هدایت شده از مجله طب و تمدن اسلامی
10.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تیری بر قلب خناسان
حمایت بی چون و چرای مراجع از روایات طبی و طب اسلامی
سخنرانی دکتر طریقت منفرد و بیان نظر امام راحل و مقام معظم رهبری
https://www.aparat.com/v/GkUA6
https://plink.ir/tarighatyjc
سایت حوزه نیوز و نظر آیت الله بهجت و آیت الله جوادی آملی و آیت الله مکارم شیرازی
https://plink.ir/hawzahnews
دستور ساخت و ترکیب داروهای اسلامی در سایت رسمی آیت الله مکارم شیرازی
https://makarem.ir/main.aspx?reader=1&lid=0&mid=100606&catid=0&pid=254593
🔴 اگر از #بیخوابی شبانه رنج میبرید...
@elm_entezaar
♻️ اگر شبها سخت به خواب میروید لازم از است از مصرف مبخرات(تولیدکنندههای بخار) در وعده شام پرهیز نمایید.
مصرف مداوم #مبخرات بطور کلی، حتی در سایر وعدهها، به مرور موجب #خشکی_مغز شده و منجر به بیخوابی میگردد؛
نمونههای از این دست خوراکها: سیر، فلفل، پیازخام، ادویه های تند، خرما، شاهی، تره، گردو، خربزه..
@elm_entezaar
مطب امام علی علیه السلام
@elm_entezaar
🔸مستدرک الوسائل ـ به نقل از عمار بن یاسر ـ : در شهر کوفه قدم مى زدم که دیدم امیر المؤمنین على علیه السلام نشسته و عدّه اى از مردم گردش را گرفته اند و آن حضرت براى اصلاح هر فردى به فراخور حالش نسخه اى تجویز مى کند . من عرض کردم : اى امیر المؤمنین! آیا براى گناهان هم دارویى دارى؟! فرمود : آرى ، بنشین . من دو زانو نشستم، تا مردم پراکنده شدند ؛ پس حضرت رو به من کرد و فرمود : دارویى را که برایت مى گویم فراهم کن . عرض کردم : بفرما، اى امیر المؤمنین ! فرمود :
✍️برگ فقر ،
✍️ریشه ی صبر ،
✍️هلیله ی کتمان ،
✍️بلیله ی رضا ،
✍️غاریقون اندیشه
✍️و سقمونیاى اندوه را با
✍️آب پلکها[ى چشم خود] مخلوط کن
✍️و در دیگ نگرانى و بى قرارى بجوشان
✍️و زیر آتش ترس قرارش ده ؛
✍️سپس آن را از صافى بی خوابى بگذران
✍️و در حالى که [از آتش عشق و فراق] مى سوزى بنوش .
👈این است دارو و درمان تو ، اى دردمند !/پایان حدیث
🔸مستدرک الوسائل عن عمّار بنِ یاسرٍ :بَینا أنا أمشِی بأرضِ الکوفهِ إذ رأیتُ أمیرَ المؤمنینَ علیّاً علیه السلام جالِساً و عِندَهُ جَماعَهٌ مِنَ الناسِ و هُو یَصِفُ لِکُلِّ إنسـانٍ ما یَصلَحُ لَهُ ، فقلتُ : یا أمیرَ المؤمنینَ ، أ یُوجَدُ عندَکَ دواءُ الذُّنوبِ ؟! فقالَ : نَعَم ، اِجلِسْ ، فَجَثَوتُ على رُکْبَتَیّ حتّى تَفَرَّقَ عَنهُ الناسُ ثُمّ أقبَلَ عَلَیَّ فقالَ : خُذْ دواءً أقولُ لکَ . قالَ : قلتُ : قُلْ یا أمیرَ المؤمنینَ ، قالَ : علَیکَ بِوَرَقِ الفَقرِ ، و عُروقِ الصَّبرِ ، و هَلِیلَجِ الکِتمانِ ، و بَلیلجِ الرِّضا ، و غارِیقونِ الفکرِ ، و سُقْمُونِیا الأحزانِ ، و اشرَبْهُ بماءِ الأجفانِ ، و أغلِهِ فی طِنْجِیرِ القَلَقِ ، و دَعهُ تحتَ نِیرانِ الفَرَقِ ، ثُمّ صَفِّهِ بمُنخُلِ الأرَقِ، و اشرَبْهُ عَلَى الحَرَقِ، فذاکَ دَواکَ و شِفاکَ یا عَلیلُ .
👌این حدیث حکایت از آن دارد که حضرت امیر علیه السلام، درحال طبابت جسم بوده اند که شخصی از بیماری های معنوی سؤال می کند و حضرت، فراخور جلسه ی دارو و درمان پزشکی، متناظر خواص داروها، دستور اخلاقی و تربیتی مطرح می فرمایند.
⁉️دیگر چند حدیث بیاوریم تا بفهمید ائمه علیهم السلام طبیب بودند و طبی مستقل داشتند؟!
بازهم انکار میکنید؟!
@elm_entezaar
✅ خلال کردن دندان
@elm_entezaar
✍ یکی از سنتهای پیامبر اکرم (ص)خلال کردن دندان است. بهترین چوب برای خلال کردن چوب اراک و زیتون است. از خلال کردن با چوب انار،
مورد و نیشکر نهی شده است.
🔻در روایت آمده است:
«پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به حضرت جعفر ابن ابیطالب خلال دادند و فرمودند: خلال کن، زیرا لثه را سالم میکند و برای آن مفید است، همچنین روزی را زیاد میکند.»
📚المحاسن، برقی، ج۲، ص۵۶۳
💥 متاسفانه امروزه نخ دندان جای خلال کردن که سنت پیامبر اکرم (ص) است را گرفته. در صورتی که هیچ مدرک علمی بر فاید نخ دندان وجود ندارد.
@elm_entezaar
مهم ترین نکته در مقابله با ویروس کرونا
چند کلمه حرف حساب با متولیان سلامت
✍ ابن علیان
بیایید تدابیر مقابله با کرونا ویروس را در دو بخش کلی تقسیم بندی کنیم:
الف : #مقابله_سخت با خود ویروس بوسله تدابیر بهداشتی ، رعایت فاصله ، قرنطینه و... که گاهی توصیه شده در این زمینه وسواس هم به خرج دهیم.
ب: #مقابله_نرم و هوشمند با تقویت و بهبود ایمنی ابدان در مقابل ویروس یا در نگاه حکیمانه تر تقویت ایمنی در مقابل جمیع عوامل بیماری
🔸 متاسفانه در کل کشور فقط به بخش اول پرداخته می شود و رسانه ها روی آن مانور می دهند، در حالیکه پاسخگویی چندانی نداشته و ویروس به سرعت و به صورت پاندمی در کل جهان و سراسر شهر ها و روستاهای کشور در حال پخش شدن است.
🔻این در حالیست که همه ما می دانیم افرادی که ایمنی قوی دارند ممکن است ویروس را دریافت و بدون علامت یا با علائم خیلی مختصر دوره بیماری را طی کنند. و هیچ خطری آنها را تهدید نکند.
🔸 اما روش اول یعنی جنگ مستقیم با خود ویروس تاکنون جواب نداده و فقط سرعت انتقال بیماری را کم کرده است. نظر بسیاری از کارشناسان نیز بر این است که اکثریت جامعه به هر حال ویروس را دریافت می کنند. و این نظر تا کنون با واقعیت بیرونی تطابق داشته است.
🔸 جالب است بدانید وزارت بهداشت فایلی را برای بهبود ایمنی افراد منتشر کرده است که نکات بسیار جالب و ارزنده ای در بردارد( و در بخش دوم به آن خواهیم پرداخت). اما هیچ کجا صحبتی از آن نمی شود!
بلی یک عامل مرموز و نامرئی، حریفی می خواهد به قدرتمندی خودش و آن طبیعت هوشمند بدن ماست (روش ب ، مقابله نرم)
👈 با توضیحات فوق آیا شما در کنار توصیه های بهداشتی که در جای خود لازم است؛ ضرورت پرداختن به مباحث تقویت ایمنی را حس نمی کنید؟؟
بهترین روش های تقویت ایمنی کدامند؟؟