📜 اگر ما مستقيماً وارد طرح تحلیلها و اندیشههای اجتماعي بشويم و به بهترين شكل هم آن را بيان كنيم، ولی پیش از آن، ریشههای اعتقادی و معارفیاش را برای نسل کنونی تبیین نکرده باشیم، حرکت او مستمر نخواهد بود و دوام نخواهد داشت و نخواهد توانست يکدنيا مسئوليتهاي اجتماعي (همچون جنگ با آمريكا و كفر، انقلاب فرهنگي و نهضت علمی، درگيري با فرهنگ پيچيده كفر و...) را بر روي دوش خود تحمل کند.
آیتالله میرباقری:
✍🏻 موضوعات آموزش و تبليغ بايد داراي چند خصوصيت ذيل باشد:
اولاً بايد موضوعاتي باشند كه واقعاً بتواند ريشههاي معنويت و ايمان را در ميان مخاطبان خود تقويت كند، نگاه مخاطبان را از يك نگاه سطحي تغيير بدهد و يك بينش عميقی نسبت به مجموعه اعتقادات و معارف ايجاد نمايد.
ثانياً ارتباط با زندگي اجتماعي و روز آنها نيز ايجاد کند.
هر كدام از اين دو خصيصه نباشد، نقص وجود دارد. يعني اگر ما مستقيماً وارد مباحث روز اجتماعي بشويم و به بهترين شكل هم آن را بيان كنيم، ريشه ندارد. وقتي ريشه نداشت، مستمر نيست و دوام ندارد. از آن طرف هم اگر واقعاً مبلغ مباحث عميق را مطرح كند و ريشهها را درست كند امّا ارتباط آن را با موضعگيري زندگي فرد روشن نكند ـ اگر چه كار خودش را ميكند ـ تأثير جدي نخواهد داشت. يعني اگر فرد نتواند رابطه اعتقادات با عمل اجتماعي خودش را معين كند، در زندگي اجتماعي دچار مشكلات جدّي خواهد شد.
✍🏻 اگر ما نتوانيم رابطه موضعگيري اجتماعي را با اعتقادات معنوي و سنتي جامعه تمام كنيم و اگر نتوانيم يك ريشههایي ايجاد كنيم كه اين بدنه را بكشد، اين بدنه سنگين نميتواند روي ريشه ضعيف بند بشود. شما ميخواهيد يك دنيا مسئوليتهاي اجتماعي روي دوش افراد بگذاريد، ميگوئيد جنگ با آمريكا و كفر، انقلاب فرهنگي و نهضت علمی، درگيري با فرهنگ پيچيده كفر و...، حالا ميخواهيد اين انسان را به حركت در بياوريد اما با كدام انگيزه؟ چه انگيزهاي را ميتوانيد ايجاد كنيد كه بتواند بار اين همه سياست را بكشد؟ خدا رحمت كند مرحوم حاج شيخ علي صفائي(ره) ميفرمود: اين چنگي كه شما به ديوار زديد نميتواند اين وزنه گوشت را تحمّل كند!
✍🏻 در نگاه بعضي از دوستان، جنبه اجتماعي كار براي آنها خيلي مهم است كه واقعا هم مهم است و اصلاً نبايد كمرنگ بشود، يعني نگاه به شرايط عيني داشتن و عمل اجتماعي جامعه را بسامان كردن، اين نكته خيلي مهم است، ولي آن پايگاهي كه بايد براي بحث تعبيه بشود كه از آن پايگاه بشود بار را بر دوش جامعه گذاشت، بینش اعتقادی و معارفی است. اگر شما نتوانيد آن پايگاه را تعبيه كنيد، جامعه نميتواند آن بار را بكشد. به عنوان نمونه ميخواهيد ولايت مطلقه فقيه و لوازم آن را در جامعه بياوريد ـ كه لوازم بسيار عظيمي دارد و يك تحولات عظيمي بهدنبال آن اتفاق ميافتد ـ حالا ميخواهيد روي چه سوار كنيد؟ اگر نتوانيد پايگاه معنوي آن را درست كنيد كه بتواند اين همه بار را تحمل كند، قاعدتاً اين حرفها در محدوده زبان ميماند و دوام تاريخي هم پيدا نميكند.
✍🏻 بنابراين بايد از يك جاي ديگري شروع كنيد. يعني ابتدا بايد نگاه آنها را به دين و ولايت الهيه و تاریخ را تغيير بدهيد. و از شئون ولايت الهيه در مرحله خُرد، ولايت اجتماعي ميشود.
تا این نگاهها اصلاح نشود، قاعدتاً چيزي هم اصلاح نميشود و ريشه آن را هم بايد در اعتقادات بگذاريد نه در فلسفه. جامعه يك پايگاه اعتقادي دارد كه براي همه، تاريخي شده است و به آن ايمان دارد و در فطرت اوست. كلمات نوراني وحي و اعتقاد به وحي در جامعه يك امر راسخي است. شما پايه آن را در فلسفه نگذاريد. نميگويم فلسفه لازم نيست، ولي آن چيزي كه باعث ميشود بار سنگين لوازم اين بحث را تحمل كند، اين است كه ارتباطش با بنيادهاي اعتقادي تمام بشود. و اگر تمام نشود، افراد نميتواند تحمل كند. ممكن است در مرحلهاي زير اين بار سنگين برود امّا دوباره رها ميكند و ميرود؛ چه دانشگاهي، چه حوزوي و چه بدنه جامعه.» (۱۳۸۳)
🕊سحرخیزی لازمه سفر الی الله🕊
(عارف بالله آیت الله حق شناس ره)
✍🏻 تا از راه شبزندهداری وارد نشوی، غیرممکن است که بتوانی سفر الی الله بکنی. تمام اولیا و علمای اعلام و بزرگان دینی، اهل شبزندهداری بودند
✍🏻 همت کن تا سحرها بیدار باشی. اگر هم حال نداری که نماز بخوانی، چایی بخور. به بیداری سحر عادت کن. داداش جون! در روایت آمده پروردگار در سحرها به قلوب بیداران نظر میکند.
37.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹آيتاللهالعظمیجوادیآملی:
✍🏻 «...اگر كسی سحرخيز بود، طرز فكر، گفتار، رفتار، نوشتار و مَنش او همه آموزنده است؛ نه بيراهه میرود و نه راه كسی را میبندد.»
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی:
✍🏻 فرمود معلوم نيست که عيب، چه وقت آدم را رسوا میکند! چه بهتر که ما زودتر آن عيب را اصلاح کنيم، راه که برای ما باز است.
👈🏻 از آن طرف هر سحر فرشتهها میگویند : «هل من تائبٍ؟ هل من داعٍ؟».کم نيست، اينها مأموران الهی اند. آيا کسی هست توبه کند، ما قبول کنيم؟ آيا کسی هست از ما چيزی بخواهد؟
علامه حسن زاده آملی ره:
✍🏻 در #بـیـداری_بیـن_الطـلـوعیـن اثـرات عجـیـب و شـگـفـتـی اسـت کـه حـتــی ذره ای از آن نصیب فردی که خـواب است، نمـی شـود... ✨️🌙
👈🏻 از اذان صبح تا طلوع آفتاب را
بین الطلوعین می گویند.
25.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 #شـاه_کلیـد شیـخ نخـودکـی ره
بـرای قـفـل هـای زنـدگـی
| حجت الاسلام هاشمی نژاد |
10.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 سخنان حضرت آیت الله مجتهدی تهرانی ره و آیت الله ناصری ره درباره #نمازشب و فضائل آن
📜 نماز شب
🕊 نماز شب، درمان دردهای روحی و جسمی🕊
✍🏻 امام حسین علیه السلام فرمودند: نماز شب، سنت پيغمبر شماست.
✍🏻 «مطردة الداء عن اجسادكم». بلكه، دردها را دوا مي كند. شايد برخي تصوركنند كه فقط دردهاي روحي مورد نظر ايشان است و لیکن حضرت مي فرمايد: درد را از بدنهاي شما مي برد. «مطردة الداء عن اجسادكم». حجابها را از قلب شما مي برد، شما را مقرَّب قرار مي دهد.
نمازشب برای هر دردی شفاست.
#نماز_شب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 داستان شنیدنی در مورد کسی که از ترس ریا، نماز شب را نخواند
استاد فاطمی نیا
9.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یاد #مرگ
🎬تا فرصت داری برگرد...
خونه ی آخر هممون اینجاست...
وقتش هم معلوم نیست...
برای همچین موقعی آماده هستی؟