+نباید دل امام زمان(عج) را به درد بیاوریم. آرزویمان این است که این قابلیت را پیدا کنیم به خدمت حضرت برسیم و ایشان را زیارت کنیم، همۀ اینها درست است، اما کسانی در این زمینه موفقند که دل حضرت را به درد نمیآورند.
+ یکی از بزرگان میفرمود: "تو خودت را اصلاح کن، حضرت خودش نزد تو میآید، دیگر تو نمیخواهد به این در و آن در بزنی."، ما باید اینطور باشیم.
+ وقتی یک کودکی روی زمین میافتد و دستش خراشی برمیدارد ما چقدر ناراحت میشویم؟ به خدا قسم که امام زمان(عج) از یک گناه ما خیلی بیش از اینها ناراحت میشود؛ چون محبت ایشان به ما بسیار زیاد است.
+ما همیشه طوری عمل میکنیم که گویی بیصاحب هستیم، ما بیصاحب نیستیم و صاحب داریم، ما دلسوز داریم و زیر سایۀ او هستیم و تمام هستی ما بهنحوی از اوست؛ پس چرا غافلیم؟
+مرحوم آیتالله حاج آقا مجتبی تهرانی استاد اخلاق
#امام_زمان عجل الله تعالی فرجه
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 سپیدی پیشانی و زیرگلوی امام حسین(ع) جذب کننده است❗️
📌لذا وقتی راجع به حضرت زهرا(س) بحث کردم، در مسئلۀ علّت مبقیۀ دین، امام حسین(ع) مطرح شد. بقای دین از مسیر امام حسین(ع) _گفتارش و اعمالش_ بود. تنها مسئلۀ ارائۀ طریق نیست و به این معنا دستگیری است. روایتی را در بحارالانواراست، «رُوِيَ فِي بَعْضِ الْكُتُبِ الْمُعْتَبَرَةِ عَنِ الطَّبَرِيِّ»؛ بعضی از کتب معتبر از طبری نقل کردهاند.
🔻«عَنْ طَاوُسٍ الْيَمَانِيِّ»؛ میگوید: از طاووس یمانی نقل کرد: «أَنَّ الْحُسَيْنَ بْنَ عَلِيٍّ(ع) كَانَ إِذَا جَلَسَ فِي الْمَكَانِ الْمُظْلِمِ يَهْتَدِي إِلَيْهِ النَّاسُ»1️⃣؛ وقتی امام حسین(ع) در یک محل تاریکی مینشست، مردم را به سوی خودش جلب میکرد.
📌خوب دقّت کنید دارد: «بِبَيَاضِ جَبِينِهِ وَ نَحْرِهِ»؛ به سپیدی پیشانی و زیرگلویش. وقتی در یک جای تاریک مینشست، با سپیدی پیشانی و زیر گلویش مردم را به سوی خود جلب میکرد. «یَهتَدِی» هم در روایت آمده و مسئلۀ هدایت است.
🔻 از مسائلی که در ارتباط با امام حسین(ع) است، مسئله اینطور به ذهن میآید که ایشان جالب توجّه است و همین موجب میشود که به خودش جذب میکند. یک امری در ارتباط با پیشانی امام حسین(ع) و زیر گلوی امام حسین(ع) بوده است.
1️⃣بحارالأنوار، ج 44، ص189
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_آزمایش_الهی
📕 #نقش_طاعات_و_عبادات_در_امتحان_الهی
🏷 جلسه نهم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 سرِّ جذب سپیدی پیشانی و زیرگلوی امامحسین(ع) ❗️
📌اگر کسی به تاریخ مراجعه کند، میبیند: در روز عاشورا، اوّلین ضربۀ کاری که به امام حسین(ع) وارد شد، سنگی بود که به پیشانی او خورد. آخرین ضربه، ضربهای بود که به گلویش وارد شد. قرنهاست همین مطلب گفته میشود و مجالس به نامش منعقد می شود و جذب میکند. در تاریکیها، همین جلب میکند و انسان را میکِشد.
📌این معنا را خود ما هم میبینیم و مشهود است که مجالس به نام امام حسین(ع) چقدر جاذب و جالب است. این جذبهها انقلاب درونی درست میکند. یک انسان برتر، حضور شخصی لازم ندارد برای اینکه ایصال به مطلوب بکند. بدون حضور ظاهری هم میکِشد. کشش امام حسین(ع)، قوی است.
📌 در این جهت به خصوص نسبتبه آلودهها کشش دارد. احیای نفوس مؤمنین به هدایت امام حسین(ع) است. زیر سایۀ همین هدایت امام حسین(ع) و از مسیر اوست که دین باقی مانده است. اگر امام حسین(ع) نبود، این مسیر و مجری نبود. الآن هم از اسلام خبری نبود.
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_آزمایش_الهی
📕 #نقش_طاعات_و_عبادات_در_امتحان_الهی
🏷 جلسه نهم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
◾️داستان دوست داشتن!!!
🔻رُوِیَ اَنَّهُ قالَ رجُلٌ لِعَلیِّ ابنِ الحُسینِ عَلَیهِمَا السَّلامُ :
«إِنِّي لَأُحِبُّكَ فِي اللَّهِ حُبّاً شَدِيداً فَنَكَسَ (ع) رَأسَهُ ثُمَّ قَالَ اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ أَنْ أُحَبَّ فِيكَ وَ أَنْتَ لِي مُبْغِضٌ ثُمَّ قَالَ لَهُ أُحِبُّكَ لِلَّذِي تُحِبُّنِي فِيهِ.»
ترجمه: من شما را به خاطر خدا بسیار دوست دارم. حضرت سر مبارک خود را به زیر انداخت، آن گاه فرمودند: خدایا من به تو پناه میبرم از این که مرا به خاطر تو دوست داشته باشند؛ ولی تو خودت نسبت به من خشمگین باشی. من تو را به خاطر آن چه به خاطر آن مرا دوست دارد، دوست دارم.
🔰شرح: در روایتی دارد: شخصی آمد خدمت زین العابدین صلوات الله علیه، به حضرت عرض کرد به این که: من شما را دوست میدارم برای خدا و دوستی شدید؛ یعنی خیلی دوستتان دارم.
📌 «جاءَ رجُلٌ لِعَلیِّ ابنِ الحُسینِ عَلَیهِمَا السَّلامُ قالَ: اِنّي لَاُحِبُّکَ فِی اللهِ حُبّاً شَدِیداً»؛ من خیلی شما را دوست میدارم؛ اما برای خدا دوست میدارم. دارد در روایت: «فَنَكَسَ عَلَیهِ السَّلامُ رَأْسَهُ»؛ وقتی که این را گفت، حضرت، سرش را انداخت پایین.«نَكَسَ» یعنی سرش را انداخت پایین. معلوم میشود، یک قدری تأمل کردند؛
📌 چون دارد: « ثُمَّ قَالَ» سرش را انداخت پایین بعد حضرت این جملات را فرمود: «اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ» خدایا پناه به تو میبرم. «أَنْ أُحَبَّ فِيكَ»؛ من را دوست بدارند برای خاطر تو. «وَ أَنْتَ لِي مُبْغِضٌ»؛ مردم من را برای خاطر تو دوست بدارند؛ اما تو نسبت به من خشمگین باشی. خیلی جمله مهم است. «ثُمَّ قَالَ لَهُ»؛ پس حضرت رو کرد بهش،
📌 فرمود این جمله را: «أُحِبُّكَ لِلَّذِي تُحِبُّنِي فِيهِ»؛ من هم تو را دوست میدارم برای آن موجودی که تو برای خاطر او، من را دوست میداری . حالا، دو تا مطلب را من میخواستم بگویم، از توی این روایت. اوّل: و او این است که دوستیها باید بر محور خدا باشد؛ یعنی آدم کسی را دوست میدارد، برای خاطر خدا دوستش بدارد.
📌 البته ما روایات زیاد داریم: حُبِّ فِی الله، بُغضِ فِی الله. خیلی روایات داریم که دوستیها بر محور خدا باشد، اگر انسان کسی را علاقمند است بهش.
📌مطلب دوّم: که میخواهم روی این تکیه کنم، روایات زیاد داریم؛ که تو این روایت هست که نکتۀ اساسیاش این بود: وای از آن روزی که مردم به عنوان این که من متدیّنم، همچین سادهاش کنم، مرا دوست بدارند؛ یعنی برای خاطر خدا. متدیّن یعنی برای خدا، دیگر که تعارف نداریم، هان؟!. برای این که مرا متدیّن میداند، مرا دوست بدارند؛ اما چی؟! من نعوذبالله، خلاف کار باشم عندالله.
📌میفهمی چه میخواهم بگویم؟! بینی و بین الله. آنها برای خاطر خدا، من را دوست میدارند و حال این که من نعوذبالله، خلاف کارم عندالله؛ یعنی مراعات احکا م شرعیه را،هان؟!، نمیکنم، فهمیدی؟ آن ها میگویند: آدم متشّرع خوبی است؛ ولی من کارهای خلاف شرع میکنم. همچین سادهاش کردم.
📌 آن چه مهم بود در روایت، این بود. که حضرت روی او تکیه کرد. حضرت رو آن تکیه کرد، ها! شد؟! آن برگشت گفت: من شما را خیلی دوست میدارم، برای خاطر خدا هم دوستتان دارم. سرش را انداخت پایین، فکر کرد، سرا بلند کرد، گفت: خدا! پناه به تو میبرم که مردم من را برای خاطر تو دوست بدارند؛ ولی من چی باشم؟پیش تو، من مغبوض باشم؛ ولی تو من را دوست نداری؛ بلکه چی؟ مورد خشم تو باشم. برای چی؟ مگر خدا به کسی بیجهت خشمگین میشود؟
📌 هان! برای خلاف کاری، خطا، توجّه کنید، چه عرض کردم. آن وقت بعد در جواب بهش فرمودند: به اینکه من هم تو را دوست میدارم برای همان موجودی که تو مرا برای او دوست میداری؛ یعنی من هم تو را برای خاطر خدا دوست میدارم.
1- تحف العقول،صفحه 282 - بحار جلد 75، صفحه140
وَ قَالَ لَهُ رَجُل إِنِّي لَأُحِبُّكَ فِي اللَّهِ حُبّاً شَدِيداً فَنَكَسَ(ع)رَأْسَهُ ثُمَّ قَالَ اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ أَنْ أُحَبَ فِيكَ وَ أَنْتَ لِي مُبْغِضٌ ثُمَّ قَالَ لَهُ أُحِبُّكَ لِلَّذِي تُحِبُّنِي فِيهِ.
〰️〰️〰️〰️〰️
شرح حدیث
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍جوانی دوران پاکی روح❗️
📌 حضرت علی(علیه السلام ) در هنگام مراجعت از صفّین، در نامه ای به امام حسن(علیه السلام ) می فرمایند: من در جوانی به ادب کردن تو مبادرت ورزیدم. 1️⃣
🔻 چرا که انسان تا زمانی كه جوان است و هنوز آلوده نشده و بذر این شجرۀ خبیثه در درون او ریشه نكرده، میتواند به راحتی از حدود الهی حفاظت کند؛ هرچند که این حفاظت مستلزم نوعی مراقبت است، ولی این مراقبت نسبت به موقعیت های دیگر، راحت تر صورت می گیرد.
1️⃣ «فَبَادَرْتُكَ بِالْأَدَبِ قَبْلَ أَنْ يَقْسُوَ قَلْبُكَ وَ يَشْتَغِلَ لُبُّكَ». بحارالأنوار، ج1، ص223
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_ادب_الهی
📗 #کتاب_تأدیب_نفس
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
🔻🔻
#روز_جوان
#میلاد_حضرت_علی_اکبر علیه السلام مبارک باد
🔻🔻🔻
﷽
📍 نقش هدایتی و احیای نفوس در مجالس امام حسین(ع) ❗️
📌 لذا گاهی به دوستانم میگویم که بدانید مجالسی که به نام امام حسین(ع) است، نقش هدایتی و احیای نفوس دارد. به هر نحوی میتوانید نقشی در آنها داشته باشید.
📌آنچه میشود گفت، از نظر عمل برای انسان به صورت مسلّم مقبول است، همین عملی است که در مجالس امام حسین(ع) است. مطلب ظریفی است.
📌شرط قبولی عمل، مسئلۀ محبّت نسبت به اولیای خدا و پذیرش سرپرستی آنهاست. آن هم به جهت نقشی است که آنها در هدایتگری انسانها دارند. اگر انسان در این نقش کمک کند، چقدر بالاست! البته منظور این نیست که کار خاصّی انجام بدهد؛ و لو شده انسان، دوست، رفیق یا هر کسی را که بتواند، در این مسیر قرار بدهد «مَنْ أَحْيَا نَفْساً فَكَأَنَّما أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعاً»1️⃣.
📌 احیای نفس غیر احیای بدن است. احیای نفس در ارتباط با بُعد انسانیّت اوست. انسانی را نجات بدهد که نجات دادن، در این طریق قرار دادن است. چقدر عظمت دارد! در هر مجلس، محفل و رابطهای که در آن مسائل هدایتی مطرح است، اگر انسان بتواند نقش داشته باشد، بهترین عمل است.
📌 البته مخلصانه برای خدا باشد. میتواند این عمل مخلصانه را در قیامت برای خدا ارائه کرده و افتخار کند تا ناجی او باشد؛ چون کاری است که اولیای خدا میکردند.
1️⃣ هرکس یک نفر را زنده کند، مثل آن است که همۀ انسانها را زنده کرده است. الکافی، ج 4، ص57- بحارالأنوار، ج 93، ص170
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_آزمایش_الهی
📕 #نقش_طاعات_و_عبادات_در_امتحان_الهی
🏷 جلسه نهم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 شرافت ذاتی نیمه شعبان❗️
📌 اختصاص دارد برای اتصال، نیمه شعبان است.
نیمه شعبان. من نمیخواهم وارد شوم. از نظر موقعیت زمانی اینطور است که یک شرافت ذاتی دارد و یک شرافت ما میگوییم عرضی دارد.
شرافت ذاتی نیمه شعبان این همه ما روایات داریم.
🔻چه بسا اصلاً همین موجب بوده است که این ظرف زمانی اختصاص پیدا کرده است به آن مولود آن چنانی. مثل ظرف مکانی کعبه. خوب دقّت کنید آنجا یک شرافت ذاتی مکانی دارد کعبه.
🔻این موجب شده است که علی(علیهالسّلام) باید در این ظرف مکانی به دنیا بیایید. شرافت ذاتی مکانی موجب شده است که علی(علیهالسّلام) آنجا شریفترین موجودات حق ولیاللهاعظم. مال مکان.
🔻نیمه شعبان عین تقریباً میشود گفت کعبه است از نظر زمانی از نظر شرافتش شرافت ذاتی دارد این. و این موجب شده است که این ظرف باید انتخاب بشود از ظرف خداوند برای امام زمان(صلوات الله علیه).
〰️〰️〰️〰️〰️
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍دعای شب نیمه شعبان❗️
📌حجتالاسلام و المسلمین حاجحسین آقا تهرانی از مرحوم آیتالله حاج آقا مجتبی تهرانی نقل کردند که ایشان توصیه فرمودند
🔻 برای سلامتی و دفع بلا و گرفتاریدر شب نیمه شعبان بین نماز مغرب و عشا این دعا 21 مرتبه خوانده شود:
بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ
اَللّهُمَّ اِنَّکَ عَلِیمٌ حَلِیمٌ ذوُ اَنَاةٍ وَ لاَ طَاقَةَ لَنَا بِحُکْمِکَ یَااللهُ یَااللهُ یَااللهُ، اَلْاَمَانُ اَلْاَمَانُ اَلْاَمَانُ
مِنَ الطّٰاعُونِ وَ الْوَبَاءِ وَ مَوْتِ الْفُجْأةِ وَ سُوءِالْقَضَاءِ وَ شَمَاتَةِ الْأعْدَاءِ رَبَّنَا اکْشِفْ عَنَّا الْعَذَابَ إنّٰا مُوْمِنوُنَ إنّٰا مُوْقِنُون بِرَحمَتِکَ یَا اَرحَمَ الرّاحِمینَ. 1️⃣
خداوندا! همانا که تو دانا، شکیبا و بردبار هستی و ما تحمل حکم تو را نداریم. خداوندا، خداوندا، خداوندا، به تو پناه می برم، به تو پناه می برم، به تو پناه می برم از طاعون و وبا و مرگ ناگهانی و سرنوشت ناگوار ُ. پروردگارا! هر نوع گرفتاری را از ما دور ساز. به راستی که ما به تو ایمان و یقین داریم. به مهربانیت،ای مهربان ترین مهربانان.
1️⃣ عنوان الکلام مرحوم فشارکی، ص254
〰️〰️〰️〰️〰️
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
🔻🔻🔻
#امام_زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
#نیمه_شعبان
🔻🔻🔻
﷽
📍 شب نیمه شعبان یکی از بهترین شبها❗️
📌در امشب آزاد میشوند انسانها به عدد موهای بدن حیواناتی مثل شتر. ثبت میشود عمرها. تقسیم میشود ارزاق از سال به سال شروع کرد.
📌بعد گفت «یا محمد(صلّى اللَّه عليه وآله وسلّم) مَن اَحیاها بِتَکبیرٍ وَ تَسبیحٍ و تَحلیلٍ و دُعاءٍ و صَلاه و قَرائتٍ و تَطوع و اِستغفارٍ کانت الجنة لَه مَنزل و مُقیما»؛
📌در امشب اگر کسی ذکر الهی، تسبیح الهی ،تحلیل، دعا، تلاوت قرآن، نماز مستحبی، استغفار انجام بدهد جایگاه او، استراحتگاه او بهشت است. و غفران دارد نسبت به ماتقدم.
〰️〰️〰️〰️〰️
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
#امام_زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
#نیمه_شعبان
🔻🔻🔻
﷽
📍دعای شب نیمه شعبان❗️
📌حجتالاسلام و المسلمین حاجحسین آقا تهرانی از مرحوم آیتالله حاج آقا مجتبی تهرانی نقل کردند که ایشان توصیه فرمودند برای سلامتی و دفع بلا و گرفتاریدر شب نیمه شعبان بین نماز مغرب و عشا این دعا 21 مرتبه خوانده شود:
بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ
اَللّهُمَّ اِنَّکَ عَلِیمٌ حَلِیمٌ ذوُ اَنَاةٍ وَ لاَ طَاقَةَ لَنَا بِحُکْمِکَ یَااللهُ یَااللهُ یَااللهُ، اَلْاَمَانُ اَلْاَمَانُ اَلْاَمَانُ مِنَ الطّٰاعُونِ وَ الْوَبَاءِ وَ مَوْتِ الْفُجْأةِ وَ سُوءِالْقَضَاءِ وَ شَمَاتَةِ الْأعْدَاءِ رَبَّنَا اکْشِفْ عَنَّا الْعَذَابَ إنّٰا مُوْمِنوُنَ إنّٰا مُوْقِنُون بِرَحمَتِکَ یَا اَرحَمَ الرّاحِمینَ. 1️⃣
خداوندا! همانا که تو دانا، شکیبا و بردبار هستی و ما تحمل حکم تو را نداریم. خداوندا، خداوندا، خداوندا، به تو پناه می برم، به تو پناه می برم، به تو پناه می برم از طاعون و وبا و مرگ ناگهانی و سرنوشت ناگوار ُ. پروردگارا! هر نوع گرفتاری را از ما دور ساز. به راستی که ما به تو ایمان و یقین داریم. به مهربانیت،ای مهربان ترین مهربانان.
1️⃣ عنوان الکلام مرحوم فشارکی، ص254
〰️〰️〰️〰️〰️
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani