🔹فیلم room, «اتاق»، برای چند سال پیش است. اما داستان جالبی داشت که شاید بازگو کردنش برای این روزهای ما مفید باشد.
این فیلم ماجرای زنیست که دزدیده شده و و برای سالها در یک اتاق حبس و زندانی میشود. او در همین اتاق فرزنددار شده و فرزندش هم همانجا بزرگ میشود؛ بدون کوچکترین ارتباطی با دنیای بیرون.
او صبحها در همان فضای کوچک، با فرزندش ورزش میکند، برای او جشن تولد میگیرد و با همان امکانات محدودی که دارد کیک میپزد و سعی میکند یک زندگی خوب و واقعی را برای او فراهم کند.
🔸تنها تصویری که کودک او از جهان بیرون دارد تلویزیونی است که در اختیار آنهاست.
وقتی پسر به سنی میرسد که میتواند از آن اتاق فرار کند، مادر به او روش فرار از اتاق و نقشهاش را یاد میدهد و بالاخره او را فراری میدهد.
او فرار میکند و با دنیایی مواجه میشود که تا به حال ندیده، چیزی شبیه به تولد؛ چون دنیایی که تا پیش از آن در آن زندگی کرده بود همان اتاق بود.
این داستان شاید به نظر ما هولناک و عجیب باشد. اما برای من دو نکته در این فیلم مهم بود.
🔹اولین نکته نحوه مواجهه این زن با شرایطش است. شرایطی که آسان نیست اما او در آن خوب زندگی میکند و تبدیل به بهترینِ شرایط خودش میشود، با همه محدودیتها و مشکلاتی که دارد.
آنچه به او توان ادامه زندگی را میدهد «امید» است؛ امید به نجات. امید به این که روزی پسرش بزرگ میشود و با فرار او از این وضعیت نجات پیدا میکند.
اگر امید را از انسان بگیریم، حیات را از او گرفتهایم. به همین دلیل ناامیدی بزرگترین گناه است.
🔹نکته دیگر قابل توجه در این فیلم ارائه دو دنیای کوچک و بزرگ بود. دنیای اتاق و دنیای بیرون آن که میتواند مثالی از تفاوت محیط رحم و دنیای بیرون و تفاوت دنیا و عالم بعد از مرگ باشد. آخرت برای ما با برخی مثالهای محسوس تصویر شده، اما تا نبینیم درکی از آن نخواهیم داشت.
✅امیدوار باشیم و امید ببخشیم.
مرگ اندیش باشیم و با تقوا توشه آخرتمان را فراهم کنیم.
🔺پ.ن: توصیه میکنم فیلم را ببینید؟ خیر
من برای نکات قابل توجه برخی فیلمها اینگونه مطالب را مینویسم نه برای توصیه به دیدنش.
@momenaat
هدایت شده از توابین | سید مصطفی موسوی
سلسله پست دربارهی
شبهه ضدیت علم و دین
متاسفانه این شبهه خیلی پخش شد
پس جوابش رو هم باید خیلی
منتشر کنیم تا فکر نکنن بیجوابه!
@ir_tavabin