❇️ واژه «مستضعف» در ادبیات سیاسی انقلاب اسلامی ایران چیست؟
هر انقلابی که شکل می گیرد واژگانی را همراه با خود وارد ادبیات سیاسی می کند. در انقلاب اسلامی مردم ایران، یکی از این واژه ها، «مستضعف» بود. «مستضعف» درست نشان دهنده آن قشری است که انقلاب اسلامی به کمک او می شتابد. ما معادل «مستضعف» در اصطلاحات موجود جامعه خودمان، در اصطلاحاتی که از مکاتب دیگر گرفته شد، هیچ واژه ای نداریم.
«مستضعف» به معنای گرسنه نیست، «مستضعف» به معنای پابرهنه نیست، «مستضعف» به معنای کارگر نیست، «مستضعف» به معنای تهیدست نیست، «مستضعف» به معنای ضعفای فکری نیست، «مستضعف» چیزی است که همه اینها را شامل میشود اما هیچ یک از اینها نیست.
«مستضعف» یعنی آن گروهی که در پنچه قدرتمندان، در حالت ضعف نگاه داشته شده اند و به ضعف کشانده شده اند؛ این به معنای «مستضعف» است.
مثلاً در جامعه ایران که قبل از انقلاب، یک قشری بر جامعه حکومت می کردند؛ یک عده معین محدودی، یک خانواده بودند با یک طیفی دور و برشان، غیر از آنها همه مردم ایران مستضعف بودند، همه در حالت ضعف نگاه داشته شده بودند؛ اگر کسی میخواست مستضعف نباشد و در سرنوشت این کشور و این ملت اثر داشته باشد باید دم خودشان را می بست به دُم آنها، مثل آن سرمایه دارهای بزرگ، مثل آن پول دارهای گردن کلفت دم خودشان را به دم آن دستگاه می بستند.
«مستضعف»به معنای پرولتاریا نیست،مستضعف به معنای قشر زحمتکش نیست، «مستضعف» یعنی آن عدّه مردمی که در پنجه قدرتهای مسلط گرفتارند.
مطالب بالا، بخشی از سخنان حضرت آیت الله خامنه ای در دهه شصت پیرامون تفسیر سوره حمد بود. برای مطالعه بیشتر به کتاب "تفسیر سوره حمد" منتشر شده از نشر انقلاب اسلامی رجوع فرمایید.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@mohammadsh1370
❇️ وقتی مردم ایران در زیر برف محو می شدند محمدرضا شاه و فرح پهلوی کجا بودند؟!
برف و بوران سال ۱۳۵۰ ایران، کولاک و بورانی بود که در اواسط بهمن، بخش وسیعی از ایران را به گونهای در برف و یخبندان فروبرد که سرانجام منجر به مرگ بیش از ۴۰۰۰ نفر شد و به خشکسالی سیزده ساله کشور پایان داد.
در آن روز تعداد زیادی از نواحی جغرافیایی که به عنوان روستا یا دهستان از آنها یاد میشد، بهطور کامل از بین رفتند به طوری که بعضی از محققان میگویند نزدیک به ۲۰۰ روستا بهطور کامل از روی نقشه پاک شدند.
محمدرضا شاه و فرح پهلوی ملکه ایران در همین روزها، بدون در نظر گرفتن شرایط اضطراری کشور و مشکلات بزرگی که برای مردم اکثر شهرها پیش آمده بود، به روال هر سال برای تعطیلات و تفریحات زمستانی به مدت پنج هفته به سوییس(دهکده مشهور سن موریتس) رفتند!
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@mohammadsh1370
خبر سفر زمستانی شاه و ملکه ایران به سوییس، در روزنامه اطلاعات در سال 1350، کنار خبری از کشته شدن هم وطنان زیر برف و بوران
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@mohammadsh1370
🔵 نفوذیهای فرهنگی
نفوذ امنیتی را کم و بیش میشناسید و نفوذیهای امنیتی را نیز دیدهاید.
نفوذ و جاسوسی مأموریتی است پرریسک با کارویژه رفت و آمدهای پنهان افراد و داد و ستدهای نهان تجهیزات و اطلاعات.
همین هم هست که برخی از جاسوسهای آموزش دیدهای که انواع پروتکلهای حفاظتی را هم رعایت میکنند، باز در دام میافتند.
موضوع سخن اما نفوذیهای امنیتی نیست، نفوذیهایی به مراتب خطرناکتر است که به دلیل جنس فعالیتشان، امکان لو رفتن و دستگیر شدنشان نزدیک به صفر است؛ زیرا هرچقدر نوع فعالیت مدیران نفوذی امنیتی «فعل» است، نوع فعالیت مدیران نفوذی فرهنگی «ترک فعل» است.
این، کار کردن است که به چشم میآید؛ کار نکردن هیچگاه به چشم کسی نمیآید؛ غافل از آنکه مأموریت این دسته از مدیران، همین کارهای بیخاصیت ویترینی است.
با وجود این همه گلایه تند و آشکار رهبر انقلاب از وضعیت فضای مجازی کشور و عملکرد مدیران فرهنگی، هیچگاه شنیدهاید که یک مدیر این حوزه حتی در مظان اتهام نفوذ باشد؟ خیر!
هیچ اندیشهاید که همانطور که نفوذ در تار و پود شورای عالی امنیت ملی راه داشته، شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی نیز بیبهره از شرارت دشمن نبوده است؟
عرض شد که مدیران فرهنگی را هیچگاه در داد و ستد اطلاعات سری کشور نخواهیم یافت و باید شاخص در تشخیص مدیران رخنه کرده در حوزه فرهنگ را بشناسیم تا بتوانیم آنان را شناسایی کنیم.
شاخص، عملکرد آنان، نه براساس گزارشات مضحک و خودتنظیم، بلکه مبتنیبر خروجی و محصول نهاییِ قابل سنجش و راستیآزمایی است.
مدیر نفوذی برای آنکه سازمان متبوعش به محصول (اثر و انسان) نرسد، برای زیرمجموعه کارهایی فرعی و بیارزش تعریف میکند تا تمام بودجه و انرژی صرف همان شود.
و یا آنکه کارها را چنان بزرگ و پرپیچ و خم تعریف میکند تا عملا در نیمه راه متوقف و منتفی گردد.
بزک نیز جزء همیشگی کار این قماش است.
مدیرانی که سازمان تحت امر خود را فشل و زمینگیر کردهاند، دائم خود را در چشم دیگران بزک میکنند.
از این جلسه به آن جلسه و از این سخنرانی به آن سخنرانی و توییت پشت توییت!
برای چه؟ برای اینکه زمینگیری یک مجموعه، پشت نقاب فعالیت ظاهری مدیر آن مجموعه مخفی گردد.
خروجی؟ همچنان صفر!
سوراخ دعا را هم پیدا کردهاند و هرچه مورد تاکید رهبر انقلاب باشد را با تکرار «عنوان» آن به ابتذال میکشانند و درعین حال خود را پیشتاز در عمل به منویات رهبری جا میزنند.
فرقی نمیکند «بصیرت» و «جنگ نرم» باشد یا «فضای مجازی» و «جهاد تبیین». دهها جلسه و همایش برگزار میکنند راجع به ماهیت، اهمیت، مبانی، مقدمات و معنای یک «واژه» تا بیعملی خود را پشت جلسات و همایشهای پوچ پنهان کنند.
تقدسمآبی و خود-نظام پنداری این مدیران نیز ترفند خبیثانه دیگری است برای فرار از پاسخگویی.
یافتن و عزل و محاکمه نفوذیهای فرهنگی کار سختی نیست، اگر ارادهای وجود داشته باشد...
مطلب از احمد قدیری
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@mohammadsh1370
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺بهروز وثوق معروفترین سلبریتی زمان شاه میگه بخاطر بازی تو فیلم گوزنها از طرف ساواک تهدید به مرگ شدم، میگه چنان از این تهدید ترسیدم که تا مدتها حتی از نور چراغ ماشینهای پشت سری که تو آینه می افتاد هم وحشت داشتم!
مقایسه کنید با الان که هر سلبریتی ننه قمری برای حکومت جفتک میندازه...
ـــــــــــــــــــــــ
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@mohammadsh1370
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
↖️ تصویرسازی جالبی از دیدار جلال آل احمد با امام خمینی در آغاز دهه ۴۰، به مناسبت شصتمین سالروز انتشار اثر غربزدگی.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@mohammadsh1370
25.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خانۀ ملت امام حسین
خانۀ اُمّت رسول الله
📹 شعرخوانی #مجید_تال
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@mohammadsh1370
✅معضل سریال های خانگی و تحریف تاریخ!
این روزها در بخش نمایش خانگی، سریال "جیران" در حال پخش است و امروز قسمت 44 آن نیز در دسترس عموم قرار گرفت. هرچند درون مایه این سریال، تاریخی است اما بنظرم استفاده از تکنیک های جنسی زنانه در جلب مخاطب آن تاثیر داشته است.
جیران از جمله سریال های تاریخی است که در آن روایت اصیل تاریخ مبنا نیست. این سریال ها نگاه های مخاطبین را به تاریخ کشور با اشتباه همراه می کند. شاید یکی از اصلی ترین تحریف های این سریال های تاریخی دوران قاجار، عدم همگونی چهره زنان آن زمان با شخصیت های داستان باشد.
البته در این سریال سعی شده تا چهره ناصرالدین شاه در ایام جوانی بازسازی شود اما همه می دانیم که در دوران قاجار معیار زیبایی زنان، چاق بودن و سبیل داشتن بوده است. زنان این سریال از نظر ظاهری شباهتی با زنان دوران قاجار ندارد.
در خلل این سریال؛ بنده تحقیقاتی در تاریخ کردم. برایم شخصیت هایی مثل سیاوش، سارای گرجی، جیران، عباس میرزا، خدیجه چهریقی مادر عباس میرزا و نقش آنها در تاریخ کشور قابل توجه بوده است. در تحقیقاتم متوجه شدم یکی از علل اینکه ناصرالدین شاه قاجار منجر به از دست دادن اعتمادش به امیرکبیر شد، حمایت های امیرکبیر از عباس میرزا و مادرش بوده است. خدیجه چهریقی(سوگُلی محمدشاه قاجار) کُرد و سنی مذهب بوده و این از جمله عواملی بوده که عباس میرزا نمی تواند به پادشاهی ایران برسد هرچند محمد شاه( پدر ناصرالدین شاه و عباس میرزا) عباس میرزا را از بقیه فرزندانش بیشتر دوست می داشته است. البته دسیسه های مهدعلیا مادر ناصرالدین شاه هم در بی اعتماد شدن شاه به امیرکبیر قابل چشم پوشی نیست و در این سریال هم در جاهایی به آن پرداخته شده است.
از نکات قابل توجه در تاریخ پس از قتل امیرکبیر آن است که دولت انگلستان به این موضوع اعتراضاتی را در سطوح مختلف به شاه ایران نشان داد و این رفتار دولت انگلستان، هراسی را در دل شاه ایجاد کرد تا از ادامه قتل های سیاسی در ایران دست بکشد.
هر چند شخصاً علاقه مند به دنبال کردن سریال های تاریخی هستم اما نمی توانم ناراحتی خودم را بابت تحریف تاریخ و ذهنیت سازی اشتباه و به غلط دو سریال "جیران" و "خاتون" که امسال در پلتفرم های نمایش خانگی حال پخش است را پنهان کنم. حجم تناقضات تاریخی در سریال "خاتون" که اصلاً قابل چشم پوشی نیست اما گویا روایتِ داستانی اولویت تهیه کنندگان و کارگردانان این آثار است و مدیران فرهنگی کشور هم دغدغه ای برای نظارت بر تحریفات تاریخی و رسیدن محتوای صحیح به مخاطبان ندارند.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@mohammadsh1370
15.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 شاگردان نامدارش گواه بزرگی اوست، آیت الله سیدعلی قاضی (ره)
برای شناخت هرچه بیشتر آیت الله قاضی، توصیه می کنم دوستان کتاب "کهکشان نیستی" از نشر فیض فیروزان را مطالعه کنید.
بنظرم هر فرد شیعه باید این کتاب را مطالعه کرده و در هر منزلی یک نسخه از آن در دسترس اعضای خانواده باشد. با این کتاب می توان در روح آدم ها انقلاب ایجاد کرد.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@mohammadsh1370
دلنوشته های جوان دهه هفتادی
✅معضل سریال های خانگی و تحریف تاریخ! این روزها در بخش نمایش خانگی، سریال "جیران" در حال پخش است و ا
✳️امروز در حال گشت و گذار در یکی از کتابفروشی ها بودم. چشمم به کتابی با عنوان "جیران فروغ السلطنه" از نشر پرنده نوشته خانم الناز بایرام زاده افتاد. این کتاب شرح زندگی و دلدادگی ناصرالدین شاه قاجار به خدیجه تجریشی (جیران)است. خُب شاید مطالعه این اثر کتاب سریال جیران بتواند مکمل خوبی باشد.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@mohammadsh1370
لحظۀ واپسين
مهر شكست تا ابد حک شده بر جبينتان
كوچ كنيد غاصبان! جانب سرزمينتان
كودک غزه را اگر در دل خواب كشتهايد
خورده ترک ز آه او گنبد آهنينتان
كوچ كنيد صف به صف چون كه نشسته هر طرف
مرگ در انتظارتان حادثه در كمينتان
رو به ديار خود كنيد ای به عبث نشستگان!
تا سر پاست اسبتان تا نشكسته زينتان
خيرهسریست كارتان دربهدریست بارتان
حيلهگریست يارتان بدگهریست دینتان..
مرد ظفر كه نيستيد اهل خطر كه نيستيد
هست حريف طفل و زن، غيرت آتشينتان؟!..
دل بكنيد زين سرا ورنه به روز ماجرا
نيست به خاک قدس جز فاجعه همنشينتان..
يا به همين زبان خوش پس بدهيد قدس را
يا كه رسد دمی دگر لحظۀ واپسينتان!
✍🏻 #افشین_علا
#فلسطین
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@mohammadsh1370