هدایت شده از کانال حسین دارابی
بعد از ١٠_١٢ روز حضور در کرمان به تهران برگشتم که هم کمی درکنار خانواده باشم، هم به کارهای عقبمانده برسم و هم تجدید قوایی بکنم.
به دوستان کرمانی گفتم که حتما برمیگردم. کارم تمام نشده. اینبار برای خودم برمیگردم نه صرفا برای کار مجازی. کما اینکه تا به الان هم شاید ١۰ درصد از آنچه در کرمان دیدم و شنیدم را در فضای مجازیام روایت کرده باشم، بسیاری از مطالب قابل روایت نبود، برخی از آنها برای خود آدم است که ببیند و بشنود و به آن فکر کند.
من که گاهی از کوچیکترین سوژهها مطلب مینوشتم در کرمان قلمم از نوشتن بزرگترین سوژهها عاجز مانده بود.
بعد از انفجار با خودم میگفتم چرا لیاقت شهادت نداشتم و البته خیلی هم حسرت نمیخوردم و حتی خوشحال بودم که جان سالم بهدر بردم. دیگران هندوانه زیربغلم میگذاشتند که نه به لیاقت ربط ندارد، شاید تو رسالتی داشتی که باید میماندی، باید میماندی و روایت میکردی و از این قبیل تعارفها. آن روزهای اول این حرفهارا کمی باور کردم و گفتم انشاءالله همین است. بعد از اینکه درمنزل بیش از ۳۰ شهید حضور پیدا کردم و خصوصیات شهدا را یک به یک شنیدم، مطمئن شدم قطعا لیاقتش را نداشتم. من خیلی با خصوصیات این افراد فاصله داشتم. فهمیدم شهادت اتفاقی نیست. آنها عاشق شهادت بودند و دعای همیشگیشان بود. اصلا در افقهای دیگری سیر میکردند.
آری گاهی دست نیرویی ندارد که قلم را بچرخاند...
روزحادثه وقتی بالای سر پیکرهای بیجان و غرق در خون رسیدم، با خود گفتم الان وظیفهام چیست؟ من فعال مجازیام و استاد تولید محتوا، ولی مگر میشود با این صحنهها تولید محتوا کرد و به اصطلاح خبر اول داد، فیلمهای دستاول را در مجازی پخش کرد، و پرچمدار روایت کرمان شد. مگر میشود در آن فضا و در آن غم در آن مصیبت فکر فضای مجازی و محتوا و جذب ممبر و کوفت و زهرمار بود؟ ساعتها مطلب نگذاشتم و نگذاشتم و آنچه دیدم برای خودم نگهداشتم....
در آن لحظات غمبار چندچیز دلم را خیلی بهدرد آورد
_ اول خود حادثه انفجار و پیکرهای غرق خون...
_ دوم تمسخر و چرندیات ضدانقلاب
_ و سوم کانالهای بیغیرتی که این حادثه را موضوع خوبی برای تبلیغ و جذب ممبر دیدند و درست همان لحظاتی که شهدا در خونشان میغلتیدند و خانوادههایشان کوه غم روی سرشان خراب شده بود، عدهای دستپاچه شده بودند که نفر اولی باشند که تبلیغشان برای مردم نمایش داده شود و احتمالا وقتی هزارهزار ممبر جذب میکردند خوشحال بودند که چه بموقع تبلیغ دادند. بلی، حادثه کرمان برای برخی نون و آب داشت...
چگونه میشود در آن لحظات از این ماجرا کاسبی ممبر کرد؟
و دردناکتر اینکه برای کرمان فقط همان زمان که برایشان نون و آب داشت تولید محتوا میکردند، بعد از یکی دوروز انگار نه کرمانی بود و نه شهیدی نه هیچی. همه به باد فراموشی سپرده شدند.
وقتی در صحنه جنایت حاضر باشی و مظلومیت مردم، مظلومیت شهدا و خانوادههایشان را ببینی نمیتوانی سکوت خبری حادثه کرمان در رسانهها را تحمل کنی. دیدم حالا که روز حادثه نتوانستم روایت کنم، در این بیخیالی رسانهها درباره کرمان باید کاری بکنم. باید یاد حادثه و شهدایش را زنده نگهدارم و تصمیم گرفتم به منازل شهدا برم، اینجا دیگر باید خوب تولید محتوا میکردم که هم یادشان زنده بماند، هم وظیفهام را انجام داده باشم
اما آنجا هم همانطور شد که روز حادثه شد. به زحمت چند کلیپ چنددقیقهای از چندده ساعت مصاحبه با خانوادهها درآوردم... برای همه پیش آمده که حرف زیاد در دل دارند ولی دهانشان قفل میشود، اینجاهم همان شد...
کرمان و شهداش اقیانوسی هستند از معرفت و حکمت که جرعهای از این اقیانوس به کسانی رسید که رفتند در محضر خانوادههایشان و از آنها شنیدند. نم و قطرهای از این جرعه هم در فضای مجازی منتشر شد
این روزها خانوادههای شهدا را باهم مقایسه میکنم که کدامیک داغ سنگینتری دارند
_ آن خانوادهای که تنها پسر نوجوانش شهید شده برایش سختتر است یا آن که تک دختر شیرینزبانش را دیگر نمیبیند؟
_ یا آن خانوادهای که یتیم شدهاند و دیگر پدرومادری ندارند
_ یا آن خواهری که قبلا پدرو مادرش را ازدست داده بود و با برادرش دوتایی زندگی میکردند و حالا دیگر تنها شده
_ یا آن یکی که ۸ نفر از اعضای خاندانش را صبح روز حادثه دید و عصرش دیگر ندید
_ یا آن یکی که دو دخترش را از دست داد
_ یا آن مردی که هم دو فرزندش را از دست دادو هم همسرش را و خانوادهی چهارنفرهاش تک نفره شد؟
_ و چه کسی میتواند داغ خانوادهای را بفهمد که پدر خانواده را ازدست داده و پسر خانوادهاش که مرد خانواده باید میشد حالا قطع نخاع شده...
آه کرمان.....
چگونه میتوان تورا فراموش کرد؟
روایت حادثه کرمان از خانوادههای شهدا
#حسین_دارابی | عضوشوید 👇
@hosein_darabi
🔴 هزینه #تبلیغات_تلویزیونی آف خورده!
🔹آقایان بعد از شنیدن انتقادات و بازخورد فضای منفی افکار عمومی، بجای برچیدن اصل این بدعت، هزینه تبلیغات را کاهش دادند! انگار مسئله ما قیمت تعرفه تبلیغات بوده!
🔸این اقدام، ریلگذاری یک بدعت کثیف است؛ این کار، به رسمیت شناختنِ تاثیر پول کثیف در #انتخابات است. این بدعت، یعنی تبدیل قدرت پول به قدرت سیاسی!
کاش میفهمیدند.
🔹واقعاً برای بنده سوال است که آقای جبلی و سایر مدیران صداوسیما، تبعات این مسئله را میفهمند و عامدانه دست به این کار زدند یا واقعاً جاهل به این قضیه هستند و باید روشنشان کرد؟
🔻بدین ترتیب مدل برگزاری انتخابات هم مدل سرمایهداری و بازار آزاد شده!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 کمک هزینه جهیزیه دو زوج نیازمند #فراخوان ۶۹ 🔻دو زوج نیازمند خوزستانی که مدتهاست عقد کردهاند ولی
برای کمکهزینه جهیزیه دو زوج نیازمند تا این لحظه ۱۲ میلیون و ۶۰۰ تومان جمع آوری شده.
آخرین فرصت پرداخت برای این فراخوان فردا سهشنبه ۳ بهمنماه 🙏
از آثار اقتصادِ «دهه تاریک ۹۰» بیرغبتی به تحصیل است.
دقیقتر اینکه پدیده شوم «جابجایی درآمدها» به علت:
جهشهای ارزی ناشی از شوکپذیری بالای ترازپرداختهای کشور، فشار هزینه به ترازنامه خانوار، کاهش مصرف حقیقی، کاهش درآمد سرانه و تشکیل سرمایه باعث «رشد هزینهفرصت تحصیل» شده است.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
این روزها خبر کاهش معدل دانش آموزان پایه دوازدهم در رسانه ها مورد توجه و بحث قرار گرفته و برخی به این قضیه پرداخته اند.
مدیران دولت آقای رئیسی مدعی اند که این دانش آموزان خروجی دولت سابق و البته کرونا هستند. که با بررسی این معدل در سال های گذشته باز مشخص می شود که قبل و بعد از کرونا هم وضعیت همین بوده؛ حالا امسال دو نمره از سال گذشته کمتر شده که یک دلیلش تصحیح اوراق به شکل الکترونیکی برای اولین بار بوده.
کیفیت آموزش در مدارس دولتی در دهه گذشته به شدت کاهش پیدا کرده است و معلمان بعلاوه دانش آموزان عموماً رغبتی به افزایش کیفیت آموزش ندارند و این وضعیت در دهه 90 سال به سال بدتر شده.
جدا از اینکه کیفیت آموزش در مدارس ایران به نسبت میانگین جهانی هم وضعیت خوبی ندارد اما به نسبت دهه های پیشین در خود ایران، ما رو به افول بوده ایم که بدترین آمارها در این دهه گذشته بدست آمده.
با استدلالات فراوان و مدارک متقن می توان اثبات کرد که علت العلل این وضعیت، در شاخص های اقتصادی دهه تاریک 90 نهفته است. اجرای هدفمندی یارانه ها که به حذف یارانه ها منجر شد، فروش دلاری محصولات پتروپالایشگاه ها، فولادی ها، پتروشیمی ها به نرخ فوب خلیج فارس به تولیدکنندگان داخل، دلاری سازی اقتصاد و هزینه های زندگی، جزو مهم ترین دلایل تاریکی دهه 90 است که البته هم اکنون نیز ادامه دارد.
در چنین شرایطی وقتی سرانه خانوار کاهش پیدا کند، وقتی دانش آموز آینده مثبتی را برای درس خواندن خود متصور نیست، وقتی معیشت جامعه فرهنگیان تحت الشعاع قرار می گیرد، انتظار بهتری از آ.پ نباید داشت!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 روله اینقدر ادب داشتی ...
این مادر ش.هید #فرید_کرم_پور_حسنوند جوان لرستانی است که سال گذشته بهمراه ۵ مامور انتظامی دیگر، توسط #محمد_قبادلو با خودرو زیر گرفته شد و به شهادت رسید.
حالا به بهانه اعدام قاتل شهید، جماعتی راه افتاده و از قاتل، قهرمان ساختند و عدهای هم با مواضع نابجا و هیجانی، جای جلاد و شهید را عوض کردند.
ما از اعدام کسی خوشحال نیستیم اما قصاص را حق خانواده شهید و مایه حیات جامعه دانسته و قاتل را مستحق این مجازات میدانیم. اجازه ندهیم جای جلاد و شهید را عوض کنند. روزیکه #محمد_قبادلو، ۶ مامور را زیرگرفت و جوان لرستانی ( #فرید_کرم_پور ) را به شهادت رساند اینها خوشحال بودند! حالا اشک تمساح میریزند!
امنیت، نعمتی است تا از دست نرود قدر آن دانسته نمیشود. حمله تروریستی که در #کرمان رخ داد برای ما تذکری بود که اگر غفلت کنیم، اگر جانفدا و ایثارگری کف میدان نباشد، مردم بیگناه به خاک و خون کشیده میشوند.
حالا یک قاتل که با هر انگیزهای، مامورین امنیت را زیر میگیرد محاکمه و بعد از یکسال به اعدام محکوم میشود؛ جماعتی نادانسته با ناامنکنندگان خیابانها همراه میشوند. برخی کنترل خود را به هیجانات و احساسات غلط میدهند. آیا فرید کرمپور جوان نبود؟ مادر نداشت؟ آرزو نداشت؟
چگونه برخی سال قبل، کشتن فریدها را توجیه کرده و تشجیع مردم میدانستند و حالا برای اعدام قاتل اشک تمساح میریزند؟
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 کمک هزینه جهیزیه دو زوج نیازمند #فراخوان ۶۹ 🔻دو زوج نیازمند خوزستانی که مدتهاست عقد کردهاند ولی
پایان #فراخوان ۶۹
مبلغ ۲۶ میلیون و ۵۲۰ تومان برای این دو زوج جمع آوری شد.
خداوند متعال به بهترین وجه از همه شما عزیزان قبول کند.
اگر مبلغ دیگهای واریز شد برای تهیه بخاری برای خانواده نیازمند به مبلغ ۲ میلیون و ۷۰۰ تومان در نظر گرفته میشود. 🙏🌹
حضرت فاطمه (سلام الله علیها):
اَبَوا هذِهِ الاُمَّة محمّدٌ و علیٌّ، یُقیمانِ اَوَدَهُم وُ یُنقذانهِمِ مِنَ العَذابِ الدّائِمِ إن أطاعُوهُما، وَ یُبیحانِهِمِ النَّعیمَ الدّائِمَ اِن وافَقُواهُما؛
محمد و علی پدران این امّتند، کژیهای آنان را استوار می سازند و آنان را از عذاب ابدی نجات می دهند، البته اگر مردم از این دو پیشوا اطاعت کنند و اگر با آن دو همراهی و موافقت کنند، نعمت جاودانه ی بهشت را روزی آنان می سازند.
تفسیر امام حسن عسکری علیه السّلام، ص ۳۳۰
ولادت حضرت #امیرالمومنین(ع)، #روز_پدر و #روز_مرد را به همه شما تبریک عرض میکنم 🌹🙏
ای مالک! مهربانی به مردم و دوست داشتن آن ها و لطف در حق ایشان را شعار دل خود ساز.
چونان حیوانی درنده مباش که خوردنشان را غنیمت شماری، زیرا آنان (مردم) دو گروهند يا در دين با تو برادرند و يا در آفرينش با تو برابر.
از نامه حضرت امیرالمومنین(ع) به مالک اشتر
#روز_پدر
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از گروه جهادی یاران انقلاب خوزستان
🔴 به هر کدام از زوجهای جوان فراخوان ۶۹، مبلغ ۱۳.۲۶۰.۰۰۰ تومان(سیزده میلیون و دویست و شصتتومان) واریز شد.
ممنون از همه عزیزانی که مشارکت کردند.
🔴 دوستانی که قصد دارند در تهیه بخاری برای خانواده نیازمند مشارکت کنند:
✅ شماره کارت جدید مخصوص امور جهادی:
5041721003739829به نام داود مدرسییان (روی شماره کارت ضربه بزنید تا کپی شود) 🔻 گروه جهادی یاران انقلاب: 🇮🇷 ثبت در "سازمان بسیج سازندگی" ✔️ شماره ثبت: "۹۶۷۳۱۹۰۱۹۳۵۶" ✅ #ایتا: http://eitaa.com/joinchat/2268200963C17b79a224e
هدایت شده از راوی || امین غفاری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻توضیحات آیت الله جزایری پیرامون کاندید شدن ایشان برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری از شهر تهران
🔴 راوی | امین غفاری |عضو شوید👇
✅️ @aminghafari_ir
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔻توضیحات آیت الله جزایری پیرامون کاندید شدن ایشان برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری از شهر تهران 🔴 را
🔴 افول هژمونی آیتالله جزایری در خوزستان و شکل گیری هژمونی جدید او در تهران!
🔻نبود پول تبلیغات یا کاهش محبوبیت؟!
🔹آیتالله موسوی جزایری که چنددهه نماینده ولی فقیه در خوزستان بوده، در انتخابات #خبرگان_رهبری از استان خوزستان ثبتنام نکرده، بلکه از تهران کاندیدا شده است. اما براستی چرا ایشان از خوزستان کاندیدا نشده؟
🔸وی خود، دلیل عدم کاندیداتوری از خوزستان را ناتوانی جسمی، نداشتن پول برای تبلیغات بنری و پوستری و ... اعلام کرده؛ اما واقعیت چیست؟
🔹به نظر میرسد مسئله اصلی عدم کاندیداتوری آیتالله از خوزستان، کاهش شدید محبوبیت و عدم رایآوری وی بوده؛ مسئلهای که قابل انکار نیست. وگرنه پول تبلیغات وی از همان جاهایی که در دورههای سابق تامین میشده، حالا هم تامین میشود بلکه بیشتر و چندبرابر! کما اینکه هزینه تبلیغات اتفاقاً در تهران بسیار بسیار بیشتر از خوزستان است. اما او در تهران به چیز دیگری در کنار تبلیغات امید دارد و آنهم رای لیستی در تهران است!
🔸بعد از استعفای وی از نمایندگی ولی فقیه (که به نوعی خواستِ دفتر رهبری از ایشان بوده) و بعد از حواشی متعدد اطرافیان و برخی آقازادههایش، محبوبیت او در استان به شدت کاهش پیدا کرد. این کاهش شدید محبوبیت در بین اقشار مختلف مردم اتفاق افتاد حتی حامیان وی و فعالان مسجدی و حوزوی.
🔹آیتالله حالا از تهران نامزد شده تا بتواند با قرار گرفتن در لیست جامعه مدرسین و اصولگرایان و باتوجه به احتمال مشارکت پایین تهران، رای بیاورد و در خبرگان باقی بماند و نفوذ سابق را بدست آورد.
🔸برخی میگویند آیت الله جزایری بدنبال حضور در هیئت رئیسه و ریاست خبرگان است. معلوم نیست که این هدف محقق شود یا خیر. اما حالا در غیاب وی در خوزستان، برخی سعی میکنند جای او را در محوریت نمایندگان خبرگان رهبری در خوزستان پر کنند و هژمونی دیگری در خوزستان شکل بگیرد!
🔹باتوجه به احتمالِ تایید صلاحیت حداقلی نامزدها در انتخابات خبرگان رهبری و ردصلاحیت چهرههای مختلف و عدم احراز چهرههای جوان و باتوجه به احتمال مشارکت حداقلی، به احتمال زیاد، آیتالله در لیست اصولگرایان و جامعه مدرسین قرار بگیرد و بازهم در خبرگان باقی بماند.
🔸اگر هژمونی او در خوزستان افول کرد اما بدنبال شکلگیری این هژمونی و افزایش نفوذ خود از تهران است تا نفوذ سیاسیاش را مجدد بدست آورد!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
یکی از بدعتهای سالهای اخیر، کاندیداتوری افراد از حوزههای انتخاباتی است که آنجا ساکن نیستند و سکونت ندارند؛ مسئله فقط سیاسیکاری و تلاش برای رای آوری است. این سیاسیکاری حقیقتاً اشتباه است و از سوی علما و بزرگان و کسانی که خودشان را انقلابی میدانند، اشتباهتر!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 شاخصهای اصلی بجای دعواهای سیاسی!
🔻این روزها شاخصهای اصلی انتخاب نمایندگان مجلس جایی در بین بحثهای سیاسی و جناحی و لیستی ندارد. دعوای پدرخواندههای سابق و جدید بر سر کرسیهای قدرت است.
🔻اما شاخصهای اصلی چیست؟
🔹از شاخصهای اصلی انتخاب نماینده، مرزبندی وی با سیاستهای اقتصادی نئولیبرالیسم است. نامزدها باید مشخص کنند اولاً آیا ازاقتصاد ومکاتب اقتصادی چیزی میدانند، ثانیاً نظرات آنها درباره کوچکسازی دولت، خصوصیسازی، مولدسازی، حذف یارانهها، گرانسازی، فروش محصولات پتروپالایشگاهها، پتروشیمیها و فولادیها با نرخ دلار روز و فوب خلیج فارس به تولیدکنندگان داخلی چیست؟ برای ارز حاصل از فروش این صنایع چه طرحی دارند؟ آیا پیمانسپاری ۱۰۰٪ ارز را قبول دارند یا خیر؟
نسبت آنها با نسخه صندوق بینالمللی پول برای کنترل تورم در ایران چیست؟
🔸در حوزه مسکن، چه طرحی برای خارج کردن مسکن از کالای سرمایهای دارند؟ چه طرحی برای کاهش قیمت زمین و واگذاری زمین رایگان به سه دهک پایین جامعه دارند؟ چه طرحی برای خارج کردن زمینهای بزرگ از دست نهادهای دولتی و غیردولتی دارند؟با بنگاهداری بانکها چه نسبتی خواهند داشت؟ طرحشان چیست؟
🔹در بحث مبارزه با فساد و نظارت بر قوه قضائیه، نظارت بر دستگاههای اقتصادی حاکمیتی نظیر بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد تعاون سپاه و شرکتهای اقتصادی که به این نهادها واگذار شده، چه طرحی و ارادهای دارند؟ نظرشان درباره شفافیت بودجه چیست؟ و ... .
🔸این موارد جزو شاخصهای اصلی انتخاب نماینده است وگرنه مابقی بحثها و دعواهای سیاسی و جناحی و لیستها، حاشیه است. عموم نمایندگان مجلس یازدهم که طی چهارسال گذشته، مواضع و عملکردشان روشن است و اعتماد مجدد به این مجلس، سودی بحال ملت ندارد.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
اخوی، ذكرُ عليٍ عبادَةٌ یعنی شیوه حکمرانی علی را و شیوه زندگی علی را الگوی خودتان قرار دهید. یعنی در سبک حکومتداری به یاد علی باشید. علی تجسم عدالت، مروّت، انصاف در حق مردم و ... بود. منظور این نیست که میکروفون بدست بگیریم و علی علی بگیم!
شما مجلسی ها بیایید در راستای اهداف علی بن ابیطالب که همانا استقرار عدالت و رفع فقر و مبارزه با فساد و تبعیض بوده، چقدر به یاد علی بودید و چقدر در این مسیر جلو رفتید؟
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 انتخابات با انتصابات فرق میکند!
🔹شورای نگهبان از ۵ نامزد خبرگان رهبری در استان خراسان جنوبی، ۴ نفر را ردصلاحیت کرده و فقط آقای رئیسی را تایید صلاحیت کرده! اوضاع در سایر استانها هم وخیم است. برای تصاحب ۸۸ صندلی خبرگان فقط ۱۳۸ نفر را تاییدصلاحیت کردهاند!
🔸عزیزان #شورای_نگهبان در نظر بگیرند که این اقدام، تمسخر جمهوریت، دموکراسی و مردمسالاری و وهن اسلام است. حقیقتاً وهن دین و حاکمیت دینی است. اهانت به اسلام سیاسی است. در مسئله احراز صلاحیت #خبرگان_رهبری، چرا چهرههای جوان یا غیرجوان و منتقد را تایید نمیکنید؟
🔹اگر میخواهید، خودتان افرادی را منصوب کنید و تمام! چرا اینقدر بیتالمال را هزینه انتخابات خبرگان کنید. ولی به نام جمهوریت و به نام اسلامیت، حق دین و حق مردم را به این شکل ضایع نکنید.
🔸اگر کسی فساد دارد و اهل کارچاقکنی، زدوبند، آقازادهبازی و ... است، ردصلاحیت کنید. تعارف نکنید. اگر کسی دوتابعیتی و جاسوس است یا سابقه ضایع کردن بیتالمال مسلمین را دارد، رد کنید. ولی چرا به اسم آزمون علمی یا مصاحبه شفاهی یا منتقد بودن، چهرههای جوان و منتقد را ردصلاحیت میکنید.
🔹آیا رواست برای ۸۸ کرسی مجلس خبرگان رهبری، فقط ۱۳۸ نفر (یا چندنفر بیشتر)، تایید شود؟ آیا این انتخابات است؟ آیا این مدل انتخابات، مورد پذیرش اسلام است؟ مورد پذیرش ملت است؟
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 انتخابات با انتصابات فرق میکند! 🔹شورای نگهبان از ۵ نامزد خبرگان رهبری در استان خراسان جنوبی، ۴ ن
در خوزستان ما، تا این لحظه، ۸ نفر را برای ۶ کرسی تاییدصلاحیت کردن!
از ۲۹ شخصیت که همه از اساتید حوزه علمیه بودن، ۸ نفر فقط تایید شده. البته برخی که ردشدن را مطلع هستم که مسائلی داشتن و ردشون درست بوده. ولی ۲۱ نفر ردی و ۸ نفر تاییدی برای ۶ کرسی خبرگان، حقیقتاً خلاف اصول مردمسالاری است.
معیارهای نامزدی برای انتخابات خبرگان، کیفی است نه کمی و دقیق! لذا دست شورا بسیار باز است برای رد افراد.
از بس سختگیری کردند شده این!
راهحلش نه ادغام است نه چیزدیگری.
آقایان میگویند اجتهاد متجزی کافی است ولی حتی به اجتهاد متجزی هم بسنده نمیکنند!
البته بیشتر سلیقه است. معیارها کیفی است نه کمی ودقیق!
ضمن اینکه معتقدم باید شرایط ورود متخصصین حوزههای مختلف به #خبرگان_رهبری فراهم شود.
نه راه برای ورود زنان به خبرگان رهبری باز است نه برای متخصصین اقتصادی، نه اندیشمندان علوم سیاسی، نه حقوقدانان، نه فعالان اجتماعی.
لذا اشکال جدی به مصوبه شورای نگهبان در سال۵۹ و اصلاحیههای این مصوبه است که شرط اجتهاد را بعنوان شرط اصلی خبرگان رهبری در نظر گرفتند. یعنی فقط روحانیون، آن هم روحانیونی که مجتهد هستند میتوانند نامزد شوند. تازه در مصوبه شورا آمده، مجتهد متجزی. یعنی مجتهدی که مطلق نباشد. ولی به همین عمل نمیشود.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 انتخابات با انتصابات فرق میکند! 🔹شورای نگهبان از ۵ نامزد خبرگان رهبری در استان خراسان جنوبی، ۴ ن
برخی اصل نقد را در این مطلب متوجه نشدند. فکر میکنند چون بحث رئیسی در خراسان جنوبی آمده، خطاب نقد به رئیسی است!
در انتخابات دوره قبل مجلس خبرگان رهبری، ۴ حوزه انتخابیه با یک نامزد برگزار شد: بوشهر، خراسان شمالی، سمنان و هرمزگان یک نفر تایید شده بود و هر استان یک نماینده میخواست.
این نقد به اصل مکانیزم شورای نگهبان و عملکرد این شوراست. انتخابات با یک نامزد کجای دنیا و کجای تاریخ انجام شده؟ اگر بناست با یک نامزد برگزار کنید خب شورای نگهبان خودش حکم انتصاب بدهد و تمام! مگر بناست اعلام بیعت باشد!
یا نوشتهاند در دوره قبل هم آقاتهرانی و صدیقی رد شدند. خب سوال مطرح است چرا رد شدند؟ هردو که مجتهد هستند. چه مشکلی داشتند؟ شفاف بگوئید.
عرض ما این است که عملکرد شورای نگهبان غیرشفاف و غیرپاسخگو است. ملاک و معیارها کیفی است نه کمی و دقیق و روشن! و ... .
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از محسن قنبریان
💠 نگهبان حیثیت مردمسالاری دینی و اسلام هم باشید!
• گفتن ندارد که امام خمینی بر سر رعایت نصابها در انتخاباتها هم حساس بود؛ اما آنجا که "احتیاط ها خلاف احتیاطِ لازم تر" و "وسواس بر سر نصابها، حیثیت مردم سالاری دینی و جمهوری اسلامی را مخدوش می کرد"، جانب دیگری را می گرفت.
• یک نمونه تاریخی اش انتخابات مجلس سوم بود. شورای نگهبان انتخابات تهران را تایید نمی کرد و بیش از صندوق های مورد شکایت، صندوق های گزارش شده را هم می خواست بازشماری کند...
دست آخر امام به شورای نگهبان نامه زد:
《با توجه به گزارشات مختلف و نیز رسیدگی و گزارش نماینده این جانب در امر انتخابات، صحت آن محرز و آن را اعلام نمایید [...] کسانی که احتیاط یا وسوسه در امر انتخابات می کنند، بهتر است کمال احتیاط را برای حفظ حیثیت جمهوری اسلامی و اسلام نمایند. 》
❓ به نظر شورای محترم نگهبان انتخابات اینبار خبرگان رهبری نیاز به نگهبانی حیثیتِ جمهوریت و اسلامیت ندارد؟
برخی استانها (مثل فارس) به تعداد نمایندگانش، تایید شده ندارد!
برخی استانها (مثل خراسان جنوبی) فقط یک نفر تایید شده و رقیب ندارد!
کل تایید شدگان هم به ازاء هر کرسی اقلا دونفر نیست؛ که جابجایی ها مشکل را حل کند!
برخی از فضلای رد شده بخاطر امتحان اجتهاد سواد حوزوی شان از برخی موجودین خبرگان کمتر نیست!
❓"جانب احتیاط و حیثیت اجتهاد گرفتن" برای ارجاع یک ضمیر و توضیح یک متن فقهی مهمتر است یا "انتخابات قوی و رقابتی" و "کمال احتیاط برای حفظ حیثیت جمهوری اسلامی و اسلام"؟!
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
در رابطه با موضوعات مختلفی که این روزها در رسانه ها منتشر کردیم اعم از انتخابات مجلس، خبرگان رهبری، روند احراز صلاحیت ها، شاخص های نماینده تراز، انتقاد به برخی شخصیت ها و غیره، اینجانب آمادگی دارم در هر جمعی که مایل باشند به صورت مجازی و حضوری به سوالات، ابهامات، انتقادات و نکات دوستان گوش داده و پاسخ دهم.
ما حقیقتاً درباره خیلی از امور سعی می کنیم رعایت کنیم. خیلی از مسائل را به نسبت کشش مخاطب پیش می بریم. بالای 95 درصد مسائلی را که درباره موضوعات و اشخاص میدونیم و بعضاً مستندات داریم را به فضای رسانه و مجازی نمی کشانیم مگر در صورت نیاز.
اما ارائه بخشی از این مسائل در جلسات خصوصی راحت تر و بهتره.
هدایت شده از امیرحسین ثابتی
آدم بدبینی نیستم اما اینکه در همان حوزه ای که سید ابراهیم رییسی کاندیدای مجلس خبرگان شده، همه رد صلاحیت میشوند و فقط او تایید می شود حتی مرا هم به شک می اندازد که نکند کاسه ای زیر نیم کاسه است؟
من این مساله را ادامه بی تدبیری در انتخابات 1400 می دانم. تاکید می کنم «بی تدبیری»، چون اگر در آن انتخابات خیلی از رقبای جدی تر تایید صلاحیت می شدند تردید ندارم هم مشارکت و شور انتخاباتی افزایش پیدا می کرد و هم رای رییسی بیشتر و بالای 20 میلیون می شد.
این خودش هنری است که کاری انجام شود که کسی مثل رییسی که رای آوری اش در انتخابات 1400 اظهر من الشمس بود، رای اش سقوط کند و مشارکت هم زیر 50 درصد بیاید. و هنر بزرگتر این مدل تایید صلاحیت نامزدها برای مجلس خبرگان است.
من اگر جای آقای رییسی بودم حوزه انتخابیه خبرگان را از خراسان جنوبی به شهر دیگری تغییر میدادم تا حرف و حدیث های بدخواهانی که روی برخی بی تدبیری ها موج سواری می کنند، تمام شود. هرچند هنوز هم نمی فهمم این مدل تصمیمات با چه استدلالی اخد میشود؟
@Sabeti ✅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برادر بزرگوار آقای محمد بهادری جهرمی عضو پژوهشکده شورای نگهبان گفته انتخابات با یک نامزد برای یک کرسی برگزار نمیشود.
نمیدانم علت این ادعای خلاف چیست. مومن خلاف نمیگوید یحتمل فراموش کرده.
در دوره سابق انتخابات خبرگان، انتخابات در چندین حوزه، به تعداد کرسیها، افرادی تایید صلاحیت شدهاند. میتواند به نت مراجعه کنید و ببینید.
در برخی استانها هم مثل خوزستان برای ۶ کرسی، فقط ۷ نفر تایید شده بودند.
این ادعاها برای توجیه و دفاع از مکانیزم و تصمیمات شورای نگهبان عجیب است. مردم عاقلند. تحلیل میکنند. میفهمند این مدل اقدامات خلاف جمهوریت است. شما چرا توجیه میکنید!
نامزدهای خود آن استان را رد میکنید و حالا برای وجاهت بخشیدن به انتخابات، از استان دیگر یک نفر را هم منتقل میکنید. این پاک کردن صورت مسئله است!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3