﷽ #کتاب_الله #قرآن
🔰آزمایشات الهی و راه پیروزی در آن
📖ولَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِنَ الْأَمْوَالِ وَالْأَنْفُسِ وَالثَّمَرَاتِ ۗ وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ.
آیه 155 سوره بقره
🔵ترجمه:
قطعا شما را با چیزهای مختلفی مانند ترس، فقر و گرسنگی، زیان مالی و جانی آزمایش می کنیم؛ پس صابران را مژده و بشارت بده.
🔵خداوند متعال، همهى انسانها را آزمايش مىكند، امّا آزمايش و امتحان همه يكسان نيست.
🔵وسايل آزمايش الهى نيز تمام حوادث تلخ و شيرين و از جمله ترس و گرسنگى، زيان مالى و جانى و كمبود محصولات است. ترس از دشمن، محاصرهى اقتصادى، جنگ و جهاد و اعزام فرزندان و عزيزان به ميدانهاى نبرد، از جمله امتحانات است.
👈🏻براى پيروزى در آزمايشِ خوف از دشمن، نياز به توكّل و ياد خداوند است و براى مبارزه با كمبودها، نياز به صبر و پايدارى است.
👈🏻خداوند چندين عنايت به صابران نموده است از جمله:
محبت، نصرت، بهشت، پاداش بی حساب، بشارت.
🔰راه پيروزى در آزمايشهاى الهى چند چيز است:
👈🏻صبر و مقاومت.
👈🏻توجّه به گذرا بودن حوادث و مشكلات.
👈🏻توجّه به تاريخ گذشتگان كه چگونه مشكلات را پشت سر گذاردهاند.
👈🏻توجّه به اينكه همه مشكلات ما در منظر و ديد خداست و همه چيز حساب دارد.
امام حسين عليه السلام وقتى فرزندش روى دستانش تير خورد و شهيد شد، فرمود: اين حادثه سخت، چون خدا مىبيند برايم آسان مىنمايد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
🔰آیا قدردان امام خمینی(ره) بودیم؟!
مرحوم آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی
🔰زمانی نويسنده مشهوری بوسيدن ضريح امامان (عليهم السلام) و اين قبيل احترام نهادنها را تشنيع میكرد.
🔵وقتی سخن او را به مرحوم علامه در حرم رضوی (عليه السلام) عرض كردند، ايشان فرمود: «اگر منع مردم نبود، من از دم مسجد گوهرشاد تا ضريح، زمين را میبوسيدم.»
👈🏻و روزی در صحن حرم امام رضا (عليه السلام) شخصی به علامه [كه اصلاً اجازه نمیداد كسی دست ايشان را ببوسد] عرض كرد: «از راه دور آمدهام و میخواهم دست شما را ببوسم.»
علامه فرمود: «زمين صحن را ببوس كه از سر من هم بهتر است! »
«#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج»
🔰#نماز_توبه در روزهای یکشنبه هر ماه
🔵وقت این نماز از اذان صبح تا اذان مغرب
👈🏻بعد از غسل توبه ، مجددا وضو به نیت این نماز بگیرید.
🔵نماز ۴ رکعتی ، هر رکعت مانند رکعت اول ( حمد ، توحید ۳ بار ، فلق و ناس )
بدون قنوت و تشهد در رکعت دوم
در پایان رکعت چهارم بعد از تشهد و سلام ِنماز ، اذکار
18.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✡ داستان یهودی مخفی در همدان از زبان امام خمینی (ره)
📚بیشتر بدانیم:
📖 پروندهٔ شناخت یهودیان مخفی
👉 https://jscenter.ir/other-topics/crypto-judaism/19017
🔰اهل دنیا به این علت، خودمحور هستند
🌕[در این حدیث نورانی ذکر شد که:] اهل آخرت، افرادی با حیا هستند که کارهای احمقانه نمی کنند. در ادامه می فرماید:«کثیر نفعهم، قلیل مکرهم؛ منفعتشان زیاد و مکر و حیلهشان اندک است.»(بحارالأنوار، جلد۷۴، صفحه۲۸) اینها نفعشان زیاد به مردم می رسد.
🌕اگر، فردی در جامعه نیازی، مشکلی یا غم و غصه ای داشته باشد و آدمی دلش را شاد کند، غم از دلش بردارد، کمکی کند، این کار بر اساس بسیاری از روایات، ثوابش از صدها حج و عمره مقبوله بیشتر است. یعنی به این میزان، اسلام برای خدمت کردن به دیگران، و ارزش قائل شدن به دیگران، اهمیت داده است.
🌕اما در مقابل، [حضرت] در مورد اهل دنیا، [می فرماید:] «قلیل نفعهم؛ منفعتشان کم است.» این بر چه اساسی است؟ [این یعنی اگر] آدمی واقعا قائل به آخرت و معنویتی نباشد، خدمت و دلسوزی به دیگران برایش توجیه عقلانی ندارد؛ «ان هی الا حیاتنا الدنیا نموت و نحیی؛ و ( مشرکان که معاد را منکرند ) گفتند: زندگی جز همین زندگی دنیای ما نیست که همواره می میریم و زنده می شویم...»(جاثیه، ۲۴)، [آنها چنین باوری دارند که] همین است دیگر، آدم متولد می شود، چند روز زندگی می کند و بعدش هم خاک می شود و تمام.
🌕منطق این دیدگاه اقتضای همین را دارد [که روایت اشاره کرد، یعنی طبیعتاً نفعشان باید به دیگران کم شود.] هر اندازه ادم بیشتر معتقد به عالم دیگر و پاداش و کیفر باشد، آن وقت آدم مراقبت می کند که به دیگران ظلم نکند که مبادا، آخرت، در جهنم بسوزد. آن وقت مراقب است که به دیگران ظلم نکند.
👈🏻پس این که اهل دنیا طبیعت فکر و بینششان این است که فردگرا، لذتگرا و خودمحور باشند، [نتیجه آن است که باوری به معاد و پاداش جزا وجود ندارد.] امروز می بینید هر جای دنیا این فرهنگ الحادی بیشتر رواج پیدا می کند این رفتارها بیشتر می شود.
👈🏻هر چه شخص به دنیاگرایی، اصالت دنیا و اصالت مادیت بیشتر معتقد باشد، لذتگراتر، فردگراتر و خودمحورتر می شود. برعکس، هر چه آدمی اعتقاد بیشتری به قیامت و حساب و کتاب داشته باشد، آن وقت مراقب است که از لذتهای زودگذرش صرف نظر کند برای این که صدها برابر...، [عبارت] صدها برابر نیز، چیزی است که در زبان می گوییم و الا در واقع نسبت [مقایسه قابل شمارشی] میان پاداش های اخروی و این پاداش های زندگی دنیایی ما وجود ندارد.
لینک صوت جلسه
لینک متن کامل جلسه
#درس_اخلاق
آیت الله مصباح یزدی رضوان الله علیه
➖در آستانه نیمه خرداد فاتحه ای به ارواح مطهر امام خمینی ره و شهدای 15 خرداد۱۳۴۲ تقدیم نماییم
#امام_خمینی_فقیه_حکیم_عارف :
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیت الله شوشتری:
🔵درصد کمی از اولیا خدا آشکار هستند ...
🔰
پندار موهوم🔵 زمین آیت حق است، آسمان آیت حق است، موجودات زمینی آیات حق اند، موجودات آسمانی آیات حق اند آب حق است، هوا حق است، زمین حق است، معدن حق است، اینها نعمت های الهی اند كه خدای سبحان اینها را آفرید؛ اما من باید این كار را بكنم نه شما، من باید جلو بیفتم نه شما، من باید به این لقب و نام، شهرت پیدا كنم نه شما، اینها واقعیت ندارد اینها می شود #دنیا؛ اینها بازیچه است! 🔵 ما خیال میكنیم درس و بحث ما و زندگی ما برای این است كه به این عناوین برسیم که به ما بگویند عظما، به ما بگویند فلان، ما جلو بیفتیم، نام ما را ببرند، عكس ما را بزنند! این می شود دنیا. ما خیال می كنیم اینها واقعیت دارند، در حالی که اینها مجازند نه حقیقت و ما این مجاز را حقیقت می پنداریم و تمام تلاش و كوشش ما برای این است! مثل اینكه یك انسان حكیم وقتی به بازی بازیگران نگاه می كند می گوید بازی چیز خوبی است، ورزش است تأمین سلامت است؛ اما سرمایه سنگین را برای ورزش صرف كردن، تمام عمر را برای بازی صرف كردن، بددهنی كردن، فحش دادن، دعوا كردن، بازی را حقیقت پنداشتن است! ورزش كه اصل نیست، ورزش برای تأمین سلامتی و نشاط است، مجاز است؛ آدم این مجاز را حقیقت حساب بكند می شود مغالطه؛ 👈🏻اگر كسی بازی را حقیقت بپندارد گرفتار مغالطه شده است. #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #جام_معرفت 📚 سوره مبارکه فاطر جلسه 4 تاریخ: 1392/08/07
13.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠
ظهور اسرار🔵 فرمود هر کسی در درون او خصوصیتی باشد به هر حال بیرون میآید؛ چه بهتر که درونش #اسرار_الهی باشد که اگر برون آمد #روح_و_ریحان باشد فضا را معطّر کند، چه بهتر از این! #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #طهارت #نظام #مردم 👇🏻👇🏻👇🏻