10.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥نقش صبر در رشد و کمال انسان
تفسیر سوره مبارکهٔ رعد،
🎙محمدعلی انصاری
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/joinchat/1284702208C7c11ed722e
✨﷽✨
#یک_داستان_یک_پند
✍️مردی، مستأجرِ مرد مؤمنی بود. روزی صاحب ملک گفت: خانه را کم کم خالی کن میخواهم پسرم را زن دهم. مرد مستأجر زاری کرد مرا بیرون نکن. جز تو کسی نیست مرا کمک کند و کسی را جز تو ندارم. مرد مؤمن را از این شرک او خشم آمد. گفت: همانا حول و کمک فقط از جانب خداوند است. وقتی تو هنوز بر این باور هستی که کسی جز من، تو را نمیتواند کمک کند؛ چگونه خداوند تو را کمک کند؟! اگر خداوند هم تو را کمک کند بر شرک تو میافزاید و شریک معصیت تو در شرک تو میشود، چون اگر کسی را هم سراغ تو بفرستد تو باز کمک او را خواهی دید، نه ارادۀ فرستندۀ کمک برای یاریات را!!!
💎بدان خداوند را بندگان نیک بسیاری است. من خود سالها مستأجر بودم و گمان میکردم کسی نیست که مرا کمک کند تا خانهای بخرم و چون تو مشرک به قدرت خالق یگانۀ خود بودم. صاحبخانه مرا از ترس حرف مردم شب از خانه بیرون کرد، گفت: برو صاحبِ تو خداست، به او بگو کسی را ندارم کمکم کن. امشب خودت بیرون کردم و فردا صبح اثاثیهات بیرون خواهم ریخت.
🌘من چون از او قطعِ امید کردم شب را به خرابهای رفتم. گفتم: خدایا! کسی را ندارم. صبح شد، گریه کرده بودم و در کنار دیوار قبرستان خوابم برده بود. دو جوان ثروتمند برای کندنِ گور پدر اول صبح به قبرستان آمده بودند، مرا بیدار کرده و خواستند مرا به خانهام بیاورند. پرسیدند: خانهات کجاست؟ گفتم: مستأجرم، صاحبخانه مرا بیرون کرده است. با من به خانۀ من آمدند و بهای این خانه را دو دستی به صاحبخانه پرداختند و من صاحبِ خانه شدم؛ تا من نیز با تو چنین نکردهام که با من کردهاند، تو صاحبِ خانه نخواهی شد.
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/joinchat/1284702208C7c11ed722e
#قرآن_و_شهدا
✍گفتم: با فرماندهتان کار دارم. گفت: الان ساعت ۱۱ است، ملاقاتی قبول نمیکند
رفتم پشت در اتاقش در زدم، گفت: کیه گفتم: مصطفی من هستم. گفت: بیا تو. سرش را از سجده بلند کرد، چشماش سرخ و خیس اشک بود و رنگش پریده بود. نگران شدم. گفتم: چه شده مصطفی؟ کسی طوریش شده؟
دو زانو نشست. سرش را انداخت پایین. زُل زد به مهرش. دانههای تسبیحو یکییکی از لای انگشتاش رد می کرد. گفت: ساعت۱۱ تا ۱۲ هر روز را فقط برای خدا گذاشتم. بر میگردم کارهامو نگاه میکنم. از خودم میپرسم کارهایی که کردم، برای خدا بود یا برای دل خودم؟ (شهید ردانیپور)
💠: @momenane313🌷
🔰تاثیر تهمت بر ایمان
✍️امام صادق علیهالسلام فرموده است: کسی که به برادر دینیاش تهمت بزند، همانگونه که نمک در آب ذوب میشود، ایمان در قلب او ذوب و ناپدید میگردد.
📚نردبان سعادت، ص ۳۶۵
💠: @momenane313🌷
✨﷽✨
#پندانه
✅گرههای زندگی
✍زندگى مثل يک كامواست؛
از دستت كه در برود، مىشود كلاف سردرگم، گره مىخورد، میپيچد بههم، گره گره مىشود،
بعد بايد صبورى كنى و گره را به وقتش با حوصله باز كنى.
اگر زياد كلنجار بروى، گره بزرگتر مىشود و کورتر.
يک جايى ديگر كارى نمىشود كرد، بايد سر و ته كلاف را بُريد و يک گره ظريف و كوچک زد، بعد آن گره را توى بافتنى پنهان و محو كرد، جورى كه معلوم نشود.
يادمان باشد؛
گرههاى توى كلاف، همان دلخورىهاى كوچک و بزرگند، همان كينههاى چند ساله، بايد يک جايى تمامش كرد و سر و تهش را بريد.
زندگى به بندى بند است به نام "حرمت" كه اگر پاره شود، تمام است.
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/joinchat/1284702208C7c11ed722e
✍امام صادق عليه السلام:
هيچ گاه پيامبر خدا درباره چيزى كه گذشته بود، نمى فرمود: كاش غير اين بود
📚الكافی ج 2 ص 63
💠: @momenane313🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥به واسطه یوسف
✍استاد عالی
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/joinchat/1284702208C7c11ed722e
✨﷽✨
🌹مضرات و عوارضِ مقایسه و چشم هم چشمی
💫در آیه 32 سوره النسا اندکی دقت میکنیم:
📖وَ لا تَتَمَنَّوْا ما فَضَّلَ اللَّهُ بِهِ بَعْضَکُمْ عَلي بَعْضٍ لِلرِّجالِ نَصيبٌ مِمَّا اکْتَسَبُوا وَ لِلنِّساءِ نَصيبٌ مِمَّا اکْتَسَبْنَ وَ سْئَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ إِنَّ اللَّهَ کانَ بِکُلِّ شَيْءٍ عَليماً. آرزو مکنید آن چیزهایى را که بدانها، خدا بعضى از شما را بر بعضى دیگر برترى داده است. مردان را از آنچه کنند نصیبى است و زنان را از آنچه کنند نصیبى و روزى از خدا خواهید که خدا بر هر چیزى آگاه است.
اندکی در پایان این کلام حضرت حق تأمل کنیم میبینیم، مانند آیات بسیاری نفرموده، خداوند بر همه چیز تواناست. بلکه فرموده شما از من بخواهید من به همه چیز آگاه هستم. یعنی خیر و صلاح شما را من میدانم اگر صلاح باشد میدهم، اگر نباشد نمیدهم. پس در قبول خواسته دنیوی انسان، شرط را قدرت خود قرار نداده، بلکه شرط را آگاهی از شرایط خواسته انسان قرار داده است.
قیاس و مقایسه در دین ما به استثنای، اموری نادر، در کل امری نادرست است. اینکه ما در خانهی خود بنشینیم و زندگی خود را با همسایه و یا دوستی مقایسه کنیم این امر به استناد آیه مذکور که با 《لای نفی》 شروع شده است، فعلی نهی شده و ناپسند است. که متاسفانه در بین بانوان مرسومتر است و عوارض و زیانهای زیر را دارد.
🔵 به عوارض آن میپردازیم:
1- مقایسه زندگی خود با دیگران و اصطلاحا چشم هم چشمی، از سه حالت خارج نیست:
یا فردی که خود را با او مورد مقایسه قرار دادهایم از ما بهتر و بالاتر است، پس حسودی میکنیم.یا پایینتر از ماست که به او فخر میفروشیم.و یا مساوی ماست که در این حالت هم سعی داریم، مساوی را نپذیریم و یا برتر بدانیم یا پَستتر، چرا که مقایسه با فردی در حالت مساوی اصلا برای ما جذبه و معنی ندارد.
2- مقایسه زندگی با دیگران، ما را در حسرت نداشتههایمان میسوزاند و از لذت بردن از داشتههایمان محروممان میکند. چون در حالت مقایسه، ما به تمام داشتههای خود چشم میبندیم و نداشتههایمان را در دیگران میجوییم و در حسرتیم.
3- در مقایسه، حس کنجکاوی و تجسس خود و به نوعی فضولی را، شکوفا میکنیم و ارزش و هویت و منِ واقعی خود را میبازیم و اعتماد به نفس خود را از دست میدهیم.
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/joinchat/1284702208C7c11ed722e
💌بالاخره با تلاش فراوان و به درخواست شما عزیزان فروشگاه طب شیعه در ایتا راه اندازی شد!
✍️کرمهای گیاهی، شامپوهای گیاهی، چاقی، لاغری، کبد چرب و کلی محصولات با کیفیت دیگر در فروشگاه بزرگ طب شیعه
🌸پکیجهای زیبایی و.. از اساتید برجسته طب ایرانی اسلامی
🔴مشاهده محصولات و سفارش👇
https://eitaa.com/joinchat/791609442Ca679b36f0c
#یک_داستان_یک_پند
✍️حکاکی (سنگنویسی) نقل میکند: روزی خانوادهای اشرافی با لباسی سیاه برای سفارش سنگ قبر قیمتی به کارگاه آمدند. آنها برای نوشتن اسم پدر مرحومشان روی سنگ قبر دچار اختلاف رأی بودند که بنویسند سرهنگ احمد... و یا حاجی احمد، چون مرحوم پدرشان هم سرهنگ بود و هم به حج رفته بود و میدانستند روی سنگ قبر باید یکی از این القاب فقط نوشته شود.(که آن هم نیاز نبود) دیدم پسرش گفت: اگر مردم نمیخندیدند هر دو را مینوشتیم!!! حاجی سرهنگ احمد. متوجه شدم خیلی در قید و بند نام و نشان دنیوی هستند، رفتند با خانواده مشورت کنند. یا باید لقب دنیوی او را مینوشتند سرهنگ احمد.. یا لقب اخروی او را حاجی احمد.
آنجا بود که فهمیدم طبق حدیث حضرت علی علیه السَّلام واقعا دنیا و آخرت مانند آب و آتش در یک جا هرگز جمع نمیشود ولی این بشر به زور میخواهد دنیا و آخرت را در یک جا جمع کند، هم دنبال ثروت و دنیا و عیش و نوش دنیوی باشد و هم به دنبال نماز و روزه و ذکر اخروی!!! هر چند یقین داشتم آن مرحوم را آن دنیا حتی حاجی احمد هم صدا نمیکنند (هر چند تصمیمشان بر نوشتن حاجی شد) آن دنیا او را فقط میپرسند
💠: @momenane313🌷
✍امام على عليه السلام:
خوشا به حال كسى كه (تلاش برای اصلاح) عيب هايش او را از پرداختن به عيب هاى مردم باز دارد و بى آنكه او را نقص و كاستى باشد فروتنى كند
📚ميزان الحكمه ج13 ص217
💠: @momenane313🌷
✨﷽✨
#پندانه
✅رزق و روزی دست خداست
✍دوستی میگفت:
در یکی از روزهای زمستان، از منزل خود به سوی محل کارم که دور بود خارج شدم. برف بود اما وسیلهای نبود.
🔸برای اینکه دستهایم گرم شود، آنها را در جیب گذاشتم. یک دانه تخمه آفتابگردان پیدا کردم، آن را بیرون آورده و با دندان شکستم.
🔹ناگهان بذر وسط آن بیرون پرید و روی برفها افتاد. ناخواسته خم شدم که آن را بردارم، پرندهای بلافاصله آمد آن را به نوک گرفت و پرید.
🔸به نظر تو چه درسی در آن است؟
🔹من گفتم:
رزق و روزی ما آن نیست که در دست ماست بلکه آن است که در دست خداست.
🔰 این حکایت زندگی و دنیای ماست که به آنچه در جیب و در دست و جلوی چشم ماست، دلخوشیم و خیال میکنیم که همهاش رزق و روزی ماست ولی همین که میخواهیم آن را در دهانمان بگذاریم و لذتش را ببریم، از ما میگیرند و به کسی دیگر میدهند.
▫️تمام عمر کار و تلاش میکنیم تا مالی پسانداز کنیم و راحت زندگی کنیم، ولی گاهی آنچه اندوختهایم رزق و روزی ما نیست. اندوخته ما رزق و روزی کسانی میشود که بعد از ما میخورند یا در زمان حيات، نصیب آنها میشود و میخورند.
▫️رزق و روزی ما آن چیزی است که بخوریم و لذت استفاده آن را ببریم، نه اینکه رنج فراوان بر خود و خانواده تحمیل کنیم و در انتها لذتش برای دیگران شود.
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/joinchat/1284702208C7c11ed722e