سه قطبی نتانیاهو، لاپید و گانتز در انتخابات اسرائیل
امروز پنجمین انتخابات کنست رژیم صهیونیستی در چهار سال گذشته برگزار خواهد شد. صحنهآرایی سیاسی و نظرسنجیها نشان میدهد مثل گذشته هیچ حزب و بلوکی نمیتواند اکثریت کرسیهای پارلمانی لازم را برای تشکیل آسان کابینه بدست آورد.
نسبت به انتخابات قبلی چندین تغییر صورت گرفته است. یک تغییر مهم کنارهگیری نفتالی بنت رهبر حزب «یمینا» از سیاست است که در انتخابات قبلی به اصطلاح کینگ-میکر بود و علیرغم کرسیهای اندک توانست در ائتلاف با لاپید و سایر احزاب ضد نتانیاهو طی یک مکانیسم چرخشی نخستوزیر شود. آیلت شاکد متحد او اکنون رهبری حزب «خانه یهود» را بر عهده گرفته است. خانه یهود طبق نظرسنجیها آرای لازم برای ورود به کنست را کسب نمیکند اما در صورت ورود به کنست از متحدان احتمالی نتانیاهو خواهد بود.
تغییر دیگر فروپاشی اتحاد احزاب عربی است. پس از جدا شدن رعام در انتخابات قبلی اکنون حزب بلد نیز از لیست عربی خارج شد. اکنون طبق نظرسنجیها ائتلاف حدش-تعال و بلد هر دو صرفاً حداقل آراء لازم برای ورود به کنست را دارند و احتمال دارد یکی از آنها به کنست راه پیدا نکند. در این صورت شانس کسب ۶۱ کرسی برای بلوک تحت رهبری نتانیاهو افزایش پیدا میکند.
نکته مهم افزایش آراء ائتلاف افراطی «حزب صهیونیست مذهبی» طبق نظرسنجیهاست که با ۱۴ کرسی پس از لیکود (۳۱ کرسی) و یش عاتید (۲۴ کرسی) در رتبه سوم قرار میگیرد. این باعث میشود نتانیاهو برای تشکیل کابینه به جریان راست افراطی وابسته باشد که در عرصه داخلی و بینالمللی برای او مشکلساز خواهد بود.
تغییر دیگر شکلگیری حزب «وحدت ملی» با ائتلاف کردن دو حزب «آبیوسفید» بنی گانتز و «امید نو» گیدئون ساعر و مشارکت گادی آیزنکوت فرمانده کل سابق ارتش رژیم است. نظرسنجیها نشان میدهد این ائتلاف ۱۲ یا ۱۳ کرسی خواهند داشت. گانتز خود را یکی از گزینههای نخستوزیری در صورت عدم موفقیت نتانیاهو میداند. او که یک بار فریب نتانیاهو را خورده است دیگر با او متحد نمیشود اما تلاش میکند احزاب مذهبی متحد نتانیاهو را از او جدا کرده و حمایت آنها را کسب کند. بنابراین در صورت عدم موفقیت نتانیاهو او برای نخستوزیری با لاپید در یک ائتلاف مشترک رقابت خواهد کرد.
بههرحال عملکرد لاپید در دوره کوتاه نخستوزیری با تغییرات مذکور در عرصه سیاسی رژیم صهونیستی به شدت تحت تاثیر گرفته و توافق مرزی با لبنان نیز که او تنها چند روز قبل از انتخابات امضا کرد مزیتی برای او ایجاد نکرده است.
۱۰ آبان ۱۴۰۱
نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا:
ایران با تحویل پهپاد به روسیه برای حمله به اهداف اوکراین، مرتکب اشتباه بزرگی شده و از امنیت جهان کاسته است.
نخست باید بتوانیم با این پهپادها مقابله کنیم، زیرا فناوری خطرناکی است که باید متوقف شود.
ما مدتی برای دستیابی به توافق هسته ای با ایران تلاش می کردیم تا بتوانیم جهان را به مکان امن تری تبدیل کنیم، اما اکنون آنها با کمک به روس ها، امنیت جهان را کاهش می دهند.
۱۰ آبان ۱۴۰۱
رسوایی جنسی در زیردریایی های انگلیس
استفاده از خدمات زنان در زیردریاییهای نیروی دریایی انگلیس برای بیش از یک دهه پس از لغو ممنوعیت استخدام زنان توسط شعبه در سال ۲٠۱۱ درحال انجام است
رسانه ها اعلام کرده اند که زنان گزارش داده اند که بر سر آنها فریاد زده شده و مورد ضرب و شتم قرار گرفتهاند.
یکی از اتهامات مربوط به زیردریاییها این است که «فهرست تجاوز به عنف در عمق» را تهیه کردهاند، که در آن زنان به ترتیبی که باید در یک رویداد فاجعهبار مورد تجاوز جنسی قرار گیرند، رتبهبندی میشوند.
فرمانده نیرو دریایی انگلیس میگوید: هر شخصی که متهم باشد با او برخورد خواهد شد.
وزارت دفاع هم گفته که پذیرفته است که باید کارهای بیشتری انجام شود و مکانیسم گزارش دهی جرایم جنسی را بهبود ببخشد.
۱۰ آبان ۱۴۰۱
اولین هواپیمای الکتریکی ناسا با ۱۴ موتور رونمایی شد
هواپیمای X-۵۷ ماکسول ناسا، بال طراحی شده ویژه هواپیما و ۱۴ موتور الکتریکی را نشان میدهد.
محققان هوانوردی ناسا از ماکسول برای نشان دادن این موضوع استفاده خواهند کرد که نیروی محرکه الکتریکی میتواند هواپیماها را ساکت تر، کارآمدتر و سازگارتر با محیط زیست کند.
۱۰ آبان ۱۴۰۱
۱۰ آبان ۱۴۰۱
ماجرای دختر چابهاری چه بود و شلوغی های زاهدان به چه علت و از کجا شروع شد؟
ماجرا از آنجا شروع میشود که زن همسایه دختر چابهاری به قتل میرسد و برادر دختر چابهاری بازداشت میشود؛ بعدتر طی تحقیقات متوجه میشوند که بین این دختر ۱۵ ساله و مقتول، روابط و پیامهایی رد و بدل شده است؛ به همین دلیل دختر را به همراه پدر و مادرش به کلانتری احضار میکنند.
رئیس کلانتری بعد از صحبت با پدر و دختر، از پدر او میخواهد برای لحظاتی اتاق را ترک کند تا بتواند سوالهایی درباره محتوای پیامهایی که بین او و مقتول رد و بلد شده از دخترش بپرسد؛ بین فقط ۳ تا ۵ دقیقه این گفتگو در دفتر کار رئیس کلانتری ادامه پیدا میکند؛ پیامها جنبه خصوصی و زنانه داشته و رئیس کلانتری میخواهد برای حفظ حریم خصوصی دختر، ترجیحاً در حضور پدر دختر، مطرح نشود.
اما بعد از مراجعه به منزل در روز ۱۰ شهریور ماه، تصمیم میگیرند به اتهام تجاوز از رئیس کلانتری شکایت کنند؛ پرونده تشکیل میشود، تحقیقات شروع میشود و دخترخانم برای انجام معاینات به پزشکی قانونی مراجعه میکند.
در این بین اولینبار اتهام تجاوز به این دختر چابهاری در کانال جریان «سحاب» که گروهی تروریستی و ضدانقلاب است، منتشر میشود؛ بعد هم مولویهایی مثل عبدالغفار نقشبندی، پسر امام جمعه شهر راسک، سخنرانیها و پیامهای تندی درباره موضوع منتشر میکنند
اما پزشک قانونی بر اساس معاینات ظاهری اتهام تعرض را رد میکند، اما برای اطمینان بیشتر آزمایش بیولوژیکی را در دستور کار قرار میدهد؛ آزمایش بیولوژیکی نیز اتهام تجاوز یا تعرض را رد میکند.
نتیجه این آزمایشها هم یک هفته تا ده روز قبل از جمعه خونین مشخص میشود و نتایج آن شخصاً توسط سردار طاهری، فرمانده وقت نیروی انتظامی زاهدان به نظر خانواده و بعضی مولویها از جمله «مولوی نقشبندی پدر و پسر» و «مولوی عبدالحمید»، امام جمعه مسجد مکی زاهدان میرسد؛ در آن جلسه بنا میشود مولوی تا یک ساعت دیگر با اعلام یک «بیانیه آرامشبخش» از همه مردم بخواهد تا زمان مشخص شدن جزئیات پرونده، اتمام تحقیقات و اعلام نتیجه توسط قوه قضائیه، از گمانهزنی و اقدامات تحریکآمیز خودداری کنند.
اما در عمل اتفاقی که میافتد این است که مولوی عبدالحمید سه ساعت بعد از قرار با سردار طاهری بیانیهای منتشر میکند که نه تنها آرامشبخش نیست، بلکه به خاطر بیانی ابهامآمیز و کجدار و مریض، شعلههای خشم را دامن میزند و حتی اندکی در آرام کردن فضا مؤثر واقع نمیشود.
نتیجه این بیانیه مبهم و کجدار و مریض، و بعد اظهارات متناقض در نماز جمعه ۸ مهرماه، خشونتی میشود که به واقعه حمله به کلانتری ۱۶ زاهدان و کشته و زخمی شدن نیروهای انتظامی، حملهکنندگان به پاسگاه و تعدادی از مردم بیگناه مردم زاهدان منجر میشود؛ این سرآغاز تمام درگیریهای زاهدان در هفتههای اخیر است.
شورای تأمین استان با اعلام بیانیهای فرمانده انتظامی زاهدان و فرمانده کلانتری ۱۶ (کلانتری مورد حمله واقع شده در روز جمعه) را عزل کرد و انجام اشتباهاتی از سوی نیروی انتظامی (در رابطه با درگیری های روز جمعه) را قبول کرد؛ این بیانیه که یک دقیقه قبل از ۱۲ شب رسانهای شد، گویا برای آرام کردن نماز جمعه روز رقم خورد.
عبدالحمید نیز با بیان اینکه این بیانیه خوب بود، ولی «هنوز مورد انتظار ما نیست»، از آن استقبال کرد
اما سوال ما این است که اگر قرار باشد یک جریان داخلی، هر دفعه با کمی تهدید و خشونت و لشگرکشی بخواهد امتیازی بگیرد، چطور باید مسائل را جمع کرد؟
بسیاری از اهالی شهر، اعم از سنی و شیعه به آن معتقد بودند زمینه این اعتراضات و بعد جمعه خونین به دست برخی مولویها و اطرافیان آنها چیده شده بود؛ زمانی که هیچ اطلاعاتی از چند و چون پرونده دختر چابهاری وجود نداشت، آنها مردم را علیه نیروی انتظامی تحریک کردند و علیرغم مشخص شدن جزئیات باز هم از شفافسازی درباره آن استنکاف کردند
البته که نقش مولوی نقشبندی با چند سخنرانی بسیار افراطی و تند بیشتر از بقیه است، اما مولوی عبدالحمید نیز با بیانات مبهم و نهچندان راهگشا، راه را بر سوءاستفادهها و سوءظنها باز گذاشت. ای کاش یک بار برای همیشه با این جماعت که در زمان های حساس در پازل سعودی بازی کردهاند، برخورد قاطع شود.
۱۰ آبان ۱۴۰۱
۱۰ آبان ۱۴۰۱
۱۰ آبان ۱۴۰۱
8.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یک ایرانی ساکن آمریکا، دلیل نفرت برخی از ایرانیان خارج از کشور را بیان می کند
۱۰ آبان ۱۴۰۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خامنهای تسلیم شو دیگه!!!!
۱۰ آبان ۱۴۰۱
۱۰ آبان ۱۴۰۱
اگر از ضجه و گریه و بوی خون از هر هموطنی مست شدی
ژنتو بررسی کن انسان نیستی لاشخوری
برای ما حرمت خون نمازگزار زاهدان و زائر شاهچراغ یکیست
۱۰ آبان ۱۴۰۱