💠 علامه مصباح یزدی: (۱۳۸۷/۶/۱۷)
✅نزول از خزائن الهی
🍃خداوند در قرآن میفرماید هر چه در این عالم وجود دارد، ما از خزائنی كه داریم نازل میكنیم «وَ إِنْ مِنْ شَیءٍ إِلاّ عِنْدَنا خَزائِنُهُ وَ ما نُنَزِّلُهُ إِلاّ بِقَدَرٍ مَعْلُومٍ»؛ به تعبیر ساده خداوند انبارهایی دارد كه برای آن وسعت و اندازهای نمیتوان تصور نمود. به اندازهای كه خدا لازم بداند و مصلحت باشد، آنها را نازل میفرماید.
همانطور که درباره آهن نیز خداوند میفرماید «وَ أَنْزَلْنَا الْحَدِیدَ فِیهِ بَأْسٌ شَدِیدٌ»؛ و آهن را نازل كردیم. شاید تصور شود كه آهن در كره یا سیّاره دیگری بوده و از آن جا خدا آهن را بر كره زمین نازل فرموده است، اما اینگونه نیست. اینكه خدا میفرماید همه چیز نزد ما خزائنی دارد میتوان فهمید كه نازل كردن و پایین فرستادن آنها از نوع بالا و پایینهای مادی نیست.
⬅️اینكه میفرماید «إِنْ مِنْ شَیءٍ إِلاّ عِنْدَنا خَزائِنُهُ»؛ خدا كه در فراز آسمانها نیست، خدا در همه جا حضور دارد و در نزد خدا، خزانه همه چیز و همه اشیاء وجود دارد. موجوداتی كه ما در این عالم میبینیم و در شرایط خاصی به نحوی وجود پیدا میكنند، در عالم دیگر نیز یك نحو از وجود را دارا هستند. آن عالم بسیار وسیعتر از این عالم ماست، به گونهای كه نسبت آن عالم به این عالم، نسبت خزائن است به شیء محدودی كه از انبار بیرون میآورند.
🔹این مطلب همچون اسما و صفات الهی است كه با تعبیرات و الفاظ قابل فهم برای انسان در قرآن آمده است. مثلا معنای لغوی «الرَّحْمنُ عَلَی الْعَرْشِ اسْتَوی»؛ این است كه خدا بر عرش نشست. این به آن معنا نیست که -العیاذ بالله- خدا و عرش یك جسم است، و خدا نیز بر بالای آن، قرار دارد. حقیقت مطلب به گونهایست كه با این الفاظی كه ما انسانها با آن سر و كار داریم، نمیتوان آن را بیان نمود.
🔹 در نزول اشیاء از خزائن الهی نیز خدا وقتی چیزی را نازل میكند از قبیل پایین آوردن شیء از بالای پشت بام بر زمین نیست. ما نمیتوانیم آن حقیقتی كه فوق عالم مادی است و نسبت به این عالم حكم خزائن دارد را بفهمیم...
السَّلاَمُ عَلَى شَمْسِ الظَّلاَمِ وَ بَدْرِ التَّمَامِ
🌱سلام بر مولایی که با طلوع شمس وجودش مجالی برای ظلم و ظلمت باقی نخواهد ماند...
🌱سلام بر او و بر لحظهای که با دیدن روی ماهش زمین و زمان غرق سرور خواهد شد...
#لبیک_یا_مهدی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#ما_نهج_البلاغه_میخوانیم
📤 https://eitaa.com/nahjolbalagheiha
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
و چه راحت روزگار میگذرانیم...
أین صاحبنا؟
🌱ای فاطمه را شمیم! کی میآیی؟
جانبخشتر از نسیم! کی میآیی؟
🌱"یَابنَ الشُّهُبِ الثاقِبَه" کی میتابی؟
"یَابنَ النَّبَإِ العظیم" کی میآیی؟
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
🌺 امام صادق (ع) میفرماید:
«اَلقُرآنُ عَهدُ اللهِ اِلی خَلقِهِ فَقَد یَنبَغی لِلمَرءِ المُسلِمِ اَن یَنظُرَ فی عَهدِه وَ اَن یَقرَأَ مِنهُ فی کُلِّ یَومٍ خَمسینَ آیَةً»
🍃 قرآن پیمان خداوند است با بندگانش، شایسته آن است که انسان مسلمان در پیمان خود نظر کند و هر روز پنجاه آیه از آن را بخواند.
(اصول کافی ۲/۶۰۹)
🌼 آیت الله بهجت می فرمود:
☝️ اگر کسی حال #قرآن خواندن ندارد، زیاد #صلوات بفرستد. هر چه ما گشتیم ذکری بالاتر از "صلوات" پیدا نکردیم.
⬅️ قرآن کریم در آیه ۸۶ سوره نساء می فرماید:
پس هر گاه به شما تحیّت گویند، پاسخ آن را بهتر از آن بدهید یا (لااقل) به همان گونه پاسخ گویید.
🌸تحیت یعنی دعا برای حیات دیگران؛ ولی معمولا این کلمه برای هر نوع #اظهار_محبتی که افراد در سخن یا عمل نسبت به دیگری انجام می دهند، به کار می رود.
⬅️ بنابراین #دعاکردن برای امام و #سلام دادن به حضرتش، تحیتی به محضر نورانی حضرت است و به یقین، امام طبق دستور قرآن، دعا کننده را بهتر از دعا و سلام او مشمول عنایت و لطف خود قرار می دهد و آن ها که تحیتی -هرچند اندک- به محضر امامان می فرستند از عطای شاهانه ی آنها برخوردار می شوند.
📚نگین آفرینش؛ جلد دوم؛ صفحه ۳۴
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
🌷✰﷽✰🌷
┄┅◈🔸◈┅┄
❈نهجالبلاغه در آینه تصویر❈
💥وای بر غفلتزدهای
که عمرش بر ضد او گواهی دهد،
و روزگارِ او را به شقاوت و پستی کشاند.
📚 #نهج_البلاغه خطبه ۶۴
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#ما_نهج_البلاغه_میخوانیم
📤 https://eitaa.com/nahjolbalagheiha
┄┅◈🔸◈🔶◈🔸◈┅┄
🌱امشب دخیل دختر موسی بن جعفریم
شاید گره ز کار فرو بسته وا کند...
🌱امشب قسم دهیم خدا را به نام او
شاید خدا به خاطر او رو به ما کند
🌱 اصلاً بعید نیست خدا با دعای او
اذنِ قیام صاحب ما را عطا کند..
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج