📍توجه ویژه اساتید اخلاق به غسل و نماز توبه، در آستانه ورود به اوقات خاص
توصیه میشود امروز و در آستانه ماه رجب، این غسل و نماز را حتما بهجا آوریم.
🔹 مرحوم سید بن طاووس در کتاب اقبال، غسل و نمازی را ذکر نموده که در میان اساتید اخلاق به «غسل و نماز توبه» معروف شد، که مناسب است هر کس در آغاز منزلی از منازل سلوک و یا ایام خاص -مثل آغاز ورود به ماه رجب و یا شعبان و ماه رمضان- این نحو توبه را انجام دهد. در اربعین موسوی نیز بهتر است در همه یکشنبههای ماه ذیالقعده غسل و نماز توبه انجام شود.
🔹اما دلیل این توجه ویژه چیست؟ متن کامل روایت را نقل میکنیم:
👈 «رسول خدا(ص) در یكشنبه ماه ذیالقعده میان مردم آمد و فرمود: ای مردم، كدامیك از شما میخواهد توبه كند؟
عرض كردیم: همه میخواهیم توبه كنیم.
فرمود: غسل كنید و وضو بگیرید و چهار ركعت نماز - در هر ركعت یک بار «فاتحة الكتاب»، سه بار «قل هو الله أحد» و هر كدام از دو سوره «معوّذتین» (سوره های ناس و فلق) را یک بار - بخوانید، سپس هفتاد بار استغفار كنید و آن را به «لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إلّا بِاللهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیم» ختم كنید، آن گاه دستها را بالا آورید و بگویید:
«یا عَزِیزُ یَا غَفَّارُ، اِغْفِرْ لِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِناتِ، فَإِنَّهُ لا یَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاّ أَنْتَ.»
سپس فرمود: هر بندهای از امت من این عمل را انجام دهد، از آسمان به او ندا میشود: «ای بنده خدا، عمل خود را از نو آغاز كن؛ زیرا توبه تو پذیرفته و گناه تو آمرزیده شد.» و فرشتهای از زیر عرش به او خطاب میكند: «ای بنده، خجسته باد بر تو و خاندان و فرزندان تو!» و فرشتهای دیگر ندا میكند: «ای بنده، دشمنان تو در روز قیامت از تو راضی خواهند گردید.» و فرشتهای دیگر ندا میكند: «ای بنده، تو مؤمن از دنیا میروی و دین تو از تو گرفته نمیشود و قبر تو گشوده و نورانی میشود.» و فرشتهای دیگر ندا میكند: «ای بنده، پدر و مادر تو از تو راضی خواهند گردید، اگر چه از تو ناخشنود باشند و پدر و مادر و فرزندان تو آمرزیده شدند و روزی تو در دنیا و آخرت گسترده و فراوان خواهد بود.» و جبرئیل ندا میكند: «من همراه با فرشته مرگ میآیم و به او سفارش میكنم كه با تو به نرمی رفتار كند و اثر مرگ حتی خراشی در تو ایجاد نخواهد كرد، و فقط روح تو به آرامی از بدنت خارج خواهد شد.»
عرض كردیم: ای رسول خدا، اگر بندهای این عمل را در غیر این ماه انجام دهد، چه اثری خواهد داشت؟ فرمود: «همانند آنچه توصیف كردم برای او خواهد بود و این سخنان را جبرئیل آن گاه كه خداوند مرا به آسمان [معراج] برد، به من آموخت.»
کیفیت این نماز در مفاتیحالجنان، ذیل اعمال ماه ذیقعده آمده است.
📍با حلول ماه عزیز رجب، اکیدا توصیه میکنیم دفتر اول از مجموعه ادب حضور را مطالعه فرمایید.
دوستانی که قبلا این کتاب را مطالعه کردهاند نیز دوباره بخوانند.
🔰 بهمناسبت حلول ماه رجب، کتاب ادب حضور را با فرمتهای متنوع تقدیم حضورتان میکنیم:
➖ کتاب صوتی (رایگان)
➖ کتاب الکترونیک (رایگان)
➖ نسخه چاپی
👈 ادب حضور مجموعهای پنج جلدی است که به آداب و مراقبات مهمترین ایّام سال در نزد اهل معنا می پردازد؛ اوقاتی که در فرهنگ اهل بیت(ع)، فرصتی ویژه برای سیر و سلوک توحیدی معرفی شدهاند. این ایّام عبارتند از: سه ماه ارجمند رجب، شعبان و رمضان، اربعین موسوی (یعنی ماه ذیقعده و دهه اول ذیحجّه) و ایام سوگواری حسینی(ع) در محرم و صفر.
👈 عصاره دستورات اخلاقی و عبادی، و همچنین معارف توحیدی پیرامون این ایام، بنا بر مکتب تربیتی علامه طباطبایی(ره)، در این جزوه گردآوری شده است.
👈 این جزوه ممتاز و منحصر بفرد است؛ زیرا استاد فیاضبخش در آن برخی ظرایف و لطایفی را گرد آوردهاند که خود مستقیماً و سینه به سینه از محضر اساتید اخلاق و سیر و سلوک، به ویژه مرحوم آیتالله سعادتپرور دریافت نمودهاند و لذا بسیاری مطالب آن در کتب مشابه ذکر نشده.
👈 در تدوین این جزوه، دو کتاب گرانقدر "المراقبات" تالیفات استاد بزرگ اخلاق و عرفان، میرزا جواد آقا ملکی تبریزی و "اقبال الاعمال"، نوشته عالم و عارف نامی، سید بن طاووس، بیش از سایر منابع مورد استفاده قرار گرفته؛ که این نیز به توصیه اساتید این مکتب تربیتی بوده است.
🔸لینکهای کتاب ادب حضور (دفتر اول): اسرار ماه رجب و مراقبات و مناسک آن، همراه با آداب اعتکاف:
🌐 لینک خرید و ارسال پستی دوره پنججلدی ادب حضور
🌐 لینک خرید و ارسال پستی فقط جلد اول (اسرار ماه رجب)
🌐 لینک دانلود رایگان نسخه دیجیتال ادب حضور ماه رجب از اپلیکیشن طاقچه
🌐 لینک دریافت کتاب صوتی ادب حضور ماه رجب از سایت ایرانصدا
☎️ جهت خرید سازمانی کتاب، با این شماره تماس بگیرید:
09127974750
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
4_5863763607635887269(1).mp3
5.53M
⏰زمان سخنرانی 9 دقیقه
👈(فارسی)
📍موضوع : خواص ماه ها در تزکیه نفس
#استقبال_از_ماه_رجب
#خواص_ایام_در_تزکیه_نفس
4_5970003059676283000.mp3
1.47M
⏰زمان سخنرانی ۱۰دقیقه
👈 (فارسی)
📍موضوع : دستورالعمل (ایام ماه رجب )
#ماه_رجب
#آمادگی_برای_ورود_به_ماه_رجب
☜ مقدمه ورود به برنامه های عملی ☞
📌 ماه رجب، ماه امیرالمومنین (ع) و ماه استغفار و پاک شدن از گناهان و مقدمه ای است برای درک ماه شعبان و ماه پیامبر خدا (ص) و ماه صلوات؛ و ماه شعبان مقدمه ای است برای درک ماه مبارک رمضان, ماه خداوند تعالی؛ و ماه مبارک رمضان هم مقدمه ای است برای درک شب لیله القدر.
📌 اساتید عرفان از این سه ماه، به عنوان بهار سیر و سلوک یاد میکنند و میفرمایند انسانِ خداجو در این سه ماه باید تلاش کند تا میتواند عمل صالح بدست آورد. و در 9 ماه بعد دست آوردهای این سه ماه را حفظ و نگهداری کند.
🍀 لذا انجام حسنات در این سه ماه اثر دو برابر دارد، البته گناه نیز اثر دوبرابری خواهد داشت.🍀
┄┄┅┅┅❅❅❁❅❅┅┅┅┄┄
#ماه_رجب
4_5866170030567195392.mp3
1.91M
امام خامنه ای (حفظه الله) :
زمان سخنرانی 3 دقیقه
🔰موضوع : استقبال از ماه رجب
#استقبال_از_ماه_رجب
#ماه_رجب
#امام_خامنه_ای
ادب حضور ماه رجب- نسخه موبایل.pdf
609.3K
🗒جزوه ادب حضور دفتر اول : استاد فیاض بخش
💢موضوع : اسرار ماه رجب ، مراقبات و مناسک آن همراه با آداب اعتکاف
💢بنا بر مکتب تربیتی علامه طباطبائی(ره)
💠آستان بندگی
🖇 @Astanbandegi112
#خاطرات
⚜شاید شنیده باشید معمولاً از بعضی بزرگان که می گویند اگر به دوران جوانی باز می گشتم فلان کار را میکردم. یا اگر دوباره فرصتی داشتم فلان کار را انجام میدادم و خلاصه روندی را که سالها پیش برده بودند گاهی اظهار پشیمانی میکردند که چرا کار بهتری را نکردند.
💠یک روز خدمت علامه عسکری بودم به ایشان عرض کردم آقا اگر شما برگردید به دوران جوانیتان چه راهی را پیش می گیرید؟! ایشان با #کمال_قاطعیت گفتند #همین_راهی را که رفتم!!! همین کاری را که تا به الان در تمام عمرم کردم!!! ذره ای از کارشان پشیمان نبودند بسیار قرص و محکم بیان کردند. یعنی بعد از ۹۰ سال از عمر خودشان راهی را که از دوران جوانی پیش گرفته بودند را دوباره ادامه می دادند و این به معنای این است که این فکر و مبنای ایشان در برهه های مختلف عمرشان تغییری نکرده و هدفشان همان هدف است...
✍🏻 بیان خاطره از استاد ادیبی
🌸 نماز اول ماه قمری
از جمله نمازهایی که حضرت آیتالله بهجت(ق) به خواندن آن مداومت داشتند، نماز اول ماه است که در ابتدای ماههای قمری خوانده میشود.
از امام جواد علیهالسلام روایت شده است: هر گاه ماه جدید قمری آمد در روز نخست آن دو رکعت نماز بگزار و در رکعت اول آن پس از حمد ۳۰بار سورۀ توحید و در رکعت دوم پس از حمد ۳۰بار سورۀ قدر را بخوان؛ سپس صدقه بده که اگر این کار را کنی سلامتی در آن ماه را از خداوند متعال خریدهای.
و در روایتی آمده است این دعا را پس از نماز بخوان:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ مَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَ مُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ، بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ إِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلَا كَاشِفَ لَهُ إِلَّا هُوَ وَ إِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلَا رَادَّ لِفَضْلِهِ يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ، بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْرًا، مَا شَاءَ اللَّهُ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ، حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ، وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ، إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ، لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ، رَبِّ إِنِّي لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَيَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ، رَبِّ لَا تَذَرْنِي فَرْدًا وَ أَنْتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ.
📚 بهجتالدعاء، ص٣٧٨
یک روز یکی از خلفاء به حضرت امیر علیه السلام اشکال کرد که یا علی! چرا هر چه از تو میپرسند فوراً میگویی. یک تأملی بکن ، یک فکری بکن بعد جواب بده. حضرت چهار تا از انگشتانشان را نشانش دادند و فرمودند: اینها چند تا است؟ عرض کرد چهار تا فرمودند: چرا فکر نکردی؟ گفت: آقا این که دیگر فکر نمیخواهد، این پیداست. فرمودند: جمیع علوم در نزد من همین طور است، همه پیداست و احتیاج به فکر ندارم. امام است. نه اینکه اختصاص به امیرالمؤمنین علیه السلام داشته باشد الان فرزندشان حضرت مهدی علیه السلام هم همین طور است. خدا میداند چون وارث علم جدش است. وارث همه انبیاء است. آنچه خوبان همه دارند، تو تنها داری آقا. تمام معجزات انبیاء الان نزد امام زمان علیه السلام است. تمام علوم شان و تمام کتب آسمانی همه آنها در سینه حضرت است.
#امامعلیع #خلفاء #اهلبیتع #علوم
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
⚜سخنراني آيت الله ناصري⚜
*روایت شده که روزی ابابصیر در محضر امام محمد باقر علیه السلام بود. حضرت در مسجد النبی صلی الله علیه و آله صحبت میکردند. حضرت فرمودند: «جمعیت مرا نمیبینند». ابابصیر گفت: «شما که اینجا ایستادهاید چطور شما را نمیبینند؟» حضرت فرمودند: «حالا سؤال کن؟» وی از آنها سؤال کرد: امام محمد باقر علیه السلام را ندیدید؟» همه گفتند: «نه». در همان زمان یکی از اصحاب حضرت به نام ابوهارون المکفوف که چشمهایش نابینا بود رسید. حضرت فرمود: «از این بپرس». ابابصیر از آن صحابی نابینای روشنضمیر پرسید: «امام محمد باقر علیه السلام را ندیدی؟» گفت: «اینجا ایستادهاند، مگر نمیبینی؟» ابابصیر میگوید: «به او گفتم: از کجا فهمیدی؟» ابو هارون گفت: «چطور ندانم در حالی که او نور ساطع است.»*
پ ن: صراط المستقیم، ج 2، ص 183.
#نور_امام
29/م/95
آيت الله ناصري رحمت الله علیه