6.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴السلام علیک یا سیّدتی زینب🏴
💠نغمه های ماندگار💠
📺مداحی وفات حضرت زینب (س)
❤️خوبان روزگار سلمان زینب اند.
🎙محمد حسین پویانفر
@mohbansahbzaman
🌎مجتمع اهل البیت علیهم السلام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴السلام علیک یا امَّ المَصائب🏴
💠نغمه های ماندگار💠
🎙مداحی: امان از دل زینب....
🌎مجتمع اهل البیت علیهم السلام
🌴احادیث معصومین علیهم السلام🌴
💠چهل حدیث درباره یتیمان💠
(2)
🔶یکی از وصاياى مهم امام علی(عليه السلام) :
امام علی علیه السلام با جمله «الله الله» که دليل بر نهايت تأکيد است مى فرمايد: «خدا را خدا را، که يتيمان را رعايت کنيد، نکند آنها گاهى سير و گاهى گرسنه بمانند و در حضور شما ضايع شوند»; (اللهَ اللهَ فِي الاَْيْتَامِ، فَلاَ تُغِبُّوا أَفْوَاهَهُمْ، وَلاَ يَضِيعُوا بِحَضْرَتِکُمْ).
📚فرازی از نامه ۴۷ نهج البلاغه
***
❤️در کتاب کافى آمده است که روزى مقدار فراوانى عسل و انجير از سرزمين هَمدان و حُلوان(4) خدمت اميرمؤمنان على(عليه السلام) آوردند. امام(عليه السلام) به کسانى که از وضع مردم باخبر بودند دستور داد جمعى از يتيمان را حاضر کنند و دستور داد مشک هاى عسل بياورند و از آن تناول کنند. سپس امام(عليه السلام) آن عسل ها را در ميان مردم تقسيم کرد. و خود امام(عليه السلام) به یتیمان عسل می خورانید. به حضرت عرض کردند: چرا اجازه نمى دهيد خودشان عسل را بخورند؟ امام(عليه السلام) فرمود: «إِنَّ الاِْمَامَ أَبُو الْيَتَامَى وَإِنَّمَا أَلْعَقْتُهُمْ هَذَا بِرِعَايَةِ الآْبَاءِ; امام پدر يتيمان است. من عسل در دهان آنها گذاردم تا همچون پدران با آنها رفتار شود».(5)
جالب اينکه ابوالطفيل (صحابى معروف که از ياران خوب على"عليه السلام"بود) مى گويد: على(عليه السلام) را ديدم که يتيمان را دعوت مى کرد و با دست مبارک خود به يتيمان عسل مى خورانيد. يکى از ياران آن حضرت گفت: اى کاش من هم يتيم بودم.(6)
***
🌎مجتمع اهل البیت علیهم السلام
التماس دعا
یوسف شیخ
@mohbansahbzaman
پانویس:
4 . از شهرهاى کردستان عراق.
5 . کافى، ج ۱، ص ۴۰۶، ح ۵.
6 . بحارالانوار، ج ۴۱، ص ۲۹.
💠داستانهای آموزنده💠
(2)
🔷امام حسن علیه السلام ومرد شامی🔷
💠أَنَّ شَامِيّاً رَآهُ رَاكِباً فَجَعَلَ يَلْعَنُهُ وَ الْحَسَنُ لَا يَرُدّ فَسَلَّمَ عَلَيْهِ وَ ضَحِكَ وَ قَالَ أَيُّهَا الشَّيْخُ أَظُنُّكَ غَرِيباً وَ لَعَلَّكَ شُبِّهْتَ فَلَوِ اسْتَعْتَبْتَنَا أَعْتَبْنَاكَ وَ لَوْ سَأَلْتَنَا أَعْطَيْنَاكَ وَ لَوْ اسْتَرْشَدْتَنَا أَرْشَدْنَاكَ وَ لَوْ اسْتَحْمَلْتَنَا حَمَّلْنَاكَ وَ إِنْ كُنْتَ جَائِعاً أَشْبَعْنَاكَ وَ إِنْ كُنْتَ عُرْيَاناً كَسَوْنَاكَ وَ إِنْ كُنْتَ مُحْتَاجاً أَغْنَيْنَاكَ وَ إِنْ كُنْتَ طَرِيداً آوَيْنَاكَ وَ إِنْ كَانَ لَكَ حَاجَةٌ قَضَيْنَاهَا لَكَ فَلَوْ حَرَّكْتَ رَحْلَكَ إِلَيْنَا وَ كُنْتَ ضَيْفَنَا إِلَى وَقْتِ ارْتِحَالِكَ كَانَ أَعْوَدَ عَلَيْكَ لِأَنَّ لَنَا مَوْضِعاً رَحْباً وَ جَاهاً عَرِيضاً وَ مَالًا كَبِيراً فَلَمَّا سَمِعَ الرَّجُلُ كَلَامَهُ بَكَى ثُمَّ قَالَ أَشْهَدُ أَنَّكَ خَلِيفَةُ اللَّهِ فِي أَرْضِهِ «اللَّهُ أَعْلَمُ حَيْثُ يَجْعَلُ رِسَالاتِهِ» وَ كُنْتَ أَنْتَ وَ أَبُوكَ أَبْغَضَ خَلْقِ اللَّهِ إِلَيَّ وَ الْآنَ أَنْتَ أَحَبُّ خَلْقِ اللَّهِ إِلَيَّ وَ حَوَّلَ رَحْلَهُ إِلَيْهِ وَ كَانَ ضَيْفَهُ إِلَى أَنِ ارْتَحَلَ وَ صَارَ مُعْتَقِداً لِمَحَبَّتِهِم.[مناقب آل ابی طالب، ابن شهر آشوب، ج۴،ص۱۹]
🔶ترجمه: مردی شامی امام حسن علیه السلام را دید در حالی که آن حضرت سوار بر مرکب بود. مقابل آن حضرت ایستاد و شروع به ناسزا گفتن نمود. حضرت سکوت نمود و پاسخ او را نداد. وقتی آن مرد مسافر دشنام گویی خویش را به پایان برد، حضرت به او سلام نموده و لبخندی بر لب آورد و چنین سخن آغاز نمود: ای پیرمرد! به گمانم غریبی! گویا دچار اشتباهی شده ای! اکنون اگر از ما رضایت و حلالیت بطلبی تو را عفو خواهیم نمود؛ اگر چیزی بخواهی عطایت می کنیم؛ اگر طالب رشد و هدایت باشی ارشادت می کنیم؛ اگر مرکبی بخواهی آن را به تو می بخشیم؛ اگر گرسنه هستی غذایت می دهیم؛ اگر برهنه باشی تو را می پوشانیم؛ اگر حاجتمندی حاجتت را روا می سازیم؛ اگر از وطن رانده شده باشی پناهت می دهیم؛ اگر نیازی داشته باشی نیازت را برآورده می سازیم؛ اکنون بهتر است وسایلت را به خانه ی ما بیاوری و تا پایان سفرت با ما زندگی کنی، زیرا منزل ما وسیع است و اسباب رفاه و آسایش در آن فراهم می باشد... وقتی آن مرد شامی جملات مهر آمیز امام را شنید شروع به گریستن کرد و گفت: شهادت می دهم تو خلیفه ی خدا بر زمین هستی و حقیقتا خداوند بهتر می داند رسالت خود را در کدام خاندان قرار دهد. پیش از این تو و پدرت مبغوض ترین خلق خدا در نزد من بودید اما از این پس کسی را بیشتر از شما دوست نمی دارم. آن مرد اسباب و وسایل خویش را به منزل امام برد و تا زمانی که در مدینه بود مهمان آن حضرت بود و از معتقدین به محبت این خاندان شد.
@mohbansahbzaman
🌎مجتمع اهل البیت علیهم السلام
💠سخنان فرزانگان💠
(1)
🏴مقام والای حضرت زینب سلام الله علیها
🔶 مرحوم علّامه مامقانی : من [مامقانی] میگویم: زینب! و زینب کیست! و تو چه میدانی که زینب کیست! وی عقیله بنی هاشم است و دارای صفات پسندیدهای است که بعد از مادرش احدی به آن صفات نرسیده است، به حق است که اگر گفته شود او صدیقه صغری است. او در حجاب و عفاف بیمانند است. که هیچکس از مردان در زمان پدر و برادرانش تا روز طف و کربلا، او را ندیده است. او در صبر و ثبات قدم و قدرت ایمان و تقوی یکتا و بینظیر است. او در فصاحت و بلاغت گویا از زبان امیر المومنین علیه السلام سخن میگفت. اگر ما بگوییم حضرت زینب سلام الله علیها دارای مقام عصمت بوده و معصوم است کسی نمیتواند انکار کند.
📚عوالم العلوم، تالیف شیخ عبد الله بحرانی و سید محمد باقر موحد ابطحی، جلد ۱۱، صفحه ۹۵۰.
@mohbansahbzaman
🌎مجتمع اهل البیت علیهم السلام
💠حجاب💠
قسمت نهم
🔷تکلیف حکومت اسلامی در برابر حجاب:
اگرچه حجاب، دستوری قرآنی و تکلیفی دینی است که مخاطبان آن اصالتاً مکلّفان هستند، اما ماهیت این حکم، اجتماعی است و ازاین رو رعایت یا عدم رعایت آن بروز و ظهور اجتماعی مییابد. از سوی دیگر، اقتضای اطلاقات دلایل احکام فردی و اجتماعی دین آن است که تمام مقررات دینی در جامعه اجرا شود و شارع به رعایت نشدن احکام دین راضی نیست. از لوازم این موضوع آن است که حکومت در یک جامعه اسلامی در برابر جهتگیری اخلاقی مردم و اجرای احکام شریعت در زندگی اجتماعی مسئولیت دارد و باید به حفظ شؤون اجتماع ملتزم باشد و به آموزههای دینی احترام قائل شود.
دولت اسلامی همان گونه که نمیتواند اجازه شرب خمر علنی را، حتی به پیروان ادیان دیگر بدهد، نمیتواند با رعایت نشدن حجاب در جامعه نیز موافقت کند، زیرا حجاب، فراتر از ادای تکلیف توسط مؤمنان، هنجاری لازم الاجرا در جامعه دینی است.
ادامه دارد...
پایان قسمت نهم
@mohbansahbzaman
🌎مجتمع اهل البیت علیهم السلام
التماس دعا
یوسف شیخ
🌴احادیث معصومین علیهم السلام🌴
💠فضیلت تلاوت قرآن💠
🌼امام صادق علیه السلام فرمود:
وَ عَلَیْکُمْ بِتِلاَوَةِاَلْقُرْآنِ فَإِنَّ دَرَجَاتِ اَلْجَنَّةِعَلَی عَدَدِ آیاتِ اَلْقُرْآنِ فَإِذَا کانَ یَوْمُ اَلْقِیَامَةِ یُقَالُ لِقَارِئِ اَلْقُرْآنِ اِقْرَأْ وَ اِرْقَ فَکُلَّما قَرَأَ آیَةً رَقِیَ دَرَجَةً...[وسائل الشیعه، ج۶، ص۱۸۹]
🌸امامصادق علیهالسلام فرمود:
بر شما باد به تلاوت قرآن ؛
به درستے که درجات بهشت به تعداد آیات قرآن است، زمانے که روز قیامت شود به قارے قرآن گفته مےشود ،قرآن بخوان و بالا برو. و با خواندن هر آیه ای، یک درجه در بهشت بالا می رود...
🌎مجتمع اهل البیت علیهم السلام
@mohbansahbzaman
❣ #سلام_امام_زمانم❣
چــه شود که #نازنیـنا
رُخ خـــــود بـه مـــــن نمـائی
بـه تبسّمی، #نگـــــاهی
گـــِــرهی ز دل گـشائی
#اللهم_عجل_لولیڪ_الفرج
﷽؛
💕 دنیا و آخرت بخدا نیست جز علی
بغض علی جهنم و حبّش جنان ماست 💕
💎 #ابوسعيدخدرى گويد :
رسول خدا "صلى الله عليه و آله" خطاب به امیر مؤمنان على "عليه السلام" فرمود :
« حُبُّكَ إِيمَانٌ وَ بُغْضُكَ نِفَاقٌ وَ أَوَّلُ مَنْ يَدْخُلُ الْجَنَّةَ مُحِبُّكَ وَ أَوَّلُ مَنْ يَدْخُلُ النَّارَ مُبْغِضُك »[1]
《 دوستى تو ايمان و دشمنى تو نفاق است .
و اولین كسی كه داخل بهشت می شود دوستدار تو و اولین كسی كه داخل دوزخ گردد ، دشمن توست.》
📚1.بحارالأنوار، ج۳۹، ص۲۶۷
﷽؛
💠عنْأَبِيعَبْدِاللهِ علیهالسلام قَالَ :
« مَنِ اسْتَذَلَّ مُؤْمِناً وَاسْتَحْقَرَهُ لِقِلَّةِ ذَاتِ يَدِهِ وَلِفَقْرِهِ شَهَرَهُ اللهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ عَلى رُؤُوسِ الْخَلائِقِ »[1]
🔶امامصادق علیهالسلام فرمود :
《هركس مؤمنى را به سبب تنگدستى و ندارىاش كوچك و بى مقدار شمارد ، خداوند او را در قيامت در برابر همه خلايق ، رسوا میکند 》.
📚1.بحار الانوار، ج۶۹، ص۵۰
﷽؛
💠پیامبراکرم صلّیاللهعلیهوآله فرمود :
مَنْ صَلّي عَلَیَّ في كتابٍ ، لَمْ تَزَلِ
الملائِكَةُ تَستَغفِرُ لَه مادامَ اسمِي في ذلكَ الكتابِ.
🔶ترجمه: كسي كه در نوشتهای صلوات بر من را بنویسد ، تا زماني كه نام من در آن نوشته باشد فرشتگان براي او استغفار ميكنند ".
📚1. بحارالأنوار، ج۹۱، ص۷۱
🌷اللهُمَّ صلِّ علی محمد وآلِ محمد وعجِّل فرجَهُم. 🌼🌼🌼🌼🌼