✨﷽✨
✅«حکمت توستریّه»
«يَا رُوحَ اللَّهِ مَنْ نُجَالِسُ؟! قَالَ مَنْ يُذَكِّرُكُمُ اللَّهَ رُؤْيَتُهُ»
فرزندم را بیدار کردم تا برای مدرسه آماده شود. گفتم من هم که بیکارم دیگر خانواده را زحمت ندهم. یک توستر خیلی ساده، شبیه بخاری برقی داریم! استفاده از آن صرفا با منطق کارکردگرایانه محض قابل توجیه است روشنش کردم تا نان را با آن گرم کنم.
وقتی برگشتم دیدم خاموش شده ولی محیط داخل توستر هنوز گرم است. نان را داخلش گذاشتم و گفتم اندکی بعد همین مقدار هم تا اندازه قابل قبولی نان را گرم میکند. وقتی برگشتم دیدم بله! نیازی به روشن کردن دوباره توستر نبود.
به دلم افتاد توصیه به مجالست با خوبان و اهل دل هم برای همین بود.
آنهایی که با کثرت مجاهدات و تقوا وجودشان به درجاتی از ذکر و توجّه تبدیل شده است. آنهایی که وجودشان با آتش محبّت و جذبه و توسّل گرم شده است.
اگر ما غافلان و آلودگان از آن آتش گرما بخش درونی که در وجود این پاکان شعله کشیده محرومیم، از وجود گرمشان که محیط پیرامون و محفلشان را گرم میکند که محروم نیستیم!
وقتی این جانهای سرد و افسرده و تاریک را به محفلشان ببریم، ما هم مقداری گرم و نورانی میشویم. و اگر در این کار مداومت کنیم کم کم گرمایمان دائمی شده و مخصوصا اگر همزمان مشغول رعایت تقوا شویم زودتر به درونمان سرایت میکند. آتش زیر خاکستر فطرة اللهی ما هم شعله میکشد.
مجالست با این اهل محبّت و تقوا گاهی اثرش از مستحبّات بزرگ و نماز شب هم بر نفس انسان بیشتر است. انس با ذکر اهل بیت و زیارات و هیئات و همینطور اشعار عارفان دل سوخته هم همینطور است.
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/joinchat/1284702208C7c11ed722e
✍آیت الله مصباح یزدی ره: درست است که کارهاى ما در پیشگاه حضرت چیزى نیست؛ ولى شرط وفا و مروّت آن است که در حدّ وسع خویش به آن عزیز ابراز ارادت کنیم.
اگر با شرمندگى و خضوع صدقه بدهیم و براى ظهورش دعا کنیم، فقط براى خودمان سازنده و تکامل آور است. حضرت مهدى علیه السلام به یقین، به دعا و صدقه ما یا اموالى که به نام او صرف مىکنیم، نیازى ندارد؛ امّا خودش فرمود که براى فرج من دعا کنید. چراکه دعا خواندن براى فرج امام زمان، فرج ما است
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/joinchat/1284702208C7c11ed722e
✍العبد محمدتقی بهجت:
انسان که نان خشکی او را سیر می کند و یا با سبزی و ماست و پنیر می تواند زندگی کند، اینهمه حرص د طمع به دنیا و مال برای چه؟
وقتی که روح انسان به عالم دیگر رفت می فهمد اینهمه تشریفات در دنیا لازم نبود.
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/joinchat/1284702208C7c11ed722e
✨﷽✨
✅نتیجه تکبر ورزیدن به خداوند
مرحوم آیت الله فاطمی نیا (ره)
پروردگار عالم در قرآن میفرماید:
"وَ قالَ رَبُّکُمُ ادْعُونی أَسْتَجِبْ لَکُمْ"
پروردگار می گوید من را بخوانید، برای شما استجابت میکنم.
«إِنَّ الَّذینَ یَسْتَکْبِرُونَ عَنْ عِبادَتی سَیَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ داخِرینَ»
کسانی که در مقابل پروردگار تکبّر بورزند و مستکبر باشند، با حالت خواری وارد جهنّم میشوند.
یکی از مصادیق استکبار ورزیدن به خداوند ، کسانی هستند که منکر دعا میباشند و آن را دست کم میگیرند به طوری که ریشهی بیاعتنایی به خدا داشته باشد.
یک وقت انسان جاهل است و میگوید دعا یعنی چه؟ اصلاً من دعا نمیکنم.
چنین شخصی مستکبر نیست بلکه نادان و جاهل است.
اما یک وقت کسی حماسهسرایی میکند! میگوید: مگر خدا عقل نداده است؟ مگر ارادههای آهنین نداده است؟ چنین میکنم، چنان میکنم، به دعا نیازی ندارم!
این استکبار ورزیدن است و منجر میشود به: «سَیَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ داخِرینَ» چنین افرادی با خواری وارد جهنّم میشوند.
کدام اراده از ارادهی امیرالمؤمنین(ع) آهنینتر است؟
کدام روح از روح آن بزرگوار قویتر است؟ امیرالمومنین (ع) همیشه دست به دعا بر میداشتند.
انسان هیچ وقت از ربّ العالمین بی نیاز نمیشود.
هر نعمتی که خداوند در دست ما قرار میدهد خودِ خداوند سببساز و مؤثّر آن نعمتها است و الّا اگر آن سببیّت را بردارد هیچ نخواهد بود.
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/joinchat/1284702208C7c11ed722e
✍حضرت فاطمه علیها السّلام در وصف امیرالمومنین علیه السلام فرمودند:
او پیشوائی الهی و ربّانی است، تجسّم نور و روشنائی است، مرکز توجّه تمامی موجودات و عارفان است، فرزندی پاک از خانواده پاکان و گوینده ای حقّ گو و هدایتگر است، او مرکز و محور امامت و رهبری است.
📚ریاحین الشریعه، ج1، ص93
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/joinchat/1284702208C7c11ed722e
17.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 موعظه در آخرین لحظات زندگی امام حسن مجتبی (علیهالسلام)
👤 آیت الله محفوظی
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/joinchat/1284702208C7c11ed722e
﷽
نماز؛ سوخت حرکت!
آدمی از راهِ یاد خدا تغذیه میکند، یاد خدا تغذیهکننده است، غذای راه ماست، غذای جانِ ماست و آدمی با آن زندگی میکند. ساییدهشدنهایی که در زندگی روزانه پیش میآید با یاد خدا ترمیم میشود –عین کاری که غذا میکند- «بدلِ ما یَتَحَلَّل» است و نیروهای تحلیل رفته، با یاد خدا بازیافته میشود.
این نمازهای پنجگانه اگر خوب خوانده بشود، برنامه جالبی است که اسلام برای ما مسلمانها تدارک دیده. دو ساعت، سه ساعت، چهار ساعت کار و غرق دنیا شدن، غرق کار شدن، ممکن است آدمی را به یک ماشین کار تبدیل کند. برای اینکه ماشین کار نشود و انسان بماند، ۵دقیقه با خود و خدایش که باشد جبرانکننده است و لذا نماز در اصلطلاح قرآن نامش هم «ذکر» و هم صلاه است. «أَقِمِ الصَّلَاةَ لِذِكْرِي» که نماز برای ذکر است.
تصور کنید ماشینی که سوختِ آن در خودِ حرکتش تولید بشود؛ آیا دیگر توقف و ایستادن دارد؟ اگر ذکر خدا در دل ما و در درون ما به اینجا رسید، یعنی ما به آنجا رسیدیم که ذکر خدا برایمان تولید انرژیِ حرکت میکند؛ خود ذکر و هر حرکتی انرژیزاست و آنوقت دیگر ایستادن نخواهیمداشت.
📚شهید بهشتی، ۲۷جمله، ص۱۵۱
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/joinchat/1284702208C7c11ed722e
🔴از کجا بفهمیم که در مسیر صحیح هستیم؟
مسافری که به سوی مقصد حرکت میکند، راه نرفته را پیش رو میبیند؛ اما اگر پشت به مقصد بایستد، مسیر طی شده را خواهد دید.
کسی که رفتهها و کردههای خود را میبیند، باید باور کند که در حال اشتباه است و پشت به مقصد ایستاده و کسی که نرفتهها و نکردهها را مینگرد، شک نکند که رو به مقصد ایستاده و در مسیر صحیح قرار دارد. پس اگر مقداری عُجب در عمل کسی پیدا میشود، نشانۀ آن است که دارد پایین میآید و تنزّل میکند. چنین فردی باید به خدا پناه ببرد و توجهش به آن کارهایی باشد که انجام نشده است تا مبادا غرور پیدا کند.
📚 تمثیلات اخلاقی، جلد یکم، صفحه ۴٠
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/joinchat/1284702208C7c11ed722e
✍ مرحوم حضرت آیتالله سید محمدرضا گلپایگانی :
«گریه بر سیدالشهدا علیهالسلام تولی است ، اما گریستن در عزای حضرت زهرا سلامالله علیها هم تولّی و هم تبرّی است».
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/joinchat/1284702208C7c11ed722e
✨﷽✨
✍ چرا بعضي ها دستورات دین را رعايت مي کنند ولي نتيجه اي نمي گيرند، و عده اي هيچ کدام از اين ها را مراعات نمي کنند ولي زندگي خوب و خوشي دارند؟
ما هميشه نمي خواهيم نتيجه ي کارهاي مان را در اين دنيا بگيريم . کسي نماز مي خواند و طرف مي گفت : حتما نماز مي خواني ، وضعت خوب است و هر چه بخواهي خدا به تومي دهد . بعضي ها فکر ميکنند که کارگري است . نه نماز براي تشکر از خداست . نماز يک وظيفه و غذاي روح است . کسي که بهداشت را رعايت مي کند يا پدرش را احترام مي کند ، بخاطر اين نيست که حتما يک آثاري را از آن بگيرد . در مسائل پاکيزگي اين امکان دارد . کسي در اين دنيا حرام مي خورد ولي زندگي خوبي دارد . او در همين دنيا هم محروميت هايي دارد ، او از لذت عبادت محروم است.
ما نبايد لذت ها را فقط در ماشين و خانه ببينيم و آنرا محدود کنيم . کسي گناه مي کرد و بد مستي مي کرد ، حضرت موسي به ميقات مي رفت . او گفت : به خدا بگو من که اين همه گناه ميکنم ، هنوز اتفاقي براي من نيفتاده است که اين قدر هم تهديد ميکني . موسي وقتي به ميقات آمد ، خجالت کشيد که اين را با خدا مطرح کند و وقتي خواست برگردد ، خدا گفت : بنده اي به تو پيغام داد ، به او بگو که تو از شيريني ذکر من محروم هستي . حضرت ابراهيم مي گفت : من حاضرم همه ي زندگي ام را بدهم و يک بار ديگر در نيمه شب صداي يا سبوح يا قدوس را بشنوم . امام صادق (ع) مي فرمايد : دو رکعت نماز در دل شب از همه دنيا براي من زيباتر است . کسي که حرامي ميخورد از ذکر ، مناجات ، حلاوت و شيريني صحبت با خدا محروم ميشود . محرومت هاي او بيشتر معنوي است و اين مهم است . حالا از قبر و قيامت نگوييد که کساني که حرام مي خورند شکمشان پر از آتش ميشود . لقمه ي حرام آثار منفي در جهنم دارد .
〖از بیانات حجت الاسلام رفیعی〗
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/joinchat/1284702208C7c11ed722e