ادای خمس
بسیاری از ورثه به هنگام تقسیم ارث به این مسئله شرعی بی توجهند که اگر میت وصیت کند مقداری از دارایی او به عنوان خمس پرداخت شود یا ورثه یقین پیدا کنند که وی مقداری خمس بدهکار است تا وصیت میت و یا خمسی را که بر عهده دارد از اموال او ادا نکنند #نمیتوانند در اموال او تصرف نمایند و تصرفات آنان در حکم #غصب است و نسبت به تصرفات قبلی نیز #ضامن هستند.
رساله آموزشی آیت الله خامنه ای جلد اول
🌱
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
آداب خاص عقیقه
برخی از مردم اعتقاد دارند که گوشت عقیقه حتماً باید با آداب خاصی پخته شده و به مهمان ها داده شود.
در حالی که این نظر صحیح نیست، امام خمینی می فرماید: "در عقیقه مخیّرند بین اینکه گوشت خام یا پخته شده را تقسیم کنند، یا بپزند و عده ای از مؤمنین _حداقل ده نفر _ را دعوت کنند و به آن ها غذا بدهند."1
و عده ای دیگر برای استخوان های عقیقه آداب و احکامی قائل شده اند که حضرت آیت الله فاضل لنکرانی در این باره می فرماید: "استحباب دفن کردن استخوان های عقیقه و بعضی از کارهایی که در بعضی جاها مرسوم و معروف است، ثابت نشده و مدرک ندارد."2
1. آموزش فقه ص366
2. جامع المسائل ج2 ص389 س1027
🌱
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
نذری به مناسبت عید غدیر
🔻پخش و توزیع نذری بمناسبت عید غدیر، مستحب است.
اما ترافیک 🚕🚌🚙 راه بندان و حق الناسی که موجب سلب آسایش مردم شود #حرام ⛔️ است.
🌱
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
🔻عید غدیر سه روز است
غالب مردم عید غدیر را یک روز می دانند.
در حالی که عید غدیر سه روز است نه یک روز، زیرا در واقعه غدیر خم سه روز طول کشید تا تمام مردم با علی ابن ابیطالب(ع) بیعت کنند.
🔹 آیتالله بهجت(ره): [بنا به روایات] عیدغدیرخم، سه روز را عید قرار دادند.
#غدیر
🌱
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
دهه آخر ذی الحجه
چند سالی است که از سوی برخی سخنرانان خاص، دههی آخر ذی الحجه به نام دهه «حی علی العزاء» و یا «حی علی البکاء» معرفی میشود.
در حالی که در منابع روایی و حدیثی، در زمینۀ اقامه عزا و برگزاری سوگواری به غیر از ده روز اول محرم توصیهای وارد نشده و هیچ سند تاریخی معتبری وجود ندارد که به غیر از دههی اول محرم، در جامعه اسلامی عزای عمومی اعلام شود.
لذا با توجه به اینکه دههی آخر ذی الحجه علاوه بر امتداد عید غدیر، مصادف است با مناسبتهایی مانند ولادت امام موسی کاظم علیه السلام، روز مباهله، و... که تقریباً جنبهی شادی دارند، لذا میتوان گفت که ایام عزا اعلام کردن این ایام، نوعی بدعت بوده و هیچ جایگاهی در منابع حدیثی و مقاتل ندارد.
🌱
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
عیب جویی
عده ای دائم در حال بررسی و افشای عیوب واشتباهات دیگران هستند و از خویش غافلند ، درصورتی که اگر خود را خوب بنگرند ، عیوبی دارند که اصلاح آن ، فرصت برای عیب جوئی از دیگران باقی نمی گذارد ؛
🔹 امام علی علیه السلام فرمودند :
تو نفس خویش را حسابرسی کن ، که به حساب دیگران ؛ حسابگری جز تو ، خواهد رسید !! ۱
🔹 و نیز فرمودند :
طُوبَى لِمَنْ شَغَلَهُ عَيْبُهُ عَنْ عُيُوبِ النَّاسِ
« خوشا بحال كسى كه پرداختن به عيب خود ، او را از عيب ديگر مردم بازمى دارد ».۲
۱.کتاب الحیاة ( منبع : نهج البلاغه )
۲.نهج البلاغه خطبه۱۷۶
@akhlaghz
بهترین استفاده تو دنیا چیه؟.mp3
12.1M
✅ بزرگترین انتخاب ...
بهترین استفاده تو دنیا چیه ؟!
⚠️اگر زندگیت مثل کلاف سر در گم به هم پیچیده ، اگر هنوز هدف و برنامه ای نداری و هنوز با خودت کنار نیومدی این صوت رو گوش کن ..
🔸بعد از معرفت « عرفه » و قربانی نفس در «عید قربان» ، نوبت تصمیم جدی برای شروع تحوله...
@akhlaghz
✅ آرزوی حقیقی
بعضي ها طوري زندگي مي کنند، که اگر احکام توحيد و ايمان به معني حقيقي آن در جامعه جاري شود، ضرر مي کنند. پس معلوم مي شود که اين ها نظر به امام زمان(ع) ندارند چون ظهور امام(ع) همراه با « نابودي شرک و نفاق » است و به واقع اين حالت براي بعضي ها بسيار سخت است.
امّا انسان "مؤمن" طوري ميل هاي خود را تربيت کرده است که با تمام وجود ندا سر مي دهد : «کجاست آن که بناهاي شرک و نفاق را نابود مي کند؟» و انسان مؤمن به واقع نسبت به تحقق چنان شرايطي بي قرار است، چنين چيزي بايد " آرزوي حقيقي " انسان مؤمن باشد تا برکات آن آرزو همين حالا وارد زندگي ما شود. ۱
🔹 أَيْنَ هَادِمُ أَبْنِيَةِ الشِّرْكِ وَ النِّفَاقِ»
کجاست منهدم کنندة بناهاي شرک و نفاق؟ ۲
۱. جایگاه ومعنی واسطه فیض
۲.دعای ندبه
@akhlaghz
💢 جاودانگی
انسان جاودان و ابدی است و خودش هم به خوبی از این حقیقت آگاه است ، ولی مشکل اینجاست که به اشتباه دنیا را محل ماندن و جاودانگی می پندارد و لذا مرگ را پایان کار خویش دانسته و از آن کراهت دارد؛ درحالیکه مرگ فقط جسم خاکی اش را از او می گیرد و دروازه ایست برای ورود به عالم جاویدان آخرت ؛ پس « انسان هست که هست» ... و برای ابدیت خود باید مهیا شود.
🔸آیت الله شاه آبادی :
« ﺑﺪﺍﻥ ﻛﻪ ﺗﻮ ﻫﺴﺘﻰ ﻭ ﻧﻤﻰ ﻣﻴﺮﻯ. ﺑﺪﻧﺴﺖ ﻛﻪ ﻣﻰ ﻣﻴﺮﺩ، ﺗﻮ ﻫﺴﺘﻰ ﻭ ﺯﻧﺪﻩ. ﺣﺴﺎﺏ ﻛﺎﺭ ﺧﻮﺩﺕ ﺭﺍ ﺑﻜﻦ ﻛﻪ ﭼﻪ ﺗﻬﻴﻪ ﺩﻳﺪﻩ ﺍﻯ ﺑﺮﺍﻯ ﺯﻧﺪﮔﻰ ﺁﺧﺮﺕ. ﺑﺒﻴﻦ ﺑﺮﺍﻯ ﺍﻳﻦ ﺩﻭ ﺭﻭﺯﻩ، ﻛﻪ ﻣﻰ ﺩﺍﻧﻰ ﺛﺒﺎﺗﻰ ﺩﺭ ﺁﻥ ﻧﻴﺴﺖ، ﭼﻪ ﻛﻮﺷﺸﻬﺎ ﻭ ﺗﻘﻠﺎﻫﺎ ﻣﻰ ﻛﻨﻰ. ﺑﺮﺍﻯ ﺁﻥ ﺟﺎ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺣﻜﻢ ﻓﻄﺮﺕ ﻫﺴﺘﻰ ﻭ ﺯﻧﺪﮔﻰ ﺍﺑﺪﻯ ﺍﺳﺖ، ﭼﻪ ﻛﻮﺷﺶ ﻛﺮﺩﻩ ﻭ ﭼﻪ ﺗﻬﻴﻪ ﺩﻳﺪﻩ ﺍﻯ؟ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺟﺎ ﺯﻧﺪﮔﻰ ﺍﻧﻔﺮﺍﺩﻯ ﺍﺳﺖ، ﺍﺣﺘﻴﺎﺟﺎﺕ ﺭﺍ ﺧﻮﺩﺕ ﻣﻨﻔﺮﺩﺍ ﺑﺎﻳﺪ ﺭﻓﻊ ﻛﻨﻰ ؛ ﺑﺎﺏ ﺍﺳﺘﻘﺮﺍﺽ ﻭ ﺍﺳﺘﻌﺪﺍﺩ ﻣﺴﺪﻭﺩ ﺍﺳﺖ. ﺍﻳﻦ ﺟﺎ ﺁﻣﺪﻩ ﺍﻯ ﻛﻪ ﺗﻬﻴﻪ ﺑﺮﺍﻯ ﺁﻥ ﺟﺎ ﺑﺒﻴﻨﻰ». ۱
۱-دستور العمل های عرفانی از علمای بزرگ اخلاق
@akhlaghz
تکلف
امروزه بسیاری از مردم در پذیرایی از میهمان ، خود را به تکلف و سختی فراوان انداخته و تصور می کنند تشریفات زیاد موجب عزت و حفظ آبروی آنان می گردد ؛ درحالیکه تکلف ، از اخلاق ناپسند بوده و زمینه ساز گناهان بزرگی چون نفاق ، اسراف و قطع رحم می باشد.
✅ هرچه مراسمات و میهمانی ها ساده تر باشد انس و الفت بیشتر و اختلافات کمتر خواهد شد .
🔹حضرت علی علیه السلام برای میهمانی رفتن ، به صاحب خانه شرط می نمودند که : خودت را برای من به تکلّف و سختی نیندازی . ۱
🔹هم چنین فرمودند :
تکلّف ( تصنّع و ظاهرسازی ) از اخلاق منافقان است . ۲
۱. مستدرک ، ج ۱۶
۲. غررالحکم
بهشت اخلاق ، ج ۱
@akhlaghz
ایام الله
برای برخی ، روزهای عید با سایر ایام یکسان است و معتقدند بطور کلی فرقی بین روزهای سال نیست . در حالیکه زمان ها به لحاظ اتفاقاتی که در آنها می افتد متفاوت اند و لذا برخی روزها «ایام الله» نام گرفته اند ؛ مثلا روز میلاد ائمه علیهم السلام ، بخاطر تولد امام معصوم دارای شرافت خاصی است و یا شب قدر بخاطر نزول قرآن بالاتر ازهزار ماه است بنابراین باشب قبل و بعدش بسیار تفاوت دارد.
« ﺍﮔﺮ ﻫﺮ ﻳﮏ ﺍﺯ ﺍﮐﻤﺎﻝ ﺩﻳﻦ، ﺍﺗﻤﺎﻡ ﻧﻌﻤﺖ، رﺿﺎﻳﺖ ﺣﻖّ ﻭ ﻳﺄﺱﮐﻔّﺎﺭ ﺑﻪ ﺗﻨﻬﺎﻳﯽ ﺩﺭ ﺭﻭﺯﯼ ﺍﺗﻔﺎﻕ ﺍﻓﺘﺪ، ﮐﺎﻓﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺁﻥ ﺭﻭﺯ ﺍﺯ "ﺍﻳّﺎﻡ ﺍﻟﻠّﻪ"ﺑﺎﺷﺪ. ﺗﺎ ﭼﻪ ﺭﺳﺪ ﺑﻪ ﺭﻭﺯﯼ ﻣﺜﻞ " ﻏﺪﻳﺮ "، ﮐﻪ ﻫﻤﻪ ﯼ ﺍﻳﻦ ﻭﻳﮋﮔﯽﻫﺎ ﺭﺍ ﻳﮏ ﺟﺎ ﺩﺍﺭﺩ. ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ ﺩﻟﻴﻞ ﺩﺭ ﺭﻭﺍﻳﺎﺕ ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ ﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﻋﻴﺪ ﻏﺪﻳﺮ ﺍﺯ ﺑﺰﺭﮒ ﺗﺮﻳﻦ ﺍﻋﻴﺎﺩ ﺑﻪ ﺷﻤﺎﺭ ﺁﻣﺪﻩ ﺍﺳﺖ».۱
۱ -تفسیر نور ج۲،ص۲۳۷
@akhlaghz