❌⭕ سخنی با علی مطهری
«شیوه ی محاسبه»
جناب مطهری در متنی منتسب به ایشان میزان مشارکت را ۴۵ درصد و میزان افراد ناراضی از وضعِ موجود را ۵۵ درصد ذکر کرده اند.
✅ میزان مشارکت طبق اعلام رسمی وزارت کشور ۴۸/۸ درصد می باشد که اگر بخواهیم آنرا گِرد کنیم به عدد ۴۹ درصد می رسیم نه ۴۵ درصد!
✅ در بررسی انگیزه ی عدم مشارکت ۵۱ درصدی، توجه به دو نکته ضروری است.
۱. مطابق برخی نظرسنجی ها ۱۰ درصد از واجدین شرایط، اظهار داشته اند که به خاطر ترس از کرونا در انتخابات شرکت نخواهند کرد.
۲. حدود ۲۶ درصد از این ۵۱ درصد در انتخابات قبلی ریاست جمهوری نیز شرکت نکرده بودند، با توجه به شرایط نامساعد چهار سال اخیر بدیهی است که این ۲۶ درصد برای مشارکت در انتخابات سال ۱۴۰۰ هیچ انگیزه و محرکی نداشته اند.
✅ در بررسی انگیزه ی عدم مشارکت ۵۱ درصد از واجدین شرایط ، پس از کسر این ۱۰ درصد و ۲۶ درصد از واجدینِ شرایط رای دادن که انگیزه ی انان تاحدودی مشخص است به عدد ۱۵ درصد می رسیم.
✅ مقایسه ای بین تغییرات سبد رای اصلاح طلبان و اصولگرایان در انتخابات ۹۶ و ۱۴۰۰ نشان می دهد که در سال ۹۶ مجموع آرای اصلاح طلبان ( آقای روحانی و آقای هاشمی طبا ) حدودا ۲۴ میلیون رای بوده ؛ در همان سال مجموع آرای اصولگرایان ( آقای رئیسی و آقای میر سلیم ) حدودا ۱۶ میلیون رای بوده است.
در انتخابات سال ۱۴۰۰ مجموع آرای اصلاحطلبان ( آقای همتی) حدودا ۲/۵میلیون رای بوده ؛ و مجموع آرای اصولگرایان ( آقای رئیسی، رضایی و قاضی زاده ی هاشمی) حدودا ۲۲ میلیون رای بوده است.
✳️ به نظر می رسد ۱۵ درصدی که انگیزه ی آنان از عدم حضور در انتخابات ۱۴۰۰ مبهم است از بدنه ی اصلاح طلبان می باشند.
این جریان سیاسی باید با جدیت به بررسی علل ناکامی خود در صحنه ی سیاست بپردازد چرا که حتی در انتخابات شورای شهر تهران که شورای نگهبان و نظارتِ استصوابی درآن نقشی ندارد نیز، توفیقی پیدا نکرده اند.
@mojekhabar1400
❌🔴 از سرنوشت همسراول و فرزندان چمران چه خبر؟
🔻لحظات انتخاب بین ایدئولوژی و عشق!
🔹یکی از سختترین و دردناکترین مقاطع زندگی #شهید_مصطفی_چمران، ماجرای جدایی او از همسر اول و فرزندانش است. تامسون پذیرفته بود برای ازدواج با مصطفی، نام خود را به "پروانه" تغییر دهد که پروانهوار بدور شمع وجود مصطفی بسوزد.
🔹حاصل این ازدواج یک دختر و سه پسر بود.(روشن، رحیم، علی و جمال) جمال، پسر کوچک ۴ ساله در استخر خانه پدری پروانه غرق شد. مصطفی تا مدتها برای او سوزناک شعر میسرود و گریه میکرد. پروانه بخاطر جنگ داخلی لبنان و شرایط جنگی و بلد نبودن زبان عربی و عقب افتادن بچهها از مدرسه، مجبور شد چمران را ترک کند.
🔹مصطفی اما ایدئولوژی و مبارزه با صهیونیستها را به عاطفه و عشق زن و بچه ترجیح داد و در جنوب لبنان ماند. او تا فرودگاه اشک میریخت و زارزار گریه میکرد تا پروانه و بچهها را به فرودگاه برساند.
🔹برخی میگویند پروانه(تامسن)دختر یتیمی بود که توسط یک زوج پولدار بزرگ شد. بعد از فوت پدر و مادر پروانه، او با بچههایش به سختی میافتند. سختی زندگی باعث شد تا بچههای چمران هر کدام در گوشه ای از آمریکا مشغول به کار شوند و از تحصیلات عالی عقب بیافتند.
🔹بعد از شهادت چمران، هیچ خبری از زن و بچههایش نشد بجز اطلاعات پراکنده. به نظرم وزارت خارجه کشورمان در حق همسر اول و فرزندان چمران جفا کرد. پیگیری وضعیت و تامین معیشت آنها حداقل کاری بود که میتوانست انجام دهد. برخی میگویند پروانه از دنیا رفته اما بچه ها ازدواج کردند و خود فرزنددار شدند.
🔹نمی دانم؛ شما را نمی دانم؛ من اما هر وقت بیاد این گوشه از داستان زندگی #شهید_چمران میافتم که چگونه مجبور شد بین "ایدئولوژی و مبارزه" با "عشق و خانواده" یکی را انتخاب کند و چه دردهای کشید ناخودآگاه به گریه میافتم، قلبم می سوزد و چشمانم دریا میشود.
🔹اگرچه چمران میان این سوز و دردها رشد و در آسمان عرفان پرواز کرد و به معشوق خود رسید اما ماها باید بدانیم چه خونهایی برای این انقلاب ریخته شده و چه عشقهایی از هم گسسته و چه خانوادههایی برای ادامه حیات مبارزه، متلاشی شده و چندصدهزار بچه در این راه یتیم شدند؟ ما چه کردیم و کجا ایستادهایم؟
پ.ن۱: کاش مستندسازان ما روی زندگی چمران خاصه وضعیت خانواده آمریکایی وی تحقیق و بررسی میکردند.
پ.ن۲: راستی شما اگر بودید ایدئولوژی و مبارزه را انتخاب می کردید یا عشق و خانواده را؟
✅ #داود_مدرسی_یان:
@mojekhabar1400