشد که توقف در آن حرام است (مثل جایی که سقفش در حال خراب شدن است، زیر کوهی که احتمال ریزش آن وجود دارد، در مسیر سیل و ...)؛
همچنین جایی نباشد که ایستادن و نشستن روی آن حرام است (مانند فرش یا روزنامه ای که نام خدا یا آیات قرآن بر آن نوشته شده است) یا نتواند در آن جا واجبات نماز انجام دهد (مثل جایی که سقفش کوتاه است و نمی تواند بایستد) و این که جلوتر از قبر پیغمبر و امام نباشد.
----------------------
👀منبع:
[1]. توضیح المسائل ده مرجع، 866 تا 899؛ امام، تحریرالوسیله، ج 1، فی مکان المصلی، ص 267، م 1 و ص 271 م 10 و ص 274، م 15؛ امام و مکارم، العروه الوثقی مع تعلیقات، ج1، مکان مصلی؛ بهجت، وسیله النجاه، م 648، 656، 665 و 737 و استفتائات، ج 2،س 1684؛ خامنه ای، اجوبه الاستفتائات، س 378 و 384 و با استفاده از س 727 و استفتا؛ سبحانی، توضیح المسائل، م 832، 845، 851 و 854؛ سیستانی، المسائل المنتخبه، م 211 و منهاج الصالحین، ج1، م 536 و 559؛ صافی، هدایه العباد، ج1، م 687، 700 و 709.
[2]. آیات عظام: سیستانی و مکارم: بنابر احتیاط واجب.
[3]. اگر نجاست محل خشک شده باشد، اشکالی ندارد. البته نجاست محل سجده (مهر) اگر خشک هم باشد، اشکال دارد.