📍دعای شب نیمه شعبان❗️
📌حجتالاسلام و المسلمین حاجحسین آقا تهرانی از مرحوم آیتالله حاج آقا مجتبی تهرانی نقل کردند که ایشان توصیه فرمودند برای سلامتی و دفع بلا و گرفتاریدر شب نیمه شعبان بین نماز مغرب و عشا این دعا 21 مرتبه خوانده شود:
بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ
اَللّهُمَّ اِنَّکَ عَلِیمٌ حَلِیمٌ ذوُ اَنَاةٍ وَ لاَ طَاقَةَ لَنَا بِحُکْمِکَ یَااللهُ یَااللهُ یَااللهُ، اَلْاَمَانُ اَلْاَمَانُ اَلْاَمَانُ مِنَ الطّٰاعُونِ وَ الْوَبَاءِ وَ مَوْتِ الْفُجْأةِ وَ سُوءِالْقَضَاءِ وَ شَمَاتَةِ الْأعْدَاءِ رَبَّنَا اکْشِفْ عَنَّا الْعَذَابَ إنّٰا مُوْمِنوُنَ إنّٰا مُوْقِنُون بِرَحمَتِکَ یَا اَرحَمَ الرّاحِمینَ. 1️⃣
خداوندا! همانا که تو دانا، شکیبا و بردبار هستی و ما تحمل حکم تو را نداریم. خداوندا، خداوندا، خداوندا، به تو پناه می برم، به تو پناه می برم، به تو پناه می برم از طاعون و وبا و مرگ ناگهانی و سرنوشت ناگوار ُ. پروردگارا! هر نوع گرفتاری را از ما دور ساز. به راستی که ما به تو ایمان و یقین داریم. به مهربانیت،ای مهربان ترین مهربانان.
1️⃣عنوان الکلام مرحوم فشارکی، ص254
〰〰〰〰〰
#نیمه_شعبان #امام_زمان عجل الله تعالی فرجه
🔸حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 شرافت ذاتی نیمه شعبان❗️
📌 اختصاص دارد برای اتصال، نیمه شعبان است.
نیمه شعبان. من نمیخواهم وارد شوم. از نظر موقعیت زمانی اینطور است که یک شرافت ذاتی دارد و یک شرافت ما میگوییم عرضی دارد.
شرافت ذاتی نیمه شعبان این همه ما روایات داریم. چه بسا اصلاً همین موجب بوده است که این ظرف زمانی اختصاص پیدا کرده است به آن مولود آن چنانی. مثل ظرف مکانی کعبه. خوب دقّت کنید آنجا یک شرافت ذاتی مکانی دارد کعبه.
این موجب شده است که علی(علیهالسّلام) باید در این ظرف مکانی به دنیا بیایید. شرافت ذاتی مکانی موجب شده است که علی(علیهالسّلام) آنجا شریفترین موجودات حق ولیاللهاعظم. مال مکان.
نیمه شعبان عین تقریباً میشود گفت کعبه است از نظر زمانی از نظر شرافتش شرافت ذاتی دارد این. و این موجب شده است که این ظرف باید انتخاب بشود از ظرف خداوند برای امام زمان(صلوات الله علیه).
〰〰〰〰〰
#امام_زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف 🌹
🔸حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani_ir
﷽
📍 اعمال ما هر شب و روز به امام زمان(عج) عرضه میشود ❗️
📌«عَنْ عَبْدِ اَللَّهِ بْنِ أَبَانٍ اَلزَّيَّاتِ دارد وَ كَانَ مَكِيناً عِنْدَ اَلرِّضَا عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: قُلْتُ لِلرِّضَا عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ اُدْعُ اَللَّهَ لِي وَ لِأَهْلِ بَيْتِي»؛ جایگاه خاصّی داشت و حضرتش بهش احترام کردند. گفت یک روز رفتم خدمت آقا امام رضا(ع) و به ایشان عرض کردم آقا دعا کنید برای من و خانوادهام. «فَقَالَ أَ وَ لَسْتُ أَفْعَلُ»؛ مگر من دعایتان نمیکنم؟
«إِنَّ أَعْمَالَكُمْ لَتُعْرَضُ عَلَيَ فِي كُلِ يَوْمٍ وَ لَيْلَةٍ»؛ تمام کارهای تو و زن و بچّهات و همه هر روز و هر شب به ما میرسد، «قَالَ فَاسْتَعْظَمْتُ ذَلِكَ»؛ وقتی حضرت این را به من گفت، توی دلم گفتم مگر میشود؟ هر روز و هر شب بخواهند اعمال ما را عرضه کنند؟ هیچی نگفته فقط توی دلش و شاید فقط به ذهنش آمده.
بلافاصله میگوید حضرت رو کرد به من، «أَ مَا تَقْرَأُ كِتَابَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَ»؛ تو کتاب خدا قرآن را نخواندی؟ «وَ قُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ- قَالَ هُوَ وَ اللَّهِ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ(ع)» 1️⃣.
یک تحزّن دیگر پیدا شد برای اولیاءالله و آن این است که در هر شب و هر روز پیغمبراکرم(ص)متحزن است برای من و تو. و ولیالله الاعظم که ولیعصر(عج) است متحزن است. آن موقع امام هشتم(ع)بود، الآن امام زمان(عج) است.
1️⃣الکافی، ج1، ص219 – وسائل الشیعه، ج16، ص108
〰〰〰〰〰
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 اگر دستمان را دراز کنیم، امامزمان(عج) دست ما را میگیرد❗️
〰〰〰〰〰
📚 مجموعه_ادب_الهی
📕 مبانی_تربیت
#امام_زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
📝 جلسه دوازدهم
🎞 كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 اگر دستمان را دراز کنیم، امامزمان(عج) دست ما را میگیرد❗️
📌ایݧّام تولّد امامزمان(عج) است. باید دلهایمان را متوجّه قلب عالم امکان کنیم. باید متوجّه آن روح سراسری ماسویالله شویم.باید به وظایفمان عمل کنیم و برای اصلاح خویش، از او استمداد کنیم. شب قدرِ سالها پیش بود واقعاً از صمیم دل گفتم ما بیصاحب نیستیم. بیصاحبها باید غصّه بخورند. ما صاحب داریم؛ امّا به وظیفۀمان عمل نمیکنیم.
اگر دستمان را دراز کنیم، صاحب ما دست ما را میگیرد. این نکته را میگویم که ما اصلاً و ابداً مأیوس نیستیم؛ چراکه برای رفع مشکلات مخصوصاً مشکلاتی که جنبۀ سرنوشتسازی برای اسلام و مسلمین دارد، متوجّه آن حضرت میشویم و از او درخواست میکنیم.
〰〰〰〰〰
📚 #مجموعه_ادب_الهی
📕 #مبانی_تربیت
📝 جلسه دوازدهم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 جامعه با وجود امام زمان(عج) یک دست میشود❗️
📌در روایات داریم که هیچ وقت فکر نکنیم روزی بیاید که جامعه یک دست شود. یک دستی جامعه برای موقعی است که امامزمان(عج) تشریف بیاورند، و الّا چند دستگی است؛ لذا باید شخص مؤمن مراقب باشد که فریب نخورد.
معمولاً از گذشته تا امروز جوامع اسلامی را تحت یک سنخ عناوین جالب، فریب میدهند. حرکتهای انحرافی در جامعۀ ما هم به همین شکل بوده است.
حتّی کسانی که در این مسیر فتنه انگیز بودند؛ یعنی این انحرافها را در جامعه وارد میکردند. اینطور نبود که با چهرههای ظاهری مشخّصی این کار را بکنند؛ مثلاً اینطور نیست که مشرک یا کافر باشد.
〰〰〰〰〰
📚 #آزمایش_الهی
📕 #راه_سعادت_بشری
📝 جلسه دهم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
🔸زیباترین و زشت ترین مخلوق خدا
روی عَن عَلِیِّ اَمیرِالمُؤمِنینَ عَلَیهِ السَّلامُ قالَ:
روی عَنَّهُ سُئِلَ عن علی علیه السلام:
«أَيُّ شَيْءٍ مِمَّا خَلَقَ اللَّهُ تَعَالی أَحْسَنُ، فَقَالَ (ع) الْكَلَامُ، فَقِيلَ أَيُّ شَيْءٍ مِمَّا خَلَقَ اللَّهُ تَعَالی أَقْبَحُ، قَالَ عَلَیهِ السَّلامُ: الْكَلَامُ، ثُمَّ قَالَ عَلَیهِ السَّلامُ: بِالْكَلَامِ ابْيَضَّتِ الْوُجُوهُ وَ بِالْكَلَامِ اسْوَدَّتِ الْوُجُوهُ.»
ترجمه: در میان مخلوقاتی که خداوند تبارک و تعالی خلق کرده است کدام یک از همه نیکوکارتر و زیباتر ؟ حضرت فرمودند: سخن و گفتار. سپس آن شخص عرض کرد: در میان مخلوقاتی که خداوند تبارک و تعالی آفریده است کدام یک از همه زشت تر و بدتر است؟ حضرت فرمودند: سخن و گفتار. سپس حضرت فرمودند: با سخن گفتن است که چهره ها سفید و نورانی می شود و با سخن گفتن است که چهره ها و صورت ها سیاه می شود.
شرح: ما در روایاتمان خودمان هست، مراجعاتی را که به ائمّه(ع) میکردند و سؤالاتی که میکردند از ایشان، در غیر به قول ما احکام، و غیر آنها، سؤالات است، تا اعتقادیاش هم همینجوری است؛ یا اخلاقی، اعتقادی و امثال اینها، حضرات ائمّه (ع)، طرف مقابل را میدیدند، توجّه کردید؟
آنهایی که مسئله، جنبههای به قول ما عقلی داشت، بر وفق و سطح فهم آن شخص حرف می زدند.«کَلِّمِ النَّاس ما میگوییم، (داریم از ائمّه(ع) هم) عَلَی قَدْرِ الُعقُولِهِمْ» حالا یا اگر نه، جنبههای به تعبیر ما اخلاقی این حرفها داشت، میدیدند چی مورد احتیاجاش است، بر طبق آن باهاش صحبت میکردند. من این را مقدمةً گفتم که این روایت را که عرض میکنم.
دارد شخصی به امامعلی (ع)، عرض میکند، ازش میپرسد: در بین مخلوقات خداوند، چه چیزی زیباتر است؟ «أَيُّ شَيْءٍ مِمَّا خَلَقَ اللَّهُ أَحْسَنُ؟»؛ هان! نیکوتر چیست در بین آن چه را که خدا خلق فرموده؟ دارد:«فَقَالَ عَلَیْهِ السَّلامُ: الْكَلَامُ»؛ در جواب حضرت فرمودند: سخن.
بعد دارد:«فَقِيلَ أَيُّ شَيْءٍ مِمَّا خَلَقَ اللَّهُ أَقْبَحُ ؟»؛ عرض شد به حضرت به این که، در بین مخلوقات الهی که خدا خلق کرده، چه چیزی زشت تر است؟ باز حضرت فرمودند «الْكَلَامُ»؛ تا این جا معلوم میشود که حضرت دیدند، این یک کسی است که مراقبت زبانی ندارد، آنی که مورد احتیاجاش است؛ در نظر گرفتند و فرمودند؛ اما خب مطلب، مطلب اساسی و کلّی است.
«ثُمَّ قَالَ» ؛سپس حضرت فرمودند: «وَ بِالْكَلَامِ ابْيَضَّتِ الْوُجُوهُ وَ بِالْكَلَامِ اسْوَدَّتِ الْوُجُوهُ»؛جهت این است که با سخن، انسان رو سپید میشود. چهرهها با سخن، سفید میشود و چهرهها با سخن، سیاه میشود. رو سیاهی و رو سپیدی انسان، بر محور کلام انسان است. این خودش یک مطلب اساسی است. و از نظر قیامتی هم، من یک وقت گفتهام، ما داریم اکثر کسانی که وارد جهنّم می شوند، دارد با زبان وارد می شوند. این کنایه است؛ یعنی محصول کار زبانشان است که میروند توی جهنّم اینها.
این تعبیر که میکنند، کنایه است، ما میگوییم. نه این که زبانش دراز میشود، میآید روی زمین، مثلاً فرض کنید با زباناش راه میرود، تا میرود توی جهنّم، فهمیدی چه میخواهم بگویم؟ معنایاش این است که رفتن جهنّماش برای خاطر زباناش است. شد؟!
لذا حضرت این را فرمودند؛ هم در دنیاش این است، هم در آخرتش همین است.
گوش کنید. انسان باید صحبتاش را و سخناش را حساب شده باشد. میفهمی چه میخواهم بگویم؟ آنی که معتقد است از نظر قیامتیاش، در نظر بگیرد، چی دارد میگوید. شد؟! لذا شما ببینید در بین افعال، در فقهمان هم اینجوری است دیگر. بسیار ما راجع به محرّمات، راجع به زبان داریم فقط. درست است یا نه؟ راجع به چشم فقط چیه؟ نامحرم. درست است یا نه؟ بیش از این داریم ما؟ سؤال میکنم دیگر! چشم، میدانید که از چیزهایی است که خیلی از اعضای رئیسه ماست؛ یک چیز بیشتر نیست توش ، حُرمتاش. امّا زبان چی؟ بیا ببین.
دروغ است، غیبت است، ناسزاست همینجوری، یک، دو سه چهار... همینجور میشمارند، محرّمات است. شد؟! چیه این؟ هم از این، کارهایی ساخته است که انسان را بهشتی میکند و هم ازش ساخته است که انسان را جهنّمی میکند. زبان است؛ یعنی کلام است به این که انسان به وسیله او رو سفید میشود در دنیا و آخرت یا رو سیاه میشود، در چی؟ دنیا و آخرت.
بحارلانوار، جلد 75، صفحه55
〰〰〰〰〰
شرح حدیث
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یاحیدر:):
﷽
روی عَن عَلِیِّ اَمیرِالمُؤمِنینَ عَلَیهِ السَّلامُ قالَ:
روی عَنَّهُ سُئِلَ عن علی علیه السلام:
«أَيُّ شَيْءٍ مِمَّا خَلَقَ اللَّهُ تَعَالی أَحْسَنُ، فَقَالَ (ع) الْكَلَامُ، فَقِيلَ أَيُّ شَيْءٍ مِمَّا خَلَقَ اللَّهُ تَعَالی أَقْبَحُ، قَالَ عَلَیهِ السَّلامُ: الْكَلَامُ، ثُمَّ قَالَ عَلَیهِ السَّلامُ: بِالْكَلَامِ ابْيَضَّتِ الْوُجُوهُ وَ بِالْكَلَامِ اسْوَدَّتِ الْوُجُوهُ.»
ترجمه: در میان مخلوقاتی که خداوند تبارک و تعالی خلق کرده است کدام یک از همه نیکوکارتر و زیباتر ؟ حضرت فرمودند: سخن و گفتار.
سپس آن شخص عرض کرد: در میان مخلوقاتی که خداوند تبارک و تعالی آفریده است کدام یک از همه زشت تر و بدتر است؟ حضرت فرمودند: سخن و گفتار. سپس حضرت فرمودند: با سخن گفتن است که چهره ها سفید و نورانی می شود و با سخن گفتن است که چهره ها و صورت ها سیاه می شود.
〰〰〰〰〰
شرح حدیث
🎞 كليپ_تصويرى
📌حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 دعوت شدن به خیر یا شّر❗️
📌اینکه قلب و دل انسان، واردات شیطانیّه و واردات رحمانیّه دارد: بر گرفته شده از روایاتی است که در اینجا به بعضی از آن روایات اشاره میکنم. این روایات در کتاب اصولکافی است. در روایت اوّل که سندش هم بسیار عالی، موثّفه و صحیحه است، دارد:«عَنْ أَبِيعَبْدِ اللَّهِ(ع) قَالَ مَا مِنْ قَلْبٍ إِلَّا وَ لَهُ أُذُنَانِ»؛ هیچ دلی نیست، مگر اینکه دو گوش دارد.
«عَلَى إِحْدَاهُمَا مَلَكٌ مُرْشِدٌ»؛ بهسمت یکی از این گوشها فرشتهای قرار دارد که او را ارشاد میکند. «وَ عَلَى الْأُخْرَى شَيْطَان مُفَتِّنٌ»؛ و بهسمت دیگر، شیطان فتنهانگیزی قرار دارد که او را اغوا میکند.
«هَذَا يَأْمُرُهُ وَ هَذَا يَزْجُرُهُ»؛ آن فرشته از یک طرف امر به خیر و از طرف دیگر از عمل زشت نهی میکند. «الشَّيْطَانُ يَأْمُرُهُ بِالْمَعَاصِي»؛ شیطان امر به معصیت میکند، «وَ الْمَلَكُ يَزْجُرُهُ عَنْهَا»؛ و فرشته میگوید: نکن. بعد دارد:«وَ هُوَ قَوْلُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَ: عَنِ الْيَمِينِ وَ عَنِ الشِّمالِ قَعِيدٌ مَا يَلْفِظُ مِنْ قَوْلٍ»1️⃣.
در این روایت تحت عنوان «مَا مِنْ قَلْبٍ إِلَّا وَ لَهُ أُذُنَانِ»، به این مطلب اشاره میشود که قلب دو گیرنده دارد که امواج را دریافت میکنند. همچنین به دو فرستندۀ این امواج که یکی شیطانی و دیگری رحمانی است، اشاره کرده و به اینکه هر کدام از اینها چه میکنند نیز اشاره شده است. فرشته به خیر و دیگری به شر که گناه است دعوت می کند.
1️⃣الکافی، ج 2، ص266- بحارالأنوار، ج 60، ص205
〰〰〰〰〰
📚 #مجموعه_گناه
📕 #گناه_شناسی
📝 جلسه چهارم
◾️حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 دل انسان هم گیرندههای دارد❗️
📌امامصادق(ع) فرمود:«مَا مِنْ مُؤْمِنٍ إِلَّا وَ لِقَلْبِهِ أُذُنَانِ فِي جَوْفِهِ أُذُنٌ يَنْفُثُ فِيهَا الْوَسْوَاسُ الْخَنَّاسُ»؛ تعبیر در این روایت اینطور است. برای قلب مؤمن در درونش دو گوش وجود دارد که در یکی از آنها شیطان میدمد و موج میفرستد. «وَ أُذُنٌ يَنْفُثُ فِيهَا الْمَلَكُ». بعد میفرماید:«فَيُؤَيِّدُ اللَّهُ الْمُؤْمِنَ بِالْمَلَكِ فَذَلِكَ قَوْلُهُ تَعَالَی وَ أَيَّدَهُمْ بِرُوحٍ مِنْهُ»1️⃣.
این معنا در روایت وجود دارد که دل انسان مصبّ دو فرستنده و دو موج است و این دل هم آن دو موج را دریافت میکند؛ چون ممکن است دو فرستنده امواجی را پخش کنند، ولی گیرندۀ من یک موج بیشتر دریافت نکند. امّا در مورد قلب انسان اینگونه نیست. دو فرستنده که یکی شیطانی است و دیگری رحمانی، هر کدام موج میفرستند و دل انسان هم با گیرندههای خود، آن دو موج را دریافت میکند. آنچه مطرح کردم، مقدّمهای برای بحث آینده است.
1️⃣الکافی، ج 2، ص267- بحارالأنوار، ج 66، ص199
〰〰〰〰〰
📚 #مجموعه_گناه
📕 #گناه_شناسی
📝 جلسه چهارم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍سیاهی تخیّل و فکر گناه ❗️
📌امامصادق(ع) فرمود: حواریّون آمدند و اطراف حضرتعیسی(ع) جمع شدند و «فَقَالُوا لَهُ»؛ به حضرت عرض کردند: «يَا مُعَلِّمَ الْخَيْرِ»؛ ما را ارشاد کن. «فَقَالَ لَهُمْ»؛ حضرت به ایشان فرمود: «إِنَّ مُوسَى كَلِيمَ اللَّهِ(ع) أَمَرَكُمْ أَنْ لَا تُحْلِفُوا بِاللَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى كَاذِبِينَ»؛ حضرتموسی(ع) آمد به شما گفت که قسم دروغ به خدا نخورید، ولی من امر میکنم که نه قسم دروغ بخورید و نه راست. لذا در باب قسم داریم که حتّی قسم راست خوردن هم از نظر فقهی مکروه است. بعد حضرت فرمود: آنها عرض کردند: «يَا رُوحَ اللَّهِ زِدْنَا»؛ اضافه بفرمایید. «فَقَالَ إِنَّ مُوسَى نَبِيَّ اللَّهِ أَمَرَكُمْ أَنْ لَا تَزْنُوا»؛ فرمود: حضرتموسی(ع) آمد به شما گفت: زنا نکنید، «وَ أَنَا آمُرُكُمْ»؛ ولی من امر میکنم، «أَنْ لَا تُحَدِّثُوا أَنْفُسَكُمْ بِالزِّنَا»؛ تخیّل زنا هم نکنید. میدانید حدیث نفس یعنی چه؟ در حدیث نفس، اراده هم وجود ندارد. میفرماید: فکر گناه هم نکن. این به قول ما هر دو صورت را میگیرد. حدیث نفس؛ یعنی بالا و پایین کردن. این کار را بکنم یا نکنم. توجّه کردید! من آمدم بگویم تخیّل زنا هم نکنید. «فَإِنَّ مَنْ حَدَّثَ نَفْسَهُ بِالزِّنَا كَانَ كَمَنْ أَوْقَدَ فِي بَيْتٍ مُزَوَّقٍ»؛ کسی که از نظر درونی فکر زنا کند، مثل کسی است که در اتاقی که آن را با رنگهای زیبا آرایش کرده و زینت دادهاند، آتش روشن کند، امّا آتش نگیرد. خوب دقّت کنید! «فَأَفْسَدَ التَّزَاوِيقَ الدُّخَانُ وَ إِنْ لَمْ يَحْتَرِقِ الْبَيْتُ»1️⃣. من میخواهم از این استفاده کنم. کسی که فکر زنا میکند، مثل این است که آتش روشن کند، امّا هیزمت آتش نگرفته باشد ولی از آن دود بلند شود. این دود چهکار میکند؟ اتاق را سیاه میکند.
1️⃣الکافی، ج 5، ص542- بحارالأنوار، ج 14، ص331
〰〰〰〰〰
📚 #مجموعه_گناه
📕 #گناه_شناسی
📝 جلسه چهارم
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 مهیّاشدن در ماه شعبان برای ورود به ماه مبارک رمضان❗️
📌وَ تُبْ إِلَى اللَّهِ مِنْ ذُنُوبِكَ لِیقْبِلَ شَهْرُ اللَّهِ عَلَیكَ وَ أَنْتَ مُخْلِصٌ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ»؛ توبه کن به سوی خدا از گناهانت برای اینکه رو آورد به تو ماه رمضان در این حال که برای خدا خالص شده باشی. تعبیر به اینکه تو خالص شده باشی، چه بسا اشاره به یک معنای خاصّی باشد. طبق روایت، پیامبراکرم(ص) خطبهای خواندند که خداوند شما را دعوت کرده و شما میهمان خدا هستید: «دُعِیتُم إِلَی ضِیَافَهِ اللَّهِ». این، باید اشاره به این جمله باشد. خداوند هر کسی را سر سفرهای که در این مهمانی پهن کرده است، راه نمیدهد. مگر به هر کسی که مبتلا به هر آلودگی است، اجازۀ نشستن بر سفرۀ الهی را میدهند؟! «دُعِیتُم إِلَی ضِیَافَهِ اللَّهِ». شبههای در دعوت الهی نیست، امّا اجازه نمیدهند هر آلودهای سر این سفره که سفرۀ خداست بنشیند؛ لذا امامهشتم(ع) میفرماید: «وَ أَنْتَ مُخْلِصٌ لِلَّهِ»؛ برو خودت را برای خدا پاک کن. این استغفارها در ماه شعبان و رمضان برای همین است؛ «وَ لَا تَدَعَنَّ أَمَانَةً فِی عُنُقِكَ إِلَّا أَدَّیتَهَا وَ لَا فِی قَلْبِكَ حِقْداً عَلَى مُؤْمِنٍ إِلَّا نَزَعْتَهُ وَ لَا ذَنْباً أَنْتَ مُرْتَكِبُهُ إِلَّا أَقْلَعْتَ عَنْهُ»1️⃣؛ ای اباصلت! اگر امانتی از دیگران به گردنت هست، ادا کن و نزد خودت نگه ندار. خودت را پاک کن. اگر دشمنی و کینه و حقدی نسبتبه برادر مؤمنت در دل داری، این کثافت را بیرون بینداز، زیرا از این مهمانی محروم میشوی. اگر گناهی مرتکب میشوی، از خودت جدا کن.
1️⃣وسائل الشیعه، ج 10، ص 301
〰〰〰〰〰
📚 #معارف_اسلامی
📕 #طاعات_و_اطاعت_الهی
📝 جلسه چهاردهم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 در این باقیمانده از سال، چه کنیم؟❗️
📌آیا سزاوار نیست که انسان هنگامی که لحظات آخر سالش فرا میرسد، اینطور فکر کند؟ یک سال بر ما گذشت! به عبارت دیگر بخشی از هستی ما رفت و هیچگاه به ما برنخواهد گشت؛ مگر در روز قیامت؛ که این قطعه از هستی ما آنگاه به ما باز میگردد که نموداری از کردار گذشتهمان در این سال را به ما نشان میدهد.
همان طور که علی(علیهالسلام) فرمود خوب است انسان بنشیند و در این باب فکر کند.
📌 در سالی که گذشت و به اتمام رسید چه کردم؟
📌 آیا به یاد خدا بودم؟ آیا او را ستایش کردم؟
📌آیا گرفتاری برادر مؤمنم را رفع کردم؟
📌آیا حاجتی از او برآورده کردم؟
📌 آیا در غیابش مراقب بودم تا حیثیّتش را حفظ کنم؟
📌آیا در این سال به وظایف برادری و اسلامی خود نسبت به دوستانی که از دست دادم، عمل کردم؟
📌آیا حال بستگان آنها را جویا شدم؟ ولو اینکه به حسب ظاهر از آنها دلجویی کنم؟
〰〰〰〰〰
#امام_زمان عجل الله تعالی فرجه #لحظه_طلایی
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
🔹مرحوم آیت الله مجتبی تهرانی رحمهاللهعلیه، همیشه قبل از تحویل سال مقید بودند که ۳۶۵ مرتبه دعای «یا مقلّب القلوب» را به طور کامل بخوانند و برای اینکه این دعاها، تا لحظه تحویل سال تمام شود، از یک ساعت قبل از اعلام عید، شروع میکردند و مشغول خواندن این دعای شریف بودند.
📿 بعد از لحظه تحویل سال، مقید بودند که اوّلین چیزی که میل میکردند تربت امام حسین علیهالسلام باشد.
🧿 یعنی حضرت استاد در دو روز از سال، مقید بودند که اوّلین چیزی که میخورند، تربت امام حسین علیهالسلام باشد؛ یکی عید فطر بود که در ابتدای روز با تربت، افطار میکردند، و یکی هم نوروز که بعد از تحویل سال، کمی از آن را میل میکردند.
#شاه_کلید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥در این فرصت کم باقیمانده از سال چه کنیم؟
🎙آیت_الله_آقامجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
⏱#عید_نوروز
◾️@agamojtabatehrani
┄┄┅═✧❁🎙❁✧═┅┄
⃝🇮🇷 @sokhan_iranseda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 هر نوروزی در قیامت گواهی است بر اعمال انسان ❗️
〰〰〰〰〰
🎞 #كليپ_تصويرى
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 تمام درهای آسمان باز می شود❗️
📌این ماه، ماه دعا است. دعا؛ یعنی درخواست عبد از ربّش ، در این ماه مقبول است و به تعبیر روایات بین عبد و ربّ دیگر هیچ حجابی در میان نیست؛ لذا به تعبیر ما، ماه مبارک رمضان، ماه گسستن و ماه پیوستن است؛ گسستن از غیر ربّ و پیوستن به ربّ. علت اینکه در روایات متعدده به دعا در ماه مبارک رمضان سفارش شده، این است که دیگر حجابی در کار نیست و آنچه را که عبد بخواهد، می تواند با ربّش راز و نیاز کند و بگوید؛ بدون هیچگونه حجابی، خواسته اش به ربّ او میرسد و حتی مقبول هم واقع میشود..
پیغمبراکرم(ص) فرمودند: «إِنَّ أَبْوَابَ السَّمَاءِ تُفَتَّحُ فِي أَوَّلِ لَيْلَةٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ لَا تُغْلَقُ إِلَى آخِرِ لَيْلَةٍ مِنْه».1️⃣ تمام درهای آسمان - اشاره به جهت عِلوی است؛ یعنی آن عالم برتر از عالم ماده - در اوّلین شب ماه رمضان، یعنی امشب، باز میشوند؛ و این درها تا آخرین شب ماه مبارک رمضان بسته نمیشوند.
امام علی(ع) فرمودند: «أَلَا وَ أَبْوَابُ السَّمَاءِ مُفَتَّحَةٌ مِنْ أَوَّلِ لَيْلَةٍ مِنْهُ»؛ آگاه باشید! تمام درهای آسمان از اوّلین شب ماه مبارک رمضان باز است. «أَلَا وَ الدُّعَاءُ فِيهِ مَقْبُول».2️⃣آگاه باشید! دعا در این ماه مبارک، پذیرفته شده است.
در روایت داریم که پیغمبراکرم(ص) در خطبهای فرمودند: «دُعِيتُمْ فِيهِ إِلَى ضِيَافَةِ اللَّه». شما در ماه رمضان به مهمانی خدا دعوت شده اید. به همین دلیل اهل معرفت میگویند که ماه رمضان «دار ضیافت الله» است. ماه رمضان، خانۀ مهمانی خدا است.
1️⃣ بحارالأنوار، ج93، ص344- مستدرک الوسائل، ج7، ص422
2️⃣ وسائل الشیعه، ج 10، ص313- بحارالأنوار، ج 93، ص 356
〰〰〰〰〰
📚 #حقیقت_بندگی
📕 #دعا_5
📝 جلسه اول
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@agamojtabatehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بخوای یا نخوای...
ما را دارن میبرن مهمانی خدا...
ما نمیرویم میبرن...
#آیت_الله_آقا_مجتبی_تهرانی
@agamojtabatehrani
┄┄┅═✧❁🎙❁✧═┅┄
@sokhan_iranseda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 خدایا! همین شب اوّل دستمان را بگیر❗️
〰〰〰〰〰
📚 حقیقت_بندگی
📕 دعا_5
📝 جلسه اول
🎞 كليپ_تصويرى
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
#ماه_رمضان
@agamojtabatehrani
﷽
📍 خدایا! همین شب اوّل دستمان را بگیر❗️
📌حالا یک سؤال مطرح است؛ به حسب ظاهر، ما مؤمن هستیم، ما مهمان خدا هستیم. امشب شب اوّل این مهمانی است؛ تازه وارد این خانه شده ایم، تازه داخل خانهٔ مهمانی خدا پا گذاشته ایم.
📌سؤال من این است: اگر مهمان تقاضایی از میزبانش داشت، وقتی همان ابتدای ورود به خانهٔ میزبان به صاحبخانه بگوید: من چنین گرفتاری یی دارم، کرامت او چه اقتضا میکند؟ آیا این طور اقتضا می کند که مهمان بدون روا شدن حاجتش از خانه اش برود، یا همین که وارد خانه شد، همانجا خواسته اش را بدهد؟
📌خدایا! امشب، شب اوّل است و ما پایمان را داخل خانهات گذاشته ایم؛ مهمانت هم هستیم؛ همین دَمِ در بیا دستمان را بگیر و کار را تمام کن! نگذار تا آخر ماه طول بکشد؛ بگذار امشب که ما از اینجا میرویم، همهٔ حاجتهایمان را بگیریم و برویم. کرامتت همین را اقتضا میکند؛ آقاییات این است؛ ربوبیّتت این است؛ حاجات ما را همین الآن به ما بده.
〰〰〰〰〰
📚 #ماه_رمضان
📕 #رمضان
📝 جلسه اول
🔸حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
🔸ماه رمضان، ماه باز شدن گره های کور :
📌اگر من این تعبیر را عرض کنم،تعبیر ساده و پایینی است ولی خوب است ؛ عبد هر گره کوری که داشته باشد در ماه رمضان با رب العالمین خود در میان بگذارد آن را باز می کند.
آیت الله آقا مجتبی تهرانی رحمت الله علیه
#ماه_رمضان #رمضان
@agamojtabatehrani
﷽
📍 ندای خداوند در شبهای جمعه و ماه مبارک رمضان❗️
📌امشب، شب جمعهٔ اوّل ماه مبارک رمضان است. در روایت است که خودِ شبهای ماه مبارک رمضان، در اجابت دعا مؤثر است.
📌در این رابطه در روایتی از پیغمبراکرم (ص) آمده است: «يَقُولُ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى فِي كُلِّ لَيْلَةٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ»؛ خداوند در هر شب از شبهای ماه مبارک رمضان سه بار میفرماید:
📌«هَلْ مِنْ سَائِلٍ فَأُعْطِيَهُ سُؤْلَهُ»؛ آیا درخواست کنندهای هست که از من چیزی درخواست کند تا من آن را به او بدهم؟!
📌«هَلْ مِنْ تَائِبٍ فَأَتُوبَ عَلَيْهِ»1️⃣؛ آیا کسی هست که امشب توبه کند و من توبهٔ او را بپذیرم؟
📌 «هَلْ مِنْ مُسْتَغْفِرٍ فَأَغْفِرَ لَه»؛ آیا کسی هست که از من پوزش بطلبد و من پوزش او را بپذیرم؟
📌امام باقر(ع) فرمودند: «إِنَّ اللَّهَ تبارک و تَعَالَى لَيُنَادِي كُلَّ لَيْلَةِ جُمُعَةٍ مِنْ فَوْقِ عَرْشِهِ»؛ خداوند هر شب جمعه از فوق عرشش ندا میکند: «مِنْ أَوَّلِ اللَّيْلِ إِلَى آخِرِهِ»؛ از اوّل شب تا آخر شب!
📌«أَ لَا عَبْدٌ مُؤْمِنٌ يَدْعُونِي لِدِينِهِ أَوْ دُنْيَاهُ قَبْلَ طُلُوعِ الْفَجْرِ فَأُجِيبَه»؛ آیا بنده مؤمنی هست که قبل از طلوع فجر من را صدا بزند، دعا کند و حاجات معنوی و مادّیاش را از من درخواست کند، تا من خود جواب او را بدهم؟
📌«أَ لَا عَبْدٌ مُؤْمِنٌ يَتُوبُ إِلَيَّ مِنْ ذُنُوبِهِ قَبْلَ طُلُوعِ الْفَجْرِ فَأَتُوبَ عَلَيْه»؛ آیا بندهٔ مؤمنی هست که رو به سوی من بیاورد و توبه کند، تا من توبهاش را بپذیرم؟
📌«فَلا يَزَالُ يُنَادِي بِهَذَا حتی يَطْلُعَ الْفَجْرُ»2️⃣. خدای متعال از اول شب جمعه ماه مبارک رمضان تا طلوع فجر بنده اش را ندا میدهد.
1️⃣بحارالأنوار، ج93، ص338 – مستدرک الوسائل، ج7، ص430
2️⃣وسائلالشیعه، ج 7، ص78- بحارالأنوار، ج84، ص166
〰〰〰〰〰
📚 #ماه_رمضان
📕 #رمضان
📝 جلسه چهاردهم
🔸حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 ندای خداوند در شبهای جمعه و ماه مبارک رمضان❗️
〰〰〰〰〰
📚 #ماه_رمضان
📕 #رمضان
📝 جلسه چهاردهم
🎞 كليپ_تصويرى
📌حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 دعای روزهای ماه مبارک رمضان❗️
📌اگر به دعاهای وارد شده در روزهای ماه مبارک رمضان، دقّت کنید؛ مثلاً دعای روز اوّل؛ «اللَّهُمَّ اجْعَلْ صِيَامِي فیهِ» خدایا! قرار بده روزۀ من را امروز؛ یعنی در امروز، به تعبیری «فیه» آمده است.
📌در ادامهٔ این دعا میفرماید: «فیهِ صِيَامَ الصَّائِمِينَ وَ قِيَامِي فِیهِ» توجه کنید! یعنی امروز «قِيَامَ الْقَائِمِينَ وَ نَبِّهْنِي فِيهِ عَنْ نَوْمَةِ الْغَافِلِينَ وَ هَبْ لِي جُرْمِي يَا إِلَهَ الْعَالَمِينَ وَ اعفُ عنّی عافیاً عَنِ المُجرِمین»1️⃣. از دعای اوّلین روز ماه رمضان تا روز سیام ماه، کلمۀ «فیه» آمده است؛ یعنی امروز، معلوم میشود این دعا برای چه زمانی است.
زمان، این زمان است.اگر تمام این دعا را نگاه کنید، البته آنهایی که اهلش هستند، آنهایی که این ادعیه را میخوانند، میبینند که در تمام اینها کلمۀ «فیه» آمده است؛ یعنی این دعا برای این زمان خاص است. مضمون این ادعیه هم بسیار خوب و ارزشمند است.
1️⃣خدایا! روزهام را در این ماه روزۀ روزهداران و قیامم را قیام قیامکنندگان قرار بده. و مرا از خواب غافلین بیدار کن و جرمم را ببخش ای خدای جهانیان و از من درگذر همانطور که از گنهکاران میگذری. بحارالأنوار، ج95، ص4- زادالمعاد، ص 144- مفاتیح الجنان
〰〰〰〰〰
📚 #ماه_رمضان #رمضان
📝 جلسه دوم
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
﷽
📍 افضل اعمال چیست؟❗️
📌در همین روایت دارد: «أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّ أَبْوَابَ الْجِنَانِ فِي هَذَا الشَّهْرِ مُفَتَّحَةٌ»؛ درهای بهشت در این ماه باز است، «فَاسْأَلُوا رَبَّكُمْ»؛ پس شما از پروردگارتان درخواست کنید،
«أَنْ لَا يُغَلِّقَهَا عَلَيْكُمْ»؛ تا درها را به روی شما نبندد؛ «وَ أَبْوَابَ النِّيرَانِ مُغَلَّقَةٌ»؛ و درهای جهنّم در این ماه به روی شما بسته است، «فَاسْأَلُوا رَبَّكُمْ»؛ پس، از خدا بخواهید آن را به روی شما باز نکند. بعد فرمود: «وَ الشَّيَاطِينَ مَغْلُولَةٌ»؛ و شیاطین در این ماه در غل و زنجیر هستند، «فَاسْأَلُوا رَبَّكُمْ أَنْ لَا يُسَلِّطَهَا عَلَيْكُمْ»1️⃣؛
پس، از خدا بخواهید که شیاطین را بر شما مسلّط نسازد. لذا ماه رمضان از بهترین موقعیتهاست برای اینکه انسان برود گناه را بشناسد و نسبتبه آن جبههگیری و عقبگرد کند. ماه رمضان بهترین موقعیت است؛ چون انسان در این ماه نسبتبه شیاطین فارغتر است و بهتر میتواند فکر کند و به خودش رسیدگی کند.
اینکه امامعلی(ع) پرسید: افضل اعمال چیست؟ حضرت هم فرمود:«الْوَرَعُ عَنْ مَحَارِمِ اللَّهِ»، معنایش این است که اگر شما بخواهید به هستی که همان ضیافةالله است برسید، باید در این ماه راه نیستی بپیمایید. در تمام سیرهای معنوی، انانیت باید برود. خودیت باید برود. منیّت باید برود. اینها باید از بین برود.
1️⃣وسائلالشیعه، ج 10، ص314- بحارالأنوار، ج 93- ص356
〰〰〰〰〰
📚 حقیقت_بندگی
📕 #رمضان #ماه_رمضان
📝 جلسه دوم
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani