﷽
🔻حجت خدا در همه قرن ها ‼️
🔻رُوِیَ عَنِ الصّادِقِ عَلِیه السَّلامُ قالَ:
«الْحُجَّةُ قَبْلَ الْخَلْقِ وَ مَعَ الْخَلْقِ وَ بَعْدَ الْخَلْقِ».
ترجمه: امام صادق (عليه السّلام) فرمود: حجّت خدا پيش از خلق بوده و با خلق ميباشد و بعد از خلق هم باشد.
🔻روايت از ابان بن تغلب است . نقل میكند از امام صادق صلوات الله عليه، میگويد حضرت فرمودند: حجّت قبل از خلق است و با خلق است و بعد از خلق است. يعنی چه؟ من اين را میگويم روی جهتی است. در اينجا اين حجّتی كه گفته میشود در روايت .
📌میفرمايند كنايه از وجود مقدّس امام است و اشاره به اين جهت است كه اوّلين موجود قبل از آن كه دست خلقت خداوند متعال وارد شود به ايجاد ممكنات ، اوّل نور مقدّس امام را خلق كرده است قبل از همه. با توجّه به اينكه «كُلُّهُمْ نورٌ واحد». آن نور را . اوّل آنرا قبل از تمام موجودات و اين نور همينطور همراه اين موجودات هست. حالا سرّش را هم عرض میكنم و بعد از آنكه اين عالم باصطلاح اين نشئه ، به پايان میرسد باز هم آن نور هست. پايان پذير چیه؟ نيست، من دیگر بهتر از این نمیتوانستم بگویم این را.
🔻 من گفتم چرا حالا عرض میکنم. اين مربوط به نور مقدّس حجّت و امام است . از نظر خلقتش اين است. «الْحُجَّةُ قَبْلَ الْخَلْقِ وَ مَعَ الْخَلْقِ وَ بَعْدَ الْخَلْقِ». بروز و ظهور آنها در اين عالم، توجّه میکنید، آن وقت اين است كه میبينيد. فرض كنيد نيمه شعبان میگوئيد متولّد شد وجود مقدّس امام زمان صلوات الله عليه و الّا دست قدرت حق تعالی قبل از خلقت موجودات ، اين انوار مقدّسه را كه نور واحدند خلق كرده بود. بروز و ظهورش است در اين عالم، نيمه شعبان.
🔻 لذا من فقط اشاره میكنم چون اينجا جايش نيست. اين تعبيراتی را كه نقل میکنند و هست. «بِيُمْنِهِ رُزِقَ الْوَرَى وَ بِوُجُودِهِ ثَبَتَتِ الْأَرْضُ وَ السَّمَاءُ». يعنی اصلاً روح عالم امكان همينها هستند. يعنی روح حجّت است. روح عالم امكان است. شد؟! كه اگر روح نباشد،جسم از هم چیه؟! میپاشد، گوش کن!. روح ما كه برود ،بدن چه میشود؟ متلاشی میشود اصلاً، توجّه کنید! . آنگاه سرپا هستم كه اين روح سراسری چیه؟! باشد و اين كه به اين جسم من غذا میرسانم برای خاطر آن روح است، توجّه کردید؟! «بِيُمْنِهِ رُزِقَ الْوَرَى»، شد؟! به يُمن روح من است كه بقيه سلولهای بدن من چيه؟ تغذيه میشوند، فهمیدی؟! سلولها ،آنها هر كدام جان دارند برای خودشان . ندارند؟ دارند ديگر. امّا چيه؟ تحت سلطه آن روح سراسری من هستند. آنها هم كه تغذيه میشوند برای روح سراسری من است، شد؟!
🔻 تمام اين عالم كه اينها مرزوقاند من الله تعالی برای وجود مقدّس اوست كه روح سراسری عالم امكان است. «بِيُمْنِهِ رُزِقَ الْوَرَى وَ بِوُجُودِهِ ثَبَتَتِ الْأَرْضُ وَ السَّمَاءُ». كه نباشد از هم میپاشد مثل بدن .
📌 لذا میخواستم اين را عرض كنم ،نيمه شعبان روز بروز آن حجّت است ، نه روز نعوذ بالله خلقت و تولّد چی؟! آن حجّت باشد، توجّه کنید. والّا امام وجود مقدّسش قبل از خلقت بقيه چیه؟! ممكنات است.
كافی ج 1 ص177 – بحار الانوار ج 23 ص38
عَنْ أَبَانِ بْنِ تَغْلِبَ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ(ع) الْحُجَّةُ قَبْلَ الْخَلْقِ وَ مَعَ الْخَلْقِ وَ بَعْدَ الْخَلْقِ.
〰️〰️〰️〰️〰️
شرح حدیث
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
🔻🔻🔻🔻
#نوروز #لحظه_طلایی #عید_نوروز
🔻🔻🔻🔻
﷽
📍 در «نوروز» چه باید کرد؟❗️
«مرور ایّام»
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
🔷🔷🔷🔷
#عید_نوروز #نوروز
🔹در سالی که گذشت چه کردیم؟! الآن چه کنیم؟!
🔹علی (علیهالسلام) بعد از آنکه چند چیز برای روش تفکّر و محاسبه نسبت به گذشته آموخت فرمود: «مَا الَّذِي صَنَعْتِ فِيهِ»، به خود بگو: ای فلانی! در این روزی که گذشت و به عبارت دیگر قسمتی از وجود و هستیات در این عالم که از دست رفت چه کردی؟
🔹 «فَيَذْكُرُ مَا كَانَ مِنْهُ»، پس گذشته را یادآور شود، «فَإِنْ ذَكَرَ أَنَّهُ جَرَى مِنْهُ خَيْرٌ»، اگر به گذشته مراجعه کرد و دید آنچه که بر او گذشته خیر بوده است، «حَمِدَ اللَّهَ وَ كَبَّرَهُ عَلَى تَوْفِيقِهِ»، حمد خدا را به جا آورد و بگوید: «الحمد لله» و نسبت به این موفقیتی که خدا به او عنایت فرموده بگوید: «الله اکبر» و بداند این توفیق هم از خدا بوده است،
🔹«وَ إِنْ ذَكَرَ مَعْصِيَةً أَوْ تَقْصِيراً»، و اگر دید گناهی انجام داده و خطایی از او سر زده، «اسْتَغْفَرَ اللَّهَ»، از خدایش پوزش بخواهد و استغفار کند، «وَ عَزَمَ عَلَى تَرْكِ مُعَاوَدَتِهِ»، و تصمیم بگیرد که دیگر به آن گناه بازنگردد و آن را تکرار نکند.
اگر انسان بخواهد به معنای واقعی خودش را بسازد، یکی از راههای بزرگ برای سازندگی انسان توجّه به اعمال گذشته خود میباشد.
🔹خصوصاً از فرصتهایی که برای انسان پیدا میشود برای تنبّه و تذکّر خود و اینکه از خواب غفلت بیدار شود و نسبت به آینده تنظیم شود استفاده کند که یکی از این فرصتها پایان سالی است گذشت. امسال تمام شد و گذشت امّا ما چه کردیم؟
هستی و سرمایهای که از ما کاسته شد را در چه راهی و چگونه مصرف کردیم؟
انسان نسبت به اعمال یک سالهاش بیلان آخر سال عرضه کند.
🔹همان طور که علی (علیهالسلام) میفرماید این موجب میشود تا انسان نسبت به آیندهاش مراقب باشد. امیدوارم خداوند به ما توفیق عنایت کند تا از گذشتههای خود نسبت به آیندهمان عبرت بگیریم!
〰️〰️〰️〰️〰️
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
#عید_نوروز #نوروز
25.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
📍 در «نوروز» چه باید کرد؟❗️
«مرور ایّام»
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
#نوروز #عید_نوروز
🔻🔻🔻
﷽
📍 هر نوروزی در قیامت گواهی است بر اعمال انسان ❗️
📌امام صادق(علیهالسلام) به نقل از آبای گرامیشان در روایتی همه فهم، فرمودند: «مَا مِنْ يَوْمٍ يَأْتِي عَلَى ابْنِ آدَمَ إِلَّا قَالَ لَهُ ذَلِكَ الْيَوْمُ يَا ابْنَ آدَمَ أَنَا يَوْمٌ جَدِيدٌ»،
📌هیچ روزی نیست که بر فرزند آدم وارد میشود. مگر اینکه آن روز به او میگوید: من برای تو روزی نو و جدید هستم!
🔻«أَنَا يَوْمٌ جَدِيدٌ»، من نوروزم! من برای تو روز نویی هستم! «وَ أَنَا عَلَيْكَ شَهِيدٌ»، و من، یعنی زمان، نسبت به تو گواهی دهنده هستم! «فَافْعَلْ فِيَّ خَيْراً»، در من عمل خیر انجام بده، «وَ اعْمَلْ فِيَّ خَيْراً أَشْهَدْ لَكَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ فَإِنَّكَ لَنْ تَرَانِي بَعْدَهَا أَبَداً»1️⃣،
📌من در روز قیامت نسبت به اعمال تو شهادت میدهم و تو بعد از این هیچگاه مرا نخواهی دید مگر در روز قیامت. زمانها میگذرد و همه آنها برای انسان گواه هستند.
📌 اینطور نیست که ما فکر میکنیم! اعمال و کردار ما در زمان محو نمیشود، بلکه همه آنها ثبت میگردد. به تعبیراتی که در روایات آمده است توجّه کنید!
🔻 دارد که ایّام و روزها بر انسان شهادت میدهند و روز جدید که میآید زبان حالش با انسان این است که در من، عمل خیر انجام بده؛ چرا! که من در روز قیامت بر اعمال تو شهادت میدهم.
1️⃣ وسایل الشیعه، ج16، ص99
〰️〰️〰️〰️〰️
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 هر نوروزی در قیامت گواهی است بر اعمال انسان ❗️
📌امام صادق(علیهالسلام) به نقل از آبای گرامیشان در روایتی همه فهم، فرمودند: «مَا مِنْ يَوْمٍ يَأْتِي عَلَى ابْنِ آدَمَ إِلَّا قَالَ لَهُ ذَلِكَ الْيَوْمُ يَا ابْنَ آدَمَ أَنَا يَوْمٌ جَدِيدٌ»، هیچ روزی نیست که بر فرزند آدم وارد میشود. مگر اینکه آن روز به او میگوید: من برای تو روزی نو و جدید هستم!
«أَنَا يَوْمٌ جَدِيدٌ»، من نوروزم! من برای تو روز نویی هستم! «وَ أَنَا عَلَيْكَ شَهِيدٌ»، و من، یعنی زمان، نسبت به تو گواهی دهنده هستم! «فَافْعَلْ فِيَّ خَيْراً»، در من عمل خیر انجام بده، «وَ اعْمَلْ فِيَّ خَيْراً أَشْهَدْ لَكَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ فَإِنَّكَ لَنْ تَرَانِي بَعْدَهَا أَبَداً»1️⃣
، من در روز قیامت نسبت به اعمال تو شهادت میدهم و تو بعد از این هیچگاه مرا نخواهی دید مگر در روز قیامت. زمانها میگذرد و همه آنها برای انسان گواه هستند. اینطور نیست که ما فکر میکنیم! اعمال و کردار ما در زمان محو نمیشود، بلکه همه آنها ثبت میگردد.
به تعبیراتی که در روایات آمده است توجّه کنید! دارد که ایّام و روزها بر انسان شهادت میدهند و روز جدید که میآید زبان حالش با انسان این است که در من، عمل خیر انجام بده؛ چرا! که من در روز قیامت بر اعمال تو شهادت میدهم.
1️⃣ وسایل الشیعه، ج16، ص
99
〰️〰️〰️〰️〰️
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@agamojtabatehrani
﷽
📍 انسان تشکیلدهنده زمان است؛ هر روز از او کم میشود❗️
📌حتّی بالاتر از آن، ما خود تشکیل دهنده زمان هستیم. این طور نیست که ایّام بگذرد و من ثابت باشم، روز برود و من ساکن بمانم.
📌 ما انسانها تشکیل دهنده زمان هستیم. موجودات هستند که تشکیل دهنده زمان هستند. این نیست که روز بگذرد، ماه بگذرد، سال بگذرد، نه! بدانید این ما هستیم که میرویم و میگذریم و خواهیم گذشت.
از حسین بن علی(علیهماالسلام) منقول است که فرمودند: «یَابنَ آدَم اِنَّمَا اَنتَ ایّامٌ کُلَّمَا مَضی یَومٌ ذَهَبَ بَعضُکَ»1️⃣، ای انسان! ای فرزند آدم! تو روزگار هستی، «اِنَّمَا اَنتَ ایّامٌ»، تو خودت روزگار هستی، تو ایّام و روزها هستی، هر روزی که میگذرد مقداری از تو کاسته میشود. این طور نیست که تو ثابت باشی و روزگار بگذرد، تو ساکن باشی و او گذرا باشد.
هر روز که میگذرد مقداری از ما نیز میگذرد و از ما کاسته میشود، هر ماه و سالی که میگذرد یک ماه و سال نیز از ما کاسته میشود؛ یعنی هر روز و ماه و سالی که میگذرد، به همان میزان سرمایه و هستی انسان که عمر او است نیز خواهد گذشت. با گذشت روز و ماه و سال هستی ما هم میگذرد. 1️⃣ارشادالقلوب، ج1، ص40
〰️〰️〰️〰️〰️
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 پرسشهای خداوند در مورد هر روز❗️
📌خداوند سؤال میکند که این سرمایه را در چه راهی فانی کردی؟
🔻 «فَمَا الَّذِي عَمِلْتِ فِيهِ»، چه کاری در این روز انجام دادی؟
🔻 «أَ ذَكَرْتِ اللَّهَ أَمْ حَمِدْتِه»، آیا در این روز به یاد خدا بودی و او را حمد و ستایش کردی؟
🔻 «أَ قَضَيْتِ حَوَائِجَ مُؤْمِنٍ فِيهِ»، آیا در این روز خواسته و حاجت برادر ایمانیات را با این که قدرت داشتی برآورده کردی؟
🔻 «أَ نَفَّسْتِ عَنْهُ كَرْبَهُ»، آیا از گرفتاریهای او گره گشایی کردی؟
🔻«أَ حَفِظْتِيهِ بِظَهْرِ الْغَيْبِ فِي أَهْلِهِ وَ وُلْدِهِ»، آیا در غیاب برادر مؤمنت اخوّت اسلامی و ایمانی را نسبت به خاندان و فرزندش رعایت کردی
🔻 «أَ حَفِظْتِيهِ بَعْدَ الْمَوْتِ فِي مُخَلَّفِيهِ»، آیا بعد از مرگ او از این حریم ایمانی نسبت به بازماندگانش حراست و مراقبت کردی؟1️⃣
📌«أَ كَفَفْتِ عَنْ غِيبَةِ أَخٍ مُؤْمِنٍ»، آیا از غیبت کردن پشت سر برادر مؤمنت جلوگیری کردی؟
🔻 «أَعَنْتِ مُسْلِماً»2️⃣، آیا کمک کار برادر مسلمانت بودی؟
🔻 «مَا الَّذِي صَنَعْتِ فِيهِ»، در این روز چه کار کردی؟
علی(علیهالسلام) روش تفکّر در ایّام گذشته را بیان میفرماید. در روایات نسبت به هر روز چنین سفارشی وجود دارد. آیا ما هر روز یک چنین محاسبهای انجام میدهیم؟ یا حداقل هفتهای یکبار و یا ماهی یکبار مینشینیم فکر کنیم که چه کارهایی انجام دادهایم.
📌برخی از افراد برای امور مادّیشان دفتر روزانه و هفتگی دارند و راجع به آنچه که در آن با توجّه به فعّالیتهای آن روز یا آن هفته ثبت شده فکر میکنند. برخی هم دفتر سالانه دارند و در آخر سال بیلان کار خود را ارائه میدهند که در این سال چه کارهایی انجام دادهاند.
1️⃣تنها مسأله زنده بودن شخص نیست، انسان بعد از مرگ او نیز نسبت به این رابطه وظیفه دارد.
2️⃣وسایل الشیعه، ج16، ص98
〰️〰️〰️〰️〰️
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
🔰آماده ای ؟!
🔻اهل معرفت راجع به ماه شعبان یک تعبیری دارند و میگویند ماه شعبان منزلی از منازل عمر سالک الی الله است. یعنی ماه مبارک شعبان، فرصتی است برای او نسبت به سلوکش.
📌روایت از پیغمبر اکرم است که میفرماید «شَعبَانُ شَهرِی رَحِمَ اللَّهُ مَن أَعَانَنِی عَلَی شَهرِی». ماه شعبان ماه من است، رحمت خدا بر آن کسی باد که مرا نسبت به این ماه کمک کند.
اعمالی را برای این ماه مبارک سفارش و تأکید میکنند که سرآمد آن، عبارت از استغفار است که باید هر روز هفتاد مرتبه «أَستَغفِرُ اللَّهَ وَ أَسئَلُهُ التَّوبَهَ» گفته شود.
📌هفتاد بار استغفار در هر روز ماه مبارک شعبان، معادل است با هفتاد هزار بار یا مرتبه استغفار در ماههای دیگر که اینها همه گویای بُرد اوست.
📌چه بسا دلیلش مثلاً مربوط به این باشد که ماه مبارک شعبان، ماه آمادگی برای ورود به ماه رمضان است. انسان خودش را در این ماه آماده میکند برای ورود به ماه مبارک رمضان و سِرش هم این است.
ماه رمضان، ماه ضیافت الهی و خداوند بندگانش را میهمان کرده است.حالا ما به حسب ظاهر، اگر بخواهیم خدمت یک شخصیت بزرگی که ما را دعوت کرده است تا از ما پذیرایی کند،برویم، چه میکنیم؟ خیلی روشن است.
📌 خودمان را تر و تمیز میکنیم، نگاه کنید سادش کردم. میرویم حمام، لباسهای خودمان را به حسب ظاهر بین این محضر با محضرهای دیگر تغییر میدهیم. بنابراین متناسب با این آمادگی، این اعمال آمده است و سرآمدش هم استغفار است.
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani