فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لینک کانال موج خبر
sapp.ir/a0cdc1e392f1f8271eb9f61437decbd4a400bfa6
ایتا
eitaa.com/mojekhabar1400
لینک کانال موج خبر۳ در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/CsLr8TlMS1U21d3QnrEy5v
روبیکا:
https://rubika.ir/mojekhabar
👌دیدار مداحان با امام خامنه ای
جمعی از مداحان یکشنبه با رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت امام خامنه ای دیدار میکنند
🔹به مناسبت سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها، جمعی از مداحان اهلبیت علیهمالسلام با رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت امام خامنه ای مدظله العالی بهصورت حضوری دیدار خواهند کرد.
لینک کانال موج خبر
sapp.ir/a0cdc1e392f1f8271eb9f61437decbd4a400bfa6
ایتا
eitaa.com/mojekhabar1400
لینک کانال موج خبر۳ در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/CsLr8TlMS1U21d3QnrEy5v
روبیکا:
https://rubika.ir/mojekhabar
میانداری ایران در قرن جدید آسیایی (یادداشت روز)
1- «ایالات متحده آمریکا» و «اتحاد جماهیر شوروی»، 76 سال قبل با پیروزی در جنگ جهانی دوم، نظم جهانی تازهای را پایهگذاری کردند. ابرقدرت در این نظام دو قطبی، قدرت حاکم بر هر یک از دو قطب بود. آنها به مدت 46 سال همدیگر را مهار میکردند؛ اما هنگامی که شوروی در سال 1991 فروپاشید، یاغیگری آمریکا آغاز شد. از چکسلواکی و صربستان، تا اوکراین و گرجستان و قرقیزستان، با انقلاب رنگی یا مداخله نظامی، در برابر بلوک آمریکا سپر انداختند. ریاست گورباچف و سپس یلتسین موجب شد شوروی، از هم بپاشد و به روسیه ضعیف و فاقد اعتماد به نفس تبدیل شود. غرب تا پشت مرزهای روسیه پیش رفت و حتی پیگیر کودتای مخملی در مسکو و پکن بود. این پیشروی، استراتژیستهای آمریکایی را بر آن داشت تا در آستانه قرن 21، پروژههای تجاوزگرانهای مانند «قرن جدید آمریکایی»، «پایان تاریخ»، «جنگ تمدنها»، «جنگ جهانی چهارم» (طرح حمله به 24 کشور اسلامی)، «خاورمیانه جدید و تغییر نقشه آن» را در دولت بوش به اجرا بگذارند و سپس، نقشه «جنگ جهانی سوم» (جنگ نیابتی در عراق و سوریه) را در دولت اوباما عملیاتی کنند.
2- نقطه ثقل این تحرکات، غرب آسیا بود. آمریکا اگر کانون منابع طبیعی، و چهار راه ارتباطات جهانی را قبضه میکرد، میتوانست عرصه را برای رقبای شرقی و حتی غربی تنگ کند و کدخدای جهان شود.
نه روسیه و چین و نه هیچ کشور دیگری، جرأت مواجهه با این یاغیگری را نداشت. بیتردید، مقاومت حکیمانه ایران بود که جنگ ترکیبی آمریکا را به هزیمت کشاند. آمریکا برای «جنگ جهانی چهارم» و فقط در حوزه نظامی، 7 هزار میلیارد دلار خرج کرد. اما ایران، ترمز او را کشید. ما در این مواجهه تمدنی با تاختوتاز مغولوار، هرگز معطل همراهی هیچ دولتی نماندیم. اگر در برابر نقشههای شومی مانند «جنگ جهانی سوم و چهارم» قد علم کردیم و ورق را به نفع خود و ملتهای منطقه برگرداندیم، به تنهایی تصمیم گرفتیم و حال آنکه روسیه و چین و دیگران با وجود تهدید منافعشان، به دلایل مختلف منفعل بودند. جمهوری اسلامی بود که با وجود مهارت حریف، آمریکا را به نقطه «زوال راهبرد» رساند.
3- اوایل اردیبهشت 1400، گزارش سالانه «آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا» درباره چالشهای پیش رو منتشر شد: «ایران بهدلیل تواناییهای پیشرفته نظامی، شبکههای گسترده نیابتی و شرکا و تمایل به استفاده از زور علیه نیروهای آمریکایی، رقیب اصلی منافع ما در خاورمیانه است. هدف استراتژی امنیت ملی ایران، تضمین تداوم حاکمیتی، حفظ ثبات داخلی، تأمین موقعیت خود به عنوان قدرت مسلط منطقه و دستیابی به رونق اقتصادی است. تهران مجموعهای پیچیده از تواناییهای دیپلماتیک، نظامی و امنیتی را در اختیار دارد؛ برای دستیابی به اهداف، نیروهای نامتعارف و متعارف، شرکا و نیابتی را آموزش میدهد و میتواند هزینههای زیادی را به دشمنانش تحمیل کند. تهران در حال افزایش تعامل با شرکا و نیابتیها برای تضمین نفوذ طولانیمدت است. ایران استراتژیهای اقتصادی را برای دور زدن تحریمها با کشاندن آن به سراسر جهان اجرا کرده و به کاهش تعهدات برجامی ادامه میدهد. تهران از روابط خود برای به چالش کشیدن حضور ما در منطقه و تشویق به عقبنشینی استفاده کرده است. بزرگترین نیروی موشکی منطقه، قادر به موشکباران اهداف 2000 کیلومتری است و بارها اراده خود را در این باره نشان داده است. ایران به افزایش کُشندگی، پایداری و دقت انواع موشکها و تبدیل آنها به قارهپیما ادامه میدهد. ایران دائما از نیروی دریایی برای نظارت بر عملیات دریایی ما و متحدانمان استفاده میکند. ایران احتمالا طی سال آینده، با احیای اقدامات هستهای، حملات نیابتی و سایبری، به فشارهای ما پاسخ بدهد. پنتاگون با تهدید اطلاعاتی پیچیده از طرف تعداد فزاینده بازیگران رو به رو است. دشمنانی مثل چین، روسیه و ایران، بخش عمده این تهدید هستند».
4- عجیب نیست که باراک اوباما در کتاب خود (یک سرزمین موعود) درباره ایران نوشت «در دوران زمامداری، گاهی سناریوهای مختلف مناقشه با ایران را شبیهسازی میکردیم و من همیشه از آن جلسات، غمگین خارج میشدم؛ چون میفهمیدم که اگر جنگ علیه ایران ضرورت یابد، تقریبا همه چیزهایی که میکوشیدم برای آمریکا محقق کنم، نابود میشد». یا اینکه؛ «در سال 2011 گزینههای ما در سوریه، به شکل دردناکی بسیار محدود بود. این کشور از سوی روسیه، ایران و حزب الله حفاظت میشد». ضربهای که آمریکا میخواست با راهانداختن چند جنگ به ایران بزند و گریبان خودش را گرفت، چیزی نبود که بخواهد با برجام جایگزین شود. آمریکا، برجام را نه مسیر تنشزدایی، بلکه اسب تروای رخنه در قدرت ایران میدانست. آنها در حالی به کمک فضا سازی غربگرایان، برجام را روی میز گذاشتند، که یقین داشتند تحریمها در حال فروپاشی است. جان کری 6 فروردین
94 گفت: «شکست مذاکرات، موجب فروپاشی رژیم تحریمها خواهد شد. تحريمها نمیتواند مانع ایران شود، طرفهای ديگر مذاکرات هم از تحريم دست خواهند کشيد و به ما میگويند شما کار خود را بکنید، ما هم کار خود را میکنیم». وندی شرمن هم 9 آبان 94 در کالج دارموت تایید کرد: «به هنگام مذاکره با ایران، نشانههای فروپاشی تحریمها آشکار شده بود و فکر نمیکنم برقرار میماند. ما شاهد نشانههایی از شکاف بر سر تحریم، به ویژه درباره واردات نفت از ایران بودیم». برجام، نقطه پایان بر زیادهخواهی آمریکا نمیگذاشت، بلکه استخوانی لای زخم و گروگانی برای طلبکاری جدید بود. به این معنا، خروج گستاخانه ترامپ، تله را به هم زد. تیم ترامپ با مشاهده رویکرد منفعلانه برخی مدیران ما، تصور کرده بود میتواند به واسطه حداکثری کردن فشار، ایران را زودتر از پا درآورد. مشوّق او در این گستاخی، تضمینی بود که فدریکا موگرینی گرفته بود: «من از روحانی ضمانت گرفتم که حتی در صورت خروج آمریکا از برجام و بازگرداندن تحریمها، به برجام پایبند بماند»!
5- خطای محاسباتی و شتابزدگی ترامپ، پروژه برجامیزاسیون را بههم ریخت. «ویلیام برنز» که در گذشته، معاونت وزارت خارجه و هدایت بخشی از مذاکرات با ایران را بر عهده داشته، در دولت بایدن به ریاست سازمان سیا رسید. او مدتها قبل از ریاست سیا، به سیانان گفت: «سیاست فشار حداکثری، قماری پرریسک است. این رویکرد، خسارت زیادی دارد؛ از جمله تعمیق شکاف با متحدان. همچنین به مرور، تحریم را به عنوان ابزار دیپلماسی آمریکا تضعیف میکند. با این روند ممکن است روزی شاهد آن باشیم که نه تنها روسیه و چین، بلکه دوستان اروپایی هم برای کاهش آسیبپذیری در برابر تحریم گام بر میدارند». او همچنین گفته بود: «خروج از برجام در بلندمدت، تأثیر تحریمهای یک جانبه را کاهش میدهد. پس از 5 یا 10 سال بیدار خواهیم شد و همان طور که وزیر خارجه آلمان هم گفت، شاهد کشورهای زیادی خواهیم بود که دنبال راههایی برای عبور از فشار مالی آمریکا هستند».
6- اما این سخنان و مشابه آن از سوی بایدن در نکوهش فشار حداکثری، مربوط به قبل از ریاست بود. برنز سال گذشته در نشست سنا که به بررسی صلاحیت او برای ریاست سیا اختصاص داشت، ضمن عبور از برجام گفت «نظر من همیشه این بوده که باید راهبردی جامع و فراتر در قبال ایران داشته باشیم که جلوگیری از برنامه هستهای فقط یکی از ابعاد آن است. این راهبرد باید با ساخت موشک بالستیک و اقدامات بیثباتکننده ایران در منطقه مقابله کند. حتی اگر ایران به پایبندی به برجام برگردد، لازم است چارچوبی برای ایجاد محدودیتهای قویتر و طولانیتر هستهای و رسیدگی به سایر اقدامات تهدیدآمیز آن داشته باشیم. این هدف در حرف آسانتر از عمل است، اما راهبرد ما باید همین باشد». ادامه سیاست احمقانه ترامپ در دولت بایدن، سند دیگری بر این مدعاست که هیئت حاکمه آمریکا به مرحله «زوال راهبرد»
- به عنوان مقدمه زوال امپراتوری- رسیده است.
7- ویلیام برنز در همان نشست سنا، درباره چالشهای پیشرو گفته بود: «وضعیت دنیا، بسیار پیچیده و رقابت محور شده. تهدیدهای آشنا کماکان حضور دارند؛ از تروریسم تا اشاعه هستهای، روسیه، کره شمالی و ایران. چین هم یکی از بزرگترین چالشهای ما محسوب میشود». بر این مبنا، تعاملات راهبردی در جهان فراغرب، حکم مرگ و زندگی را برای آمریکا دارد. اخبار مربوط به تضعیف آمریکا و انتقال قدرت از غرب به شرق، واقعیتی انکارناپذیر است و پیاپی بر زبان سیاستمداران غربی جاری میشود، ولو محافل غربگرا را دچار حملات عصبی کند: «فدریکا موگرینی: قدرت رهبری آمریکا در حال زوال، و قدرتش در حال کاهش است. من هرگز آمریکا را تا این حد قطبی شده ندیده بودم. آمریکا در درون منسجم نیست».
«نیکولا سارکوزی: محور جهان در حال عبور از غرب، به شرق یعنی آسیاست. ما در گذشته بر جهان تسلط داشتیم، اما حالا به هیچ وجه مسلط نیستیم. روی کارآمدن فردی مانند ترامپ که باور کردنی نبود، نشانه وخامت شرایط غرب بود، نه علت آن». «جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: تحلیلگران از مدتها پیش درباره پایان نظم تحت رهبری آمریکا و ظهور قرن آسیایی سخن گفتهاند. این اتفاق، پیش چشم ما در حال وقوع است. شیوع بیماری کرونا، نقطه عطفی برای تغییر موازنه قدرت، از غرب به شرق است». «ولفگانگ ایشینگر رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ: جهان در حال عبور از غرب به عصر پساغرب است. کاهش نفوذ اروپا و آمریکا، زمینه را برای کشورهای دیگر فراهم کرده تا نظم جدیدی را شکل دهند. بازیگران غیرغربی، امور بین المللی را شکل میدهند. برخی از اساسی ترین ارکان غرب و نظم جهانی، تضعیف شده. ناکامی در پاسخ به درگیری سوریه و اوکراین، ضعف ما را آشکار، و زمینه را برای پُر کردن خلأ توسط ایران و روسیه فراهم کرد».
8- کشورهای قدرتمندی که منافع شان مورد تهدید آمریکا و غر
ب بوده، طبیعی است که به تعاملات اقتصادی، سیاسی، امنیتی و نظامی روی آورند. و از آن طبیعیتر، خشم فزاینده آمریکا و غرب در قالب حملات رسانهای نیابتی به روابط «جهان فرا غرب» است. آنها میدانند که اگر این همکاریها عمق پیدا کند، مقاومت منطقهایِ بر پا شده از سوی ایران، ابعاد فرا منطقهای پیدا خواهد کرد و دیگر دولتها نیز تشویق به صیانت از منافع خود در برابر قلدری آمریکا خواهند شد. علت آتش بار سنگین رسانهای علیه همکاریهای راهبردی ایران با روسیه و چین، بر این مبنا قابل تحلیل است.
9- صاحب نظران بسیاری در دنیا اذعان دارند که اگر مقاومت موفق ایران در غرب آسیا نبود، آمریکا میتوانست چین و روسیه (و حتی متحدانی مثل فرانسه، آلمان، ژاپن، کره جنوبی و هند) را تحت فشار موثر قرار دهد. کاخ سفید با تسلط بر 60 درصد منابع انرژی جهان، میتوانست انتظارات خود را دیکته کند. فقط یک قدرت نوظهور بود که ترمز آمریکای یاغی را کشید و بدین معنا، بسیاری در شرق و غرب عالم، مدیون ایستادگی ایران هستند. ایران، ضمنا در حالی که جادههای ترانزیتی تهران- بغداد- دمشق- بیروت را تا کنار دریای مدیترانه امتداد میدهد، یا خطوط ترانزیت ریلی را فعالتر میکند، میتواند شمال و شرق آسیا را به غرب و جنوب متصل کند و امکان کم نظیری از مبادلات اقتصادی را فراهم سازد. دیپلماسی فعال و همهجانبه نظام، بسی فراتر از مهار تحریمهاست و میتواند ضمن شتاب بخشیدن به تحولات نظم جهانی، ایران را به میاندار اقتصاد منطقه تبدیل کند. به همین علت هم با بمباران تبلیغاتی کم سابقه مواجه است. این حجم از تقلّای دشمن و پادوهای آن-تفالههای آمریکا به تعبیر حضرت امام (ره)- از درستی مسیر حکایت دارد و خبر از پیروزیهای بزرگ در آینده میدهد.
محمد ایمانی
لینک کانال موج خبر
sapp.ir/a0cdc1e392f1f8271eb9f61437decbd4a400bfa6
ایتا
eitaa.com/mojekhabar1400
لینک کانال موج خبر۳ در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/CsLr8TlMS1U21d3QnrEy5v
روبیکا:
https://rubika.ir/mojekhabar
🔴مسلمانان یک صدا صلوات فرستادند
لینک کانال موج خبر
sapp.ir/a0cdc1e392f1f8271eb9f61437decbd4a400bfa6
ایتا
eitaa.com/mojekhabar1400
لینک کانال موج خبر۳ در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/CsLr8TlMS1U21d3QnrEy5v
روبیکا:
https://rubika.ir/mojekhabar
♦️توهینهای بی شرمانهی یک دلقک به رئیس جمهور منتخب مردم!
▪️این دلقک که اسمش زینب موسوی هست، توسط صداوسیما و برنامه خندوانه به مردم معرفی شده است!
لینک کانال موج خبر
sapp.ir/a0cdc1e392f1f8271eb9f61437decbd4a400bfa6
ایتا
eitaa.com/mojekhabar1400
لینک کانال موج خبر۳ در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/CsLr8TlMS1U21d3QnrEy5v
روبیکا:
https://rubika.ir/mojekhabar
♨️حضرت آیت الله جوادی آملی: اختلاسهای میلیاردی از افراد عادی ساخته نیست
بر همگان واجب است که این مملکت را با کرامت اداره کنند
🔻آیت الله جوادی آملی در دیدار با رئیس کل بانک مرکزی: در اسلام، از «مال» به ستون فقرات یک ملت تعبیر شده، چرا که گاهی مشکلات اقتصادی باعث میشود حتی یک حکومت بزرگ سقوط کند.
🔹در بیان قرآن کریم، مال عامل قیام یک ملت است اگر ملت بخواهد بایستد باید جیبش پر باشد، فقیر به معنای ندار نیست! بلکه کسی است که ستون فقراتش شکسته است، کسی که ستون فقراتش شکسته است حرف شنوی از حکومت ندارد.
🔹بانک مرکزی وظیفه بسیار سنگینی دارد، از کارهای اصلی بانک مرکزی این باشد که دست قانون دانانی که قانون را دور میزنند از ذخایر بانک مرکزی کوتاه کند.
🔹اختلاسهای میلیاردی از افراد عادی ساخته نیست، این اختلاسها با قلم افراد صورت میگیرد نه با زور اسلحه. لذا در خصوص اختلاسهای صورت گرفته نیز، بررسی و آسیب شناسی شود که چگونه افرادی توانستند حق را باطل کنند و اختلاس صورت بگیرد.
❇️ دست قانوندانانی که قانون را دور میزنند از ذخایر بانک مرکزی کوتاه شود
بانکمرکزی وظیفه بسیار سنگینی دارد، از کارهای اصلی بانک مرکزی این باشد که دست قانون دانانی که قانون را دور میزنند از ذخایر بانک مرکزی کوتاه کند؛ اختلاسهای میلیاردی از افراد عادی ساخته نیست، این اختلاسها با قلم افراد صورت میگیرد نه با زور اسلحه.
❇️ دریافت سودهای غیرمشروع و جریمههای دیرکرد نامشروع از شبکه بانکی حذف شود
🔻حضرتآیتالله علویگرگانی در دیدار صالحآبادی، رئیس بانک مرکزی:
◻️ مردم در اضطراب و ناراحتی به سر میبرند و از نوسانات قیمتی در بازار گلایه مند هستند لذا باید تلاش کنید که ارز و قیمتها در بازار به ثبات کافی برسد و از این نابسامانیها عبور کنیم.
🔻حضرت آیتالله نوری همدانی امروز در دیدار رئیس بانک مرکزی:
❇️ بارها گفتهایم که دیرکرد نوعی ربا بوده و حرام است
◻️ قرآن دو گناه را بسیار نکوهش فرموده، نخست پذیرش #ذلت و قبول سلطه استکبار و دوم #ربا؛ چراکه بر اثر این دو گناه #کرامت انسانها از بین میرود و سبب ایجاد فقر در جامعه میگردد از این رو در تدوین قوانین بانکی باید دستورات و موازین اسلامی به دقت مورد توجه قرار بگیرد.
◻️پول گرفتن برای تأخیر ادای قرض، حرام است، ولی متأسفانه این مشکل در بانکها معمول است.
بارها گفتهایم که #دیرکرد نوعی ربا بوده و حرام است، بنده تا ریشه کنی ربا در این کشور برای تذکر دادن در هر زمانی مصمم هستم و به رؤسای قبلی بانک مرکزی هم گفتهام.
◻️نگاه اسلام به مسائل اقتصادی بر حول محور تولید و اشتغال میباشد، تقویت بنیه اقتصادی و خودکفایی کشور تنها در سایه رشد و شکوفایی صنعت، تجارت و کشاورزی ممکن میباشد از این رو لازم است به این موضوعات توجه ویژهای داشته باشید.
◻️ مشی اول بانکها سپردن سرمایه به دست افراد با تجربه و متعهدی باشد که با ایجاد زمینههای تولید، کار آفرینی و اشتغال زایی به وجود بیاورند.
ارزش پول ملی ما در مقایسه با بسیاری از کشورهای پایین است، ما باید اشکالات موجود در این زمینه را رفع کنیم.
🔻حضرت آیتالله سبحانی در دیدار رئیس بانک مرکزی:
❇️ بانکداری اسلامی محقق شود
◻️ بانکها امانتدار مردم باشند. همه باید کمک کنند تا بانکداری اسلامی که به نفع مردم است در دوره جدید محقق شود. بانکداری اسلامی و ضوابط و قواعد آن باید به تدریج گسترش پیدا کند.
در فعالیتهای بانکی نیز، باید کارمزد واقعی در نظام بانکی مبنای کار باشد.
لینک کانال موج خبر
sapp.ir/a0cdc1e392f1f8271eb9f61437decbd4a400bfa6
ایتا
eitaa.com/mojekhabar1400
لینک کانال موج خبر۳ در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/CsLr8TlMS1U21d3QnrEy5v
روبیکا:
https://rubika.ir/mojekhabar
🔰 در پاسخ به جناب استاد محقق داماد که دخالت حوزه در سیاست را باعث لکه دار شدن دامن حوزه و دین دانسته است
باید گفت:
✳️ رسالت حوزه های علمیه و روحانیت و علما در امتداد حرکت انبیای الهی است که العلما ورثه الانبیا
اینکه حوزه علمیه مورد نظر ایشان در این عصر فقط بخش کوچکی از نیازهای جزئی و فردی انسان را بدون توجه به سایر ابعاد آن تامین کند مورد پذیرش جامعه نیست!
حوزه و روحانیتی که خود را از کانون تحولات و نیازها و عوامل تحولی جامعه دور کند و کاری به سیاست و اقتصاد و فرهنگ و چالش های جامعه نداشته باشد سرنوشتی بهتر از کلیسا پیدا نخواهد کرد!!
💠 درحالی که انبیای الهی که سردمداران دین و دیانت هستند خود را به دلِ مسائل و چالش ها میزدند و با سیستم و ساختارهای سیاسی اجتماعی اقتصادی طاغوت ها درگیر می شدند و بحران ها را اداره می کردند.
اینکه نظام سنتی حوزه مورد نظر ایشان توان پاسخگویی به این مسائل را ندارد البته حرف دیگری است که از لزوم این رسالت چیزی نمی کاهد!
⚠️ شاید آقایان دنبال حوزه ای می گردند که فقط در گوشه ای به دروس خود مشغول باشد تا از تقدّس آن کم نشود.
اگر این گونه بود خون هیچ پیامبر و امامی ریخته نمیشد!!
✍ محمد تقی احمدی پرتو
لینک کانال موج خبر
sapp.ir/a0cdc1e392f1f8271eb9f61437decbd4a400bfa6
ایتا
eitaa.com/mojekhabar1400
لینک کانال موج خبر۳ در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/CsLr8TlMS1U21d3QnrEy5v
روبیکا:
https://rubika.ir/mojekhabar
◾️دکه نشریات امروز شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۰
لینک کانال موج خبر
sapp.ir/a0cdc1e392f1f8271eb9f61437decbd4a400bfa6
ایتا
eitaa.com/mojekhabar1400
لینک کانال موج خبر۳ در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/CsLr8TlMS1U21d3QnrEy5v
روبیکا:
https://rubika.ir/mojekhabar
شفافیت عملکرد نمایندگان و مجلس شورای اسلامی
خلاصه :
شفافیت به عنوان یکی از رویکردهای افزایش کارامدی و بهره وری، کاهش هزینه ها، مبارزه با فساد و یکی از اصول حکمرانی خوب، دارای اصول، قواعد و سرفصل های متعددی است که ابعاد، شاخص ها و سیاست های مختلفی را در نهادهای حکومتی شامل می شود. بنابراین ایجاد شفافیت بهینه و کارامد، مستلزم شناخت شاخص های آن در هریک از دستگاه ها است.
به همین خاطر و در راستای سلسله گزارش های مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی حول محور شفافیت، پس از بررسی موضوع شفافیت آرای نمایندگان پارلمان، با نگرشی وسیع تر و با رویکردی تکاملی به شناسایی شاخص ها و نحوه ارتقای شفافیت عملکرد مجلس پرداخته شده است. در این راستا، تجربیات پارلمان سایر کشورها و سازگاری سیاست های ارتقای شفافیت آنها با ساختار قانونی و نهادی مجلس شورای اسلامی ایران مورد بررسی قرار گرفت، چراکه در ادبیات موضوع و براساس مطالعات تطبیقی، اجرای سیاست های شفاف سازی، می تواند موجبات مشارکت بیشتر نخبگان و آحاد جامعه در فرایندهای تصمیم گیری و اجرایی کشور را فراهم آورد. گزارش حاضر با تمرکز بر مفهوم «شفافیت پارلمانی»، ارائه اطلاعات پارلمانی به صورت دقیق و با فرمت های استاندارد را مورد تأکید قرار داده است و با بررسی محورهای شفافیت از منظر «بیانیه شفافیت پارلمانی» و مطالعه مدل های «شفافیت پارلمانی مؤسسه ملی دمکراتیک»، درباره شاخص ها و جنبه های مختلف شفافیت در مجلس بحث کرده است. در ادامه ، گزارش به ارائه تعریفی از نظارت، شفافیت و همچنین پیامدها و آثار شفافیت پارلمانی می پردازد و 7 بخش و حوزه اصلی را جهت رصد شفافیت عملکرد مجلس شورای اسلامی احصا می کند:
1. صحن علنی،
2. کمیسیون های تخصصی، ویژه یا مشترک،
3. امور نمایندگان و عملکرد نماینده،
4. امور اداری مجلس،
5. نهادهای تابعه و زیرمجموعه مجلس شورای اسلامی (دیوان محاسبات کل کشور، مرکز پژوهش های مجلس و کتابخانه و موزه و مرکز اسناد)،
6. هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان،
7. فراکسیون ها.
اما از آنجا که پیمودن مسیر شفافیت در مجلس شورای اسلامی، با موانع ساختاری و غیرساختاری زیادی روبه رو است، صرف معرفی شاخص های شفافیت، تحقق این مهم را اجرایی و عملیاتی نخواهد ساخت. لذا در انتهای گزارش پیشنهادهایی جهت شفاف سازی این نهاد کلیدی کشور، تحت عنوان توصیه های سیاستی ارائه شده است. با توجه به آنکه تحقق تمامی شاخص های شفافیت پارلمانی تغییری بنیادین در نحوه حکمرانی کشور محسوب می شود، این مهم باید به صورت مرحله ای و گام به گام انجام شده تا زمینه ایجاد شفافیت ایدئال فراهم شود. بنابراین در پایان گزارش جهت تعیین گام نخست شفاف سازی اطلاعات پارلمانی، برخی از شاخص های با اولویت بالاتر نیز مطرح شده است.
لینک کانال موج خبر
sapp.ir/a0cdc1e392f1f8271eb9f61437decbd4a400bfa6
ایتا
eitaa.com/mojekhabar1400
لینک کانال موج خبر۳ در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/CsLr8TlMS1U21d3QnrEy5v
روبیکا:
https://rubika.ir/mojekhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با دیدن این کلیپ متوجه میشویم اصلاح طلبان همیشه میخواستند ایران را وادار به عملی کنند که ایران در مقابل امریکا شکست بخوردو به خیال خام خودشان مملکت از دست رهبر ونیروهای انقلابی خارج شود ودر ید قدرت کامل انها بیافتد
لینک کانال موج خبر
sapp.ir/a0cdc1e392f1f8271eb9f61437decbd4a400bfa6
ایتا
eitaa.com/mojekhabar1400
لینک کانال موج خبر۳ در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/CsLr8TlMS1U21d3QnrEy5v
روبیکا:
https://rubika.ir/mojekhabar
🏵☘
*🌺 روز مادرمبارک*
*🌺رهبرمعظم انقلاب: بايد كاری کنیم که بچهها دست مادر را حتما ببوسند.*
🌻یا فاطمه ای منشاء خیر و برکات
🌻مهر تو بود قبولی صوم و صلات
🌻فرموده نبی خدا گناهش بخشد
🌻هرکس که برای تو فرستد صلوات
*اللّهم صلِ علی محمد و آل محمد و عجّل فرجهم*
🌺السلام علیکِ یا فاطمه الزهرا سلام الله علیها
*🌺مادران آسمانی همان شیرزنانی هستند که با خونِ فرزندانانشان، کشورمان را بیمه کردند.*
لینک کانال موج خبر
sapp.ir/a0cdc1e392f1f8271eb9f61437decbd4a400bfa6
ایتا
eitaa.com/mojekhabar1400
لینک کانال موج خبر۳ در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/CsLr8TlMS1U21d3QnrEy5v
روبیکا:
https://rubika.ir/mojekhabar
◾️شماره جدید نشریه خط حزب الله منتشر شد.
🌹 پایه بهشتی شدن انسانها...
👈🏼 مروری بر بیانات رهبر انقلاب درباره اهمیت نقش مادری به مناسبت سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها
▫️«خط حزب الله» به مناسبت فرارسیدن خجسته سالروز ولادت امابیها حضرت فاطمه زهرا(س)، روز زن و مادر در این گزیده بیانات ابعاد خانوادگی آن بانوی عظیم الشأن و جایگاه بیبدیل مادری را مرور میکند.
لینک کانال موج خبر
sapp.ir/a0cdc1e392f1f8271eb9f61437decbd4a400bfa6
ایتا
eitaa.com/mojekhabar1400
لینک کانال موج خبر۳ در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/CsLr8TlMS1U21d3QnrEy5v
روبیکا:
https://rubika.ir/mojekhabar